Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
Ok, akkor keverem, köszi.
(#37023) Anubis_9 : Igen, ezért kérdeztem de akkor ez valós adatot mutat. (Nem tudhattam még a magam kis 1200 expójával. )
(#37025) rekid Tegnap találtam rá én is. De remélem csak pletyka, hogy csak ennyi lesz...most ekkor ez pixelben visszafejlődés? 4K videó meg komolyan minek?
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
-
Throme
veterán
Asszem a d7100 olyan 390-nel nyitott, aztán 350, aztán 350 a kit, de 330, majd 300 a váz.
Talán a d7200 kit belenyalt a 400k- ba. De megjelenés után is kellene pár hónapot várni, hogy mozduljanak az árak. Pláne ahol beragadt készlet van.
Egyszer, megjelenés után pár hónappal érdeklődtem az egyik MM-ben, hogy mennyi a 18-140 vr. Olyan 220k volt... Meglepődtem... -
fireman123
őstag
amikor megjelent a D5500 én is arra vártam, hogy jól lemegy a D5300 (18-105-el) ára, fél évet tudtam várni és ezalatt 10e-el csökkent (ekkor megvettem), majd további fél év múlva még 20e-t és beállt a mostani árra, .....tehát 1 évvel az utód megjelenése után lett olcsóbb kb. 13-15%-al, és úgy tűnik itt meg is állt és majd lassan kifut
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
ÓÓÓ Ilyeneken ne lepődj meg. Egy időben aki a 18-105-öt ajánlotta, azt elküldték a fenébe, mert miért a drága kitobit mondja, és a 18-55 amúgy is alázza... na ez megfordult.
Vagy megjelentek a 24Mp-es vázak....húú hát nem lehet vele éles képet lőni mert be lesz mozdulva minden a 10-12 Mp -hez szokott kezű embereknek, ráadásul nincs obi ami kirajzolja és egy raklap memkártya se lesz elég hozzá és a pc-t is le kell cserélni. Most meg vegyél nikon mert jobb a szenzora mint a canon-nak... stb stb stb.A tami 17-50 non VC ajánlott volt mindig is, csak többen írták, hogy nem 1 példányt kellett próbálni, mire a jóra ráakadtak, hanem 2-t - 3-at. A VC-sről már láttam tesztet és nem kéne, a sigma 17-50 árához képest jól teljesít, persze hogy nem tökéletes.
Igaz ebből egy frissített "C" verzió, mint a 17-70 C jó lenne, főleg a belépő vázas tulajoknak.
Szép lassan hozzák ki a "C"-s obikat, hátha lesz már 17-50 "C" is, egy kicsit erősebb OS-el (vagy hogy hívják itt a stabit)...szvsz
-
dualcore
őstag
Silica gélre én is gondoltam, de nem tudtam honnan beszerezni ipari mennyiségbe mint te, de adtál egy jó ötletet. Kis kínaiak itt is vannak.
#35406) Snoop-y
Természetesen eredeti gyári garival lenne. Valakinek berendelték és nem ilyen kellett neki, és így eladják jóárasítva.
-
szecsgeri
tag
Á, ez volt itt a lényeg, hogy nem szól bele az expoba. :-) Köszönöm mindenkinek!
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
-
elfelejtette
veterán
Én egyszer az elején kivettem a kártyát a fényképezőgépből, hogy ne kábellel, hanem kártyaolvasóval vigyem be a képeket a számítógépbe, utána mikor visszaraktam, a D3300_100D helyett D3300_101D nevű mappát nyitott ugyanilyen nevű képekkel, pedig alig 500 kép volt még csak a mappában (és a vázban)...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Throme
veterán
"Eladó a blabla jövőben előforduló esetleges hibáiért felelősséget nem vállal"
Ez ok!"munkalapot nem lehet nyitni a vázra...mert már van nyitva ugyanezzel a hibajelenséggel, 3 évvel ezelött még garos korában jelentettebe az akkori tulaj."
No de ez kurvár@ nem jövőbeni hiba. Ezt elhallgatta! Vagy mondta, hogy 2x is vitte volna szervizbe , de megjavult?
Ha ilyet mondana nekem valaki, akkor köszi nem kell, ezt ő is tudta, és nagy sunyin elkussolta.Tudom, h macerás.
Én az autóm eladásakor mindent leírtam ami a múltban történt vele, vagy csak én elővigyázatosságból lecseréltem. Még úgy is, hogy havernak adtam el.Többek közt ezért nem veszek semmit használtan. Vagy összespórolom, és nem azonnal, csak később lesz meg, vagy nem lesz és kész, túlélem. Ez az átbaszások országa amúgy is...
Volt mikor a fórumon is írta valaki , hogy ja valami nem működik megfelelően, nem baj majd eladja... korrekt.[ Szerkesztve ]
-
"Az eladó a vevőt a blabla műszaki állapotáról, esetleges sérüléseiről, rejtett hibáiról
részletesen tájékoztatta, aki ezt tudomásul vette." a megoldás: ezek tételes felsorolása a szerződésbe. Jártam már így én is, normális partner elfogadja, komolytalanokkal meg nem foglalkozom.Amúgy röhej, én egy használt objektívvel jártam úgy, hogy gyanúsan rendszeresen nem talált fókuszt, felhívtam a szervizt, hogy serial alapján mondják már meg, hogy volt-e már náluk. A válasz: nem mondhatjuk meg, személyiségi jogi okok miatt... nem azt kérdeztem, hogy ki az anyukája az előző előtti tulajdonosnak, c'mon. Aztán szerencsére az eladó korrekt volt, elismerte a hibát, és visszavette az obit.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
fanti
addikt
Én Komáromi Domonkost tudom ajánlani!
-
*Ropi*
félisten
"Arrol nem sok mindent találok hogy a sima DX és a DX II között optikailag van e különbség..."
Igen van: a II-esen új becsillanást gátló bevonatot kaptak a lencsék.
(#33306) MCGaiwer: Okozhatja a túl lassú memóriakártya: amíg nem tudja kiírni rá a képeket addig nem tud mást sem csinálni mert az lefoglalja.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
Nem a konkrét váztól, hanem a rendszertől (hirtelen az objektíves topikba hallucináltam magam, de itt egyértelmű, hogy csak Nikonok vannak ), ugyanis a Nikonos II. verzióban már el tud romlani az a fókusz motor (vagy a hozzá tartozó szalagkábel), ami az I. verzióban még nincs benne (a Canonos verzióban alapból van AF motor, mert ott ismeretlen a vázból meghajtott, "csavarhúzós" megoldás).
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
catroot
veterán
Tegnap megkerestek, hogy feltudok-e menni, vagy csomagküldés megoldható-e?
Mondom júliusban megyek majd valamikor, de nem tudom mikor és nem biztos a dolog. Írtam, hogy futár természetesen megoldható.
Azóta nem írt vissza. Most ráírtam, hogy akkor aktuális-e a dolog. Látom, hogy olvasta ezt az üzenetet is (Fb), de továbbra sem ír vissza.
Na, így várnak el tőlem olyat, hogy vigyek el bármit is?
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
Viperator
őstag
-
aleister
veterán
Én csak néztem tegnap. Innét kezdve megvan az ultimate válasz a gépajánlásra, amit mindenkinek lehet írni.
(#32814) 8nemesis8:
Kis fantáziával, vagy fantázia nélkül angolra való szó szerinti fordítással kideríthető az eredeti postom nyomán.[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
tvamos
nagyúr
Mondjuk egy rendesebb objektivet megrendelni biztositas nelkuli szallitassal... nem tudom. Azt mondanam, hogy eszetlenseg. Innentol kezdve az egesz diskurzus ertelmetlen. Nem hulye a NAV-os, latja, mennyire van biztositva.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
aleister
veterán
Igen. Ez lehetséges.
A Hoyanak több modellje van. Ez az alap. Létezik pro, HD, digital változat is, amik a magasabb kategóriát képviselik. Nincs abban semmi különös, hogy a legegyszerűbb kivitel ennyibe kerül.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
FerNandor
őstag
-
-
marcitp
őstag
Kezdőfényerőt jelent (ha jól gondolom, de erre nem volt szükségem), ahol még az af dolgozik.
Ha pl telekonverterezel, csökken a fényerőd akár pár fé értéket is, és egy kezdő f/4-es obiból könnyen lehet "kezdő" f/5,6, f/8-as obid. Sztem ennyit jelent, de az okosok majd kijavítanak, ha nem így van!https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Byk01
őstag
Az a 200-250 akkor is nagyon kevés, ha egyesével lövöd a képeket. Az az aksi nincs igazán a topon (hogy finoman fogalmazzak)
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Byk01
őstag
Akkor peched van, mert én meg folyton debrecenben látok olyan eladó üvegeket, amiket keresnék
De valóban, pestiként könnyebb az ember helyzete ... ez az ország pestközpontúságának az átka (ha vidékiként nézi az ember)
De ettől függetlenül amikor leginkább magáneberek adnak el időnként dolgokat, az értékelős oldalak nem sokat segítenek szerintem. Az, hogy valakinek volt három eladása, ami jól sikerült, még nem jelenti a következő üzlet biztonságát.
Mindenesetre én akkor sem adnék le a biztonságból, ha a legutolsó faluban laknék, 30 km-re a legközelebbi kisvárostól, mert ha átvernek, ugyanúgy nem lesz meg, amit venni akartam, és a pénzem sem lesz meg rá. Akkor inkább gyűjtök még, és ha nem bukkan fel megvehető használt cucc, akkor egy idő után futni fogja újra, amit megbízható internetes kereskedőktől is meg tudok rendelni.Ja, és nem született pesti vagyok, tudom, milyen az, amikor gyakorlatilag bármiért utazni kell, ha meg akarod kapni.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
r.levente75
addikt
Igen, jó kis kombó, használok hozzá két darab kereszbe fordított 454-es makrósínt is. Géppel optikával a két sínnel símán elbírja a fej. Én azért vettem ezt, mert fontos volt a masszívitás, és a földközeli témák megközelítési lehetősége. Ezzel tökéletesen megoldható minden feladat.
Makrósínt próbáltál már? -
veterán
Ugyanazt a foglalatot használja DX és FX is - tehát FX vázon DX módban simán működik minden (csak nyilván crop factor szerinti kevesebb megapixellel).
Sőt - lőhetsz FX vázon FX módban DX-es obival, de lesz majd nagy sötét kocka közepén egy kép. Obija válogatja, hogy mennyire - nagylátók általában rugalmasabbak, meg pl. a 35/1.8 is állítólag egész tűrhető (vagy "művészi" - ki hogy nézi), de ahogy mész tele irányba, annál kevesebb értelme lesz.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
veterán
Nem szoktak "beesni" dolgok. Szerintem ezzel hülyeség számolni - ha nincs konkrét terved, hogy max. egy éven belül biztosan váltasz FX-re, akkor az ilyen "future proof" gondolkodásnak nincs sok értelme, és vegyél nyugodtan croppos vázra tervezett üveget.
Persze ha olyan szempontok játszanak, hogy nem akarsz vignettálással meg sarokélességgel foglalkozni, és nem érdekel, hogy a crop miatt bukod a nagylátó végét, akkor lehet értelme a drágább FX-es zoomoknak. (Én is csináltam ilyesmit - de nem azért, mert majd egyszer hátha hoz a télapó egy FX-es gépet.)
De ez már teljesen más tészta, mint hogy "nehogy majd egyszer cserélni kelljen". Ez egy ilyen masszívan cserélős játék, amit kikerülni elég nehéz. De van, és lesz is még egy darabig bőven piaca a használt DX-only obiknak is, szóval nagyon messze előre spekulálni dupla áron... hát, szerintem nem annyira éri meg.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Byk01
őstag
A Sigmánál a DC csak APS-C-re jó, a DG full framre is. A tükör nélküli gépekhez tervezett objektívek kapnak még egy DN jelölést.
-
aleister
veterán
Természetesen a kiválasztott AF pontot veszi figyelembe. Nálam meglehetősen biztosan működik a visszajelzés.
Egyébként mindig a legtágabb rekeszen fókuszál a váz. Expo előtt ugrasztja be a blendét. Tehát az nem lehet a probléma okozója.
Kivéve persze LV-ben, de most nem arról volt szó.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
-
törölt tag
Sajnos ugyanez volt a problémám a d7k-val ami neked,minden egyes fotó után csekkolni kellett a kijelzon az élességet. Ebbe untam teljesen bele az utóbbi időben, főleg hogy már van egy pici kisfiam is akinek még nem lehet megmagyarazni hogy ne izegjen mozogjon mert apuci gépén szar az autofokusz
Mas részről meg szerencsém volt mert a d7k-tol sikerült megszabadulnom a 18-105-tel egyutt eladtam egy teljesen kezdő faszinak aki azt sem tudja hogy kell használni. AF fine tune-al előre bekalibraktam neki az üveget így ha nem nyúl hozzá akkor neki jól fog működni, nem fog észrevenni semmit a gép problémáiból. Így viszonylag olcsón és egyszerűen megvolt a váltás. Ugy vagyok vele hogy inkább legyen a gép megbízható, cserébe valahogy megszokom ezt a nevetséges státuszkijelzot, az infokepernyőről nem is beszélve. A hugom d5200-aban szebb és jobb az is mint ebben... -
contaxg
veterán
Érdemes tanulni... utána egy csomó dolgot másképpen látsz és közben rájössz arra, hogy mit is szeretsz, szeretnél valójában csinálni. El is adtam sebtiben a teljes Nikon szettemet.
Így kötöttem ki az utcai fotózásnál. Amit jobban szeretnék művelni az pedig a műtermezés, de ahhoz kell hely meg pár lámpa és jó és/ vagy érdekes arcok, testek.
Múlt nyáron pl. egy Smena 8M-et vittem nyaralni.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
glaci
őstag
Felőlem ülhetnek rajta 2 hetet, én 2 nap múlva jelzem, hogy inkább elállok és azt csinálnak vele, amit akarnak.
(#30252) aleister:
Lehet, hogy igazad van, de nekem ez annyira nem jött be, hogy teljesen elment tőle a kedvem.
A 105 és a 200 mm között egyébként sincs már olyan óriási különbség. (Kb. annyi, mint a 70 és a 105 között volt.)
A VR -je ugyanannyit tud mindkettőnek.
A fókuszról nem tudok érdemben nyilatkozni sajnos.
De, még kézi vagy kontraszt érzékelős fókusznál sem volt olyan éles és kontúros ill. kontrasztos a képe, mint a Nikonnak. (Olyan volt, mintha egy vékony szürke fátyol lett volna mindenen.)
Így én hiába fogtam csak ki véletlenül pont egy rossz példányt, ezek után végleg kiszerettem belőle.
A 70-300 -on még gondolkodok, de ha annál is ekkora a minőségi szórás, akkor magamat ismerve abból is szinte biztos, hogy kifogok egy használhatatlan példányt.[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
andrisms
aktív tag
A váznak semmi baja nem lesz egy ebayes utángyártottól?
220Voltba árulnak Realpowert, nettó áron 7500 körül lenne, lehet jobban megérné azt megvenni.Azt írták a termékinfó alatt(realpower), hogy a nem eredetit felismeri a váz, abban teljesen használható is, viszont ha a markolatban van, akkor nem lesz jó.
Igaz ez?
-
-
m3ss
veterán
"Ami problémásabb, hogy bár - mint több helyen is olvasható - a váz fókuszrendszere sem a legkifinomultabb, ezzel az obival elég nagy a fókusz tévesztési arány. Én leggyakrabban az egy fókuszpontos fókuszálást használom, (fókusz->komponál->expo módszerrel), de nem tökéletes fényviszonyok között nekem sokat téveszt. Idővel megtanultam használni, de néha még most is besikeredik olyan ami nem jó. AF fine tune belőve, váz kalibrálva, jó fényviszonyok között tesztábrára f@..a, de éles helyzetekben bizony hibázgat. Ennek ellenére sokat használom."
nem vagyok benne biztos, hogy a vaz miatt...az az objektiv canonon is ilyen, teljesen random fokuszal nem idealis fenyviszonyok mellett. de legalabb huntol is[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
rookie8906
csendes tag
Van egy újabb kérdésem.
Legjobb barátommal most beszéltem,pont felhoztam neki,hogy veszek fényképezőt.
Neki van egy D60as,18-135ös nikon obival.
8700képet lőtt vele,2éve áll a polcon/mi egyszer kértük kölcsön,kb annyit volt használva mostanság/,karcmentes és mondta,ha kell akkor eladja nekem. 80-90körül.
Egyrészt,ő sem tudja,hogy milyen árakon,én meg főleg.
Szerintetek mennyire jó az ár?
Vagy egyáltalán egy d5200hoz képest milyen?
Mert azt láttam,hogy a d60as már 2008as gép,gondolom azért fejlődött sokat azóta a d5200.
Köszi[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Poco X6 Pro - ötös alá
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- BestBuy ruhás topik
- 3D nyomtatás
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest