- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hővezető paszták
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Homer
tag
válasz
front3r #15487 üzenetére
Nah, megcsináltam a bios frissítést. V2.00-ról feltoltam V2.20-ra de semmi változás
. Utána elkezdtem cserélgetni a mem modulokat a slotokban és azt hiszem megvan a probléma. A jelenség: ugyanazt a mem modult akármelyik slotba teszem érdekes módon mindig pont azt nem látja a BIOS ahol éppen az van... Tehát elvileg az egyik modullal lesz a baj. Holnap visszaviszem a gépet, mondom az eladónak hogy próbálják ki más gépekben ha tudják, vagy más modullal az én gépemet. "Bízom benne", hogy ez lesz a baja ...
-
HSM
félisten
válasz
millerur #15495 üzenetére
Nincs hozzá köze. Bár jobbak lesznek az esélyeid, az tény, bár amit írtam, abban feltételeztem, hogy a procit is húzod, és ha már ilyen maximalista vagy a ramokkal, legalább 4ghz-re.... Mivel 3600Mhz-es órajel alatt aztán tényleg semmi értelme még 1600-as ramoknak sem, nemhogy 2000-eseknek....
Vagy ez valami perverzió, hogy te 2000-en akarod akkor is?
-
HSM
félisten
válasz
millerur #15492 üzenetére
Nincs sok értelme... Olyan, mintha trabantba akarsz tenni ferrari motort.... Nem tud vele mit kezdeni... Annyiból sántít a példám, hogy az i7 nem trabant...
Az ok pedig, hogy már 1600 körül is olyan bődületes sebesség áll rendelkezésre hála a 3 csatornának, ami finoman szólva is elég durva... Nézd meg, nálam mit művel takarékon 1400@CL7-es rammal: [link] Jó, nyilván a memóriabencseket fel tudod tornászni szépen akár 22000Mb/sec fölé is, csak éppen a memóriateszteken, és minimális winrar gyorsuláson kívül ~0 lesz a hatása...
Amúgy ott is gond van, hogy I7-re tervezett ram... A RAM tudja a 2000Mhz-et, és NÉHÁNY I7 is. A ram gyártója csak azt garantálja neked, hogy a modul amit veszel, tudja azt, ami rá van írva, max 1,65V-on. Ők nem foglalkoznak azzal, hogy a proci mit tud, mert ők ramot árulnak neked. A procira 1066Mhz-et vállal az Intel, onnantól kezdve a Te ügyeskedésed, mennyin hajtod. Én azt mondtam, az I7 procik túlnyomó többsége stabilan képes 1600Mhz-en hajtani a ramokat biztonságos feszültségeken, megfelelő lapban, megfelelően erős léghűtéssel, minimális utánaolvasás és megfelelő beállítás esetén. De ha ügyes vagy, és vágod a témát, és jó a lapod is, és kifogsz egy nagyon jó procit is (úgy a procik jobb 20%-a), akkor olyan 1800-ra még van esélyed tuti biztonságos feszeken,ha pedig kicsi kockáztatás is belefér nálad, és picivel az intel ajánlások fölé húzvod a proci egyik feszét, akkor van esély 2000Mhz-es ramra is. Egy közepes I7 pedig ez esetben olyan 1800 körül fullad ki.
-
millerur
tag
Sziasztok,
Most állok gépvásárlás előtt és nagy dilemmával vagyok mivel most olvasom a gyártói oldalán az i7 920nak ezt:Memory Specifications
Max Memory Size
(dependent on memory type) 24 GB
Memory Types DDR3-800/1066
# of Memory Channels 3
Max Memory Bandwidth 25.6 GB/s
Physical Address Extensions 36-bit
ECC Memory Supported No(itt)
Tehát akkor az 1600as ill. 2000es ramokkal nem fog menni a vas?
-
front3r
őstag
Ezt szedd le és telepítsd fel! Simán lehet Windowsból telepíteni, ha nem kapsz áramszünetet akkor nem lesz gond, de valószínű már a mai alaplapoknál akkor se lenne gond ha kapnál...
Nekem Extreme lapom van és látja mind a 6GB-ot, igaz a lapon már a legfrissebb BIOS volt.
-
HSM
félisten
Jaja, egy BIOS frissítéssel kéne kezdeni, utána CLEAR CMOS, ha kell, beállítani, majd ha az sem segít, akkor tényleg már csak az marad, hogy az egyik modul nincs benn tökéletesen a helyén, vagy a CPU-foglalat egyik lábával van bibi, és nem érintkezik jól. Mielőtt betetted a procit, megnézted, hogy a foglalat minden lába a helyén van?
-
Homer
tag
válasz
tom_tol #15479 üzenetére
Köszi! Várok még hátha valakinek lesz jobb ötlete! Ha ez marad, akkor visszaviszem a gépet hétfőn, hogy nézzék meg a boltban. Még tegnapelőtt hoztam el csak, és akkor még azt hittem, hogy az op-rendszerrel lesz a baj (XP-t tettek fel nekem
). Azóta csináltam op rendszer cserét, majd miután láttam hogy nem segít, egy bios default settings loadnigot is, de nem segített egyik sem :'(
-
-
Homer
tag
Sziasztok!
Megvettem a korábban már ebben a fórumban írt gépet! Tök jó, és nagyon örülök is neki, csak egy dolog van ami elszomorít. A 6 gigabyte memóriából nem lát a 64 bites win7 csak 4 gigát
. A bios sem látja, de az Everest viszont igen! Mi lehet a gond szerintetek?
Alaplap: Asrock X58 Deluxe
Memória: GeiL ultra trikit 1800 MHz 3x2GB -
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #15464 üzenetére
Most azt kérdezed, hogy a 3990Mhz vagy a 3990Mhz a gyorsabb?
Azt használd, ami vagy stabilabb, vagy jobban hozzáigazítható a memóriáidhoz.
Asuson még egy baki felléphet, hogy nagyobb terhelésen elvileg visszaveszi a turbo-t némelyik BIOS valamiért, szóval a 19*210 az biztosabb.
De mivel nincs Asus lapom, ezt az infót sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, ki kell próbálni.
-
Erdei88
veterán
A Turbo erejét, hol lehet észrevenni? Játék, winrar, winboot..stb? Fontos hogy be legyen kapcsolva?
-
gV
őstag
válasz
vhunor #15457 üzenetére
100 foknál van gond, ez a 60-70 fok üzemi hőmérséklet, nekem is szokni kellett Genenél ezt, 1-et azért nézz meg a biosban: ha autora van téve az nb fesz akkor a gyári 1.1v helyett 1.17v-ot kap (legalábbis nálam), totál feleslegesen, tedd kézileg a legkisebbre pár fokot talán hülhet
front3r: nem csak arra jó az ssd, sokkal gyorsabban indulnak vele a progik még az office is, nem beszélve photshop ut3, gta4-ről, gyorsabb a mentés/pálya betöltés, másolás, alt-tab-olás, 1 szóval minden, persze nem szabad jmicron vezérlőset venni
-
front3r
őstag
Őszintén bevallva én se használom ki a Core i7 erejét, de azért vettem meg mégis, mert a régi AMD X2-es gépről váltani kellett már, nem csak a processzor miatt, hanem féltem hogy ez az öreg alaplap is megadja magát, így beruháztam erre. A procit is sikerült olcsón (52k) beszerezni, tehát nem költöttem el feleslegesen a pénzem.
Még talán a VGA-t sem cserélném le, a DiRT 2 előzetes benchmark-ja se mutat annyira rosszul FullHD-ben ezzel a kártyával, nem hinném hogy 31-36 FPS rossz lenne....De a rendszer összteljesítménye is nőtt 2 magosról átállva Core i7-ben, még a Firefox is gyorsult, lapok töltése is....(valószínű a sok javascript és flash már eléggé megviseli a 2 magos rendszereket is ezért éreztem a sebességnövekedést).
Viszont a memória árak most nagyon elszálltak, lehetnének olcsóbbak is. :S
Ajánlották nekem az SSD-t hogy cseréljem le a mostani HDD-m, de nem érzem még azt hogy pusztán az OS boot miatt vennem kellene egy olyat 60-70 ezerért...
-
dime27
őstag
válasz
katt777 #15455 üzenetére
Használj x264es kodeket és szépen 100százalékban lesz a procid mind a 4 magja főleg ha többmenetes kodolást használsz viszont időben nagyot rádob majd pl egy wolfira szal inkább az vegyen i7est én azt mondom aki ilyenekt használ meg videokat vág stb a többi emberkének teljsen felesleges még egy 4ghzre huzott wolfi is sztem....
-
vhunor
őstag
kat777: Mit nézzek a VGA-n? Rendesen leveszi az órajeleket a GTX, nincs vele semmi gond. A front 12-es venti pont rá fújja a hűvös levegőt. A Gene alsó slotjában van.
Zájec: őszintén szólva kicsit tele a tököm a gyárilag fos tervezésű/gyártású de ettől függetlenül drága cuccokkal. Két lehetőség van: az ASUS számításba vette, hogy az NB ilyen üzemi hőmérsékletet fog elérni, vagy megpusztul a lap és visszaviszem gariba. Nem fogok a kevéske szabadidőmben is azzal vacakolni, hogy ventiket szerelgetek ide-oda, hátha korrigálom amit a tervezőasztalon kellett volna. Akkor inkább ott süljön meg ahol van.
-
Zájec
veterán
válasz
vhunor #15454 üzenetére
próbálj ki egy olyat hogy a VGA-t lerakod az alsó slotba , és a vga tetejére raksz egy 8cm-s (esetleg 12-s) ventit az NB-re irányitva...
vagy valami ilyesmi megoldást... ::: [link](#15455) katt777 .:: nemtudom mi lehet benne annyira idegen... ha még új a platform akkor aztmondom, nehezebb megszokni, de ez is usertöl függ... nekem semilyen problémám nem volt 1600 körüli rambeállitással... akkor úgymond igazi wolfi tuningot nem csináltál, ha a reference feszeket nem ismered.... sokkal nehezebb volt a komolyabb wolfi tuning... ezekmiatt....
-
katt777
félisten
Akkor bizony a gyártóval kell felvenned a kapcsolatot.
Miért akarnád eladni?Mire ezt eladnád, már senkinek nem fog x58 lap kelleni (én legalábbis 3 évre terveztem az i7 konfigot, akörül eddig minden Intelem kihúzta, E8400-at is csak jó váltás-lehetőség miatt cseréltem le másfél év után). Amúgy meg elég csak berakni pár tesztet, hogy mit tud.
Zájec: Egyszerűen idegen a beállítás, no meg sztem itt az OCZ-kkel (vagy mint HSM mondta, a CPU memvezérlésével) vannak tuning-gondok. Wolfinál én nem adtam 1.96-nál többet a RAM-oknak, nyugodtan ment a cucc EPU-val, ami ASUS P6T-n garantált fagyás volt nekem, ill. P5Q-ban lazán ment a tuning, ezzel meg mindig játszani kell, hogy a RAM-ok 1600 körül maradjanak. Szóval lehet, hogy a kifogott hardver miatt, de számomra a Wolfi tuning volt laza.
HSM: Nálam erős tuninggal sem melegedett 52°C fölé a P6T Dlx, igaz, az még HAF932-ben volt, ill. azon még ventit is lehetett volna NB hűtőre tenni. ASRock szépen elvan viszont tuniggal is 37°C alatt.
Viszont a VGA rendesen tudja melegíteni az NB-t, így volt ez mindkét X58 lapomnál! ATT-t feltéve, és a VGA-t idle leszabályozva 5-6°C-ot csökkent még az egyébiránt hűvös ASRock hőmérséklete is! (VGA hő 55-62°C-ról csökkent 39-42°C-ra)
vhunor: Nézz rá a VGA-ra is!
sec0nd: Jobb tömörítők minden magot használnak (de még a 7zip sem indet és maximálisan), de programokban is lehet állítani, ill. eszközkezelőben az affinitásnál lehet próbálkozni. Játékokra totálisan elég ma egy E8400 még a legerősebb VGA-k alá is (max. grafika persze), illetve alkalmazásoknál is erős tuninggal; több magos proci nálam videokódolásnál hozott erős gyorsulást, de a kódoló progim még így is csak akkor terheli az összes magot teljesen, ha egyszerre legalább 2 filmet kódolok, más szerkesztők még ennyire sem. Szóval bárhogy hájpolják a 4 magot, lényegében ez még mindig a jövő technológiája, ahogy az Intelnél is fogalmaztak, kevesen tudnak a világon 2-nél több magot rendesen kihasználó szoftvert írni.
-
Zájec
veterán
az "FF" pont nem egy hibakód... kár hogy nem nézted meg...
Foxconn szerviz nincs, csak gyár fehérváron.. irj a központi supportra , hogy ilyen problámád van , és hogy lehetne ezt megoldani.. biztos irnak valami cimet ahová elküldheted a lapot... lehet hogy jobb is ha kimarad belöle magyarország , mert itt tényleg nem olyan rugalmasak mint mondjuk az osztrákoknál vagy a németeknél....
jó választás a Biostar, klassz kis lapocska
-
sec0nd
tag
válasz
kulerr #15450 üzenetére
Ezzel sajnos az a problémám, hogy víruskeresésre is csak 1programszálat használ fel.
Tömörítéshez is nagyon keveset....
Tehát sokkal gyorsabb lehetne minden, a játékkal viszont nincsen semmi gond
Firefox is kamatoztathatná a benne lévő erőt.....Köszönöm a válaszodat!
További kellemes hétvégét! -
kulerr
őstag
válasz
sec0nd #15449 üzenetére
ha nem használod ki persze h nem érzel sebességnövekedést, ezen senki nem tud rajtad segíteni...az igazság az ha csak netezel meg filmet nézel, és nincs semmi game meg olyan terület ahova kell a nafta valóban felesleges i7-et venni. Arra bőven egy olcsó kis fogyis gép is. Pl. nálam netre egy laptop megy...ha pedig kell a vas akkor i7
-
tomic
addikt
Igen a biost betölti reset utan , de onnan semmi. majd ujra proba es megint semmi. A kijelzö azt hiszem FF de nem szazas. mig az egesz procedura lezajlik ,addig is rendeltem egy Biostar Tpover x58A lapot,mivel itt az emberek nem hiresek arrol hogy sietnenek a javitassal.Max ha meg tudjak javitani elfogadhato aron legfeljebb eladom amelyik kevesbe szimpatikus. Magyarorszagon van szerviz ahova visszaküldhetem?
-
sec0nd
tag
Csak nálam minimális a processzor terheltsége normál használat mellett?
Már kezdem unni... -
HSM
félisten
válasz
vhunor #15442 üzenetére
Ennél a platformnál semmi köze a proci terheltségéhez az NB hőfoknak, szóval a prime nem jó mutató.
(Régebben mivel a memóriavezérlő az északi hídban volt, így a processzor terhelése folyamatosan terhelte azt, itt viszont már nem memóriavezérlő az északi híd, hanem gyakorlatilag egy okosabb fajta PCI-expressz vezérlő, egy QPI és egy DMI linkkkel kiegészítve.)
Magyarul ha elindítassz egy játékot, vagy hasonlót, már az jobban terheli az NB-t, de főleg idő kell neki, míg átmelegszik. Mondjuk más a helyzet, ha a proci tápköre a heatpipe-on keresztül elkezdi melegíteni, bár nálam az általában terhelve is hűvösebb marad, mint az NB... Ami még be tud tenni az NB hőfokának az egy kazán VGA terhelve...
Kíváncsi leszek amúgy, mi lesz a végeredmény alaposabb tesztelés után.... -
Zájec
veterán
a biost betölti ? cmos reset után? ha nem akkor milyen hibakódot ir ki a lapon a kijelzö? a garival kapcsolatban meg a gyártót kell keresned, irsz nekik egy mailt hogy szeretnéd ha saját költségedre megjavitanák.. és akkor nem kell kidobni a lapot mert nincs rá bolti garancia... ezt tudod csinálni vagy bukod a lapot..
ha minden jól megy akkor csak bios gebasz van, abból meg hegesztenek bele1-t -
HSM
félisten
válasz
vhunor #15440 üzenetére
És javult valamit a hőfok? Csak mert anno én cseréltem pasztát egy Asus lapon, ugyanaz a kemény száraz rózsaszín gusztustalanság volt rajta, és megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy hiába cseréltem le kitűnő minőségű Noctua NT-H1 pasztára, egy árva fokot nem javul, igaz, nem is romlott a hőfok...
-
vhunor
őstag
Hogy a Rampage II Genen milyen gány, pasztának nem nevezhető száraz takony van a northbridge hűtője alatt, eszem-f@szom megáll. Gondoltam, alásasolok, amikor már a 70 fokot nyaldosta...
-
Zájec
veterán
(#15435) tomic :: az hogy nem tölti be a wint , az nem feltétlenül alaplapi hiba... ha lemezröl bebotoltatod és felmegy a win, akkor müködik?
csináltál cmos resetet?
ha visszakülted gariba, az nem azt jelenti hogy már tutira új lap után nézelödhetsz.. ezt fogják visszaküldeni megjavitva , vagy aztmondván müködik rendesen..
ha az elözö két állitás elhasal , akkor legfeljebb küldenek egy új lapot... ha azt sem tud a gyár , akkor lehet levásárolni az árát más tipusra a boltban... ez a negyedik lehetöség..teljesen jó a Biostar is , tudom ajánlani
elég jól hasit a lap..
(#15436) katt777 ::
"Én meg pont azt, hogy nekem, meg pár más ex-wolfisnak pont nem."
letudnád irni miért is ? ugyanis én is "ex-wolfis" vagyok
és csináltam is egy pár beállitást és klassz tuningokat is...
itt lehet megnézni Gorni oldalán..[link].. a DQ6-s eredményeknél ott van 7db E8500 beállitás .. 525fsb-töl a 615fsb-ig, prime stabil tesztekkel..nézd meg őket..
hogy miért is nehezebb a wolfi tuningja? azért mert ha emelted a vtt feszt, akkor kellet neki cpu reference 1 és 2 feszt-t is hozzáállitani.. a core i7-nél csak a vtt kell nincs hozzá semmi más...
valamit az NB fesz kellett a wolfinak a magasabb fsb-hez, és ehhez az mch-reference feszt is hozzáállitani.. ez sem egyszerü... a core i7nél nincs szükség nb fesz emelésre, tehát ennyivel is könnyebb,,,.. tehát 3db reference fesz kieset (cpu ref 1 -2 és mch ref..) ami nincs a core i7-nél... és ezeken elég könnyen elehet csúszni beállitásilag... nekem se két perc volt mig összehoztam azokat az eredményeket... sok idö volt,, bele is őszültem..mire eltaláltam és finomhangoltam...
a core i7-nél csak adsz Vcore-t 3.8-4ghz felett amennyi kell, ramokhoz és uncore-hoz megfelelö QPI/VTT feszt azt kész... ennyi.. a ramok 1.65v persze... de nézd meg mennyit adtam a wolfinál... ( 2.36v)
szóval fele annyit sem kell állitani a core i7-nél mint a wolfinál..
-
tomic
addikt
válasz
katt777 #15436 üzenetére
Nem . 1.64 nel nem adtam többet soha. Igy is ment 1800on. A legnagyobb baj ,hogy külföldön elek es mint kiderült a ceg akitöl vettem bezart,csödbe ment. Most nem tom ki intezi a garanciat? Vagy hol tudom ezt megjavitatni? Az Asrockal nekem nincs bajom szemely szerint, latom nalad is szepen megy, csak a kesöbbiekben mikor el szeretnem adni akkor jönnek az "Asrock..... köszi" hozzaszolasok.
-
katt777
félisten
Én meg pont azt, hogy nekem, meg pár más ex-wolfisnak pont nem.
Egyébként megvan az ASRock-ban is az S3 mód, csak máshogy kellett beállítani, mint az asus-oknál (asszem suspend to RAM letiltása volt), szóval én végképp elégedett vagyok az X58 Extreme-mel. Ha még újabb bios-okkal még lejjebb mennének a feszek, az ellen persze nem tiltakoznék, de így is az ajánlott alatt megy minden, tuninggal.
tomic: Nem túl magas RAM-fesz volt, és sérült valami? Bár ilyen hamar... Én nyugodt szívvel ajánlom az ASRock X58 Extreme-et, de nálam a p6T Dlx is rendben volt, csak 2x annyiba kerül. A többiek majd szólnak, miért "sztárolom" az ASRock-ot, de nekem csak ezzel a két lappal van közvetlen i7 tapasztalatom.
-
tomic
addikt
Ugy ertem hogy elromlott . Tesztelgettem es 215 x 18 on szepen ment tesztek lefutottak majd probaltam normal beallitasra visszatanni ekkor nem vot hajlando vint betölteni. Probaltam mindent vegül szervizbe kötött ki de azt mondtak elromlott, es küldjem vissza gariba. Neked nem volt Biostarod veletlen? Vagy mit ajalsz ?
Dfi lapokon ni a nehez a biosba ,ha nehez x58 ba valami eggyaltalan? -
vhunor
őstag
No, tegnap volt egy kis időm tesztelgetni. 3.3 GHz@ 1V (CPU-Z szerint pont ennyit kap a proci) jónak számít? Még csak most kezdem kóstolgatni a Core i7 platformot
. Hétvégén elkezdek 4 GHz felé menni, egyelőre csak az alulfeszes 24/7 beállítást próbáltam megkeresni.
-
tomic
addikt
Sziasztok! Erdeklödnek milyen lapot ajanlanatok Foxconn Flaming blade Gti helyett mivel szegenyke elfaradt.
Nem kell semmi extra csak mukodjon. Gondoltam a Biostar Tpover x 58 lapra , vagy Dfi lanparty t3eH6 ra. Estleg van valakinek tapasztalata a biostar lappal? Esetleg valami mast? Bocs az irasert de itt csak ilyen billentyüzet van?
-
válasz
laragirl83 #15428 üzenetére
Most már nincs gond nálam is visszakerült a 0610
-
laragirl83
őstag
válasz
laragirl83 #15427 üzenetére
Íme [link]
illetve ott is sikerült visszaégetni régebbi romot, de csak gondjaik vannak 07el. -
válasz
Shkiz0 #15425 üzenetére
Na közben megtaláltam rá a megoldást.
Pendriveot megformázni bootolhatóra.
Majd ha kész akkor feltenni rá a biosfilet amit érdemes átnevezni P6T.rom-ra (de akár másra is de a DOS mód miatt rövid név ajánlott) majd mellé az AFUDOS229ES (természetesen kitömörítve) majd pendriveról bootolni, és beírni a következő parancsot.AFUDOS /iP6T.rom /pbnc /n
Amikor végez kiírja hogy inditsuk újra a gépet.Csak ezzel az engineering sample-vel megy más megoldás nincs még rá, egyik ASUS Update se viszi.
Most már tényleg alvás
-
válasz
tom_tol #15423 üzenetére
Nálam csak a memóriaolvasás esett kb 2K-t az everestben, viszont a winrar nálam is jobban szerepel.
Viszont nem tudtam még visszatenni a régi 0610-et még afudosal sem
De reggel meló most nincs mér kedvem ezzel pöcsölni, majd ha hazajöttem este valahogy visszaszenvedem a régit. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #15415 üzenetére
Persze, hogy nem. Szegény az eklézsia.
Most a tartalékos hadoszlopot mozgósítottam (1,8-as egy magos Cerka (de legalább Core2 alapú) + 1GB ram + Asrock lap G45-el büntetve
).
-
válasz
nfsu17 #15416 üzenetére
Ha nem gond az hogy mATX-es a lap akkor még szóbajöhet a Gene II is.
Tuning is simán megy benne, és van rajta minden földi jó
Ramból G.Skill, Kingmax, OCZ, Mushkin stb mehet nyugodtan, és attól függ mire használod 3x1Gb vagy 3x2Gb. 1333-at ne vegyél, inkább már 1600-ost, a kettő között elhanyagolható a különbség, és az a1600-osban talán még van egy kis plusz is.
A többit Lara elmondta. Egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki. -
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Gondolkozok egy i920-as rendszerben és ez alá szeretnék valami lapot. Nem szeretném a legolcsóbbat, de a legdrágábbat sem. Igazán márkahű sem vagyok, most az ASUS-om már 4 éves, elvagyok vele.
Ti mit tennétek be alá?
Tuning nem nagyon játszik, max egy nagyon kis emelést majd később, de rekordokat nem döntögetnék, inkább egy stabil rendszert alkotnék.
Ahogy néztem már egy "olcsó" is elég jól felszerelt, mi az ami mindenképpen kell hogy legyen egy lapon mostanság (4 éve vettem gépet utoljára, nem vagyok teljesen tisztában az extrákkal)?
Milyen RAMot tennétek be mellé? TRI chanell lenne a legjobb igaz? Elég az 1333MHz vagy lehet több is? Az időzítésnél (CL7/CL9) mire kell figyelni?
Köszönöm a segítséget és bocsánat a sok kérdésért.
-
Qru
MODERÁTOR
Tegnap beadtam gariztatni a ramom, kíváncsi vok mikor jön vissza az új kit...
Rem nem ülnek rajta 2-3 hetet. Noha eléggé sanszos.
-
Dare2Live
félisten
linX nél nektek hány gfopsok szoktak kijönni?
pl egy 3500 és egy 4ghzes érték érdekelne, nálam nagyon közel van a kettö, 47GF és 50GF bprda az asrockon 10perc terhelés után pokoli meleg fogalmam sincs mért. -
Raptor 666
tag
válasz
Cyberpunk #15356 üzenetére
Szia, bocs, hogy csak most válaszolok, de egy kicsit el voltam havazva. A memória kérdést megoldottam, mert a linkek amiket kaptam igencsak meggyőztek a dolgokról. Ha húzom a rendszert, akkor kb. teljesen mindegy milyen memók vannak a gépben, amíg minőségi darabok, és nem olyanok amik elégnek már egy kis fesztől is, ha meg alapon megy a rendszer, akkor 1600MHz cl6 volt ami ár érték arányban a legjobb volt. természetesen a 2000 MHz cl8 sok helyen szebb eredményeket produkált, de az a plussz 1-5% nem hoz túlságosan lázba... Nem extrém tuningoló vagyok
(Meg egyébként sem számít már ott annyit a dolog, ha tuningra kerül a szó.) Mindenestre ezek ellénre egy G.Skill Trident trichannel 6GB 2000MHz cl8-nál maradok, amit, ha nem húzok , akkor 1600 cl6-on fogok járatni, ha meg húzom a rendszert.... hááát... Akkor majd meglátjuk mit bír a kicsike
-
Qru
MODERÁTOR
Ne is mond, 965 DS4 + Q6600-os tuningot én is végig cumiztam. 2,7GHz kín-keservvel. P35-ben lazán ment 3,5GHz-et, tápcsere után 3,6GHz-et is. Azért reméljük Gulf-nál jobb lesz a helyzet. Bár vhogy az új deszkákat is el kell adni...
BMW001: Azért csak nyugtával dicsérjük... Reméljük nem lesz nagy érvágás a tuningban.
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #15393 üzenetére
Akkor már inkább HD5970.
Mire kijön a Gulftown lesz 100k alatt.
BMW001: Nem hinném, hogy gyenge lenne. Mert X68 nem lesz, az meg, hogy az új lapokon van USB3, meg SATA3 nem számít.
Szerintem ugyanúgy fog menni, mint a Bloomfield, bár sokakat nem fog érdekelni.
Ha meg már lesz Sandy Bridge, akkor inkább azt veszek, nem i9-et.
Q9650-et se vesz senki. -
HSM
félisten
válasz
-Gabesz- #15398 üzenetére
Jaja, nem volt nagy difi... Hát, a fene se tudja....
Anno meg amiket láttam teszteket, full le volt maradva a P45 az X48-tól.... Volt itt PH-n is ilyen: [link]
De igazából szerintem az se mindegy, hogy milyen VGA-val, mert pl. egy 512-es VGA-val ugye több adatmozgatásra van szükség a RAM-VRAM között, ezért jobban terhelné a PCIe-t... De az 1GB-os karikkal is előbb-utóbb elő fog hasonló szituáció állni...(#15400) Qru: Azért egy tisztességes P35 lap szépen meghajtotta a Yorkokat, én úgy emlékszem.... Jobb példa lenne a 965-ös lapok+quadok párosítása....
Na, ott volt szenvedés a tuninggal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- One mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest