-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
Valaki próbálta már amúgy ezt a LEWITZ HP8500 milyen mélyei vannak vagy milyen a hangzása?Azt írják takstar 80 pro klón és az nem valami jól szól 50mm driverrel.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Exodius #87497 üzenetére
Na meg a Stax. Komolyan elhiszi bárki, ha valaki őszintén, minden érdektől mentesen egy ilyen listát akar készíteni, az kihagyja a Staxokat?
Arról nem is beszélve, hogy pl. ha már DT880 pro helyet kapott, a nála jobb vintage DT880 miért nincs ott? Ja, mert azt már rég nem forgalmazzák.
De ugyanígy ott lehetnének a régi csúcs Staxok, Sennheiser Orpheusok is.
Reklám ez, semmi több. -
Zoliee
senior tag
Igen, kutya nehéz megtalálni az összeillő komponenseket.
Ha túl leszünk ezen az "őrületen", és van kedved, szívesen látlak, hogy kipróbáld egy TMP láncon, vagy egy M11+Schiit Vali 2-vel. Persze így én is meghallgathatnám
A tavalyi Hifi-show Audiocentrum standján (ami az előtérben, zajos közegben volt), valamelyik Questyle dac/amppal nekem határozottan tetszett. Jobban, mint a Clear. Persze az idő rövidsége, a zajos háttér + egyéb okok miatt nem volt túl optimális a hallgatózás. -
s4tch
veterán
válasz
Zoliee #87477 üzenetére
Nem sikerült még teljesen. Kaptam egyszer kölcsön egy ADL GT40-et fehér_ember kollégától, az gyakorlatilag megegyezik a saját Centrance Hifi-M8-emmel a legtöbb fejessel (úgy rémlik, fehér_ember nem hallott különbséget a GT40 és a M8 között HD660s-sel, és én is simán összekevertem volna őket a Nad HP50-nel), de az Elear magasai érezhetően finomabbak, simábbak voltak a GT40-ről, szóval az lenne a kívánt irány - csak a GT40 akármilyen finom hang, az őserő hiányzik belőle. Pont egy éve vettem a fejest, gondoltam, majd idén tavasszal elindulok vele hallgatózni, de aztán objektív okok miatt nem jutottam messzire. Vettem a M8 mögé egy Little Dot MkII-t, ezzel inkább más, mint egyértelműen jobb a M8-nél. Alacsony hangerőn különösen jó a Little Dotról, elvagyok vele így is akármeddig, de azért hallom, hogy ebben a fejesben még több van. Egyébként lehet, hogy csak párnát kéne szereznem rá. Ha a drop nem szívatta volna meg a népet az Elex párnákkal, azzal tettem volna egy próbát.
Olyan nem volt, hogy nem tetszett, komoly eszköz ez, de pl. a Marantz HD-DAC1-ről, amivel anno demózták valahol, vagy a saját Xduoo XD-05-ről elég nyers hangja tud lenni.
Nagyon kéne egy fejes tali jövő tavasszal.
-
Pityu.
nagyúr
Őszintén meg mondom elgondolkodtam róla,hogy egy ilyet LEWITZ HP8500 kipróbálni olvastam róla egy két véleményt bár a basszus témára volt aki azt írta kevés de ez ember függő gondolom.írták nagyon kényelmes meg jól zárja a hangot nagyon jó a hangzása,meg nézegettem tetszik a színe meg olyan nagyon összerakottnak tűnik olyan igazi fejhallgatós külseje van,csak igen kicsit félek,hogy m,most azt tudom az sl150 hogy szól és hogy ez hogy szólna,viszont a felépítménye ezerszer stabilabbnak minőségibbnek tűnik.
-
Sinesol
veterán
A frekigrafikon csak a tonalitast mutatja meg, az meg önmagaban elèg kevès, szal csak kiindulasi pontnak lehet jo. Mas tipusu meresekböl meg keveset talalni, szinte semmit, szal nehez összevetni ismert referenciakkal. Sbaf-on burst response-t kezdtek valamikor merni, de az is abbamaradt nagyreszt.
ASR—en nem tudom mi lesz a dolog vege, de jelenleg megy az ötleteles, hogy a lehetö legtöbb fele merest vegyek fel a repertoarba, az mèg hasznos lehet a jövöben, mar csak amiatt is, hogy megertsük mit miert hallunk ugy, ahogy. De barmennyi meres is lesz teljesen pontos kepet nem tud adni, mivel nem egy egzakt elektromos jelroo vsn szo, amit objektiven könnyen lehet merni.Fostex alatt a TH900-ra es TH610-re gondoltsm, elvileg ugyanaz a driver van mindkettöben, bar elsösorban egy TH900-at szeretnek meghallgatni, mivel mindenütt àradoznak rola, hogy melyek teren talan a legjobb fejes, kellö mennyiseg mellett a minöseg is nagyon jo.
A masik amiröl hasonlokat allitanak az az Abyss Phi, on de annyit sose adnèk ki èrte, amennyiert vesztegetik. -
KisTücsök
addikt
Köszi!
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Pityu. #87480 üzenetére
Plüss általában világosabb, (mű)bőr sötétebb hangzást ad. Hogy mennyire más egy párnacserétől a hang? Általában eléggé, mintha fejhallgatót cserélne az ember. Ezért nem is szoktam javasolni a gyári párnák cserélgetését, ha nem a hangzás miatt történik, mert lutri a végeredmény.
Ha a fül távolabb kerül a drivertől, az több magast eredményez. Aki cserélt már kilaposodott, viseltes párnát ugyanolyan típusú újra (de gyakran elég csak egy párnamosás is), az tapasztalhatta.
-
Samtya
senior tag
válasz
csebice #87472 üzenetére
Oké, szívesen, örülünk.
#87469 lowzor: úgy tudom a PS4-hez passzított verzió a 41 ohmos, a hangerő veszteséget kompenzálandó.
#87464 K1LLMy53Lf: a velúr nem ugyanaz mint a plüss az én olvasatomban. Azt értem velúron, amit a gyártók pl. micro suede-nek neveznek. Brainwavz-nél is külön kategória vagy a Shure 1540-é is olyasmi. Hangra inkább a bőrökhöz áll közelebb, mint a plüsshöz.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Pityu. #87480 üzenetére
Meg kell erősítsem a Dave által leírtakat. Hibrid párnákkal esetleg tudsz "finomhangolni". Valamikor lesz jó eredménye, de van úgy, hogy azzal is pocsék hangzás jött össze. De olyan is van, hogy plüss párnásat akarod "tunningolni" bőr párnával, és egy mélyre hangolt elmosott akármi lesz belőle.
"Azt olvastam ha vékonyabb a párna és közelebb van a fülhöz a driver jobb a hangzás."
Próbáld ki akár a régi Philipseden is (ha működik még néha), hogy valamennyire összébb nyomod a fejeden, és megtapasztalod. Ebből kell összehozni egy kompromisszumot, hogy kényelmes is legyen, a füledet ne birizgálja, és még szépen is szóljon. -
Dave™
nagyúr
válasz
Pityu. #87480 üzenetére
A bőr vs. plüss rengeteget számít: a bőr jobban szigetel, ezért közvetlenebb lesz a hang több méllyel, a plüss ennek ellenkezője. Ezért is szokott általában bőr lenni a zártak párnája, a nyitottaké pedig plüss. A távolságnak is van szerepe, de nem attól fog jobban szólni, hogy közelebb van. Fejhallgatója válogatja, hogy melyikkel jobb.
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #87479 üzenetére
Ennyit befolyásol hogy bőr e vagy plüss a borítás? Azt olvastam ha vékonyabb a párna és közelebb van a fülhöz a driver jobb a hangzás. Jók ezek a memória habos szerű fülpárnák is?
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #87464 üzenetére
Ha minden méret változatlan, akkor elvileg vékonykásabb lesz tőle a hang. De ez csak a fő szabály, igazából kiszámíthatatlan. Alapvetően azért kevésbé szigetel.
Olyan is előfordulhat, hogy pl. egy gyári vastagabb bőr párnától egy kevésbé vastag, normálisabb anyagból és keményebb szivacsal készült plüss párnával szebb lesz a hangzás, mert közelebb kerül a driverhez a füled. De ez csak egy ellenpélda, ami erősíti a szabályt.
-
s4tch
veterán
-
KisTücsök
addikt
Van fent egy Elear. Ahogy látom egész jó áron. Beszéljetek le róla pls. Mondjátok, h nincs rá szükségem.
-
lowzor
veterán
Sziasztok!
A Cloud Pro-nak már más lehet a hangzása, mint a régi Cloud-nak?
Mert ahogy nézem 41 Ohm az impedanciája, a réginek pedig 60 volt. -
Igen, valóban alulértékelt és kissé válogatós a forrásra, de ha egyszer megvan a kémia, nagyot szól.
A CTH akkor lehet mellé egy stabil ajánlás. Mobilról sehogy sem tetszett, talán akkor, ha nincs mihez viszonyítani, de amúgy halvány árnyéka önmagának.
Nekem a másik, gyakrabban használt fejesem (HD6xx) teljesen más karakter és neutrálisabb forrást igényel, ezért került az MSR7-re útilapu. -
Dave™
nagyúr
válasz
ferzoli #87465 üzenetére
Nekem az asztali források között is nagyon változott, anno az Essence One-ról nem volt jó, Z40-ről so-so, a NAD D3020-ról jó (jobb) volt, de a CTH-val most olyat mutatott, amit nem hittem, hogy tud, szóval most ezt hallgatom esténként
Szerintem súlyosan alulértékelt fejes, pont a fentiek miatt. Nagyon könnyű "félreérteni". A magasai olyan minőségűek, amit sokkal drágább fejesekből sem hallottam még, és rendesen kiszolgálva a mélyei is majdnem felérnek erre a szintre.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
Egy műbőr ->velúr/plüss párnacsere általánosságban milyen irányba változtat a hangon?
-
s4tch
veterán
válasz
Sinesol #87447 üzenetére
A "valamelyik Fostex" konkrét modellt takar, vagy igazából bármelyiket jelentheti? Csak azért, mert a dropos modellek teljesen más nívót képviselnek, mint a TH900, vagy akár a D7200. A TH900-ban irgalmatlan mennyiségű és minőségű mély van, a kistesók azt a sebességet és részletet alul nem tudják.
Ha csak a paraméterek számítanának, nyugodtan vehetnél szimpatikus frekimenet alapján egy fejest, alá egy papíron passzoló forrást, és boldognak kéne lenned. Mégsem így van. Pl. a D7200 hitvány forrásról képes bántóan sziszegni, normális forrásról viszont kifejezetten sima magasai vannak.
-
-
Zoliee
senior tag
válasz
ribizly #87455 üzenetére
AVX-en van egy augusztusi hsz, "régi motorostól" és vicces de ő meg azt írja egy kérdésre válaszolva a d7200-ról:
"Üdv! Denon AH-D7200 fejhallgatóról mik a vélemények?
Basszus fürdő, szép köntösbe bújtatva.
Egyáltalán nem éri meg az árát."
Szóval ahány fül, ahány ízlés meg lánc, annyiféle vélemény...
Dave: -
Dave™
nagyúr
válasz
Sinesol #87439 üzenetére
Az MSR7 is teljesen könnyen hajtható, teljesen korrektül szól egy gyengébb telefon vagy tablet kimenetről is, aztán egészen más arcát mutatja a CTH-ról, rendesen meghajtva. Ezért is van talán, hogy egyszerre tud vékony és világos, kiegyensúlyozott, vagy kellően telt hangú lenni. Mire dugod rá...
-
ribizly
veterán
válasz
Sinesol #87450 üzenetére
Ez nem egy igaz állítás sajnos.
Egy dolgot nem szoktak figyelembe venni: mennyire tudja tartani az adott eszköz az összes spektrumban/frekvencián a jelszinteket az összes hangerőn mindenféle terheléssel (ugye eltérő driver paraméterek, kábel paraméterek vannak ráaggatva). Na ez az amit nem tudnak a kis (meg az olcsóbb) eszközök. Bizonyára minden forráshoz van optimális paraméterekkel rendelkező fejes, de messze nem mindennel lesz ez így. -
ribizly
veterán
válasz
Sinesol #87434 üzenetére
Na nekem semmilyen melegség nem jellemző most erre. Teljesen tiszta, gyönyörű hangokat hallok. A tér és a pozícionálás egészen kiváló. Mélyek is vannak, ám nekem a mennyisége kevés a megszokotthoz képest. A "háttérben szólnak". De lehet még futok vele 1-2 kört (párnacsere, kis eq emelés) aztán ki tudja mi lesz.
-
Sinesol
veterán
Ja hát ez a veszély nem fenyeget, eddigi tapasztalatokból nekem az jött le, hogy általában ahogy növekszik a mély mennyisége, űgy tűnik el a tisztaság, sebesség, ütősség.
Még nagyjából az elején vagyok a dolgoknak, az emlitett Denon-t néztem meg, plusz egy ATH-M70x-et. Az M70x se igazán jött be, egyrészt kicsit vékony a hangja, másrészt meg eléggé irritálóak voltak a magasak.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Sinesol #87447 üzenetére
Pont nem a hangerőre gondoltam, telefonomról is hangos a Denon, pedig egy hulladék. Főleg az Atom karaktere jótékony hatással lenne a fejesre. A régi időkből biztosan emlékszel még, hogy hogyan is működik ez a dolog.
Miket néztél még eddig? Azért óvatosan, nyilván nem olyan helyeken nézelődsz, de sokszor sok embernek az impact = mennyiség.
-
Sinesol
veterán
válasz
Xavius #87448 üzenetére
A meghajtás energia kérdése, a jel tisztaságával sincs különösebb gond, bár messze nem csucs cuccok, de nagy gond nincs velük ilyen alacsony energiaigény mellett. Persze szebb egy nagy asztali cucc, meg mutatósabb, de attól még az apró cucc is elég lehet adott esetben, csak a paraméterek számítanak.
-
Pityu.
nagyúr
Rosszabb minőségű hangtól hallatszódhat sistergés szerű valami? Most hangos könyvet hallgattam nem zenét és minden befejezett szó vagy mondat után a bal fülemben pici sistergést hallottam,rossz szokásom rá áll a fülem az ilyenekre. Meg valami néha fejmozdításra jobbról el kezdett enyhén zörögni az sl150 ben valami fejpánt körüli dolog,a hangka egyébként jó.
-
Sinesol
veterán
DragonFly Black volt az üzletben, ami nem egy nagy durranás, de egy pár milliwattot kérő cucc nem kihívás annak sem, de igazából jelentős különbség saját dongle-val sem volt, olyan kis impedancia mellett az is kitol pártiz milliwattot. Nem tudom a THX AAA vagy Atom mit dobna rajta, mivel ha már pár milliwattból elvan, akkor szerintem olymindegy, hogy a másik cucc további 1 vagy 2 watt hever parlagon. Ez kb. olyan, hogy tökmindegy 500 vagy 1000 wattos táppal eteted a 200 wattot fogyasztó géped, ugyanannyit fog enni.
Amúgy nem egy rossz fejes, csak ez a "soft" mély nekem annyira nem jött be, az amugyis eléggé nyugis hangzás még inkább nyugis, elalvósabb lesz. El tudom képzelni, hogy valakinek tetszik ez a hang, meg van ennek is az előnye, de nem az én világom.
Valamelyik Fostexet-et lenne jó meghallgatni valahol, arról írják, hogy brutális impactja, sebessége és tisztasága van mélyek terén. Jelenleg épp én is valami jó méllyel rendelkező fejesre vadászom, mert szép a közép, meg magas, de ha nincs rendes mély az elég sokat elvesz sok mindenből. -
fericske
addikt
válasz
Zoliee #87442 üzenetére
Tudom, hogy 5200 van neked, csak azért kérdeztem, mert Sinesol a 7200-ról írt és a két fejhallgató különböző hangzású.
Mint az 1200 meg a 9200 is. Mind a négy más tuningolású.
Egymás mellett mindet egyszer hallgattam meg csak, de 7200 és 5200 többször is együtt.
Itt, kivételesen meglehetősen osztom Sinesol véleményét a 7200-al kapcsolatban, amikről hallottam azt a fejest.
Mondjuk az Anton pont nem volt meg a 7200, csak az 5200, de más cuccokon igen, amik közül csak a Questyle-ok voltak említésre méltó alávalók (a Marantz hd dac1 és Senn hdvd820-on voltak még alatta, de azok szerintem nem jó cuccok.....), és azokon nekem is hasonló dolgok jöttek át, ameddig a többi Denon-tól nem.
Ezekről nekem a 7200 nem jött be, viszont az 5200 nagyon is.
Persze a szinergia mindig kérdéses. -
Sinesol
veterán
válasz
Dorien #87443 üzenetére
Igazabol nincs ellentmondas, megvan a magyarazata annak is, amikor hangos valami, de megis gyenge a minöseg, mivel akkor az törtenik, hogy hiàba tart egy adott hangeröt a fejes, a peakeknèl kifut az eröböl, ezert clippel, torzit a fejes. Itt viszont olyan szinten alacsony az energiaigeny, hogy ilyesmiröl nehez lenne beszelni, raadasul ez a kis energiaigeny is 25 ohm mellett jelentkezik, ahol a legtöbb cucc eleve jol teljesit.
fericske: A fizika mar csak ilyen, az adatok tükreben eleg egyszerüen meghatarozhato adott hangerö energiaigenye, nagyon nincs mit magyarazni rajta.
-
Zoliee
senior tag
válasz
fericske #87440 üzenetére
d5200 van nekem. Már az erősítő is bekötve, így már én is tudom, mire volt a dicséreted. Szenzációs fejhallgató erősítő, viszont nekem/számomra gyenge asztali erősítőnek. Mondjuk nem is vele egy kategóriájut használok jelenleg.
Sinesol: megint a számok...
semmit nem jelent.
Milyen láncon hallgattad, amire ezt a sommás véleményed alapozod? Talán mobilról? Hiszen könnyen hajtható... -
Polllen
nagyúr
HA-ra felkerült egy egész jó árú Amiron. Korábban más is akart ilyet, uh lehet érdemes gyorsan lecsapni rá.
-
Zoliee
senior tag
Nem akartam hozzászolni, de kb ennyi a lényeg, semmi több.
Magyarán skálázódik rendesen. Én is majdnem eladtam annó, de éreztem több van benne.
Most egy TMP Ant dac, és egy Ant erősítő van elékötve, és eszem ágában sincs cserélni.
Mézes geil réteg/puha búgós/stb=gyenge meghajtás -
-
stellaz
veterán
Soundmagic P22C
Másfél hét hallgatás és bejáratás után azt kell mondjam nagyon jó hangja van. Nem fárasztó, lágy, kellemes hangzás, emiatt talán kicsit kevésbé testes a megszólalása, mintha mindig picit halkabb lenne, mint a valós hangerő. Kellően sok részletet is ad, lemegy elég mélyre, kellemes a basszus aránya. Telefonról is kellően hangos, szerintem aránylag könnyen hajtható. Egy itthoni aldis BT fejeshez képest sokkal élettel telibb, és a KOSS portaprohoz képest is részletezőbb, lágyabb. El is raktam őket a szekrénybe. Telefonról, Sony SBH20 bt lejátszóról és chromecast audioról szoktam hallgatni.
A fülpárna és az egész fejes nagyon kényelmes, aránylag jól izolál, órák után sem zavaró a fejemen. Ugyanakkor eléggé recseg a kasztni fejmozgásra, egy kicsit masszívabb építés a javára válna.4900 volt telekomtól akcióban, mondanom sem kell, hogy nagyon megérte, kifejezetten "nagyfiús" hangja van.
-
Sinesol
veterán
válasz
ribizly #87430 üzenetére
Csak a D7200-at hallottam es nekem se jött be annyira a mèly. Az volt a gond vele, hogy puha, kicsit bùgós, nem igazàn volt benne meg a kellö ütösseg, feszessèg. Olyan mintha az egesz hangkèpen lenne egy “meleg“ filter, ami mindent szepen lekerekit, mindennek elveszi az èlèt.
-
Rogiii
aktív tag
Na megjött a Philips Fidelio X2.
Hétfő este rendeltem meg a francia amazonról Gzula(Hun) ajánlására és ma délelőtt hozta is a futár, álmomban nem gondoltam hogy ilyen gyorsak lesznek.
Most értem haza még melegszik, amint kipróbáltam a hangjáról is írok pár szót. -
verybigboy
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #87428 üzenetére
NEM a mélyek miatt hallgatom az Oneodio-t, hanem a kiszűrődő hang miatt ... ill. azért nem a Philips-et hallgatom, mert onnan relatíve sok a kiszűrődő hang, s az az itthoniakt sajnos zavarja.
-
ribizly
veterán
Egy kis Denon D5200 elmélkedést indítanék útjára. Úgy alakult, hogy rászaladtam az aprón és AVX-re felpattintott darabra (miután kiderült, hogy az egyik kollégám az eladó
) és most jól összehallgattam az itthoni kedvencel (HPH-MT7).
Be kellett lássam, hogy én mélyimádó vagyok.
Még azért nem a V-moda M100-as szintű dolgokra vágyom, de valahogy ez a nagyon kiegyenlített hang nekem nem adja. Amikor a Yamaha-t hallgatom, akkor akaratlanul is van, hogy elindul a lábam. Amióta ezt felfedeztem ez az igény minden másnál. És eddig szinte minden más "elvérzett".
Egyébként egyértelműen egy technikásabb fejesről beszélünk a D5200 személyében:
- Jobbak a magasai, a közepe.
- Szellősebb a hang.
- A pozícionálás és a részletesség kimagaslóak.
Ez ugye nem is meglepő a 3x-os árcédula láttán, de sose gondoltam volna, hogy simán úgy megállapodok egy "belépőkategóriás fejes" mellett, hogy nem is nagyon tudok elmozdulni.Nekem ezek a Denon-ok (volt már a kezeim között valami olcsóbb wireless, D5200, D7200) a QC sorozaton kívül (az meg ugye más miatt) valahogy nem adják.
Másoknak meg ez a mindene. Majd valaki másnak örömet okoz. Ettől szép ez az egész.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
verybigboy #87427 üzenetére
Kérdésre a rövid válasz, igen. Kicsit bővebben.
- Legtöbbet pont az X2HR-t használom. Sony MDR-1A után először kicsit furcsa volt, de tavasszal bejött a jó idő, és "kénytelen" voltam előbbit használni. Most már jobban rászoktam, mint a MDR-1A-ra.
- Utána legtöbbet egy rádiós Sony RF850RK-t használok, azt TV-hez. Ezen szoktam évszak viszonylatában cserélgetni az OneOdio párnáját egy hibriddel. (A 810-eseket lepasszoltam az asszonynak.) Nagyon szeretem egyéként ezt is, simán tudok vele pincében is híradót hallgatni, és nem gerjed minden x@rra.
- Utazáskor, amikor "olyanom" van, vagy több zaj van itthon, mint kellene, akkor az MDR-1A.
Ezeken kívül van még 3-4, amit időnként leporolok.Ha ennyire bejönnek a mélyek, akkor a nyitott vonalat szerintem elengedheted, mert olyan nyitottat, amiben még az X2HR-ben is több mély van, nem sok van szerintem.
-
verybigboy
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #87426 üzenetére
Philips FIDELIO X2HR-el továbbra is elégedett vagy?
Nálam is itt figyel, de megvallom az összes közül (Philips Fidelio X2HR, Takstar Pro 82 és Oneodio Studio Pro) ... az utóbbit használom 95%-ban a Loxjie D10-hez.
Ebben mondjuk NAGY szerepet játszik az hogy a Philips nyitott, az Oneodio zárt füles!
-
Gzula[HUN]
addikt
-
Alemida
tag
válasz
Gzula[HUN] #87424 üzenetére
Igen így voltam vele, hogy első fejesnek talán nem lövök mellé. Reggel vettem át, már megy a járatás 🙂. Köszi a párnát, szeretnék is rá valami nagyobbat, néztem a brainwavz oval sheepskin leathert is meg valami szellősebbet is. Az a bársony az nagyobb mint a gyárija?
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
@Sinesol, ribizly: Köszi a tippeket, a k712 PRO lesz nekem való.
Úgy látom elég picky ha erősítőről van szó, de elvileg a JDS LABS ATOM ki fogja szolgálni.
-
ribizly
veterán
Én egy dolgot tudok: Az AD900x után az AD2000x igen komoly csalódás volt (több mély, szűkebb színpad, stb), így én lebeszélnélek az AD1000x-ről, már csak azért is, mert sok helyen azt lehetett olvasni, hogy az AD1000x nem nagyon tudta lelépni a 900-ast.
Az elébb ajánlott K712 mellé én még ezeket dobnám be kicsit feljebb lépés gyanánt:
AD900x
K7xx
HD58x
HE400S/HE4XX
Sundara
És még ki tudja
Ha meg nagyot lépnél, akkor lőjj egy mindig sláger Amiron Home-ot. -
Sinesol
veterán
Éna helyedben bepróbálnék egy AKG K712-t.
Nagyon jó tér, kiváló imaging, kellően részletes, miközben megvan a dinamika is, feszes, ütős a mély.
Egyébként Sennheiserek kapcsán ne az 559-ből indulj ki, a nagyobbakhoz annak köze nincs.
Egy HD600 kapcsán pl. eszembe nem jutna a veil, nem sok transzparensebb fejest hallottam, csak az a gond, hogy a tér gyengéje a szériának. -
kNG
senior tag
Sziasztok!
Nagyon sokszor kértem Tőletek tanácsot, és nagyon sok jó tippet kaptam, sokat hezitáltam eddig, de mostanra tisztázódott, milyen hangot is keresek pontosan. Úgy döntöttem, lépek egy nagyot előre, és "felesleges" sidegrade-k helyett egy nagyot (remélhetőleg nagyon nagyot) szeretnék előre lépni.
Szóval valami ilyesmit keresek:
- Neutral hang, ami bright felé húz kicsit (értsd: AD700X-hez hasonló magas, "csilingelős" hangok - általában véve a magas hangok talán lehetnek egy kicsit visszafogottabbak), de - az AD700X-el ellentétben - kellő mennyiségű basszust is szeretnék, kiegyensúlyozott középfrekvencia mellett. A "sennheiser veil-t" kerülném (megvan annak is a helye és ideje, de most ledöbbenni szeretnék, nem "unalmas" neutrális hangot keresek).
- Nagyon-nagyon fontos, elsődleges szempont: természetes hangszerhangok. Ebben az AD700X jelenleg nagyon elhúz a HD559-hez képest, a dobot dobnak szeretném hallani, a hegedűt hegedűnek, stb. Tehát nem egy "digitális hangot szeretnék hallani", hanem a valóshoz minél inkább hasonlítót.
- Nagyon fontos szintén: szellős, airy hang (természetesen nyitott típust keresek). Ezt imádom az AD700X-ben, mindenképp ragaszkodom hozzá.
- Jó imaging. és jó soundstage (semelyikből sem kell feltétlenül kiemelkedő - ha jól gondolom ha az egyik elmegy extrém irányba, akkor a másik sérül - szóval legyen mindkettőben kellően jó).
- Részletes, és dinamikus hang (fontos, hogy mindkettő igaz legyen a fejhallgatóra).A fentiek alapján gyanússá válhat, hogy gyakorlatilag egy "steroiddal felpumpált AD700X-et keresek", és adná magát az AD1000X következő lépésként, de a hazai árak is annyira elszálltak, hogy nem éri meg, irreálisan magasak lettek.
Próbáltam utána nézni a dolognak, de az egyetlen fejhallgató, ami hellyel közzel megfelelhetne az elképzelésemnek, talán a HiFiMAN Sundara lenne. A QC-t illetően viszont bőven vannak kétségeim, sok jót nem hallottam ilyen szempontból a HiFiMAN fejhallgatókról. Valakinek van esetleg közvetlen tapasztalata ezen típussal kapcsolatban? Hang, és QC is érdekel. Esetleg a leírásom alapján nagyon mellélőttem?
A Sennheiser HD560S jutott még eszembe, de attól tartok, hogy ha hangképben upgrade is lenne, tecnhikai képességeket illetően csak egy sidegrade az AD700X mellett, aminek sok értelmét nem látnám. (Ez a típus teljesen új drivert kapott, neutrális a hangolása, treble tekintetében kicsit kiemelt, de nekem ez pont tetszene).
Esetleg a fentiektől eltérő típust ajánlanátok? Egy teljes kategóriával, szinttel feljebb szeretnék lépni, nem akarom halmozni a fejhallgatókat, mert annak sok értelme nem lenne. Keret: max. 140-150k, de nyilván örülnék, ha ettől kevesebből meg lehetne oldani
de ha tényleg nagyot lehetne előre lépni, akkor ám legyen...
Lánc: TIDAL HiFi -> FiiO e10k DAC -> JDS LABS ATOM AMP -> fejhallgató.
Segítségeteket előre is köszönöm!
d(^_^)b
-
BMS
őstag
Hali
Lebeszéltek a vezeték nélküli fejhallgatóról(árban sajnos nem fér bele még a belépő szint sem)
így nézek egy vezetékest helyette.
Ebben kérném a segítségeteket.1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Kizárólag otthon.
2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Csak játékra.
3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Maximum 30-35.000Ft.
4. Új vagy használt?
Új.
5. Circumaural vagy supraaural?
Circumaural.
6. Zárt vagy nyitott?
Zárt.
7. Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
A jelenlegi fülesem egy HyperX Cloud,minimum az a szint legyen(kagylóméretben is megfelelő).
8. Honnan vásárolnál?
Csak itthonról.
9. Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált hangkártya....később veszek majd dedikáltat. -
Samtya
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #87413 üzenetére
Az esetleges notebook jack problémát nem oldja meg Boomproval, illetve nem 100% az esélye, hogy megoldja.
-
csebice
csendes tag
nagyon szépen köszönöm a segítséget Samtya és Gzula!
-
Samtya
senior tag
válasz
csebice #87403 üzenetére
A HP8500-nak nincs mikrofonja. Külön USB mikrofont kellene hozzá venned.
Nézegettem a Probook 450 support oldalait, és másoknak is gondjuk van a jack csatlakozóval. Lehet, hogy válogatós ez a notebook ilyen téren. Megteheted, hogy kikerülöd a jacket és egy gagyi USB hangkártyát alkalmazol. A mikrofon bemenet hangminőségét nem tudom, és a Pana fejhallgatód mikrofonjának minőségével kapcsolatban is vannak kétségeim. De úgy is lehettek vele, hogy szólni szól és a célnak megfelel. Az USB hangkártyához 2 jackre kell alakítani a 4 szegmenses fejhallgatót egy adapterrel.
Vagy rámentek a minőségre és beszereztek egy Cooler Master MH752-t. Ez mindent tud. Eleve van hozzá USB hangkártya, normális hanggal. A mikrofonja a legjobb a kategóriában és levehető. Nagyon kényelmes és jó hangú fejes. Az MH751 ugyanez csak USB hangkártya nélkül, erre figyeljetek oda. -
Dorien
veterán
válasz
chrisnagy13 #87400 üzenetére
Felraksz egy Superlux HD662B-t és te is fogod.
Anno olyan süketszoba érzetet csinált, hogy jó időre elment a kedvem a zárt fejhallgatóktól. Aztán rájöttem, hogy nem mind ilyen, sőt...
-
aerosmith
őstag
válasz
Én is hallom de csak akkor ha szilikonos füldugót használok alváshoz, fejhallgatóval nem.
Ilyen folyamatos halk zúgás. -
csebice
csendes tag
Sziasztok!
Nézegetem a Lewitz HP 8500-t, amit ajánlottatok lapokkal előbb. Feleségem számára lenne online meetingre (Máltán vettük a Panasonicot, ami csak az ő laptopján nem működik egyedül, azóta hazajöttünk, és most már érzékeli, hogy bedugjuk, de kb 2 mp múlva már azt érzékeli, hogy ki lett húzva ...) azonban hiába kerestem nem találom, hogy van-e benne mikrofon tehát ténylegesen tudja-e használni arra, hogy meetingen részt vegyen, megszólaljon?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Bodz
nagyúr
válasz
#56173056 #87395 üzenetére
Én a cica-virág-unikornis kombó alá nem adnám.
Csak írd be pl Alin hogy cat ear és tuti találsz valamit amit fel tudsz hekkelni a fejesedre. -
alphamooncam
őstag
válasz
Megfogtad az eredeti hozzászólásom lényegét
Igaz, hogy nem erről szólt, de legalább volt valaki másnak szerenxséje elterelni a lényegről a figyelmet, aki nem én voltam.
Akkor mostantól én vagyok az a humortalan humanoid, akinek vér folyik az ereiben?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- S21(128/8) dobozával tokkal
- HP Victus 15-fa Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% i5-12500H 16/512 RTX 3050 4GB 144Hz
- ELITRO Részletfizetés , bankmentes , kamatmentes. Érkezés alatt . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Új Asus TUF GAMING A15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 2050 4GB 144Hz
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MOST NAPONTA -1000 FT: Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Pad 7 Pro 11"2 / 8GB/256GB / Szürke / Újszerű állapot / 1 év garanciával / Csak WIFI
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest