Hirdetés
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- Apple asztali gépek
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
keIdor #12586 üzenetére
5.548ghz-en itt 9700 a proci pont, de ez egész 3dmark szval csak a prociteszt 10500-700 körül lenne szerintem.
-
gombcomp
senior tag
válasz
katt777 #12592 üzenetére
Nem hozza a 4x-es teljesítményt (nem is mondtam,mivel 100%-os hatásfokú rendszer nincs...) Nagyon nem éri meg az X2 CF,mivel a második kártya max.30%-ot tud hozni,és még nem is beszéltem arról,hogy a 4db GPU-t sem kezeli le akármilyen Oprendszer.Amelyik lekezeli ott a CPU teljesít rosszabban.A "porrá alázás" kifejezés egy kicsit erős volt....
2db single GPU-s kártyánál viszont megvan a 60-80%.
Elég az OFF, elvégre Bloomfield a téma! -
katt777
félisten
válasz
gombcomp #12591 üzenetére
Hát, "Azonnali VGA..." topicban vkinek éppen az a baja, hogy gyári hűtéssel 69% fölött nincs tovább hűtési teljesítmény (gar csere is volt, ha jól rémlik), így te szerencsés lehetsz.
Mellesleg a CF már önmagában is elég gáz (még támogatott programokban is messze van az elvárható plusztól, alig 1-2 kivétellel), de a 3.-4. kártya olyan keveset ad (+10-15, ill +1-4%, amit CFX tesztekben láttam) a teljesítményhez, hogy az már tényleg értelmetlen (és a 295GTX QSLI porrá is alázta). De ha nálad a konfig egy 4870 teljesítményének 4X-esét hozza, akkor hajrá! -
ImI87
őstag
válasz
katt777 #12583 üzenetére
Miért szajkózod még mindig ezt a hülyeséget a CF-ről?
Tapasztalatból mondom, hogy kiválóan működik a CF 180-190%-os hatásfokkal. Aki nem hiszi, járjon utána!
És a melegedésben sincs igazad.Én is féltem ettől, mert nálam pontosan egymás mellett van a két kártya az UD5 lapban. Kb 4-5 mm hely van közöttük, és mégsincs semmilyen túlmelegedés. Nyílván a felső kártya melegebb, stabilan 5-6 fokkal, és ventije is 2-3%-kal gyorsabban megy, de idle így is csöndes, és játékban sem vészes a hang. szal erről ennyit.........
-
Templomegere
senior tag
valaki adjon már nekem egy linket ahonnét le tudom szedni az ipeak-ot
-
keIdor
titán
válasz
subaruwrc #12574 üzenetére
Mondjuk 5500MHz-en mennyi különbség van 06-ban egy Bloomfield és egy Gulftown között? (HT)
Azért kérdezem, mert nem nézem ezeket a képeket, de jó lenne valami összehasonlítási alap.BR4D: 3TréMark egyetlen használható része a CPU Score, másról nem tudok...
w00t amúgy mit jelent? Sose tudtam.
ADAM1337: Egyetértek, a CF teljesen jó ma már.
-
-
katt777
félisten
válasz
mpierre #12569 üzenetére
Mé', az esőben elázott macskát nem centrifugában kell szárítani?
(Sose tennék ilyet a két kis khajiit-tel.
)
BR4D: Hát én 7500 fölött kaptam 4GHz-en, és nem hiszem, hogy bármi értelme lenne az 5.6GHz-nek... (ha csak nem "az enyém nagyobb"-effektus)
paprika: CF sztem még mindig felejtős, de mégis milyen hűtésű VGA-t akarsz 2 olyan közeli slotba tenni? Csak mert 1 slot hűtéssel túlmelegeszik, 2 slotossal meg nem kap levegőt, ergo túlmelegszik.
-
kulerr
őstag
nem akadt az össze semmivel...nálam is ez van ha OS-t telepítek. Idegesített ezért utánamentem és kiderült h nálam a SATA DVD író valamiért sokáig nem válaszol majd 5 perc után elindul és onnantól gond nélkül felmegy...az író jó, más alaplappal is csinálta, viszont ha másik DVD írót rakok bele nincs a "megakadás"....
-
RI/OS
addikt
már megy. letiltottam az integrált szarokat amiket nem használok, már települ, valamivel összeakadhatott.
-
RI/OS
addikt
UD5+i7+SSD+sata dvd
elinditom a vista telepitot, bejon a hatter es megall.
Elinditom a windows 7 telepitot bejon a hatter es megall.tulkepp nem fagy csontra mert az eger mozog, csak epp nem lep tovabb.
linux megy.
ez mitol lehet
-
paprika
aktív tag
Hali. 50-k van lapra. Szerintetek ennyi pénzből mit érdemes venni a legjobban? Rampage II Gene lapra gondoltam
-
subaruwrc
félisten
-
mpierre
veterán
válasz
katt777 #12568 üzenetére
Na ugye. Ezért nem tudom, hogy érdemes-e berakatni. De ha mindenkinek okés, akkor felőlem menjen.
(Mán megint kijött, hogy hibbant építőmérnök vagyok, oszt inkább írjunk oda mindent a papírra. Soh'se tudni, kinek a kezébe kerül a terv...)
Ja, centrifugába élőállatot, meg a tükörben amit látsz az közlebb is lehet, mintahogy feltűnik. (Ez japán autón volt, ugyan amerikában forgalmazotton.)
-
katt777
félisten
válasz
mpierre #12567 üzenetére
Hát, tételezzünk fel ennyi minimális IQ-t a topiclátogatókról.
P5Q topicban nem volt gond azzal, hogy feltettük jó néhány konfig teszteredményeit konfigonként több beállítással is. Az emberek 98%-a tudja, hogy a tuning szerencsefüggő, és módosítgatja a saját beállításait, ha nem OK valami, a maradék 2 meg megkérdezi. Persze tényleg oda lehet írni, hogy akár ugyanolyan konfigban is mások lehetnek a beállítások, mint idióta amcsiknak a kipufogóra, hogy "vigyázat, forró", de személy szerint én sértésnek veszem, ha valaki ennyire hülyének néz.(Nem is veszek US autót.) Az meg, hogy mennyit adjunk max a procinak/RAM-oknak/stb., úgyis benne van a kézikönyvben.
-
mpierre
veterán
válasz
katt777 #12558 üzenetére
Nem gondolom, hogy az első hsz-be érdemes lenne betenni, mert ez a nálam lévő konfigra igaz. Esetleg ugyanilyen konfigurációval jöhetnek ki más értékek is. Ha vkinek 2008-as gyártású D0-ja van, az kevesebb fesszel is beéri. Ezt táblicskut inkább - akinek igénye - csinálja meg maga.
Ráadásul a procim elég feszültség igényes. Például 1,4375V kell 4200MHzhez.
Szerk.: De akár be is lehet rakatni, figyelmeztetve mindenkit, hogy ez egy adott géppel ment így.
-
gombcomp
senior tag
válasz
joshua7 #12563 üzenetére
Sohasem volt egészséges OP-rendszer alól frissíteni BIOS-t!Egy pici hiba azt nem indul a lap többé,és lehet szenvedni a rescue módban,hogy feléleszd.
Arra való az afudos,az awflash (BIOS függő),már floppy sem kell boot USB-ről is megy.
A "mi" ASUS lapunkon meg van az E-Z flash BIOS-ból teljesen jól működik,igaz hogy downgradelni nem tud..Kiteszed a BIOS-filet egy diskre (lehet a c: is) vagy pendrivera
a progi alatt rámutatsz azt csá! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Overlocker #12561 üzenetére
Ha még sem viszik szóljál légyszíves, vevő lennék a dologra.
-
CSorBA
őstag
válasz
joshua7 #12548 üzenetére
Ramhoz kapcsolódva off:
Én ebayen vettem most az alábbi ramot:
OCZ Reaper, 1866Mhz, 3*2Gb (használt), 31ezer forint volt szállítással együtt, amerikából.
Megjött, kiderült, hogy a 3. modul halott.
Írtam OCZ-nek, kaptam RMA-t, épp most adtam fel nekik, futárral Hollandiába (kb 3000Ft lesz), ezt persze akitől rendeltem, állnia kellene.
Így nem értem, miért írtad h. "gari olyan amilyen", a gyártói gar szvsz sokkal jobb dolog, mintha a boltban vetted volna meg a sarkon. pl.:
- a bolt 5 éven belül megszűnhet.
- mire elviszed a boltba, ők felküldik nagykernek, azok (ha jól sejtem vagy megnézik, vagy cserélik, vagy gyártónak küldik), 2 hét alatt pedig meg van, ha te küldöd közvetlen a gyártónak.
Ha a srác nem fizeti ki azt a 3k-t, akkor is megéri 34ért, pláne h. újat kapok teljesen...
elnézést az offért -
katt777
félisten
válasz
mpierre #12512 üzenetére
Ezeket mind 1. hsz-ba kellene kérni, sztem tedd azt.
Sajna az egyesével vásárolt RAM-ok, ismerősök tapasztalatai szerint, nem feltétlenül mennek párban/trojkában.Erdei88: P6T Deluxe v2
Keldor papa: P6T Dlx v2? 4GHz -> 74°C Azért persze lehet, hogy a Z600 miatt.
A pszta Noctua NH-T1, ja, és 2 venti a blokkon, anélkül 82°C.
ADAM1337: E8400-zal is így voltam, gyári hűtővel 4.05GHz 85°C körül, szóval pontosan kiszámolják a disznók. A szélzaj már más kérdés.
Lauda: Nekem volt Mo-on nem egy több hónapig tartó garos ügyintézésem, akik viszont tengerentúlról garoztattak, 2-3 héten belül végeztek, és nem is b.szakodott velük egyetlen saját zsebre dolgozó ügynemintézőcske sem. Corsair.t én kihagynám.
joshua7: OCZ-t szerencsére időben kaptam, bár már akkor is felugrott 32-ről 35k-ra, mire megrendeltem. És ezek CL7-esek, 4GHz-es CPU-val is.
Megnéztem én is Win7 alatt a procimagokat: megvan a 8 szál, viszont 1-3-5-6 (és nem 7!) leállítva, szóval sztem az OS simán lekapcsol magokat, ha nincs rájuk szükség. 'Balance' módban van a gép, szóval lehet, hogy 'Power' módban, nem teszi, nem néztem még.
Qru? Csak OCZ Plat-ról tudok nyilatkozni, szerintem az remek kis cucc. Persze 1650 felett még nem sikerült stabilizálni, viszont CL7 OK neki, szóval egy 1866-os kit, ha nem sokkal drágább, még jó lehet. Kár, hogy corszar (bár azokról csak DDR2-ben tudom, hogy nagy vackok is voltak köztük).
-
Qru
MODERÁTOR
Összeállítottam a wanted listát ram ügyileg. Vmi kifogás? Tipp/5let?
3x2GB OCZ 1600MHz CL8 1.65V Intel Extrem Edition KIT
3x2GB OCZ 1600MHz CL7 1,65V Platinum KIT
3x2GB Kingmax 1600MHz KIT (fésűs bordás)
3x2GB Mushkin XP3-12800 (998679) KIT
3x2GB Corsair 1866MHz CL9 1,65V (TR3X6G1866C9DF) KIT
-
joshua7
veterán
Gyári specifikációkról beszélek, out of the box.
Alternatívaként ott van még Ősember, nála 3x2GB 1600/cl8 30k-tól indul. Gari persze olyan, amilyen.De hogy ne csak offoljak:
gépemben van 3x1GB Kingmax, de csak 2GB-ot és dual channel-t lát a gép postnál és Win is 2-t lát. Bár Everest látja mindhárom modult, tesztnél csak 2-t lát és dc-t ír.
Mit tegyek? Cserélgessem őket? -
Racecam
nagyúr
Nem szeretnék még egyszer egy szakmai topicban privát flame-et takarítani!
-
joshua7
veterán
Hol van 30k-ért? Mert Gianni-nál nincs, hardverkernél szintén nincs. Beszéltem velük, csak 35-40k magasságában tudnának hozni Geil-t... OCZ csak papíron létezik...
Qru: nem akarlak elszomorítani, de nem fogsz olyan ramot kapni, mivel nincs, főleg nem annyiért'sszameg, Savanya megelőzött.
-
Qru
MODERÁTOR
Jah, pont ezért mondtam vissza a dolgot. Spórolás lett volna 2k kb...
Giganni-tól hozok Platinumot. Már az időzítéseket is megtudakoltam hála HSM-nek.
-
ADAM1337
nagyúr
Szerintetek egy 4gigára húzott D0-s 920ra elég lesz a vendetta 2 ?
Egyenlőre így fest a dolog rampage 2 gene, d0 920, ramon még vacillálok.
Ár miatt érdekelne mert a gene-ra rátudom rakni a vendettát, és ha nem szükséges nem cserélem le, egy darabig.
Csak azért kérdezem mert láttam már true120-s 80fokokat 4gigán.Egy laza beállítás lenne csak.
20*200 1,2xx ht on
1600 cl 9 / 3600 uncore v amennyit bír 1.35qpi-vel -
-
törölt tag
válasz
Erdei88 #12519 üzenetére
szerintem az asus p6t ws pro egy elég jó alaplap, hát nézd, ez ízlés kérdése is... választhatsz gigabyte-t (bár én még mindig nem ajánlom
), meg választhatsz esetleg dfi/evga-t is, érdemes nézegetni az apróban. audi100td alaplap bazárjában sok jó alaplap van, dfi t3eh6, dfi t3eh8. ha egyszerűen csak váltani akarsz, akkor az asus p6t ws pro-rol nehogy válts gigabyte extreme-re, mert nem éri meg. jó alaplapod van most is... egy szó mint száz, szerintem ne cseréld le, ha mégis, akkor valami felsőkategóriásat vegyél (gondolok itt dfi/evga-ra, mint már említettem)
-
Erdei88
veterán
Uraim, lenne egy kérdésem. Immáron 6hete van az Asus P6T Ws Pro lapom gariban. Lehet lenne lehetőségem hogy levásároljam. Ti milyet ajánlanátok, ami hasonló árkategória, illetve egy keveset kellene csak ráfizetnem?
Valamint ajánlották nekem pl a Giga Extremejét. Mi a véleményetek? -
-
mpierre
veterán
Akkor én is megosztom eddig tapasztalataimat a jelenlegi konfigomról, [link]. Táblázatos formában.
-
katt777
félisten
Tettem föl a honlapomra CMOS beállításokat P6T Deluxe V2-höz. Az egyik alap beállítás + turbo 0.95V-on, a másik 4GHz 1.3V-on. Hogy más lapok mennyire tudják applikálni az adatokat, azt nem tudom, ill. más RAM-ok/CPU-k függvényében nyilván módosítani kell a beállításokat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest