- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hővezető paszták
- Fujifilm X
- Steam Deck
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
tele a tár
: [link]
-
katt777
félisten
Nekem elég, hogy a WinRAR gyorsan betömörít mindent. Igaz, az x64-verziót használom.
-
^Boss
őstag
na linx lefutott 4009MHz [211x9] 1.184V-1.200V között ugráló fesszel
QPI 1.355V 3800MHz - Uncore 3800MHz
RAM 1688MHz 8-8-8-24-1T 1.66Vwestlake: nekem a fenti konfiggal 4300kB/s, míg Vista alatt valaki mért 6400 körül az enyémnél rosszabb beállításokkal, szóval nem tudom nálad hogy megy a dolog, esetleg valami beállítás?
mellesleg a 8 "magból" nincs mind terhelve alatta, szóval valami ilyesmi okozhatja nálunk a lassabb eredményeket -
westlake
félisten
-
Cyberpunk
félisten
válasz
katt777 #12483 üzenetére
Baszki de tudlak sajnálni
Te telhetetlen
Amúgy a hangkártyával nekem is szopóka volt, drága CreativBár azzal Vista alatt sem volt túl jó a helyzet. De egy kis utánjárással azért sikerült cirka fél óra alatt találnom egy használható drivert hozzá. Most szerencsére franko, és a Vistás bug is megszűnt szerencsére.
Nektek mennek a cod-ok
hát nekem nem. Valamiért mindenhonnan kidobál a PB kb. 5 perc után. Pedig a legújabb pach-van fent és PB
De sejtem hogy mi a gond úgy hívják hogy warez. Bár a Cod2-öm az eredeti
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Bár még 3x1GB XMP van bent... igaz sokat nem oszt, nem szoroz...
-
^Boss
őstag
1,295V-on viszi, 1,275V-on már BSOD.. előbb elirtam, prime megy, linx is lehet menni fog ma még..
-
^Boss
őstag
beteg lettem kicsit van időm tesztelgetni
1,355V QPI 3800MHz Uncore hiperpi 32M stabil volt előbb.. ha kell kép, megcsinálom újra, de most IBT-zek épp.. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Most látom, új bios van P6T Dlx v2-höz.
-
katt777
félisten
Feltettem a Win 7-et. Most is ronda és barátságtalan.
Clear Sky megy fullban élsimítással DX10.1-ben.
Hogy rohadna meg.W7 saját driverei vannak fent, ASUS lapnak audio-ja nincs, meg más sem megy a CD-ről, most próbálom leszedni supportról, hátha, mert így meg hangkártya-felismerési hibáim vannak. Illetve nem nekem, hanem a W7-nek.
-
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #12471 üzenetére
DOS-osak többségének OK a DosBox, de CD-sek nem mindig mennek, és főleg a Win98-as játékok halnak meg akár már XP-n is. Amúgy rühellem azt az idióta marketing-mentalitást, hogy mindenből 1-2 éven belül ki kell dobni a régit, kezdve az autóktól (sok-sok ráncfelvarrás, de ua. elavult tech a csomagolás alatt), egészen a szoftverekig (lényegében szintúgy, azaz hiába a sok új windows csili-vili trükk, még mindig bugzik az egész).
Nem tudom, miért nem lehet egy normális DOS-t kiadni 3D és egyéb támogatással.
Megint feltettem a Clear Sky-t, megint kidob a francba. xrengine.dll hibát okoz az ntdll.dll-ben, oszt' jó napot.
MiniImage-t meg nem találok, hogy legalább azzal letesztelhetném, hátha az elqrt védelme szarakodik. NoDVD fix sem OK.
-
RI/OS
addikt
válasz
Overlocker #12470 üzenetére
Köszi az infót!
-
Cyberpunk
félisten
válasz
katt777 #12469 üzenetére
Az egyik srácnak nálunk ugyan azon gépen Vistáról Win7-re való váltáskor jelentősen gyorsult a cod4 max grafikán az addigi átlagos 90fps-ről felugrott neki 130-ra. Ja és az fps korlátozás mind két esetben ki volt lőve
Bár az igaz hogy neki gyengébb gépe van.
Hát hogy sok játék nem működik azon én vitatkoznék, én is játszok egy csomó régi játékkal de még olyannal nem találkoztam hogy nem ment volna.
Pl.: az egyik kedvenc platform játékom még a DOS-os időkből az Oroszlánkirály DOSBox-al simán megy. De van belőle olyan változat is hogy nem kell hozzá ez sem.Hát a menüket egy kissé megkavarták, de simán meg lehet szokni. Ez ilyen nekünk user-eknek kell alkalmazkodni. Ha nem tetszik hát persze lehet kritizálni vagy neki állni egy saját Op. rendszer elkészítésének
A majd-ot meg ezentúl "j"-vel írom hogy ne bántson
Ez van sosem voltam jeles helyesírásból, de azért igyekszem. Mindig tanul az ember valami újat
-
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #12468 üzenetére
Hát nekem XP-s partíció marad (szívem szerint egy ME is lenne), mert nem kevés játék nem működik Vistán/W7-en/64-biten, amúgy régebbi W7 volt a gépemen, és egyáltalán nem tetszett sem a megjelenése, sem a kezelése, sem a wmp, sem sok-sok minden más; leginkább hiányoztak a jól megszokott menük, és még kirakni sem lehetett őket; hát akkor csináljanak egy STUPID kiadást, de nekem testre szabható rendszer KELL.
Vista x64 alatt is gyorsultak a játékok, i7-tel meg még inkább, hogy a RAM copy értéke pl. 17k+ vs. 19k+ az x86 XP-vel szemben (először azt hittem, pusztán az időzítés, de megnéztem, és nem), szóval az újabb hardvereken még nagyobb gyorsulást tapasztalhat az ember (leszámítva a nem működő v. hibázó programokat).A majd-ot j-vel írjuk.
Légyszí, ne bánts ilyenekkel!
(Ezt a majd-ot pedig majd'-nak, no de ebbe már nem akarok belekötni, ezt tényleg szinte senki nem tudja.
CPU-tweaker-t használ valaki?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
katt777 #12467 üzenetére
Dobd csak fel nyugodtan a Win 7-et nem fogod megbánni
Feltéve ha nem cod-ozol
mert a PB az nem megy rajta
Én is sokáig Vista x64-et használtam, teljesen megvagyok elégedve azzal is, de a Win 7-től megfogsz lepődni. Nálam malyd minden játék gyorsult tőle, bár ebben lehet hogy köze van az i7-nek is mert ezt a rendszert még nem próbáltam Vistán -
katt777
félisten
HT On/Off, magok letiltása, ohne ATT is volt próbálva (csak driver volt fent a szűz rendszeren, semmi más, tehát még CCC v. AVIVO codec sem), sikertelenül. DX update csak nemrég jelent meg (ATI driver meg most friss), azzal nem néztem, de lehet, hogy W7 RTM Ulti lesz már este, akkor már inkább a modernebb rendszer, ha beválik, mert ha már nem XP, tök mindegy, melyik szar.
Vistám magyar (na, szép lenne, ha ez beleszólna).
Mivel a játék dll-jei okozzák a hibát, én nem adnék sok esélyt más hibaforrásnak, de a gyakorlati tapasztalataitok szemlátomást nem e logika helyességét igazolják.
Úgy rémlik egyébként, mintha az előző konfigomra is azért tettem volna anno x86 Vistát, hogy tudjak játszani Clear Sky-jal, mert ott sem ment régebbi driverekkel és DX10.1-gyel. -
HSM
félisten
válasz
katt777 #12465 üzenetére
DXupdate? Én Vista64-en toltam végig azt a game-t, asszem a 7-es patchel, szóval nem azzal van a gond... Próbáltad régebbi ATI-driverrel? Vagy ATT nélkül, ha használod? Van SP1 a Vistan? Ja, és nálam angol nyelvű a Vista, nem tudom, ez számíthat-e... A HT ON/OFF-ot gondolom már próbáltad...
-
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #12455 üzenetére
Mint te is írtad, egyáltalán nem keverem a 2-t.
Azaz még változtatnak rajta (ha nem változtatnának, akkor kész is lenne.
Azért megjegyezném LOGIKAILAG is, hogy ha kész lenne, akkor ki is lenne adva.
HSM: Neked is mondom: ha kész lenne, nem RTM-nek hívnák, és már adnák a gépekhez v. megvehetnéd dobozban. Persze az meg OEM, stb, na, az már kész, leszámítva persze, hogy egy Windows sohasem lesz kész.
Lauda: Hogy-hogy min?
Még ha nem írtam volna is (pedig de), vagy nem lenne kikövetkeztethető (pedig de) Vista x64-en.
-
Zájec
veterán
"tehát szivem szerint az ud3rt venném egy d0-s 920al, de megy e annyit a lap mint egy ud5?" vedd meg nyugodtan, menni fog az ud3r is 200-210bclk-t..
pláne egy D0-s procival... de a 4ghz-hez elég a 190bclk x 21 is... azt meg röhögve birja mindegyik.... az UD5 és UD3R között nem pár ezer az ár difi hanem kb 12k körül...
ramból talán OCZ mint Kingstone, nem azért mert az utóbbi rosszabb, hanem több OCZ-s user van a jelenlévök közt is , ........
mod: múltkor serito kolléga probált ASRock X58 Extreme lapot, az is ment 210bclk-val,,,.....pedig csak egy 39k -s lap
általában mindegyik X58-s lap erös....
nincs nagyon gyengének mondható...
-
Cyberpunk
félisten
Igen az ami gyártásra megy. De közben még bele nyúlhatnak a megjelenésig, de nem nagyon valószínű inkább malyd frissítések formájában
Pláne ha már néhány százezer darabot legyártottak belőle
RI/OS: Elméletileg jobb tuningban. Alátámasztani nem tudom mert nekem nem volt UD3R-em. + jobban felszerelt. Gyakorlatilag egy UD5-ös csak egyszerűbb hűtéssel.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
katt777 #12424 üzenetére
Szerintem meg te kevered az RTM-et az RC-vel már bocs.
Mert egyáltalán nem mindegy. Az RC az a Release Candidate ami kibocsátásra jelölt-et jelent. Az RTM meg Release to Manufacturing ami kibocsátás gyártásra.
Na ebből következik az hogy ez már a kész OS. Ezen már lényegesen nem fognak változtatni, ami persze nem jelenti azt hogy nem nyúlnak hozzá. Kisebb finomítások még elképzelhetőek a megjelenésig.
Csak hogy tisztán lássunk -
RI/OS
addikt
hali.
kéne egy kis help.
melyikkel esélyes 4000körül? tudom, hogy nem általános, de mégis.
i920 c0, i920 d0, asus p6t, p6t deluxe v2, giga ud3r, ud4p, ud5.a laphoz nem kell semmi extra,plussz csati stb tehát szivem szerint az ud3rt venném egy d0-s 920al, de megy e annyit a lap mint egy ud5?
még annyi hogy 3x2gb 1866os ocz ram lesz -
CSorBA
őstag
Off: Nincs itt véletlen szegedi LGA1366 tulaj? Ha igen, egy privit dobjon, köszönöm.
-
Zájec
veterán
válasz
almaspece #12446 üzenetére
most nézem hogy lejebb meg 1750-t ir nálad....
amugy meg ugy van meghirdetve hogy 1800-s.. :: [OCZ-link]
na mindegy, igy is ugyis jóegyébként ennyi az XMP profil... szóval nem kell töle félni, ha nincsen....
-
Zájec
veterán
válasz
almaspece #12444 üzenetére
köszi,
engem az érdekelt hogy az 1600-nál 5-12-6-6 -72 van....
az 1700nél ( amit eddig azthittem hogy 1800) pedig 6-14-7-7-79.....ezek a lényegesek,,, hasonlóan van beállitva most is, de a magasabb 1800feletti orajelnél egy kicsit szorosabbal próbálkoztam eddig... majd engedek rajta....
-
Zájec
veterán
válasz
keIdor #12437 üzenetére
csinálnál egy képet amin látszanak az adott XMP profilnál milyen értékek vannak...
kiváncsi vagyok mik vannak benne...(köszi elöre is)
valami ilyesmi képre gondolok.. az Everest irja...:: [link]
(amik most vannak nálam kingmaxok, azok is ilyenek,, csak nem low voltage XMP van bennük...)(#12442) almaspece:: akkor te is csinálhatnál egy képet...
lássuk mi van beleirva.... informáciomegosztás -
keIdor
titán
Más: Van nálam egy OCZ Intel Extreme RAM kit... most nézegetem, most van bent a gépben.
Ez az XMP rohadt jó dolog ha van!Kár, hogy 3x1GB...
-
kulerr
őstag
akkor ezek szerint nem csak nálam van ilyen bug
-
almaspece
tag
nálam win7 feladatkezelőben 8 oszlop van, viszont nem mutat semmit :S vagyis nem mozog benne a diagram, olyan mintha egy képet nézegetnék :S
-
HSM
félisten
válasz
kulerr #12426 üzenetére
Amúgy az nem lehet, hogy a win7, mivel elvileg hivatalosan is támogatja az I7 smt-jét (optimalizálták rá elvileg), csak egy magnak látja a logikai szálakat? Mert pl. prioritáskezelésnél baj volt belőle, ha egy magon belül 2 dolog futott...
Lehet, ezt így oldották meg, hogy az OS kezeli a logikai szálakat, neked meg 4-et mutat?
Kéne egy többszálú winrar bencs, futtat, megnéz, BIOS belép, SMT/HT kikapcs, Winrar megnéz. Ha jelentős a lassulás, akkor megy a 8 szál, ha aznos az eredmény, akkor Win7 topic...
Amúgy lehet nagy baromságot mondtam, de egy próbát megér.... -
kulerr
őstag
válasz
katt777 #12424 üzenetére
...senki sem hibátlan, se én, se te, se senki...kinek ez szúrja a szemét kinek az. Hidd el biztos lenne olyan (ha maradunk ennél... helyesírási hiba) amit te nem vennél észre, de más igen. A kettő dolog között az a különbség, ha én szóvá teszem nem ilyen környezetben fogom tenni...
A másik meg ami bosszant hogy kb 5-ször kérdezgettem és semmi válasz (azaz Keldor papa próbált segíteni) helyette meg a helyesírással kóstolnak be...ezért ment fel tudod....
Nincs semmi gond... de én egyáltalán nem mondtam semmit az RTM-el kapcsolatban h végleges vagy nem uh ebben meg te keversz össze valakivel... PEACE
HSM: köszi ez már jó kiinduló lehet...maga az OS igen meg kell próbálnom más forrásból...
BIOS-t frissítettem illetve cserélgettem már 2x..nem hinném h az lenne -
HSM
félisten
A GB a házhűtő ventillátorok fordulatszámát nem tudja vezérelni a hőfokok függvényében.... Az Asus meg igen, bár az a megoldás se az igazi, szvsz...
De a részletekkel itt folytassuk kérem: [link]
(#12403) kulerr: Ha XP-ben látja a 8 szálat, és BIOS-ban is be van kapcsolva a HT vagy SMT, vagy tudomisénmminek hívják a lapodban, akkor 2 dolog lehet:
-1. BIOS-bug
-2. OS-bug.
Szerintem win7 topicban, vagy a lapod topicjában kéne körbenézned, ott szvsz többet tudnának segíteni. -
katt777
félisten
válasz
kulerr #12422 üzenetére
Összekeversz valakivel. Én nem szartalak le, nem oktattalak ki, másrészt soha nem jártam 9550 topicban. Az meg nehogy az én hibám legyen, ha szintén nem mostanság befejezve az iskolát is kiszúrja a szemem egy ilyen alapvető helyesírási hiba. Nekem jobban fáj, mint neked, hogy szóvá teszem ezt.
Amúgy az RTM-et illetően sem csak te vagy tévedésben.
De amitől kifeküdtem, az a bp-i tüntetésen látott focidrukker-tacepao volt, amiből nyilvánvalóan következik, mennyit ér, ha ostobákat próbálunk helyreigazítani (te legalább tudod, hogy helyes volt a javítás, így kérlek, ezt ne vedd magadra!). Értsd: szólhattak a művelteknek, hogy a miénket nem j-vel írjuk, így ez volt olvasható a transzparensen:
ERDÉLY A MILYÉNK!!!
Na, hát ez messze viszi a magyarság hírét, az tuti.
+1x bocs, ha bosszant, amikor valaki az alapvető magyar helyesírással nincs tisztában, vagy elvéti, de nem rosszindulatból figyelmeztettelek erre.
-
kulerr
őstag
válasz
keIdor #12416 üzenetére
a lap drivere van fennt de azért köszi...legalább te válaszra méltattál
katt777: ejnye de finnyásnak tetszenek lenni ...ha valaki be mer jönni és kérdezni merészel megzavarva egyesek köreit vagy leszarják vagy vagy valami ürüggyel kioktató stílusban beszélnek vele mindjárt (tisztelet a kivételnek
) ugyanezt műveltétek anno a 9550-es topikban is Egy kicsit elgondolkozhatnátok már ...akik kérdeznek le tudjátok nézni ez pontosan a lelki szegénységeitekre utal.
végül igen elbasztam és muszályt írtam ha gondolod kiteszem az aláírásomba ezt... és még azt hogy tök jó volt mert szerencsémre volt olyan okos ember mint te aki kioktatott erre...40 leszek azaz kb 30 éve tanultam úgy látszik gyorsan felejtek.
-
katt777
félisten
válasz
#97544192 #12314 üzenetére
Esetleg be lehetne tenni 1. hsz-ba a már elkészült teszteket/bemutatókat, pl. Imi87-ét és az enyémet. Az ilyeneket be szokták. Lásd még Turbo mode vs. turbo boost (KITT
).
Zájec: Tudtommal nem ua. a 2, a turbo boost, amiről szó van, az a P55-ösökben van, a turbo mód (max szorzó +1) meg az X58-asokban, szóval ezt kellene módosítani.
Cyberpunk: Helyileg én boltban csak bukhatok, amióta Dubmaster felhagyott a kereskedéssel, itt bp-i árak +20-30%-kal kell számolni.
kulerr: Az RTM megjelölés valahogy nem azt jelenti magyarul, hogy végleges verzió...
Bárki bármit vél is tudni. Pl. az sem úgy van, hogy a muszáj-t ly-nal írnák...
Keldor papa: Kiadásra kész változat. Nem kiadott. Nem mindegy.
Lauda: Azért én kipróbálnám a 280GTX-et nagy felbontásban és maximális összetettséggel HD4890 ellen, lehet, meglepődnél.
DX10.1-ben meg főleg.
pohár: A hűtés(nem)vezérlés miatt én a GB-ot kerülném.
-
Zájec
veterán
válasz
#97544192 #12417 üzenetére
ha már engem idéztél, akkor engedelmedel idézek egy másikat is..
:::
(#12304) Cane válasza Zájec (#12302) üzenetére
Komolyan mondom, régóta vagyok a PH!-n, de az ilyen hozzászólásokból tanulok én is... és ezt komolyan mondom: "Thank You"
Az a baj, hogy megmaradtam az S939 (AMD) cuccnál, nem kell nekem core duo, csak 4 magos vagy több viszont keveset tudok róluk...
(ez nem neked szól, de nem is nyáladzás, a többiek példát vehetnének a hozzászólásod minőségéből, mert elvárnám, ha már 2002...)" -
pohár
félisten
Na bazz, egyszer nézek be a Bloomfield topicba, akkor is bajt hozok
-
Cyberpunk
félisten
-
törölt tag
"szia Acor ! igen , te voltál a másik akinek voltak még nyügja vele.... a mai napig nem tudjuk mi volt pontosan..... örülök hogy bejött a másik lap és tudod használni egészséggel...
"
Istenem de örülnék ha velem is ilyen normálisan beszélnétek a lehurrogás helyett... Átmentem read-only-ba, bb.
-
keIdor
titán
válasz
#97544192 #12405 üzenetére
"hogy egyszer jó a beállítás, egyszer nem..."
Nekem ez volt Asus P5B Deluxe-ban, P5K Premium-ban és Maximus II Formulában is.
Ne hidd, hogy az Asus jobb, sőt, szerintem rosszabb gyártó.kulerr Nem tudom mi lehet a gond...
Chipset drivert esetleg tedd fel te is, nem a Win7-é menjen.
-
Zájec
veterán
szia Acor ! igen , te voltál a másik akinek voltak még nyügja vele.... a mai napig nem tudjuk mi volt pontosan..... örülök hogy bejött a másik lap és tudod használni egészséggel...
HSM ::
"BR4D::......... Kicsit több objektivitással kéne fórumozni...."na igen ,ezt nem látja a kiskolléga.... elég érdekesen adja elö a dolgokat...
úgy ahogy mondod ! objektivabban kellene elöadni
nekem is amit irt a (#12344) h.sz-be válaszul.... mintha az oviba lennénk úgy adja elö..szétröhögtem magamat amikor olvastam...
-
keIdor
titán
válasz
#97544192 #12397 üzenetére
Na de könyörgöm az ilyen aprós 1-2db-os termékeket ne tekintsünk már általánosnak!
Ha én most akarnék venni akkor mi van? Semmi, mert csak boltban tudok venni 70k-ért!
De ugyanezt mondtam, a 45k-s D0-ra is, volt belőle 2db, de az se általános! Ha 3-an vagyunk a sorban, ketten vannak előttem akkor nekem nem fog jutni proci, tehát én mehetek a boltba venni 65k-ért!A bolti ár a természetes, nem az aprós!
"és nem tudom kifejezni hogy milyen kurvára utálatos alaplapokat gyártanak."
Rendben, hogy neked nem jött be, de ez a mondat mást sugall...
-
HSM
félisten
válasz
Cyberpunk #12404 üzenetére
Más lapokon meg akkor van cumi, amikor PCI-expressz-es hangkarit akarsz a TRI-SLI mellé tenni...
Olyan lapot kell választani, ami az igényeidnek megfelel...
(#12410) BR4D: Én meg Asus lappal szívtam meg anno P35-ök idején, mégsem mondom, hogy szar az Asus, és mennyivel jobb volt a Giga P35-öm...
Mind1...
Nekem az UD5 a számát se tudom, hány rammal ment atom stabilan... Volt 3*1GB Elpida Kingmax magában, volt utána 3*1GB Elpida Kingmax+3*1GB Micron Kingmax (ez is full pöpecül ment, pedig ez már erősen gázosabb setup, mint egy 3*2Gb azonos csipekkel), volt benne 3*2GB mezei Kingstonom, majd most 3*2GB OCZ platinum... És mindeggyikkel pöpecül ment.... És jópár fórumtársnál pöpecül mennek a Giga lapok...Én elhiszem, hogy Te azt írtad, hogy Giga lapot ne, mert TE megszívtad vele, de ha valaki idejön tanácsért, akkor nem azt fogja látni, hogy NEKED szar a Giga lapod, hanem hogy a Giga lapokkal gáz van, mert csak a Te hozzászólásod lesz neki kiindulási alap, vagy 5 oldalas OFF lesz belőle megint.... Kicsit több objektivitással kéne fórumozni....
(#12408) mpierre: Úgy tűnik, BCLK limites vagy 206-nál...
Nem tudom, miért akarsz afölé menni, de szerintem meg kéne valakit kérdezned, hogy mit kell növelni a magasabb BCLK-hoz... Amúgy nekem is a C0-om 206-nál volt BCLK limites, igaz, az 207-nél már se kép-se hang volt... 206-on meg primestabil.... De lehet, a QPI-sebsséget nem bírja már, ekkor viszont az IOH és QPI/VTT-nek kell finoman adni, de erről kérdezz meg egy tapasztaltabb fórumtársat, nekem elég volt a 200Mhz BCLK, amihez nem kell sokat mókolni...
-
Acor
aktív tag
Szia Zájec!
Tudod mennyit szenvedtem én is velük...Persze mondhatjuk én is kifogtam "őket"...
De fura hogy azóta sincs bajom az Asus-al és valószínű, ha netán kijön az I8 vagy bánomisénakkor is ASUS-al folytatom.
Egyébként is meg thx az akkori segítséget és remélem másnak nem lesz ilyenre szüksége, ha netán Gigát vásárol!
-
Zájec
veterán
válasz
#97544192 #12407 üzenetére
egyébként tényleg érdekes hogy csak neked volt problémád a Gigabyte-al és a több 100 user elégedetten használja...
én igy utólag( mivel mostmár Biostar tulaj vagyok) sem volt semmi bajom a Gigabyte-al, sőt , sok remek eredményt , tuningot nyújtott nem... mindig azt csinálta amit én akartam , remek lapocska volt a DS4-m
és máskor is fogok Gigabyte-t venni....
-
mpierre
veterán
válasz
keIdor #12376 üzenetére
Azokat is visszavettem. 6-os ram szorzó mellett próbáltam 12-es és 12+1-es QPI szorzóval, illetve 8-as ram szorzó mellett 16-os és 16+1-es QPI szorzóval.
A ram-nak nem adnék feszt, mert serito-nál 1700+MHz ment 1,5V-on, (asszem) HCI memtest-tel ellenőrizte. Azóta én is megtettem 1600MHz-en.
Amennyiben 206MHz felett van a bclk, akkor nem tud elindulni. Cirka 5-7 perc mire megleli a merevlemezeket és az optikai meghajtókat, utána megáll.
206MHz alatt 10 másodperc alatt megtalál mindent és el is indul. Nem bizonytalankodik, teszi a dolgát, linx, occt, meg sacred 2, illetve cad-es alkalmazással terheltem a procit.(pl: sacred 2, mintha 4 magot használna, de lehet, hogy csak azért, mert att-ben engedélyeztem a HT támogatást. Ezt talán valami ügyesebb ember pontosan megmondja...)
-
törölt tag
Figyelj. Én hadd ne meséljek a Gigáról, mert általába amikor elmondom a dolgokat, senki se hiszi el, meg stb. Én többet nem veszek Gigabyte-t, ennyi. Lehet, hogy az Asus kurvára parasztvakítós dumákat nyomat, de legalább stabil lapokat gyárt, nem olyat, hogy egyszer jó a beállítás, egyszer nem...
Azok a lapok jók, amiket Keldor írt. Asus Rampage II Gene nagyon jó, csak hát mATX. Asus lapokkal igazából semmi gond szerintem, az összes jó. Jó helyen kell venni, nem ott, ahol 70-75 ezer...
OCZ RAM-ot természetesen itt vegyed. Alaplapot és procit vehetsz itt, vagy valamelyik bazárban.Cyberpunk: "dropol mint az álat bár melyik lap nem" Hát akkorát egyik lap se...
Még mielőtt valaki beszólna, tudom hogy a drop nem számít semmit.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
#97544192 #12397 üzenetére
Teljesen jók a Gigák neked valszeg peched volt
Nekem egyedűl az a bajom vele hogy dropol mint az álat bár melyik lap nemés hogy a PCI slottok a PCIE csatik között vannak tehát ha bedobnék még egy GTX260-ast akkor hangkártyámat cseszhetném
Hogy miért nem gondoltak erre a drága tervezők.
Jó ha egy slottos a kártya vagy netán vizezve van akkor elfér, de hát én nem vizezek és ma már nagyítóval kel keresni az egy slottos hűtéssel ellátott kártyákat a középkategóriától.Na szóval nekem csak ennyi bajom van legalábbis a Giga UD4P-vel.
-
kulerr
őstag
ebben a 8VS 4 szálas dologban megakadtunk akkor Keldor papa??
-
törölt tag
Jó, akkor még egyszer ismétlem, mert látom nem világos neked se, meg papinak sem. Én nem ajánlom. Nem azt mondtam, hogy az összes Giga szar, csak nekem sok bajom volt vele. Az egy dolog, hogy senkinek nem volt itt Mushkin RAM-ja, csak nekem.
Hát azt gondolom tudod, hogy Mushkin-t már nem ajánlok...
OCZ, Kingmax, Kingston. Ezek közül válassz. Ősembertől vegyél OCZ-t, azokkal nincs sok gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Motoros topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged