Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colonel993
senior tag
válasz aleister #31398 üzenetére
Ez ilyen jellegű szórásokban már kezdem azt érezni, hogy az Európai termékek és főként ezekből is azok amik Magyarországra jönnek, valóban a gyengébb minőséget lapátolják be ide szándékosan a szelekció után.
Brightonban van egy nagyon korrekt "kis" fotós üzlet, mindig ott szoktam fimet hívatni mert a legolcsóbb, és túlnyomórészt az objektív és minden egyéb kiegészítő kínálat az USA termékpalettájára szánt darabokból valóak.
Őszintén szólva meglepődtem, hogy kapott visszaigazolást a fantazmagóriám, hogy hát izé... az USA-ba érkező dolgok jobbak gyárilag mint az EU különböző zónáira szánt azonos darabok.
Az üzlet tulajdonos úr, pont emiatt műveli ezt... és gyak. elmondta a maga őszinteségében, hogy évi 50 és 80 fő között térnek vissza vásárlók garanciáztatással papírok alapján, de ezekből is csak egy része objektív vagy váz.Kingston meg egy rommá hamisított és önmagában is gyak. inkább egy átcsomagoló cég.
Elég körülményes halál tutira mondani, hogy tényleg Kingston kártyája van az embernek még ha az működik is.De nem mondanám rá, hogy fisfos, mert ezer meg egy ilyen márkára ráugorhatnék a szórásbeli problémák miatt
Le kell tesztelni, használni, próbálgatni kell mindent.
Ha ezeket könnyedén letudtad vezetni, akkor mondhatni egy gyakorlati bizonyíték, hogy valóban szükséged is van a dologra és használni is fogod, nem csak e-penis végett van FF váz a táskában, vagy Sigma Art a polcon, esetleg csillió gigás SSD sebességű kártya a vázban.[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
aleister
veterán
Egyetértek.
Két darab Kingston V300-at használok 3-3 éve kb. Az egyik a notiban van, ami aztán kap hideget-meleget. 100%-os kondíciónak örvendenek, és sosem volt velük gond.A vázaimban Kingston, Silicium Power, Adata és Sandisk kártyákat használok. Az SP viccelt egyszer meg, de akkor én voltam a ludas, mert a PC-ben formáztam a váz helyett. Akkor is le tudtam róla menteni a képeket egy segédprogrammal. Újraformáztam a vázban, és azóta semmi baja.
Nem tartom kizártnak, hogy voltak a Kingstonnak szar szériái, de ezzel nincs egyedül. Mindegyik gyártónak volt, van, lesz ilyen az élete során. Konkrétan nem lehet úgy merevlemezt ajánlani, hogy fél évnél régebbiek az értesüléseid, mert folyamatosan változik, hogy éppen ki gyárt szériahibás ipari hulladékot.
(#31390) Colonel993
Nem feltétlenül igaz, hogy az olcsó obiknál számolni kell ilyennel. Pontosítanám arra, hogy MINDEN árfekvésű objektívnél ez van. Nikkor 50 f1.4...kettőből kettő 20-as korrekció felett fókuszált félre, mentek is vissza kalibrálásra, ráadásul az egyik még ebből is duplázott. Sigma 50 1.4 art-ból az egyik fórumtársnak a 6. lett jó. Most tesztelem az új Tamron 45 1.8 VC USD-t. Frontos, mint állat. És még sorolhatnám. Márpedig ez utóbbiak negyed millás optikák.Kellő odafigyeléssel ezek kiküszöbölhetők. Szépen a vásárlás helyén felpattintod a vázra, és lősz pár tesztképet. Nem kell semmi extra tesztábra meg laptop. Belenagyítás után lehet látni, hogy jó, kis korrekcióval jó lesz, vagy kuka. Ez árfekvéstől függetlenül így van. Sőt! Azt vettem észre, hogy pont a prémium kategóriás üvegeknél foglalkoznak ezzel kevesebbet a gyártók, mert gondolom azt feltételezik, hogy aki ilyet vesz, ott már van fine tune a vázon, vagy dokkoló a usernek.
Tamron 17-50 f2.8, Tamorn 70-300 VC USD, NIkkor 50 1.8D, Nikkor 35 1.8G halálpontos volt mind, és ezek teljesen common üvegek.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
fanti
addikt
válasz Pulsar #31384 üzenetére
300mm esetében a 10-es rekeszérték körüliek/felettiek azok amikkel lehet javítani a kissé homályos képen.
Nézd meg ezt a tesztet.
Mondom, nekem 35.888 Ft.-ba került házhozszállítással, öt év garanciával. Ilyen áron, de még ennek az árnak a kétszeresén sem tudok jobb alternatívát ilyen paraméterekkel.
-
fanti
addikt
Azért a Kingstont én nem húznám le.
Nekem két Kingston SSD-m van, Meg másmilyenek is, de nincsen baj velük. Pontosan a Kingstonokból az egyik öt éves a másik meg három. Mennek szépen, pedig az idősebbik már csak 50%-os kondícióval rendelkezik.
Memóriakártyából meg használok Kingstont és Hamát is, mindegyik rendben van.
Amúgy a Kimgston pl. nand chipeket nem is gyárt, csak felhasznál. Nanya, Micron, SkHynix, Samsung, Toshiba, Intel, stb... a teljesség igénye nélkül. Ezek gyártanak mindenféle és fajta memóriákat, a Kingston csak nevesíti és fölhasználja a termékeiben, akár a Hama, és még sok egyéb gyártó.
Az lehet a háttérben, hogy Kingstonból adnak el a legtöbbet a jó árfekvés miatt, és így abból kerül ki a legtöbb hibás darab.
Ja, és az elmúlt évek legjobban hamisított memória termékei Kingstonok voltak. Pendrájvok, SSD-k, SD kártyák.Mindegy.
Lényeg, hogy nekem még a régi Fuji Finepix S1800-ban is egy 16GB-os Kingston SDHC kártya van, és lassan hat éves, problémám nem volt vele, pedig rengeteg kép is videó készült rá.Nekem ez a személyes tapasztalatom.
-
bippeti
tag
válasz energomatt #31394 üzenetére
Egyetértek. Szerintem is fontos a mérlegelés. Nekem spec. pont emiatt volt szükségem a váz tudására. Most, hogy már tudom, tudok is mérlegelni.
"Pl. gyorsíthatja a beolvasást külső olvasóból PC-re"
Ez most így nem releváns, mert a kártya írási sebességéről volt szó, nem az olvasásiról. -
energomatt
senior tag
válasz szab13 #31392 üzenetére
Ettől függetlenül érdemes megjegyezni, hogy megfelelő árviszonyok esetén (amiről itt nem esett szó, pedig legalább annyira fontos tényező) , esetleg mégis lehet értelme gyorsabb (netán az ára miatt lassabb) memóriát venni. Pl. gyorsíthatja a beolvasást külső olvasóból PC-re, vagy egy későbbi másik készülék, fényképezőgép esetén még jól jöhet. Tehát nem nagy árkülönbség esetén ezt is mérlegelném és nem csak egy adott váz pillanatnyi határait.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Colonel993 #31388 üzenetére
Adhatok Neked egy zacskónyi Kingston CF-et, amikkel megkerestek, hogy le kellene róluk varázsolni a képeket, de már nem lehetett - kb. 15 ismerősömnek ment gallyra Kingstonja, volt akinek több is. 10+ éve jók voltak, de mára nagyon gyenge minőséget tolnak ki a gyárkapun. Ha beleolvasol az SSD-s topikba, ott is sok Hyper-X Fury makkan meg hardveresen egyik pillanatról a másikra.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Colonel993
senior tag
válasz #65675776 #31389 üzenetére
Tamit se tudod kalibrálással megmenteni ha egyszerűen félre csiszolták vagy csak simán rosszul van berögzítve egy lencse és a fókuszsík excentrikus.
Pláne a (muhaha...) Kamera Kft.-nél mint egyetlen kirendelt "szakszerviz" ahova még egy vázat se adhatsz le úgy, hogy ne karcolják össze a kijelzőjét...
Ezek meg csak egy a sokból amik előferdülnek velük, mint csak instant cserével javítható problémák.Olcsó cuccokban, bármily meglepő; nagy a szórás.
Tesztelni, túráztatni, és utána kiderül, hogy okés vagy sem... ennyi...
Ez van a Kingston kártyákkal is, kétlem, hogy ennyiszer belenyúltam volna a tutiba.
Tény, hogy nem használom munkára őket önfejűen, bár ha úgy nézzük, hogy lassan már a cég által átadott pánttal KELL használnom valamit mert a szerződés így meg úgy, akár még azzal is dolgoznék ha adják.Illetve apró módosítás; az előző HSZ-ben is igazából Kingston akart lenni a dolog, de ránézve az órára talán érthető, mint a pár idegesítőbb szóismétlés is.
[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
törölt tag
válasz Colonel993 #31388 üzenetére
Messze a Kingstonokkal van a legtöbb probléma. Úgy általában igaz szinte minden flash memóriás termékükre, azaz az SSD-ikre is. Nekem is volt régen két Kingston kártyám, tüntek is el róla képek szép számmal. Ahogy több ismerősöm is járt hasonló módon. Megbízhatatlan, kiszámíthatatlan.
A Tamron 17-50 f/2.8 meg csak nagy szórással van gyártva. De ez nem akkora probléma, be kell kalibráltatni, és nincs vele gond. (Fent említett fotós ott hibázott, hogy teszteletlenül egyből azzal ment élesben fotózni.) SD kártyát nem tudsz kalibrálni. Ha rossz, akkor rossz.
-
Colonel993
senior tag
válasz *Ropi* #31387 üzenetére
Ahham...
Samsungra is fújnak a 2 éve elindított gyártás felgyorsítása végett "kissé" fellendült akkumulátor minőségbeli szórások miatt, mert az ellenőrzéseket csökkentették (prémium S8.4 tab 5-ből 2-nél tuti kell 8 hónapon belül akkut cserélni)
Akkor most fújjunk a Samura is, hogy xar, és ne vegyél telefont tőlük, meg úgy eleve semmit !Van Sandisk kártyám jó... stabil, mindig megbízható és hasonlókat soha nem generált darab...
Aztán persze volt olyan ami "xar" volt, mert elromlott.Nem volna relevánsabb, hogy amelyik működik az működik, amelyik nem, logikusan az a rossz?
Tami 17-50mm 2.8 is ilyen, az is agyba főbe van ajánlva ennek ellenére ! (vagy most már nem divat? passz... mostanában valahogy leszoktam, hogy kövessek bármit amihez Magyar színvonal fűződik )[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Colonel993 #31386 üzenetére
Mert, hogy semmilyen vázhoz nem ajánlott kategóriába tartoznak.
Múltkor egy fórumtárs ment esküvőt fotózni, előtte 2 nappal vett boltban egy Kingstont számlával + Artisjus matricával, meg minden kutyafülével ahogy kell - annak ellenére, hogy külön figyelmeztettem: bármit vehet csak Kingstont ne... Végigfotózta az esküvőt (Canon 7D-vel), majd amikor otthon fel akarta másolni a képeket a gépre, kompletten hiányzott a polgári ceremónia meg még innen-onnan több kép, pl. a csokordobás is...Amikor nagy nehezen sikerült visszahoznom a hiányzó képeket róla, akkor meg kiderült, hogy nagyjából az anyag 3/4 része hibás, mert a Tamron 17-50/2.8-a (amit szintén nem sokkal előtte vett) AF problémás és 2 méteren 3 métert téveszt...Majdnem mondtam neki, hogy egyszerűbb lenne a párt abban a tudatban hagyni, hogy végleg meghalt a kártya. Nagyon mínuszos volt neki az a nap, mert a YN600EX vakuja is akkor adta be az unalmast - nem találod ki: szintén pár hetes vásárlás volt (utána garanciában cserélték neki: a hőmérős gyári hibája volt, hogy úgy érzékelte mintha túlmelegedett volna és 1-2 expó után letiltott percekre), az újat meg lendületből eladta - azt mondta csak gyári Canont vesz, ha vesz majd.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Colonel993
senior tag
-
rekid
addikt
-
rekid
addikt
7xxx-es szérián ahogy olvasom a teszteket van lehetőség a gombok átprogramozására. Nem tudjátok nagyítást lehet tárcsára rakni?
[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
bippeti
tag
válasz Zotya21 #31346 üzenetére
köszi!
valaki más tud esetleg valami konkrétabbat?
copy-zom az eredeti kérdést:
Szerintetek van felső határa a D5200-as váznak a kártyára másolás sebességével kapcsolatban, vagy ezt csak a kártya sebessége határozza meg? Vagyis van olyan határ, ami fölött teljesen értelmetlen magasabb írási sebességű kártyát venni?[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz fireman123 #31377 üzenetére
Nekem?
Tökéletesen az én szintemen! Imádom! Mióta megvan, azóta "rágyógyult" a vázra!
A VC nem hiányzik, jó fényes helyeken használom kis záridőkkel, ha meg kevesebb a fény, akkor ott van az állvány. Videózásnál zavaró csak a VC hiánya, de ott is ha állványt rakok alá, akkor minden rendben.A másik Tami, a 18-200-as az VC-s, ha olyan a szitu, akkor cserélek obit, bár eddig még nem volt olyan szitu.
A 70-300-nál sokáig tartott mire megszoktam a 70mm-es indulót. A 18-hoz képest ugye ég és föld.
Azon kívül a 70-300 kissé lassabb és hangosabb AF-el rendelkezik, de simán vállalható. Az igazság az, hogy olyan 250-ig szép éles képe van, 300-nál kissé lágyul már, de nekem így is jó.
Mivel 8 éve gyártásban van ez az obi, ezért annyira nem lehet rossz.
Sokat makrózok vele, de pl. pár napja kint voltunk Városerdőn egész nap, lőttem majd ötszáz képet a családomról, abból megtartottam olyan kétszázat.Én nagyon szeretem mindkét Tamron obimat!
És a következő egy M42-es Helios 44M-6 58mm 1:2 lesz még olcsóért.
Pár makró a 70-300-al. De szigorúan amatör-kezdőként!
-
fanti
addikt
válasz t_a_m_a_s #31374 üzenetére
Jó neked!
Én idehaza (Viharsarok - Gyula) csak a netet böngészgetem, és úgy rendelgetek. Legutóbb pl. ezt innen.
Megjött, bontatlan csomagolású volt, szépen működik, és még a Tami is elfogadta a regisztrációmat az öt év garira.Azóta makrózgatok és nagyon élvezem! Persze tanuló-kezdő fázisban.
-
fanti
addikt
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz fireman123 #31373 üzenetére
Ehh...
Mondjuk én nagyobb vásárlásokat sok éve az Optiformban intézem. Igaz, van 2*60 km autózás meg egy kis sz*pás a parkolással, de személyesen, kipróbálás után veszek mindent.
Holnap majd jól beletépünk...
-
fireman123
őstag
válasz t_a_m_a_s #31352 üzenetére
eeegen, ...az Edigital is ott figyel, vettem is tőlük egy 35mm f1,8G obit, van garijegyem is hozzá, ....úgy alakult, hogy a hónap elején el kellett mennem a Nikon szervízbe AF-et kalibráltatni, és ott derült ki, hogy az Edigitál által kitöltött garijegy nem jó semmire (nem sárga fejléces Nikon-os garipapírt adtak, hanem a saját "edigitálos" garijegyet, és ezt a szervíz nem fogadta el ...mondjuk nekem honnan kellett volna tudnom, hogy az nem jó? ). Szerencsére nálam volt a számla és a komplett doboz, amelyben találtunk egy általános kitöltetlen EU garijegyet amin szerepelt az obi típusa és gyári száma ...no azt fogadták el a számlával együtt, és megjegyezték, hogy az Edigitállal sok bajuk van.
Ezzel szemben a vázra és a 18-105 kitre rendes Nikon sárga fejléces garipapírom volt (Fotoplus-tól vettem a vázat+18-105-öt), természetesen azzal nem volt problémája a szervíznek.
(Más: vettem a múlt héten egy lézernyomtatót szintén az Edigitálnál, ahhoz semmi garipapírt nem adtak, csak reklamálásomra küldték utólag postán.....ez volt az utolsó edigis rendelésem)Persze ettől még a 220volt jó lehet
-
n000rbi
senior tag
válasz aleister #31369 üzenetére
Köszönöm mindannyiótok segítségét! Módosítottam 2x 32GB SDHC-re, hozzátettem még egy körtepumpát és egy törlőkendőt
Senki többet? Mert akkor megnyomom a Rendelés gombot
[ Szerkesztve ]
-
n000rbi
senior tag
Jelenleg így állok:
Kihagytam valami alapvető kelléket, netán bármelyik "overkill" (memkártya) ?
-
aleister
veterán
válasz gergo5991 #31362 üzenetére
En bloc szóltad le a belépőket. Jelenleg a D3300 a belépő vonal alja. A D3100-et pedig már nem is gyártják. Az előbbi egyébként egy áron vagy olcsóbban fut, mint a D3100, tehát teljes mértékben okafogyott azzal a vázzal bármilyen tekintetben is példálozni.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz gergo5991 #31359 üzenetére
Funkciógombok: Igen, ez így van. Kérdés, hogy mit szeretnél fotózni, mert sokszor ez nem jön elő. Főleg nem hobbistánál.
Képek minősége: Ez csakis a fotóson múlik.
Zaj: D3300 - 1385, D7200 - 1333. Khm...tehát a D7200 jobban fog zajosodni.
Bracketing: Erősen túlértékelt dolog. Kb az elején használtam technobuzulásból mert-tudja-a-vaz. Most már csak behúzom LR-ben -1 és +1 EV-n a virtuális másolatokat.
Kicsi fps: D3300 - 5 fps, D7200 - 6 fps. Ezt nem nevezném számottevő eltérésnek.
Lassú AF: Nem lesz gyorsabb a D7200-ön sem, tekintve, hogy ez az objektíven múlik.A műszaki részét nézve érzésem szerint nagyrészt téveszmékben élsz. A technikai oldalról pedig ez "a belépő kategóriás váz arra való, hogy hozzá nem értők auto módban kattintgassanak" megint csak nem valami helytálló. Ellenpéldaként hoznék pár képet.
Ezek mind D5100-gyel készültek. Ez a váz most érhet kb 50k-t. Tán annyit sem. Nem éreztem egyik esetben sem, hogy a váz lenne a limitáló tényező.De rogyásig van a flickr ezeknél mérföldekkel jobb fotókkal, amik szintén párezres belépő vázakkal készültek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gergo5991 #31355 üzenetére
Ha csak most akar ismerkedni a fotózással érdemben, akkor a sok opció inkább összezavarja. Egyébként meg ezekkel a gépekkel is lehet A. S és M módban fotózni, meg lehet ismerni a raw fotózás előnyeit, hátrányait. A legkomolyabb korlátjaik a dedikált gombok kisebb száma, az AI gyűrű és a komolyabb vakuvezérlés hiánya. Utóbbi kettő még a komolyabb fotósok nagyrészének sem komoly érvágás.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz gergo5991 #31355 üzenetére
Értem én, de egyrészt nem mindenkinek van kövér negyedmillája (vagy szűk fél) belekezdeni egy hobbiba, másrészt mindenkinek mást jelent ez, más szintig kíván elmélyedni a fotózás rejtelmeiben.
Azt nem tisztáztuk, hogy a kérdező mire akarja használni a cuccot, de családi eseményeket, nyaralást, gyerekeket jpegben fotózni mondjuk pont elég egy D3300 is. Sőt...Holnap majd jól beletépünk...
-
gergo5991
őstag
válasz t_a_m_a_s #31350 üzenetére
Én azon a véleményen vagyok, hogy az alsó kategóriás gépek csak arra valóak, hogyha egy kisebb cég akinek nincs pénze fotózásra zárt rendezvényekre, vagy magánszemélyeknek család fotózásra stb akkor vegyen olcsón egy gépet és automata módban készítsen egy illető képeket. Persze van aki nem engedheti meg a drágább gépet, pld én is így vagyok vele, ezért inkább gyüjtök hónapokon át.
De ha egy ember csak hobbibol eljut arra az elhatározásra, hogy fényképezőt vegyen, akkor azt nem arra a célre veszi hogy automata módban lövöldözzön szülinapokat, hanem komolyabban is szeretne bele merülni a fényképezés világába, és akkor hamar kinövi az alap gépeket.
Nemhiába én is egy nikon d7200-al fogok kezdeni, és az egy jó ideig kifogja elégíteni a szükségleteimet. Minnél több beállíthatóság van egy gépen, annál több lehetőséget nyújt a felhasználó számára. Most ha vennék egy olcsóbb gépet és nem felelne meg az elvárásaimnak az egyféle kudarc lenne, sőt még el is veheti az ember kedvéd.
Volt már a kezdemben egy nikon d3100 meg egy canon eos 550d, de valahogy kevésnek éreztem.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz n000rbi #31351 üzenetére
Nekem semmi jó. Nem fényképező ügyben, de már fut náluk pár hónapja egy javítás -, majd levásárlásos ügyintézésem, és kurva lassan hajlandóak bármire is válaszolni (maguktól értesíteni / egyeztetni meg egyáltalán nem).
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
n000rbi
senior tag
Sziasztok,
első tükörreflexes gépnek egy D3300-at néztem ki. Van bármi tapasztalatotok a linkelt webshoppal, vagy van egyéb ajánlott hely, ahonnan vásárolni szoktatok?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
Hát sajna.... 2014 karácsonyára szerettem volna mgamnak egy nagylátót. (sigma 10-20 vagy tolkina 116). Még most sincs. Vagy későn veszem észre, vagy amit irtam, de legnkább mindkettő.
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
bippeti
tag
Szerintetek van felső határa a D5200-as váznak a kártyára másolás sebességével kapcsolatban, vagy ezt csak a kártya sebessége határozza meg? Vagyis van olyan határ, ami fölött teljesen értelmetlen magasabb írási sebességű kártyát venni?
-
Byk01
őstag
Akkor peched van, mert én meg folyton debrecenben látok olyan eladó üvegeket, amiket keresnék
De valóban, pestiként könnyebb az ember helyzete ... ez az ország pestközpontúságának az átka (ha vidékiként nézi az ember)
De ettől függetlenül amikor leginkább magáneberek adnak el időnként dolgokat, az értékelős oldalak nem sokat segítenek szerintem. Az, hogy valakinek volt három eladása, ami jól sikerült, még nem jelenti a következő üzlet biztonságát.
Mindenesetre én akkor sem adnék le a biztonságból, ha a legutolsó faluban laknék, 30 km-re a legközelebbi kisvárostól, mert ha átvernek, ugyanúgy nem lesz meg, amit venni akartam, és a pénzem sem lesz meg rá. Akkor inkább gyűjtök még, és ha nem bukkan fel megvehető használt cucc, akkor egy idő után futni fogja újra, amit megbízható internetes kereskedőktől is meg tudok rendelni.Ja, és nem született pesti vagyok, tudom, milyen az, amikor gyakorlatilag bármiért utazni kell, ha meg akarod kapni.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
quby
őstag
válasz r.levente75 #31326 üzenetére
Nem, nem használtam. Nem nagyon makrózok. Munkahelyi leltár kalamajka után maradt nálam a régi munkahelyemen. Leszálmoláskor mondtam hogy van még nálam valami, azt visszahoznám. Erre a HR-es néni közölte hogy ő semmit nem lát a szupernázakompjuterén ugyhogy húzzak a sunyiba...és kivagyok én hogy a HR-es néninek ellent mondjak...
(#31339) Byk01
Azért pestiként nagyon egyszerű ilyet kijelenteni. A hirdetések 90%-a pesti. Ha meg nem akkor vársz 1 hetet és lesz pesti is eladó. Én nyíregyházán másfél éve szeretnék egy üveget venni, de vagy Pécsen van vagy Szombathelyen....esetleg Győrben..... ha ku.v@ szerncsém van akkor Eger vagy Miskolc. A két utolsóra csak 5-8 ezer az utiköltség, de mivel nem tudom azonnal összehozni, csak 7végén, demostnemjómajdakövetkezőn stb addigra elmegy....
A pesti ealdó meg egyáltalán nem kompromisszumkész. Semmit nem segít abban hogy létrejöjjön az üzlet.A múltkor azt mondja, megy Csengerbe(Román határváros) ugyhgy elhozza. Namondom király. Akkor Nyíregynél lefordulsz a páyárol megnézem viszem. neeeem....gyere el érte mátészalkára mert nem megyek le a pályáról. 500m + lenne neki. De inkább én menjek 120km-t.
Miután lecsúsztál igy 5-6 üzletről, már kezdesz lazítani a szigorú szabályokon. És akkor becsúszhat hiba.
Alapesetben óvatos vagyok, de vannak már rossz .tapasztalataim.A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
energomatt
senior tag
válasz amadeuxs #31337 üzenetére
Elég ha fórum keresőjével visszanézed az eddig elhangzott véleményeket ezekről. Ehhez képest semmi újat nem fog senki leírni. Az lenne jobb, ami neked jobb lenne. Én inkább egy jobb minőségű zoom objektívet vennék szűkebbb fókusztartományban, mintsem három átlagosat. Mások, meg máshogyan gondolkoznak erről és természetesen ők vannak többségben.
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
válasz aleister #31322 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy az indexen jellemzően azok adnak el, akik egy-egy darabtól akarnak megválni, így az elégedettség visszajelzés sem olyan hatékony. A rendszeresen eladókat figyelik, és a hivatásos eladói státuszba "kényszerítik". Ott gondolom, meg nem igazán éri meg trükközni, mert viszonyléag egyszerűen visszakereshető, aki csal.
Egyébként meg, ha odafigyel az ember arra a pár alapszabályra, amit itt a Hardveraprón is leírnak, akkor lehet valaki akármilyen csaló, nem szedi el a körültekintő vásárlójelölt pénzét.
Szerintem!"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
amadeuxs
tag
Üdvözletem,
egy kérdésem lenne, nikon d3300 + 18-105 boldog tulaja vagyok, viszont szeretném bővíteni a lencsek listáit, 35 f1.8 az alap, viszont egy telére is gondoltam, vagy nikon 55-200 VR II esetleg a 18-105 helyett egy 18-200 tamron di ii VC.
az akinek van ilyen komboja, elárulhatná hogy mi lenne a jobb 55-200 VR vagy a tami 18-200.
Köszönöm.
-
Throme
veterán
válasz #31757056 #31329 üzenetére
Ilyen incidensre nem érvényes a gari, akár van, akár nincs.
Ha elviszed szervizbe beszámolsz az eredményről? Thx!(#31330) aleister: szerintem lehet a bajonett is (most általánosságban értem). Erre lenne a szerviz, aki kivizsgálja. Már ha erre van eszközük egyáltalán. Ehhez a vonalzó és a tolómérő nem bitos, hogy elég...
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz #31757056 #31329 üzenetére
"bizonyos fotok bizonyos gyutavon olyanok mintha a kep bal oldalan fokuszon kivul lennenek mig a kozepe es a jobb szele a kepnek jo."
Örülj neki! Kaptál ingyen egy Lensbaby-t.
Komolyra fordítva a szót, minden bizonnyal csak elmozdult az egyik lencsetag. Szervizelhető.(#31328) Throme
Szerintem a bajonettnek ehhez nem sok köze van.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
törölt tag
válasz Throme #31328 üzenetére
Lehet benne valami, marmint a bajonett-csereben. Sajnos a 18-200-am a kisfiam kezebe kerult aki pedig szepen leejtette, ugy hogy rajta volt a kupak, de annak az egyik oldalara elevel esett. Kulserelmi nyom nem latszik rajta ugyan, egy vekony padloszonyegre alatta kemeny betonnal koppant, eleg szar hangja volt azota bizonyos fotok bizonyos gyutavon olyanok mintha a kep bal oldalan fokuszon kivul lennenek mig a kozepe es a jobb szele a kepnek jo. Gari nincs ra sajna, mennyi lehet egy ilyen javitas?
-
törölt tag
Decenteres uveget lehet javittatni szerintetek vagy kuka?
-
r.levente75
addikt
Igen, jó kis kombó, használok hozzá két darab kereszbe fordított 454-es makrósínt is. Géppel optikával a két sínnel símán elbírja a fej. Én azért vettem ezt, mert fontos volt a masszívitás, és a földközeli témák megközelítési lehetősége. Ezzel tökéletesen megoldható minden feladat.
Makrósínt próbáltál már? -
quby
őstag
válasz r.levente75 #31319 üzenetére
Ugyanez a párosom van.....imádom....
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
randras_83
addikt
válasz r.levente75 #31321 üzenetére
Van fent pár érdekes hirdető, én egy N70-300at akartam venni de amit telefonszámot kértem nem jött többé válasz...
https://www.flickr.com/randras83/
-
aleister
veterán
válasz r.levente75 #31321 üzenetére
Minden olyan eladással foglalkozó oldalt fenntartással kell kezelni, ahol nincs elégedettség visszajelzés! Még itt PH-n is feltűnik időnként 1-2 csaló. Jófogáson ez egyik topictárs fürdött be egy 35-össel.
-
törölt tag
válasz r.levente75 #31305 üzenetére
Általánosságban.
-
tindisco
csendes tag
válasz r.levente75 #31104 üzenetére
r.levente75 köszi a válaszod, megnézem közelebbről
-
*Ropi*
félisten
-
amulet
senior tag
sziasztok, Objektívek topikban mér kérdeztem, de itt is megkérdezem, hátha
D7100-hoz kellene valami jó széleslátó, (ezek vannak tami 17-50 f2.8, nikon 35 f1,4, sigma 70-200 f2,8)
keret max 100-120, ami szóba jöhet: (éjszakai csillagos égbolt, tájkép, épületek, belsőtér)
- Tokina AT-X Pro 12-24mm f/4
- Sigma 10-20 F4-5.6 HSM
- Samyang 10mm f2.8
- Tokina 11-16 ajánlották az objektív topikban
talán még a nikon 12-24
Keresgéltem teszteket, de nem tudom melyik lenne jó választás, segítsetek légyszi -
tvamos
nagyúr
válasz aleister #31295 üzenetére
Hát nem milliós tételek az obijaim. Nikon 1 kitobik, az egyiket én, a másikat a gyerek fogta meg véletlen, meg van pár régi fix, (a használt piacról,) amik koszosak.
Meg van itthon egy nagy üveg isopropylen.
Most akartam a hétvégén lencsetisztítót venni. Ezt néztem ki, csak felmentést az ára 200-ról 300-ra. (Praktikusnak tűnik a kis táska.)[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Byk01
őstag
válasz r.levente75 #31300 üzenetére
Oda van írva, hogy az irányjelzősön (helyettesítsd be egy másik szóval, és meglesz)
Annyit segítek, hogy Nikon adok-veszek"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest