Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nippon
őstag
A qpi fesz mehet 1.35 fölé 24/7-re? Anand-ék 1.38V-ot adtak ennek a lapnak és ezt is javasolták... A procira nézve is ártalmas vagy csak a lapra?
-
Nippon
őstag
Mit lehet tenni, hogy rendesen működjön a Linx? Nagyon idegesít, hogy a tesztelés felét elviszi lassan, hogy működésre bírjam, most megint nem megy... Uninstall, ccleaner, reboot, reinstall de így sem.
-
-
Nippon
őstag
Utánanéztem és beállítottam 74-re, de a tesztekben nem hozott változást...
Először levittem 60-ra, ott hibaüzenetet dobott. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Nippon #16176 üzenetére
Hőfokaid rendben vannak így is.
Esetleg 24/7-re az uncore-t feljebbrakhatod 3600-ra hoz némi pluszt.
Én is 3800mhz-on használom 1,16v-al 24/7-re 3600uncore-al és a ramok meg 1600cl8-8-8-24 1t-vel.Jövőhéten lesz új hűtőm TRUE , és megnézem a 4gigát ha sokkal több fesz kell neki és jobban melegszik akkor hagyom 3.8gigán. -
katt777
félisten
válasz
Nippon #16172 üzenetére
Ez programhiba, nálam is csinálta.
ADAM1337: Nem egészen, mert a melegebb szobát ellensúlyozta a HAF932. Írtam egyébként, hogy meg is fogdostam a lapon a cuccokat, és érezhetően melegebb volt a P6TDeluxe.
Hát, az biztos, hogy az egyik legokosabban tervezett lap a szegmensben (most majd megint lecsesznek, hogy sztárolom), direkt úgy, hogy minden kábelt be lehessen kötni, és egy hosszú VGA se akadályozza a szerelést, ráadásul a CFX is teljesen kihasználható (ebben a kisebb házban sem volt gond elvezetni a kábeleket a légáram útjából), ellentétben pl. a P6T Dlx-szal, illetve jó helyen van a PCI-EX1 slot, míg más lapoknál a legtöbbször a VGA alá teszik, vagy ha 2 van, akkor mindkettőt oda, aztán az egyiket a VGA hűtőjétől nem lehet használni, a másikba meg, ha teszel valamit, akadályozza a VGA hűtését.
Vagy pl. 5 szabályozható FAN-slot van a lapon, amelyekből 4 0-9, 1 pedig 0-4 között vezérelhető, azaz 10-féle különböző hűtési mód van. Én max. az ASUS 16 fázisos tápellátását sajnálom, no meg azért a P6T Dlx-nak azért van egy ütős design-ja, de pl. számomra (+ szerintem más X58X tulajok számára is) az ASUS rengeteg extra bios-beállítási lehetősége teljesen fölöslegesnek tűnik. Az persze majd az idő múltával derül ki, mennyire bírja jól a strapát, de az ASUS-hoz csak 1 év gar-t kaptam, ehhez 2-t.
-
keIdor
titán
sry nem ide, benéztem, sok pia.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
katt777 #16166 üzenetére
Akkor végül is minden változó változott
Így én nem jelentenék semmit ki, inkább mond azt hogy a hőmérő chip nem mért még 45fok fölött. Viszont ha lenne infrás hőmérőd akkor lehetne pontos adatokról beszélni.
Most nézem a lapodat kár hogy nem mindegyik x58-nál így vannak a sata kivezetések meg az idekábel helye elforgatva 90fokkal, nálam mondjuk neccesen fért el pont a sata kábel -
-
katt777
félisten
Értem, csak erre voltam kíváncsi. Esetleg valamilyen ipari, lézeres hőmérő segíthet...
somasz: Ha leáll a gép, nagyon messze vagy a stabilitástól, ott még nem keveset kell kísérletezni. Előfordul egyébként túl magas értékekkel is, nem csak túl alacsonnyal, különösen, ha vmi feszt tettél magasra.
-
somasz
addikt
Üdv!
Mi van akkor, ha a LinX futása közben, kb 3 kör után a gép leáll? Furcsállom, de nem tudom, mikor történt, nem ültem itt előtte. -
HSM
félisten
válasz
katt777 #16166 üzenetére
Milyen belső hőmérsékletre gondolsz?
A tekercs belsejét az infra se látja...
Egy ilyenem van amúgy: [link] És a +/-2 fokos pontosságot hozza, ha elég közel megyek a cuccokhoz. Itt a mérésnél amennyire tudtam, odamásztam a melegedősebb tekercsekhez, és ott mértem a 60 fokot, és a tekercsek melletti két kondi is ekörül mozgott....
-
katt777
félisten
válasz
ADAM1337 #16163 üzenetére
Tudtommal az ASUS sem pont a NB-t méri, hanem valahol a VGA mögött, ráadásul kézzel megfogva is az ASUS NB blokkja meleg volt, az ASRock-é meg langyos (egyébként, ha megnézed, eleve vaskosabb az ASRock blokkja, ráadásul tiszta réz. Elfeledtem, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ASUS lap 4-6°C-kal melegebb szobában teszteltem, amitől persze az még mindig melegebb, hiszen a proci is hűvösebb volt, valamint a ház is sokkal jobban szellőzött.
Nippon: Esetleg hiányzik egy fájl, vagy nem állítottad be, x86 v. x64 módban fusson?
HSM: Hát, akkor tényleg nem sok, feltéve, hogy a belső hőmérsékletet is jól látja az infra. Mondjuk tudtommal ez elfogadható üzemi hőmérséklet a cuccnak.
Mindenesetre megnézem, hogy az új LinX mit művel CL7-es RAM-okkal, mert csak annak volt baja velük.
-
Nippon
őstag
Az mitől lehet, hogy a Linx tesz nem indul el? Számolja az időt és villog, de nem futnak a tesztek. Először azt hittem, hogy a tuning okoz instabilitást, de nem most tök alapon van a gép, eltelt több, mint hat perc és semmi sem változott. A memória mennyiséget is direk alapon hagytam, hogy hamarabb kezdjen, de semmi. Előtte működött!
Win 7 X64 és 0.6.4-es a Linx.
Ötletek? -
Szatesz
őstag
Na egy köztes eredmény...Ugy látom 100Mhzn ként kell neki 0.05v ....
4305Mhz 1.28v LinX 1h -
katt777
félisten
Mennyi a nagyon meleg? Kizárólag tájékoztató jelleggel: az ASUS lapom 53°C-ig is felmelegedett, az ASRock-ot viszont még nem láttam 45°C fölött. Mindkettő 4GHz terhelésnél stress-teszt alatt, ráadásul az ASUS HAF-932-ben volt, az ASRock meg egy egyszerű midi ATX-ben van, illetve az ASUS-ban Z600 volt a CPU-n (CPU: 74°C), ASRock-ban meg csak egy Hyper 212+ (CPU: 94°C).
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #16159 üzenetére
Hát igazából az UD5 nagyon jól bírja a CPU-tuningját (erős tápkör, jó hűtés), nagyon mennek benne a memóriák is, nagyon bírja a BCLK-t is, jól be lehet állítani. Amivel nem vagyok teljesen megelégedve, az a VTT tápkör, 1,35V és 3600Mhz körül már nagyon meleg, igaz, nagyon alacsony VID-es a procim, szóval nyúz is rendesen....
Bár valószínüleg kicsit ügyesebb házhűtéssel ezen sokat lehetne javítani, csak nincs most hozzá időm/kedvem....
Amúgy már hónapok óta 3675Mhz CPU, 2800Mhz uncore és 1400@CL7 ramok mennek benne, és minden fullosan jó alacsonyabb feszeken is, és szerintem ez is nagy szó. -
katt777
félisten
Csak panaszkodtál a tuningra, és láttam, hogy GB lapod van, amellyel másnak i volt gondja. Ha jól emléxem egyébként, elég jókat írtam az ASUS-ról, amikor még az volt.
Az meg sztem továbbra sem istenítés, ha leírom, hogy valami OK bármelyikben.
gV: Ezért írtam a hibajavítást itt, és az ASRock X58 topicban is.
Bárki (hittem én
) megtalálja a keresővel.
Szatesz: Sztem 220BCLK már jó bármelyik procitól, bármilyen lapban, HA stabil. Az uncore-ok az én lapjaimban 3900 körül mentek el. 220BCLK-val az ASRock-ban volt 3962, 200-assal 3880 ebben és az ASUS-ban is.
-
ADAM1337
nagyúr
És mi a tapasztalatod az eddigi lapjaid közül ?
Foxconn vagy Biostar volt a kezelhetőbb könnyebben megszokhatóbb ?
Én 1,31v qpi-vel és 3600uncore-al használom a gépet igy linx stabil is a gép.
1,34-el 3800 is megvan tesztek erejéig stabilitást nem próbáltam még, ha minden jól alakul hűtőt cserélek és tudok majd nézni komolyabb tuningokat is. -
Zájec
veterán
válasz
ADAM1337 #16155 üzenetére
nekem is ez a meglátásom, valóban nincs akkora szórás , de jó lenne több eredmény hogy jobban tudjunk általánositani.... kevés az olyan amelyiknél közölve van a qpi/vtt fesz is ,.... de mostmár egyre több core i7 tulaj van, nemsokára jobban körvonalazodik a kép az Uncore ügyben is ...
azt én is tapasztalatam hogy a C0 -ról D0-ra való váltáskor, hogy több Uncore órajelet sikerült elérni , ugyanazzal a qpi/vtt fesszel... kb. 200-(400)mhz-el jobb Uncore teljesitésre képes a D0 , azonos qpi-feszen..
másik része a dolognak az alaplap és annak qpi tápáramköre, felépitése...
ezt korábban HSM kollégával is beszéltük.
ennek jelentöge inkább 3800-4000mhz Uncore fölött lehet, kb ezután kap komolyabb terhelést , amit már nem nevezhetünk alapfeszes qpi/vtt -fesz tuningnak... itt már lehetnek különbségek , hogy melyik lap birja melyik kevésbé... kb 3600-3800 Uncore-ig mindegyik egyformán teljesit, mivel kicsi a terhelés , és azt röhögve birják... de mondjuk egy 4000-n már nem annyira mosolyognak..a Foxconn ebböl a szempontból elég bivaly , felépitésileg is ha megnézed.
-
Zájec
veterán
(#16127) Szatesz :: igy már korrektül néz ki
terhelve vannak a ramok is..
az imc is dolgozik... a prime már kicsit régi a core i7-nek... lassan el kell felejteni..amit figyelek az a qpi/vtt fesz... ahogy nézem nálad is , nálam is 1.31v kell a 3600mhz Uncorehoz... de viszont a te procid kevesebb Vcore-al beéri a különbözö órajeleket..
-
Szatesz
őstag
ááá ez a lap 3 procival lett tesztelve és mind1 ik ugyan itt áll meg. D0 nak nemszabad megállni 220 on szvsz.Elözö prociim mentek 230 felett is vizzel...Szerintem kicsit több idöt forditanak az UD% bios ára na meg a hütés nem mind1 , mert ez linx alatt igencsak melegedik...
De le a kalappal azért nem megy olyan rosszul ahhoz képest hogy az olcsobbak közül való....
-
Cyberpunk
félisten
Igen nagyjából dettó ugyan az a két lap csak hűtésileg térnek el egymásól.
Én az F10d-vel nem próbáltam még gyárilag az annál egyel korábbi BIOS van rajta, reméljük javul egy kicsit a helyzet majd ha lesz hozzá egy normális BIOS.
Bár így sincs okom a panaszra 4400-on még sikerült full stabilra belőnöm, csak egy kicsit furcsállom hogy e fölött meg sem nyekken.
Lehet hogy BCLK limites a procimOlyan volt a C2D E6750-em is, 3,6GHz ig simán ment de a főlőt már nem.
No mindegy ezt leszámítva csak a ventilátor kezeléssel nem vagyok megelégedve nem tudom miért nem lehet már egy normális BIOS-t kiadni hozzá. -
HSM
félisten
válasz
Szatesz #16150 üzenetére
Hát, nem tudom, a NYÁK majdnem ugyanaz (lényeges pontokon 100%-nak tűnik az egyezés), olyan nagy diffi nem lehet, max a hűtés ami jelentősen jobb az UD5-ön...
Vagy esetleg magasabb frekire lenne programozva a tápköre? Azt viszont nem hiszem... Vagy a BIOS-a lehet még jobban behangolva. Vagy a procid nem bír magasabb BCLK-t, a C0-om is megállt 206-nál ugyanebben a lapban.... Ja, és a vicces, hogy 222-n full stabil (najó, kb. 5-ből 1-szer nem indult be elsőre, de ha indult, utána fullos volt, pár napig úgy használtam) és 223-on már semmi esély egyáltalán a BIOS-ig is eljutni, mindegy, mit-hova állítok... (C0-on is ez volt, 206-on fullos, 207 reménytelen volt elindítani is...
)
-
HSM
félisten
válasz
Szatesz #16148 üzenetére
Jaja, stimmel amit mondassz... Nagyon kevés fesz restart terhelésre, meg minden baj, hiba egyből, vagy no boot, kicsit kevés fesz lassú, "bizonytalan" rendszer, megfelelő fesz gyors rendszer, hibátlan működés.
Érdekes, hogy nekem ami BCLK-n bebootol, azon stabil is... mondjuk erősen BIOS-függő, az előző BIOS-ommal 215 körül volt a plafon, de bizonytalankodós volt ott a proci... Az új BIOS-al viszont 222BCLK full stabil....
Nekem most az F9e Beta van fenn (2009.09.01 a dátuma) egy jóideje, ami nekem eléggé bevált. A Jzelectronic ([link]) BIOS listája alapján UD4P-hez nincs megfelelő párja, de az eggyel korábbi F10d elérhető. (Ahogy nézem, az UD5 BIOS-ai ugyanazok, mint az UD4P-é, csak az UD4P-n eggyel nagyobb számmal...
)
-
HSM
félisten
válasz
Szatesz #16145 üzenetére
Megmondom miért... Mert a beépített ECC hibajavítása lassítja a működést (újrakéri az adatot) de ezzel megakadályozza, hogy a Linx hibát dobjon. (Mert ugye nem történik hiba, csak lassul a sebesség.)
(#16146) Cyberpunk: A proci is lehet BCLK-limites, és a BIOS-on is sok múlik... Régi BIOS-al 215-ös BCLK volt a plafon a D0-omon (de nem az az elvágták feeling), ugyanazzal a BIOS-al a C0-om 206-ot tudott, utána vágás, új BIOS-al a D0-om 222-n full stabil.... (nagyritkán nem indul úgy elsőre, de ha elindult, utána 100%-os...)
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Szatesz #16145 üzenetére
A tiéd is olyan az enyémnek 210 bclk-án van a vége onnét mintha elvágták volna
Hiába adok neki rendesen feszt semmi még a post képernyőig sem jut el. Remélem egy új BIOS javít majd valamit a helyzeten de nem nagyon akarnak hozzá kiadni csak egy béta van ami a legújabb azt meg inkább hanyagoljuk.
Lehet hogy cserélnem kéne egy DFI-repláne hogy az is a szegény ABIT sorsára jut
-
Cyberpunk
félisten
Na hali én is csináltam egy kis tesztet alap órajel HT on turbó on, most a minimum feszre mentem rá
kép
-
Szatesz
őstag
Boldog Karácsonyt mindenkinek!!!
Egy kis ünnepi teszt :4410Mhz 1.328v LinX 1h.... -
Acor
aktív tag
Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt Kívánok És BUÉK!
Köszi a sok segítséget és tapasztalatcserét I7-es kollegáknak, jövőre ugyanitt
-
Szatesz
őstag
válasz
Sárpac #16128 üzenetére
Válasz: 4200Mhz Uncore 3600Mhz 1600 cl7 LinX 1h Vcore 1.232v VTT 1.31v
ADAM1337: Vizzel hütöm...
-
Szatesz
őstag
Egyenlöre ez sikerült LinX böl 4200Mhz 1.232v LinX 1:15 Perc
De birni fogja kevesebbel is, finomitgatom.... -
katt777
félisten
Már megint ez a kisebbrendűségi komplexus.
Sehol nem istenítettem az ASRock-ot, ráadásul éppen azt írtam, hogy az ASUS-nak sem volt gondja a 21X szorzóval (és saját tapasztalatom alapján csak e két márkáról tudok nyilatkozni); vagy akkor b.ssz már le az ASUS istenítéséért is, légyszí!
20+1=21 Megj.: nálam, hy turbo ON, sehol nincs 20X szorzó.gV: Átírtam a megfelelő értékeket, onnantól kezdve tojok az Everest hülyeségeire.
ADAM1337: Win7-en (főleg, ha x64), jobb eredményt kell produkálnia a 3DMark06-nak, már ha valakit érdekel ez az elavult, és ilyen szempontból tökéleesen értelmetlen tesztprogram.
-
ADAM1337
nagyúr
3800mhz 1,15v linx [link]
-
Szatesz
őstag
Na jött hozzám egy uj szerzemény...Hát mit is mondjak.....
4000Mhz 1.136v Prime Stabil
4200Mhz 1.20v Prime majdnem stabil
Még persze nézem feljebb is.... -
Nippon
őstag
válasz
ADAM1337 #16105 üzenetére
Jól néz ki a bódé, szépen el van rendezve minden, és bejövősek a Flaming Blade színei is.
A helyedben én rámennék erre a fekete-piros kombóra és kivenném a rögzítőket az 5.25-ös rekeszekből és a kártyarögzítőket is, mert azt úgysem lehet használni igazán. Ja amúgy meg igazán jól mutatna benne a Mushkin Redline ram, vagy valami szintén piros cucc.
Az én gépem belülről ronda, mint a dög, ocsmány színű nyák, fekete/kék ram slotok bennük a piros Mushkin-ok, gyári szürke házbelső, de mindegy is mert úgysem plexis... -
gV
őstag
válasz
ADAM1337 #16099 üzenetére
ja én meg úgyértettem a tegnapi hszed h hozzányúltál a pll-hez azért nem volt jó és avval h alapon hagytad lett jó
más
én ma vettem észre h nálam bclk 191-el nem TC-ben megy a memoria 15xxMHz@cl7 csak dualban, emeltem 193-ra és ott már megy, aztán vissza raktam 191-re megint, persze nem ment, erre a back2back-et sub timingot 0-ról 6-ra raktam és úgy megy... de ennek az egésznek semmi értelmemás
néztem az amd 10.125 jár SPi 1mb-al, mondom már megnézem mennyi kell a megveréséhez, hát nem soklazán átállíottam a 18-ról 21-re a szorzót kikapcsoltam a HTT és adtam 1.3V-ot a magoknak, 4053MHz-el telibe 10mp az 1mb
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest