Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- ZIDOO médialejátszók
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piás
tag
válasz
CHIPman #13386 üzenetére
Trust 520w, de a c2d rendszeremet nagyon jól kiszolgálta soha nem volt vele probléma pedig az is 45%-al tul volt hajtva. Akkor a csati biztos nem csinálhatja???? Az alaplap leírásában az szerepel hogy ha i975-öt használunk kötelező mind a nyolc tüt csatlakoztatni.
Nem tudom mi egyébb lehet, a ramok beállítása biztos jó azok mennek szépen7.7.7.16 beállítással 1600mhz-n, amikor emelem az fsb-t a ramokat visszaosztom, qpi,ram,pll feszeket beállítom.........., nem tudom mi lehet vele, kezd egy kicsit elszomorítani -
gV
őstag
válasz
Shkiz0 #13372 üzenetére
bocs, de nem jó
az l3 nekem nem tetszik
lassabb mint irásban és másolásban a memoria, én ilyen everest tesztet még nem láttam Core i7-el
Neked 2x sikerült, szal érdekel a téma
megtennéd h 3200-ra veszed az uncoret, mert ha megnézed lara everestjét [link] neki majdnem az a konfigja mint neked csak az uncore frekije más a mem időzitéseken kivül és ami a legfontosabb "jók" a mb-ok ns-k l3-nál
(zárójelben álljon itt az enyém is [link])
-
Piás
tag
Sziasztok.....
I7-es rendszeremet szeretném egy kicsit húzni de nem akar sikerülni(i920, gigabyte x58 ud5). Még 3gh-ig sem már ott is borul a renszerem. 520w-os tápom van s a 8 tüs csati helyet ami a procit táplálja 4-tüs csatija van. Szerintetek ez gátat szabhat a tuningnak?
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
laragirl83 #13379 üzenetére
Én úgy tudom 0,5V a maximális megengedett különbség a QPI és a RAM közt.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Chris Kiki #13376 üzenetére
Szia kedves alapelveket nem olvasó Chris.
Rád férne ENNEK az alapos áttanulmányozása. -
ImI87
őstag
válasz
laragirl83 #13377 üzenetére
Az első dolog szerintem hülyeség, márcsak azért is, mert alapon, auto feszekkel is nagyobb a különbség.
-
laragirl83
őstag
Lenne 1 kérdésem.
Nézegetem neten i7es leírásokat fórumokon stb., olyat találtam sok helyen, hogy aranyszabály, hogy a cpu vcore és a qpi/dram voltage 0.03V-on belül kell legyen, pl:
CPU fesz 1.200V, akkor QPi/DRAM fesz 1.230V max...Van ilyen is? Azt tudom, hogy a QPI/DRAM (uncore) fesz 0.35V belül kell legyen RAM fesszel, de ez a fentebbi dolog nekem új...
Csak azért kérdezem mert nekem spec. CPU kap 1.2125V-ot, QPI/DRAM meg 1.35-öt.
-
Erdei88
veterán
Végre sikerült elindítani a lapom. Sajnos user error miatt nem tudtam elindítani. Ezért mentem fel Pestre és töltöttem ott egy napot. Na sebaj. De most hogy hazahoztam, és működik, meghalt a tápom.
Ilyen van? -
katt777
félisten
De sok itt az ASRocker.
Na, megyek kísérletezni...
-
24/7-es beállításom [link]
-
katt777
félisten
Megvan az X58 Extreme. Bios barátságos, minden a nevén nevezve, és nincs az a sok szarság, amit az ASUS-nál úgysem lehetett használni semmire. 5-féle hűtőt lehet vezérelni (kézzel fixálva, kivéve CPU), csakhogy nincs az ASUS-os szabályozás, és egyelőre valamiért nem működik a C1E/Eist. Biosban be van állítva, de a proci végig max. terhelésen dolgozik, ráadásul az Intel PWM-es gyári hűtője maxon pörög, mint Zállat. Más nem is megy, így is rohadt nagy a zaj.
Everest szerint 127°C-os a proci, a magok 46°C körül járnak (hangsúlyozom: max terhelés alapon, azaz 2.8GHz). Aki a fenti problémára bármiféle ötlettel rendelkezik, ne kíméljen!
Amúgy az új lapon csak PCI-EX1 slotok vannak (16-osokon kívül), X5 nincs, így 16+16+4 üzemmódot is tudja, szemben az ASUS 16+16+1 v. 8+8+4-ével. Van 2 PS2 port, ez is jó, és hát 8, nem 16 fázisos, de ennek sok értelme úgy sincs, főleg, hogy maxon pörög, nem tudom, miért!
ASRock szakértő kerestetik!!! -
Qru
MODERÁTOR
Vahh, banális hiba részemről. VT meg aHT összekevertem.
Szóval a virtualizáscó arra jó, ha egyszerre két OS-t akarsz futtatni (annak számít ha W7 alatt XP módot használnád). Nem befolyásolja a tuningot.
Csak a C1E-t kapcsold ki, a többi maradhat. Cpu TM funkciót meg csavard fel 90 fokra, akkor tuti nem fog megfőni a procid.
-
Qru
MODERÁTOR
Elvileg feltérképezi az alkalmazások erőforrás igényét, (WTF
) és oly módon gyorsítja azokat, hogy ilyenkor számos adatot előre betölt a proci Cache-ébe így később alakulhat ki szűk keresztmetszet.
Ez arra jó, hogy egy mag két program szálat is tudjon kezelni. Ettől látsz 8 grafikont a task manager-ben (holott ugye nem 8 magos az i7 csak 4). Komolyabb tuningnál instabilitást okozhat, illetve a stabilitáshoz megnőhet a proci feszigénye. Akkor érdemes bekapcsolva hagyni ha olyan alkalmazást használsz ami 4-nél több magot is képes használni és profitál is ebből.
Itt lehet beállítani hogy hány foknál kapcsolja le magát a proci (70-80-90).
Bizonyos vírusok ellen véd, oly módon hogy meggátolja a puffertúlcsordulás jelenségét.
Energiatakarékos funkció, a processzor ha üresjáratban van C1 státuszba kerül (csökkentett a proci üzemfesze (és ezzel együtt az órajele is ez az EIST) előbbivel jelentős energia és hő képződés takarítható meg. További energiatakarékosabb módok is vannak C3/C6 mód ezek külön kikapcsolhatóak. Tuning esetén a dolog egyáltalán nem működik, ilyenkor érdemes is letiltani.
-
Ombi5
őstag
udv. Tiezeket szoktatok piszkalni?
-IOH Voltage
-IOH PCIE voltage
-ICH Voltage
-ICH PCIE Voltage
-PCIE Spread Spectrum -
válasz
Dare2Live #13357 üzenetére
Az x58-as lapok között annyira nincs nagy különbség mint mondjuk a P35 terén. Gyakorlatban itt a "fapados" fogalom nem annyira van jelen.
Giga, Asus, lapok itt amik mennek a legjobban, ezekből van a legtöbb.Ramnál gyakorlatban mind1 milyen de legalább 1600-os legyen, és akkor nem lesz gond.
OCZ, Kingmax, stb.D0-ák jobban mennek, persze ezek között is ki lehet fogni gyengéket, de kb ua az a helyzet mint régen a B3 és a G0 között. Ha 4GHz a cél akkor szerintem inkább a D0.
-
Zájec
veterán
válasz
Dare2Live #13357 üzenetére
-igazából minden X58 lap tudja ezt a tuningot..
-annyira nem , vehetsz nyugodtan olcsóbbat is
41k körül javaslom a giga UD3R-t és a Foxconn Flaming Blade gti-t..-a ramnál ha 4ghz-t akarsz akkor ahhoz 21*190bclk kell, annál pedig 1140mhz,1520mhz,1900mhz lehetöségek vannak...
mondjuk ez mezei 1333mhz-s is ram megy 1520-n.... az olcsóbb is..
azzal is kihajtod...-D0 vs C0/C1 ,,hát ha 4ghz-t akarsz akkor inkább D0.... annak kevesebb fesz kell a 4ghz-hez, ha jó példány akár alapfeszen tudhatja..
a C0/C1 3.6ghz-3.8ghz 1.25v kb... -
Dare2Live
félisten
Ha tuning fontos (szeretnék egy 3900et de inkább 4000et stabilan) kihozni egy I7ből akkor milyen lapot illik alá venni?
Vagy a lap nem meghatározó? és vehetek olcsobbat? ha igen milyen tipusok váltak be?
RAMnál uez lenne a kérdés, mi az ami kell ahoz, hogy kihajtsam a procit és emberi árban van. (6gb muszáj photoshop miatt)
vmint, hogy érdemes e akciós C0ás procit venni vagy megéri a különbséget a D0?
eredetileg a p35ös lapomba akartam vmi Q9xxxet de állítólag P35 mellé minimum Q96 kell 4ghzhez vagy P45ös lapot is kéne vennem akkor meg már inkább I7 kéne most, hogy kihasználom.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! 920-as procim van alapon gyári hűtővel 55fok a magok 48,48,50,45 fokosok. Everest stability teszttel 78-80 fokig szöknek a hőmérsékletek. 2 venti pörög a házamban, egy 12centis elöl és egy 12 centis hátul. Ez így kb. normális?
-
CSorBA
őstag
válasz
joshua7 #12563 üzenetére
joshua7, ha emlékszel még a memóriás dologra, pár "ha" kiesett:
Ugyanis ma kézhez kaptam a garanciában cserélt, vadi új ramokat, 1866os OCZ Reaper (cl9), így 35ben volt összesen cserével szállítással, mindenestül. (Itthon 48 körül láttam)
Jövőhét végén pedig remélem meg lesz a ram és a proci. -
HSM
félisten
-
Cyberpunk
félisten
Baszki nem bírtam megállni hogy ne huzam még így is. Nyomban megcéloztam a 21x200-at
Állítgatom neki a feszt nem stabil sehogy sem mondom mi a franc.
Már 1,3V-nál jártam mikor nézem a hőfokok kúsznak felfelé mint állat aztán BSMost vissza vettem alapra 1V-on stabil, de még mindig sokalltam a hőmérsékleteket 50 fok. Ekkor nézem a Prime szépen indulgatott a win-el együtt így már érthető hogy miért volt olyan hamar BS meg, miért melegedett annyira.
Na ja nem túl jó procim van de ez jutott. Majd ha lesz normális ventim akkor újra próbálkozok most leállítottam magam.
De némi lépcsőzetességet fogok tartani először a 3,8-al próbálkozok.Egyébként van annak gyakorlati haszna hogy nem 21-es hanem 19-es szorzót állítok
-
Cyberpunk
félisten
Na hali.
Ma végre megjött a Baram már össze is raktam. És lám kb 12-14 fokal barátibb hőfokok fogadtak kapásbólDe azt el kell hogy mondjam hogy jelenleg csak egy Noctua 800-as van rajta. A hátsó ventim meg megdöglött
Úgy hogy nem a legkielégítőbb a szellőzés.
-
romero28
senior tag
milyen progival lehetne megnézni , hogy egy játék futás közben melyik magot mennyire izzasztja meg ? (i7 920-as prociról van szó)
-
_Fefe_
tag
válasz
katt777 #13338 üzenetére
katt777 : Imádom ezeket az ál információkat, amit valakinek a valakije hallott valakitől, aki ismer olyat, akinek az ismerőse......
Nem csak netes regisztrálás után lehet használni az X-Fi -t, a regisztrálás csak egy lehetőség, amit vagy igénybe veszel, vagy nem. A driverekről meg csak annyit, hogy nekem volt már Asus hangkarim is, ami a hozzá adott CD-n lévő driverre olyan f@szán reagált, hogy bármilyen filmnél, amelyik nem néma film volt, fagyasztotta a rendszert. A friss driver telepítése után azonban jól működött (szerintem az X-Fi -hez képest egy kicsit "doboz" hangja van), de a játékokban a hardveres gyorsításról le kellett mondanom, az továbbra sem működött. Nem mondom, X-Fi -vel is lehetnek driver gondok, de egy kis netes driver keresés után megoldható a dolog. -
mpierre
veterán
A CM 590-es házikó ölég durva, az északi híd 48°C-os lett.
Akkor nyugodtabb vagyok
, azt hittem a proci kergült meg az áttelepítéstől. Persze majd ránézek biosban.
Sajnos úgy látszik, hogy a procim korlátos 206 MHz BCLK felett - nem a deszka volt a ludas - de így most B3-as chippel szerelt deszkám van. Talán még adok neki egy kis feszt, mert 19×206MHz és 1,3000V vcore, 1,335V QPI illetve 1600MHz-es RAM melett 70°C körül táncoltak a magok.
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #13340 üzenetére
Az jónak tűnik üresben, amit a realtemp mér. Az everest könnyen hülyeséget ír ki, sőt, igazából azt nem is lehet pontosan tudni, hány fokos a proci, csak azt lehet tudni, körübelül hány "egységre" van a "kritikus" hőfoktól (Tjmax, és distance to tjmax). Ez az érték az Intel szerint olyan 20-as értéknél olyan 10%-os pontosságú a fokokban mért hőfokhoz képest.
-
mpierre
veterán
Na. Lecseréltem a lapom egy ugyanolyanra. Eddig minden príma, csak a proci hőmérséklet érzékelője hibbant meg. 21°C-os szobában 12°C-os
a proci, a real temp 37-40°C közé jelzi a magokat. Igaz a házat is kicseréltem, de léghűtéssel ilyet még nem szagoltam, vagy az everest bugzik.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
katt777 #13338 üzenetére
Melyik kártyát vette? Én nekem is X-FI van egy XtremeGamer Fatal1ty Pro.
Itt is lehet regisztrálni, de annak semmi értelmeTény hogy a Creativ driverek nem épp a legjobbak, de én fél óra kutakodás után találtam frankó drivert Win7 64 bit-alá.
És itt már a Vistás búg is megszűnt, hogy miközben zenét hallgatsz és böngészés közben görgetsz akad a hang.
Na szóval nem értem a haverod esetétSzerintem te még nem halottal egy jó kis Sennheiser vagy AKG fejhallgatót mondjuk az erős középkategóriából. A gagyibb hangrendszerek-hangfalak a nyomukba sem érnek.
Az előnye meg hogy kizárja a hátér zajokat, bár csak egy bizonyos hangerő fölött, az aktív zajszűrősok meg ugye elég drágák -
katt777
félisten
Tök mindegy, milyen hangkarit használók, a szűk keresztmetszet mindig a hangfal (fejhallgató, na ne már...
). Ismerősöm vett vmelyik ASUS laphoz fasza XFi-s hangkártyát, csak netes regisztrálással lehetett használni, 3 rendszeromlás és újrareg után meg soha többé. Amúgy jelenleg a kisebb gondom is nagyobb annál, semhogy drága hangkártyát tudjak venni.
-
syC
addikt
Néztem egy 4.2-es gyorstesztet.
1.3v-on stabilPrime 10p ig stabil volt, utána gyorsan toltam egy 3dmark06-ot.
Holnap kitesztelem...
-
Cyberpunk
félisten
Hát az sem nyerő akkor meg be lenne szorítva a CPU hűtő torony + az első VGA közé mivel ezen nincs elektromágneses árnyékolás lenne egy kis zörej a hangban.
No meg még mindig olcsóbban kijövők ha a lapot eladom, mint másik hangkari
Megnéztem a P6T-t is, de szerintem ez sem lenne nyerőNo igen jól mondja HSM az alaplapi cuccok köszönő viszonyban sincsenek a direkt hangkártyákkal. Én egy Sennheiser HD555-öst használok ennél már abszolút kijön a különbség. Hát próbáltam az alaplapi integrálttal is a különbség elégé lehangoló volt.Bár az is igaz hogy én csak flac vagy lossless-t hallgatok
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #13334 üzenetére
Azért mondod ezt, mert még nem hallottál egy komolyabb hangkarit...
Tesztelnél le csak egy gagyi kis Audigy1-et (de jó állapotút, nem elfolyt kondisat) megfelelően meghajtva, soha többé nem akarnál alaplapit használni, és nem kell hozzá csúcs-hifi se... Pl. nekem a kis 14K-s 2 éves Sennheiser fülesemen sokkal jobban kijön a különbség, mint a hangfalamon... Pedig az se szól rosszul... Arról nem is beszélve, mennyivel több szolgáltatása van egy ilyen karinak...
(#13328) Cyberpunk: Lapvásárlásnál feltétlen lesd meg az Asus P6T deluxe-ot is.
Gondolom, a hangkari lecserélése pl. egy Auzentech PCI-expresszes darabra nem játszik, mint alternatíva?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Nagynozi #13331 üzenetére
Hát ami best buy az a Scythe Mugen2 11-12kért baráti és elég jó (hanem a legjobb) a teljesítménye. Vagy a Cooler Master Hyper Z600 szintén ilyen árban. Esetleg Thermolab Baram ami szintén 12-13k bár ez nehezebben beszerezhető (én csak egy hónapot vártam rá).
Persze vannak olcsóbbak is, de ha tuning akkor én ezek közül választanák. De asszem van a Freezer Extreme ami nem rossz és olyan 7-8k körül mozog. De mindenképp ezeknél gyengébb. -
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Core i7 920-as procim van teljesen új 1 hónapos sincsen, a lényeg, hogy a gyári hűtő van rajta, amit a gyári pasztával raktam rá a procira, most jelenleg nincsen pénzem keményebb hűtést venni rá, de van itthon Zalman STG1-es pasztám, ha azt rátenném hozna pár fok javulást? Válaszokat előre is köszönöm.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
katt777 #13327 üzenetére
Ez is támogatja a CFX-et + a 3way SLI-t is. Nálam csak az a probléma hogy ha mind két VGA-t bele teszem a lapba akkor már nem tudom a PCI-s zajkeltőmet használni.
Míg a DFI-n az egyik PCI slott legalul van úgy már elfér minden. Márpedig hangkártya az kell mert elég vájt fülű vagyoknekem nem elég az alaplapi.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Digital #13325 üzenetére
Nah igen
Gondolom dia vetítés volt már natív felbontáson
Egyébként úgy döntöttem hogy lecserélem a UD4P lapomat egy DFI Lanparty DK X58-T3eH6-ra SLI miatt. Most itt van még egy GTX260-as csak nem tudom használni a miatt hogy nem fér el a hangkártyám ami PCI-s. Na de ehhez ragaszkodom, viszont a DFI-n a magam fajtára is gondoltak a mérnökök
Sajnos nem voltam túl előrelátó amikor vettem a lapomat. De talán kis ráfizetéssel még megúszom a kalandot. -
Cyberpunk
félisten
válasz
Digital #13319 üzenetére
Hát ha 6GB memóriát pakolsz bele mindenképp célszerű a 64 bites OS.
Nyugodtan felteheted a Win7 RTM-et szupi egy OS lesz.
Na igen a nyomtató driver 64 bit alá az már kérdéses, sajnos a gyártók e téren nem nagyon erőltetik meg magukat. Még szerencse hogy én nem használok nyomtatót
De a kész OS-ben lesz virtual XP ha netán valami nem megy. Pontosabban letölthető lesz. Azt nem tudom hogy RTM-hez lehet e5870
Hát te sem vagy kispályás
Egy 30"-os monitor dukál hozzá
-
-
-
Digital
addikt
Tiszteletem az Uraknak!
Úgy néz ki csütörtökön belépek a klubba egy 920-as procival, és egy 5870-es vga-val!
Most hülyeségeket fogok kérdezni, de még ilyen frankó géppel nem találkoztam élőben!
A proci mennyire képes kihajtani a vga-t? Esetleg ha még egy késöbb bekerülne mellé...? -
laragirl83
őstag
válasz
katt777 #13313 üzenetére
A kérdésedben ott a válasz is, energiatakarékossági fícsőr miatt
20-as szorzóval meg legalább SyC-éhez hasonló fesz kéne nekem is CPUnak, akkor tuti 70 fok fölé menne maghő, mert én csak léggel hűtöm. Szóval maradok 19-nélBTW azok a képek pikk-pakk bejönnek, ma már szvsz senki nem netezik megabit alatt hacsak nem mobilnet
-
katt777
félisten
válasz
laragirl83 #13309 üzenetére
Ha 19X szorzóval futna, akkor miért lenne 12X a CPU-Z-ben? Ergo nem azzal fut (akár C1E/EIST miatt.) Kattintottam egyébként az egyikre, de olyan lassan kezdett betölteni, hogy bezártam az ablakot. Nem azért netezek, hogy közben malmozzak az ujjaimmal.
Így persze jó, de még mindig nem értem, mi a baj a 20X szorzóval...
-
syC
addikt
Hát az enyém csak ennyit tud
[link]
-
kulerr
őstag
okés srácok. rakok akkor fel majd 64 bit-est és azzal is meg fogom nézni. egyébként a teszt alatt filmet néztem+ment egy letöltés is...csak infóképpen
-
katt777
félisten
válasz
laragirl83 #13302 üzenetére
Nem látom értelmét, ha vki nem képes terhelt CPU-Z ablakot belinkelni.
Nem tűnt még fel, hogy az én képeimen mindig max. terhelésen van a CPU-Z ablak?
Ergo mivel én erre képes vagyok, nem olvasok képaláírást, hiszen az infónak a képen kéne lennie (hihetően). És miért lenne "értelemszerűen" 19X-en a szorzó, amikor 20-on is mennie kéne, ne adj isten, 21-en?
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i9-13900k OEM
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó AMD Ryzen 7 5700G AM4 processzor gyári hűtővel, dobozával, garival! Ryzen 9 csere érdekel!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest