-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiss66
senior tag
válasz
#56474624 #66165 üzenetére
Persze, értem én. Itt azon múlik, hogy van e amivel nem számoltak tervezésnél, hogy mennyire lehet változtatgatni esetleg javítani a hangzáson. Amúgy már elszúrtam, mert egy paraméter elkerülte a figyelmem, a bőrragasztó felkeményedése, vastagon beragasztóztam a szivacsok közt, így nem egy puha rendszer, mert a nyílt hangzást akartam elérni, hogy az megmaradjon. Jó is volt amig meg nem száradt a ragasztó. Újra csinálom, a kárpítostól próbálok szerezni szivacsokat különböző vastagságban és puhaságban és a ragasztásra mostmár nagyon odaügyelek, csak néhány ponttal rögzítem elmozdulás ellen. Így felkeményedve a szivacsok, nagyon bent tartják a basszust, zavaróan bent. Tehát amikor azt hittem, hogy készen van, a ragasztó tovább melózott a száradásával és elcseszte a hangzást. Leírom, mert ha valaki így akarná javítgatni, a túl sok ragasztózással el elehet szúrni az egészet. Szól ez így is, de zavaróan be van szorulva a mély és egyáltalán nem levegős és a térhatás javulás is eltűnt. És ennek mind a ragasztófelkeményedés az oka.
-
Dave™
nagyúr
Megérkezett az audio-technica ATH-A1000z a Massdropról, természetesen megvámolták (egy hét alatt ért Magyarországra, a Postának két hétig tartott kihozni úgy, hogy proaktívan előre elküldtem a vámoláshoz mindent amikor már látszott hogy fennakadt), a vége 80+25=105 ezer Ft lett. Most csak egy Teac HA-P50 van nálam, ez azért kevéske neki, de még így is kiválóan hallani, ahogyan folyamatosan nyílik ki: a dobozból kivéve eléggé finomkodó és "zárt" volt, tökéletesen érezni ahogyan ez változik. Majd beszámolok róla rendesebb forrásról, bejáratás után.
-
törölt tag
válasz
attiss66 #66164 üzenetére
Na meg amiatt is, hogy nem rá tettem a szivacsot, hanem körbevágtam a hangszóró körül, tehát egy 32 mm átmérőjű üregen keresztül megy a hang a fülbe.
Ne értsd félre, nem akarom elvenni a lelkesedésed a kísérletezéstől, de ettől önmagában azért nem feltétlen lesz "objektíve" jobb a hang. Attól függ, hogy hangolták az adott fejhallgatót, mi volt a tervező célja vele. Én is sokat kísérleteztem a DT770-emmel, de ott például eleve nem a kiegyenlített hangzás volt a tervező célja. A mostani fejhallgatómmal már nem kísérleteznék más párnával, mert itt meg egyértelműen a kiegyenlítettség volt a cél, bármely másik párnával elmozdulok ettől, mert ennek a párnája nagyon nyitott, ha egy zártabbat teszek rá (elég, ha csak a párna füllel nem érintkező, hangszóró felé néző része lyukacsos bőr borítású a mostani "szúnyogháló" helyett), a basszus már kiemelt lesz.
-
attiss66
senior tag
válasz
#56474624 #66158 üzenetére
Szerintem nagyon jó lett a hangja. Ez a fejhallgató hangszórója és a fül távolságának a pontos beállításától is függ. Emiatt lett jobb egyben a térhangzása is. Na meg amiatt is, hogy nem rá tettem a szivacsot, hanem körbevágtam a hangszóró körül, tehát egy 32 mm átmérőjű üregen keresztül megy a hang a fülbe. Viszont a fülhöz közelítve levettem 25 mm-re az üregátmérőt és a fül előtt közvetlenül 15 mm-re az 5mm vastag szivacsot. 6 szivacs van egymáson, összesen 30mm lenne, de ez össze van préselve, le van huzatva a szövetekkel 18 mm-re. A hangszóróhoz közeli 3 réteg szivacsot jobban összepréseltem, minta fülhöz közelieket, azokat lazábbra hagytam. A mély hangok döngenek/jó értelemben/, a magasak ciripelnek most, minden részlet sokkal jobban hallható, mint új korában. Meglepődök filmnézésnél, hogy miket meghallok, újranézem pl a mátrix első részét és olyanokat is hallok, amit előtte ezzel a fejessel nem. Eredetileg szivacsot tettek a hangszóró felé, nem igazán jó ötlet, a szövetek egymástól távol ráfeszítve a szivacsokra jobbnak bizonyult. És kettő elég volt, a 3-at már soknak találtam, ki is nyírtam ollóval a legbelső ráfeszített szövetet.
-
Bodz
nagyúr
Beyer Custom Street olcsón érdekes a supra fejest keresőknek? 56,31 euró az Amazonos szállítással együtt.
(#66155) sirdond: Az aluline nem rossz. Inakustik Star is vékony dugós. Mihez kell?
-
törölt tag
válasz
attiss66 #66156 üzenetére
A mélyhangtorzulás viszont folyamatosan csökkent a ragasztószag csökkenésével.
És/vagy az újonnan fabrikált párna fülhöz formálódásával és/vagy a füled hozzászoktatásával.
Hogy valóban javult-e az egész hangkép, vagy csak másképp rossz, azt lehet teljesen másképp ítélnéd meg egy jó referencia fejhallgató és tapasztalat birtokában. Ha az ember már évek óta un kicsit egy jól megszokott hangot, hajlamos lehet bármi irányú változást pozitívnak megítélni; új színt ad a zenéinek. -
attiss66
senior tag
Leírom, ha valakit pont érdekelne/ha pl van egy ilyen fejese, ilyesmi lemállott szivaccsal/ miként javítottam fel a több, mint 10 éves sennheiser hd435 fejhallgatómat, amiről már lemállott a szivacs. Első körben leszedtem a szövetet, letakarítottam a hangszóróra és a köré lerakodott, szétmállott szivacsot. Aztán 5mm vastag szivacsból kivágtam a fülpárnaformát, középen is, hogy a hangszórót ne takarja/az eredeti megoldásban nincs a hangszóró körül kivágva a szivacs, a hangszóró felett is szivacs van/. Erre feszítettem rá a szövetanyagot, egy fekete kabátból, puha 0.2 mm vastag szövet, puhább valamivel, mint ami eredetileg volt rajta, így kényelmesebb is. A szivacsot ráragasztottam bőrragasztóval/Danalim( kontactlim), pálmatexszerű ragasztó/, ami egy rugalmas erős ragasztó. Rápattintottam a műanyagot, kipróbáltam. Túl közel volt a fülemhez, túl hangos volt és a magas is metszőbb volt, mint kéne és a mélyek nem voltak elég mélyek. Tettem rá még 2 réteg 5mm-es szivacsot, középen a hangszórókörben kivágva/32 mm átmérő/ , a szivacsokat összeragasztottam és az alatta lévő szövethez is hozzáragasztottam. Erre megint ráfeszítettem egy újabb szövetet és a belső peremen hozzáragasztottam körben. Így már jobb volt a távolság. A két réteg szövet a magasakat kellőképpen megszűrte, már nem volt metsző, pont jó volt. A ragasztó még meg sem száradt felvettem hallgatózni. Ért egy kis meglepetés. A mély hangok betorzultak. Na, gondoltam, ezt elb.xtam. De mit szúrtam vajon el. Belefolyt véletlenül a ragasztó a membránba? Vagy véletlenül kiszúrtam? Leellenőriztem, semmi ilyen nem volt. Aztán erős ragasztószagra gondoltam, hogy az nyírta ki a mélyeket. Ezt jól is tippeltem. Az első ragasztásnál több óráig száradt, nem vettem fel a fülemre. A második ragasztásnál szinte rögtön felvettem és hallottam hogy torzít a mély. Na gondoltam, mindegy ez így maradt, majd úgy is veszek egy hd599-et/amire gyűjtögetek/, addig hallgatom ezzel, oszt szól ahogy szól. A ragasztószag/ahogy utánaolvastam, az aceton benne a legtöbb, meg más egyéb oldószer is van benne/ kezdett csökkenni az idő múlásával és azt vettem észre, hogy a mélyek is a szagok csökkenésével javulást mutatnak. Néhány óra múlva, mire már alig volt érezhető az acetonos szag, szinte teljesen eltűnt a torz mélyhang. És nem csak hogy eltünt, jobb lett, mint előtte, és a közép is és a magasak is. Minden sokkal részletesebb lett, tisztább, a mélyek teltebbek, dinamikusabbak. Mintha az acetongőz kimosta volna a hibákat. Na így hallgattam egy ideig. De csak nem voltam megelégedve a hangjával még mindig túl közel volt a fülemhez, pedig már jobb volt, mint újkorában.
Gondoltam lehet ezen még javítani. Tettem még rá 3 réteg 5 mm-es szivacsot. Az első réteget 32 mm-es körben vágtam ki belül, a második réteget 25 mm-esre, a fülemnél lévő felső réteget 15 mm-re. Ezzel a fűlhöz vezetem jobban a hangot, bezárom jobban a mélyet/de mégsem zárt döngő, hanem levegős (merthogy nem bőrös zárt, hanem levegős szövetes). A felső 3 réteget már nem huzattam úgy le a szövettel, mint az alsó 3 réteget. Az alsókat lehuzattam, hogy ne hagyják úgy kiszökni oldalra a mélyeket. Felül már szökhetnek, mert a fülhöz van irányítva a hang. Amikor az egészet rátettem a fejhallgatóra, frissen összeragasztva, az első észrevétel az volt, hogy megint torzítanak a mély hangok. Még 3 óra múlva is torzított/merthogy több ragasztó volt rajta/, amíg el nem illant a ragasztószag. A mélyhangtorzulás viszont folyamatosan csökkent a ragasztószag csökkenésével. Aztán amikor már minimálisra csökkent a torzulás rájöttem, hogy a közepek is tisztultak és a magasak is. Még sokkal részletesebb lett a hangzás és a térhatás is javult/ez szerintem a szivacs által bezárt térnek köszönhető. Végeredmény: sokkal jobb a hangja, mint új korában. Hogy az acetongőz mit csinálhatott a membránban, vagy az elektronikus részekben, passz. De hogy az volt, az tutti. Úgy tudom elképzelni, mintha kimosta volna a rendszert és persze ez károsodás nélkül, mertcsak gőz/és még így is torzított, amíg a szag megvolt/. Teljesen elégedett vagyok most a hangjával. Persze majd, ha megveszem a hd 599-et kíváncsi vagyok, hogy az mit tud.
Lehet, hogy ez a 12 éves acetongőzös, kabátszövetes, 6 réteg 5mm-es szivacs/ami 18mm-re van ráfeszítve jobb. Komolyan mondom, hihetetlen, hogy milyen jó hangja lett.
-
sirdond
őstag
Helló!
Tudtok ajánlani olyan 3,5-es, szerelhető, sztereo jack csatlakozót, aminek extra vékony külső háza van (max 5-6mm átmérő)? Vagy esetleg szerelt kábelt ilyen csatlakozóval? és itthon is beszerezhető?
Néztem az itthoni nagyobb üzletek kínálatát, de ilyen extra vékony szerelhető csatlakozót nem találtam, kábelből meg csak elég gagyit,azt inkább kihagynám, meg hama aluline-t, de azt meg nem tudom mit képvisel. És amúgy is inkább sajátot csinálnék, csak az a fránya csatlakozó...csak,hogy mire gondolok: link
-
Boudicca
csendes tag
Sziasztok!
Sansa Clip+ -hoz szeretnék egy, a CAL!-hoz hasonló hangzású, max. 15e Ft-os, összehajtható, tokkal együtt árult supra fejest. A hang mellett a fő szempont most a hordozhatóság:
1) legyen strapabíró, mivel további sorsa a hátizsákba bevág-hátizsákból kivesz-hallgat-hátizsákba bevág körben képzelendő el, és
2) legyen kényelmes (nem bánnám, ha a CAL!-énál puhább lenne a fejpántja, mert az egy idő után rendesen tud nyomni).Jelöltjeim a SoundMAGIC p21s és p30s lennének. Előbbi mellett a PH-n is többször méltatott ár-érték aránya, jó hangzása, míg utóbbi mellett elsősorban a kemény tok és a lecsatolható kábel szól.
Ezért elsősorban azokat a SoundMAGIC tulajokat kérdezem, akik mindkettőt próbálták: melyik érné meg jobban? Szól olyan jól a p30 is mint a p21? Melyik kényelmesebb ?
(Persze egyéb javaslatokat is szívesen fogadok.)
-
default.
őstag
Sziasztok!
Egyik barátomnak keresünk egy jó kis fejhallgatót, ebben kérném tisztelettel a segítségeteket
1.) Utcai használat
2.) Zenehallgatás
3.) Ha van jó ajánlat 10-15 k inkább, maximum 20k
4.) Új
5.) Supraaural
6.) Inkább zárt
7.) Inkább mély orientált
8.) Mindegy, honnan
9.) Sony NWZ-E435F / mobiltelefonKöszönjük szépen előre is!
Üdv -
p76
senior tag
Sziasztok,
tudtok ajánlani olyan fejhallgatót ami jól hangszigetelt, ne halljam a zajos környezetemet a munkahelyen, de a kollégák se hallják hogy éppen mit hallgatok?
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
munkahely
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
zenehallgatás, birdsongs
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
10ezer
4.) Új vagy használt?
csak új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
hangszigetelt
8.) Honnan vásárolnál?
bárhonnan
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
számítógép -
Bodz
nagyúr
válasz
dinnye1960 #66131 üzenetére
Szia!
Lenne különbség, a 1540 a jobb, kellemesebb. De inkább használtan érdemes venni, az új ára kissé túlzás.
-
karmaresz
senior tag
-
törölt tag
Jobb erősítőre dugva a K550 mk2 hallgathatósága egészen jó lett, már nem olyan forszírozós karakter. A vintage DT990 meg annál részletezőbb lett, de a zeneisége megmaradt. Mostanra már semmi okom eladni a K550-et, egy baj van csak vele, hogy felbontásban nagyon elmarad, bár ez viszonyítás kérdése. A K550-nel való elégedettség kulcsa, hogy ne a 990-eshez mérjem, hanem a maga árkategóriájához és zártakhoz.
Mondhatják az AKG-nál, hogy megoldották, hogy nyílt fejhallgatósan szóljon, én ezt nem osztom, nagyon is zárt hang és tér ez. Szvsz a 770 premium edition is simán szól ennyire nyílt fejhallgatósan. -
¤Envy¤
aktív tag
Üdv!
Hirtelen nem tudtam hova forduljak...
Hajnalban még jó volt, de most bedugva a fejest iszonyatosan zúg. Amikor a mikrofon kábelét, akkor, ha csak a hangszórók, akkor nincs ilyen.Ez azt jelenti, hogy RIP neki? Gépet újra indítottam már 2x, de semmi sem használ.. esetleg valami tipp?
-
emiki6
veterán
Me búcsút intettem a Fostex T50RP Mk3-nak, holnap meg már nálam lesz a D7200.
(nem nikon, denon
)
-
Peterzon94
tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni fejhallgató vásárláshoz, jelenlegi AKG K518 fejhallgatóm cserélném.
1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
-Otthon
2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
-Zenehallgatás, filmnézés
3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
-20-30ezer között
4. Új vagy használt?
-Új
6. Zárt vagy nyitott?
-Zártat jobban preferálom
7. Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
-Tekintve, hogy leginkább elektromos, illetve rock zenéket hallgatok a mély hangzás jobban bejön nekem
8. Honnan vásárolnál?
-InternetÖsszefoglalóba láttam a Magnat LZR 580-at, de ha valamivel drágábban találni jobbat, nyitott lennék rá.
Előre is köszönöm a segítséget. -
skx007_
csendes újonc
Sziasztok,
Sokat olvasgattam a témában, laikusként bevallom egyre inkább kezdek elveszni. Segítségeteket kérném:
1., csak otthon
2., zene (hard rock, metal, blues, goa, dubstep), film
3., max 50.000 Ft + max 25.000 fejhallgató erősítő
4., új
5., circum
6., Nyitott, félnyitott
7., tiszta közép, hangsúlyos basszusok(de ne ilyen dobozmély összhatás). Túlzott magas kiemelés zavar!
8., Itthoni boltok, esetleg amazon.de
9., PC sima hangkártyával (de vennék egy FIIO E10K Olympus2-t ha szükséges)
10., Eléggé zavar ha beizzad, nyomva van a fülem, tehát a kényelem fontos lenne.A hangszivárgás külvilág felé egyáltalán nem probléma.Előre is köszönöm!
-
emiki6
veterán
Piros hp50 100 font [link]
-
kromatika
veterán
válasz
dinnye1960 #66131 üzenetére
Szia.Én hallgattam már Shure srh1540-et jó füles,de nagyon nagyon túl van árazva.Nem ér meg ekkora különbözetet.Más márkából vannak lényegesen jobb ár érték arányú zárt fülesek.
-
dinnye1960
csendes tag
Sziasztok !
Jelenleg egy AKG K271 MkII-t használok. Fejleszteni szeretnék egy Shure srh1540-re. Kérdésem az lenne,
hogy megfelelő forrás és erősítő esetén ki jönne-e hangminőségben a két fejhallgató ára közti különbség, -
megérné-e ? Hátha valaki hallotta már mindkettőt.
Köszönettel. -
Ear001
addikt
válasz
Sinesol #66120 üzenetére
Én úgy tudom, hogy van kivétel:
olyan zártcsomagolású termékre melynek visszavétele egészségügyi illetve higéniai okok miatt nem lehetséges
olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak. -
vibra
tag
Sziasztok !
Az alábbi kettő fejes közül melyik az ajánlottabb vétel?
-Sony MDR-10RC 14.000 HuF
-JBL T450 10.000 HuFTelefonhoz lenne elsősorban, A5 2017-hez.
Kizárólag otthoni használatra, multimédiás területen.
Zenéből elsősorban elektronikus zenére.
Azért ezt a két modellt írtam mert van egy 5000 Ft-os kuponom amit beválthatnék némi ráfizetéssel és sokkal többet nem is szánnék rá. -
Samtya
senior tag
Nem láttam még külön ilyen pántot, de ha a két fémdrótra ráapplikálsz pl szivacsot ívesen megfelelő vastagságban, hogy jól illeszkedjen a fejedre, akkor még használható marad. Superluxnál nekem volt olyan megoldásom, hogy két külön ruhadarabot tekertem rá körkörösen a drótokra, amíg el nem értem a megfelelő vastagságot amikor már jól ráfekszik a fejemre. Levehető és mosható, ha szükséges, viszont csak egy fejméretre passzol így. Bár szerintem így is van némi tűréshatár a méretet illetően.
-
sfefe
addikt
Az evo-hoz lehet venni ilyen muanyag fejpantot?
-
törölt tag
Ez valóban eltört nálam is a DT770-nél, kis időkülönbséggel mindkét oldal, gariban cserélték (jó 6 éve), azóta jó. Szerintem volt egy gyenge széria ebből a kis műanyag bizbaszból, de csere után teljesen jó lett nekem.
Amivel nekem még gondom volt, az a fejpánt fejjel érintkező műbőr borítása: meggyűrődött, itt-ott lekopott, de azért ez nem olyan komoly dolog, inkább kis esztétikai probléma. -
korpicschess
veterán
Még adós vagyok egy Nighthawk véleménnyel, csak nem jutottam odáig.
Ami biztos, hogy a szépsége és a kényelme lenyűgöző, esetleg picit hosszabb idő után nehéznek tűnhet.
A párnája eszméletlen jó, meg maga a tartó is.Hangilag nehéz mit mondanom, mert sok mindent hallgatok, fülhallgatót melóban, itthon néha a Beyer DT880-at, bár azt most ritkábban, meg a hifimet is viszonylag sokat (KEF R100). Ezek közül hangilag a hifi nyújtja a legtöbbet, de nyilván az ára is olyan. Az biztos, hogy magasakban nagyon megveri bármelyik fejest.
A Nighthawk-ban a legnagyobb problémám az talán a magas hangok, valahogy nem elég simák.
Nem szerettem korábban annyira a mélytúlsúlyos dolgokat, de a Nighthawk úgy hoz eszméletlen jó mélyeket, hogy nincs igazán hatással a többi tartományra, és nagyon jó részletei vannak.Olvastam róla azért, mielőtt megvettem, és egyet tudok érteni azzal, hogy nagyon különleges darab. A legpozitívabb tulajdonsága talán a tér és a szeparáció, iszonyú jól elkülönülnek és különböző helyekről szólalnak meg a hangszerek.
Azért azt kétlem, hogy a 180k-s árát megérné, de USA-ban Amazon akciós árát már megérheti.
Azért sem tudok nagy következtetéseket levonni, mert nagyon attól függ, hogy milyen hangulatban, és mi után hallgatom. -
Samtya
senior tag
válasz
Sinesol #66120 üzenetére
Ez lehet, de a vásárló is tegyen meg minden tőle telhetőt, mielőtt nagy értékű terméket rendel. Nem buzdítom az embereket arra, hogy vedd meg aztán majd legfeljebb visszaküldöd.
Nagy forgalmú boltoknak vagy pl a gigász Amazonnak nyugodtan belefér az indoklás nélküli visszaküldés, de képzeljük magunkat egy hazai kisvállalkozás helyébe. Nem jönne nekik jól ha elárasztanák olyan megrendelések, amelyeket sorozatosan visszaküldözgetnek az emberek, jó esetben csak felbontva. Lehet, újként újra eladják, de az meg neked, mint következő vevőnek nem frankó.sfefe: talán a Beyer strapabíróbb, igazság szerint a Senn új sorozatával még nincs elég időtartamú tapasztalat ilyen szempontból. A régi sorozataikkal voltak gondok, de az újak már tapintásra sem ugyanabból a műanyagból vannak.
Pontosan melyik verziót veszed a 990-esből?
A 681 EVO sok embernél elszakad, ha fehér gumi szakadt, az javítható. -
sfefe
addikt
Koszonom a segitseget.
Valoszinu megrendelem a 990-est meglatjuk milyen. (ezt felprobaltam az mm-ben es kenyelmes)
681evot valtana annak olyan gagyi a fejpantja, hogy el is szakadt....
Az a baj olyan sok velemenyt elolvastam ezekrol, hogy nem tudom melyikrol mi volt mar...
(meg nagyon regen volt vmlyen pana-m az nyitott volt ha jol emlekszem es az nagyon szepen szolt)Azt meg elfelejtettem megkerdezni, hogy melyik a strapabb senn. 579,599 vagy a 880,990-en?
-
Samtya
senior tag
Az adott bolt ÁSZF-jét kellene elolvasni ehhez. Úgy gondolom, hogy a valóságban rengeteg olyan visszaküldés van, amely kibontás és hiánytalan visszacsomagolás után történik. A fejhallgatóknál viszont hivatkozhatnak higiéniai okokra, tehát necces. Inkább a vásárlás előtti kipróbálás híve vagyok, Budapesten a fejhallgatóplázában minden említett fejes ki volt állítva, amikor ott voltam.
Az 599 szerintem nem jobb csak némileg más, legalább is nekem úgy tűnt. Rövid mikrofonos vezeték van hozzá plusszban.
A nyitott térben, részletességben, levegősségben jobb lehet elvileg, de a gyakorlat megintcsak mást is mutathat. Főleg ha nem ugyanazon gyártó termékeit hasonlítjuk össze. Ismertek olyan típusok, amelyek nyitottságuk ellenére nem rendelkeznek kiemelkedő térrel. Itt nem az említett Senn vagy Beyerekre gondolok, mert azok jók, hanem mondjuk a SoundMagic HP200-ra. -
sfefe
addikt
válasz
Samtya #66116 üzenetére
Es, hogy nyitott vagy felig nyitott azt miben venni eszre?
Neztem oldalakat es ott irtak az 599-et is, kb 5e-el dragabb az meg beleferne ha jobb pl az 579, 880,990-nel.
Bar igaz, hogy felprobalni meg csak a 990et tudtam.Ha neten megrendelem es otthon kiprobalom es nem tetszik attol meg visszakuldhetem? Vagy mivel kibontottam mar nem?( nem tudom mi a pontos szabaly erre)
-
Samtya
senior tag
Nem egyértelmű, hogy a nagyobb ohmos jobb lenne. Vannak 32 - 64 ohm közötti fejhallgatók szép számmal, amelyek nagyon jól szólnak. A felsőbb kategóriások persze gyakran mennek 100 ohm fölé, de nem mindig.
Az igaz, hogy a nagyobb ohmost nehezebb meghajtani, de a hangerejét még minimum az érzékenysége is befolyásolja, tehát előfordulhat, hogy ugyanarról az eszközről a nagyobb ohmos mégis hangosabb.
Simán számítógép alaplapi hanghoz ne vegyél 100 vagy akár 60 ohm fölöttit, az alaplapinak nincs nagy hangereje. Külön hangkártyának már lehet, itt sem mindegy milyet veszel. A jobb hangkártyák árából már külső DAC/AMP-ot is lehet kapni, én ilyet ajánlok. Itt van a vonatkozó topik, ahol lehet érdeklődni -> [link]
HD579, de akár a HD569 is, DT990 és DT880: nem egyszerű dönteni. Egy kategóriában vannak lényegében. A DT990 mély és magaskiemelt, valaki szereti, mások szerint már nagyon 'beyeresen' V-s. A DT880 ehhez képest kiegyenlített, viszont egyesek szerint ez már túl lapos, unalmas.
A HD579 kicsit V-sebb, szép zenei egyébként, ha lehet ilyet mondani. A HD569-ben emlékeim szerint csak a mély van megemelve, tehát erőteljesebben hallod a basszust, van akinek ez tetszik. Egyébként ez zárt is. Előzetes kipróbálás lenne a legjobb, mert mindenki mást és más mértékben preferál, tehát a személyre szabott tutit innen nem lehet megmondani. -
sfefe
addikt
válasz
Samtya #66114 üzenetére
Ok koszi, meg kerdeznek.:
Miben szamit, hogy mennyi ohm-os egy fejhallgato? (nem ertek hozza)
Ha a nagyobb a jobb es mondjuk a szamitogepbe veszek kulon hagkartyat az eleg neki vagy sem?Ha jol neztem a hd579, 990 nyitott a 880 feli nyitott, 3 kozul melyik a jobb?( filmhez, jatekhoz lenne hasznalva)
(ahogy nezem egy arban is vannak.)
koszonom
sfefe -
Samtya
senior tag
A DT990 és 880 lényegében egyformák. A HD579 brutál kényelmes. Számítógépről inkább 32 ohmosat használj.
gti3: szerintem elbírná.
helltp: amelyiket újonnan hallgattam, az bőven emelte a mélyet, de szerintem moderálódik használattal. A saját használt példányomban néha már szinte kevés is, de annak a gyárihoz képest már módosult a párnája.
-
aktív tag
Sziasztok! Munkahelyre (viszonylag csendes iroda) szeretnék venni fejhallgatót, ami kifelé jól szigetel, "befelé" pedig kizár minden külső zajt. Ebből kifolyólag circumaural és zárt kialakítású játszik csak. Különböző stílusú zenék hallgatására használnám leginkább, telefonról vagy integrált hangkártyáról. Elsőre az ATH-M40X tetszett meg, ez a felső határ, amit szánnék is rá, viszont kételkedem, hogy ilyen alap eszközökről használva kihasználható-e a tudása. Esetleg olcsóbb kategóriában mit érdemes választani, ahol nem megy kárba a tényleges tudás (és az ezzel járó felár)? Jelenleg egy pár ezer forintos Sony fülest használok, így előrelépés lesz minden, de szeretnék egy normálist venni, hosszabb távra. Előre is köszönöm a segítséget.
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Ugy tűnik lemondok a bt fejesrol. Az MM-ben próbáltam a dt 990-et hat az elég kényelmes volt a 880 sajnos nem volt kiteve azt nem tudtam megnézni. A senn. Hd559-579 volt még de sajnos azok is dobozban igy nem tudom mennyire kényelmes. Számítógépről lenne hasznalva igy nem tudom azt sem, hogy 32ohm vagy 250 lenne használható.Előre is köszi.
Üdv: sfefe -
Napoleon12
csendes tag
Köszi mindenkitől megnézem őket ^^
-
Bodz
nagyúr
válasz
Mickey73 #66077 üzenetére
Vegyél helyette Spirit Prot!
-
helltp
aktív tag
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Munkában, úgy hogy open office van.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zene.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30k
4.) Új vagy használt?
mindegy
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circum, és jó lenne egy kényelmesebb típus.
6.) Zárt vagy nyitott?
Csak zárt, és munkakörülmények miatt olyan ami jól izolál mind kifelé mind befelé.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Enyhe V megfelelne, de mostanában egy Marshall Major 2-t hallgatok, és annak is nagyon bejön a hangja.
8.) Honnan vásárolnál?
EU-n belülről.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Egyenlőre Xiaomi Mi A1 és Asus Xonar U3, de mostanban akarok váltani vagy U7-re vagy valami hasonlóra.Ezek alapján én ATH-M40X-et néztem ki magamnak, de nem tudom hogy elég jól izolál-e, illetve nem tudom hogy mennyire emel mélyet, remélem nem túlzottan.
-
Dorien
veterán
A zárt DT770 Pro-ból van 3 féle változat (32, 80, 250 ohm), a nyitott DT990 Pro-ból csak egy (250 ohm). Nekem 32 ohmos plüss párnás DT770 Edition változat van (ezt már nem gyártják), ez kevésbé V karakter, mint a DT990 Pro. Nekem az utóbbiban túl sok volt a mély és a magas, a közepek nagyon háttérbe szorultak. Viszont van akinek ez a karakter jön be. Térben természetesen a nyitott DT990 nyer, de a DT770 is jól produkál zárt létére. Ha fontos a hangszigetelés, akkor a DT990 nem játszik. Kényelemre, anyagminőségre, hangminőségre ár/érték arányban kiváló fejesek.
-
gti3
csendes tag
Sziasztok! Valakinek van tapasztalata arról, hogy milyen hangzásbeli különbségek vannak a Beyerdynamic DT 770 Pro és DT 990 Pro közt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Egérpad topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest