Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salex1
őstag
Tudnátok ajánlani ehhez hasonló mini állványt, ami elbír egy DSLR-t?
-
Salex1
őstag
AF-X 80-200 obiban van motor?
-
Salex1
őstag
Nem tudjátok mennyibe kerülhet egy obi-n a VR javítása? 18-105-ön VR-nél fókuszálásnál remeg a lencse.
Egyáltalán javítható? Esetleg otthon is neki lehet kezdeni? -
Salex1
őstag
válasz Stephan89 #46871 üzenetére
Turbado outletet figyeld. Én most vettem egy D5300-at 18-55 obival 106eFt-ért. Azt írták, hogy újra csomagolt, bevállaltam. Szerencsére 0 expós, bontatlan gépet kaptam, a használt ár alatt.
-
Salex1
őstag
Van egy D3200-as gépem és most vettem helyette egy D5300-at. Az újhoz kapott AF-P 18-55 obi-t szerettem volna eladni a régivel, viszont, hiába rakom rá, nincs AF. Pedig egyikben sincs motor. Mi lehet a gond?
Korábban azt olvastam, hogy a 3200 kompatibilis az AF-P obikkal.
Manuális fókuszálással sem lehet élesíteni, de a 5300-on működik rendesen.[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
Nikor gyári obiban fókuszálásnál olyan, mintha az egyik lencse megmozdulna (mozdul az is amin a fókuszpont jelölések vannak). Lehet ezt javítani, javíttatni vagy cserélni kell?
Eddig csinálta egy régi 70-200-al, amit használtan vettem, de most elkezdte a gyári 18-105-el is.[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
Érdemes megvenni egy Sigma 17-70 2.8-4.5 obit használtan a 18-105 mellé?
-
Salex1
őstag
válasz leskopeter3 #42206 üzenetére
Én ilyet használok, és nagyon elégedett vagyok vele! Van egy nagyobb testvére az már tudja a rádió vezérlést is, ha esetleg ilyen irányba gondolkozol.
-
Salex1
őstag
D7100-ban meg lehet valahogy nézni az expo-számot? (internet nélkül, csak a vázon)
-
Salex1
őstag
7100 + 18-105-höz tudnátok ajánlani egy mini állványt? Ami akár zsebben is elfér, de elbírja. Esetleg forgatható fej is jól jönne rá... valami ilyesmire gondolok, de nem tudom elbírja-e.
-
Salex1
őstag
Az EN-EL14-es akku töltő jó EN-EL15-höz?
-
Salex1
őstag
D7100-at néztem ki a D3200 utódjának. Szerintetek megéri megtoldani egy kicsit és esetleg a D7200-at megvenni? Néztem összehasonlítást és a wifi-n kívül nem igazán nyújt többet.
-
Salex1
őstag
válasz tvamos #41953 üzenetére
Nekem meg egy ilyen van: [link]
Akkor még 12eFt volt, és nagyon elégedett vagyok vele. Az övcsattal bekötve előre lehet fordítani és úgy pakolászni benne.
Viszont keresek most egy kisebbet, ami hasonló mint a slingshot táskák és oldalról kikapható a gép belőle, csak két pántos...de még nem találtam, ha tudtok ajánlani jó lenne. (jó egy pántos is, de akkor bal vállon hordhatót, mert eddig amit találtam mind jobb oldalas.) -
Salex1
őstag
válasz Roachy #41943 üzenetére
Találkoztam már pár ázott elektromos kütyüvel és ami kiszáradás után nem működött, azt nem érte meg javítani. Próbáld meg alapos kiszáradás után bekapcsolni, és ha mutat életjelet, akkor érdemes vele foglalkozni. Ha nem akkor sajnos kuka. Bár ha megy, akkor is sok baja lehet még...szerintem nem fogja megérni.
-
Salex1
őstag
Tudja valaki, hogy az index-es Nikon adok-veszek fórum miért lett törölve?
-
Salex1
őstag
Amazon de-ről rendelt Tokina objektívnél a garancia működéséről tudtok valamit?
-
Salex1
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Nagylátószöget szeretnék venni, jelenleg D3200-hoz, de tervben van a cseréje, még az is lehet, hogy FX-re váltok, de minimum D7100/7200-ra.
Szóval ezeket nézegettem:
Tamron SP AF 10-24mm F/3.5-4.5
Sigma 10-20mm f/3.5 ex dc hsm
Tokina 11-16mm f/2,8 at-x pro dx ii on fxDe egyszerűen nem tudom melyiket válasszam. Sigmát jobbnak írják talán a Tokinánál, de az mégis 2.8-as, a tamronnak még kisebb a fénye és nekem az esetek felében beltéri használatra lenne.
-
Salex1
őstag
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Lenne egy kérdésem is. Mitől lehet az, hogy a D3200-am exponálás hangja nagyon lassú. A képet megcsinálja rendesen, ahogy be van állítva, de a hangja nagyon fura, nem olyan mint eddig volt. Próbáltam gyári beállításokat visszaállítani, hátha valami félrement, de nem oldotta meg. Mitől lehet ez?
-
Salex1
őstag
válasz #Morcosmedve #38308 üzenetére
mindkét módon csinálja...és jelentőset mozdul, vagyis fordul a lencse.
-
Salex1
őstag
Ha fókuszálásnál mozdul egyet a lencse az obiban az mitől lehet? illetve néha kicsit fura hangot ad az af.
-
Salex1
őstag
Létezik valamilyen, a Nikon KIT 18-105-höz hasonló átfogású motoros obi, ami nagyobb fényerejű?
Illetve ugyanehez az obihoz viszonyítva a 18-200 Nikon milyen? -
Salex1
őstag
Mi a véleményetek a Sigma APO 2.8 70-200 obiról? Megér 95ezret? D3200 hoz venném.
-
Salex1
őstag
Véleményetek szerint melyik jobb? Nikon 55-200 vagy 55-300 (kitobi)
Ahogy nézegetem, a 200-ra azt írják valamivel élesebb a végén, de ahogy látom a másik is tud olyan képet 200-as állásban, és akkor még ott van +100mm, ami nekem nagyon jól jönne. -
Salex1
őstag
A VR nélküli Tamron 70-200 f2.8 mennyire használható? Nagyon hiányozna a VR?
Egyébként 18-105 és 50 1.8G-m van. Általános, családi események, néha stúdió fotók, baba, táj néha csillag fotókra használom. Szerintetek a fenti Tamira gyűjtsek, vagy lépésekben vegyek most egy Nikon 55-300-at, majd mellé egy nagylátó Tokina 12-24 f4-et, és később esetleg csere.
-
Salex1
őstag
Tokina AT-X obiban van fókuszmotor? Fel lehet tenni motor nélküli vázra?
-
Salex1
őstag
Mi a véleményetek a Tamron AF 70-200mm f/2.8 Di SP LD IF Macro obiról?
Használtan milyen ár a reális érte?[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
UWA-ban, olyan 10, max 14mm körül mi az amit már meg szabad venni? Melyiket ajánlanátok kezdésnek, "olcsón"? fix is lehet, de jó lenne 2.8-as.
[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
Tudnátok ajánlani hátizsákot, amibe belefér a felszerelésen kívül még egy kis útravaló is.
(alap elképzelés Váz+18-105 +50 +tele +2 vaku +apróságok és még mondjuk egy pulcsi, kis kaja)
Lowepro 400AW-t néztem ki elsőre, Ebay-ről. -
Salex1
őstag
válasz Palapo #34499 üzenetére
Szerinem kezdő gépnek tökéletes a D3300. Habár az 5300-nak sok előnye van, több fókuszpont, gyorsabb autófokusz, ami a gyerekek esetén nem hátrány
Viszont az általad leírtra mindenképpen legalább 18-105 kitobit javasolnék, de még elgondolkoznék a helyedben egy 18-200-as objektíven is (kb. ez felel meg a kompakt 10x-es zoomnak) -
Salex1
őstag
Elgondolkodtam egy vázcserén, de nem vagyok biztos magamban. Jelenleg D3200-at használok, már vagy 3 éve, szeretem, jól összenőttünk (kicsit úgy vagyok vele, hogy a jó képek nem feltétlen a gépen múlnak...de azért sokat segít )
Szóval azon gondolkodtam, hogy lecseréljem-e egy használt D7000-re (esetleg D5200), ez beleférne a költségvetésbe, vagy inkább várjak kicsit és nagyobb vadra menjek D7100/7200 személyében.
Felhasználás: gyerek és felnőtt portrék, családi események és mellette általános családi képek, kirándulások. -
Salex1
őstag
válasz Throme #34364 üzenetére
Van tartalék akkum is, de a +1 tartalék akku helyett gondoltam. Így szinte bárhol tudnám tölteni powerbankról, kocsiban adapterről (mindkettő 2.1A-es) szerintem PC-ről is töltene, csak nagyon lassan (USB2- 500mA viszont az USB3 már 1A-es, Y kábellel meg is van a 2A, bár nem biztos, hogy jó tenne a gépnek)
-
Salex1
őstag
Használ valaki ebay-en kapható USB-s Nikon akkutöltőt? Nem igazán értem, hogy működhet. Az én esetlemben (en-el14) 7,4V-os, ehhez képest a töltő kimenő feszültsége 4,2V ??? akkor ez most hogy megy?
terepen jól jönne, ha powerbankról tudnék tölteni egy kicsit -
Salex1
őstag
-
Salex1
őstag
Használ valaki lowepro Sport 200 AW hátizsákot? Most gondolkozom, hogy veszek egyet, de nem tudom eldönteni, hogy jó lesz-e. Eselteg computrekker?
-
Salex1
őstag
válasz freeep #34118 üzenetére
Az alul áteresztő szűrő miatt van, ha ránézel a képre, kicsit fakó/ mintha egy fátyol lenne rajta.
Javítani szerintem nem lehet, mivel ez a gép ilyen. De én azt vettem észre, hogy ha "VI" (azaz élénk képmódot) állítasz be, akkor szinte nem is látszik (viszont nem is lesz a kép élénk...)
Egyébiránt Lightroomban egy pillanat alatt orvosolható.[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
válasz Throme #34107 üzenetére
hdman-nek szól, bocs:
Én D3200-al lövöldözöm, és teljesen elégedett vagyok vele. Kültéren a gyári 18-105-el jól elvagyok (Nagyon NEM bántam meg, hogy nem a 18-55-el vettem, neked is javaslom!!!) Illetve van egy 50 1.8, amivel meg mindenhol jó képeket lehet lőni.
Viszont beltéren szükséged lesz tényleg egy vakura e-bay-en 20-25 körül lehet jót venni.[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
válasz n000rbi #34083 üzenetére
Nekem van rajta, de le akarom szedni... ez segített a döntésben.
-
Salex1
őstag
Ez felrakható FX vázra? TAMRON 70-200
-
Salex1
őstag
válasz *Ropi* #33423 üzenetére
Ez szerintetek jó?
Ténylegesen működik vajon TTL-el?NEM[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
D3200-nál mi a legolcsóbb megoldás a vaku távoli működtetésére? (Az nem jó, ha a vázon is villan)
Van valami olcsó kábeles lehetőség? Nem szükséges a TTL átvitele. -
Salex1
őstag
Szerintetek melyik a jobb választás, a Nikon AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR vagy a 70-300 f/4.5-5.6G ED VR?
-
Salex1
őstag
Az normális, hogy D3200-on sötétedéskor/sötétben a hosszabb záridőnél 10-15mp felett, még ISO 100-on is kimondottan nagy a zajosodás? Zajszűrőtől függetlenül.
Próbáltam csillagokat is fotózni, de nagy ISO-val, 30mp-en, de itt már nagyon jelentős a zaj. -
Salex1
őstag
D3200-on ki lehet valahogy kapcsolni, hogy a kijelzőn folyton megjelenjenek a beállítások? Sötétben fotóztam és folyton kiégette a retinámat
-
Salex1
őstag
Nem tudjátok, hogy a YN565EX vakuba épített vevő működik-e YN622-vel (nem TX)?
-
Salex1
őstag
Vakuba szeretnék venni AA akkut, de nem 1,2V-osat hanem 1,5-öst. Tud valaki ajánlani ilyet?
(Gyorsabban tölt a vaku vele) -
Salex1
őstag
Tudnátok ajánlani jó, stabil állványt, gömb fejjel, olyan max 50eFt-os kategóriában? Nem feltétlen újra gondoltam, csak miket nézegessek. Bementem a médiába (debrecen) és ami ott volt egyik sem nyerte el a tetszésemet, igaz a legdrágább is huszonpárzer forintos volt, de nem voltak stabilak.
-
Salex1
őstag
Használ valaki ilyen állványt? [link]
Jó ez, vagy inkább érdemes kicsit drágábbra gyűjteni? Igazság szerint gömbfejnek jobban örülnék. -
Salex1
őstag
Emag-ról vett már valaki obi-t? Az van írva, hogy két év garancia, csak az nem dezül ki, hogy hivatalos Nikon vagy "csak" bolti gar.
-
Salex1
őstag
válasz aleister #28891 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Aleister, előre válaszoltál a következő kérdésemre,hogy a tamron VC 70-300 vagy a nikon 55-200 a jobb...
De azért mégis maradt egy kérdés bennem: elég gyors a tamron AF-a? (Nem összehasonlítható, de volt a régi gépemmel egy 18-200-am és az a használhatatlanság határán volt, azt nagyon megbántam.) -
Salex1
őstag
Köszi mindenkinek! A fix lesz akkor a választás, mert a 99 kicsit sok főleg egy tamron-ért. Esetleg még nézegettem az 55-200 nikon af-s vr I-et, nem tudom, hogy ez mennyiben marad el a II-től (használt) 45eFt lenne.
Vakum van, csak sajna nem ttl, így slave- nek szoktam használni. -
Salex1
őstag
A 70-300 mellett döntöttem első körben (lehet a jézuska hozza, és akkor hamarabb jöhet a fix is).
Viszont mivel nem én veszem meg, biztosra akarok menni, hogy ez az ami nekem kell...szóval D3200-ra kellene, szóval fókusz motorosra van szükségem, ez az? (leírva nem látom, de szűrésnél kihozza)
[Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro (Nikon)][ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
KIT obi (18-105) mellé melyiket vegyem elsőnek (lehet csak egy év múlva követi a másik) tamron/sigma 70-300mm-t vagy Nikon 50mm 1.8-at? Főleg gyerek képeket csinálok, portrékat esetleg tájképet és nagy-ritkán állatfotókat.
-
Salex1
őstag
Töröm a fejem,hogy melyiket válasszam!? 35 vagy 50mm AF-S 1.8G
-
Salex1
őstag
Debrecen környékén nincs valakinek 35 vagy 55mm-es AF-S G objektíve? Ki szeretném próbálni, szóval csak 15 percet zavarnék.
-
Salex1
őstag
Kezdőként szeretnék az alap kit (18-105) mellé egy portré obit, de nem tudom eldönteni, hogy melyiket válasszam a 35 vagy az 50mm-est. Tanácsok?
-
Salex1
őstag
Gyerek fotózáshoz keresnék valami ruha hátteret (kb. 2m*3m), hol érdemes megnézni és milyet?
-
Salex1
őstag
válasz Larry303 #24481 üzenetére
Szerintem:
Lehet autófókuszt használni, csak érdemes külső mikrofonnal, mert akkor nem hallatszik bele a fókusz-hang, illetve nem folyamatossal, hanem az adott témára fókuszálni, amikor kell az expo gombbal (arcfelismerés ki, középső pontra állítani).
Illetve én is szinte csak JPG-t lövök, mert nincs szinte egyetlen percem sem utómunkára. Csak akkor fényképezek RAW-ban, amikor összerakok otthon egy kis "stúdót" és beállított képet csinálok a gyerkőcökről, vagy esetleg esküvőn stb., de nagyon ritkán.
DE mégsem vennék kisebb gépet a belépő DSLR-nél, mert klasszisokkal jobb fotót lehet vele csinálni, mint kisebb társaival. -
-
Salex1
őstag
Alap dolgokra, D3200 mellé milyen, forgatható fejű vakut ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
A videóba nektek is belehallatszik nagyon az AF motor hangja? (D3200)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest