Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
válasz
katt777 #13983 üzenetére
1.168V az 3600-on (20*180) on van, ekkor a ramok 1800 cl8ban mennek. Ez a 24/7-es beállításom.
1866os ramokhoz pedig itt írtam beállítást, [link] Annyi módosítással, h. még adni kellett +2 lépcsőt a procinak (1,278 talán), h. stabilabb legyen, mert enélkül kifagyott 2óra prime után, így meg bírta.
De mondom ha lesz időm, a hét vége felé, megcsinálok több beállítást, és kiírkálom, csak sűrű a hetem... -
CSorBA
őstag
Fenébe, 2,3 óra után a 8. szál leállt prime alatt... 1,168V(bios)/1,152(cpuz)-on, fene enné meg, pedig már tök stabilnak látszott..
-
CSorBA
őstag
Ez a baj
Berakok mindent elöször, auto, elindul 1066-on a ram, 2,6on a proci.
Nézem a ramot, proci alap, full nem vágtam, mondom átrakom a ramot 1866-ra, van ilyen beállítás, minden más auto. Csak error, nem indul.
Átrakom ramot lentebb, 1600-ra, minden más alapon, restart, nem indul. Kezdek ideges lenni.
Átrakom feszt időzítést, akkor sem.Mondom dögölj meg, húzom a procit, átraktam a 160*19re, ram ugye ekkor 1600, egyből elindult. (fesz 1,65V ram, minden más auto)
Rakom fentebb 180ra, egyből elindult, már ment is 1800-on a ram.Szóval próbáld ki te is, hátha, nekem valamiért
csak a procival együtt hajlandó menni 1866-on, magában nem, és meg nem mondom miért, már azt hittem, hogy rossz... Aztán látod, cl8-ban is vitt ezt, sőt cl10ben 2000-ret is megnéztem.
Próbáld, hajrá, hátha neked is van ilyen anomália
-
CSorBA
őstag
válasz
katt777 #13920 üzenetére
A 3.9-eset vagy a 3,6-osat?
szerk.: Jah tegnap, 1,15-on ment 3.6-on a linx 2 órát szépen, utána este youtube háttérben + photoshopozok, és dobott alatt egy kékhalált, adtam neki ezért 1,168-ra biosban (CPU-z szerint ez 1,152), most stabilnak tűnik. Mindenesetre nem tudom, h. a procival volt baja, vagy az 1800 cl8as rammal. Ha BSODozna megint, akkor megnézem őket külön külön. De ha stabil így játék alatt is majd, akkor marad ezen. (ami egész jó fesznek tűnik, mert látom Lara 1,2-on van 3600on)
-
CSorBA
őstag
Hát 3600-on (20*180) sajnos 1,1-en(bios) nem stabil, leállt a 7. és 8. szál. 1,15-on (bios) viszont eddig az.. Ennek örülnék is, jó lenne ez szépen.
katt: Jövőhéten ezekről meg majd írok akkor Asrock topikba képekkel, fényképekkel egy kis összefoglalót, addigra lesz panel is, VGA is, rend is a gépben.De jelenleg nagyon örülök, hogy végre meg van, június óta celeron 2Ghz power volt és hajtépés sokszor
-
CSorBA
őstag
Nah azt nem is néztem, ez kész
Mennyi feszt ajánlotok 3,6-hoz a fentiek tekintetében? Aztán azon kitesztelem prime meg linx-el és marad is szépen. Majd ha kedvem lesz akkor szórakozok, h. mit bír, csak most szeretnék egy ilyen beállítani.
Jah és még mindig csak akkor írja az aktuális órajelet a CPU-z ha terhelve van, különben visszaugrik 12re a szorzó. Mondjuk nem zavar, csak nehéz képet csinálni -
CSorBA
őstag
-
CSorBA
őstag
Hmm, nem is figyeltem. Dobok fel egy hd sentinelt majd még, lassan megyek el, kb jó 1 órára, addig rányomom a linx-et, aztán utána megnézem a hőfokokat ha hazaértem. Visszavettem a feszt 1,25-re és 20*180ra a procit (3600), ramot meg 1800ra cl8ban, lehet ez lesz a 24/7es beállítás
-
CSorBA
őstag
Mivel többen kérték, ezért a képek: (sajna elfogyott a ph-s tárhelyem, megy máshova ezért..)
Akkor amit látok win alól, meg ezzel az asrock izével. (sajna everest csak a cpu feszt mutatja az érzékelőknél) és az sem világos, h. az asrock utility miért 2666-ot mutat uncore freq-nek.. íme:Ment közben a prime, azért ennyi a hőfok, mielőtt valaki azt hinné, h. idle
Bios beállítások, kérlek jelezzétek, ha itt valamit érdemes lenne átállítani, vagy vmi nagyon gáz rajta:
Zájecnek az elférős kérdés, igen, sőt lehet, hogy 6modul is elférne
- később (ha meg lesz a VGA is), csinálok galériát, meg a topicba is töltök fel még.
És íme 4200-on, ram 2000 cl10-ben. Pi és everest:
- sajna prime alatt már nem volt stabil, és nem a ram miatt, a cpu fesz lehetett kevés, ez biztos. -
CSorBA
őstag
Nah, szóval most stabilnak tűnik, 1,25 helyett 1,268V ment a cpu-nak, és prime helyett linx-et nyomtam. Viszont cl9 helyett cl8-ban
Íme (everest, linx, superpi):szerk.: Én hülye, real tempet újraindítottam, mert azt hittem a max-ot megjegyzi, de látom nem
75 volt a max, és a teszt alatt 71-72 körül volt végig, elnézést érte...
-
CSorBA
őstag
stabilitás teszt alatt mit értesz? Majd ha megy 8órát a prime-om, az jó lesz annak?
Amúgy én nem azt akarom megnézni, hogy mit bír, egyszerűen be akarom lőni 24/7-re, de lehet h. 20*180-ra kéne, és a memokat meg 1800-ra cl8ban, bár nem tudom, hogy vinné-e.Szvsz, bőven elég ez a cpu mindenre. És nagyon örülök, hogy végre megvan.
-
CSorBA
őstag
válasz
katt777 #13856 üzenetére
Nah, 186*21
QPI frequency: auto (manualban ennél a bckl-nél ezt ajánlja fel amúgy: 6,696, 8,184, 8,928)
Uncore frequency: manual: 3720Mhz
Timing: manual mind: 9-9-9-28-92-10-4-4-4-16-1T
Without Vdrop
CPU: manual: 1.225V
RAM: manual: 1.65V
VTT: manual: 1,34
többi fesz: auto
Íme a prime és egy ici pici Lynx után a realtemp és cpu-z:cpu-z ram:
Everest bencs:
Jah és a prime 1:56 után szállt el, kékhalállal, ezt nem említettem még.. Nem tudom mit írt, mert épp a másik gépnél ültem, és mire odamásztam újraindult.
-
CSorBA
őstag
1:56-ig tűnt jónak
Épp mikor le akartam shotolni, hát
szerk.: 68 fokosak voltak magok.
szerk.: Ez lehet ram is, vagy egyértelműen cpu lehet?
-
CSorBA
őstag
1,2 (bios) 1,184 (cpu-z) 186*20-ban ment fél orat a prime.
21-re átraktam, fagyott is, most adtam neki 1,225 (bios) 1,21 =cpu-z), most kiváncsi leszek.szerk.: Tudom, hogy fél óra nem teszt, meg egy teszt nem teszt, de egyelőre ezzel nézem, majd megy szépen ~8 órát, meg majd játszok, akkor mondom h. stabil, de én már ezzel is meg vagyok elégedve és örülök neki.
-
CSorBA
őstag
Hát, szerintem már alakul.
Ram megy szépen mondom 1866-on, így szerintem marad is úgy. Majd nyomok egy everest bencset.
20*186-ot nézek most, majd 21*186-ot. 1,6V-n. Megy a prime éppen.
Katt, nekem mindent felismert magától, nem is ír ismeretlen eszközt. Hálég. -
CSorBA
őstag
re
Beszereltem a kuckóba a gépet
És megy 19*186-on, így a ram 1866-on, 9-9-9-28, 1,65 VEgy kérdés, miért ugrál a proci órajel? 12es és az épp aktuális szorzó között..
szerk.:
Szóval akkor, az uncore az legyen 2szerese a ramnak, tehát most, 3720.
A Qpi meg 3600 alatt maradjon, cpu-z, amit ír a Bus Speed alatt, hogy QPI Link, akkor az legyen 3600-on, értettem.szerk 2.:
Még1 láma kérdés, érdemes felrakni az asrock oldaláról a drivereket, vagy jó az amit win7 pakol? -
CSorBA
őstag
BR4D:
szedem
katt:
Hát, autora raktam a ram feszt, vtt-t 1,48ra, akkor sem indult.
Időzítést átraktam auto-rol 9-9-9-28ra, akkor sem indult.
Wtf vanÍrok OCZ-nek ha nem megy...
-
-
CSorBA
őstag
Üdv mindenkinek!
Itt a lap is
Már csak a VGA hiányzik, de jövőhéten érkezik. Addig egy X300as Ati van benne.
Máris lenne pár kérdésem, mivel eléggé ismeretlen a rendszer. Főleg Katt, te figyelj.
A memóriával van gondom leginkább.
Amin szépen ment:
Cpu 133*20, azaz alap szépen (még)
Cpu voltage: auto=1,15Ram: 1600MHZ
tCL = 8
tRCD = 8
tRP = 8
tRAS = 24
tRFC = 92
tRRD = 4
tWR = 10
tWTR = 4
tRTP = 4
1T/2T Timing = 2T
QPI voltage, azaz itt VTT(?) = default (ez mennyi, 1,2?)
DRAM voltage = 1.65VJah igen, lap: Asrock X58 Extreme, RAM 1866Mhz OCZ Reaper cl9
Szóval a fentebbin ment, azaz megy is most is. Sőt cl7ben is megy 1600on.De ahogy felváltottam a ram szorzóját, azaz átraktam 1866-ra.
Nem indult el, újraindítás után semmi. Errort jelez a ledje gondolom.
OCZ-nél írták korábban valakinek, hogy növelni kéne a QPI-t, ami itt a VTT(?). De az 1,35nél nem lehet magasabb, nem? Kipróbáltam 1,35-on cl9be átrakva így, de nem indult:
tCL = 9
tRCD = 9
tRP = 9
tRAS = 28
tRFC = 110
tRRD = 5
tWR = 10
tWTR = 5
tRTP = 5
1T/2T Timing = 2T
Mit kéne beállítanom?
Egyáltalán milyen feszeket állítsak?
Azért örülnék, ha mennének 1866on, ha már annak vettem, bár gondoltam, h. nem egyszerű beállítani -
CSorBA
őstag
válasz
Overlocker #8248 üzenetére
oops, privi akart lenni
-
CSorBA
őstag
Meg van a proci
Bár lap csak holnap érkezik, VGA meg jövőhéten, de végre kezemben van a proci.
FPO: 3847A821
Vki valamit erről?
-
CSorBA
őstag
-
CSorBA
őstag
HSM:
Költségkímélő módba váltottam, így Asrock Extreme (just like Katt), de meglepően megtetszett, hogy ilyen árban, milyen jó adottságai vannak.
Ram pedig Ebayről jött jóárasítva 31rugóért, 1866Mhz-es OCZ Reaper, amiből rossz volt 1 modul, így kivágtázott Hollandiába, és cserébe jött bérmentve gariból egy vadi új csomag Taiwanból
(és még szép fekete nyákos is a zöld helyett)
Proci, meg ha minden igaz csütörtökön lesz, D0, 50k-ért. Telefonon is le lett beszélve.
többi cucc, meg ami van/volt eddig is:
Creative Fatal1ty Pro, WD RaptorX 150Gb (ezek voltak), ami pedig beszerzésre került már: Corsair HX620, HAF 922, CM V8)Zájec:
Nah jah, majd kiderül mit bír a kicsike, 21*186-al megelégednék 24/7-ben nagyon is. (így a ram is szépen menne 1866ban)Bár 19*186 is bőven elég szerintem..
szerk.: Zájec, neked közben ment Asrock topicban válasz
-
CSorBA
őstag
Qru, Zájec.
Igen, én is az uncoron estem gondolkodóba, Ugye mivel, ahogy Qru említette, az alacsonyabb időzítés nem hoz annyit, így gondoltam jó lenne a 1866, de ahhoz nem elég a 3200es uncore (ami meg pont jó az 1600hoz), no ha minden igaz pénteken-hétvégén kiderül végremáá. -
CSorBA
őstag
Csak egy gyors kérdés, mi lehet jobb megoldás?
1866 cl9 vs. 1600 cl7? (feltételezem vinnie kellenede majd úgyis kiderül )
-
CSorBA
őstag
válasz
joshua7 #12563 üzenetére
joshua7, ha emlékszel még a memóriás dologra, pár "ha" kiesett:
Ugyanis ma kézhez kaptam a garanciában cserélt, vadi új ramokat, 1866os OCZ Reaper (cl9), így 35ben volt összesen cserével szállítással, mindenestül. (Itthon 48 körül láttam)
Jövőhét végén pedig remélem meg lesz a ram és a proci. -
CSorBA
őstag
válasz
#97544192 #13053 üzenetére
Off: Ha már róla van szó, nekem az egyik legkorrektebb üzletem kötődik hozzá:
WD Raptort akartam venni, elküldte (iszonyat gondosan becsomagolva). Nem működött, vmi raides bibi volt vele, de akkor még nem tudtuk. Visszaküldtem, visszautalta az egész vételárat, a postaköltségemmel együtt (sőt, felfelé kerekítve). Én sem értem, mi lehet az utóbbi időben. -
CSorBA
őstag
válasz
laragirl83 #12693 üzenetére
Akkor jól sejtettem, köszönöm az infót.
-
CSorBA
őstag
válasz
laragirl83 #12655 üzenetére
5@$-től OEM vagy BOX-os 920at sikerült venni? (árul egyáltalán OEM-et?)
-
CSorBA
őstag
válasz
joshua7 #12548 üzenetére
Ramhoz kapcsolódva off:
Én ebayen vettem most az alábbi ramot:
OCZ Reaper, 1866Mhz, 3*2Gb (használt), 31ezer forint volt szállítással együtt, amerikából.
Megjött, kiderült, hogy a 3. modul halott.
Írtam OCZ-nek, kaptam RMA-t, épp most adtam fel nekik, futárral Hollandiába (kb 3000Ft lesz), ezt persze akitől rendeltem, állnia kellene.
Így nem értem, miért írtad h. "gari olyan amilyen", a gyártói gar szvsz sokkal jobb dolog, mintha a boltban vetted volna meg a sarkon. pl.:
- a bolt 5 éven belül megszűnhet.
- mire elviszed a boltba, ők felküldik nagykernek, azok (ha jól sejtem vagy megnézik, vagy cserélik, vagy gyártónak küldik), 2 hét alatt pedig meg van, ha te küldöd közvetlen a gyártónak.
Ha a srác nem fizeti ki azt a 3k-t, akkor is megéri 34ért, pláne h. újat kapok teljesen...
elnézést az offért -
CSorBA
őstag
Off: Nincs itt véletlen szegedi LGA1366 tulaj? Ha igen, egy privit dobjon, köszönöm.
-
CSorBA
őstag
Érdeklődésből, nem tudja valaki, hogy van-e ph-s Foxconn Bloodrage tulajdonos?
-
CSorBA
őstag
-
CSorBA
őstag
Régóta olvasom a topicot, mostanában csak az tűnt fel, hogy sniper mondatainak a végén 90%-ban felkiáltó jel van!
De most a 975EE-d 4500-t megy, ugye ez nem a max?
-
CSorBA
őstag
-
CSorBA
őstag
Haj haj, lehet meg kellene vennem előre? Majd kitalálom, hogy járnék legjobban. Lehet, akkor szeptember elején, ha találok jót, akkor bespájzolom... Csak olyan pocsékolásnak érzem, hogy itthon csücsül majd a polcon, de még nincs hozzávalóm...
-
-
CSorBA
őstag
Igen igen, már tiszta nekem is. De jól meg lettek kavarva..
Kíváncsi leszek egy 920 vs 870 vs 860 tesztre, mit lesz érdemesebb választani majd... Bár gyanítom, hogy a használtpiacon már elég jó árban kaphatnék majd i920at. (remélem)...
-
CSorBA
őstag
válasz
CSorBA #10165 üzenetére
Keresgéltem kicsit, szóval: "Hivatalossá váltak a Lynnfield processzorok elnevezései" Táblázatban alul.
Jahogy a 8as i7 széria az nem LGA1366, hanem LGA1156 és ezért két csatornás a memóriavezérlője.
Áhh, én azt hittem, hogy ha i7, az mind LGA1366, így lapokat is így nézegettem hozzá.Hát gratulálok, íme beleestem ebbe az idióta elnevezéses csapdába.
Fantasztikus...
-
CSorBA
őstag
válasz
Sárpac #10114 üzenetére
Magasabb lesz az órajele aszem a 870-nek 3.6 vagy 3.8GHz turbo mód alatt az pedig azt jelenti, hogy nyers számításokban gyorsabb lesz a 950 960-nál viszont nem tudja a triple channelt!
Sziasztok!
Új vagyok a topicban, ősszel tervezek i7-et venni, és eddig a 920 volt a favorit. Az inteles hírek alapján, a 860-870 tettszett meg, de most Sárpac hozzászólásán megakadt a szemem.
A 8as i7 széria nem tudja a triple channelt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest