Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nagybá

    senior tag

    válasz Spíler #67708 üzenetére

    Jogos! Köszönöm neked is és (#67696) Ba cy lus neked is! :)
    Várom már a szerdát! :D
    (#67709) s4tch: Az a bajom, hogy félek az ilyentől. Ha nem Pécsen lenne és meg tudnám hallgatni probléma nélkül vinném (nyilván a ha jól alakul a hallgatás).
    És igen, mint korábban említettem erősítőt szeretnék tervezni majd, így azt nem hiszem, hogy venni fogok, a DAC már más kérdés.
    Illetve az még mindig nem derült ki, hogy most akkor milyen a megfelelő impedancia :D (sok, kevés, erősítő kimenetijével egyenlő).
    Kicsit varázslatnak tűnik nekem emiatt a dolog. Amennyiben mondjuk egy 50ohm-osról beszélünk (itt már biztos van olyan aki azt mondja, hogy nem hajtja ki és olyan is biztos van aki szerint meg igen), akkor nem lehet, hogy csak a fejhallgató átviteli karakterisztikája szól bele a dologba? Egyszerűen mást emel ki? És ezért lesz "jobb"? (És akkor ez azt is megmagyarázná, hogy néhány fejhallgatóval miért jobb, néhánnyal meg miért rosszabb egy adott erősítő)
    És azért gondolom ezt, mert a fizikán túl más nem tudom, hogy mi szólna bele. Mármint arra gondolok, hogy képes-e azt a teljesítményt nyújtani ami a fejhallgatónak kell, vagy nem.

    szerk.: Mivel úgy sincs más választásom telefonról fogom hallgatni, talán annál rosszabbat nem fogok tapasztalni.

    szerk_#2.: Szóval észrevettem, hogy mintha szarabbul szólna a fejesem egy ideje. Mikor nagy basszus van. Mondjuk elég csak egy sima dob is hozzá, akkor olyan mintha minden eltompulna. Ha a hangfalam fejhallgatókimenetéről hallgatok zenét, akkor nagyon durva, ha a hangkártyáról, akkor csak simán észrevehető, ha pedig a szobatársam laptopjáról hallgatom ugyanazt, akkor pedig tökéletes a hangzás. Mármint ami elvárható. Szerintetek ez mitől lehet?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák