- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hővezető paszták
- Fujifilm X
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Mennyire káros (csak a ramnak az amúgy?) ha 1,7V-ot adok a ramnak? Mondjuk ez droppal 1,68V valósat jelentene kb az még belefér? Azt olvastam, hogy vkinek csak így ment 1600 CL7-ben az OCZ Plat. + UD4P kombó.
Bepróbálható vagy ez már veszélyes fesztartomány? Igazából csak a procit féltem, a többiért nem lenne kár amilyen jól beváltak. -
CSorBA
őstag
válasz
katt777 #13983 üzenetére
1.168V az 3600-on (20*180) on van, ekkor a ramok 1800 cl8ban mennek. Ez a 24/7-es beállításom.
1866os ramokhoz pedig itt írtam beállítást, [link] Annyi módosítással, h. még adni kellett +2 lépcsőt a procinak (1,278 talán), h. stabilabb legyen, mert enélkül kifagyott 2óra prime után, így meg bírta.
De mondom ha lesz időm, a hét vége felé, megcsinálok több beállítást, és kiírkálom, csak sűrű a hetem... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #13994 üzenetére
Az nekem pont nem hiányzik, mert nem a lappal szabályoztatom a ventiket, ezért az nekem nem szempont. Viszont az egyszerű "Plug&Play" működés igen, amit most a több napja tartó szívások árán sem vagyok képes megvalósítani. Annyi mindent próbáltam már, hogy sztem nem user error van. Főként hogy itt ugye az össznépi brainstormingnak hála kb (ezúton is kösz mindenkinek érte!) mindent kipróbáltam/tunk.
Viszont ez a Giga bios-os hozzáállás erősen hasonlít az ATi driverekre (Te aztán igazán érted a párhuzamot).
A legjobban az dühít, hogy nem egy fixaideáltként rögzül tuning beállítás nem megy (elvégre minden lapból van rosszabbul húzható darab ami elfogadható/el tudok fogadni), hanem pusztán a gyári órajelet szeretném stabilan elérni. Úgy gondolom ha ez ember 100k-ért vesz lapot meg ram-ot az alapvető elvárás hogy menjen gyári órajelen stabilan. Jó nyilván nem lehet minden lap és ram kompatibilis egymással de egy ilyen felsőkategóriás jó nevű (jelenleg kvázi high-end) lapnál/gyártónál elvárható lenne, hogy a híresebb gyártók moduljait belepróbálják, főleg, hogy a GB azért nem egy tőkeszegény cég. Nem hiszem, hogy ez a pár ram kit (OCZ, G.Skill, stb). vágná földhöz őket anyagilag. Aki ilyen lapot, meg ennyit kült deszkára az valószínűleg úgy sem V-data szintű ramot vesz.
Ezek után a GB és az OCZ is felkerül(t) a halál listámra.Uzmany: Arra most már nem lesz időm sztem péntekig. 18-as szorzóval még megnézem este azért. Úgy se bírja 10 percnél tovább.
7végén végső esetben bepróbálom az újabb biost, ettől rosszabb már nem nagyon lehet alapon. Ha úgy sem, akkor csere lesz. Ezért jó ha az ember kvázi saját magától vásárol (lsd: aláírásom).
mod: Jah és hogy a panaszáradat ne érjen véget (nem menekültök
): ez a lap úgy visít mint állat boot közben. Szerencsére csak akkor, különben már kivágtam volna az ablakon.
-
Uzmany
őstag
válasz
katt777 #13994 üzenetére
Elégedett vagyok az UD4P-vel. Igaz még csak ~ 2 hete használom. Olyan nagy személyes viszonyitási alapom nincs. Előtte Foxconn FlamingBlade volt (2 napig
)
Sajnos, hamar szakitottunk a Mushkin ramok végett.Qru Nem tudom, biztos igazad van a béta biosokkal kapcsolatban.
De, én a helyedben hamar megróbálnám. Ha nincs változás, akkor vissza az F8.
Péntek még annyira messze van -
katt777
félisten
Hát én akkor lemondtam a további GB lapokról, amikor kivették a biosaikból a ventiszabályozást (EP35 korszaktól, és az összeset), és ezt azzal indokolták, hogy némely hűtővel tönkrementek a lapok és a processzorok (de akkor a házhűtőket miért is?). No, akkor nyilván ilyen IQ szintű vásárlókat céloznak meg, úgyhogy részemről volt szerencsém. Más gyártóknál működik a ventiszabályozás (még az ócska MSI-nél is!), és max. közlik, milyen hűtőket kerüljön a felhasználó. Mivel a GB nem ezt tette, véleményem szerint valójában fingjuk nem volt arról, mitől haltak meg azok a hardverek (vagy nagyon is volt, csak az nem publikus
), no és ahol ilyen "szakemberek" dolgoznak, onnan megint csak nem vásárolok, mert inkább arra látok esélyt, hogy a nagy marketing-csinnadrattával szemben valójában nem használnak nagy hőtűrésű és tartós alkatrészeket.
Arról mondjuk már akkoriban is sok szó esett, hogy az időzítés semmit nem jelent, annál inkább a RAM-ok sebessége.
Uzmany: Ja, anno a P35-ös lapokra is győzte mindenki visszaflashelni a régi bios-okat. "Öröm" látni, hogy azóta is tartja a "minőséget" a GB.
Én mondjuk leginkább egy ASRock-kezelhetőségű és kiépítésű lapot vennék ASUS felszereltséggel és MSI hűtés-szabályozással.
Kár, hogy lapot nem lehet úgy építeni, mint gépet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #13990 üzenetére
Nekem eddig beváltak a GB lapok, ezért maradtam ennél (ami lehet hiba volt), ramból meg ha már lúd legyen kövér alapon nem akartam CL9-eset. Miután Ősember átvert a rammal és 4 hétig szivatott (mialatt nem volt gépem) az ígérgetéseivel és hetek óta szervezett LAN party is vészesen közel volt nem vártam tovább és az első nem CL9-es kit-et megvettem ami szembe jött.
Ettől függetlenül egyik sem volt nyerő választás így utólag már belátom. Már az is megfordult a fejemben, hogy eladom az egészet a francba.Csak azon marha sokat buknék. Mind1 pénteken megnézzük Zájecnél ha ott sem sikerül működésre bírni akkor kicseréltetem a ramot és kész.
-
katt777
félisten
Maximalista nem vesz GB cuccot.
Amennyibe azok a RAM-ok neked kerültek; mondjuk én is mondtam, hogy annyiért ne vedd meg. Hát az ASRock nálunk eddig rendben lévőnek tűnik. Csak az S3-state energiatakarékos módot nem találom sehol a bios-ban, mindig S1-be megy, és úgy nem áll le a gép teljesen (mennek a ventik is). Mondjuk van az ASRocknak egy instant boot-ja 4-5 mp boot idővel, de egyelőre inkább lekapcsolom. Ennek nem tart 5 percig, amíg leáll XP-ből (W7 alatt pár mp), ellentétben a P6T-vel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #13981 üzenetére
Megnézem 18-assal is este, nekem kb mindegy, csak menjen már a rohadt ram annyin stabilan amennyi rá van írva. 18x200 bőven elég lenne. Sőt, a GTX260-hez alapon turbo-val is elég sztem.
Kikapcsolhatod, attól függ mire használod a gépet. Kevesebb lesz a fogyasztás ezzel együtt a termelt hő is ugye kisebb lesz ha kikapcsolod a HT. Alacsonyabb fesz is elég lesz talán azonos órajelhez (kevesebb fogyasztás, kevesebb drop) amivel megint hőt és áramot spórolsz. Persze ezek minimális megtakarítások szóval sztem maradhat ha nem nagyon kiélezett tuningra játszol.
katt777: Nem tudom miben tesztelik de ha olyan lapban ami támogatja akkor cumi van. Vagyis vagy ram vagy lap csere, amin mindenképpen bukok vmennyit. A végén még nevezek egy Asrock lapra én is.
-
katt777
félisten
válasz
kris75 #13984 üzenetére
Ez akkor történik meg, ha túl alacsonynak találja a fordulatot a lap, egyszerűen kapcsold ki (Ignore) ezt a funkciót a bios-ban. Most gondolj bele, a HAF-932-mben 450RPM-mel forogtak a ventik (a procin meg talán 800 volt a minimum), folyton riasztást kaptam volna, mert a hülye lap azt már nem vette, hogy 23cm-es-ek...
-
katt777
félisten
válasz
Dare2Live #13943 üzenetére
20x200-at nem próbáltad? Tudom, hogy sokak szerint gáz a 20X, de nálam nem volt vele probléma. Az a 95°C nagyon durva, csodálom, hogy nem kapcsol le a proci. Jó lenne RealTemp-et futtatnod, abban beállíthatod, hogy 85°C-nál szakítsa meg a tesztet. Ezek szerint a Big Typhoon-nak is csak a neve nagy?
Amikor én vettem a RAM-ot, az 1800-asak sokkal drágábbak voltak, ill. ami olcsóbb volt közülük, az nem volt tri-kitben.
Én csak HT-vel használom a cuccot, ha már van, még a Dirt-öt is kukáztam. Teszteltem anélkül, de nem úgy láttam, hogy kevésbé melegedne a proci.Zájec: Direkt neked linkeltem be Linx tesztet, asszem tegnapelőtt, bár az meg 1618MHz miatt már CL8-ban ment. De majd ránézek egy alap órajeles tesztre is, ha lesz időm. Mindenesetre ezen az alap, és ASUS-on az alap és a 4GHz is stabil volt 1600MHz CL7-ben. Tegnap egészen éjfélig játszottam.
CSorBA: De most az tuning, vagy alap, vagy micsoda? Mert önmagában az 1.168V sok. Küldesz majd valami beállításokat az 1866-os RAM-okhoz?
BR4D: Ezért jobb a Linx, hamarabb kidobja a hibát, nem 2 óra után. Én nyomattam még ASUS-on másfél órás Linx tesztet, ugyanúgy nem hibázott, mint a fél órás.
Qru: Gyárilag 7-7-7@1.65V van ráírva, ergo meg lehet próbálni gariztatni, vagy 7-7-7+minden más auto beállításokkal tesztelni. Sajna, ha a lapod QVL-jében eleve nincs benne, nagy az esély rá, hogy betesztelik egy QVL lapban, és jó lesz. Nem nézted még másikban? QPI-t 1.48-on? Mert ASRock annyit ad neki, igaz, csak tuninghoz kell. A 7-7-7-20-59-8-4-4-4-16 CR1-et próbáld ki. Azt hogy a sor 2. felében mi micsoda, nézd meg a táblázatomban.
Bővítettem a táblázatot CPU és core VID-ekkel, mert tudom, hogy van, akit az is érdekel.
-
mpierre
veterán
válasz
laragirl83 #13981 üzenetére
Hát ha 10°C-t számítana a HT kikapcsolása, akkor szerintem igen, de nem jelent annyit...
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
HT t ki, mennyire használja?
HTvel 3.9ghz felett irtozatosan melegszik a proci, fesz is kell neki 4ghzen vszeg nem is stabil.
HT nélkül viszont elsőre stabilnak tűnik 4.1ghzen. (4.2ghzhez már szögelni kéne nem akarom limitig huzni.)Everestben látom erősen számít a HT de máshol..., ki hogy haszálja? Én elsősorba Lightroom+photoshopozok...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CSorBA #13973 üzenetére
Nem lett jobb.
19x160 @ 1,25V load 1,232V LCC on (Turbo off)
QPi/Uncore 21x/36X (vagy fordítva?) 1,36V
HSM féle OCZ Plat. időzítések:
7-7-7-24-35-6-6-12-92-20 2T @1,68V StandardKép: igen, 2. kör végén itt is elhasalt a cucc. Pedig titkon reméltem, hogy a 12-es ramszorzót nem szereti és 10-el jobb lesz. Mára feladom.
-
Qru
MODERÁTOR
Ragaszkodj az 1,65V-os darabokhoz/kit-ekhez. Ettől több feszt kérő ramok nem jók i7-hez.
To all: Eddig enm jártam sikerrel.
Ezt a képet kapom a második kör végén állandóan. Most már 1,68V-ot kap a Ram és 1,38-at a QPI.
Lazítok még egy kicsit az időzítésen de sztem nem ez lesz a gond itt.
-
tomic
addikt
Ok értem. De sajnos most csak ennyire van keret autó vásárlás miatt, (ha összejön) ha nem jöhet a normál megoldás.
Ram vásárláskor itt is az 1.65v kell keresni? Kitt kivitelekben?
-
tomic
addikt
Sziasztok ! Érdeklődnék az i7 es configba működik egyetlen egy darab árva ddr3 as ram is vagy minden kép kell a 3X....GB variáció?
-
aero.
veterán
hát én adok neked a pénégyemről, ha kell.
nyilván te tudod, hogy ha fél óráig megy, akkor jó.
tapasztalat a stabilitás teszthez? ne nevettes.
oké, hogy tudsz babrálni a szorzókkal, időzítésekkel, órajelekkel, meg még mittudomén mivel, de nem tudod kiszámítani, hogy hol hibázik a hardver, ebben nem lehet tapasztalatot szerzni.annó mikor futtattam én is a prime-ot, kinyomtam fél óránál, mikor meguntam, de játék közben jött 47 percnél a kékhalál. a 1,5 óra közel sem jelenti azt, hogy stabil. lehet, hogy nem fog hibázni 10 óránál se, lehet, hogy a következő percbe.
-
Zájec
veterán
válasz
#97544192 #13955 üzenetére
általában a ramok szoktak hosszútávnál elhasalni , ha a procid akarod akkor tényleg hamarabb meglehet állapitani melyik mennyi stabil.... a ramoktól meg megint más kérdés mit vársz el,.... és mi megy, mi nem és azért is hibázhat...
aero. : fentebb olvashatod a választ..
ja egyébként meg várjuk a képes beszámoloját ezügyben mester-úr
kiváncs vagyok mennyi ilyen stabilitás tesztet ültél már végig az elmúlt években.....(#13958) aero. :: bármilyen jó , csak sok tapasztalat legyen benne...
meg tudd osztani mások számára...(#13959) BR4D :: én csupán a tapasztalatomat osztom meg nem tudom milyen makacsságról meg nemlehethozzámszólniról beszélsz ?
azt hogy te ebböl mit hozol ki meg hogy nem akarsz hozzászólni az már tényleg engem nem érdekel.... -
-
törölt tag
ne tereld a szót, te az 5 órás linx eredményemre azt mondtad, felesleges energiapocsékolás... most nehogy azt mond hogy "az is", amikor majdnem 2 és fél óra után hibázott a prime csorbának.
#13951: de kell fél óránál több, nem tudom hogy miért erősködsz ennyire, amikor prime-t valakinek majdnem 2 és fél óra után is eldobja, vagy még 3 óra után is... annyira azért nem csodaszer ám a linx, hogy fél óra után atomüberstabil eredményt mutasson. egyszer próbáld ki, hogy nem csak fél órás linx-et nyomatsz egy "nem teljesen kitesztelt" órajellel, és meglátod, hogy nincs igazad.
-
Zájec
veterán
(#13946) BR4D ::
ki kéne deriteni a részleteket miért csinálta a prime és hogy a Linx vagy többi teszt alatt csinálja e... meg hogy proci vagy ram része hibázott e...(#13947) CSorBA ::
meg hát -
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #13941 üzenetére
Én lennék a legboldogabb ha lenne végre stabil beállításom CL7-re.
Amint látom Zájec koma se fakadna sírva a dolog miatt...
Magától 10-11-11-X-re lövi be, úgy stabilnak tűnik, bár úgy nem néztem Linxe se IBT, csak kíváncsiságból néztem meg mit lő be full auto-n, Win 7 bejött de nem izzasztottam egyáltalán úgy. Nem azért vettem egy valag pénzért CL7-es kit-et, hogy CL10-ben használjam. Akkor vettem volna vmi CL9-es Corsair XMS3-at kb fele annyi pénzért. Az létezik hogy mondjuk a ram teljesen alkalmatlan a gyári specifikációk teljesítésére?! Mert akkor gariztatnám élből. Csak ugye akkor minima 1-2 héti no ram rgo no gép. Ezt csak legvégső esetben játszanám meg persze.
-
Zájec
veterán
valaki mutassson már egy 1600mhz-s cl7-s stabil eredményt... ha van olyan...
mostmár kiváncsi vagyok ....
-
CSorBA
őstag
Fenébe, 2,3 óra után a 8. szál leállt prime alatt... 1,168V(bios)/1,152(cpuz)-on, fene enné meg, pedig már tök stabilnak látszott..
-
Dare2Live
félisten
válasz
katt777 #13940 üzenetére
200blknál azaz 4ghzen prime 10sec múlva ledobja magát. most 190*21en megy kb 1perce a prime. (tuti nem memoria az teljesen visszavettem meg 1800as ramot vettem(1000ft/db al volt drágább mint az 1600os)
Ami feltünt, hogy a proci kegyetlen melegszik, byig typhonnal most kb beállt 95Cre...., a másik pedig, hogy ha nincs terhelve nem veszi vissza a szorzot/feszt, ami nem nagy öröm anélkül 100Wot eszik a gép így meg terheletlenül 142Wot.
-
Nippon
őstag
A Corsair XMS3 1600Mhz-es 3x2Gb-os kit milyen?
-
katt777
félisten
No, holnapig küldjetek bios-beállításokat és Everest benchmark eredményeket!
Qru: Különösen tőled várnék valami stabil beállítást.
-
katt777
félisten
válasz
Dare2Live #13939 üzenetére
Nem, a Standard értéket veszi, kivéve a VTT-t, azt 1.480 rakja, de az alatt meg tuning úgyse nagyon megy. CPU feszt és RAM-ot azt ez is küldené fel, előbbit alapon 1.24V-ra, utóbbit 1.8V-ra (bár ez ennél a lapnál nem piros/veszélyes, inkább az elérhető minimumon hagyom: 1.669, azt ledroppolja). Egyébként ASUS is pont ezt a kettőt tolta fel ugyanígy (de mégsem 1.3V-ra a CPU-t, mint Qrunál). ASRocknál az OCTuner szépen kiír mindent, még a valós QPI/Uncore-t is (ezért az eltérés a bios beállítások és a valós sebesség között, és ezért kérem én a táblázatba a bios-beállításokat), ez a szolgáltatás az ASUS-nál teljesen hiányzik, és a VTurbo-ja is egy nagy kalap kaki.
Egyébként az ASRock-ban is auto-n van minden az 5. időzítéstől lefelé, de ha minden auto, akkor is szépen beáll 7-7-7-20-59-stb-re (ASUS bezzeg CL9-re, de mégsem CL10-be, mint Qru gigája); ASUS-nál azért hagytam auto-n a táblázatban, mert ha csak az auto értékeket beállítottam kézzel, már nem feltétlenül volt stabil.
Qru: Teljesen auto-n nem próbáltad, és nézted aztán meg, hogy mit mire állított? Vagy úgy sem volt stabil? Csak mert teljes auto-n ASUS-nál és ASRocknál semmit nem kellett vacakolni, aztán is elég volt a fent említett alap feszeket beállítani a zökkenőmentes működéshez.
Megnéztem egyébként, kézzel én is tudnék CL10-et beállítani, de a lap nem forszírozza magától.
-
-
-
katt777
félisten
Igen, az egy kicsit bonyolult, én igyekeztem így oszloposan feltüntetni az értékeket, hogy csak be kelljen írni, és színekkel is elválasztottam az egyes csoportokat. Remélem, neked is összejön végre. Első randi könnyebben ment, mi?
A kardodba inkább dönts valaki mást.
A válogatás gyártók/lapok/RAM-ok/órajelek ABC/num növekedési sorrendben készül, sztem úgy a legkönnyebben kereshető, P5Q-ban is bevált.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #13933 üzenetére
Van időm...
Legalább van mivel szórakozzak este. Bár lenne jobb programom is őszintén, de már felhúzta az agyam eléggé, hogy ne nyugodjak bele ebbe az állapotban.
Tábla jó megpróbálom azt is, én Imi87 tábláját nézegettem (logout i7 teszt) de ez is hasznos nagyon ez konkrétabb.
Akkor este először megpróbálom 1,68V-al, QPI: 1,34-el, ha nem QPI 1,36V-al. Ha úgy sem kardomba dőlök.
Előtte viszont megpróbálom procival együtt húzva. Ha így sem Zájec-hez átgurulok pénteken és megnézzük nála mit produkál.
-
Nippon
őstag
válasz
laragirl83 #13918 üzenetére
Pontosabban melyik Kingmax? Más esetleg?
Köszi!
-
katt777
félisten
válasz
CSorBA #13923 üzenetére
Ilyesmire gondoltam, mint amit anno P5Q topicba készítettem (cikkeimbe betettem így):
Beállítási segédlet
Az alábbi beállításokkal Linx, Prime, és IBT tesztekkel is stabilra kitesztelt tuningot állíthattok be. Természetesen minden hardver tuningolhatósága különböző, így az értékeket irányadónak tekintsétek, ne fixnek és megváltoztathatatlannak. Figyeljetek az időzítésekre, mert más-más sorrendben szerepelhetnek egyes lapokban.
A kihúzott részek az adott lapok bios beállításainál nem elérhetők, illetve van, amelyik más néven szerepel, de nem akartam megbontani miatta a táblázat egységét (pl. ASUS-nál a sok READ/WRITE beállításból 1 található az ASRock-nál). A fenti táblázat feszültség- és időzítés beállításai az ASRock bios sorrendje alapján készültek, illetve alul hagytam az ASRock-nál nem szereplő ASUS extra beállításokat.
Jöhet minden stabilra tesztelt beállítás! (Hátha HSM egyszer használatba tudja venni majd a gépét.) 4GHz-en értelemszerűen csak az ASUS beállítások, ill. az ASRock RAM-aláfeszelése alapján módosított beállítások vannak, értelemszerűen gyári hűtővel csak annyit tudok, hogy ez a lap is gond nélkül megy vele.
Na most a csúcs az, amikor hetekig használod a géped teljesen rendben egy csak IBT-stabil, de Linx hibás gépen, aztán mihelyst stabilra beállítod, kezdenek jönni a hibák kilóra a mindennapi használatban.
strebacom: Nem nagyon tudok nyilatkozni, nem igazán volt senkinek P5Q topicban, és amúgy sem nagyon ismerem (névleg persze igen).
kris75: Hogy érted a nem érzékelést?
Ha az a hiba, ami nálam, és amit éppen tegnap írtam, akkor dugd bele a külön sárga RPM-vezetéket a továbbcsatiba, és máris rendben fogja látni. Egyébként látja, és szabályozza is, csak a fordulatot nem jelzi.
Qru: Hosszú estéd lesz...
Nálam viszont pon 1600-on mennek mindig rendben a RAM-ok, ezért is tartom jó ötletnek ezt a táblázatos dolgot: könnyen áttekinthető, nem kell hsz-ok között keresgélni, ki, mikor, és mit állítgatott, meg hova. Esetleg megnézheted ezeket a beállításokat is.
-
CSorBA
őstag
Ez a baj
Berakok mindent elöször, auto, elindul 1066-on a ram, 2,6on a proci.
Nézem a ramot, proci alap, full nem vágtam, mondom átrakom a ramot 1866-ra, van ilyen beállítás, minden más auto. Csak error, nem indul.
Átrakom ramot lentebb, 1600-ra, minden más alapon, restart, nem indul. Kezdek ideges lenni.
Átrakom feszt időzítést, akkor sem.Mondom dögölj meg, húzom a procit, átraktam a 160*19re, ram ugye ekkor 1600, egyből elindult. (fesz 1,65V ram, minden más auto)
Rakom fentebb 180ra, egyből elindult, már ment is 1800-on a ram.Szóval próbáld ki te is, hátha, nekem valamiért
csak a procival együtt hajlandó menni 1866-on, magában nem, és meg nem mondom miért, már azt hittem, hogy rossz... Aztán látod, cl8-ban is vitt ezt, sőt cl10ben 2000-ret is megnéztem.
Próbáld, hajrá, hátha neked is van ilyen anomália
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #13908 üzenetére
Megnézem 1,68V-al este. Procinál is nagyot dropol a lap, akkor vélelmezhetően itt sincs másképpen.
HSM: Volt párszor Cmos Clear, mert volt, hogy post-ig se jutott el a gép. De majd azért nyomok load def.-ot. Viszont hiányolom, hogy nincs benne profil. Mindig újra be kell állítanom mindent CirmosClear után.
Vagy van csak én vok vak?
Zájec: Pont ezért nem ugrottam bele, mert tudtam, hogy 1,65V a max és kérdés azok a ramok mit tudnak 1,65V-on... Lehet csak 1600-ot CL9-ben vagy azt sem.
Viszont ha nagyon nem jutok dűlőre tényleg átgurulnék vmikor. De még azért próbálkozom!
mod: CL8-at nem néztem még. Vhogy ragaszkodom a gyárilag CL7-es kit-nél a CL7-hez. Ha nem viszi akkor meg visszadobom gariba ha nálad sem megy pl. Ha nem a ram a ludas, akkor meg veszek Asrock lapot vagy Corsair-t nem tudom. Olyat kéne ami megy. -
kris75
aktív tag
Hello!A CPU hűtőre(Z600) tettem egy AC 1225 PWM es ventit,de az alaplap(P6T deluxe) nem érzékeli a 4 pin-es csatlakozóval mi lehet a probléma? Üdv Kris
-
Zájec
veterán
(#13903) Qru ::
hát a fésüs kingmaxra rá is csesztél volna ilyen xmp-s szempontból.... mert ugyebár annak a két xmp-je 1.8v és 1.9v-s nempedig 1.65v-s... egy kicsit igy használod, aztán máris lehet kukázni a procit mert elfáradt az imc-je.... gondolom ennyit nem ér meg... és képzeld azt aki ezzel nincs tisztába .....(#13906) Qru :: most akkor a cl7 nem megy , ugye? a cl8-al mizu?
(#13916) Savanya :: de ha nem aka Asus-t akkor Foxconn-t is lehet választani , azon is van 775-s furat...
(#13913) Cyberpunk::"Amik jók Scythe Mugen2, CoolerMaster Hyper Z600, Thermalright Ultra Extreme. Ezek viszonylag olcsóbb, de jó hűtök. Vagy ha a csúcs kell akkor Prolimatech Megahalems cirka 18-19k, ventilátor nélkül"
a Prolimatech Megahalems nem értem mitöl lenne csúcs hütö
amit láttam teszteket azokban mind szarul szerepelt, nem hozta a hozzáfüzött teljesitményt, söt nekem csalódás volt az a hütö.... töbett vár töle az ember, a 6pipe-s felépitése és nagysága miatt... az ára sem olcsó, ehhez képest jópár hütö leveri...
azért mert nagy monstrumnak néz ki és sok höcsö van rajta már azthiszik hogy ez no.1 , közben meg nem is teljesit.....ezt egyébként BR4D-nek is akartam már múltkor mondani,,... ö is nagyra tartja ezt a hütöt, csak teljesitmény nincs mögötte...
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #13920 üzenetére
Ja, érdekes, hogy nálad alapon se ment az a Dominator, ami nálam 1150-en is gyári időzítésen... Mondjuk egyébként ennek az a magyarázta, hogy a Corsair is többféle csipet használt a Dominatorokon anno, de ma is gyakran előfordul, hogy egy szériában többféle csip is van, gondolom az egyes csipek elérhetőségének függvényében.... Amúgy az én Dominatorom ha jól emlékszem, a Rev2.1-es volt, ami ha minden igaz, válogatott Micron D9 csipes volt. (Sokan a legjobb DDR2-es csipnek tartották a maga idejében...)
A CL6-os Kingmaxtól én is menekültem volna, ha el mertem volna képzelni, hogy egyáltalán létezik....De én abban a szent hitben voltam, hogy 1066-os Kingmaxból csak CL5 van. Hát tévedtem.....
-
CSorBA
őstag
válasz
katt777 #13920 üzenetére
A 3.9-eset vagy a 3,6-osat?
szerk.: Jah tegnap, 1,15-on ment 3.6-on a linx 2 órát szépen, utána este youtube háttérben + photoshopozok, és dobott alatt egy kékhalált, adtam neki ezért 1,168-ra biosban (CPU-z szerint ez 1,152), most stabilnak tűnik. Mindenesetre nem tudom, h. a procival volt baja, vagy az 1800 cl8as rammal. Ha BSODozna megint, akkor megnézem őket külön külön. De ha stabil így játék alatt is majd, akkor marad ezen. (ami egész jó fesznek tűnik, mert látom Lara 1,2-on van 3600on)
-
katt777
félisten
Na, megyek, nekiállok a táblázatnak, és várom az adatokat a bővítéséhez! Lehetőleg az időzítések pontos megjelölését kérem, mert ahogy néztem, nem minden lapban vannak azonos sorrendben a mellékesek.
-
katt777
félisten
válasz
CSorBA #13909 üzenetére
Légyszí, küldj majd részletes bios-beállításokat és Everest benchmark eredményeket, (és más is, akinek van, skacok!), elkezdtem megcsinálni X58-hoz is a tuningtáblázatot: Nagyon érzem a létjogosultságát, ahányan kavargunk itt a beállításokkal.
HSM: Akkoriban EP35-DS3-am volt, a Dominatorokat pedig 1066-on is csak olyan gyenge időzítésekkel lehetett stabilizálni, hogy a Kingmax-ok 5-6%-kal gyorsabbak voltak. A DDR2 Cl6-os Kingmaxok kifejezettel tiltottak!
Aki olyat vett, győzött aztán CL5-ösöket keresni már PO5Q topicban is.
ForRedGlory: 9700-as van a hűtőtesztek legvégén...
Olcsón legjobb a Hyper 212+, az 7k alatt van, a többit meg már írták. Rosszul gondolod, nem véletlenül kell a régebbi hűtőkhöz átalakítókat venni.
-
strebacom
senior tag
válasz
laragirl83 #13918 üzenetére
Az A-data az nem jó?
-
Nippon
őstag
Hali!
Rampage II GENE-hez milyen olcsóbb, de jó ram-ot ajánlanátok? 6Gb kellene.
Köszi!
-
Savanya
addikt
válasz
ForRedGlory #13915 üzenetére
ASUS P6T , Rampage II Gene a lapod amin van lga775 lyuk is . Többihez kell Zalman átalakító / ilyen /
-
-
Cyberpunk
félisten
válasz
ForRedGlory #13912 üzenetére
Hát nem a legjobb az a hűtő, de szerintem 3,6GHz-ig az is elég lehet.
Ha ránk hallgatsz akkor egy nagy "torony" hűtőt veszel a procihoz minimum 1 vagy két 12cm-es ventivel. Amik jók Scythe Mugen2, CoolerMaster Hyper Z600, Thermalright Ultra Extreme. Ezek viszonylag olcsóbb, de jó hűtök. Vagy ha a csúcs kell akkor Prolimatech Megahalems cirka 18-19k, ventilátor nélkül -
ForRedGlory
félisten
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy Zalman CNPS9500-as processzor hűtő elég ahhoz, hogy egy i7-920-as procit lehűtsön egy esetleges tuning mellett is?
Amennyiben nem, akkor milyet ajánlotok?
-
Cyberpunk
félisten
Na hali.
Múltkor ígértem hogy a Linx-el is meglesem a beállításokat nem csak Prime-al. Most így a délelőtti műszak után ráértem egy kis tuning próbálgatásra.No akkor Linx 4096MB terhelve, 1,264V vCore, 21x190-en. dióhéjban
képJa és elég meleg szobában ment a gép van vagy itt bent 25-26 fok
ezért ilyen magasak a hőmérsékleteim.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #13908 üzenetére
Mindből ki lehet jót is, szart is fogni....
Az én 1066-os CL5 DDR2-es Dominatoraim szó nélkül vitték az 1150Mhz-et feszemelés (2,1V) nélkül, CL5-ben, full hűvösen, de 800Mhz körül is lazán tudtak szaladni CL4-ben.... Pedig akkoriban ezek igencsak jó értékeknek számítottak...
(2008 eleje, Giga P35-ös lap, valami C2D proc)
Aztán vettem melléjük/helyettük 2*2GB 1066-os Kingmaxot, jól be is szoptam velük, full antituning, CL6 modulok voltak (pár héttel azelőtt nézegettem kingmax honlapját, nem is volt ilyen moduljuk, azért nem is figyeltem, eszembe sem jutott, hogy CL6-ot egyáltalán kiadnak).... Életemben nem láttam addig a pillanatig annyira kaka modulokat...Amúgy Qru-nál nem hinném, hogy a lap lenne a szar, az UD5-öm se sokban különbözik, és nálam simán megy...
Bár, hogy volt az a foglalatos balhé a P55-ös lapokkal, már semmiben sem bízom.... [link]
-
CSorBA
őstag
Hát 3600-on (20*180) sajnos 1,1-en(bios) nem stabil, leállt a 7. és 8. szál. 1,15-on (bios) viszont eddig az.. Ennek örülnék is, jó lenne ez szépen.
katt: Jövőhéten ezekről meg majd írok akkor Asrock topikba képekkel, fényképekkel egy kis összefoglalót, addigra lesz panel is, VGA is, rend is a gépben.De jelenleg nagyon örülök, hogy végre meg van, június óta celeron 2Ghz power volt és hajtépés sokszor
-
katt777
félisten
válasz
keIdor #13905 üzenetére
Hát azok a DDR2-es Dominatorok nálam is olyan ihajjok voltak, hogy 2 nap múlva rohantam vissza velük a boltba a Kingmaxaimért.
HSM: Szar a lapja.
Nálam igaz, hogy nagyon pöccre, de rendben viszik CL7-ben az 1600MHz-et 6400QPI és 3200Uncore mellett. 3.4GHz-en az 1618MHz miatt csak CL8-ban mennek, de teljesítményben ez nem lassít, 4GHz-en meg ismét csak 1600, CL7, stb. Szóval önmagukban nem rosszak az OCZ-k, persze ezekből is lehet hibás, akkor hiába a kísérletezés.
Qru: Próbáld meg az 1.68V-ot a RAM-oknak, lehet, hogy a te lapod is aláfeszeli őket. Én az 1.654-gyel voltam így. 1.669, és megy minden, mint a karikacsapás.
-
HSM
félisten
Szerintem ott valami más gubanc lesz...
Próbálj egy load setup defaults-ot, és utána próbáld meg 19*200-on, 3200-as uncore, és 3600-as (X36 asszem legkisebb) QPI mellett. Először próbáld 1,295V QPI-vel, aztán 1,355V-al, ha az se, akkor az 1,38V-al.... És azokkal a subtimingekkel, amit linkeltem is Giga topicba. Mondjuk egyébként nekem is 1,38V QPI kell, hogy 3200-as uncore 1600-as rammal menjen.. Mondjuk nálam csak hyperpi nyúlik ki, de akkor is.... 2800-as uncore meg szépen megy 1,215V VQPI-vel is....
Sőt, amíg csak memóriatesztek futnak, addig röhögve megy 1,355V VQPI-vel 3500-3600-as uncore is...
-
katt777
félisten
válasz
CSorBA #13897 üzenetére
Nincs ott olyan meleg proci.
OC Tuner ablakában ott az órajel, CPU-Z egy csomószor baromságot ír ki, nálam pl. írt 3.56GHz-et is 3.4-re.A titok, hogy vagy gyorsan nyomsz PrtScn-t (én pl. Everest Membench-nél szoktam rögtön nyomni, amikor az utolsó Latency-t kiírja), vagy elindítasz egy IBT-t a háttérben, amely felküldi a procit maxra, viszont lehet mellette dolgozni, így szépen minden infó normálisan lesz a képen.
Menüben is átírhatod, nem kell ini-t buherálni.
Qru: Sztem a lapod szar. Nézd meg, CsorBÁnak is megy, meg nekem is az OCZ (igaz, nálam 1600-tól sokkal gyorsabban még nem volt stabil), de nincs is olyan CPU freki, amihez kéne. Azért majd megnézem, hátha egy 3.5GHz-et ki lehet hozni, az olyan 1700 körül lenne a RAM-oknak. Vegyél ASRockot!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
#97544192 #13892 üzenetére
Én már annak is örülnék, ha az OCZ hozná a ráírt értékeket a lapomban.
mod:
katt777: DDR3 nem olyan vcackok, szimplán megy kategóri. Beteszed, beállítod az XMP-t és kész ennyi. Nincs varia, illetve kb felesleges is próbálkozni. Lehet mégis a fésűs fémszínű Kingmaxot kellett volna vennem, csak abba meg nem mertem beleugrani, mert nem tri kit-volt. Inkább áldozok rá, de jó legyen. Most meg vettem szart jó drágán.
-
katt777
félisten
válasz
kulerr #13895 üzenetére
Mondom sokadszor, hogy hülye az Everest a laphoz.
CSorBA: Igazán átírhatnád már az alaplap hőmérsékletet CPU-ra, a CPU-t Auxra (ezt töröld is ki, mert baromság), az aux-ot alaplapra, aztán kezdheted nézegetni a ventiket, mit minek lát a hülye Everest. Talán majd upgrade-elik.
Zájec: Próbálom feltölteni a honlapomra a Linx tesztet a kedvedért, de egyfolytában ledobál a szerver.
Nézd meg a hőfokokat a gyári hűtővel, aztán megérted, miért (is) tesztelek inkább IBT-vel. Rendeltem 212+ hűtőt, legkésőbb szerdára ide kell érnie, aztán majd nézem azzal. Ja, az én Everest adataim már javított OSD-vel vannak, szóval az mérvadó, a gép meg megy egész du. Nem lett rossz végül ez a Tacens Signum (bemutató az oldalamon/logouton).
Az érdekes, hogy 1.1V-os bios-szal is 1.088V-on ment a proci, meg 1.1125-tel is, előbbivel mégis hibázott a Linx mindig, utóbbival meg soha.
RAM-okat ugyanígy lefeszeli a lap, ami "papíron" 1.654V-tal nem OK, az 1.669-cel igen, és nem kell több.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest