- Jóval kevesebbet költ a modern gyáraira idén a Samsung
- Vélemény: érdeklődők lehetnek, de nem valószínű az Intel értékesítése
- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
válasz Pete55555 #75255 üzenetére
Na srácok, megjött a DT770 250-es. Hát egyelőre lef*stam a bokám, olyan jó
Még ismerkedünk, de nagyon bejön, egy HD2000 után egészen más világ. ACDC koncertfelvételt hallgatok épp, hát kb meg tudom számolni hányan vannak a koncerten olyan részletes
ASUS Xonar DG pont kihajtja, nem túl hangos, de bőven elég.(#75319) IO.sys
Szóval maradtál a típusnál, csak a 80-as ?
Nekem meg fura a csavart kábel így elsőre, de lehet még megszokomKöszi amúgy
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
Pete55555
addikt
válasz < CyberBob > #75285 üzenetére
-
Pete55555
addikt
válasz OPiiPO #75279 üzenetére
SZVSZ Hardver/Multimédia/Fejhallgató - át kéne nevezni Gamer fejhallgatóra. Hiszen a Hardver csoportban van, ami értelemszerűen számítógépes hardvert jelent, számítógéphez meg általában ilyet vesz az ember (vagy inkább úgy mondom, az átlag)
A fülhallgatót ki is lehetne onnan venni, és átpakolni a Hi.Fi fejhallgatók mellé a TV/Audió csoportba.Szerintem így lenne logikus. Mert ki vesz fülhallgatót PC mellé? Jó vannak persze direkt erre kitalált termékek is, de nagy baromságnak tartom...
-
Pete55555
addikt
válasz #56474624 #75187 üzenetére
Na, úgy van, hogy kártyáról megy, front panelről a fejes, viszont a kép készítésekor nem volt bedugva, így a hangfal szólt
Amúgy a Headphone állásban van, ha bedugom (átvált magától)
De nagyon köszi, hogy szóltál erről, így "találtam meg" mellette a beállítást, miszerint lehet <32 Ohm, 32-64 Ohm, és >64 Ohm értékre állítani. Eddig a legkisebben volt, most átállítottam 32-64-re, ugye a HD2000 32-es. Hát, 80%-nál nemnagyon kell feljebb venni a hangerőt, és így is hangosabb, mint ezelőtt 100%-on. Meg persze így is tiszta, nem torzít...Szeretem leracsniztatni...
-
Pete55555
addikt
válasz ribizly #75178 üzenetére
és (#75177) Ba cy lus
Köszi, bár lehet lecsúszok róla
Én is úgy gondotlam, ha nem tetszik max eladom. Néhány ezret max bukok rajta. Na majd meglátjuk mi lesz
(#75177) Ba cy lus
Nem tudom pontosan mire gondolsz. Így néz ki a szoftver.
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz Pete55555 #75129 üzenetére
Na, felmerült mégegy füles. Tegyük fel ( ) jó áron (29k) lenne egy DT 770 Pro 80 ohm használtan, garanciával. Mit szóltok hozzá?
Más: Közben beszereztem egy ASUS DG-t teszt jelleggel (ócsó volt )
Egyelőre barátkozom vele, az alaplapinál mindenképpen hangosabb, erőteljesebb, de érdekes módon ennél mégsem akarom annyira feltekerni a hangerőt. Valahogy mintha kisebb hangerőn is jobban előjönnek a hangok.[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
és
(#75084) milkabrams
(#75089) Dave™Köszi az infókat, illetve javaslatokat. Ez a NAD kezd tetszeni, nézegettem tesztet is róla, és azok alapján is összevág az igényemmel. Már csak rá kéne szánni az összeget
Átgondolom még a dolgot, kicsit várok még vele, de lehet ez lesz a befutó
-
Pete55555
addikt
válasz milkabrams #75081 üzenetére
Na igen, az úgy látom újonnan 50 körül van, bár használtan nyilván olcsóbb, egyébként szimpatikus.
AD700-ról nézek tesztet, állítólag kevés a baszusa... ezt nem tudom pontosan mennyire kevés, azért szeretem, ha van
(#75082) Bodz
(#75080) Pete55555: Mennyire nincs lefixálva? Mondjuk egy zseniális NAD Viso HP50 50-ért?Az 50 már kicsit talán túlmutat a határon, erre még aludnom kell párat, de talán beleférhet. Nem tudom a fentebb említett a550Z-től miben jobb/másabb ez a NAD? Számomra ismeretlen a márka, persze ettől lehet jó, annyira nem vagyok benne az audiofil körökben. Utána olvasok.
Kérdés, tudom off : Fejhallgató erősítő/DAC ilyen kategóriában nem szükséges, úgysem hallanék semmi különbséget?
Ahogy írtam, jelenleg alaplapi hangkártyáról üzemeltetett Genius 1250-ről tudom hajtani, vagy a monitor kimenetéről. A monitor hangját én szebbnek hallom (ugye az HDMI-n digitális jelet kap), a Genius viszont értelemszerűen jobban kihajtja - hangosabb a HD2000 vele....Szeretem leracsniztatni...
-
Pete55555
addikt
Sziasztok!
Fontolgatom mostanában, hogy új fülest vegyek. Jelenleg egy HD2000 van, de úgy gondoltam feljebb lépnék
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
100% itthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás 70% Játék 30%
(Zene mindenféle, tényleg, csak langyi POP-ot, meg komolyzenét nem hallgatok)
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20-30,000 körül mondjuk, de nincs lefixálva.
4.) Új vagy használt?
Akár használt is
5.) Circumaural vagy supraaural?
Mindenképp Circum
6.) Zárt vagy nyitott?
A HD 2000 karakterisztikájával nincs bajom, szóval azt mondom zárt, de nyitottól sem zárkózom el.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Enyhe V vagy semleges. A túl sok magas zavar.
8.) Honnan vásárolnál?
Bárhonnan, de preferálnám a belföldi vásárlást.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Genius 1250 2.0-ról, vagy a monitor kienetéről szoktam hajtani - és ez generálna egy másik kérdést, ami nem ennek a topiknak a témájaOlyan füles kellene, ami érezhető/hallható előrelépés lenne a mostanihoz képest. Ehhez jó lenne tudni, mekkora összeget kellene rászánnom, illetve kell-e gondoljak valami fejhallgató erősítő/DAC-ra?
Hirtelen az ajánlott listából az ATH-M30X-en akadt meg a szemem.
De majd ti javasoltok, amit előre is köszönök...Szeretem leracsniztatni...
-
Pete55555
addikt
Erősítős topikban kérdeztem, de az pang.
Erről az erősítőről mi a vélemény?
-
Pete55555
addikt
válasz Pete55555 #49348 üzenetére
Nos pár szó a Pioneer SE M531-ről - laikuskánt.
Kényelem: A plüss párna szépen körbeöleli a fülem, nem nyomja, és nem róg rá sehol. Pár óra elteltével is kényelmes, nem izzad bele az ember feje.
Jól tartja magát az ember fején a füles, ha megrázom a fejem nem akar leesni.A kábel masszív, de puha, strapabírónak tűnik, az egyoldalas elvezetés nálam előny.
Hang:
Sokfajta zenét hallgatok, az elektronikustól a metálig szinte mindent, kivéve komolyzene, és nyálas pop.
A HD2000-el összehasonlítva:
Egyértelműen V karakter, de szerencsére nincs elnyomva a közép tartomány, énekhangokat visszaadja. A magas néhol sziszeg, de számomra nem zavaróan. Mélykiemelése van, de nem annyi mint pl ennek a borzalomnak (MM-ben próbáltam, majdnem lerepült a fejemről)
Érdekes, mert valahol több, valahol kevesebb a mélye mint a HD2000-nek, én ezt úgy veszem, hogy pontosabb.
Tere egyértelműen nagyobb a nyitott kialakításnak köszönhetően.Hirtelen ennyi, remélem nem írtam - szakmai szemmel - hülyeséget. Kíváncsi lennék egy profi véleményére egyébként, MM-ben meg lehet hallgatni, érdekelne a véleménye.
Összegezve: Nem bántam meg, hogy váltottam, nagyon kényelmes füles, a teret, és a mély tartományt amit a HD2000-ben hiányoltam pontosan kompenzálja.
-
Pete55555
addikt
Circum, de (neked) sajnos nem zárt. Egyébként kifejezetten jól szól, egy MM-ben érdemes kipróbálni!
(#49313) Nerd
Na, ezért is nem amellett döntöttem. Az a fityegő kábel egy potenciális hibaforrás. Akkor inkább legyen fix. Vagy csinálják mag normálisan, aljzatosra.[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz Pete55555 #49082 üzenetére
Nos, végül is elmentem megint az MM-be. Meghallgattam a Pio SE-M531-et és úgy döntöttem, megveszem.
A tesztalany egy S4 mini volt, vegyes számokkal, és meggyőzött/tetszett a hangja. Sajnos a superluxot, vagy egyik hsz-emben linkelt beyer 710-est nincs lehetőségem kipróbálni, így e mellett döntöttem.Megpróbálok majd írni egy összehasonlító kis rövid szösszenetet a HD2000-el ha bejáratódik a Pio.
A lényeg viszont, hogy iszonyat kényelmes a takstar után, most is a fejemen van, és szinte észre sem veszem, ráadásul a takstarral ha kicsit mozgattam a fejem volt, hogy elmozdult, és akkor egyből máshogy szólt, ez ennél szerencsére nem fordul elő....Szeretem leracsniztatni...
-
Pete55555
addikt
-
Pete55555
addikt
válasz Dorien #49105 üzenetére
Ez a TS671 tetszik. Mindenképp szeretném meghallgatni a Supreluxot, és legalább ezt a Takstart is, mert a HD2000-be is hallgatás nélkül ugrottam bele, vesztemre
Esetleg szóba jöhet még Beyerdynamic: DTX 710 Ezt ki is fogom próbálni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
Sziasztok!
Tavaly karácsonykor vettem egy HD2000-est, de úgy néz ki, csak nem sikerül megszokni. Egyszerűen kényelmetlen a nyitott, plüss PHILIPS után - persze a hangja sokkal jobb, de hiányzik a nyitott füles tere.
Szóval gondolkozom egy másik vételén, ma az MM-ben meghallgattam a Pioneer SE-M531 és 521 párost. A plüss kényelmesebbnek tűnt.
Kérdésem az lenne, szerintetek érdemes lecserélni? Hangminőségben hogy viszonyul egymáshoz a 2 füles? Vagy feljebb kéne lépnem árban?...Szeretem leracsniztatni...
-
Pete55555
addikt
-
Pete55555
addikt
válasz Azurooandrew #45487 üzenetére
Remek ötlet, mindenképpen kipróbálom
-
Pete55555
addikt
Na, végre megjött a HD2000.
Első tapasztalatok:
Egész kicsi a PHILIPS SBC HP250.hez képest, kicsit nyomja is a fülem, nincs a fülhallgatón belül annyi hely, mint abban (mélységre), de hozzá lehet szokni. Elég jól szorítja a fejemet is, stabilan ül. Egészen könnyű, ilyen szempontból nagyon kényelmes. Minőségre nincs panasz, a kábel, a jack dugó, és maga a füles is elég jó anyagból van, és jól össze van rakva. A fülpárnák is egész jó műbőrből vannak.
Hangzásra egyből észrevettem a különbséget, részletesebb a zene, és kicsit mélyebbre megy, mint a régi PHILIPS-em.
Összességében meg vagyok vele elégedve, jó választás volt ennyi pénzért, bízom benne, hogy sokáig kiszolgál majd. Köszönöm az ajánlásokat...Szeretem leracsniztatni...
-
Pete55555
addikt
Nah, nomono-tól megrendeltem a HD2000-ret, ha minden igaz hétfőn érkezik.... Várom
-
Pete55555
addikt
válasz Dorien #45228 üzenetére
Így valószínű a Takstar marad. Már csak azt kellene eldönteni, hol veszem meg.
Itt. Vagy itt.A CAL nem igazán jön be. 15k körül van ahogy nézem, és tényleg elég vékony.
Esetleg még a RetroDJ maradt versenyben, nem tudom az milyen a HD2000-hez viszonyítva ?
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
Hali!
Voltam megint az MM-ben hallgatózni.
Maxell HD 6000-et meghallgattam megint, nem tetszik a hangja. Sziszegős a magas, mélyben pedig kevés.
Retro DJ sajnos nem volt kirakva, még az árát sem tették ki Ez miben másabb, mint a HD 6000? Ha a fent leírt problémák nem jelentkeznek nála, akkor jó lenne...Meghallgattam viszont a Skullcandy HESH 2-t, és igazából tetszett a hangja. Visszalvasva láto, hogy nem igazán ajánljátok. 15k körül van most az ára. Ennyit még hajlandó lennék rááldozni. Esetleg más alternatíva ennyiért? Zárt circum füles otthonra, zene+játék, legyen mélye és ne sziszegjen a magas.
(#45224) Dorien
Suprelux HD 661 pl ??[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz sexymusprime #45189 üzenetére
Rendben, szerintem berendelem.
A boltról tud valaki valamit? Megbízható?
-
Pete55555
addikt
válasz sexymusprime #45181 üzenetére
Ez egész jól néz ki. Tud róla valaki valamit ?....
-
Pete55555
addikt
Köszi!
Ahogy nézem a HP6000 meg a HD2000 kb egy árban van. A takstar valamiért jobban tetszik, bár a Maxell kicsit mintha minőségibb lenne kinézetre. Plusz előny ott az egy oldalas kábel elvezetés, viszont annak a kábelhossza nekem meg sok... Na majd kitalálom.
-
Pete55555
addikt
Sziasztok!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Csak otthon.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás/játék (sokféle zenét hallgatok)
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
10k körül gondoltam, de még képlékeny
4.) Új vagy használt?
Használt is jó.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circum
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Nem baj, ha kicsit több a mély, de nem kell dübörögnie. Magas ne legyen túlhúzva. Közép tartomány legyen hallható.
8.) Honnan vásárolnál?
HA vagy ipon/pcx/edigital - amit ajánlotok
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Asrock H97Mpro4 integrált hangkártyája. Realtek ALC892
Bár gondolkozok egy pci-e-s hangkártyán, nem tudom ilyen árkategóriájú füles mellé érdemes-e.Jelenleg egy Philips SHP2500 (illetve ennek elődje, nem tudom a típust, nem otthon vagyok) van. Namost erről azt olvasom, hogy zárt, de az biztos, hogy ebből minden kihallatszik, és ha nem megy a zene, akkor én is minden szót értek kívülről, hiába van a fejemen. Ezért gondoltam zártra, asszony ne hallja, amit hallgatok, meg én se, ha hozzám szól
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Jól árasított edzett üvegek Samsung Galaxy A54-hez és POCO X6 PRO 5G -hez
- Jogász topic
- Napelem
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Kuponkunyeráló
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Apple Macbook air 13 m1 8gb 256gb gyári garanciával
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- Hyperx Alloy Origins Core (TKL, linear red kapcsoló)
- HP EliteBook x360 1040 G8 (407P5UC) - ÚJ 14" üzleti notebook - i7, 16GB, W11 pro - Touch, 1000nit
- Új Asus ROG Strix G15 WQHD 165Hz Ryzen9 6900HX 16GB 512GB Nvidia RTX 3080 8GB 150W Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest