- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Használt VGA / videókártya ajánló
- eGPU tapasztalatok
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- OLED monitor topik
- Apple asztali gépek
- Milyen processzort vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peetör
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat, nekem speciel a teljes szigetelés mellett azért is hátrányos és főleg ez a nyomós érv, hogy néha szemüvegben-néha anélkül közlekedem, és előbbinél kényelmetlen a zárt a füles, illetve alapjáraton dől rólam a víz, így nincs szükségem egy plusz fülemet körülölelő (bőr)rétegre.
Az in-eartől meg pici hallójárataim miatt meg amúgyis hülyét kapok.Nem egyszerű az élet.
-
mexel
veterán
válasz
Samtya #56391 üzenetére
Hát ez az. A videót megtaláltam de nem néztem meg, nem értem mit mond. Majd meglesem, talán ki tudok venni valamit belőle.
Sokat eladtak a fejesből, de akinek van nem akar megválni tőle, most láttam megint egyet a gazdája akkor adja el ha legalább 1000-1500$ között kap érte. Láttam már többért is az ebay-en, el is vitték, igaz tip-top volt.
Ami hozzám kerülne azon a bőrözés rossz, de nem sokat használták. Sajnos viszont ha valami belül tönkremegy akkor javíthatatlan lesz, szerintem ezekhez esély sincs alkatrészre.
Sajnos már volt nálam és beleszerettem a hangjába, nem hallottam még ilyetA hangfalaim max 70 körül érhetnek használtpiacon, de azt sem adnám oda annyiért mert nem találtam jobbat eddig ami nekem tetszene. ( sokan nem szeretik a sok mély miatt, pedig nagyon dögösen szól, csak nincs lehetőségem hallgatni.) Máshogy viszont soha nem juthatok ilyen Sony-hoz, persze kérdés ha meghallgatnék pl egy Beyer DT 880-at az nem tetszene -e ugyanennyire? El kellene mennem egy fejes találkozóra ( vagy valakihez akinek van DT880-a és érdekelné a dolog ) és elvinni a Sony-t is hogy más is mondhasson véleményt róla és összehasonlíthassuk.
-
válasz
fericske #56389 üzenetére
Ami tegyük gyorsan hozzá nem a srác hibája volt, ugyanis ilyen esetben tolatási segédet kell alkalmazni. Ugyanakkor arra is gondoljunk, hogy mi van akkor, ha a srác mondjuk nem fejhallgatót használ, hanem mondjuk hallássérült, konkrétan mondjuk süket és ezért nem hallja a hangjelzést.
Ezt csak azért gondoltam hozzátenni, hogy vegyük észre, hogy ebben az esetben nem az balesetet szenvedett fél hibája volt a baleset. -
Golota
aktív tag
válasz
Peetör #56369 üzenetére
Én megnézném azt a már említett V-Jays fejest. Rendkívül kényelmes, pillekönnyü darab és meglepöen jól szól (rock-ra különösen). Szerintem utcára az is szempont, hogy ne egy batár nagy fejessel kelljen rohangálni és a V-Jays egy "ultra-portable" darab, egészen kicsire összehajtható.
Egy kicsivel drágábban ott van még az "iGrado", ami tudtommal egy SR60, csak módosított fejpánttal.
-
Tulku
veterán
Szvsz...mindenben meg lehet halni, vagy balesetet lehet szenvedni...ha ettől való félelmünkben nem veszünk fel e csodás pesti zsibvásárban zárt fejest (ne adj Isten fülest) akkor kénytelenek vagyunk - ahogy egy topiktárs is írta - akciófilmmel kevert életérzést hallgatni.
Én köszönöm nem terhelem magam Bach zongoraversenyeinek hallgatása közben buszmotor és légkalapács aláfestésével...az általam használt CIEM 30 db-t csillapít, ami igen erős zajban is egy viszonylag tompa, egyenletesen alacsony zajszinten tartja a külvilágot...mert ez a célom utazás közben...
Sem pro sem kontra nem akartam beleszólni, kizárólag saját elvrendszerem ismertettem....
-
Samtya
senior tag
Hello! Hú, ez nagy dilemma, legendás a cucc. Nagyon jó hangja lehet, ha még épségben van, de sajnos el tud romlani. Nem lebomlik a biocellulóz, hanem mechanikailag megy tönkre a lengőtekercs. Nem ugyanaz a drivere mint az R10-nek, de az R10 is ugyanígy romlik. Most futottam át gyorsan ezt a videót, innen vannak az infók, durva sztorikat mond a srác.
-
Spíler
őstag
válasz
fericske #56389 üzenetére
http://www.fogyasztok.hu/cikk/20120117/halalos-balesetek-fejhallgato-miatt
http://www.origo.hu/auto/20130131-egyre-tobb-a-baleset-a-fejhallgatok-miatt.html
Németeknél már büntetik is.
Fejhallgató használata kerékpározáskor (zenehallgatás)10 euró
"Hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy a fenti tételek (bírságösszegek) közúti baleset okozása nélkül értendők, ugyanis ha a szabályszegés következtében közúti baleset következik be, a szankció akár a többszörösére is emelkedhet, személyi sérülés létrejöttekor pedig a jogsértés minősítése bűncselekményi szintre emelkedhet."
És ez csak egy pár példa,mert nem akarom nagyon bele ásni magam a témába.Annyit fűznék hozzá,hogy láttam én már karón varjút és macskát fáról leesni.Ja,és addig jár a korsó...... -
fericske
addikt
válasz
Spíler #56385 üzenetére
No igen. Volt egy eset mikor egy tinédzsert kipaszírozott egy kukásautó tolatás közben. A srác háttal állt és a jól szigetelő fülhallgatótól nem hallotta a tolató sípot (ami eléggé hangos), a söfőr meg nem látta őt, mert a manőver elejétől kezdve az autó holtterében volt a srác.
-
mexel
veterán
A Sony-t tesztelték pl Sennheiser600 és Beyer DT880-al együtt, kb abban a ligában játszik szerintem ( igaz én egyiket sem hallottam azok közül pedig nagyon szeretném), sokak szerint jobb, van aki szerint nem ( ez érthető, mindenkinek más jön be) , ezt elfelejtettem írni. Sajnos már nem sok minden van a fülesről.
Használ itt valaki ilyen régi darabokat mint a CD3000? -
mexel
veterán
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Úgy néz ki lehetőségem lenne hozzájutni egy Sony MDR-CD3000 füleshez. A füles KB 1991 környékén volt kapható, zárt és érdekesek a vélemények róla. Van aki szerint az legjobb zártak közé tartozik azóta is, van aki szerint semmi extra, annak ellenére a használt ára ha nagyon ritkán lehet kapni ebay-en akkor is drága ( 1000$ körül láttam legutóbb az aukción egyet).
Talán elcserélhetném egy féltett hangfalamra, egy Mission 703-ra. Sajnálom a hangfalaimat, de jelenleg nem tudom hallgatni helyhiány miatt. A sony árban valószínűleg többet ér, de nem is ez a lényeg. A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen öreg füles (alig volt hallgatva) vajon el tud romlani ha elkezdem használni? A membrán tönkre mehet ezekben? Ebben kivételesen a Sony Bio-cellulóz membránja van ami a Sony MDR-R10-ben volt.
Szívem szerint cserélnék és hoznám a Sony-t, egyszer már volt nálam hallgatni és teljesen el voltam varázsolva a hangjától, nekem irtózatosan tetszett. ( mondjuk feltettem rá egy utánygyártott műbőr fülpárnát mert az eredeti szivacsos-bőrös nagyon szétment, és mintha változott volna a hangja, ez elképzelhető?)
Sajnos a hangfalam sem nagyon beszerezhető már és sajnálom, de ez a Sony sokkal ritkább és szeretem a füleseket nagyon, csak félek hogy egy ennyi idős füles tönkremehet és a javításra semmi esélyem sem lesz.
A tetején is tönkrement a bőrözés, de az megoldható, az nem befolyásol semmit.
Érdemes lehet elhozni?, nem kell félnem hogy hamar megmakkan?Erősítőt is keresnem kellene hozzá, a Fiio-E10 ne mhozta ki azt amit kell.
-
Spíler
őstag
válasz
fattyu #56384 üzenetére
Nagyon nem szeretném,hogy egyszer a magad kárán tanuld meg Dorien igazát.Egy jól szigetelő fejes+hangos zene mellett te Kb.semmit nem hallasz a külvilágból,de csatlakozom Dorienhez én sem akarok érvelni pro és kontra,nekem mindegy ki hogy öli meg magát.Zene mellett vidáman,nem is rossz.
-
Dorien
veterán
válasz
fattyu #56379 üzenetére
Én aztán nem érvelek semmi mellett, csak véleményt mondtam. Egy jó ideje már csak otthon hallgatok zenét vagy a kocsimban. Városban csúcsidőben biztonságosabb, ha lejjebb tekerem a hangerőt, jobban tudok a forgalomra figyelni. Zárt fejes is jó lehet kisebb hangerőn, ha nem izolál túl sokat a külvilágból. Ha egy dudát / szirénát / felbőgő motort / fékcsikorgást / csattanást nem hallasz meg, azon akár az életed is múlhat. [link]
-
Tim82
félisten
-
RetepNyaraB
veterán
-
Spíler
őstag
válasz
Fitzgerald #56378 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=tFSxwRBqO0c
Tisztelt Fórumtársak!Ezt csak is fejhallgatóval,mert az a lényeg,semmi de semmi más -
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Spíler #56376 üzenetére
Nem nagy dolog egyébként, semmilyen látható nyoma nincsen így hogy megragasztottam.
Sőt, ennyiért valószínűleg akkor is megvettem volna, ha tudom hogy B-stock, és törött. Tényleg kb. másfél perc volt megragasztani, és soha nem fogja elengedni a ragasztó. De nem volt kiírva, ez az undorító az egészben.
Amúgy ők is megragaszthatták volna, az életben soha nem vettem volna észre. -
Spíler
őstag
válasz
Fitzgerald #56374 üzenetére
Nagyon sajnálom,bele képzeltem magam a helyedbe.......
Én is rendeltem már tőlük 2-3 alkalommal,eddig megúsztam az ilyen szitukat.(#50152) Fitzgerald
Most olvastam ezt a hozzászólásod,ami úgy végződik,hogy jó darabig nem veszel semmit.Jó olvasni,hogy más is csak "úgy gondolja",hogy nem vesz semmit.És is mindig ezt hiszem.Kb.2 hétig -
Dorien
veterán
válasz
Peetör #56369 üzenetére
Sokkal biztonságosabb utcára a nyitott/félnyitott fejes/füles, főleg ha bringázol. Gyalogosként azért el lehet evickélni a zártakkal is, csak meg kell szokni, hogy úttesten való átkelésnél nagyon alaposan körül kell nézni, mert a hallásod blokkolva van. Vagy arra a kis időre levenni a fejest. Emlékeim szerint volt már itt többeknek balesete zárt fejhallgatóval.
-
Fitzgerald
veterán
Egy nappal korábban jött meg a T50RP MKIII. Alzától többet soha semmit, tetves, retkes egy banda. Ez tuti hogy B-stock, törött volt a fejpántot tartó műanyag. Úgyhogy ezért volt 40000 forint. Egy kis Loctite persze azonnal megoldotta a problémát, tököm fog egy ilyen csaló galerivel garanciáztatni. Most látom hogy Árukeresőn csupa negatív értékelésük van, de mivel csehek, szarnak mindenre. Sok mindent nem tehetsz magyarként, ha panaszod van. Biztos hogy tudtak róla, mert tele volt ujjlenyomattal a fejes, persze a doboz vissza volt ragasztva okosan, mintha sosem lett volna kibontva lol. Na mindegy, a lényeg hogy sikerült könnyen orvosolni a problémát.
Meghallgatni nem volt még időm, de kipróbáltam, és a Spartan Cue 110 teljesen jól meg tudja hajtani.
Fullra rántva a potit kb. olyan a hangereje, mint a Soundmagic HP150-nek 60% körül. Majd írok később pár sort róla. -
Spíler
őstag
Nekem ami a legjobban izolál és a hangminőség is megfelelő:
https://www.alza.hu/search.htm?exps=koss%203aa%20pro vagy
https://www.muziker.hu/pioneer-se-ms5t-k ebből van bluetooth-os is
https://www.muziker.hu/pioneer-se-ms7bt-k
https://www.muziker.hu/pioneer-se-ms7bt-t#56369) Peetör
Sennheiser CX 100 II jutott még az eszembe.
-
Spíler
őstag
válasz
Peetör #56369 üzenetére
Hátha megtetszik.Fél nyitott,jó hangú,kényelmes.Gondolom valami mai tuc-tuc zenéhez kell a mély túlsúly,azok is jól szólnak vele.
https://www.arukereso.hu/fulhallgato-fejhallgato-c3109/shure/srh144-p254518449/#termek-leiras
Szivacsos kialakításánál fogva én félig nyitottnak tekintem,hangzásra is az,ez is kényelmes jó hangú.Viszont nem mély orientált(van benne elég mély),szép természetes hangja van.
https://www.arukereso.hu/fulhallgato-fejhallgato-c3109/jays/v-jays-p45524621/
Persze a Grado sem rossz amit előbb ajánlottak,csak még én sem hallottam -
Peetör
csendes tag
Sziasztok!
30 ezerig keresek egy nyitott, hordozható (akár utcán) supraaural fejest, mélytúlsúlyosan. A fülkialakitásnál elsősorban olyan érdekelne, mint a Koss PortaPro-nál, hogy teljesen a fülre fekszik.
-
Tim82
félisten
válasz
RetepNyaraB #56364 üzenetére
A számozás megtévesztő, tudtommal a DT550-ed nem "kistestvér".
Amúgy ahogy írtam arrébb, szerintem "félnehezek". Hangerőre a Cowon D2-m is meghajtja őket, csak érezhetően nem az igazi nekik.
-
Qt
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni, tervezek venni egy fejhallgatót utcai használatra. Elsődleges szempont természetesen hogy minél szebben szóljon minden tartományban, és ami még fontos, hogy ne lehessen kívülről hallani a zenét. Több zárt fejest is próbáltam már, kb mindnél eléggé kiszűrődött a hang.
Mivel tesztekben nem szoktak erre kitérni, a tapasztalatokat kérném
Nem baj ha nem bluetoothos, csak valamennyire kompakt és a lehető legjobb hangzású legyen, ami elérhető kb 30ezerig.
Előre is köszi!!! -
-
-
Locuste
tag
válasz
Fitzgerald #56356 üzenetére
Rászántam magam a fülesre, és vettem egy Audio-Technica MSR7-et. Túl vagyok 1,5 óra vigyorgáson
A Sennheiser HD 555 (nyitott) fejes is nagyon jó, ahhoz képest tisztább, részletesebb közép, komolyabb basszus (nem kellemetlen), és jóval tisztább magas hangok jellemzik. Térérzet remek. Először furcsa volt ennyi év után egy zárt fejes (9 év az 9 év), de nagyon kezdem megszeretni!
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Spíler #56355 üzenetére
Tudom, csak leírtam hogy én mivel próbálom majd hajtani. Remélem nem lesz gond. Jövök majd egy kis beszámolóval úgyis.
A TR-80-ról nem sok jót írnak Head-Fi-n, teszt meg gyakorlatilag nincs róla sehol. Nézegettem én is. De amúgy az dinamikus. A párnák viszont tényleg jók rajta.
-
Spíler
őstag
válasz
Tomacko #56353 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek.Az most egy jó vétel.
(#56354) Fitzgerald
Nem is arra gondoltam,hogy nálad lesz probléma,én samtya vételre buzdító szösszenetére reagáltam
Nekem Fiio E10K és Presenter3 szolgáltatja a zenét és fogalmam sincs,hogy mit bír a Presenter. Ahogy nézem a Fostex FO TR-80 (250)-nak már vastagabb párnája van,lehet az is megérne egy próbát,utána kéne nézni.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Spíler #56351 üzenetére
Decemberben vettem egy Audioprobe Spartan Cue 110-et, az valószínűleg éppen hogy elég lesz hozzá, bár a fejemet azért nem fogja levinni:
Recommended: 30 to 600ohms
Power @ 33ohm Load: 200mW , (100mW/channel)
Ha mégsem, veszek valami kis erőlködőt is. De szerintem rendben leszek.
-
válasz
Samtya #56350 üzenetére
Igen én is azt figyeltem a képeken,hogy mintha ragasztó lenne rajta. Na akkor ez jó lesz, ha az enyém teljesne rossz lenne, most még csak kicsit ragasztgatva van,ahol a ragasztó felvált,de már maga a szivacs is mállik picit... lehet zuhany után nem bírja ha picit még nedves a fülem. Na sebaj, menthető az a lényeg!
Köszönöm.
-
Spíler
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Renault, Dacia topik
- Formula-1
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest