Új hozzászólás Aktív témák

• btomi9

aktív tag

válasz schawo #44415 üzenetére

Ma egy röpke fél óra alatt sikerült meghallgatnom egy pár fejest a fejhallgatópláza üzletében.

A forrás egy Yamaha CD volt, előtte kiírtam egyet otthon a kedvenc demó számaimból, és azt vittem. A következőkhöz volt szerencsém:

OPPO PM-3
    ATH-AD1000X (ez nyitott)
    AudioQuest NightHawk
    ATH-M50X
    Denon AH-MM400

Az M50X nem ez az árkategória, csak a kíváncsiság kedvéért hallgattam. Az én fülemnek nem túlzó a mélye, pont rendben van, de ez csak egy nagyon gyors teszt volt, rövid volt az idő ennyi fejhallgatóra, úgyhogy még nem tudok biztosra mondani semmit.

Az Oppo tetszett, nekem nagyon hideg, analitikus a hangja, de nagyon részletező.
    A nyitott ATH-AD1000X már árban is egy kicsit feljebb van, azért nem igazságos ide sorolni, mert zártakat kerestem volna, ez csak véletlenül került elém, nyilván nagyon szép hangja volt. Itt már inkább a CD futóművet éreztem kevésnek.
    Az AQ Nighthawk nem volt rossz, de ilyen gyors teszt alapján nem vettem volna meg. Viszont ez volt a legkényelmesebb, mintha a fejemen se lenne.
    A Denon meg kb. az értékelhetetlen kategória. Én próbáltam győzködni az eladót, hogy ez szerintem hibás, mert annyira visszhangzik az egész, hogy konkrétan hallgathatatlan.

Mindegyik egy fadobozos Grado fejhallgatóerősítőbe volt kötve, így hallgattam.

Hát igen, ezek jórészt nem BKV -ra valók, ahhoz mindegyik túl nagy, kivéve a Denont és talán az M50X -et. De fogalmam sincs, igazából miket lenne érdemes tesztelnem.

A Fiio -k helyett mi az, ami érdekes lehet? iPhone 6-osom van, esetleg ahhoz valami csöves fejhallgatóerősítő jobban szólhat, mint egy dedikált DAP lejátszó?

Új hozzászólás Aktív témák