Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz
Ati1979 #30198 üzenetére
Nem, csak egy kicsit, de nekem pl. nincs bajon a suprákkal, pedig elég porcos fülem van ami elvileg érzékeny (na jó ilyen nagyon erős szorításúakkal bajom lenne hosszútávon) de lásd a Philips SHP5401-em, amit próbáltál füles talin, az is supra (és asszem az az új, tartalék volt, tehát még nem volt meglágyulva a pántja) mégis kényelmes volt, úgy emlékszem. Mechanikailag bejáratva meg már 6-8 órát is rajtam lehet, el is felejtem.
Szerintem a nagy "Presztízs" Grado-knál is fontos szempont a hosszútávú kényelem, otthoni használatra, különben nem hoznák úgy forgalomba. Szvsz. -
kurtzyx
tag
Napot!
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Utcán.
Circumaural vagy supraaural?
circumaural
Zárt vagy nyitott?
zárt
Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Igazából m1 egy telefon esetében jól jöhet a miki + mégis milyen hangot adhat ki magából 1 telefon.. más részről elvből sem veszem fel a telefont 1 sabaton szám közben.
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Hmm nem volt még zenére kihegyezett fejesem így csak a hangfalaimból tudok kiindulni: perpill 1 mordauntshort 906i + cambridge audio azur 540A v2m van ami talán zavar bennük az a mély viszonylagos gyengesége. hmm talán 1 V kiemelés vagy mély kiemeléses lenne a legjobb. [punk/rock témakörben mozgok leginkább]
Honnan venném: netdepo [ha új lesz és nem tudtok jobb helyet ajánlani] ha használt akkor avx
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Xiaomi Hongmi 1S alkalmanként cambridge audio azur 540A v2Ezen felül: előny a "magasabb" fém tartalom, ujjlenyomat mágnes fényes felületeket inkább ne, ill ha van vmi érdekes színe az jól jönne baba kék for the win!
PS: ment 1 post a füles topicba is aztán majd leválik, hogy melyik az életképesebb.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
.DLL
veterán
Pontosabban a nagyok a kettő között állnak, mert a fülpárna széle a fejen támaszkodik, de a szivacs hozzáér a fülhöz is.
(#30194) DemonDani: Kevésbé V-s hangzás, a mély nem annyira ütős, de lineárisabb, a magas nem szúrós, hosszú távon sem zavaró. A tere van aki szerint ugyan olyan, szerintem kicsit tömörebb, ebben a retro DJ nyer, meglepően jó színpadképpel. A fülpárnák viszont nagyobbak és puhábbak, a kényelme sokkal jobb.
-
DemonDani
addikt
Restro DJ-hez hasonló hangképpel mi rendelkezik, ami jobb is nála, de még nem sokkal drágább? 10k körül max. HD2000 miben másabb mint az RDJ? Sokszor van egy lapon emlegetve ez a kettő, csak azért érdekelne, hogy miben másabb a hangjuk.
-
krx21
nagyúr
válasz
szentkuti11 #30191 üzenetére
ÁÁÁ
Akkor kuka... Nem is kellene...
Komolyan nem értem, ez olyan mint egy luxus sportautó fapaddal szerelve... -
krx21
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #30186 üzenetére
De kicsit meg lehet tapizni, nem lesz baja, ugye?
-
vodkaboy22
addikt
Igen sok szerepe van a hangzásban jól látod!
Ez egy vatta szerű anyag. (Polimer természetesen.) Természetesen sorozatgyártásban készül és már legalább 10 éve minden anyag számítógépes "optimalizálással" készül és nem nem egyéni könnyen lehet hogy ilyen van a beyerdynamic legolcsóbb fejesében a sennheiser legdrágábbjában vagy éppen egy tesco olcsóban ...
Nem ez a lényeg hanem az : Hogy ide jól illik és ide sok anyag válogatása után került tesztelve kitalálva hogy milyen vastag legyen stb stb
Elképzelhető hogy ez nem más mint egy télikabát hőszigetelő anyaga -
krx21
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #30184 üzenetére
Köszi... Igen, de engem most nem a driver érdekel hanem az előtte lévő akusztikus réteg, ami a fotón van...
Elég érdekes kialakítású és biztos komoly szerepe lehet, gondolom... Vajon mi alapján készítik el és hogyan változtat a hangzáson? Mintha számítógép csinálná és lehet egyéni mérések alapján készül vagy sorozatgyártásban? -
vodkaboy22
addikt
Normál kisimpedanciás dinamikus driver csak előtte van egy adag dumping anyag és pár közvetlen rés.
Íme beyer driver:
Íme SRH1840 felépítés igen az a pici ott a driver (kb ugyanilyen csak máshogy hangolt verzió van az 1540-ben is)Ez az srh1540 dinamikus drivere is elmarad (mint minden dinamikus driver) egy ilyen csúcs driver-től (ez már nem dinamikus hanem magneplanar avagy ortodinamikus avagy izodinamikus)
-
zipod8
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Volt alkalmam megtekinteni és meghallgatni pár AKG-t, Bayer-t, és Audio-Technika-t, nekem az Audio Technika hangzás világa tetszett legjobban, de csak az ATH M50X volt lehetőségem meghallgatni az ATH M40X nem . Az lenne a kérdésem, hogy miben és mennyiben tér el a két fejhallgató egymástól (M40x és M50X) (hangzás, anyagminőség, és fejpárna méretében megegyezik)? -
krx21
nagyúr
Az ilyen akusztikai elemről tud valaki valami bővebbet?
-
fattyu
veterán
Ez a topik kizárólag zenehallgatáshoz való, vezetékes, sztereó fejhallgatókkal foglalkozik
tényleg nem értem mi a fenét várnak ilyenkor az emberek.
Üdvözlöm az urulógián. Miben segíthetek.
Fáj a gerincem.
De ez itt az urulógia.
De hát ott lent a seggem mellett fáj. segítsen már.
Ez itt az urulógia. Nem foglalkozunk gerincekkel....
-
válasz
Fitzgerald #30177 üzenetére
Igen, olvastam az összefoglalót, részben a hozzászólásokat. De nekem most kifejezetten a vezetéknélküliség lényeges.
-
tvse1995
senior tag
válasz
lezso6 #30171 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Jelenleg egy Superlux HD668B-t használok itthon és egyáltalán nem zavar a V karakter. Szeptemberben költözöm a fővárosba, akkor kerítek majd időt meghallgatni őket.
Egyébként ami nagyon tetszett mind hangra, minőségre és kialakításra az a Sony MDR1, de sajnos kereten felül van. -
Sziasztok!
Vezeték nélküli fejhallgatót szeretnék a páromnak...
Csak otthonra lenne, inkább TV-hez, néha zenéhez lesz használva. A hangzása másodlagos, de semmiképpen ne legyen gagyi. A lényegesebb, hogy kényelmes legyen, akkuja bírja, és a lehetőségekhez képest minőségi darab legyen.
Ilyesfélékre gondoltam (de bármi más is érdekel)- AKG K915
- Sennheiser RS 120 II-8Ezek olyan 20K+ kategóriások.
Mit ajánlotok? Köszönöm!
-
Rotcsa
tag
Bocs, de a vége lemaradt:
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Azt nem szeretném, ha valami egy másik kárára lenne. A jelenlegiben az zavar, hogy egy picit mintha erőtlen lenne. Bár nagyon tiszta a mélye és jól dübörög, mégsem az az átütő. Egy picit a közepe mintha elveszne.....
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Legfőképp a notebookomon hallgatnám:
[link] -
Rotcsa
tag
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás, filmezés, játék, tv nézés.
Heavy Metal, Rock: Manowar, Mettalica, Megadeth, Nightwish, Hamerfall, Pokolgép, Ossian,Subscribe, Dream Theater, ect.... A dobot meg a basszust jól halljam, mert imádom! Ami most van, abban sem rossz...Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
50-60 GBP
Vezetékes vagy vezeték nélküli?
VEZETÉKES. Kizárólag VEZETÉKES. A vezeték nélküli megoldások......
Oké, oké....Ha Ti mondjátok....
Circumaural vagy supraaural?
Fogalmam sincs, mi ez a cicu izé, de jelenleg egy Philips SHL5905 FB-t használok és nagyon meg vagyok elégedve a kényelmével.
Zárt vagy nyitott?
A Philipsem szerintem elég hangos kifelé, ezért szeretnék egy olyat, ami sokkal halkabb. Angliában, egy fából készült házban élek és azt is hallom, ha a szomszédom elköhögi magát a szobájában.....
Este érek haza a melóból és nem akarom zavarni őket a zajjal, viszont én imádom a hangos zenét!
Metált, meg rockot nem is lehet másképp hallgatni!Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
A Philips mikrofonos, meg amúgy is utcára tervezett, ezt meg otthon használnám, tehát mikrofon nélküli lenne a jó.
-
-
Exodius
őstag
Értem.
-
tvse1995
senior tag
Sziasztok FEJhallgatót keresek 20 maximum 30ezer Forintért.
- tömegközlekedés, koli
- 95% zenehallatás, stílust nem tudok mondani mert attól függ, hogy éppen milyen napom van
- 20-30 ezer de inkább 20
- circumaural
- mindenképpen zárt
- úton egy Nexus5-ről (úgy tudom zeneileg annyira nem rossz) lenne használva, otthon/koliban pedig laptoprólEzek alapján nekem a Shure SRH440 jött ki. Jó választás lenne? Esetleg használtan mit érdemes nézni ebben a kategóriában?
Előre is köszi!
-
picirizs
csendes tag
Üdv!
Segítségeteket kérném egy viszonylag egyszerű problémával kapcsolatban.
Adott egy AKG K514 (most már) elég réginek számító fejes, amit nagyon szeretek, egy a gond vele: hosszú távon nem kényelmes hordani. A bőr párnák teljesen "ráfőnek" a fejemre, pláne a nyári 40 fokban.
Kérdésem az lenne, hogy tudtok -e olyan helyet, ahol kifejezetten ehhez a fejeshez tudnék szerezni nem bőr párnát, netán felár fejében meg is oldanák nekem a cserét, mivel jómagam nem vagyok jártas a fejesek bütykölésében.
A tippeket előre is köszönöm!
-
priti
addikt
válasz
#71562240 #30157 üzenetére
Eu-s parasztnak jó lesz az.
Kb. így állnak hozzá, szóval próbáltam rákeresni, hogy mégis mi az, ami a kényszert szüli, de EU-s direktíva, megfelelőségi igazolás, irányelvek... mind egy dzsungel.
Egyedül a fejhallgatók használati útmutatójában lehet találni CE megfelelőségi nyilatkozatot, amiben legalább egy EU irányelvet beidéznek.Innen lehet elindulni gondolnám én.
Ide eljutottam, de ettől még mindig nem tudom, hogy a rákba kerül 30ohm-os ellenállat a fejesembe.
-
Exodius
őstag
Srácok!
Ha magas hangerőn bereccsen a fejes annak mik lehetnek az okai?
-
higbo
tag
Sziasztok.
Zárt fejhallgatót keresek, többnyire játékhoz, mély karakterrel, kb. 10 ezer forint környékén. Házimozi erősítő segítségével lenne meghajtva. MAXELL Pro Studio HP6000 – val szemezek, tetszik az 5m –es kábel is. Van esetleg tapasztalata mostanság erről a fülesről ? Régebbi posztokban írnak róla jókat… Esetleg tudnátok ajánlani valamit ?
Köszi.
-
törölt tag
Igen, ez éppen a bürokratikus ("bürök-ratikus") EU előírások miatt van, nem pedig azért mert a gyártó ilyen eccerű módszerrel akarná létrehozni a piacon szokásos különféle impedanciájú verziókat. Már csak azért is, mert a gyártó-fejlesztő manapság annál jobban örül, minél kisebbre sikeredik az impedancia egy-egy adott konstrukción belül a konstrukcióból adódóan - így közvetve az érzékenység növelhető. Szándékosan nem fogja növelni épelméjű gyártó az impedanciát, csak ha az EU miatt muszáj. A gyártónak az az érdeke, hogy (legalábbis egy bizonyos határig) minél kisebb legyen az impedancia, azaz közvetve az érzékenység minél nagyobb.
-
jippa
aktív tag
Ma visszaszereztem a szomszédtól a Beag FMD 26-200 at. Áthívott, és ez még mindig ugyanazon a szent helyen volt, ahova kb. 3 éve - mikor neki adtam - letette.
3 sörért visszavásároltam
Most egy kicsit jobban meghallgatom.
Van külföldön egy szűk társaság (a head-fin), akik ismerik ezt a fejest és olyanokat mondanak róla, hogy a nagy böszme vintage-ek között ez az egyik legjobb fejhallgató.
-
priti
addikt
válasz
szakibá... #30152 üzenetére
Mondjuk egy EU-s előírás azon a tényen nem változtat, hogy zéró értelme marad a kitett fejhallgatókat meghallgatás útján összehasonlítani, ha a fele tele van jelútba tett ellenállással és nem tudhatod, hogy melyikben van és melyikben nincs.
Egyébként igazad lehet. Valószínű, hogy valami idióta EU-s hülyeség lesz ez is. Megnéztem a dobozt. Látszik, hogy utólag van átragasztva. Régebben is láttam, csak gondoltam biztos lehet választani többféle driver-rel és emiatt ezt a specifikumot ragasztják a dobozra, de arra nem gondoltam, hogy ellenállat bele, aztán átragasztják az eredetit és csók. Mindegy, legalább vissza se kell forrasztanom majd az ellenállást, mielőtt eladom. Egyszerűbb lesz lekaparni a dobozról a 68-at és szerintem ott lesz alatta a gyári 38ohm.
-
szakibá...
senior tag
Csak arra tudok gondolni, hogy az európai piacra szánt változatba azért teszik bele, mert szerintük hangosra sikerült (106dB/mW). Tudják, hogy az EU védi a hallásunkat, ezért meg akartak felelni. Csak elfelejtették a többi adatot is hozzáigazítani. De ha találkozol olyan fejhallgatóval, amiben diódákat találsz, azokat lehetőleg ne bányászd ki, mert védelmi célokat szolgálnak (pl. Beyer, Stanton...).
-
priti
addikt
válasz
DrTechnoid #30147 üzenetére
Szerintem bárki megjavítja neked. Kb. akkora problémák szoktak lenni, hogy oda kell pöttyözni valamit, mert elengedte a forrasztás. Ettől nem lesz "buhera". Mondanám, hogy hozd át, de Győr messze van, nem érné meg neked.
(#30150) Mittu88
fülpárna, így hívják
-
.DLL
veterán
válasz
DrTechnoid #30147 üzenetére
Ez egy vacak hangú gamer csodacucc, túlárazott, nem éri meg, annyiért inkább egy jó (((stereo))) fejest ajánlunk ebben a topikban!
Ennyi pénzből már vehetsz egy Beyerdynamic DT990 Pro-t és egy AIM SC8000-et, vagy valami hasonló karakterű DAC-ot mondjuk.
-
Kösz, akkor ennyi.Vagy marad az hogy hogy sufniba buhera, mert nem találok semmilyen iratot hozzá, pedig az elmúlt 3-4 év blokkjai,számlái itt vannak a fiókomban,soksok minden egyéb társaságában, de érdekes módon ehhez egy darab cetlit se találok ami közvetlen a termékhez lenne kapcsolható
Úgyhogy valószínűleg beruházok egy ilyenre , bár a színe miatt sokkal jobban tetszik a mostani.
-
törölt tag
válasz
#71562240 #30139 üzenetére
Sheratan:
Jól elbeszélgetünk magunkban, de most látom, az egész még amiatt is okafogyott, hogy a Sonyra még csak azt se írtam, hogy viszonylag kiegyenlített. A K550-re írtam, hogy kicsit mosottas, de viszonylag kiegyenlített. A Sony-nak eredetileg csak a kiegyenlítetlenségéről beszéltem. Úgyhogy szép hozzászólásfolyamot csináltunk a semmiből - miután becsaptál mindkettőnket, félreolvasván a szövegemet, hehe. Biztos a nagy távolság miatt eltorzult kicsit. A horizont diffrakciója... -
törölt tag
válasz
#71562240 #30137 üzenetére
Sheratan:
Hogy egyértelmű legyen: a kiegyenlítetlenségét tárgyaló mondatom után a viszonylag kiegyenlített kitétellel kifejezetten a hangzására vonatkoztatva azt akartam kifejezni, hogy viszonylag higgadtan, viszonylag egyenletesen szól, nem tol semmit kifejezetten a képünkbe, és nem hallgat el kifejezetten semmit. Amolyan "folyamatos", kissé "tömör" hangzása van. -
priti
addikt
válasz
#71562240 #30132 üzenetére
Ezt bányásztam ki egy itthon 50k felett kínált fejhallgatóból, tehát tojnak rá a gyártók, megcsinálják bárhol. Úgy értem a nekünk, csóró magyaroknak már drágának számító fejesekben is.
Mint utóbb kiderült arra volt jó, hogy szembesítsen a ténnyel, hogy ezen a bugyi kék alapon hajlamos vagyok a vékonyabbik feketét sötétkéknek látni csak mert tudom, hogy gyakori a 32ohm-os ellenállású fejhallgató hangszóró és ezért 36-nak akartam látni 30 helyett és meg is dumáltam magam. Kimérve viszont már 30ohm ez az ellenállat meg nagyító alatt fehéregyensúlyos vakuval annyinak is látszik, tehát amelyik pro700mk2-nek nem 38ohm van a dobozán, hanem több annak van sorosan egy ellenállat a jelútban, ami nem kicsit ront a hangján ha valami hordozható kütyüvel próbálja ki pláne.Még a fejeserősítővel is hallhatóan szebb lett a hangja főleg a közepe meg a magas, pedig az a 68ohm-ot is megette reggelire.Tehát azt minimum mindegyik típusra tudni kéne, hogy hány ohm-os a driver és utána lenne csak értelme meghallgatással bármit összehasonlítani. Így tiszta orosz rulett, hogy miből milyet tesznek ki. Ha kint lóg egy fejhallgató egy üzletben meg nem mondod róla, hogy hány ohmos. Nincs rajta sehol. A magyar módiból kiindulva a kereskedő direkt úgy teszi ki, hogy kipróbálhasd, de azért azt válaszd, amin ő többet keres.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #30134 üzenetére
Szerintem se kiegyenlített, nagyjából ugyanaz a véleményem, mint neked. Azt írtam, hogy viszonylag kiegyenlített, de ezt is csak ahhoz képest, hogy korábbi mondatban leírtam, hogy a sávszélei mélyben és magasban is lekonyulnak, és van egy kis kiemelése a felsőmélyeknél (ergo egy kissé felmelegített-színezett, sőt mosottas is) - na ehhez képest viszonylag kiegyenlített, hehe.
Valami demagóg audiofil majdhogynem középsávorientáltnak hívná, hehe.
Szóval akár szó szerint egyetértünk, kiegészítve a tiedet azzal, hogy a felsőmélykiemelés ellenére a mélyei is lekonyulnak, elfogynak, nem csak a magasai.
Viszonylag hallgathatósan csal. -
krx21
nagyúr
válasz
DrTechnoid #30135 üzenetére
Potméternek nem sok köze lehet a szoftverhez... Küld vissza...
-
Erre tudna egy kedves hozzáértő mondani valamit? Mert eléggé tanácstalan lettem ezügyben, mármár le is blokkolt az agyam.
-
törölt tag
válasz
#71562240 #30123 üzenetére
Általános zenehallgatásra jó a Sony, a kicsit mosottas is helytálló, de szerintem nem kiegyenlített. a K550 a kiegyenlített, a Sony az sokkal melegebb hangú, közép-mély kiemeléssel és (erősen) lekonyuló/visszafogott magasokkal.
Szerintem a Sony amúgy könnyen szerethető hangot ad olyanoknak, akik nem nagyon hallgattak még precízebb fejest, vagy nem igénylik az ilyesmit, de zeneszerkesztésre én nem/sem ajánlanám. -
Dozbik
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Edifier R1600T Plus típusú hangfalam, melyen RCA bemenet található, de a fejhallgatóim (Superlux HD-660, HD-330) jack bemenetűek, így hát szeretnék valami átalakítót hozzájuk, hogy tudjam őket a falra csatlakoztatni. Nem tudtok olyan fajtáról, amihez tartozik egy kicsit hosszabb (1-2-3 stb. méter) kábel rész is az átalakítón kívül? Mert a hangfal pont az ellenkező irányba néz a gépemmel, ezért nem férnék hozzá túl könnyen egy olyan átalakítóhoz, ami csak egy sima átalakító kábel rész nélkül. Egyelőre még nem találtam ilyet, de hátha ti tudtok ilyenről. Csak olyat találtam eddig, hogy ez a sima átalakító, plusz külön még egy jack-jack hosszabbító, de ha nem feltétlenül szükséges, akkor inkább nem traktálnám az íróasztalomat még további felesleges kábelekkel, már így is tele van velük.
Köszönöm a segítséget!
-
Ati1979
veterán
válasz
szentkuti11 #30130 üzenetére
-
priti
addikt
Jó neked, ha a kábelcserével javul. Hol vagyok én a kábelcserétől. Fényévekre.
Nekem gyárilag 68ohm-os a PRO700MK2 és persze attól, hogy van kvázi a jelútban a driverrel sorosan egy ellenállat. Tök mezei 5 sávos, ami -ha nem vagyok színvak- akkor 36ohm 5%-os tűréssel. Szóval sokat nem fizet érte a gyártó 2Ft felett. Amikor kivágom ezt a retket belőle persze sokkal "érzékenyebb" lesz a magas meg a középtartomány, de túl erős lesz hozzá még a modolt E10-em is, ami a gyárinál élből kisebbet erősít.
Alig marad hasznos út a hangerő potin 1,5 - 2 között van az utazó. A hangkép közepét meg persze tolakodóbbnak hallom rocknál, mert megszoktam a gyári hangzását, ami nem jobb az ellenállattal, csak "tompább" a közepe és így hangsúlyosabb lesz a mélye, ami metálnál pont jó. Más műfajhoz meg jobb kivenni belőle. Elvakarom a sebeimet, mert már gyötröm egy ideje, de sehogy nem tökéletes, még mindig játszom vele az új párna miatt és már kezdem nem tudni hogyan legyen, hogy jó legyen.
Szegény fejes mit áll ki, holnap megint lehet kés alatt lesz ha esni fog. Unalmamban megkínzom. -
törölt tag
Szép. (Lassan Jippa és Fattyu nyomdokaiba lépsz...)
És ahogy később írod is, egyre inkább elkezdesz zenéket hallgatni.(#30119) Maacaw: Ezek közül zenehallgatásra és zenekészítésre is a K551-gyel járnál legjobban, az szól a leghangszerszerűbben és legkiegyenlítettebben a trióból. A Sony szerintem szebben, érdekesebben szól mint a K550 (ezzel lesznek, akik nem értenek egyet), de színezettebb is, és a sávszélei eléggé hiányoznak (egy kis felsőmély-kiemelés mellett), ergo a Sonyval esélyes, hogy "V-karakterű" hangfelvételeket készítenél. A Sony inkább zenehallgatásra jó (megszorításokkal), a kissé mosottas, de viszonylag kiegyenlített K550 inkább -készítésre (megszorításokkal), a K551 pedig mindkettőre, szinte megszorítások nélkül.
-
krx21
nagyúr
Hát ez az... Elektronikus zenéket hallgattam eddig, de evvel a fejessel a klasszikus hangszerelt zenék egyre jobban tetszenek... Egyszerűen élvezem ahogy szól...
(#30119) Maacaw: Szerintem az R1-nek van egy kis mély kiemelése, az 550-nek meg kicsit vékony a mélye de részletesebb talán... Én mindenképp azt javaslom hallgasd meg őket mert más... Ha a fejedre jól illeszkedik az 550 v. 551, akkor az talán jobb... De neked kell hallás után dönteni...
-
Maacaw
tag
Sziasztok!
A Sony MDR 1r (zenekészítésre) jobb mint egy AKG 550/551? Azaz nem rendelkezik kiemeléssel, és szebben szól az AKG-nál? A válaszokat előre is köszönöm!
-
krx21
nagyúr
A Sony R1 már nincsen meg és a Aiaiai kölcsönben volt... A fejest csak zenére használom, mozira van "külső" rendszer..
(#30116) Nigér: Köszi. Tetszik is nagyon... Ehhez is próbálok majd egy Furutech kábelt, ha nem másért a placebo hatás miatt!
Csak sokat kell nézegetni a dobozát... Egyébként tényleg várok tőle egy kicsi javulást... Majd kiderül...
-
priti
addikt
Kisebb raktárkészlet már alakul. Van az a rackelhető fejes erősítő, tudod aminek 6 külön erősített kimenete van. Az pont jó, széles is meg lapos is, mehet be az LCD TV talpa alá. A sallangot kibontod belőle persze és helyére beépíted amit kell, mert könnyen szerelhető aztán kiosztod a családot fejhallgatóval a film előtt. Mindenkinek jut lassan, a számlás meg csengethet
-
krx21
nagyúr
Új szerzemény!
ITT (lapozni is lehet...)
-
priti
addikt
Ha valakit érdekel, akkor ez két műanyag "L" elem, ami hivatása szerint egyetlen bútorlapot "polcot" tart. Azt hiszem 250Ft egy pár és "minden 250Ft" című nyuggereknek szórólapozott művházas bazárból van. Pontosan nem tudom a forrását, mert tesómnál találtam a pincében. Ő így emlékszik, de az biztos, hogy filléres, ezer Ft alatti piacos cucc. Eredetileg fordítva kell felszerelni, hogy egy bútorlapot pont vízszintesen tartson, de úgy randa. Alámásztam, hogy látszódjon mennyire. Ahogy nézem a vakus képet a pincés, pókhálós szart nem is sikerül teljesen lemosni róla, mindegy nem látszik, alulról nem nézi senki, meg vaku nélkül nem látszik amúgy alánézve sem.
Eredeti funkciójára kifejezetten gagyi persze. Szerintem jó, ha 10kg-ot elbír, amiből 1kg a bútorlap. Szóval ez a tipikus "semmire" nem jó kínai vacak, ami nagyon olcsó, de pont olyan szar is. Így viszont fejjel lefelé, akasztónak felszerelve szerintem vállalható ahogy kinéz. Annyi csak rajta a sufni tuning, hogy ilyen szögekről, amiket valami lapra szerelt vacakhoz adtak talán tartalék talpnak levágtam a gombot egy csípőfogóval és ráragasztottam egy kis pillanattal a csavarok fölé. Nyilván ehhez a gyári furatokat félig át kellett fúrnom nagyobbra lemélyítve ezzel a csavarfejeket, de az egész szerelés 3 perc volt, szóval belefért. A négy tiplit sajnáltam a legjobban elhasználni
Zéró Ft-ból teljesen jó szerintem. Pláne, hogy pont ráfér mind a két fejesem, így a TV nézős, hosszú kábeles fejes sincs szétdobálva a szobában. -
törölt tag
válasz
szakibá... #30100 üzenetére
Végre valaki másnak is feltűnt, pedig már kezdtem volna írni a terjedelmes választ, de szerencsére megelőztél.
-
törölt tag
Persze, de ha ugyanannak a háznak mondjuk a külsejére lenne rápakolva a BT, tehát belül minden ugyanaz lenne akusztikailag, és a vezetékes üzemeltetéskor ki is kerülné a BT áramköröket a jel, akkor is beleszólna, csupán a "környéken levése" miatt, mint elektronika, mint anyag (és mint tömeg...), ahogy például a vezetéken levő szigetelés is hat a hangképre, nem csak a vezetőér - ezügyben már tamáskodnál.
Az anyag olyan, mint a celebek: kisugárzása van. Ahol anyag van, ott zavar van. Minél több anyag, annál több zavar.
-
Dorien
veterán
válasz
-Faceless- #30105 üzenetére
Emlékeim szerint 16490 volt a HI-2050, 16990 a TS-671.
-
-Faceless-
őstag
Bocsi a folytonos kérdezgetésért, de jó lenne a fejhallgató vételt minél hamarabb elintézni, és hát nomono szabin van. Az oldalon nem tudom megnézni még az árakat se, ha valaki netán vásárolt volna nemrég, vagy emlékszik még az árra nagyon megköszönném, ha megtudnátok mondani mennyibe került a TS-671, és a hi2050.
Nagyon megköszönném -
krx21
nagyúr
válasz
szakibá... #30100 üzenetére
Ez igaz... Én mèg az NR-t is hallottan, több a mély, eleve nem 4 hanem 5cm-es membrán van benne... Egyèrtelműen más... A neten is írják sok helyen, hogy a sima 1R a legjobb köztük.
-
törölt tag
válasz
Falconer #30064 üzenetére
Egyébként nekem is fennakadt a szemöldököm, látván, hogy te az 1RBT alapján teszel következtetéseket az 1R hangjára vonatkozólag, de mivel arról csak olvastam, hogy jelentős különbség van a kettő hangja (és mérési adatai) között, ezért nem szóltam. Szerencsére Szakibá szólt, bár sajnos ő is csak olvasmányai alapján tud a bluetoothosra hivatkozni, de akkor már én is megerősítem, hallásélmény híján is, hogy jelentős különbség van a kettő között (hogy az NC verzióról már ne is beszéljünk), és az írások (és mérések) szerint a BT hátrányára, ami egyébként logikus is, hiszen a BT-ben semmilyen egyéb konstrukciós előnnyel nem kompenzálják a belepakolt elektronika káros hatásait, sőt, ami kevés egyéb konstrukciós különbség van köztük, az inkább a sima 1R javára szól. Tehát enyhén szólva nem helyes az 1RBT hangjából az 1R hangjára vonatkozó következtetéseket levonni, általános elvi és konkrét gyakorlati okokból sem.
(#30101) .DLL: Te ugyebár (helyesen
) nem hiszed el nekem feltétel nélkül, hogy eleve nem lehet ugyanaz, hiszen a BT-be belepakolt elektronika mint elektronika, mint anyag és mint tömeg eleve beleszól a hangképbe, akkor is ha ki van kapcsolva és meg van kerülve, ezért jelzem, hogy egyéb konstrukciós különbség is van köztük. Két külön fejhallgatókonstrukció, nem csak az egyikbe belepakolt elektronika miatt - de mint mondottam, pusztán az egyikbe belepakolt cuccok miatt sem lehetne ugyanaz, vezetékről sem.
-
.DLL
veterán
válasz
Cicero #30087 üzenetére
Ezt pont nem ismerem még, de elvileg kipróbálható a Fejhallgatoplázában.
Ajánlott még a Beyerdynamic DT-235, DTX-501p; Pioneer Se MJ-721, 751; Creative Aurvana Live, esetlegesen Sony ZX610
(#30100) szakibá: Vezetékesen használva a BT-os modell nem ugyan az mint a BT nélküli?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest