Hirdetés
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- SSD kibeszélő
- Analóg fényképezés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
hoolla #13097 üzenetére
Osiris kolléga is pont ezt ajánlotta pár hsz-el korábban. Nincs vele tapasztaltatom, nem lehet rossz, igaz sztem felesleges 1600-osnál gyorsabb ram, de jó árban szóval... Corsair Dominator 1600 CL8-at láttam 46k-ért ehhez képest bőven jó a GeIL. Nekem DDR2-ből volt azzal elégedett voltam. Nem volt tuning bajnok de korrekt, megbízhatónak bizonyult.
-
válasz
laragirl83 #13068 üzenetére
képen rajta vannak
Amúgy 0610 -
hoolla
aktív tag
Üdv!
Ehhez a confighoz milyen ramot ajánlanátok: i7 920 (3,6-4gh) Asus Rampage II Gene.
30-35k-ig szánnék rá összeget, de ha kicsit drágább az sem baj. Ozc platinum 1600mhz? -
-
Qru
MODERÁTOR
-
tgulyas
senior tag
nem teljesen ide tartozik de szerintetek melyik éri meg jóbban UD4 vs UD4P árban nincs nagy difi de tudásban mi az eltérés.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #13086 üzenetére
Még éppen belefért az erre szánt keretbe és 2 évig nem nyúlok a géphez (max vga csere ha majd kell). Hát őszintén szólva nem vok ez a finomhangolós tuner (max ha nagyon unatkozom). Belövöm 4GHz-re és 1600 CL7-re ez alapján, így elleszek egy jó darabig.
-
katt777
félisten
Gondolod, hogy még feljebb megy az ára?
Én ennyiért tuti nem vállaltam volna be. Azért arra figyelj, hogy nagyon ki vannak hegyezve, azaz 1600-at tutira viszik CL7-ben, de feljebb már nem nagyon mennek. Ha mégis összejönne neked mondjuk egy 1700-as érték, remélem, elárulod nekem a beállításokat. Persze kérdés, hogy az én lapomban mit tudok állítani.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #13084 üzenetére
Hogy érted? Mihez képest magasabb? A low-voltage modulok mind 1,65V-osak, Intel ennyit enged max-nak. Illetve van 1,2V meg 1,5V-os modulok is de azok nem mennek ennyit ilyen szűkös időzítéssel.
Am az alacsony fesz leginkább a termelt hő mennyiségére van jótékony hatással, illetve a fogyasztásra és persze az élettartamra. -
törölt tag
-
Osiris
őstag
Szerintem tök felesleges ragszkodni az OCZ-hez ha egyszer ilyen drága. Én most kinéztem ezt a GEIL kitet 1800mhz 8-8-8-28-as időzítésekkel. Az ára is elég baráti (~42K) a mai viszonyokat nézve, és a támogatási listájában ott szerepel az összes szóbajöhető i7-es lap. A dologhoz még hozzá tartozik, hogy a GEIL márkában eddig nem csalódtam és a garancia is teljesen korrekt, ellentétben a fent említett ramos kollega gyártói garanciájával és a tőle vásárolt selejt G.Skill moduljaimmal..
(igaz a garanciális ügyintézésben számíthatok a kollega segítségére, de amíg nincs egyben az új konfig nem ülhetek itt ramok nélkül (800-on mennek hibanélkül az 1066-os G.Skill kitjeim))
-
katt777
félisten
De tudok, elég, ha megnézem az Everest benchmarkot...
Ki mondta, hogy nem alkalmazom? Fix feszültségen viszont minimális a mozgása, 1.275V-on pl. 1.25-1.278 között mozgott a fesz, a szorzó állításával természetesen semmi gond. Ha a 0.95V-os beállításra gondolsz, akkor azért, mert inkább 0.94-0.96V között legyen a fesz, minthogy fölöslegesen felugráljon 1.26V-ra 133MHz-es BCLK-n.
Az idő, vagy 'time'.
Qru. Ne b.ssz, 35k-ért vettem a 3X2GB 1600MHz OCZ Platinum tri-kitet!
(És akkor már drágult 3k-t az előző hetihez képest.) Hova mennek a RAM-árak?
-
Qru
MODERÁTOR
OCZ Platinum 1600 CL7: 50k
Corsair Dominator 1600 CL8: 46k
Corsair XMS3 1600 CL9: 36,5k
De Savanya kolléga árul 30k-ért CL9-es XMS3-at...
Vagy meg veszem tőle vagy belecsapok a lecsóba és OCZ-t veszek. Nos ez utóbbi a legracionálisabb lépés de lelkileg a legjobb hatása lenne az OCZ-nek. Győzz meg légyszi...
-
Zájec
veterán
válasz
katt777 #13074 üzenetére
tökmindegy hogy 1520-n vagy 1600-n mennek a ramok,, még 1333 mhz-n is elég gyorsak, és érezhetö különbséget nem tudsz tenni...
a 24/7 -nél miért nem alkalmazol eist & c1e -t,,?
a Linx-nél mi volt 252
Qru :: mennyi be kerülnek ? ( ocz , corsair )
vagy várni kell jövö nyárig,, akkor majd megint lejebb megy az ára, aztán nyárvégén megint felmegy..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #13072 üzenetére
Azért raktam idézőjelbe a gyalázó szót. Én sem gyaláztam, csak leírtam a saját személyes negatív tapasztalatomra épülő véleményem, annak ellenére hogy korábban volt pozitív tapasztaltom vele még pirosat is kapott tőlem (nem is egyet), vissza lehet keresni a megfelelő topikban és ezt most sem tagadom akárcsak az előző posztokban.
Nyilván neked rossz tapasztalataid vannak a Pannonnal (a helyedben nekem is az lenne) nekem nincs konkrétan de lehet ez azért van, mert "kimelt", céges előfizető vagyok évek óta. Igen vannak akik pénzéhessé válnak, és vannak olyanok is akik pont fordítva a kezdeti szürke forrásokat kifehérítve válnak rendes kereskedővé (név nélkül írom direkt, noha megérdemelné hogy szembe dícsérjem az illetőt), az én esetemben nem erről van szó csupán arról, hogy nem tartotta meg a szavát és még mentegetőzni sem próbál(t) vagy legalább írni egy rohadt pü-t, hogy figyelj majom nem lesz ram ne is várj rá. Persze azóta sem kaptam semmilyen üzenetet, noha ezek után nem is várok ilyesmit és nyilván nem is fogok kapni. Egy tuti, hogy a renoméját én nem fogom erősíteni a továbbikaban, pedig korábban sok ph!-snak ajánlottam ha ilyen kérdésben fordultak hozzám. Ennyi.Találtam OCZ Platinum 1600 CL7-et. Kár, hogy kb arany árban van. Lehet maradok a sima Corsair XMS3 CL9-nél.
-
katt777
félisten
Ja, ja, csak gyorsan felsoroltam az adatokat.
Hát, hétköznapi használatban 0.95V-on megy a proci 2.8GHz-en (133x200), semmi tuning, VGA-nak bőven elég. Csak az 1.1V-os 3.4GHz után bosszantó ez a hirtelen fesz. igény. Mondjuk E8400-nál ez 3.9GHz-nél lépett fel, de az is 1.275V-on tudta a 4.05GHz-et. Az 1.275V-os 4GHz-nél (21x191) a RAM-ok csak 1530 körül mennek, így a gép minimálisan lassabb, mint az 1.3V-os 4GHz-nél (20x200). Viszont legalább mindegyik szorzó működik.
Ja, a 4GB-os Lynx teszt 52GFlops-on futott, és 252s volt az ideje (HT on). Ez elfogadható?
-
Zájec
veterán
válasz
katt777 #13072 üzenetére
"Gondolod, hogy csökkenthetném ezt QPI és PLL feszek emelésével (a lá Shkiz0)?"
szerintem nem... a proci "feszigényét" nem tudod csökkenteni.. a PLL nem tudom hogy jön ide , annak 1.8v a gyári fesze... a QPI/VTT fesz meg a ramórajel, és az Uncore emelésével növekszik, ami a memok gyorsaságát befolyásolja....
szóval nem látom az összefüggést...azzal meg ne foglalkozz hogy 1.27v-t kér a 4ghz... teljesen jó, használd úgy ahogy van.. ez legyen a legkisebb probléma
-
katt777
félisten
Én nem gyalázok, csak közzéteszek, bárki utána nézhet a történteknek, akár a Fogyasztóvédelemnél is. Amúgy "mázlis" vagy, ha még nem jöttél rá, hogy átvernek, nekem ahány p-s ismerősöm van, annyi menekül onnan. Mondjuk a 2 hónapi tartó balhé után most nekem is működik a netem hiba nélkül, és a feltöltéseimet sem törlik csak, mert hátha nem veszem észre, és 12X-es számlát küldhetnek. (Mindamellett HVG.hu-n érdemes megnézni, hogyan kerülhet a mobilnet a szolgáltatás díjának akár 18X-osába is.) Mindemellett érthető az elégedetlenséged, csak a kifejezések közti különbségre hívtam volna fel a figyelmet. Egyébként én is láttam már PH bazárost, aki évekig korrekt volt, aztán egyszer csak nekiállt "gyűjteni a lóvét", de ezt véletlenül se vonatkoztassátok a nevezettre.
Zájec: Hát, nálam 191x21-nek elég 1.275V, 20x200-nak meg továbbra is 1.3 kell. Miképp lehet, hogy +9 MHz-nek +0.025V kell? Gondolod, hogy csökkenthetném ezt QPI és PLL feszek emelésével (a lá Shkiz0)?
Vagy tényleg ennyire gagyi lenne a D0 procim?
-
Zájec
veterán
válasz
laragirl83 #13067 üzenetére
hajrá nyomjad neki
de mi a qpi/vtt fesz dropjáról beszéltünk.. nem a vcore feszröl..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #13066 üzenetére
Szerencsés vagy örülj neki!
Akkor csak engem részesített ilyen kegyben úgy látszik...
-
ADAM1337
nagyúr
-
Zájec
veterán
jól gondolod,, a qpi/vtt fesz kb 0.05v-0.04v droppol.. volt róla korábban szó..
a gigánál is ennyi.. nálad kb 1.34v-1.32v körül kaphat, az meg teljesen jó 24/7-re
( nálam is kb. ennyi a lapomban kiirja mennyit kap és mennyi van beállitva.. )(#13063) Shkiz0:: nem lesz igazán jó az x20
-
Na hogy legyen valami on is, ez marad a 24/7-es beállításom:
20x200 1.2Vcore 1.3250Vqpi 1.80Vpll 1.64Vdimm 3600QPI 3600Uncore 1600MHz ram 8-8-8-20 c1e On LLC onZájec miért?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #13060 üzenetére
Nem érzem, hogy gázos lenne, mert folyamatosan vakított, így átverve érzem magam sztem jogosan ezért nem változtatom meg az aláírásom. Ennyi erővel Katt is vegye ki a pannon-t "gyalázó" aláírását, mert én meg tök elégedett Pannonos vagyok több mint 10 éve.
Ha mindenki annyira marha elégedett vele, miért várnak (köztük Te is nem mellékesen) a ram-ra hetek óta? +akkor egy fekete pont nem oszt nem szoroz.
Mondja meg a frankót, hogy figyi lesz vagy 1 hónap így is kell-e, ne vakítson, hogy itt van ott van, de mégsem tudja hol van. Még ragszámot sem tudott mondani, érted kvázi fingja sincs hol a cucc, egyéb durvább feltételezésbe nem mennék bele most. Részemről téma zárva. -
RI/OS
addikt
1,37-es bios qpi mennyire gáz 24/7?
Nem tudom kimérni, de sztem nagyon sokat droppol a lap.
1,29-es procifesznél kap 1,25-öt(llc bekapcsolva). sztem qpi-nél is droppolhat ennyit. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #13051 üzenetére
Részemről lezártnak tekintem az ügyet, ne víktson itt, a hülyék a túloldalon járnak.
Link -
Én sem értem, mi lehet az utóbbi időben.
Valsag, kell a love....
-
CSorBA
őstag
válasz
#97544192 #13053 üzenetére
Off: Ha már róla van szó, nekem az egyik legkorrektebb üzletem kötődik hozzá:
WD Raptort akartam venni, elküldte (iszonyat gondosan becsomagolva). Nem működött, vmi raides bibi volt vele, de akkor még nem tudtuk. Visszaküldtem, visszautalta az egész vételárat, a postaköltségemmel együtt (sőt, felfelé kerekítve). Én sem értem, mi lehet az utóbbi időben. -
törölt tag
kizárt dolog, hogy ősember valaha bárkit átverjen. meg se fordulna a fejében, nem hogy véghez vigye!
-
válasz
laragirl83 #13051 üzenetére
Én elmúlt héten beszéltem vele msn-en, akkor segítőkésznek bizonyúlt.
Szerintem nem kell mindjárt az ördögöt a falra festeni
Lehet valami magánéleti problémája támadt. 2 szett ramot vettem már tőle, mindig segítőkész volt, garit is intézett stb. -
válasz
laragirl83 #13043 üzenetére
Értem, de nem vagyok meggyőződve róla hogy ez is a szorzó miatt van.
mert ugye ez a szórzós dolog csak annyit jelent hogy elméletileg a 20x-os szórzóhoz több fesz kell ugyanakkora órajelhez mint a 19x vagy 21x-eshez. De itt hiába adok jóval több feszt, akkor sem fut le a hyperpi.
Prime és társaival semmi gond még alacsonyabb feszen se, csak azt hittem hogy a ram nem bírja a cl8-at 1600-on ezért lazítottam az időzítéseken. Még mindig nem ment akkro fogtam és adtam a qpi-nak is hátha az a gond, de még így se ment. Más már nem maradt csak a proci fesz, úgy voltam vele egy próbát megér de hiába adtam többet neki, akkor se volt hajlandó lemenni. Mondjul annyira nem érdekel mert stabil a gép, játékok alatt is, csak azért icipicit azért zavarZájec mindjárt megnézem.
-
Uzmany
őstag
Szintén Tőle vártam a ramjaim.
Nem akarok reklámozni, de találtam egy boltot, ahol vannak Mushkin ramok.
Nem mindegyik van jó árban, de van ami jó. A garit ők intézik, ráadásul ha céged van és regelsz náluk, akkor az ár kedvezőbb.Van valakinek tapasztalata az EVGA X58 SLI Micro-val?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #13043 üzenetére
Asus-nál van ez vagy a többi lapnál is?
Mi van a ramoddal? Jövő hét? Engem már 4. hete vakít ezzel Ősember, hogy jön, már a postán van vámolás alatt (ez volt 2 hete), stb.
-
Na tegnap éjjel tesztelgettem kicsit és belefutottam egy érdekes dologba amire nem nagyon tudok magyarázatot.
21x190 1.176Vcore 1.3250Vqpi 1.80Vpll 1.64Vdimm 3420QPI 3420Uncore 1520MHz ram 8-8-8-20
Így lefut minden egyes teszt, linx, prime, ibt, hyperpi.
Gondoltam megpróbálom 20x200-al mert csak 1600-on menne a ram, meg valahogy a kerek számok jobban bejönnek
Ott meg lemegy minden teszt kivéve a hyperpi-t, mert az van mint régen westlake-nél, hogy "not exact in round" hibával elszál random. Van hogy az elején van hogy a vége felé.
Még 20x200 1.25Vcore 1.3500Vqpi 1.80Vpll 1.64Vdimm 3600QPI 3400Uncore 1600MHz ram 9-9-9-20-al se megy le.Na ilyenkor mi van? megint a szórzót nem komálja vagy mi?
-
tgulyas
senior tag
Hali tudnátok egy tuti leírást adni egy 3.2 Ghz stabil proci üzem modra. Gépem EX58-UD3R I7 920 proci 3x2 GB Geil 1600Mhz ram. Mit álicsak be hogy stabilan menyeb a 3.2 Ghz ? .
-
Zájec
veterán
válasz
katt777 #13029 üzenetére
elég sok mindent végigpróbáltam,ennél részletesebben belefolytam a vizsgálatba...
mint hogy azt mond : "Már írtam: rossz időzítés, rossz fesz." ....idözitésben is próbáltam cl9-ben is stb... és 1866-s OCZ-m van.. tehát birnija kell..
és birja is ha csak ketten vannak ... még 1950mhz-ig is... azt is próbáltam már, tehát nem a rammal van a baj, hogy nem megy annyit vagy ennyit ...
1600felett már nyikkan dolog valamiért... -
-
katt777
félisten
Értem én, csak pont az volt a bajod, hogy magas az 1.3V 4GHz-hez. Én azt akarom megpróbálni alacsonyabbon, bár mondjuk 20X szorzóval is 190MHz ugye a BCLK... És 1.3V-on már 74°C a proci, igaz, Lynx alatt, hétköznapi terhelésen nem láttam 57°C fölött még videó kódolásnál sem.
Shkiz0: Többünknél előfordult, hogy elállított időzítésre, vagy nem kellő feszre elmaradoztak részek a RAM-ból, nekem sikerült 2 és 4GB-tal is elindítanom a rendszeremet, holott végig 6GB volt benne, amit persze csak a CPU-Z látott.
Sztem nagyon ki van hegyezve a RAM-ok tápellátása, és ha picit is hibádzik valami, akkor a távolabbiak elszállnak. P6T Deluxe-on tutira így van, de asszem egy kollégának itt GB lapban jött elő ue.
-
Ehh érdekes dolgok vannak.
Próba képpen beraktam most a ramot és látja a 3gb-ot és megy is a trichan
mondjuk a tényen nem változtat hogy a borda lejár róla.
Viszont szerintem tudom miért gondoltam azt hogy nemjó.
Mikor elsőnek beraktam ugye minden érték alapon, és auton volt, és olvastam itt valahol a topicban hogy ha az időzítések nincsenek kézzel megadva illetve a ramfesz beállítva akkor nem mindig látja az összeset. Szóval akkor is lehet ez volt a gond, én meg elkönyveltem a borda miatt hogy szar.
Minden esetre azért most megnézem a linxet, és a hyperpi 32M-át, lemegy e 1.2v-on vagy alatta. Ha nem lesz hiba akkor primeolok egyet. -
szacsee
nagyúr
válasz
Shkiz0 #13023 üzenetére
Rájöttem mi kell neked.
1 az 1-ben csere az én fostalicska C0-s procimra. A Tiedben semmi kihívás, hamar megunod... bla-bla-bla... na ezzel szórakozhatnál rendesen.
- Hogy hűtöm le?
- Mi kő neki 220V 4Ghz-hez?
- Kulcstartónak ideális...
Na.. na..? Ha érdekel csak írj egy Pü-t. -
Zájec
veterán
válasz
Shkiz0 #13020 üzenetére
tehát abszolut, meg se nyikkan ? az szép.. legalább egy kicsit müködne..
a borda csavarozva van , két félböl áll és a szélén a 1 - 1 csavar..
hogy-hogy szétjött, ezt nem értem....még ha OCZ paltinum lenne akkor aztmondom,, mert azon nincs egy darab csavar sem , csak ragasztva van... de egy kingmax amiben csavar van hogy jön szét ?
-
Sárpac
nagyúr
-
válasz
Sárpac #13006 üzenetére
Ok, akkor nyugodt vagyok.
Mellesleg tegnap csak nem hagyott nyugodni és szórakoztam vele
És be kell ismernem tényleg van valami ebben a 20x-as szórzót nem szereti dologban.
Most 21x szórzóval már 1.176V-nál járok, és eddig minden teszt tökéletesen lefutott, kivéve ugye a 32M.
De most már nem tesztelek addig amíg nem lesz meg a 3. ram. -
katt777
félisten
Ha valakit érdekel olcsón a HAF932 ill. a Z600, írjon pü-t!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
szacsee #13008 üzenetére
HT-vel kevesebb lesz minden eredmény a 8 szál miatt, mint ahogy a többiek is írták.
A HT nem +4 magot jelent csak a coprocessorok válnak külön elérhetővé az oprendszer számára. A procik fizikailag a 286-os társprocesszora óta elvben nem változtak a kompatibilitás érdekében viszont a 386dx processzoroktól kezdve integrálódtak. Tehát van egy logikai illetve egy aritmetikai processzor minden létező processzorban 386-tól felfele, (egy két sx modell kivételével ahol ez le lett tiltva (ős celeroncs)).
[link] -
HSM
félisten
válasz
szacsee #13008 üzenetére
HT on-nal sokkal rosszabb eredmények jönnének ki, mivel akkor 8-szor kell kiszámolnia ugyanazt (mivel 8 szálat indít) tehát minden egyes magnak 2 adag PI-t kell kiszámolnia, és ugye a HT se csodaszer, csak a magok kihasználtságát optimalizálja, ha tudja, de ugye 50%-nál ritkán jobb a hatásfoka, ide pedig +100% kéne...
De kipróbálhatod HT OFF 8 szálon mit produkálna nálad, mmég rosszabbnak kéne lennie, mint HT ON-al... -
szacsee
nagyúr
válasz
Sárpac #13007 üzenetére
Idáig Read Only voltam, de hát így nem lesz belőlem Jómunkásember.
Az utóbbi oldalakat olvasva nagyon el vagytok merülve a LinX alatti Gfops-okban és a HyperPI alatti sec-ekben.
Végignézve nem biztos, hogy annyira jó eredmények, de lehet sellemileg nálam van a hiba.
Meglestem én is igaz HT OFF-al ezeket a progikat és ami BR4D-nél 3,6-3,8Ghz-es 46-47Gfops-os eredményt írt fenntebb az nálam kb a 3,33Ghz-en ramok 1260 körül 8-8-8-24 1T-n viszi, valamint most néztem ramok 1100-on proci 3550-en 48,3Gfops-ot tud.
Hyper Pi pedig amit 16M-et futtattál az nálam 5perc 26,815sec alatt futott le.
Nem lehet hogy valami miatt belassul a rendszer nagyobb frekinél, vagy valamit én néztem félre?
HT ON-al is így teljesítenék, vagy ennél jóval rosszabb eredmények jönnének ki? -
Sárpac
nagyúr
És egy 16M-es eredmény 3800-on.
[link] -
-
strebacom
senior tag
No én kérnék tanácsot.....most még próbálgatom a procit,1.1v-on 3.2gigán stabil...de én semmit nem állítottam csak az fsb-t, meg a cpu feszt, meg a memória órajelet...elég ennyit állítani igaz a többi auto-n van...
Köszi!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest