Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Salex1 #46876 üzenetére
"Esetleg otthon is neki lehet kezdeni?"
Ha ez egyáltalán kérdésként merül fel, akkor felejtsd el.
(Szerk. : kaptam szét 18-55öt bizonyos gyutávoknál történő szorulás miatt - na, az így nem egy kifejezett sikertörténet volt. Tekintve, hogy az úgyis ilyen tartalék, "játszós" obi volt, túl sokat nem vesztettem vele - viszont az kiderült, hogy egyáltalán nem olyan egyszerű a téma, mint ahogy esetleg tecsős videókon látszik.)
[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
veterán
válasz Salex1 #46851 üzenetére
Pont így jártam én is. A D3100-ra feltettem a D3500 18-55 kit objektívjét, és nincs AF. Meglepődtem rajta, de szerencsére a régiről áthozott 200-as TAMRON teszi a dolgát a 3500-on. Még megvan a D3100 kitobjektíve is, így szerencsére nem maradt "szem" nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
42861
senior tag
válasz Salex1 #46851 üzenetére
Ezek szerint a D3200 nem támogatott AF-P obikkal. Ahogy látom a linken az 5200 a legalja.
-
itouchfan
senior tag
-
-
csacsi77
senior tag
válasz Salex1 #42259 üzenetére
Mellé semmiképpen. Helyette esetleg.
De csakis a f/2,8-4 Contemporary verziót vedd, az a legújabb és a legjobb a Sigmák 17-70-es táborában.Öreg fater megoldja!!!!
-
veterán
válasz Salex1 #42259 üzenetére
Abszolút nem, semmi értelme - még csak cserélni sem.
Difi a kettő között, hogy nagylátó végén f3.5 helyett f2.8, 70mm-en f4.5 az f5.3 helyett - ez nincs egy teljes fényerőnyi lépés se, plusz a stabit is elvesztenéd... ez így nettó bukás lenne, ne menj bele.
Szerk.: Ha beltérre kellene még plusz fény, akkor valami olcsó dönthető vaku ezerszer jobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
sasquach
csendes tag
válasz Salex1 #42251 üzenetére
Én tőlük rendeltem Eglobal . 8 nap alatt itt volt DPD-vel. Kötöttem rá biztosítást is, 2% volt, de volt egy 5EURO-s kuponom is, szóval nem sokkal került többe. A szállítás ingyen volt és PayPallal fizettem biztos ami biztos. Nincs rejtett költség (ÁFA, VÁM). Számla elektronikusan jött/letölthető.
Megjött, bontatlan volt és zsír új.
Szóval ajánlom bátran mindenkinek, de ha visszaolvasol volt akinek gondja volt a bolttal/termékkel.
[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
válasz Salex1 #42116 üzenetére
Az nem bír semmit, nem ajánlom. Ha ilyen kicsit akarod, akkor legyen babzsák. Vagy esetleg ez?
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
mazsi70
senior tag
válasz Salex1 #42018 üzenetére
Volt mindkettő .Lehet ,hogy placebo ,de a 7200 szenzorával jobban meg voltam elégedve .Ami nem tetszett az a lebutított felső kijelző .A D7500-nál ez a spórolás folytatódik .
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Viperator
őstag
válasz Salex1 #41954 üzenetére
Nekem is ilyen van (Flipside AW400), jó kis táska. Volt AW300 táskám, az kicsi volt. És Manfrotto MB PL-B 220 Pro Light táskám is van (de ez nagyobb, mint az AW400. Féláron jutottam hozzá.).
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
-
*Ropi*
félisten
-
szecsgeri
tag
válasz Salex1 #41819 üzenetére
A 11-16mm 16mm-en kirajzolja az FX szenzort.
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
szecsgeri
tag
válasz Salex1 #41803 üzenetére
Ha maradsz DX vonalon akkor Tokina 11-16. Nagyon jó, élességre kb. rongyosra veri a másik kettőt.
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
Viperator
őstag
válasz Salex1 #41803 üzenetére
Valahogy rémlik, hogy nemrég panaszkodtak a Sigma 3.5 obira, mert gyenge képminőséget adott.... (van másik Sigma és jobb 3,5-esnél). A Tokina jó.
De előbb döntsd el, hogy milyen vázad lesz később (FX vagy DX)....
-
marcitp
őstag
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz Salex1 #38280 üzenetére
Ez a megoldás engem is érdekelne, de szerintem nincs, már én is sokat nézelődtem.
Tamron 17-50\Sigma 17-50-en van még türhető áron, de ugye az átfogás nem stimmel. Vagy a sigma 17-70 (f2.8-4)
Ken Rockwell nagyon jónak írja a 18-200-at a mindenessége miatt, de sokkal lágyabbnak tűnik több ponton is mint a 18-105-ünk.
May the force be with you!
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz Salex1 #38168 üzenetére
Majd én is akarok írni a fórumba és megkérdezni a tapasztaltabbak véleményét, hogy mi a legjobb döntés, de én pár hónapja egy nagyon régi stabi nélküli Nikon 80-200-at próbálgattam. Nagyon tetszett és nekem nem hiányzott a stabi. Madarászásnál azért az állvány a végén jól jött mert pár óra után elfáradt a kezem, így remegett is, de jól elvoltam stabi nélkül.
May the force be with you!
-
N.GÁBOR
aktív tag
-
-
Roachy
senior tag
válasz Salex1 #34863 üzenetére
Az a Tamron egy nagyon jó kis lencse. Ha sokat használnod kézből, kevés fénynél, akkor jól jön a vr, ellenkező esetben abszolút nélkülözhető. Nem ismerem az 55-300-at, de tuti hogy sokkal szebb képe van a 70-200-nak.
Bár ha ezt veszed akkor jócskán messze kerülsz a nagylátó-alap tartománytól, pláne dx szorzó mellett. És amit írtál témákat, szerintem nem igazán vennéd hasznát egy ilyen nagy tele zoomnak, max csillag fotózásnál, ahhoz viszont meg igazából kevés. Ha fényerős zoomra vágysz, akkor inkább egy jó 24-70 (vagy 28-70) f2.8-ra gyűjtenék a helyedben. -
aleister
veterán
-
Horbal
őstag
válasz Salex1 #34693 üzenetére
Tokina 11-16 F 2.8 DX Pro II használtan ha ki tudsz fogni.
Használtan 130ért is láttam már.
Kérdés, hogy mi az olcsó, az UWA nem az olcsó kategória.
[ Szerkesztve ]
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
Zotya21
senior tag
válasz Salex1 #34693 üzenetére
a tokina 11-16 ost szokták ajánlani f2.8 as, de van több verziója is nem tudom melyik az új
én viszont a samyang 10mm esen gondolkozok régóta de van belőle 12 meg 14 milis is de ezek viszont manuál fókuszosak sajnos
gondolom aps-c-re kell
[ Szerkesztve ]
https://500px.com/slayer_art
-
marcitp
őstag
válasz Salex1 #34645 üzenetére
Flipside aw400?
Vettem bay-ről, 14e körül állt meg, lehet, hamis volt, nem tudtam megállapítani. Jó minőségű tatyó, jó nagy, sztem beleférsz! El is adtam, nekem nagy volt, vettem egy Kata hátizsákot. Ez meg majdnem pici...
De a flipside aw400 sztem jó tatyó, szinte minden belefér.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
vrbst
tag
válasz Salex1 #34434 üzenetére
Kepminosegben a D7000-es nem lenne elorelepes. Persze nem csak szenzorbol all egy gepvaz, de en a helyedben gyujtenek egy D7100/D7200-ra. (Nekem volt D7000 es D7100 is, a baratnomnek pedig D3200-asa van ) Mostanaban sok elado D7100-as van, es ez lenyomja az arakat valamennyire. Kepminosegben amugy egy D7100/D7200 sem lenne tul nagy elorelepes, de ott mar a fejlettebb AF rendszert kapsz ami javithatja a talalati aranyt. (Ez utobbi termeszetesen a D7000-re is igaz)
-
Throme
veterán
válasz Salex1 #34368 üzenetére
Én cak a helyzetet nem tudom elképzelni. Ha olyan helyen vagy, ahol nincs áram, akkor se a laptopot, se a powerbank-et se semmit nem tudsz tölteni. Szóval feltöltött powerbank/laptop lemerül, akkor ugyanott vagy.
A kábelek, a méretek (akksitöltőhöz), a súly mind többlet egy (vagy 2 ) pótakksihoz képest, amit szintén csak civilizációban tudsz tölteni.
Ok autóval nem számoltam . Most elmész valahova "kenyába" több napra és fotózol ezerrel?
Ha nekem kéne ilyen helyre menni vinnék mondjuk 4 akksit feltöltve. Az akksi hónapokig tartja a naftát, még az utángyártott is. Nincs gondom semmire, A powerbank is egy akksi, csak nem tudod berakni a fényképezőbe és minimális veszteséggel tudod áttölteni a tárolt energiát, viszont ez idő és + cuccolás. Aztán foglalkozzak azzal, hogy usb 123456789, meg amperek?Nem akarlak én meggyőzni, csak nem vágom a dolgot.
Powerbank-et én telóhoz használtam utazás során. Oda se nagyon kellett, de biztonságérzetet adott. -
Throme
veterán
válasz Salex1 #34361 üzenetére
Inkább vegyél tartalék akksit. Súlyban nem több mint a powerbank, töltő, kábel... és azonnal van nafta, nem kell szólni a csapatnak, h plíííz várjatok már, mert töltöm az akksit...kb 2 óra és indulhatunk tovább.
Ha több napot vagy terepen, akkor 2 tartalék akksit is vehetsz. Kb 800 kép biztos kijön eggyel.
Mondjuk azt nem tudom egy csillagjárás fotósorozat mennyire eszi az akksit.szvsz
-
-
dualcore
őstag
válasz Salex1 #34098 üzenetére
Mivel nem vagyok hozzá értő, így nyersen fogalmazok.
Minőség, (konkrétan a képek) gyorsaság, beállítási variációk sokkal több van. Könnyebben kezelhető, alap motívum programok azonnal elérhetők. GPS, Wifi, kihajtható Lcd.
De ezt egy profi jobban le tudja írni neked. Én még csak most szagolgatom ezt a világot. -
Throme
veterán
válasz Salex1 #33290 üzenetére
Képminőségről már meccseltünk itt a fórumon, nincs közös nevező, ezért ezt hagyom.
Az 55-300 nagyobb átfogás, kisebb könynebb.
A 70-300 stabija tud csak függőleges irányban stabilizálni (pl svenkelésnél jöhet jól) és persze teljes stabilizációt is tud, ff vázon is használható (bár ez nem sok embernek számít), AF-ra - kategórián belül - gyorsnak mondható (ezzel is lehet majd vitatkoznak mások), nagy és nehéz.Ha nem ragaszkodsz nikkor-hoz, akkor a tamron 70-300 VC-t jöhet szóba, ezt szokták ajánlani. Itt a fórumon is használnak tamront. Sőt az előttem válaszoló (Ali) full frame nikon vázon.
-
-
*Ropi*
félisten
-
fireman123
őstag
válasz Salex1 #29016 üzenetére
Az túlzás, hogy használom , mivel egy hete vettem a linkelt helyről....igazából semmi tapasztalatom nincs állvány ügyben hogy milyennek is kellene lennie , mivel ez az első állványom (D5300 18-105 alá vettem). Rápróbáltam a gépet, nekem stabilnak tűnt, de hogy majd élesben kint a szabadban mennyire lesz megbízható kiderül .....nyilván elbírja az obival együtt 1 kg-os súlyt, remélem expónál sem mozdul be, legfeljebb expo eltolást alkalmazok ha szükséges....
Egyértelmű, hogy az 50-80e-es manfrottók és társai stabilabbak, én évente szerintem max. pár alkalommal fogom használni hosszú záridős fotóknál, amúgy nem valószínű hogy cipelem magammal. -
fireman123
őstag
válasz Salex1 #28871 üzenetére
Csatlakozom a többiekhez, ha 70-300 és tamron akkor [ezt ] kell venni az ediginél most 97e.
Amit linkeltél nekem arra egy fórumon azt mondták: annak kétszer fogsz örülni, ...amikor megveszed, meg amikor eladod .... közte szívás , én is az általam linkelten "gondolkodom" (gyűjtögetek , és várok egy komolyabb ááákcióra )
[ Szerkesztve ]
-
válasz Salex1 #28871 üzenetére
Ha számít, digitcamnél 2000-el olcsóbb dec. 31-ig, de ott épp 1 hetes beszerzési időt ír.
Igen, ez a fókuszmotoros változat.
(#28872) daa-raa én egy hetet nyüstöltem D3200-on, azt mondanám, hogy ha pontosan egy olcsó, stabi nélküli, kompromisszumos, később nehezen eladható 70-300 a lebeszélhetetlen igénye, akkor elfogadható minőséget hoz, ennyiért, újonnan 5 év garival. Főleg ezen a gépen
(#28859) Salex1 és hogy meg is kérdőjelezzem magamat, biztos hogy 70-300 kell neked, és nem mondjuk ugyanennyiért egy használt Nikon 55-200? De fentebb is adtak jó tanácsokat. 300-on se izgő mozgó gyerekkép, se portré, se tájkép nem fog készülni, max egy állatkerti sétán hasznos, de a 300 vége már amúgy is maszatol egy kicsit
Ha gondolod este priviben tudok küldeni az egyhetes próbálgatásomról képeket.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Salex1 #28859 üzenetére
Vagy egy rendszervakut. Attól függ, mekkora a gyermek...
Nem akarok flémelni, de a fixfetisiszta uraktól kérdezném: próbáltatok már 2 évnél nagyobb izgőmozgó gyereket fixel fotózni? Mi az előnye a fixnek a 18-105 + rendszervakuval szemben egy borús délutánon egy rosszul világított szobában szaladgáló gyerkőc fotózása esetén? Mert tapasztalatom szerint ilyen fényviszonyok között ISO800+, illetve 1,8-as rekesszel kb tárgyakról meg alvó újszülöttekről lehet kézből, emberi záridővel baromira művészi képeket kreálni (mert ugye a picsányi DOF-tól értelemszerűen művésziek lesznek a képeink...), mozgó célpontnál kenhetem a hajamra...
gatesz: ezekről a helyekről vélhetően csak hamisítványt/noname utángyártottat fogsz rendelni, eredetit hivatalos forgalmazónál kapsz csilliárd forintért. Én anno azt a stratégiát választottam, hogy az ársáv közepéről választottam, nem a legolcsóbbat vettem. Lassan 10 éves, a gyári akku kapacitásának a felét kb tudja, csak hidegben kicsit hektikusan működik mostmár...
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
Komgeri
csendes tag
válasz Salex1 #28718 üzenetére
Csatlakozom :-) mar vagy bő 3 hete. Több tucat tesztet, velemenyt, videot megnezve se tudtam még donteni. Utazshoz lenne most aktualis, amihez a 35mm es lenne az ésszeru, de ugyanakkor az 50mm -t is dicserik foleg a bokeh miatt, az portrera is jo kezdesnek. De egy biztos mindegyiket nagyon jó obinak tartják. (Foleg ar/ertek) Mindkettőt 56e -ert talaltam a neten.
-
válasz Salex1 #28718 üzenetére
A 35-öst válaszd.
Viccet félretéve, ha nem tudod kipróbálni őket, google/filckr hogy mégis mit fog be a látószög, mit fotóznak vele jellemzően, milyen a mosása stb. Szerintem
Mire használnád?
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Anubis_9
őstag
válasz Salex1 #24642 üzenetére
Nekem ilyen van: AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G. Szerintem a többiek is ezt fogják ajánlani. Mielőtt megvettem, azt mondta egy fotós barátom, hogy ha ezt felteszed a vázra, nem igen fogod levenni. Valóban, most már hónapok óta állandóan ez van fenn. Amióta megvettem a 18-105-ös fent sem volt.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest