- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Nem hiszem, hogy előerősítőre gondolt, nekem is kellene, csak pont a fordítottja, vagyis egyszer a fülesbe, máskor a hangfalra. Sima bemenet választó kellene szerintem. Ha csak 1 bemenete van a füles erősítőnek, de van CD, számgép stb mellette ne kelljen ide oda dugdosni.
Pl ilyen gondolom
Csak nem árt, ha normális anyagokból van a bele.[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz Bobolit #8397 üzenetére
Ezt előerősítőnek hívják, a választék igen széles, az ilyen viccesen egyszerű passzív hangerőállító és bemenetválasztótól az ilyen méregdrága csodákig.
-
Bobolit
aktív tag
Sziasztok!
Audió elosztót keresek, olyat ami több forrást fogad és kapcsolóval választható, hogy a kimenetére honnan adja a jelet. Hol találok ilyet, vagy egyáltalán hogy keressek rá, mert nem igazán jártam eddig sikerrel.
Köszönöm!
-
DBAtti
aktív tag
Szia!
Azt még nem tudjuk miről zenél, mi a forrás. Ennek függvényében nem mindegy mit választasz. 20 és 30k-ért szerintem nem nagyon lehet találni ilyen fejest ma újonnan
Ami tetszett -és másoknak is- az a Beyer DTX 910-ese, könnyű, kényelmes, még ha nem is olyan nagy, mint a Senn 555, de simán befér 20k alá, hangja teljesen jó.30-ért... hm. Marad a használt, new-old stock vagy a külföld, nekem nincs ötletem. A 701 szerintem azért ennél többért megy el manapság, és most láttam, hogy a 601 már nem is létezik talán.
Esetleg ATH AD 700, de itthon aránytalanul drága, külföldről beszerezve mehet...
Most néztem:
http://www.amazon.com/Technica-ATH-AD700-Open-air-Audiophile-Headphones/dp/B000CMS0XU100USD!
Ennyiért lehet kettőt vennék
Szerintem nagyon kényelmes, már lehet kapni a lilán kívül feketében is tudtommal, de nincs a lilával sem baj, meg nem is azt nézegeted. A térleképezésével sokan nem tudnak kibékülni, rajtam nem volt eleget egy ítélethez, szumma tetszett. A szállítási feltételekkel nem vagyok tisztában, de 100USD-ért tényleg ajándék."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
törölt tag
Én is elsősorban a Shure 440-et javasolnám meghallgatni-kipróbálni, a zártsága ellenére a filozófiája nem áll messze a HD555-étől, persze mások a hangszínei. Az Audio-Technica M40 eléggé másképp szól, de lehet hogy megtetszene. Sennheiser HD-518... Egyébként szerintem egészen jó az utód HD558 is, csak sajnos az nem kapható olyan olcsón, mint ahogy az elődje volt kapható hosszú időn át bagóért,
-
jzola
tag
válasz vodkaboy22 #8390 üzenetére
HD555-ben a kényelmet szerettem.. Q701 hozzá képest ebből a szempontból rosszabb, de hangban nekem jobban bejön
[ Szerkesztve ]
"De nyelvelnek, zsibongnak, ûznek S nekihajtanak önvesztükre Mindig új hitnek, dalnak, tûznek."
-
vodkaboy22
addikt
Amit én hallgattam és jobb volt:
AKG701 (használtan körülnézel találsz ennyiért, jó csak számomra nagyon fura tere van.)
Pioneer SE-A1000 (30k új kategóriában minden sennit vert pedig anno csak sennim volt)
sony mdr-xb700 amit hallottam még ebben de azt egy sokkal olcsóbb füles 15k-ért is alázta..
Saját véleményVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
fLeSs
nagyúr
Szasztok!
Jelenleg egy Sennheiser HD555-öt használok. Az én igényeimnek tökéletesen megfelel (méret, design, hangok stb, minden).
Az lenne a kérdés, hogy milyen fejhallgató tudja ugyanezt nyújtani bruttó 20e és a 30e forint környékén (tehát két fejhallgató típusra lennék kíváncsi)?Előre is köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
krichd1
addikt
válasz Intel q8200 #8385 üzenetére
Itt kapható a Digitech. SRH440 is circum, ahogy írják, de nem mindenkinek kényelmes. Viszont elég sok helyen kapható, ki lehet próbálni.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
ntomka
nagyúr
-
contaxg
veterán
válasz Intel q8200 #8382 üzenetére
Bocs, de ha lehet akkor ne tűnések alapján dönts, hanem próbád ki.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
krichd1
addikt
válasz Intel q8200 #8382 üzenetére
Digitech Pro Monitor
-
Intel q8200
senior tag
válasz Deadzone41 #8379 üzenetére
A shure 440 elég kicsinek tűnik. Valószínűleg szétnyomná s fülem. Szerintem jobb lenne egy circumaural. Talán a linkeltektől kicsit olcsóbb kellene. A zárthoz annyira nem ragaszkodom.
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro
-
guppy
őstag
válasz Deadzone41 #8379 üzenetére
oh, azon átsiklottam, elfáradtam
-
Intel q8200
senior tag
-
Deadzone41
őstag
biztos, hogy azok zártak, és kihajcsa őket egy elektronyos zongora?
Intel q8200: legjobb ha elmész kipróbálni őket. most lesz szombaton fejhallgatós tali pesten, de vannak boltok is ahol van ilyen lehetőség: fejhallgatópláza, nomono, hangbarlang
így elsőre egy shure 440, de nem biztos, hogy kényelmes lesz.[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz Intel q8200 #8377 üzenetére
első hsz, és adj meg egy keretet, de így elsőre én a beterdynamic DT880-at ajánlanám, plüss párnák miatt, sztem kevésbé lehet zavaró, vagy sennheiser HD600 (hozzátenném nem vagyok szemüveges szerencsére)
-
Intel q8200
senior tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy zárt fejhallgatót zenéléshez. Panelban lakunk így elektronikus zongora maradt csak és ezt is csak halkan. Szemüveges vagyok és az, hogy kényelmes is legyen, nagyon fontos. Végülis napi hosszas használatnak lenne kitéve. Mit tudnátok ajanlani?
iPhone 14 pro
-
bajnokpityu
félisten
válasz vodkaboy22 #8374 üzenetére
De, mi meg odavissza mérünk, és úgy átlagolunk hibát. De audióban mégis úgy gondolom szorzódnak inkább a hibák. lásd két fölfele húzó eszköz egymás után, nem valószinű,h a végén mélybe húz.
Az a baj,h h tuti nem azonos embereken mértek. Eleve öregszik az ember, valamint másképp hall minden egyén is. Szóval ott kezdődik,h nem egy vékonyka vonalnak, hanem egy rohadt vastag vonalnak kéne lennie.
Mi szabványaink (Statikus) összesen nagyjából 2.5x szorzót tartalmaznak. Végig számoljuk 1% pontosan,majd felszorozzuk teheroldalon 1.5el, ellenállás oldalon összesen másik 1.5el beosztunk.
Arról nem is beszélve,h kb 5évente változik, mindenféle irányban a szabvány maga.
[ Szerkesztve ]
-
jzola
tag
válasz vodkaboy22 #8374 üzenetére
Vajon sörönként mennyire változik emberi tényező
"De nyelvelnek, zsibongnak, ûznek S nekihajtanak önvesztükre Mindig új hitnek, dalnak, tûznek."
-
vodkaboy22
addikt
válasz bajnokpityu #8373 üzenetére
Látom te se számoltál még mérési hibaanalízist Mérési hiba halmozodás, Relatív Abszolút hiba, Érzékenységi tényezők. A hibák nem összeadódnak, nem átlagolódnak ... Parciális deriválással és néha hosszú számolásokkal lehet csak bizonyos mérési metódus végső abszolút hibáját meghatározni!
És a végén a simán okoz nagy differenciából lehet, hogy csak +-5-10% lesz ami emberi tényező mellett igen barátságos szám! Egy ilyen görbe rendszerben meg igazán mérni se kell csak nagy számokkal játszani (1000-10000 fő) az már annyira pontos adatot fog adni, hogy vacakolni se kell többet vele... De szerinted azok a kutatók/mérnökök akik ezeket a görbéket felállították nem számoltak hibaanalízist? Nem hiszem, hogy akkor szabvány lett volna valaha is...[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
bajnokpityu
félisten
válasz vodkaboy22 #8372 üzenetére
Ugyanmár, két egyforma készülék sincs, se amit mérsz, se amivel mérsz(igen, tudom lehet kalibráltatni, valamennyit ekkor csökken a hiba), akkor gondolj bele, minden apró 2%os differencia,mérésekkel,emberekkel, ezek sok kis 2%os hibája, simán okoz nagy differenciát.
-
vodkaboy22
addikt
Azért ez-a ahány görbe nekem kicsit nehezen hihető , ha a szabvány maradt.
Megfelelő impakt faktoros cikket témában sajnos nem tudok felkeresni (material science és electrical science témákban van csak hozzáférésem publikációs adatbázishoz), de pár internetes anyagra rátalva a Fletcher-Munson görbék még mindig hívatolasan elfogadott, igaz vannak már pontosítottabb verziók is de azokat amiket találtam pár százalékban térnek csak el. Mivel az emberi fül nem változott csak a mérési eljárások finomodtak ezért logikus is, hogy miért változna az eredmény egetrengetően, csupán amit eddig +-10% hibával tudtak megállapítani azt most +- 2%-kal tudják.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Ear001
addikt
válasz vodkaboy22 #8367 üzenetére
De, gyakorlatilag ahány kutatás, annyiféle görbe, de a szabvány maradt.
-
jzola
tag
Ultrasone Pro 900 találkozott már valaki?
only electronikus zenére akarom.. usa ból
-
vodkaboy22
addikt
Ez egy 2000-res ISO szabványból "kilopott" kép Nem tudom azóta változtattak-e rajta, de nem hiszem , hogy ettől egetrengetően eltérőt kaptak +-5% hibahatár meg mivel ember és nem gép a téma mindig benne van.
[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Ear001
addikt
válasz vodkaboy22 #8359 üzenetére
A hallás nem linearitása így néz ki
Pontosabban 1937-ben valami ilyesmit mértek. Azóta viszont hála a fázishelyesebb, mindkét fülön végzett, szélesebb frekvenciaátvitelű eszközzel végzett stb. méréseknek ettől részleteiben igen jelentősen eltérő görbék is vannak.
-
dudika10
veterán
válasz vodkaboy22 #8359 üzenetére
Már miért gondoltam volna erre?
Tippem sincs, hogy jön ez ide.A gondolatmeneted szimplán nem igaz.
Ami ennek felel meg, az egy nagyon V hangú fejhallgató lesz, és a természetestől jó messze esik.
A lineáris fejhallgató lineáris, bármilyen meglepő.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PuMbA
titán
válasz krichd1 #8363 üzenetére
Ja, hogy volt már... nem vettem észre
Néztem is ennél a mondatnál egy nagyot:
"Konzerv hanganyaggal valójában csak az tud helyes ítéletet alkotni, aki a hangfelvételt készítette, vagy aki elég sok jó minőségű hangfelvételt hallgatott, és hangemlékeiben fel tudja idézni a természetes hangzásokat."Közben meg tök egyszerű megmondani
-
krichd1
addikt
Igen, ez az alapvető probléma ezzel a teszttel, hogy az abban használt tesztlemez hanganyagának szinte semmi köze az átlag felvételekhez. Ez a teszt már volt linkelve régebbi topikban.
-
PuMbA
titán
válasz bajnokpityu #8360 üzenetére
Egy Fleetwood Mac - Dreams kellett volna a Teszt CD-re, egyből lepontozták volna a HD800-at a vékonyka dobok miatt
-
vodkaboy22
addikt
válasz bajnokpityu #8360 üzenetére
Ez jó kis link! Köszi
-
bajnokpityu
félisten
-
vodkaboy22
addikt
válasz dudika10 #8358 üzenetére
A hallás nem linearitása így néz ki Szerintem erre gondolsz
Ami ehhez illeszkedik rendszer az naturális hangzást fog produkálni, ami ennek a negatívja kb az erős negatív V hangzást, ami ennek megfelelő csak széleken emeltebb az V hangzás.
Ja ezek a Fletcher-Munson görbék alul frekvencia van oldalt dB(spl) és a vonalak mentén minden frekvenciaát ugyanolyan hangosnak hallasz ezért a vonalak a phon görbék 0 Phon görbe alatt nem hallasssz 120 Phon felett fájdalom küszöb tehát a hallásunk dinamikája amint látszik csak a közép tartománmyban 120dB attól eltérve NEM pl mélyeknél amint látszik kb 60-70dB dinamikája van acsak a hallásunknak. Alul kb 20Hz alatt már nem hallunk felül 20kHz fölött se hallunk és korral ez a tartomány beszükül főleg felül átlag 30 éves már pl 16-17kHz felett nem hall. 50-60 éves 12kHz felett nem hall.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Vasinger! #8350 üzenetére
0dB ott van, ahol azt mondod, hogy legyen.
Altalaban 1000Hz-hez valasztjak, hogy szamokkal is szemleltetni lehessen, hogy milyen viszonyban allnak a hangerok az egyes frekvenciakon. Az "ugyan ennyi baszzusnak" nincs ertelme. Tobb kozepet es magast szeretnel, azaz aranyaiban kevesebb basszust (vagy pupos atvitelt, de ezt ketlem, inkabb feltetelezem, hogy ezzel a harom szoval jellemzed az egesz frekvenciatartomanyt). Aranyaiban kevesebb basszust pedig masik fejhallgatoban talalsz.
A forrasok nemlinearitasa egy nagysagrenddel kisebb mint a fejhallgatoke (szamomra, szerintem es a fizika szerint), kiveve persze ha EQ-t hasznalsz...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Vasinger!
nagyúr
Köszönöm szépen mindenkinek a véleményét, tanácsát. Szombaton minden kiderül.
Off:
Szerintem nagyon jópofa -
DBAtti
aktív tag
válasz Vasinger! #8350 üzenetére
Ahogyan krichd1 is írja, talán mégsem kell neked annyira az a mélykiemelés?
Az SHR 840-et hallgasd meg, jó cucc. Meghallgatás nélkül ebben a kategóriában tényleg nem jutsz egyről a kettőre.
Az E10-et meg nem akarom bántani, mert a maga nemében egy jópofa dolog, és nagyon kicsi, hordozható, de a hangján szerintem simán túltesz egy komolyabb hangkártya erősített fejes kimenettel (Prodigy HD2 - próba erejéig volt, vagy az Essence ST/STX), ami nem is akkora csoda, hiszen ezeknek nem kell kis helyen elférni, és mobilnak lennie. A lényeg, hogy onnan még bőven van felfelé (sőt, igazából csak arra van), egy 840-et szerintem már megfoszt a teljes kibontakozás lehetőségétől. Hangos lesz, lesz benne dinamika, élvezhető lesz, de lehetne sokkal jobb (pl.: részletek megmutatásában, meg úgy mindenben ).Én is csak ajánlani tudom a Presentert, igen részletes darab, biztosan van jobb, de jó ár/hang aránya van. Az ETA 200 még jobban tetszett, de az már lekerült a palettáról, fel kell keresni a mestert, és érdeklődni.
[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
Bodz
nagyúr
válasz Vasinger! #8346 üzenetére
Úgy általánosságban nem. Nem feltétlen a párna anyagától függ a kényelem és a tartósság. Pl. a Denon D1100 bőr párnája nagyon kényelmes, egyik kedvencem. Egyébként a Beyer plüssök (a "nagyobb" modelleken lévők) roppant kellemesek, nem igazán panaszkodott még rájuk senki.
A DT 770 Pro headshot az M50 után. Megkapod tőle a kívánt magasakat.
Találkozó, találkozó, találkozó. Bőven megéri az útiköltséget, rengeteg élményt szerezhetsz, pláne így fejes témában kezdőként. De persze van néhány elképzelésem az M50 jobbá tételére, de majd a dac-os topikban kifejtem, ha valami keretet megadsz. Max. megint úgy jársz, hogy nem jön be és anyukám csuklani fog. De tényleg érdemesebb lehet inkább első körben fejhallgatót cserélni, lehet igazából
nem is tetszik nekednem a te fülesed, csak még nem tudsz róla.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Szerintem inkább fejest kéne cserélned, azzal többet ugranál előre. Olcsóbb erősítők, mint a Canamp, Presenter, Headbuffer nem feltétlen változtat rajta annyit, amennyire szerintem szeretnéd. Ahogy írtad is, a Dt770-ket kellenen meghallgatnod, vagy SRH840-et.
E10 attól hogy M50-el nem tetszik, mással még lehet hogy igen.[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz dudika10 #8348 üzenetére
Hát, szerintem nem teljesen. Mélyből több kéne mint ami az átlag fejesekben van, de középből és magasból viszonylag nagyjából ugyanannyi, valahol 0 dB közelében. De ha teszem azt, cserélem a fejhallgatót, akkor az E10-nek megint mennie kell, mert az minden, csak nem kiegyenlített hangképű, jól látom?
Nem akarok vakon venni, csak ha nagyon muszáj. Egyelőre annak akarok utánajárni, hogy egyáltalán mit érdemes meghallgatni.
contaxg: Köszi, ránézek
schawo:
Van már valamilyen lista, hogy milyen fejesek és erősítők lesznek? Mert amit mindenképp ki akarok próbálni az a Presenter 2, Musliand M 02 és a Creative HD USB, fejesből meg a DT770 családból valamelyik
Deadzone41:
Tehát közép és magas is kiemelve, de a mélyből nem vesz el?
Ezt úgy érettem, hogy a mély ami már jobban ki van emelve, abból nem vesz el a közép és a magas kiemelése árán.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
"Tehát közép és magas is kiemelve, de a mélyből nem vesz el?"
Ennek valami olyasmi a neve, hogy "kiegyenlített(ebb) hangkép".
Ezt másik fejhallgatóban keresném továbbra is, és ha továbbra is meg akarod úszni a hallgatózást, akkor továbbra is vaktában lövöldözöl olyanokra, amik másoknak szubjektíven tetszenek, és ugyan akkora eséllyel nyúlsz mellé, mint eddig.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
contaxg
veterán
-
Vasinger!
nagyúr
Hát megmondom őszintén Neked, nem tudom most mi legyen. Nekem úgy általánosságban tetszik az M50. Főleg szerkezetileg félnék, hogy nem találnák ilyen jót. Esetleg a plüsspárna vonz Beyer-nél. Általánosságban elmondható, hogy jobb mint a műbőr minden tekintetben? Jól zár, kényelmes, jobban szellőzik, tartós?
Hangban meg a kicsit a közép ami fura/kevés, de nem zavaróan. Viszont az erőteljes mély nagyon tetszik. Ki kéne próbálni egy DT770 Pro vagy LE vagy mittudomén milyen verziók vannak ebből különböző impedanciával, csak nem láttam még sehol sem.
Egyelőre mindenképp csak erősítőt vennék először és megpróbálom kihozni az M50-ből a legjobbat. És innentől jön az off:
Tudsz e olyan világosabb hangú erősítőt ami M50-hez jó? Ami igazából nekem kéne, hogy maradjon ez a f@sza kis feszes mély amit mondjuk az E10 nagyon keményen meg tud dobni, néha kicsit túl is esik a ló túloldalára EQ-val, de egy középkiemelés és hangyányi magas kiemelés jól jönne a mély mellé. Lehetséges egyáltalán az ilyen? Tehát közép és magas is kiemelve, de a mélyből nem vesz el?
[ Szerkesztve ]
-
szatocs
őstag
Szerintem nagyon jó választás, én mondjuk 3 órát használtam max egyhuzamban, de a kényelmesnek tekinthető DTX 910 mellett ez mintha még kényelmesebb lenne. Elektronikus zenére elsőrangú, ambient és klasszikusnál van hátránya a nyitottakhoz képest. Zongora és hegedű lehetne "élethűbb" vele. Nekem nagyon bejön.
Nekem a plüsspárnás van, szemüvegemmel jól kijönnek, nem nyom. Többen próbálták, és mindenki azt emelte ki, hogy mintha megszűnne körülöttük a világ, olyan érzés felvenni és zenét hallgatni vele. Nem zárja úgy ki a külvilágot úgy, mint egy bőrpárnás, mégis több, mint elég, és nagyon kényelmes.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
DBAtti
aktív tag
Szia!
Jó a választottad, lehet még a Denon D1100, ne az itthoni általános árát nézd, hozzá lehet jutni külhonban, vagy itthon is alig használt / új állapotban ~30-35k-ért. Ha szereted a mélyeket, annyit megér, a 212PRO-ban tudom, hogy igencsak ki van domborítva.
A Shure 840-et én nagyon kedvelem, de neked szerintem nem tetszene alul, nincs az a mélynyomó benne. Van viszont az ATH M50-ben, A kiszemelt 770-ben, és a D1100-ban, ezt a triumvirátust nézegetném, de mindenképp meg kellene hallgatnod őket, mielőtt ennyit áldozol rá. A kártya is "meghajtja mindet", de később lehetne tovább lépni.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Vasinger! #8339 üzenetére
Ha pontosabban mondod, hogy mit szeretnél, pontosabb megoldásokat tudunk adni.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Vasinger!
nagyúr
Ti hol szoktatok nézni eladó fejhallgatókat és erősítőket? Kérhetnék pár linket? Esetleg mehetne első hsz.-be is. Amiről tudok: avx fórum, hardverapro, vatera, ebay.
-
realmadrid92
tag
sziasztok
jelenleg egy pioneer m390-et használok,audigy 2 value hangkártyával, de cserélném:- rockzenéhez, ill filmnézéshez használom
- fontos a kényelem (hosszabb viselés esetén) (a mostani nyomja a fülem)
- zárt, circumaural
- max 20k, de nemtom mire lenne értelme ráfizetnem a jelenlegiről. (nem vagyok audiofil, tehát apró eltéréseket nem veszek észre)amiket én néztem:
Audio Technica M30/M40
Shure SRH240
szóba jöhet ebay is.Sum: előrelépés legyen a jelenlegihez képest, és kényelmes legyen.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Kényelmes is, elektronikusra is nagyon jó, mert V karakter, Xonar DG-ről korrekten szólna valószínűleg. 40k-ért teljesen jó vételnek számít. Mást igazából nem is tudnék javasolni, mert a kényelem miatt kiesnek.
Egyébként Audio-Technica ATH-50M, Shure SRH-840.
Vagy ha nagyon szereted a mélyet, akkor Denon AH-D1100. Nagyon kényelmes, sok-sok órán át tudom viselni, és egyre jobban simul a fejemhez a memóriahabos párnája miatt. De ennek durvább a karaktere a DT770-nél is. Még több benne a mély, viszont a magasa visszafogottabb.(#8334) dabosshun: Szia!
Beyerdynamic DTX 910 + Zalman ZM-MIC-1 csíptetős mikrofon. A mikrofonos fejesek hangminősége általában borzasztó. Egy van, amit nagyon korrektnek tartok, de az is kb. 100k, Beyerdynamic MMX 300.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
dabosshun
csendes tag
Sziasztok!
Fejhallgatót szeretnék vásárolni a közeljövőben és a segítségeteket kérném!
-20 ezret szánnék rá
-Fontos hogy kényelmes legyen viselni huzamosabb ideig.
-Játékra használnám főleg (nem csak FPS multira), filmre is néha
-Nem rendelkezem hangkártyával (MSI Z77A-G43 alaplapba integráltat használom)
-Fontos aspektusok: Vezetékest szeretnék mindenképpen, Circumaural legyen és természetesen mikrofonra is szükségem lesz.Eddig ezzel barátkoztam: Corsair Vengeance 1500
ui: Kis felvilágosítást szeretnék kérni az USB-s fejhallgatókról.
Köszi a segítséget
Da Boss -
mlinus
őstag
Sziasztok!
Az ütött-kopott Sennheiser HD 212 PRO-mat akarom lecserélni.
- a keret kb 40 ezer forint
- fontos a kényelem, akár 6-8 órát is viselném egyhuzamban
- csak otthon lenne használva, PC-n, Xonar DG társoságában (ezen van egy alap fejhallgató erősitő)
- elsősorban elektronikus zenére kéneAmit én kinéztem az a Beyerdynamic dt 770 pro-t (80ohm-os változat), de kiváncsi vagyok a véleménykre még mielőtt kiadom rá a 40k-t.
Köszi.
-
DBAtti
aktív tag
válasz Deadzone41 #8320 üzenetére
Edzőteremben mondjuk mindig zavart engem is, mert nem lehet normálisan fej melletti karmozgást csinálni, de futáshoz pl. teljesen jó bármilyen klipszes, vagy nyakpántos megoldás. Attól függ milyen edzésről beszélünk.
Ahogy már anno írtam, én csak erre rendszeresítettem egy Philips SHS 8200-ast, olcsó volt, hangja nem jó, de nem fülledsz be teljesen alá, és szolgáltatja a ritmust. Ilyen kisebb szövetpárnás darabokat el tudok képzelni a célra: K420, PX100 és persze kifejezetten erre van a PMX széria, Koss Porta- és Sportapro, stb. Műbőrös/ bőrös darabokat nagy szorítóerővel szerintem nem szeretném.Egy "rendes" konditeremben egyébként mindenki a saját zenéjét hallgatná... Az más kérdés, hogy sehol sem így csinálják, kultúra kérdése. Még soha nem zavart különösebben, ha sima fülhallgatóm, vagy a SHS8200 mellett szólt a hangfalas zene, van egy hangerő, és koncentrációs állapot, amitől kezdve csak a sajátom hall(gat)om.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Deadzone41 #8329 üzenetére
Minden lépésnél hallom a kábelzajt az IEM-nél.
Még a DT1350 is tud kellemetlenkedni a kapucnis, magasgallérű kabátoknál.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
ntomka
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Deadzone41 #8326 üzenetére
Hirtelen csak a sport maradt meg, arra meg nem baj ha nyitott és dokkolós. Utcára viszont így tényleg kiesik.
-
ntomka
nagyúr
-
Csongii
csendes tag
Sziasztok lehet hogy rossz helyre írok de nézzétek el nekem Szeretnék vásárolni egy fejhallgatót utcai illetve edzésekre vásárolni.
Kikötéseim hogy: - Legyen vezeték nélküli
- A keretem maximum 15k
- Legyen stabil tartása mert nem lenne jó ha edzésen le esne
Előre is köszönöm -
törölt tag
Ezügyben itt valóban egyöntetű a vélemény, ebben a topikban a hangminőség a célja, a hangminőség az "egyetlen" szempontja az itt fórumozóknak (alkalmanként, harmadlagos szempontként szóbajön a viselhetőségi kényelem is), ezért nem ajánlunk, nem használunk vezetéknélkülieket (százezer Ft alatt semmiképp, de afölött is csak ha nagyon-nagyon muszáj, de valójában akkor sem) és mikrofonosakat sem (illetve mostanában egyre több olyan zenehallgatási fejhallgató van, amin éppenséggel van egyszerű távvezérlő és mikrofon a vezetékükön). Ez éppen egy olyan dolog, amin itt nem szokott lenni vita.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Új párnák a HF2-n! Mennyivel kényelmesebb, atya ég!
ツ Headphones on - World off
-
guppy
őstag
Sztem is vállalható a 96 beépítettje, O2 mondjuk jobb, de pl Gradoval nem igazán van különbség. Sikerült már kipróbálni a jumperek beállításait ?, szimmetrikus erősítővel használod, mert ha nem akkor figyelj arra h az átalakító 3-as pinje ne legyen földre kötve, mert pl a kácsás átalakító alapból úgy van, én most hétvégén forrasztottan újra
-
bajnokpityu
félisten
Az még stúdiós dac volt,ezt már csak hifibe sorolja a gyártó.
Sokan sokféle képpen fogalmazzák meg,miért zenei valami,és miért nem a másik, de most valszeg mindketten azt mondanánk erre,hogy nem zenei. De, hogy őszinte legyek,akinek van ennyije egy dacra, annak van egy 40rugós fejeserősítőre is.
-
Kal-El
senior tag
válasz Zoli133 #8307 üzenetére
Általában elég sok topicban meg szoktak oszlani a vélemények, mert mindenkinek más igénye van.
Gondoltam itt is lesz majd 1-2 ember, aki hasonlóan gondolkodik.
Nem tudtam, hogy itt mindenkinek egyöntetűen ugyanolyan igénye van
De ha tényleg egyáltalán nem használhatóak ezek a wireless headsetek, akkor nincs miről beszélni vezetés lesz a megoldás. Csak kétkedve fogadtam az első hozzászólás véleményét, hogy kizárólag vezetékest venni. Mert van aki előbbre veszi a kényelmet, mint a hangminőséget és a magasabb felárat.Egyébként utálok ilyen témában kutakodni, mert ez olyan, mint amikor halk tápot, ventilátort, videokártyát szeretne venni az ember, nagyon sok hozzászólások/cikken kell átrágnia magát, hogy használható következtetése legyen. Mivel az is teljesen szubjektív.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli133
addikt
az első hsz a topic lakók véleményén alapszik, ami abban benne van és megkérded azt a választ is fogod kapni az itt levőktől. ezért van az 1. hsz, hogy ne kelljen mindent sokszor leírni. így tartalma is szubjektív, de az itt levők konzekvensen ezen a véleményen vannak. Más választ kb 1% eséllyel kapsz.
mikrofon tényleg a régi első hsz-ben mintha lett volna egy asztali meg egy csiptetős zalman, talán zm-mic1?
[ Szerkesztve ]
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
fattyu
veterán
Ennél konkrétabban hogy kéne?
"Ez a topik kizárólag zenehallgatáshoz való, vezetékes, sztereó fejhallgatókkal foglalkozik, ha 5.1-es vagy egyéb gamer, illetve mikrofonos fejhallgatót keresel, kattints ide...."
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Kal-El
senior tag
Képzeld olvastam, de ott nem kapsz konkrét választ, csak egy szubjektív véleményt.
Ugyanúgy, ahogy az egeres topicban sem ajánlják a vezeték nélküli egereket mégis életem legkényelmesebb egerét kaptam, mikor megvettem az MX1000-est. És mai napig bánom hogy bedöglött.Zoli133:
Mikrofonból milyet ajánlanátok, ami kényelmes lehet?[ Szerkesztve ]
-
Zoli133
addikt
vezeték nélküli és a tiszta hang nem jó barátok. nincs ajánlott vezeték nélküli / mikrofonos fejhallgató, mert a minőségük nagyon alul van. ha ragaszkodsz ehhez a felálláshoz akkor vedd meg amit találsz. ha meggondolnád magad akkor vezetékes fejhallgatót tudunk ajánlani + hozzá egy külön mikrofont.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
Kal-El
senior tag
Tudtok jó vezeték nélküli, mikrofonos headsetet?
Nincsenek nagy igények, csak hogy ne recsegjen, tiszta hang, és ne legyen túl halk, se a füles, se a mikrofon.
Nem kell stúdió minőségű hangzás, semmi extra.
Átlagos használatra kell, mint: beszélgetés, film, zene, játék.
Eddig ezt találtam csak.Üdv!
-
donpe
aktív tag
válasz bajnokpityu #8300 üzenetére
Jah bocs. Az enyém Stereo 96DAC.
El lehet hallgatni a beépítettjével. De nem igazán zenei, pedig maga a DAC része tök jól muzsikál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC