Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
MPowerPH #48552 üzenetére
Tudom és értem.
Gyűjtök én is régi hardvereket.
Az egyik tesztoldal különlegesség alapján pl. az ASUS PC-DL-el veti össze [link] , amiből van nálam 3 is.. (dual p4 alapú xeon)
De core2 alapú 2 procis lga 771 xeonos pc-m is van, meg dual socket 370, slot1, s462 (athlon mp), opteron.
Egyik se kerül pár tízezernél többe.
Szóval oké, hogy különleges, annyira ritkának azért nem mondanám, többször előfordulnak, még hardveraprón is gyakrabban látni, mint az előbb felsorolt listámat.
Olyan 50k környékén betenném a gyüjteményembe, de 125 ezerért hátlap nélkül egy oem lapot biztos nem veszek meg.
Lehet aztán az a szerencsém, hogy annyira nem folyik a nyálam egy munkaállomás lapért
Hány házba fér egyáltalán bele? -
envagyok
veterán
válasz
MPowerPH #48549 üzenetére
Nem mondom, hogy nekem nem kellene bohóckodni, de napi munkára kevés, retrózni játékokkal meg felesleges .
2009-2010-ben szerintem max 4 magot bírtak használni a játékok, talán még annyit se.
Retró renderelésre meg ki használná
Így marad 2008-ra az i7-965 extreme+ASUS R2Ex, 2009-re a Dell Alienware Aurora i7-975 extreme procival, 2010-re az ASUS R3Ex ii-980x-el meg van még talonba EVGA lapom i7-990x-el.
Nem mellesleg 350€ rohadt sok pénz, se doboz, se hátlap.
Abból összerakok full csúcs hardverből egy 2011-2012-es youngtimer retro x79 teljes konfigot, nagyjából meg is van hozzá minden: ASUS R4Ex , i7-3970x, ddr3-2400, 2xASUS GTX580 Matrix vagy 2xGTX 590 vagy 2x GTX690. -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #46794 üzenetére
Játékban nem hiszem, hogy jobb lenne... Oké, hogy 12 mag, de egyszálon nem olyan erősek, plusz a procik között sem olyan gyors a kommunikáció, mint egy natív CPU-ban. Szvsz a 9900K azért lényegesen jobb lehet játékban, nyers ereje hasonló, mint egy 4Ghz-re rántott kétszer hatmagos SR2 konfignak, a NUMA és két CPU felépítés hátrányai nélkül.
(#46795) MasterDeeJay: A sima WS lapoknál örülhetsz, ha nem sül meg a VRM tuning nélkül...
(#46796) MasterDeeJay: 4K olvasásban azért elég durva. Hiába, nem véletlen RAM. Jóval gyorsabb, mint szintén az X58-ban egy SM951 NVMe [link].
(#46797) MasterDeeJay: Nekem ez a 24 szál dolog nem szimpatikus.
Oldja meg max 2-ből.
-
-
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #46785 üzenetére
Meg főleg, hogy az evga lapok jobban sültek meg az átlagtól... valahogy azok a bordák nem az igaziak rajtuk, arról nem is beszélve, hogy ott is ugyanolyan problémák jöttek elő az idő múlásával, mint a többi X58-nál.
memória slotot nem érzékel, elfogy a PCI-E is...csatlakozók... mind mind a melegedésnek köszönhető.. meg a bazi nagy fogyasztásnak. -
-
-
Alpi.
addikt
válasz
MPowerPH #46649 üzenetére
Fog ez meg menni magasabb orajelen is ! Osszel ha huvosodnek az ejszakak szinte biztos vagyok, hogy 5 ghzen benchelheto lesz. Nem eroltettem tovabb, tobb mint eleg volt igy is. Majd ha itt lesz az ido, jobb feltetelekkel, akkor majd akaratosabb leszek vele.
R3E-vel az egvilagon semmi bajom nincs. Egyebkent is oximoron a "baj az R3E"-vel. Elbuvolo lap, orom vele dolgozni es maximalisan partner is ebbe. Kicsit az a "platformon kivuli" erzes, mint s939-nel a Dfi Lp Nf4. Ramot itt tudod a kivant iranyba allitgatni, feszegetni, nem a sorra felbukkano anomaliak megoldasarol szol. Stb., stb. En nagyon tudok rajongani egy-egy ilyen kimagasloan jo hardverert. Nem hasznaltam igazan sokat meg a lapot, boven ismerkedesi szakaszban vagyunk, de egybol ereztem a "this is the beginning of.... " erzest. -
jokeph
nagyúr
válasz
MPowerPH #46562 üzenetére
Szerintem nem nagyon van. DDR2 1066@1200 jól tudott melegedni, de annak is elég volt a ventilátor meg a jól szellőző ház.
DDR3 még annyira sem fűt...
(#46561) DigitXT:
Hát ha nagyon kíváncsi vagy, és elpostázod, szívesen végighajtom őket.
DDR3-as lapok nálam:
s775 -p35,x38
AM3 - M4A79
AM3+ - 970
s1366 - x58
s1151 - H170
s2011 - Q67 -
-
kaszas19
senior tag
válasz
MPowerPH #35357 üzenetére
ebben igazad is van de ez a második 920-as ezalatt a hűtő alatt és mind két CPU ilyen hőfokokkal üzemelt és mint írtam feljebb már hogy a hűtőn nem érzem hogy meleg lenne épp langyos pedig mikor X6 1100T-t hűtöttem vele akkor melegebb volt a hűtő és igen szépen hűtötte 4Ghz 1,450V 6mag 50-53C fok.
És hát az X6-tos is nem kicsit fűt. -
smisa
őstag
-
-
-
-
-
-
-
mpierre
veterán
válasz
MPowerPH #34736 üzenetére
Közel azonos órajelen nagyobb a számítási teljesítménye, már amennyiben elfogadjuk a LinX-t mint mérőalkalmazást. Nem sok, de 5% eltérés adódik, amit a 150MHz órajel különbség nem indokolna. (Azt hozzá kell tenni, hogy az alaplapom nem is támogatta hivatalosan a x5660-t...)
A plusz ficsőrők cad-s alkalmazások esetén számítanak. Ebből indultam, ki hogy esetleg tömörítések esetén is jól jöhet.steveistvan: És mit mond az asus cpu support listája? Ha benne van, akkor tuti menni fog. Ha nincs, akkor google..., hátha más is használ ilyen felállással gépet.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #34731 üzenetére
Arra gondoltam, hogy ha a 2000-es ramod és a 4000-es uncore nem ennyin hajtod, hanem mondjuk más szorzókkal kisebb ramórajelet és minden mást hagysz, kevesebb QPI elég, és alig lassabb. Az 1600@CL6 kb. 95%-ban utolérte volna a 2000/4000-et, ha azon is meghúzod 4000 környékére az uncore-t.
"Az SB meg a DC-vel megeszi a Tri ch-t. A Quad ch sem valami erős, az SB sokkal izmosabb, hogy őszinte legyek, bár nincsenek tuning memóriáim."
Ebben miért vagy annyira biztos? Szintetikus tesztekben igen, de valós körülmények között? Arra már nem vennék mérget. Az előbehívókkal lehet trükközni, meg az uncore-on gyorsítani, de attól nyers sávszélesség nem lesz több. Szintetikus tesztekben (normálisakban) meg a Quad porba alázza mindkettőt, dupla olyan gyors mindkettőnél. Igaz, ott 6 magot kell etetni adattal, nem csak 4-et, ezzel is érdemes számolni.
Meg az is egy érdekes kérdés, milyen felhasználásra vajon milyen sávszélesség az, ami elég, mikortól a proci a szűk keresztmetszet? -
front3r
őstag
válasz
MPowerPH #34700 üzenetére
Köszönöm a választ! Holnap este ki is derül az igazság.
Amúgy hogy tri-channelben van, vagy anélkül, az mennyire kimutatható, mennyire számít?
Nem sűrűn találkoztam ilyes fajta teszttel.Amúgy a Core i7 920-amat még mindig erősnek érzem, ahhoz képest hogy már majd 3 éve megvan.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #34663 üzenetére
Nekem ez akkor is fura. Átforrasztassz pár ellenállást, és olyat tud hirtelen a lap, amit addig semmi a piacon, és olyan paramétereken stabil, ahol 10 éve nem megy jól semmi. Nekem ez picit sántít, bár fogalmam sincs, mi az oka.
Aláírom, a BR az egyik legjobb tuinglap volt, de a csodákban nem hiszek. -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #34659 üzenetére
Az összes adat azon a buszon mászkál, az a lelke az egész rendszernek. Nekem nem hiányoznak pl. pixelhibák a képeimbe, meg olyan mókák se hiányoznak, hogy másolok valamit USB-re, és hibásan megy át, és írhatnék még dolgokat. És mit kapsz érte sebességben? Semmi értelmes gyorsulást, csak erős hibalehetőséget.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #33690 üzenetére
Amit a kari a hátulján eldisszipál, az semmi ahhoz a hőmennyiséghez képest, amit a profi hűtő a házadba juttat. Valóban, gyárilag ~80 fok körül van ezeknek az üzemi hőfoka (így hatékonyabb a hőcsere) de minden alaktrész ehhez van tarvezve a karin, ergó nem fog hamar megdögleni tőle.
Ellenben a lapodon lévő motyók már korántsem bírják olyan jól a +hőt, márpedig a profi hűtő szépet dob rajtuk, legalább 10-15 fokot. A házamban a hűtés amúgy kitűnő, sok, lassú venti cseréli a levegőt, de nem szívesen csavarnám fel őket maxra, hogy kifújják a kazán hőjét, amit egy profi coolerrel kéne. Na mind1, ízlések és pofonok...
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #33675 üzenetére
Persze, ismerem ezeket a "profi" coolereket. (A profi nem véletlen idézőjeles
)
Nekem nem jön be, hogy egy mondjuk 200W+-os kártya a házamba okádja azt az amúgy nem kis hőmennyiséget, amit eldisszipál. Se a lapnak nem egészséges a ráfújt ~70 fokos levegő, se semminek bennt, és tekerhetem fel a házhűtőket, hogy ellensúlyozni tudjam valamennyire. Tehát végeredményben nem nyernék, hanem csak szívnék vele, és még idő, pénz stb. Ezeket is mérlegelve szerintem műszaki színvonalban meg se közelítik egy 5850/5870 refi gyári hűtését.Egyedül hangerőben, és GPU-hőfokban jobbak.
Halkan jegyzem meg, egy nem húzott 5850 pl. egyáltalán nem hangos a véleményem szerint, igaz, halknak se mondanám, jól hallani hogy dolgozik. -
Szlavik
tag
-
Gyurma23
aktív tag
válasz
MPowerPH #33212 üzenetére
Igen sajnos ezzel a hűtővel ezért nem merek feljebb menni ezek az értékek szerintem jok gyári intel hűtővel ha hozzá sem nyulok a procihoz teljesen alapon is ennyi volt, ahoz képest ez nem rossz szerintem. Na hétfőn kapom meg az uj hűtőmet azzal majd megnézem 4gigán mennyi lesz
-
Szlavik
tag
válasz
MPowerPH #33191 üzenetére
Én is buheráltam az időzítéseken. csak sajna a Procika IMC-je nem egy díjnyertes darab. víz nélkül pedig nem akarom a Qpi/vtt-t 1,375-re emleni, mert azzal stabil, csak az ugyebár nem 1,35. csak azt nem vágom, hogy Mondjuk ez egy asus p6t -nél mennyi valódi fesz?.
gyakorlatilag én is cl7 ben használom a Kingstonjaimat cl9 helyett.1600Mhz 6-8-7-19 Cr1 (ha ez cl7, mert nem tudom)
de a hűtőre arra szükségem van. Egy jobb prcora lenne szükségem, mondjuk egy 980X-re. Csak 1 baj van, hogy most épp "nincs Kedvem" megvenni :S
Mugent meg nem, mert az füstöl magasabb feszeknél
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
MPowerPH #33191 üzenetére
Volt hogy 4ghz-en 2 napig folyamatosan futott nálam a BOINC, 91 fokot is elérte mind a 4 mag, csak úgy süvített a venti a hűtőmön, de nem zavart mert nem voltam itthon. Nem fagyott, bírta. Viszont amiatt az 1,52 volt miatt aztán hűtőt venni..ha úgy használod 24/7-ben, tönkreteszed akármilyen hőfokon, az tuti. Szóval mire is jó ? gizdulni ?
-
Szlavik
tag
válasz
MPowerPH #33182 üzenetére
Hát ez a hűtő ilyen közép tuningokhoz jó másra nem. A h100-st szerettem volna, mert gyak univerzális és ha kifognék egy nagyobb 9xx-et, akkor azokra is elég lenne. Csak:
1. A dodo miatt Drága
2. Nem tudnám hová beszerelni.Viszont a D14-et meg már soknak tartom. (árban is) Mert még a barkácsot azt megoldom (sufnyituning
)
esetleg valamilyen más alternatív megoldás?
Egy biztos: 4gig-nél nem tudom 1,3 alá vinni feszt, mert kidobál. Talán minimális csökkentéssel, az meg halott popijára a forró puszi.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
MPowerPH #33179 üzenetére
Már ne haragudj, de te linx-el meg prime95-el játszol?
Nem írtam butaságot. Akkor sem lesz semmi baja a processzornak ha folyamatosan 85 fokon járatod. Élettartam? Láttál már hőfok miatt megdögleni procit? Előbb végzi egy kukában vagy bontóban 10 év múlva..nyomj egy coretempet és nézd meg hány fokra melegszik fel olyan progi alatt amit általában használsz.
A túlfesz megölheti őket, de egy ilyen procinak nem tudsz léghűtés mellett annyit adni, hogy lebírja hűteni már káros feszültség mellett..sose értettem ezt a nagy hőfok mizériát, mindenki azon parázik hogy jaaj 70 meg 80 fokos a procim nem lesz baja tőle ? Nem.Hasonló: HD4800-as fórumban olvastam, valaki kiváncsi volt hogy a 4850-esének lesz e baja hosszútávon 100 foktól, ezért egy éven keresztül majdnem minden nap hosszú ideig futtatott rajta valami progit ami leterheli, talán BOINC, nem tudom..kitalálhatod, semmi baja nem lett, pedig erre már a userek 95%-a azt mondaná hogy fúú gyorsan cserélj hűtést mert megfő blabla...
Jó dolog a jó hűtés, ha nem sajnálod rá, nem ezt mondom, ne érts félre..csendesebb lesz tőle a gép, de ennyi.
-
-
dlaccc
aktív tag
válasz
MPowerPH #33167 üzenetére
Ma este még több beállítást megnéztem de csak visszalépés volt
Most visszaállítottam mindent arra mivel jó volt, de csak 3,8Ghz-en stabil, 190 BCLK-n bármivel próbálkozok jön a 0*101 vagy 0*124 hibakódú kékhalál. Még 1.3V-on is azonnal fagy a LinX pedig tegnap este még lefutott
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
MPowerPH #33165 üzenetére
3000mhz-es uncorehez nem hiszem hogy 1.24v kell, nálam a 3200 megy alap 1.175-el, de procija válogatja..kékhalálnál látja viszont, itt egy lista a hibakódokról.
-
dlaccc
aktív tag
válasz
MPowerPH #33162 üzenetére
Ez tényleg pirítja a processzort, muszáj volt a venti potiját fölhúzni. 86fokon képes tartani de az marha sok így is szerintem. Gondolom a feszültség csökkentésével tovább csökkenthető, eddig nem fagyott meg a linX. (mondjuk az AI Suite II csak 75fokot mér a procinak)
-
dlaccc
aktív tag
válasz
MPowerPH #33135 üzenetére
Nem tűntem el, csak van aki egész nap melózik.. most nincs itt a főnök szerencsére..
Megnyugtatlak, átolvastam a topikot és mindent úgy csináltam ahogy írva vagyon.. Nem tudom hogy miért kell valakit mindjárt full hülyének nézni, ha nem jön össze neki rögtön, amit más 2 év alatt se hozott össze (mint már olvastam Qru előző hsz-ét) Lehet nekem is csak hónapok múlva lesz belőve stabilra.., bár amennyi időm van erre lehet csak évek múlva..
Szép napot!
ui: ha meglesznek a jó értékek, beírom ide topikba a jó beállítást hátha szerez valaki kis infót belőle a hülyeségek helyett -
dlaccc
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Core i5 14600KF - 14mag/20szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest