- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz Melorin #111998 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy ennyi különbség lesz a két fejes között! Úgy érzem helyre került szinte minden ami a 650-ben zavart. Nem olyan fátyolos a hangja, nincs zavaró mélyközép rátelepedése a zenére, egészen hihető hangzása van.
De ez csak az említett láncban volt így. Olyan láncról, ami a 650-nel is elbír, nincs köztük tonálisan sok difi.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Melorin #105847 üzenetére
Na hát ez az, hogy nem ugyanabba a zsebembe nem teszem, ahol a kulcs van stb.
Nem dobálom, nem rakom le érdes felületre, még tokban sem, mivel a kamera könnyen megsérülhet és nem akarok olyan képeket készíteni, amiken egy karc adja a vízjelet....Nyaralásokra, amúgy direkt van flipes tokom, az vastagabb és ugyebár szemből is véd.
-
stellaz
veterán
válasz Melorin #105845 üzenetére
Egy telefonra hogy vigyázol? Használom normálisan, zsebrevágom, néha a kulcs mellé sikerül. Nem ezzel ások földet és nem kalapálok vele, de az nem is rendeltetésszerű használat.
Volt egy kollégám, ő az iPhone-t vastag, csatos tokban tartotta, azt pedig egy táskában és egy másik, olcsóbb, régi telefonon netezett napközben, mert hogy ne kopjon az iPhone.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Melorin #105715 üzenetére
Tipp:
Állítsd szűkebbre a fejpántot. (Lejjebb van a driver, mint a fülnyílásod.)stellaz: Te meg tágasabbra.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Digitalis
senior tag
válasz Melorin #105715 üzenetére
Ez érdekes. Talán kevés lenne a maghajtás? Habár a kis topping dx1-el is teljesen jó volt mikor hallgattam, ilyet nem tapasztaltam. Topping L30 ii ( 32ohm 3.5 watt , 600 ohm / ~ 600mW meg félhangerőn is szabályosan kiugrott a szemem.)
Nincs megsülve esetleg a tekercse, alacsony hangerőn nem hagy ki, vagy nem torzít Nem kéne ilyennek lennie egy 650- nek.Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Gzula[HUN]
addikt
-
Xelo
addikt
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Melorin #105490 üzenetére
Xelo lesz az illetékes fórumtárs. Legrosszabb esetben kimosod mosózsákban, vagy kiöblíted mosdóban kézzel.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Melorin #105482 üzenetére
s4tch szerint spartan helot 2x-szel kiváló. Nálam meghallgatható.
Specifikációk alapján nem lehet megmondani, hogy mi jó hozzá csak azt, hogy mi biztosan nem.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
RetepNyaraB
veterán
Az olcsó spartanról jól szólt, bár nem a gyári csővel. Bkercsóról is jól szól, lineáris táppal az alja is jóval meggyőzőbb. Biztosan lehet feljebb is húzni komolyabb cuccokkal.
De jól szól a telefonomról is, tehát szépen skálázódik.bitrograde@ nagyon is régizenés megoldásokat használ (artikuláció, madrigalizmusok, szövegkezelés) hasonlítsd csak össze a Böhm-féle faltól-falig üvöltéssel. Viszont nekem bántóan túltolja az effektusokat és a tempót. Ez amúgy általánossá vált a (régizenei) előadói gyakorlatban, de majd lecseng egyszer és kisimul.
Bacy@ a Solti lemezek hagyományosan jók szoktak szólni, de nem ismerem konkrétan én sem.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Digitalis
senior tag
[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
emiki6
veterán
válasz Melorin #105385 üzenetére
Aha, mfa jó hozzá, retep is úgy használja, szerintem el is kérheted a 600-át.
Bár s4tch a spartan helot 2x-re esküszik mellé, azt nálam kipróbálhatod, ha lenne egy 600-ad.A 600-ban a vokál közvetlensége nagy élmény!
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Melorin #105371 üzenetére
Ja igen, kellene valami viszonyítási pont is, pl "meghallgattam xy fejest, ez és ez tetszett benne, az és amaz nem igazán, mit ajánlanátok helyette?".
Illetve nézz utána a legjobb fejeseknek 600 dollár alatt, olvass/hallgass róluk jellemzéseket, próbáld őket ki, tapasztalj, írj, kérdezz.
Sokunk tud meghallgatást biztosítani, esetleg kölcsönadást is. Nekem quad era-1 -em van ebben a kategóriában.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Melorin #105377 üzenetére
Azért, mert egyszerre akartam egy rakat dologra reagálni, de csak nézem az írásod, és nem láttam (ÉN kérek elnézést.)
Szintén egy felújított Sennheiser után nézzék, az előbbi hozzászólásomban lévő linkről. Picit lehet, hogy alakítani kell (vagy eleinte sokat használni), hogy ne nyomjon, de ha egyszer "beáll", nem lesz probléma. + tartósak is (elvileg).
-
emiki6
veterán
válasz Melorin #105371 üzenetére
Ez alapján nehéz lenne fejest ajánlani, én nem is értem egészen, hogy mire vágysz.
Számomra a legkényelmesebb fejesek a hifiman "tojásforma" fejesei: edition xs, ananda stb. De cserébe "törékenyek".
Ha strapabíróbb fejes kell, akkor hd600 és 650-et hallgasd meg, az erős szorításuk kezelhető.
Sennheiser, beyerdynamic, akg, grado, hifiman, audiotechnika stb márkák árkategóriába eső fejeseit próbáld ki, az egy jó kis többhónapos project.
-
-
Yodamest
veterán
válasz Melorin #94028 üzenetére
nem, innen hallgasd meg: https://youtu.be/BRk_MwXMseQ?t=220
az EQ rész sokkal vékonyabb, nekem az nem bejövős
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz Melorin #93982 üzenetére
Márkaboltokon kívül nem láttam olyan helyet, ahol csak 1-1 márkát forgalmaztak. Az, hogy pont az említett típusok legyenek készleten, kevésbé esélyes. Viszont ezeket a márkákat pl. a hitspace is tartja; a konkrétumokkal kapcsolatban érdemes felhívni őket, segítőkész társaság.
-
Remus389
veterán
válasz Melorin #93883 üzenetére
Sokféle típusú BMW és Porsche létezik. Egy jó BMW mondjuk 15M, egy jó Porsche 45M, egy jó Ferrari 120M, egy Pagani vagy Bugatti 1 milliárd Ft felett van.
A fejeseknél nagyon nehéz megérezni hogy ez most mennyivel is jobb, meg hogy megéri-e a háromszoros árat, az emberek nem egyformán hallanak, mások a preferenciáik: van akinek jó basszus kell (Audeze), van akinek inkább a hosszútávú kényelem a fontos, van akinek az kell hogy mutatós legyen a külseje (beats, Focal, egyes Sony-k talán), van akinek az kell hogy nyugis legyen, van akinek az kell hogy szellős nagy tere legyen (HD800, Ayra), van akinek hogy jó ár/értékű legyen (Szerintem Beyer), van akinek olcsó kell (akkor aliexpress kínai), szóval sajnos ezek nem kőbevésett, egzakt dolgok.
Ráadásul a fórumokon vannak a saját kedvenc márkájuk iránt elfogult emberek, akik az ő kedvenc márkájukat ajánlgatják, mert meg vannak győzödve hogy az a legjobb.
Ha elmész egy fejhallgatós boltba, ott valószínűleg lesz egy ember aki ért is hozzá, és vele megbeszéled, meg kipróbálod melyik a neked megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
-
Remus389
veterán
válasz Melorin #93836 üzenetére
Nekem furcsa a Beyerdynamic árazása. Van a 40-60K aztán a 150K. És jellemzően mindegyikre, túl erős a szorításuk a fejen, ami nálam egyből bukásra ítéli.
Ez a legtöbb gyártónál így van, ha szintet akarsz lépni, mélyen a zsebbe kell nyúlni.
Persze mindenki tudja hogy nem annyival jobb mint amennyivel drágább, de azért jobb.Mint az autóknál, ha BMW-d van de Porschét akarsz sokkal több pénz kell, ha meg Ferrarit, megint nagyon zsebbe kell nyúlni, ha pedig Bugattit, megint nagyon-nagyon zsebbe kell nyúlni. És nem annyival jobb, amennyivel drágább. Jó tudom az autó inkább státuszszimbólum, de ha attól eltekintünk, hogy 20%-kal jobb legyen gyakran háromszoros árat kérnek el, de ez azért van, mert a középkategóriás autóknak / fejeseknek is kell tudniuk egy bizonyos szintet hozni, különben mindenki a konkurrenciát venné.
Amúgy nálam volt egy DT990 600 Ohm, 32 ezerért vettem használtan tesztelési céllal (eladtam azóta 29 ezerért), és meglepően jól szólt az árához képest, tisztán szólt, dinamikusan, részletesen. Volt egy kis tere is, egy kis levegősség. Szerintem jól is nézett ki és jól összerakott, tartós darabnak tűnt, és mellesleg elég könnyű volt. Az én fejemet egyáltalán nem szorította. Viszont kellett neki equalizer, mert kicsit fülsértőek voltak a magasai, azt muszáj volt leszedni, de utána tök jó volt, nekem jobban bejött mint a HD 650 (HD 6XX-em volt).
Mielőtt meghallgatnék néhány típust...
Menj el valami profi fejhallgatós boltba, és hallgasd meg őket, az az igazi ha kipróbálod. Ha új kell, akkor akár ott meg is veheted.
[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz Melorin #93808 üzenetére
Ezekből mindössze egyetlen kitételnek nem felel meg a Sennheiser HD540 Reference Gold (600 Ohm), mert hogy azt már csak használtan kapsz. Ha mégis ki akarod próbálni, hogy milyen, mert rájössz, hogy használtan más érték-arányokat kap az ember, akkor érdemes egy próbavásárlást tenni a szintén 600 Ohmos (sima) Reference-szel. Vagy meghallgatni valahol/valakinél. Az itt ajánlott HD600 és HD650 sajnos a nyomába sem ér az 540-eknek, és a 660 is csupa gombóc - nem tudja sem azt a kényelmet, sem pedig azt a teres-levegős megszólalást, felbontást és zeneiséget (az egész hangkép fakaszt könnyekre, nem csak a közepe), mint a korábbi csúcsmodell.
Ha a meghajtás nálad nem lesz probléma, akkor - a Sennheisert elvetve is - én a helyedben mindenképpen nagyobb impedanciás fülesekkel próbálkoznék. -
Remus389
veterán
válasz Melorin #93834 üzenetére
Szóval új legyen, nem rendelsz USA-ból, jól szóljon, jól legyen összerakva és jó legyen az ár/értéke.
Akkor a Beyerdynamic típusait keresd. De csak ha nem félsz az equalizer használatától, mert szerintem rájuk fér, amúgy jók.
DT880 pl, de lehet feljebb is menni árban és minőségben is
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz Melorin #93825 üzenetére
[link] ezt nézd. Hogy mennyire fog tetszeni, azt nehéz megmondani. A Behringer tuti, hogy gyenge lesz hozzá.
Felvenném a listára: HE400i 2020, Sundara, R70x, AD900x. A Sundarát még nem hallottam, de ismerve pár frissebb Hifimant, nem elvetendő. Állítólag a Grado Hemp magasa sem szúr, ha egyébként csípted a Grado hangzást, az is klassz lehet.
-
Golota
aktív tag
válasz Melorin #42820 üzenetére
Örülök, ha tetszik, akkor ezek szerint nem volt melléfogás. Én hangoskönyvhöz jobbat ebben a kategóriában még nem találtam, de zenékkel is nagyon bejön a hangja. A sokat hájpolt Sennheiser Px100-II sehol nincs hozzá képest.
A "kábel-problémából" az első szerencsére könnyen orvosolható, mert akkora hosszabbítót teszerl rá, amekkorát akarsz.
-
Golota
aktív tag
válasz Melorin #42591 üzenetére
Szerintem semmilyen fejhallgatóra nem tudsz kényelesen ráfeküdni Erre inkább az IEM való. A V-Jays az egyik legkönnyebb, legkényelmesebb fejes, ami volt rajtam de azon sem szívesen aludnék. Mondjuk úgy, hogy kevésbé zavar, mint egy nagyobb darab. IEM-et én sosem viselnék, az én fülem azt nem viseli el és szerintem hallásvédelem szempontjából sem ideális, hogy a hallójáratodat használja "mélyládának".
-
Melorin
addikt
válasz Melorin #35131 üzenetére
Tegnap megérkezett a 681 HD!
A fórumot olvasgatva nekem az jött le, hogy a plüsspárnákat egyből érdemes feltenni rá ha a kényelem fontos, szóvalkicsomagolás után egyből neki is álltam levenni az alapot és feltenni a plüsst.
Jelentem ezt csak erős idegzetűek csinálják meg! Durva, hogy mennyire meg kell kínozni egy vadiúj fejhallgatót, mire felmegy a párna! Tényleg rakhatta volna a gyártó alapba ezt rá.
Egyébként jól szól, tényleg mélyorientált, néha szinte lüktet a fejemen.Viszont ahogy növelem a hangerőt, olyan érzésem van, hogy mindjárt itt a vége és elkezd torzítani, szóval érzésreelbizonytalanodik, mintha nem bírná tartani a tempót, de ezt nehéz megfogalmazni.
Még valamit észrevettem, de ez nem biztos, hogy a fejes hibája, szóval hogy ha egy filmben a szereplők felemelik ahangjukat, akkor olyan mint amikor túl hangosan kiabálunk egy mikrofonba, és túlvezérlődik, és olyan repedt, enyhéntorz hangja van, mintha ki lenne szakadva egy hangszóró membránja.De ennek jobban utánajárok, hátha csak a filmekkel van baj, vagy valami más vezérlődik túl. Mindenesetre hangfallalnem hallatszik semmi ilyesmi.
De még egyébként is járatnom kéne a fejest
Ami a kényelmet illeti: nyomja az állkapcsomat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN