Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék hol tudnák legolcsóbban Thermalright True blacket venni, i7 es lelfogatással.
Tudom ez egy procis topik de ahogy olvastam a mai nap nagyrésze a kinek melyik a legjobb hűtőről szólt. -
gV
őstag
válasz
Sárpac #16392 üzenetére
most nézem neked is Liberty 500 van (jó kis táp
) annyi lenne a problémám h nem hajlandó felpörgetni a ventijét [link] (a kijelölt elem az Everestben) Core i7-el, régen e4300@3000 1.27V, 8800GTS320@650/1620/2000 (átlag 30% tuning), AB9Pro, 2GB memoria, 2 vinyo, prime 1 szál+ furmark 1 szál 1500 körül pörgött (vga huzás nélkül is 1200 körül ment), mostmeg... pedig ezzel a beállítással szépen beleharap a W-okba (venti szabályozás nincs beállítva biosban hozzá)
tehát nálad is így van? vagy most alpaórajelen is feljebb veszi loadnál? -
dime27
őstag
válasz
ADAM1337 #16382 üzenetére
Én ugy méricskéltem h a Trident ramjaimhoz méricskéltem hozzá amik elég magas felépítésűek amugy Proliman is lehet állítgatni a ventiket mivel csak két lefogatót adtak hozzá a másik nf-p12es ventimet pont egy Truex felfogatóval tettem fel
Jelenleg 3466Mhznél tartok(21x165bclk) 3300as uncore-al és 7.2 valamenyi qpi memok 1650en cl7ben 1.6Von és 55 fokos maghőmérsékletekkel 1.136 cpu fesszel sajna itt a mezőnyben a legkakibb procit fogtam ki ahogy nézem cserébe 3.8on is 65 fokon volt ami sztem nem is olyan rossz mellette a gép tök csendben van nem hangosabb a réginél,természetesen linxel tesztelek hamarosan eredményeket is linkelek de pont most vettem észre h jött ki uj bios az Asrocktol 1.70es hátha tudok még vele cpu feszből levenni szal most még finomitgatás folyik
-
HSM
félisten
Elvileg még bírná...
(Ha a 650W-ot a konnektorból méred, a leadott teljesítményhez korrigálni kell a táp hatásfokával, tehát elvileg akár 1kw-os mért értékig is jó lehet a tápod, ha 85%-os hatásfokot tételezek fel....)
Persze, egy prime+furmark már lehet annak a tápnak is bemutatna...Meg aztán, minek 3db 5870, max 3Dmark rekordot dönteni....
-
Sárpac
nagyúr
CPU full load linx alatt 232Watt 4hdd 1sdd 8venti(kb 25-30w) 2venti vezérlő +vga +xfi panel együtt.
Előtte 307-310Watt környékén volt.
Idle 145-146W között van most előtte 190Watt környéke.
Ezek már a tényleges táppal együtt mért adatok a valós ennek kb. 80%-át kell venni.
Majd meglesem mindjárt. -
HSM
félisten
Nem szeretnéd elfüstölni a 850-es Corsairt, mi?
Najó, csak vicc volt...
Milyen játék alatt volt ennyi? Csak mert nekem a "gyilkos" beállításom GTA4 alatt is beérte ~360W-al, és akkor a megvizsgált játékok közül az kérte a legtöbb kraftot.... (Crysis-t és Dirt1-et néztem még, ha jól emlékszem...)
-
RI/OS
addikt
lol.
4000-en, 2db 5870-el húzva, 6 vinyó+ssd, ~650Wattot eszik a cucc terhelve -
MPowerPH
félisten
válasz
dime27 #16379 üzenetére
Ott a teszt felül, lehet látni hogy kb. stabil a difi a két hűtő között minden fordulaton.
Amúgy ez Bloodrage, de lényegtelen, felépítés ugyan az. Én arra gondoltam, hogy az alaplap is jobban szellőzik így, hogy szabadon van, és nem lóg rá a hűtő a bordákra.Nekem ez volt a lényeg, különben Megashadow lett volna helyette. Amúgy lényegtelen, 2C az semmi, egy jobb paszta, vagy akár a paszta felvitele is jelenthet annyit.
No de no off. -
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #16375 üzenetére
Ez nem igaz nekem van/volt mind a kettő a Truexnek kell egy 38mmes venti h kihozza az erejét a prolinak elég egy 1300on forgó venti is lehet h kevesebb helyet foglal most nálad a Truex de a te cpu foglalatod közelebb van a memofoglalatokhoz a Flaming Blade ilyen lap ezért nem is választottam azt mert nálam is belogott volna a venti a memofoglalatok fölé az asrock lapomnál ilyen veszély nem állt fenn-jah és ez most nem istenítés volt hanem tény!Méricskéltem vásárlás előtt rendesen!
-
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #16332 üzenetére
A True -n azt fizeted meg, hogy kicsi, és nem foglal helyet. Azért választottam én is ezt a Mugen 2 helyett. Z600 csúnya is, és az alaplapból csak a VGA alatti részt lehet látni.
Értsd már meg, hogy a Z600 -on túl is van élet.Ha olcsóságra megyek, akkor Mugen 2, az annyi mint a Z600, kapsz hozzá ventit is, de erősebb.
De ezek ilyen pár fok különbségek, mindenki az igényeihez mérten választ hűtést. Nekem fontos volt a hely, jobban szellőzik így a lap is. Ha teljesítményre mentem volna, akkor Megashadow -ot veszek evidens módon, mert 1,5C -vel veri a True -t, csak sokkal több helyet foglal.ADAM1337: Kíváncsi vagyok Nálad hogy muzsikál.
-
Lacc88
senior tag
Üdvözletem!
Lehet , hogy csatlakozom a bandához egy i7 920-al !
Vagy egyel alattival -
Cyberpunk
félisten
Nekem is GTX260 van és ahhoz tökéletesen elég egy alapórajelen járatott 920 ezt én is tanúsíthatom. Ezért jelenleg én is így használom persze a lehető leg alacsonyabb stabil feszen ami most egy kis egészséges 0,928V. Így nagyon baráti hőmérsékleteim is vannak idle 34-35 fok fűtött szobában, de linx alatt sem sok 53-54 fok
játékban meg ennyit úgysem ér el. És a fogyi is nagyon barát így, szóval ez jelenleg nekem így jó malyd ha kell az erő akkor megküldöm van hova mert 4,2GHz is lazán megy ezzel a hűtéssel.
-
ADAM1337
nagyúr
Elkezdtem tesztelgetni.
Elsőre prime blend 1óra (ultra kaze 40%-on) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #16363 üzenetére
Szép is lenne, nem mondom...
mod:
HSM: Jaja, az igaz. Ha nincs rendesen vagy egyáltalán párhuzamosítva a kód akkor bizony belefuthat az ember alap i7 920-al proci limitbe. De sok régi játék rosszul reagál a sokmagra. Mintha zavarba jönnének tőle.
Azért betudnak fűteni ezek a gépek rendesen. 7végén voltam egy lan party-n pár húzott i7, Phenom X4 úgy befűtötte a szobát hogy nyitott ablaknál játszottunk, pedig kint volt vagy -2 fok, mert a kocsik tiszta deresek voltak.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #16358 üzenetére
Kihangsúlyoztad? Még ha be is akarom magyarázni magamnak, akkor is csak nagyon halvány célzást látok erre... [link] Olvasd el nyugodtan mégegyszer, mit írtál. Én vettem a fáradtságot, 3X elolvastam, hátha rosszul gondolom, de nem....
Azt meg hogy mi ciki abban amit írtam?Te tudod...
A kamuáras (vagy ősrégi, bennfelejtett-áras), 10k alatti Z600-at hagyjuk, 12K disztribútornál (amit szerintem Te is tudsz), annál olcsóbban nem nagyon láthattad, külföldről sem nagyon éri meg olcsóbban behozni...
12K-15K viszont már megint nem nagy diffi... De az a 25 fok pokoli sok, amit elvártál volna a True-tól, azt kb. egy brutál vízhűtés is kínkeservvel ha hozza.... A TRUE árának többszöröséért... Szerintem az a ciki, hogy próbálod belemagyarázni az igazad a tévedésedbe...És nem 212+-ról beszéltem, hanem a 212-mről... A +-os verzió egy olcsósított vacak....
C0+212:[link][link][link] vagy a D0-om, 4200-on prime-olva: [link] vagy 4ghz:[link]
Szóval nyugodtan kijelenthetjük, hogy a sima 212 bőven elég egy átkagos, 3,8Ghz HT ON 24/7 járatására, de kis szerencsével 4ghz-re is. És semmi különös venti nem volt rajta, egy darab mezei Coolink SWIF1 1600-as.... Én is csak azért cseréltem le, mert kíváncsi voltam, és nem szerettem, hogy csak hátulról szerelhető... (Ha valaki nem ilyen őrült hardvermániás, mint én, azt biztos nem zavarnák ilyesmik...)
(#16362) Qru: Én pont ezért járatom 3675-ön, HT OFF, alacsony feszek.... Takarékos, hűvös, gyors...
Ja, és nem cicereg...
Talán ez utóbbi a legfontosabb, ha már nincs C1E, legalább menjen.... De amúgy volt pár játék, amin érződött a tuning... Pl. NFS
ndercover, GTA4, ezekben nagyon kevés volt alapon, még 4850 mellé is, nemhogy a 4890-em alá..... Hiába van csak 70%-on a CPU-terhelés, ha 2 mag 100-on kiakad, mert nem tud több szálat hajtani a játék, és az első kettő lesz szűk keresztmetszet...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #16358 üzenetére
Am pont ezért tettem én is vissza alapra. A GTX260 mellet így is vga limitem van azon meg nem segít az sem ha 4GHz-en járatnám az i7-et.
mod: Így kevesebbet is eszik és a HT-t is offoltam, mert a régebbi játékoknál (is) bezavar(hat) a 8 logikai mag. Plusz így még kevesebbet eszik a cuccos.
-
mpierre
veterán
válasz
GhostWalker #16354 üzenetére
Asus és Giga is rendelkezik usb 3.0 lappal. de még is mit akarsz rákötni? Majd egy PCI-os, vagy PCIx1 slotba raksz egy bővítő kártyát.
1., Már miért ne működne? A turbo csak egy ficsőr, a procié, attól mi változik az X58 alaplapban?
2., Thermalright, Baram, Megahalems, Scythe, CM Z600, stb. Amelyik tetszik. 4,0 GHz még léggel is megy, de minek? 3,2 - 3,6 GHz körül bármire elég az i7 920. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ez hülyeség. A turbo nem befolyásolja a CF/SLI használhatóságát.
Szatesz: Nem feltétlenül, itt az aprón már láttam Gulf procit, Over árulta. Honnan van ne kérdezd. Vagyis ne engem.
-
katt777
félisten
Köszi, megnézem, de sztem erősen függ a CPU és a GPU teljesítményétől, ill. a CPU-tuningtól is.
Qru: Hagyjátok már ezt! Pontosan tudom, mi a különbség a 2 hűtő között, és csak azt írtam le, hogy ÉN miért preferálom a Z600-at.
HSM: Z600-at 10k alatt találni, TRUE-ra 15k-ért bukkantam. Lehet, te más beszerzési forrásokat is ismersz. Szóval nem számoltam el semmit, ebből indultam ki. Magad is kiszámolhattad volna visszafelé, ahelyett, hogy osztod az "eszet", és elég lett volna annyi, hogy te tudsz olcsóbban TRUE-t. Épeszű ember meg eleve nem gondolkodik 212+ kategóriájú hűtőn, ha komoly i7 tuningra vágyik.
Arról nem tehetek, ha valaki NEM ÉRTI MEG, hogy mit írok. Kihangsúlyoztam, hogy a VGA-m alá nem kell erősebb proci az alap órajeles i920-nál (ill. nekem mindegy, hogy 15 v. 20p-ig dolgozik egy video kódolás), ne nézz már hülyének, hogy nem tudom, hogy a tuningtól gyorsul a rendszer.
Szóval először legalább olvasd el, hogy pontosan mit írok, mert ez így elég ciki.
-Gabesz-: Örülök, hogy igazolsz, mert egyesek kétségbe vonták, hogy valóban ennyire tré a 212+ egy tuningos i7-re.
ADAM1337: AZ úgy tényleg remek, ha ennyiért be tudtad szerezni.
mpierre: Z600 alatt is elfőr 6 RAM-modul, még emelt is, csak akkor úgy kell rátenni a ventit, hogy fölfelé lógjon le róla. Értelemszerűen ehhez tágasabb ház kell persze.
-
Szatesz
őstag
válasz
Akkor 1 darabig várhatsz rá mert 6 magos márciusba jön az elsö és olyan 250 e lessz kb.Szerintem kisebb 6 magosak meg csak 2011 be lesznek...
-
Uzmany
őstag
válasz
2. 16349 hsz
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Uzmany #16347 üzenetére
Egyik fórumtárssal csináltunk nagy TRU(E) tesztet anno.
Benne volt a TRU, a TRUE, TRUE Black és TRUE Copper teljesen azonos környezetben. Ugyan abban a házban (CM690), vason (Q6600 3,8GHz 1,5V), ventivel (erre nem emlékszem milyen volt pontosan, de vmi combosabb darab), azonos paszta (AC MX2), azonos ventifordulatok mellett mértük (csutkán ment minden).
A Sima TRU kb 2-3 fokkal verte a TRUE-t - ha már ideológiát kéne rá gyártani talán a kevesebb HP nem akadályozza annyira a légármalást és a plusz HP-ok a TRUE-ben nem hozzák vissza a lefgott huztat keltette hátrányt - ahogy a többi netes tesztben is látszik. Ez volt am a teszt indító erejű ténye, hogy nehogy már a TRU jobb legyen mint a TRUE még ha csak hangyabrokival is.
Viszont a TRUE-k között semekkora érdemi különbséget nem sikerül kimutatnunk/kimérnünk (értsd: a mérési hibahatáron belül volt az ingadozás 1-1 fok). Az is igaz, hogy csak szoftveres mérés végeztünk (CoreTemp & Real Temp azonos verziói minden esetben term.) de azért ennek fényében is kimerném jelenteni, hogy kb mindgy melyiket veszed. Tehát a legolcsóbb a legjobb.Ez is ritka...
mod:
mpierre: Jaja, nekem -5 fokot hozott a TRU-n a polír de az is igaz gyárilag elég gatya volt a talp kidolgozottsága és nem is volt sík. Könnyen lehet nem minden esetben javul ennyit. Az enyémet Overlocker csinálta és ő mondta, hogy a talpa domború volt, mert amikor csiszolta elősször a közepéről kezdett lekopni a nikkel réteg és csak aztán a közepéről. A(z LGA775-ös procikhoz mérten) nagyobb felületű i7-nél ez nodepláne számít.
-
GhostWalker
tag
Sziasztok.
Tervezek egy beruházást i7 920ra és lenne egy pár kérdésem illetve megéri beruházni rá vagy akkor már várjak a 6magosokra?
A kérdeéseim:
1. Olvastam egy helyen ha bevan kapcsolva a turbo mod akkor megszűnik a cross illetve sli rendszer alkalmazhatósága... Igaz ez vagy csak valami hülyülés?2. Ti milyen hűtővel hűtitek ezt a procit mert még nem találtam mást Sychte Mugen 2-tőn kívül, érdemes a procit 4ghz-en és Turbóval nyomni léggel vagy ehez már víz szükséges?
Esetleg tudtok valamit mikor jön hozzá usb3.0ás lap?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
gV
őstag
bár ebben true van, de lehet segít engusz írása
-
mpierre
veterán
válasz
Uzmany #16345 üzenetére
Szerintem a hűtő egyéni ízlés kérdése. Z600 bazi nagy, mint a Mugen 2, nagy házzal (pl CM HAF) tuti eredményt produkál. A TRU kisebb és elfér alatta pl 6 db ram modul, valszeg a Baram, és a Megahalems is tudja ezt. Őszintén, hány °C is a különbség ezek közt?
Arról nem is beszélve, hogy van még 1366-ra más hűtő is. Pl: Thor kalapácsa, vagy az alpesi szeles hűtők.
Uzmany: Hát a full rézről volt valamikor régen egy teszt, ahol a sima verzióval eresztették össze, ha jól emlékszem, akkor minimálisan volt jobb a rezesbanda. Habár tényleg jól néz ki, főleg, ha lap is tele van rézzel.
Szerk: Alig egy kis különbség.
-
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
-Gabesz- #16343 üzenetére
Nekem a 14-es venti nem tetszik amúgy tökéletes cucc.
guru3d-s teszt
Nekem megteszi a TRUE + ultra kaze 3000rpm kombó.
Kijött 11,5k-ból sztem best buy volt. (Hűtő maga 8,5k volt apróban.) -
-Gabesz-
senior tag
Sziasztok!
Nálam volt Katt777 régi Cm hyper 212+ hűtője egy I5-ön. 1,35V felett (4Ghz és 4,2Ghz) Linx-el 90 fok fölé lépett, szóval kevés volt. Bár gondoltam rá, hogy a pasztát túl vastagon raktam, mert szerettem volna kitölteni azokat a fránya bevágásokat a talpon, de mivel egy elég lágy (Thremaltake Tg-2) pasztát használtam, így szerintem ami akart az összeért.
Aztán váltottam, hosszas tesztnézelődés után Noctua NH-D14-re, ez egy brutál hűtő jó lefogatással 1156-ra is. Eszméletlen hűtése van. Igaz az egyik legdrágább hűtő, de az egyik legerősebb is(jelenleg). Az ár tartalmaz Noctua hűtő pasztát és 2 halk noctua ventit is (1200rpm), ha ezeket levonnánk, akkor már nem is lenne olyan vészes az az ár. Egy negatívum: nem Pwm-es ventik.
A Megahalems 14K körül mozog valóban.
-
HSM
félisten
válasz
Cyberpunk #16338 üzenetére
Nyilván mindenki tudja, kb. mik a jó hűtők, ha nem tudja, utánanéz... Nekem is BARAM van, egyébként.
A Z600-al sincs bajom, csak amikor az egekig van magasztalva, és más hűtő lehúzva, alaptalanul, az kicsit zavar... És nem értem, miért kéne a TRUE-nak 25 fokot hoznia a Z600-on, +2000Ft-ért...
Ezekszerint a MegaShadow-nak már szobahőmérséklet alá kéne hűtenie, nyilván....
-
Cyberpunk
félisten
A Baram sem drága 12k szerintem ez még elviselhető ár érte, bár én nem állítom hogy ez a legjobb hűtő ami valaha volt de azért nem sokkal gyengébb mint egy Megahalems ami viszont ennél jóval drágább vagy akár egy TRUE.
Egyedül csak a beszerzése volt necces már majdnem vetem egy Triton88-ast mire jött a telefon hogy megvan a kicsike
De én sem állítom hogy rossz hűtő az a Z600 sőt simán megálja a helyét ebben a mezőnyben. -
HSM
félisten
válasz
katt777 #16332 üzenetére
"Pl. 1100RPM ventivel 75°C köré melegedett 4GHz körül a proci, de hétköznapi, akár még CPU-igényes alkalmazások alatt is lazán elvolt 55°C alatt. Az árából kiindulva a TRUE-nak stress-teszt alatt 11RPM ventivel 50°C, hétköznapi használatban meg 37°C alatt kellene maradnia. Erősen kétlem, hogy ezt tudná.
"
Hűh, waze!
Ezt meg ugyan hogy kalkuláltad ki???
A Z600 olyan 12K környéke, a TRUE 14K.... (Az új revíziók mindkét hűtőből 1366 kompatibilisek, és tudommal egyikhez sem jár venti, szóval ez az árdiffi %-ban csak csökkeni fog, ahogy vesszük a ventiket rájuk)
Szóval legrosszabb esetben is csak 17%-al drágább a TRUE. Ezért kéne 100-adrészre csökkentett (majdnem álló, LOL) ventivel 75 fok helyett 50 fokot produkálnia stressz-teszt alatt, tehát 35%-al hűvösebbnek lennie. Még azonos légszállításon is gáz lenne, amit írtál.... Ennyi erővel a valahavolt CM 212-m a világ legjobb hűtője, mert a Z600 árának feléért hoz ahhoz képest mindössze 10-15 fokkal rosszabb hűtési teljesítményt....Ne haragudj, de ezt nagyon csúnyán elszámoltad....
(#16332) katt777 második bekezdés: Jesszus, miket irkálsz, részeg vagy?
Addig oké, amit írsz, hogy az ESETEK TÖBBSÉGÉBEN elég az alapórajel, de hatalmasat tévedsz, ha azt hiszed, hogy a tuningtól nem gyorsul rendesen a masina, és hogy ennek semmi értelme....
Az a nagy baj a stílusoddal, hogy az abszolút nem objektív, privát véleményed nem úgy írod le, mint VÉLEMÉNYT (ahogy sztem kutyát nem zavarna), hanem mint ALAPIGAZSÁGOT. És ez több, mint zavaró. -
ADAM1337
nagyúr
Nah megvan a true lassan beszerelem csak kicsit párás még.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #16333 üzenetére
Jaja, 0,02-akart lenni. 0,2 kicsit durva lépés köz lenne.
Am ez a Z600 meg TRUE összehasonlításod igazából alaptalan. Almát hasonlítasz a körtéhez. Azon kívül, hogy gyümölcsök nincs bennük sok közös.
Ok Z600 jó hűtő ez nem kérdés de teljesen másként épül fel mint a TRUE. Z600 ritkán lamellázott, alacsonylégszállításnál is jól hűt. TRUE meg sűrűn lamellázott csak magas légszállításnál nyújt jó teljesítményt. TRUE sokkal kisebb méretre mint a Z600 ezt sem szabad elfelejteni (noha azt nem tudom, hogy maga a hőleadó felület mennyivel kisebb).
Bár francé' magyarázom ezt te legalább olyan jól tudod mint én csak hajalmos vagy nagyon isteníteni a kedvenc vasaidat. Ha jól látom nem én vok az első aki ezt felrója neked de ne aggódj mi így szeretünk téged. -
katt777
félisten
válasz
ADAM1337 #16330 üzenetére
Nézd csak meg, hányszor írják a topicban, hogy 1.64V-on használják a RAM-okat, mert a lapjuk csak 1.64 és 1.66V-ot tud.
(Mit is istenítettem?
)
Sehol nem állítottam, hogy a TRUE nem jó hűtő. Csak annyit mondtam, hogy nem éri meg az árát a Z600-zal összehasonlítva. Ventikről meg rögtön itt van Qru személyes tapasztalata.Qru: Sajna az OCZ-im nem XMP-sek, így az ASUS lapban nálam is gond volt az 1.64-1.66V beállítás. Az X58X-ben a lépésköz egyébként 0.015V. Sztem 0.02-t akartál írni.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #16329 üzenetére
Hát úgy a Z600 is OK-s, stress-tesztek alatt már kevésbé. Pl. 1100RPM ventivel 75°C köré melegedett 4GHz körül a proci, de hétköznapi, akár még CPU-igényes alkalmazások alatt is lazán elvolt 55°C alatt. Az árából kiindulva a TRUE-nak stress-teszt alatt 11RPM ventivel 50°C, hétköznapi használatban meg 37°C alatt kellene maradnia. Erősen kétlem, hogy ezt tudná.
4GHz-nek sem sok értelmét látom egyébként (azért eddig letesztelem a procit), alap órajelen is bőven sok mindenre az i920. Már van több, 4 magot rendesen használó játék, de 2.8GHz-en sem megy a CPU-m terhelése 54% fölé. Video-konvertálás meg így is max. 20 perc egy teljes filmnél, és szintén nem terhelődnek maxra a magok. Szóval a tuning egyelőre merő szórakozás.
2 év múlva talán lesz olyan VGA, amelyhez kell egy 4GHz-es i7.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #16328 üzenetére
Jaja, Z600 faja hűtő, kár hogy akkor még nem volt a piacon mikor vettem anno a TRU-t még a Q6600-hoz. Bár ezzel is nagyon-nagyon elégedett vagyok. És sokkal kevesebb a helyigénye mint a Z600-nak. Igaz pörgősebb venti kell rá, hogy pariban legyenek. Vmit vmiért.
Enyém is tud 1,65V-ot.
Ha az XMP profilt bekapcsolom akkor - ahhoz képest, hogy 0,2 lépésközök vannak ugye - tud kereken 1,65V-ot adni a Giga deszka is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #16328 üzenetére
Ha kemény OC -ra mész, egyre nagyobb lesz a különbség(lásd a tesztben is). Csak ne felejtsd el, hogy a True az mekkora.
És igen, nagy légszállításra van tervezve, de alacsony légszállításon se vérzik el. És megsúgom, próbáltam játékok alatt 4GHz -s i7 -el a True -t, és passzívan is elbírja, bár ugye ott alig kap terhelést.
-
katt777
félisten
Az az 1 CL lényegében semmi. A biztonság kedvéért eddig én is CL8@1.64V-on használtam a RAM-okat, de most úgy hagytam CL7@1.65V-on. Ilyenem is van, nem csak 1.64 és 1.66.
Az OCZ-k nálam tuninggal is csak langyosak voltak (hőmérőm nincs, megfogtam), szóval azokkal tényleg gázos volt nálad valami.
Egyelőre nem nagyon láttam olyan hűtőt, amely jobban megérni i7-re, mint a Z600.Cyberpunk: Most, hogy végre jó a LinX, ha lesz időm, megnézem ismét a tuningot is, hátha nem csak 1680-on és CL9-ben mennek max az OCZ-k sem.
BMW001: A TRUE-t nagy légszállításra tervezték, a Z600-at meg passzív üzemre, ergo maximum magas RPM-es hűtővel (pl. 3000RPM) lehet hangosabb, viszont jóval alacsonyabb RPM-en is jól hűt. Az életben nem ment Z600-on a ventim 1200RPM fölött.
Hőértékekben 1-3°C-os eltérésnél még nem láttam többet a kettő között.HSM: Magasabb feszültségen jobban melegszik minden.
P3-P4 korszakban 4 Abit lapból 3 selejtes volt, ahol dolgoztam. Attól persze még lehetett jó az az 1.RI/OS: Érdekes ez a 96°C tjMax. Nálam is minden mérőprogi 100°C-ra áll be.
...
Futtattam egy DX compute tesztet GPU és CPU teljesítményét összehasonlítandó, mind2 alap órajeleken:
Lényegében majdnem 2X erősebb a HD4870, csakhogy hiába, mert csak 1 mag dolgozik rajta.
-
RI/OS
addikt
Egy érdekesség.
Eddig 100 fok volt a tjmax nem?
Ennél már 96 fok van megadva. -
HSM
félisten
válasz
Cyberpunk #16320 üzenetére
Hát, az még nagyon csak pletyka... Még új lapokkal is kijöttek, szval nem hiszem... Abitnál azért lehetett látni, az utolsó lapoknál már több sebből véreztek (alig volt új lapjuk, az is olyan semmilyen) honlap is hol ment, hol nem, aztán egyszercsak lehúzták a redőnyt... Foxconn-t is rebesgették, hogy a Bloodrage az utolsó dobásuk, csinálnak valami különlegeset, aztán lehúzzák a redőnyt, de csak kamu volt, szerencsére élnek és virulnak...
Én a DFI-t még nem temetném, de értük is nagy kár lenne...
(#16319) gV: Nekem Is7-e V1 volt, egy 2,4 Northwood C-vel (HT+800-as FSB). Példás volt a cucc, beton stabil, tuningolni is lehetett, hűvösen és stabilan ment, soha semmi baj nem volt vele... (Még ma is működik, pedig egy kültéri dobozban volt routernek használva..
) Előtte egy jóbarátomnak volt egy RAID-es P3-as Abit lapja, az is nagyon pöpec volt, évekig ment a legkisebb gond nélkül...
(#16321) RI/OS: Egész bíztató így elsőre.
-
RI/OS
addikt
Nah. Hát egy fokkal jobb, mint a másik.
19x211 HT on 1,28V stabil eddig
4200-hoz 1,35 körül kella 19x211-el elégedett vagyok, így a ramokat is tudom hajtani 1690 cl7-ben
-
Cyberpunk
félisten
válasz
mpierre #16316 üzenetére
Na igen szegény Abit nekem nem volt olyan lapom, de elismerem a képességeiket. Mindig az egyik legjobb márkának számított az adott kórban. Kár hogy a nagyokkal nem igazán tudott versenyezni így nagyon kis piaci részesedése volt végül ez vezetett az alaplapi piac feladásához
És nem csak a venti vezérlése volt jó meg a tuning potenciál, hanem nagyon jó és pontos hőmérséklet szenzorokat alkalmaztak nem igazán tudom hogy a mai alaplap gyártók mért nem tudnak ilyen kaliberű lapokal előjönni
És az a gáz hogy azt rebesgetik hogy a DFI is hasonló sorsra jut, pedig azokért még kár lenne. -
mpierre
veterán
Pedig volt ilyen gyártó.
Abit. Per csati adod meg, hogy mennyin menjen a ventillátor, de rá is bízhatod a mikroguru chip-re. Úgy is tökéletes. Egy ilyen lapot szívesen vettem volna x58-ba. Ennyit a mostani gyártókról, simán meg lehetne venni, vagy lehetett volna a licenszet.
-
RI/OS
addikt
4200-on bebootol 1,4V-n, ennyi biztos
mindjárt kitesztelem, hol stabil
-
RI/OS
addikt
Na megvan.
3945A852 az FPO, este megnézem. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cyberpunk #16307 üzenetére
Nekem még ennyire sem volt kedvem kicentizni. 20x160 (+turbo) 1,3V LLC off HT-vel, QPI kapott 1,35V-ot és kész. De most alapon megy, vagyis az alap 1,3V helyett csak 1,2V-ot kap.
TRU elég filigrán, keskeny simán beférne mellé/alá 6 ilyen modul is. Bár a venti le kéne szedni amíg betenné az ember a slotba a ramot. Mugen 2 jóval nagyobb, nem csoda, hogy ott helyszűke lenne már.
-
Cyberpunk
félisten
qpi-t menyire lőtted be nekem 1,175V-on megy most. Persze én alapórajelen hajtóm alul feszelve, így a fogyi is barátságos plusz alig melegszik a drága
4GHz-en vagy a fölött meg 1,34V-ot meg szoktam neki adni bár sosem centiztem ki, nem szeretek kínlódni.
A ram borda az tényleg jó magas egy Mugen2 normál pozícióban felrakva már necces lenne a venti miatt. Így is a Baramon lévő venti már belóg az első memória slott főlé, neccesen férne ott el már egy modul.RI/OS: Erős a gyanúm hogy az enyém is BCLK limites 210-ig megy de onnét már se kép se hang hiába állítgatok feszeket stb.semmi. Bár igaz 210-ig kifogástalanul megy az meg mire nem elég
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Erdei88 #16301 üzenetére
Fesz függő, 1,4V fölött már ne erőltesd sztem az LLC-t. Inkább még egy kis fesz ha kell neki de LLC miatt a veszélyes/nem egészséges tartományba is kilenghet a fesz és ezek a fesztüskék keményet szúrnak szegény proci hátsójába.
65nm-en még 1,45V mellet is használtam, itt már nem merném. -
HSM
félisten
Igen, az már kellemetlenebb....
A lapon is múlik amúgy.... Nekem 215 körül állt meg régebbi BIOS-al, újjal pedig 222 stable...
(UD5-ben) Ha a procinak van vége, akkor olyan, hogy x BCLK stabil, utána +1Mhz és nem is bootol, ha a lap fogy el, akkor nálam bizonytalankodni kezd, de van boot.
-
Erdei88
veterán
4000 fölött, 4200 körül hogy érdemes hagyni az LLC-t on/off?
Mondjuk 1,4Val használni egészséges? Mert ugye abból csak akkor venni vissza ha terhelem
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest