Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ndave92
aktív tag
Sziasztok!
i7 920-ast kb hány mhz-en lehet járatni 24/7 ? ami még egészséges
persze nem gyárihűtővel... -
Qru
MODERÁTOR
Az a baj, hogy nincs rendes számlám, közvetlen nagykerből van, tehát nagyon nem ugrálhatok, mert nincs semmi a kezemben amire verjem a nyálam. Szóval nekem kellett volna gariztatnom inkább. Késő bánat... Fene se gondolta volna hogy a fenkölten hirdetett "minden modul kézzel tesztelt" kit-ből egy modul döglött lesz. Na de megígérték, hogy ugyanolyan lesz csak a neve más. Hát majd meglátjuk...
-
HSM
félisten
Najó, de itt a bolt a lúzer.... Gondolom, nem akarják ugyanilyenre cserélni, mert kapaszkodj, 60K az új ára!
Ha az OCZ-vel intézed a gyártói garit, az mondjuk lehet pár hét és kb 2K pk., de akkor ilyen, vagy jobb kitet kell, hogy kapj, szóval vigyázz, mire bólintassz rá, elég drága móka lett a DDR3 memória!
Warranty info: "All OCZ Technology memory modules have been thoroughly tested and, when shipped, are free of defects in material and workmanship. OCZ Technology shall immediately replace this product at no charge, if any malfunction should occur, provided the following:..."... "If the product fails our testing process, it will be replaced immediately by an equivalent or better part." [link][link]
Sőt, ahogy kivettem, kompatibilitási gondoknál küldhetnek másmilyen fajtát is... Szerintem nagyon korrekt feltételek... -
Qru
MODERÁTOR
Na bakker, nem tud a bolt OCZ Platinum-ot szerválni a döglött kit-em helyett. Kénytelen leszek Corsair Dominator-al beérni.
-
Nippon
őstag
válasz
Savanya #15887 üzenetére
Akkor lehet, hogy rámegyek holnap. Ez ugye nem XMP-s, tehát manuálisan kell beállítani mindent. A gond csak az, hogy tudtommal az MSI lap biosában nincsenek ott a pontos csak a tól-ig értékek (legalábbis a feszültségeknél) szóval így, hogy lövöm be a RAM-okat? Persze lehet, hogy azóta már javították ezt a biosban.
-
Nippon
őstag
Értem! Közben felhívtam a Hardverker-t és tényleg nem a Blackline Frostbyte van nekik annyiért, hanem valami Essential amit meg sem találtam a Mushkin oldalán.
Talán holnap bemegyek és megnézem személyesen, hogy melyik az. -
Tody56
aktív tag
Talán még nem volt: Jópofa kis cucc
Működik a Turbo Boost? Ez a progi megmondja! - ipon link
-
Tody56
aktív tag
válasz
Nippon #15874 üzenetére
Nekem anno volt Mushkin 1600 8-8-8-24-es ramom. Kb 1680-at ment cl8-ban és cl9-ben sem ment 1720 fölé.
1 szó mint 100 nagyon nem vált bel.
Ez a mostani Redline brutális.
Anno 2000-es cl9-es ocz blad-em volt, de az nem ment így. Végre lehet az többet tud, azt nem tudom, de 1600-1800 körül gyengébb volt ez biztos.
Én már csak ilyen idióta vagyok és oda vagyok az idözítésért Lehet Beteg barátomtól kaptam el ezt a fertőzést.
Az, hogy az 1600-as 7-8-7 Mushkin mennyit megy passz. ÉN sok tesztet megkerestem. Szinte minden hol írnak egy kb tuningot. Átlagolni kb lehet -
HSM
félisten
Ez viszont igaz.
Látod, erre nem gondoltam, pedig ez jelentős javulás lesz.
Ennyi erővel a 2,8Ghz is elírás, mert az 21,05-el jön csak ki...
Mindegy, nem kukacoskodom, majd meglássuk úgyis ha kijön, a 21-es szorzó mindenesetre tutinak látszik....
(#15879) Tody56: Amúgy tényleg a +1-es szorzós verzió tűnik eddig a legvalószínübbnek...
(#15877) Nippon: A sima is jónak tűnik, de mi honnan tudjuk, mire akarod használni? Ha a maximális teljesítmény kell, vedd a drágábba, mert gyorsabb, és nem olyan sokkal drágább. Ha elég a simán nagyongyors, akkor elég a redline CL7.... Egyik se fogja majd vissza az I7-et 4Ghz felett sem...
-
Tody56
aktív tag
Igen tényleg létezik ez a jelenség nagy ritkán, hogy ilreálisat ír ki az everest és mindig futtatom is vagy 10x. Láttam én már 30.000feletti olvasást illetve 15-25 körüli késleltetést.
A stabilitást memtest-el. 6-7x elindítom 700-800megával, hogy beteljen és legalább 5-800%ig és közben netezés, stb. Ez így már akkor is kivágja ha rossz, ha minden más lefut.
Egyébként az 1680-as cl6 amit a képen látsz, még nincs kitesztelve, mert úgy sem tudom mire használni. Vagy 1600-on vagy 1810-en fog menni véglegesbe.
1600 6-7-6-18 ami a gyári időzítése, az nálam 1.6 volton megy el. Az alatt már eldobja a teszt.
1800 7-8-7 1.66v
1800 8-8-8 1.58-1.6v
1800 9-9-9 1.5 körül is már elég.szerk:
HSM : én 2.8ghz-et olvastam 21-es szorzóval valahol. Gondolom akkor még ehez jön a 22 és 23-as turbo mód. Tehát kapott egy plusz szorzót talán.
-
Zájec
veterán
lehet hogy elirás volt a 2.88ghz... mert az csak 21.7 szorzóval jön ki....
szerintem meg sokmindenre jó lesz.... végülis ha a 920-s árába jön , akkor meg pláne mert kapunk egy szorzót ingyen... és amit irtam... nem kell szenvedni a x20 szorzóval... pláne ha nem akar Turbo-t használni a user... mert akkor a x19-el kell beérni a 920-s esetében....
-
HSM
félisten
válasz
Nippon #15872 üzenetére
Most mondjam, hogy anno 24K bruttóért vettem az OCZ 3*2GB 1600@CL7 platinumot rendesen kiskerből, számlásan?
A Cl6-os szerintem nem gyorsabb annyival, mint amennyivel drágább, a tuning meg lutri....
(#15873) Zájec: Valahol olvastam, hogy 2,88Ghz lesz, ami 21,5-ös szorzó lenne, ezt furcsálltam... Ez a 2,8ghz és 21-es szorzó ez csak a legújabb hírekben lett ennyi.
Bár utóbbi valószínübben hangzik...
Visznt akkor az a +1-es szorzó tényleg nem lesz sokmindenre jó...
-
Nippon
őstag
Valaki mondjon valami értelmeset a RAM-ra, mert venném is meg gyorsan...
-
Zájec
veterán
(#15867) Tody56 :: két azonos everest bench mérés között simán elöfordul 1000-s különbség... nem árt 10-20-szor is mérni....
egyébként a stabilitást mivel teszteled?
amit néztem hogy az alacsony idözités ellenére magas a késleltetésed...
bár a irás szépen megugrik , de volt róla szó hogy az asus lapokban többet mér valamikor...
(#15866) HSM :: ezt a 21.5 szorzót és a 2.88mhz-t honnan olvastad...
én csak 2.8ghz-t olvastam, az pedig kereken 21x133... meg a Turbo, az lesz a x22-ik szorzója...
szerintem nagyon klassz lesz !!
nem kell szenvedni a 920-s x20 szorzójával...
sokkal jobb a x21 Turbo nélkül... jó lesz ez a 930-s...
szerintem rosszabul nem fog menni, csak jobban... -
Nippon
őstag
válasz
laragirl83 #15871 üzenetére
A blackline megéri a 42 bruttót?
-
Nippon
őstag
Najó dobtam a Patriotot, Mushkin lesz.
Gyors segítség kéne hogy eldöntsem, hogy megéri-e a különbözete a Redline.
Blackline Frostbyte 7-8-7-20 1600Mhz 41.875Ft
Redline Frostbyte 6-7-6-18 1600Mhz 52.775FtKöszi!
-
Nippon
őstag
Megrendeltem a lapot, úton van az Apogee XT, már csak az a kérdés hogy milyen ramot vegyek.
Muskin Redline Frostbyte 40.500+áfa
Patriot Viper 32.214+áfa
Patriot Viper II 35.070+áfaMindhárom 1600-as csak az időzítés más, abban a Mushkin a legjobb.
-
Tody56
aktív tag
AZ uncore nagysággal abszolút egyet értek, de azért tök ugyan olyan beállításon ha visszaveszel egy időzítést tuti, hogy gyorsulás.
Ha nem így lenne akkor nem is foglalkoznánk az időzítéssel. Feldobnánk cl10-be azt had mennyen
Mint írtam, "gyorsul, de nagyobb növekedést hoz a mhz növelés."
Most 1800-on 7-8-7-en tesztelem, és kb 1000-el olvas így többet mint 1800on 8-8-8-ban. Szerintem ez tök reális. -
Ezt aztan nagyon fontos kiadni: 2010 februárjában jön a Core i7 930
-
Erdei88
veterán
válasz
laragirl83 #15859 üzenetére
Miért akarod eladni ezt a procit?
-
Zájec
veterán
válasz
laragirl83 #15861 üzenetére
miért? a 3200mhz uncore 1.28v -s qpi/vtt fesszel teljesen jó.. nincs benne semmi rossznak mondható...
-
Tody56
aktív tag
válasz
radi8tor #15857 üzenetére
Igen is számít az időzítés. Szerintem ezt mindenki belátja, csak talán jobban lehet kamatoztatni a nagyobb mhz-et.
Nekem az a tapasztalatom, hogy kb +200mhz annyit számít mint hogy pl cl9-ből cl8-ra csökkentünk stbstb.
Én azért választottam ezt a ramot, mert nem akarom folyamatosan 1.35v felett hajtani a procim qpi feszét.1600-hoz viszont simán elég ez a feszültség és ilyen időzítéssel nagyon gyors is.
- Én jelenleg egy 12cm-es ventivel hűtöm kényszerből igaz nagyon kicsi fordulaton. Amint lesz rá időm, megy rá a víz. Nagyon komoly stabilitást tud adni a gépnek pláne tuning alatt. -
Tody56
aktív tag
válasz
mpierre #15855 üzenetére
Annyit néztem még, hogy 1800-on mire számíthatok. Majd még folyt....
1800 7-8-7 stabil 1.65voltal.
1800 8-8-8-on már 1.58-1.6al is.Itt tudod megvenni. Nagyon pofás kis mini fém táskában jön.
-
HSM
félisten
válasz
laragirl83 #15850 üzenetére
Fel lehetne azt tornászni 500W-ra is...
Amúgy manapság nem a winyók száma számít, egy winyó max 10W, míg pl. egy 5850 160W... CSak viszonyításképp....
Én anno ilyen fogyasztásokat mértem: [link]
És mégegy kör: [link]Szóval ha neccesen is, de szerintem elég lesz a táp nem túl szélsőséges tuningra, hosszútávra is.
Viszont 4Ghz felett, feszemelt, jól meghajtott 5850-hez tuti kevés lesz. (Ha a megbízhatóság is számít.) Én azt mondom, egy barátságos 3800Mhz-es kisfeszes CPU-tuning + alap vagy finoman, feszelés nélkül húzott 5850 belefér.
-
somasz
addikt
válasz
laragirl83 #15850 üzenetére
Köszönöm az igazolást!
-
Tody56
aktív tag
utolsó link lemaradt:
-
Tody56
aktív tag
Egy kis házi MUSHKIN Redline 1600 6-7-6-18 teszt
Alaplap: Asus P6T Deluxe
Cpu: i7 920 C-State on
stbstb- Minden alapon
CPU: 2.66+ turbo
Mem: 1600 6-7-6-18 1N- Mem, alapon, cpu 3800, qpi 3600
CPU: 3800
mem: 1600 6-7-6-18 1N- Kicsit húzva
CPU: 4000
Mem: 1680 6-7-6-18 1N
Qpi 3780folyt köv...
-
Uzmany
őstag
válasz
somasz #15848 üzenetére
Mert irtad, hogy raid-be kötött vinyók, 12gb ram, tuning (gondolom, cpu és vga is)
Szerintem ahhoz nagyobb táp kellene. Nem mindegy, hogy ennyi fogyasztót egy 450w-os vagy egy nagyobb pl 550-600w tápnak kell kiszolgálnia.
A 450-s Corsaired szerintem tuning esetén (4GHz, +vga tuning) rendesen izzadni fog, ezátal hangos is lesz. -
HSM
félisten
válasz
somasz #15843 üzenetére
Én sima P6T-t nem nagyon vennék, SE-t pláne, a GENE-t dícsérni szokták, nekem az UD5 is bevált, közel egy éve nyúzom.
Hónapok óta 175*21-en megy a gép, 1400-as CL7 ramokon, 2800-as uncore-al, alacsony feszeken hibátlanul, és igen gyorsan.
A C0-om 200*19-en használtam benne anno szintén hetekig, gond nélkül. Ha nagyon akarom, 222-es BCLK is stabil benne a procimmal.
(Mondjuk 4,2Ghz fölött nem nagyon bír a procimmal, bár lehet csak fesz kéne neki, de nekem az 1,4V lélektani határ...
)
-
somasz
addikt
Sziasztok!
Itt talán több olyan arc fordul meg, aki tapasztaltabb. Szóval légyszi mondjatok egy olyan alaplapot, ami kb. Rampage II Gene körül van árban, és faszán vinne 12 giga ramot. Mielőtt megkérdeznétek, renderelésre lesz a gép, tuning is lenne, 5850 kártyával, raidbe kötött vinyókkal, és HX450W-s táppal.
Szóval ajánljatok valamilyen laopt!
P6T SE nem tudom, milyen, ott van még UD5, mondjatok légyszi valami faszát. Rá kell fizetnem az elszállt Asrockra, mert még egyszer olyat nem... -
Zájec
veterán
én már csak a LinX-be bizom ilyen szempontból.... a Prime volt a kedvecem, de az már a múlté... az kevés hogy belövöm a Mhz/Vcore arányt mint az elözö platformoknál... itt már a memvezérlö IMC a procba van, tehát az Uncore mhz - qpi/vtt fesz is ki kell tapasztalni..
én rányomom az 5gb-s terhelést, nem vacakolok... ::
-
dime27
őstag
válasz
Ottoka #15836 üzenetére
Ez attol is függ h akarja-e később tuningolni ha igen akkor Thermalright 120 Extreme v black
Prolimatech Megahalems,Thermolab Baram,Noctua CPU-Cooler NH-U12P,Scythe Mugen 2 és Thermalright IFX-14 a leghatásosabb mert nagy hőt tudnak elvezetni az áruk viszont elég borsos jó ár/teljesítményű a mugen2-ő én azt ajánlanám én speciel most az utolsót várom h megjelenjen itthon mert a Prolimámra ráver 6-8 fokot i7 alatt kérdés h elfér-e majd az alaplapon ill a memoim elférnek-e tőle?!
-
subaruwrc
félisten
920 D0 + P6T Deluxe OC Palm-4844mhz ht enabled
by gYaLo
-
Ottoka
őstag
Hali,
havernak gigabyte ex 58 extreme laphoz core i7 920-hoz milyen hűtőt ajánlotok? Ami elfér a lap nagy chipset hűtője mellett.
köszi
-
Zájec
veterán
Qru :: nem , megvannak... üzemelnek szépen
tom_tol :: nemtudom...
ilyen alulfeszes eredményekböl nincs viszonyitási alapom..HSM :: akkor én is
.. :: 22644 3Dmark06-ba, ráadásul egy régi 192sp-s gtx260-al...
"Sajnos, egyik sem bizonyult stabilnak...." a prime nem pakol oda az uncore-nak, igy nem terhelödik annyira a proci..
-
roli70
csendes tag
meddig lehet huzni egy Core I5 procit minek a fügvénye mi az amit figyelembe kell venni ilyenkor!
-
HSM
félisten
válasz
Cyberpunk #15825 üzenetére
Én is beszállok a tuningolt I7/GTX260 competition-be ~22600 ponttal.
[link]
Bár ha XP-n tolod, lehet nyertél volna, de így a CPU-m XP-n 4Ghz-en is hozta a 4,4Ghz-ed Vistás/Win7-es pontszámát.Ráadásul ez nem is hidegben készült...
(#15826) vhunor:A negyedórás prime-okról az első D0-os gyors-eredményeim jutnak eszembe: [link] vagy ez: [link].
Sajnos, egyik sem bizonyult stabilnak....
(Persze, attól még elég jó darabot fogtam ki, csak nem ennyire....) -
Cyberpunk
félisten
válasz
Laraxior #15822 üzenetére
Na ja a múltkor amikor hidegebb volt én is nyitott ablak mellett nyomattam egy kis tuningot 21x210-en (4400MHz
) Meg persze a GTX260-on is rántottam egy kicsit még így lett 21725 pötty 3dmark06-ban
Legközelebb már a GTX295-ömmel kísérletezek
De bizonyítás ként itt egy kép [link] Persze a 24k-hoz képest elég szerényja neked akkor tájt nem egy XFX GTX280-asod volt
-
HSM
félisten
válasz
Nippon #15812 üzenetére
Szerintem a FET-ekre kelleni fog a hűtés, ha tuningolni szeretnél, és szeretnéd biztonságban tudni a lapot... De tuning közben akár kézzel is tudod "mérni", ha szar megfogni, akkor 50 fok körül van, ha már fáj rajtatartani az ujjad, az már 60-70 fok, az már nem a lejobb.... És a csipszet melletti FET-ekre is figyelj oda. (Ellenőrizd rendszeresen, nem-e melegszik túl.)
-
Zájec
veterán
válasz
vhunor #15813 üzenetére
ránézésre is lehet válogatni , mint mondjuk a zöldségesnél... De ez még nem azt jelenti hogy finom is....
más dolog válogatni és más betesztelni a procikat... pláne 16db-t , nem kis munka lenne, de szerintem biztos nem tesztelte az ember......
de egyébként miböl gondolod hogy valami klassz példány van nálad ?
nincs róla semmi komolyabb eredményed, legalábbis amit belinkeltél volna... -
vhunor
őstag
No, tegnap kiderült, hogy az eredeti tulaj 16 db i7 920 közül válogatta ki azt a procit, ami most nálam van
. Nincs valakinek kölcsön vize?
-
HSM
félisten
Nem úgy értem... Csak itt nem a csipkészlet, ami számít, hanem hogy mennyire terhelhető a lap tápköre/tápkörei.
Emlékezz csak vissza, a Q6600-nak is mennyit számított egy jó lap... A szép kis DQ6 idők...
És az I7 is közel annyit tud kajálni, mint egy Q6600, ha nagyon megtéped...
-
front3r
őstag
válasz
somasz #15805 üzenetére
Kicserélteted garba, de utána nem tudom hogy helyreáll-e a bizalmad. Neked is 2 év garanciát adtak rá? Ez viszont hízelgő az AsRock-tól. Maximum eladod és veszel helyette mást, de szerintem biztos hibás darabot fogtál ki, a gyártó nem hülye hogy 2 év garanciával egy sűrűn meghibásodó darabot dobjon piacra.
-
somasz
addikt
válasz
dime27 #15804 üzenetére
félre érted, nuku, semmi nincsen
nem történik lófing se, félre raktam a gépet, visszaraktam, szétszedtem, másik tápot próbáltam, semmi
nem történik semmi, felpislan egy kicsit az alaplap kijelzője, de ventik meg se moccannak, led elalszik, mindez fél sec-en belül...
A táp jó a másik gépben, a ramokat, procit nem tudom kipróbálni, de ez szinte biztosan bekrepált alaplapKi van a tököm mostmár
-
dime27
őstag
válasz
front3r #15803 üzenetére
Ne rémisztgesd már szegény usert max a tápot kell lekapcsolni kis ideig várni egy percet aztán vissza a táp és elindul a cucc ha nem akkor alaplap ki-be kapcsológombjával életre lehet kelteni ezt tapasztalatból mondom valószínűleg vmi nem volt koser az uncore és qpi beállitásokkal ill lehet sok az a 12gb ram sztem az is ludas lehet én megpróbálnám először a tuningot a felével
-
front3r
őstag
válasz
somasz #15802 üzenetére
Húh ez nagy baj. :S Gondolom CMOS Resetet alkalmaztál...
Ki is vetted az elemet az alaplapból egy időre? Úgy se indul el? Próbáld meg azt hogy szedj le mindent az alaplapról, építsd újra a géped, majd nézd meg akkor elindul-e!
Sajnos vagy az alaplap halt be, lehet a táp. Nem tudom ha a CPU romlott el akkor felpörögnek-e a ventilátorok vagy akkor is hasonló a tünet. Talán az tudná megmondani akinek ment már tönkre CPU-ja. -
somasz
addikt
SOS!
Prime blend futtatása közben egyszercsak lekapcsolt a gép, azóta nem tudom visszakapcsolni.
Gép: Asrock X58 Extreme, 920 C1, Mugen 2, 12 giga mushkin, 5850, HX450w táp.
Bármit csinálok, nem mozdul, néha a power gombra felvillan a kis pilács az alaplapon, és eltűnik. Mi lehet a baj? -
Nippon
őstag
Hájja, de éppen ezért meglepő számomra, hogy a kis olcsó MSI lap ilyen jól bírja.
Nekem nem kell csak egy PCI slot az X-Fi-nek, és a RAID, nem akarok több VGA-t sem, így örülök, hogy nem kell feltétlenül 50-60-70 ezeret elkölteni alaplapra. Tökre rá vagyok állva, remélem nem lesz csalódás
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Gyúrósok ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest