- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- OLED monitor topic
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
válasz
Azurooandrew #45487 üzenetére
Remek ötlet, mindenképpen kipróbálom
-
Tomacko
őstag
válasz
DEJVID #45494 üzenetére
Hallgasson meg a sógorod egy JVC HA-M55X fejest. Küllemre vagy ronda, vagy szép, ez izlés kérdése, valakinek bucsus hatást kelthet az ilyen jellegű design
Szorító erő van benne bőséggel, de ez javítható is gondolom és javul magától is. Mint ahogyan a hangképe is egyenesedik szelidül az enyhe V karakeréből. Mindezt mondom úgy a DPM-t nem ismerem
Ja és kicsivel olcsóbb is mint 16ezer HUF
-
haqim
csendes tag
Hello! Egy fejhallgató vásárlását tervezem és ehhez kérnék segítséget:
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játék: cs:go pontos helyzet lépések alapján- ez a legfontosabb!, zene: főleg folkmetal, de majdnem minden műfajt hallgatok
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
13000 ft kb
4.) Új vagy használt?
Lehet használt is
5.) Circumaural vagy supraaural?
mindegy
6.) Zárt vagy nyitott?
Nem kell szigetelnie
8.) Honnan vásárolnál?
ph apro, vagy webshop
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
ecs h61h2m masterpiece alaplap hasonlóan nívós integráltjárólTényleg cs-hez keresek egy jó fülest. Phaprón egy superlux hd 660-al szemezetem, de ahhoz meg az alaplapi kártya kevés. Nézzek inkább valami "gamer" csoda usb-s headsetet? Vagy gyűjtögessek még hangkártyára?
-
DEJVID
őstag
Nagy dilemmában vagyok. Van egy digitech pro monitorom, vagyis azt hiszem, Lindy márkajelzéssel szereztem be. (Mikor vettem, kellett zárt fejes, végül pont nem kellett, mindegy.) Aztán vettem egy K550-et, így a Lindy okafogyottá vált, de mível gyűjtöm a fejeseket, nem bánom, ha nálam porosodik.
Kölcsön adtam a fejest sógoromnak, aki rajong érte, és meg is venné tőlem. A pénzre nagy szükségem nincs, persze nem is ártana. A nagy kérdés: 16k körül tudok-e olyan (akár használt) zárt fejhallgatót ajánlani sógoromnak, ami felveszi a versenyt a Lindy-vel?
Nyerészkedni a legkevésbé sem akarok.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Van a ph-n olyan topik ahol hangsugárzókkal foglalkoznak?
Volna egy kérdésem nekik, a Klipsch RP-160M vagy az R-26F között kellene választani, ki melyiket választaná és mely szempontok alapján?
Köszönöm ha a megfelelő helyre irányitotok. -
johnny500
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy egyszerű Sony fülesem talán Sony MH410C (3-5 éve ezekkel jöttek a Sony telefonok). A problémám annyi lenne vele, hogy vettem egy Lenovó tabletot amellyel nem szól megfelelően filmeknél, effektek hangosak a párbeszéd halk. Az otthoni fülessel (Superlux) jól szól a tab. Viszont a telóval (Samsung S4) nincs ilyen problémája a Sonynak. Ötlet valaki?? -
da.Vi
csendes tag
válasz
lezso6 #45486 üzenetére
Izgalmas amit írtál a Pioneer fejhallgatóról. Igaz, ez már nem mondható olcsó kategóriának.
Van némi hasonlóság az SE A1000 el felépítésben, de az nyitott, és az ára is jóval alacsonyabb.
... a ( 45401 ) hozzászólásomban írtam bővebben róla.
Kíváncsivá tettél, meghallgatnám a HRM-7 et is ... kíváncsiságból csak persze, mert kizárólag nyitottakat használok. -
Azurooandrew
tag
válasz
Pete55555 #45483 üzenetére
Hy Pete, az egyik fejhallgatóm nekem is a nomono-nál vásárolt HD2000, bár a könnyű "testsúly" és a relatíve jó felbontása miatt egyből megkedveltem, néhány óra után nekem is nyomta a fülem, kicsi volt "bent" a hely.
Aztán Tin fórumtársunk egy ultra low budget modifikációt említett egy akkor vásárolt m50x-en - ő egy sima fél centi vastag csavart kötéllel körbetömte a fülpárna alatti részt. Én az ötletét kölcsönvéve emeltem szintén magasabbra párnát, ezzel nagyobb teret kreálva a fülemnek, amely így kényelmesebben, szellősebben fér el. A komfort persze így sem ér el a Beyer 770/880/990-esek vagy mondjuk Pro-80-as nagyobb s magasabb párnájának szintjét, de nekem bevált.
-
Na végül vettem egy Pioneer HRM-7 fejhallgatót, érdekes egy darab, kora délután óta nyúzom, úgyhogy nagyjából már bejáratódott.
Külső, felépítés
Ami elsőre legjobban feltűnik az a mérete. Hatalmas. A K550 mellett is. Elég jól összerakott cumó, anyagminőség nem hagy kívánnivalót maga után. A cserélhető kábel hatalmas plusz pont, főleg hogy rögtön kettőt is kapunk, egy rövid csavarost és egy egyenest. Párnából is csomagolnak egy tartalék párt. Zárt a fejes, viszont van a kagylók alján és tetejét 5-5 luk, melyekbe belehallgatva jobban kihallatszik, de elvileg ezek külön kamrák, marketingbullshit alább:
Ennek ellenére belülről jól szigetel.
Hang
Talán enyhe V, de inkább magasba húzó, világos, szellős hangja van. Hamar megszoktam.
Mélyre lemegy (a C tökéletes
), de mintha kicsit emelve lenne, viszont a szub tartományban (< 80Hz), ami egy elég izgalmas hangzást ad neki. Mivel nincs tüske a tetején, egyáltalán nem mászik rá a középre. Nem puffog, s elég feszes, dallamos, "szilárd" mélye van, nem a "folyós" típusú.
Ahogy a mély, a magas is a spektrum szélén emelt (14-16kHz), de ott elég jelentős mértékben. Nem az a szúrós kategória (Shure 440), inkább kellemes. Igen részletgazdag, így meglepően szellős hangot kapunk.
A középről sok mindent nem lehet írni, szerintem úgy jó ahogy van. Tranziesválasz, tér, dinamika minden jó, hallani amit kell, nincs semmi különleges.
HRM-7 vs K550
Nagyon más a kettő. Magas- vs közép-orientált fejesek. Sok értelme nincs is hasonlítani, de... Ahol ez kiemel, ott van is részlet (meg máshol is). Az AKG-nél a közép annyira mégsem részletes, mint amennyire tűnik, csak szimplán hatásvadász. Pedig anno ezért váltottam stúdió monitorokat. Hülye voltam. Bár most legalább tudom mijaza közép.
Kipróbáltam pár perc DAW-olással, hogy mit tud a HRM-7, s nagyon úgy tűnik, hogy elértem a célomat. Ami érdekesség, hogy különböző hangerőszinteknél is nagyjából ugyanúgy szól, ellentétben a K550-nel ami itt elvérzik, s erre csak most jöttem rá. Az AKG túl alacsony hangerőn erőtlenül szól, viszont ahogy viszem fel a hangerőt, egyre keményebb, viszont a dinamika is egyre kisebb. Ilyen a Pio-nál nincs, legalábbis nem ilyen durva mértékben. Ez WTF?
A kettőpontegyemhez karakterisztikában jóval több köze van, mint a K550-nek. A magas-kiemelés az amiben jelentősen eltér, a többi dolog úgy ahogy oké.
-
*** VII. (vagy VIII.?) Fülhallgatós találkozó (vagy megméretés?) ***
Időpont : 2015. december. 29, kedd 14:00-
Helyszín : Repülő Puli Kávézó
Ha jönnél, ezt kérlek töltsd ki: linkBármi kérdésed van a találkozó topikjában felteheted: [link]
-
Pete55555
addikt
Na, végre megjött a HD2000.
Első tapasztalatok:
Egész kicsi a PHILIPS SBC HP250.hez képest, kicsit nyomja is a fülem, nincs a fülhallgatón belül annyi hely, mint abban (mélységre), de hozzá lehet szokni. Elég jól szorítja a fejemet is, stabilan ül. Egészen könnyű, ilyen szempontból nagyon kényelmes. Minőségre nincs panasz, a kábel, a jack dugó, és maga a füles is elég jó anyagból van, és jól össze van rakva. A fülpárnák is egész jó műbőrből vannak.
Hangzásra egyből észrevettem a különbséget, részletesebb a zene, és kicsit mélyebbre megy, mint a régi PHILIPS-em.
Összességében meg vagyok vele elégedve, jó választás volt ennyi pénzért, bízom benne, hogy sokáig kiszolgál majd. Köszönöm az ajánlásokat -
Bodz
nagyúr
válasz
contaxg #45481 üzenetére
Lassan szívás lesz, tényleg keresni kell helyette valamit (valamiket).
HI2050 van még nálad?Az MD-6800 bekerült az ajánlott listába.
Egyébként mit szólnátok hozzá, ha közösen vennénk valamit, körbejárna a résztvevők közt, aztán a végén kisorsolnám? Nyilván már csak jövőre.
Így kis szerencsével olcsón lehet egy fejhallgatója valakinek, a meghallgatás se került sokba, növekszik a a topik infó tartalma is.
ha van rá érdeklődés, akkor csinálok egy logout bejegyzést minden feltétellel, részlettel. -
Bodz
nagyúr
válasz
StarKiller89 #45474 üzenetére
Inkább ne, nem éri meg az árát. Ezek szerint jó a nyitott is. Akkor Superlux HD681 Evo/HD330, MD-6800.
Az eddiginél mind jobb lesz.(#45475) Samtya: Nem valószínűleg, hanem sokkal jobban szól az AD500X.
-
Samtya
senior tag
válasz
StarKiller89 #45474 üzenetére
Kényelmes, de egy Audio Technica ATH-AD500X valószínűleg jobban szól.
Vagy próbálj ki Pioneer SE-A1000-t, Marshall Majort. -
Bodz
nagyúr
válasz
StarKiller89 #45471 üzenetére
Szia!
LD Systems HP800 Pro. Ugyanez csicsásabb kiadásban HyperX Cloud néven is megvehető.
-
StarKiller89
senior tag
sziasztok!
új fejhallgató vásárlás előtt állok, tippeket szeretnék kérni tőletek, hogy milyet lenne érdemes, leginkább filmezésre, zenére és néha játékra használnám, jelenleg egy razer kraken van, de nem igazán vagyok vele megelégedve, sok esetben torzít, hasonló árkategóriában várom a tippeket, köszönöm előre is -
asthabil
újonc
Sziasztok!
Már volt egy hasonló hozzászólás, az abban leírtakat megfontoltam, ezért is kérdezek.
Olyan fejhallgatót szeretnék, melyet
- otthon, buszon, utcán, szóval mindenütt használnék
- zenehallgatásra
- 10, legfeljebb 15 ezer forintot szánok rá
- újat vennék
- inkább circumaural legyen, bár nem volt fülesem még, de hordtam már supraauralt, és nem igazán tetszett
- zárt (nem szeretném, hogy a buszon mindenki az én zenémet hallgassa, illetve bővebben még lent)
- a mély hangzást szeretem, a túl sok magas hang kikészít
- nincs kiszemelt üzlet
- és telefonról, számítógépről kapná a jelet.A fő problémám, hogy nekem az lenne a legjobb, ha doboláshoz is jó lenne. Nyilván 10-15 ezerből nagyon nem lehet olyat kapni, ami ennyire kiszűri a külső zajokat, de azért amennyire lehet, olyat szeretnék, ami jól zár, hogy legalább csak halkan, de azért egy metronómot legalább halljak.
Láttam, hogy korábban ajánlottátok a Superluc HD681-et, ez megfelel ennek? Vagy tudtok ajánlani valami olyat, ami a fent említett feltételeknek jobban megfelel? Ha mást nem, akkor hagyom a dobolást, és csak dübörögjön a zene a fülesből!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
hentes555
senior tag
Sziasztok
Tesóm szeretne fejhallgatót venni a gépéhez.
-csak a gépével használná
-pc játékokra, minimális mennyiségű zene
-max 15-16k
-csak új
-circumaural
-zárt
-13 éves valószínűleg szereti a mélyeket, de ne legyen túl sok
-forrásnak egy Asrock 775-ös lap hangkarija lenne (lehet ez meg sem hajtana egy fejest?)
-
.DLL
veterán
válasz
ZavaBalazs #45460 üzenetére
Olcsóbb kategóriában Superlux HD661 egy szolidabb változat, egészen a 10k alatti kategóriában pedig Takstar / Invotone HD2000.
-
Tin
veterán
válasz
ZavaBalazs #45460 üzenetére
superlux hd 681 evo
egyedül a hordozhatósága kérdéses. arra a célra meg egy audio-technica m30x, bár az kicsit több, mint 20e forint.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
ZavaBalazs #45459 üzenetére
pardon, egy kimaradt: nem volna hátrány, ha a kábel nem lenne beépítve a fejhallgatóba, hanem egy különálló kisjack-kisjack kábel lenne, de nem tudom, hogy ez ilyen árkategóriában mennyire érhető el.
-
ZavaBalazs
őstag
üdv!
ismerősömnek lenne karácsonyi ajándéknak egy fejhallgató, így nem minden szempontból tudok tutit mondani, mivel nem saját felhasználásra lesz. paraméterek:1, otthon, utcán, tömegközlekedésen
2, zenehallgatás, film/sorozat, tehát csak általános felhasználás
3, két árkategóriában kérnék tippeket, egy a 10000 ft-ig, egy a 10-20000 ft közötti lenne.
4, új
5, circumaural, és jól legyen kipárnázva (a pánt is)
6, zárt, esetleg félnyitott
7, passz, nem tudom mi zavarja.
8, nincs kinézett konkrét bolt, de nyilván ismert, megbízható helyről szeretnék venni a szülők.
9, consumer laptop integrált hangkártya, mp3, esetleg olcsóbb okostelefon.márkapreferencia nincs, színnek tippre az egyszerűbb, sötétebbet kedveli.
köszönöm előre is!
-
Samtya
senior tag
Itt van egy hasonló történet, Philips SHP9500 vs Sennheiser HD600.
A 60 dolláros Philips jobban tetszett neki, mint a HD600. -
WynNyback
tag
Mivel sokat lenne a fülemen ezért nem fukarkodnék. De gondolom nagyon drágát nem érdemes vennem mert ezek a hanganyagok MP3 főleg illetve van néhány CD-m is. 10 000 - 20 000 között gondolkodtam.
közben megtaláltam ezt a bejegyzést (elolvastam az első bejegyzést).
http://logout.hu/bejegyzes/bodz/ajanlott_fejhallgatok.htmlGondolom nekem a zártakat kell nézem. A félig nyitottak több külső hangot engednek be?
-
Departed
őstag
Amit írtál arról jut eszembe hogy pénteken megvettem a Superlux 681 EVO-mat és természetesen igazatok volt, szuper füles! Istenien szól rajta minden, mindenféle zene, játék, film. Mindezt alig több mint 12ezerért.
Vele derült ki, hogy az eddigi fülesek (Philips, Pioneer) mennyit eltöröltek vagy eltorzítottak a zenéből, szóval köszi a jó tanácsot, respect srácok.Negatívum is van: néhány mp3-at betéve jobban hallatszik hogy mp3-ról van szó, mint valaha. Hát ez van, veszteségmentes tömörítésre "kényszerülök" ezeknél, a tárhelyet meg megoldom, hát ez van.
-
.DLL
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Leila teszt
- Gaming notebook topik
- BestBuy ruhás topik
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- BMW topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest