Új hozzászólás Aktív témák
-
házimozis
tag
válasz
Batmause #4899 üzenetére
Áááá! Felejtsd el ezt a "pont ventilukra kell fújni" c. marhaságot. Egyrészt ilyen univerzálist gyártani sem lehet, másrészt ezek nem így működnek.
A szimmetrikusan elrendezett 1, (2) ventillátor is szépen teríti a levegőt a noti alatt - maga a notesz a légterelő - nem kell, hogy pont a nyílásaiba fújjon bele. Sőt az csak a porbevitelt gyorsítja. Így is fúj mindenhova, jobban porosodik a notesz a touchpadja, hangszorója is, ha sokat jár alatta a pad.
A két (6-7cm) ventillátoros biztos nagyobb hatásfokú, de nem lehet csendesebb mit egy (9cm) 1 ventis. -
házimozis
tag
Üdv.
Bocs Mindenki, kicsit OFF lesz de - nem színezném olyanra, mert - talán közérdekű.Nagyon fontos alaposan elovasni az everest megjegyzéseit. Képesség, és jelenlegi státus nem azonos. És nem biztos, hogy alkatrészcsere nélkül tud azonos lenni.
A CPUnak elméletileg mindenhol az ő saját natív jeleivel kell működnie, ha a biosban ez nem átállítható. (nem az, mert ez overclock lenne)
Pl. tudom, hogy tudja az alaplapom a 14x167et, de a natív 13x167 jelel működő procimat nem tudom ráállítani.
Bocs HEMP, ha nem ezt kérdezed - és 10x200 ott a CPUnatív - akkor nem tudom. Noteszben az AMDhez való biosok - csak olvastam, látam - több CPU setupot engednek mint az intel. Mer az speedstepen kivül semmit.
Ahogy a chipset(em) 4db RAM slot (4GB) kezelése is csak képesség, mert csak 2 van (2GB).
Vélhetően ezeket fel lehetne szabadítania biosban, de a gyártó nem akar ilyet támogatni. (VGA ban az 512es dedikáltat is kezelné az alaplap, vélhetően ehhez is a biost kéne toszni.)VGA speed-up: kártyacsere Go 7950GTXre
A többi csak vergődés.
Feltettem vagy 5 féle (szigorúam enyémVGA támogatott, XPs, WHQL) drivert, és csodák nincsenek.
Magas fps ráta = energiagazdálkodás nuku = erősebb melegedés.
Megbízható enegriagazdálkodású notesz-optimalizált dirver = BITANG LASSÚ játékban. (3-4 játékkal tesztelve)
Mindenre optimális driver nincs. Talán a géphez melléket driverek? (go7600ra ez a tapasztataltom.)
Arról nem beszélve, hogy a kezelőfelület verziónként változó. Ez- vagy az a menüpont nincs, nem ott van, nem támogatott, eltérő színhelyesség setup, stb.
A VGA biosához hozzá ne merjen nyúlni senki. Meredekebb a frissítés, és nem lesznek csodák. Nem is igazán van "legitim" frissítés. (warez= lutri)Benchmark (flame nélkül!)
Ma már a gyártók kénytelenek majdnem maximum teljesítménnyel kiadni a hardrevereket. Utó-varázsolni nem nagyon lehet. Pl. írogatnak 2-5 fps, vagy 50-150 pont növekményt, akik folyton benchmarkolnak.
Erre én azt mondom, hogy mérési hibahatár ez, nem más. Ne álatassuk már magunkat. Ilyen 2-10%ról lehet beszélni. Az is lehet, hogy épp a korábbi driver volt másra optimalizálva mint az új, tehát egy egycélú bechmark sem lehet mérvadó.
A gép "pillanatnyi elmeállapotától" és a CPU/chipset készségétől (típusától) függhet az eredmény, nem lehet mindekinek jó ugyanaz a driver. Lásd notebookcheck ranglista, nincs egyforma mérésadat ugyanzon kártyára.Memória sebesség:
Írtam már róla. A névleges órajelek 200-266-333-400 túl kis számok az eladáshoz, ezért a látszólagos (400-533-667-800) órajelet írják oda. Kicsit olyan ez mint a színuszos és zenei teljesítmény hazudozás, vagy a 4000+ meg 5600+. Mert nagy számjegy KELL a marketingeseknek....Iscsoráz azt mondom, hogy alaposan tessék olvasni az everestet.
-
HEMP
aktív tag
Megmértem én is mindent, MSI GX610PE:
- 3DMark06 default 3409pont
- mem. olvasás 5776MB/sec
- mem. irás 5134MB/sec
- mem. latency 66.7ns
- cpu queen 6256pontKommentek?
p.s.: meg tudná valaki mondani az everest miért 600MHz sebbességűnek (300MHz memóbus) látja csak a memómat, amikor az 667 elvileg? -
HEMP
aktív tag
#4772 Házimozis wrote: "A bios feladata a hardverkezelés, nem a teljesítménynövelés. Csak akkor az, ha pl. órajelet frekit szorzót, is átállítanak benne, HA van tartalék. A hősidőkben (P1, P2) volt még ilyen, ma már nincsenek ekkora tartalékok, mert a telj. háború nem engdi."
A Bios-upgrade után irtad nekem mindezt, mert szomorú voltam hogy nem lehet állitani a notimban a szorzó+órajel kombót a procihoz: namármost megnéztem 9*200Mhz a jelenlegi beállitás, az everest azt irja a max. szorzó 10 lehetne... Valami ötlet hogyan lehetne ezt kicsikarni belőle? Valami vidikártya speedup-ot nem ismersz? -
-
C14NZ
tag
válasz
donsergiooo #4877 üzenetére
igen
-
C14NZ
tag
Izé, A64 3000+ (1800 ill. 2000 MHz) vagy A64 3000 MHz-en?
Ha 3000+, akkor egyszálas alkalmazásnál kb. ugyanolyan, de pl. videokódolásnál, ill. több magot használó alkalmazásoknál ég és föld
Volt 6600GT-m, szerintem kb. egál a HD2400-zal.
Az asztali gépedhez képest ez a noti lemezkezelésben lesz lassabb, de szinte mindegyik ilyen -
Noda10
tag
Már elég sokat olvastam a kiszemelt notiról (ex610) de ugye nincs róla konkrét tes a 3dmarkon kívül. az lenne a kérdésem, hogy kábé milyen szinten van? az asztali gépem A64+ 3000 mhz, geforce 6600GT 1 gigaram. Ennél gyorsabb már ez a cpu, egy szinten vannak, netán még lassabb is?
-
nagynorbi
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Minden egyes alkalommal, amikor bekapcsolom a notimat, a következő üzenet fogad:
"Detecting Model Type Faild! You may not run this program corretcly"
MSI L735X-050 HU
A System Control Manager a ludas, de a program többszöri újratelepítése sem oldotta meg a problémát. Próbáltam az MSI honlapján lévő progit is, meg a mellékelt lemezen lévőt is.
Valakinek valamilyen ötlete? -
Batmause
tag
válasz
házimozis #4883 üzenetére
Eldöntöttem, pénteken megyek és veszek egy hűtőpadot.
Tudtok ajánlani néhányat? M677X-hez kellene.
Már néztem jónéhányat (Zalman, Coolermaster, Gigabyte, stb), de eddig elfogadható 15"os hűtőt nem igazán találtam...mindegyikkel voltak fenntartásaim, ki mit ajánl?Esetleg képet tudtok feltenni a noti+hűtőpárosról?
-
házimozis
tag
...Valami jó-gagyi hőre kikeményedő anyag lehet, mert nálam (proci bővítés) is olyan volt, mint a vödörbe száradt malter.
Nyálazásra oldódik
, aktív oldószer és fémszerszám haználata kerülendő.
Kevés számtek boltban kapható a szilikonos hőpaszta (1,5g 180Ft.) ami viszont nem betonná szárad ki, inkább por.Relax!
...Nem újrakenni kell, hanem HŰTŐPAD-on kell játszani.Kb. 0,2 gramm trutyi van rákenve, ami állandoan 60-90 fokon sül, és fogadok, hogy olcsó rossz minőségű anyag.
A GPUt nem minden típusban (így nálam sem) lehet elérni garivesztés nélkül. -
[KGR]
tag
puff....lehet nálam is ez a gond? régebbi msi tulajok mit szólnak ehhez?
amúgy 2 év gari van a laptopra...
-
HEMP
aktív tag
Üzenem minden kedves MSI laptop tulajdonosnak, hogy ajánlott fél évente újrapasztázni a cpu-t és a gpu-t is!!! Egy idő után ugyanis bekeményedik és szigetel...
Havernak ma ment haza a procija... -
HEMP
aktív tag
válasz
donsergiooo #4877 üzenetére
Ja, nem neked való, neked kevés a GPU-ja..
-
házimozis
tag
-
házimozis
tag
-
donsergiooo
senior tag
Valakinek vannak tapszatalatai az MSI -EX610 -el kapcsolatban?
-
házimozis
tag
válasz
GSRrider #4872 üzenetére
GSRrider
Nekem se, pont úgy működik. ...Csak a lehetséges okok miatt írtam le.KGR
...Akkor ott por van. Valószínűleg a ventillátort körülvevő fémlamellák* között. Ezért kellene belülről kifelé fújni. Hogy milyen távolságból azt te tudod, mert te látod az eszközt meg a koszt.Kárt nem tudsz okozni vele.
*Pár napja cseréltem CPUt (T7400
). Felnyitom, JÉ, ezt tiszta. Aha!
A cserénél ki kell venni a hűtőbordával a szerelt ventillátort is. Na a ventillátor-ház vastagon poros volt belül, és elég harcias ecsemozgásokkal jött csak le. (sztatikusan tapad?)
-
pap
senior tag
valaki a #4838hoz?
-
[KGR]
tag
válasz
házimozis #4871 üzenetére
Ok megfogadom a tanácsodat!
Igazából azért akarom kitakarítani a gépet, mert mostanában azt csinálja, hogy üresjáraton (nem csinál semmit a gép) percenként felpörög a ventillátor, megy 10 másodpercet, utána visszaáll alapjáratra. Ilyet eddig nem csinált.
Kb 1 hónapja bővítettem benne memóriát, akkor nem láttam komolyabb porosodást benne, így csak annyit csináltam, hogy a ventillátort áttörölgettem.
Hovo érdemes fújni a sűrített levegővel? Milyen távolsgból, hogy ne okozzon kárt?üresjáraton a proci hőmérséklet: 61 fok
gpu hőmérséklet: 66 fok (everest) -
Luno
csendes tag
Sziasztok!!!
Noti vásárlása miatt írtam. Két nagy kiszemeltem van. Az egyik az MSI EX610-011HU, a másik Asus F5V-AP074.Nem vagyok nagyon jártas a notikban úgy hogy jól jönne egy kis segítség
. A noti játékra is kellene. A rászánt pénzösszeg max. 170eHUF. Akinek tapasztalata van az lécci írjon
. Ha valaki tud jobbat ajánlani akkor az szívesen meghallgatnám.
Csáó!!!
-
[KGR]
tag
Sziasztok!
Árt a laptopnak, ha sűrített levegővel adok a ventillátornak-szellőzőnek?
Ki akarom tisztitani, de nem akarom szétszedni hozzá. Egyáltalán használ vmit ez a sűrített levegős megoldás? -
házimozis
tag
válasz
aston24 #4865 üzenetére
....Nem pályázom a titulusra, de szerintem másik drivert kellene keresni hozzá. (Ha Bison és XP, akkor nem lesz könnyű.)
...A "You have no video capture device!" üzenetet ugyanis akkor sikerült előállítanom (L745) amikor (a Bison) webcam-drivert lecseréltem.
Aztán amikor más alkalommal, a régi driver (azóta is az van fent) alatt frissítettem a biost, akkor szép fekete mezőt tudott a kamera, élőképként.
Mondanom sem kell, hogy mindkét esetben multi-kompatibilitású (tehát XP/Vista32) volt a szoftver. ...Ergo vista-t én majd akkor teszek fel, ha 64bitre lesz support, mert ezek az XP/vista32/64 "all in one" driverek sza@rok. A megbízható 32bitest nem fogom parasztvakító megbízhatatlan 32 bitesre cserélni, mert ebben nulla ráció sincs.A biost csak végső esetben piszkáld.
-
aston24
csendes tag
Nekem nincs semmilyen gomb a kamerához! Azt hallottam, hogy nemsok ember tudja használni a kamerát ennél a típusnál
De ha valaki tud valamit az Isten
-
Darth_Revan
veterán
Realtek RTL8168/8111 PCI hálózati kártya
Vista driver(32/64bit)
XP driver (32/64bit) -
adamsX
aktív tag
Hellosztok
A minap jutottam hozzá egy msi vr610 -012 -es notihoz. A lan driver egy kicsit ingadozik. Egyik helyen felcsatlakozik a másikon nem. Nem tudom pontosan milyen típúsú hálókárya van a gépbe. ha valaki tudja irja már le. Előre is köszönöm.
-
Alg
veterán
válasz
aston24 #4845 üzenetére
Ha olyan mint az M655 akkor van egy kis gomb a kamera mellett, azzal kell bekapcsolni... ha nincs akkor passz...
Mod: Gyerekek, terjed a burkolatrepedésem jeee.... (Hull breach
)
Ráadásul az USB is kezd random módon nem működni, és a változatosság kedvéért a kijelző is a saját útját járja néha (fényereje vibrál)M655X Forever!
-
Diego!
senior tag
Nemtudjátok ennél a vga-nál tudok színkorrekciót állítani?
ATI Mobility Radeon X1250 -
Legendd
senior tag
Ugyan csináljon már valaki ugyanilyen 3d mark 05- 06 tesztelés mint C14NZ az EX600X, és legyen szíves képpel feltöltve belinkelni, hogy mostmár pontosan össze lehessen hasonlítani az Intel/Nvidia párost az AMD/ATI párossal...köszi
Mellesleg érdekes, h Vista Ultimate alatt 1400 feletti pontot kapott, XP alatt meg jó 100-zal kevesebbet...h ez mitől van... -
aston24
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy MSI VR601-012HU notebookot, és nem sikerül a beépített kamerát beüzemelni. feltelepítettem a gyári driverét, de mikor használni akarom, ezt írja ki: You have no video capture device! Töltöttem le a net-ről programokat, de nem működik azokkal sem. Nem tudtok valamit hozzá, amivel esetleg működne?
-
házimozis
tag
Driver bug. Keress másik drivert.
Az XP nem is ismerheti fel, mert ez HD(24 bites) hangkártya, és az az opr. csak a KB888111 hotfix után kezeli. Ezért kell betartani a telepítési sorrendet.
Amelyik noteszban van SPDIF (optikai) kimenet is, ott még finnyásabb a Realtek a driverre. A multi-kompatibilitású (tehát vista IS) driverek (.5345 után) egyszerűen nem kezelik azt optikát (meg sem jelenik) XP alól. -
[KGR]
tag
Nekem ugyanez volt a problémám.
Nálam úgy lehetett helyrehozni, hogy felraktam a CD-ről a dirvert, majd utána felraktam az msi honlapjáról letölthető drivert is. Ezek után tökéletesen működött. Második XP telepítésemnél rögtön a legfrisebb driverral kezdtem, de ugy nem volt jó, tehát be kell tartani a sorrendet....
passz, hogy miért van igy... -
iteph
csendes tag
válasz
Darth_Revan #4840 üzenetére
Szia!
Xp alapból nem ismerte fel, gyári cd-ről telepítettem, A realtek HD Audio Manager-ben meg sehol nem találtam olyat hogy ki tudjam kapcsolni vagy némítani a beépített hangszórókat. Mint írtam bedugom a fülest, ok, érzékeli, szól is, de a beépített hangsz. is szólnak tovább és bármit állítgattam nem tudom megcsinálni, hogy ha füles van bedugva akkor csak az szóljon..
-
Darth_Revan
veterán
Szia!
Feltetted a Realtek-es Drivert (ami a CD-n van, vagy pedig a legújabbat a netről), vagy pedig az XP/Vista alap drivere van fent? Azért kérdezem, mert az XP és a Vista is remekül felismeri, de ha a Realtek-es drivert teszed, akkor feltelepül egy "Realtek HD Audio Manager" nevű program is, amiben remekül lehet konfigurálni a hangszórót, fülhallgatót és a mikrofont is, valamint ez kikapcsolja a beépített hangszórót, ha fülhallgatót csatlakoztatól. -
C14NZ
tag
Az előzőt már nem tudom módosítani, pedig félreértettem a kérdést
Hol olvastad, hogy külön lehet szabályozni a hangerőt? Tudtommal mindkettőt ugyanazzal lehet.
Nem kapcsol ki a beépített hangszóró, vagy amikor kihúzod a fülest, akkor "ugyanaz" marad a hangerő, mint amikor be van dugva? Ezért szeretnéd külön szabályozni?Azt viszont én olvastam valahol, hogy ez a hangcodec portfüggetlen, azaz át lehet irányítani szoftveresen a ki és bemeneteket, ergo csinálhasz a line inből is line outot és fordítva. Ehhez viszont nem értek
-
iteph
csendes tag
Sziasztok!
Múlt héten vettem egy MSI VR600X - 240 HU notit.
A gép jó, legalábbis arra amire nekem kell, de van egy problémám:
Nem tudom kikapcsolni a beépített hangszórókat mikor fülest dugok rá.
Realtek HDA hangkártya van benne. Valahol olvastam hogy külön lehet szabályozni
a füles hangját(Front csúszka) meg a beépített hangszórókét, de nálam a Front szabályozza mindkettőt..kipróbáltam minden más lenémítását de nem használ..valaki esetleg? -
PBR13
csendes tag
Szóval úgy tűnik, hogy én itten vezetgetem félre a jónépet...
Megnéztem a Laptopkalauz statisztikáját és az i betű alatt rejtőzködő icipici feliratból számomra az derül ki, hogy az ott található adatok a nem garanciális javításokra értendőek, és "a márkák közötti meghibásodási arány nagyban függ a megelőző évek eladási mutatóitól"
A guta megüt! Ezek szerint ez semmit nem mond arról, hogy a gyártókon belül milyen volt a meghibásodási arány! Csak azt mondja meg, hogy ők garanciális időn kívül hány ilyen meg olyan laptopot javítottak (ami az eladási számok ismerete nélkül a kutyát sem érdekli).
Egy nyomorult osztás létrehozna egy valóban használható statisztikát, de nem! Asszem ezt hívják burkolt félrevezetésnek.
Bocsánat és Meaculpa a tévinformáció terjesztéséért! Mivel az FSC és az ACER valszeg piacvezető az eladott darabszámban, az MSI pedig új belépő, sokkal árnyaltabb számok jönnének ki típusonkénti bontásban!
-
spyduck
nagyúr
válasz
garfield-r #4827 üzenetére
Szervízelés! A HP pár nap az MSI meg akár 1 hónap!
-
garfield-r
tag
válasz
Darth_Revan #4821 üzenetére
Akkor marad a hagyományos "megnézem és megfogom" próba...
A felhasznált anyagokon kívül milyen különbségek vannak még az MSI és HP között??? -
garfield-r
tag
-
PBR13
csendes tag
A következő a megbízhatósággal az én tapasztalatom:
5 éve vettem a mostani notimat egy FSC Amilo D 7800-at, amiben Intel P4 2,4GHz van. Soha nem volt vele semmi bajom, eltekintve a műanyag kijelzőkeret törésétől, meg attól, hogy mostanra kissé lekókadt az aksija.
Ugyanekkor két barátom vett ugyanott két némileg olcsóbb árkategóriás FSC AMD-s gépet. Mindkettő fél éven belül a szervízben végezte, hardverhibával, amit ráadásul soha nem tudtak rendesen behatárolni. A szervízben azt mondták, hogy a visszahozott gépek túlnyomó többsége AMD-s típus, és nem igazán tudják, hogy mi bajuk
(szoftverfrissítésekkel és butítással próbálkoztak, időlegesen működtek - a következő hibáig). Végül eléggé komoly buktával adták el őket, a gari lejárta után.Namármost nem tudhatom, hogy mindez csak az FSC béna összeszerelésének, vagy rossz hardverkombinációjának köszönhető, de mindenesetre elgondolkodtató, és ezért akarok most típust váltani. A kérdésem arra irányult, hogy van-e valakinek ilyen megbízhatósági tapasztalata az X2 TK55-el? Az tény, hogy az AMD azonos órajelű kétmagos processzorai jóval lassúbbak az Intel-éinél, elsősorban a kisebb L2 cache miatt, viszont ezért olcsóbbak is, és engem most csak a megbízhatóság érdekelne.
Ha megnézitek a Laptopkalauzon a meghibásodási mutatót 33% az FSC-nél, 29% az ACER-nél, 10% a Toshiba, és az MSI a maga 3%-ával elég jó helyen van. Tehát bízom benne, hogy szerencsém lesz, és a gondtalan 97%-ba fogok tartozni, de azért érdekelne, hogy a 3% ból mennyi az AMD procis gép.Ennyi, és NO FLAME.
WORLDPEACE.p.s: Igazad van, az fps az nem pts, és így már legalább értem, hogy hogyan mérik!
DARTH REVAN-nak
Sajnos az EX610X-ben csak HD2400 van, no XT. Pedig akkor még gyorsabban rohannák megvenni.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
garfield-r #4817 üzenetére
Azért a HP és MSI közöt jelentős minőség különbség van. Pl a HP erősebb műanyagból pakolta össze azt a gépet, mint az MSI.
-
[KGR]
tag
válasz
garfield-r #4817 üzenetére
MSI "friss" márka notebookok terén. Hidd el! Ennyire meg kell fizetni a nevet.Pár napja belinkelt valaki egy youtube-os videót, ahol azt mutatják be, miként tesztelik a laptopokat az MSI mérnökei. Érdemes végignézni.... elég keményen bánnak vele, mégse lesz semmi baja.
-
Noda10
tag
Most szúrt csak szmet ennél a vr601esnél vagy melyiknél, hgy az aksija 6cellás Li-on... az ex610nél nincs feltüntetve hogy Li-on. ez nem jelenti ugye azt amire gondolok? vagyis hogy nem lithiumos az aksija...
-
tozo86
tag
válasz
Darth_Revan #4816 üzenetére
Én is úgy gondolom h van rá megoldás. EX610 sem rossz, valóban. A problémám vele az AMD proci. én inkább intelt szeretnék
Amúgy nem nagyon fog játszani vele a leányzó, inkább csak net meg irodai progik, filmek mennének rajta. Ja és még fő szempont h minél tovább bírja az akksi, akkor meg már felesleges a jobb videókártya szerintem.
-
garfield-r
tag
Akkor gondolom nem egészen olyanok mint a FuSi notik
A tréfát félretéve, még arra lennék kíváncsi, hogy miért olcsóbbak pl. az MSI gépei egy hasonló felszereltségű HP gépnél???
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de most készülök megvenni az első notimat, és azonnal szemet szúrt az, hogy míg egy MSI EX700 jól felszerelve kerül 180 000 HUF-ba, addig egy HP-Compaq 6820s [link] leggyengébb felszereltségű változata 170 000 HUF. Gondolom hogy a HP-nél jobban meg kell fizetni a nevét, de hogy ennyire -
Darth_Revan
veterán
Nem tartom valószínűnek, hogy XP nem ismeri fel a SATA-s vinyót...de ha mégis akkor tuti van rá megoldás.
Másik, hogy én személyszerint inkább egy MSI EX610-t vennék. Az EX610X-ben ATi HD2400XT van saját 128MB DDR3 memóriával, a VR601-esben pedig saját memória nélküli GMA x3100...bár ennek csak akkor van jelentősége, ha net vagy film mellett szeretne néha-néha játszani is
(pl. SIMS 2
)
-
tozo86
tag
sziasztok!
Barátnőm szeretne laptopot vásárolni 160ezer ft körüli értékben. Én egy MSI VR601-012HU [link] -t néztem ki neki. Elég sok negatív tapasztalatot olvastam róla (xp nem ismeri fel SATA vinyót, fagyások...). Szerintetek megéri ilyen noti venni?(154,833 F) főként a VR601 tulajoknak szól a kérdés.
Köszi előre is a válaszokat. -
[KGR]
tag
válasz
garfield-r #4813 üzenetére
Szia!
Én csak annyit tudok mondani az MSI notikról, hogy 1 éve használok MSI m673-at és ha most akarnék új laptopot venni, akkor is MSI-t vennék.
-
garfield-r
tag
Üdv mindenkinek!
Érdeklődni szeretnék az MSI notikról egy kicsit. Most tervezem egy notebook megvételét és a lehetséges jelöltek közé ez a márka is bekerült, és most arra lennék nagyon kíváncsi, hogy mennyire jó az anyagminőségük, az összeszerelés, és a szervízháttér.
A kinézett gép pedig ebben a cikkben [link] található EX700-as. -
pap
senior tag
Valaki a #4782hsz-hoz?
-
kew
senior tag
válasz
dominik009 #4805 üzenetére
15öst biztos nem akar, nekem 15,4-es hp van, és szerinte ez nagyon nagy
14-es kb 2 centivel lenne kisebb, 13,3-ast meg nem nagyon találtam ilyen árban.
remélem nem lesz gond msi-vel, semmi tapasztalaom nincs vele kapcsolatban.
mindenesetre thx, ha lenne még valakinek pr200 tapasztalata, várom ámegyébként használt már vki fehér klavis laptopot? mennyire koszolódnak ezek? kell gyakran tisztogatni? igaz, van fekete-szürke pr200 is, lehet az annyira nem kényes
-
Memnon
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy MSI VR610X-012HU notit de mielött megvenném jó lenne valami tapasztalatot is hallani rólla.
Illetve az egyik legnagyobb problémám, hogy miis van pontosan abban a gépben mivel zsákbamacskának még a 134 ezer is sok. pl. olyanokat írnak, hogy TK55 1,7Ghz vagy X1270 gpu meg RS690MC chipkészlet. Ezekkel csak az problémám, hogy így nemnagyon tartozhatnak össze ha TK55 akkor 1,8Ghz ha meg X1270 akkor RS690T. Ezek ugyan nem jelentenének hatalmas eltérést, de ha a megadott adatok csak ennyire megbízhatók akkor akár valami teljesen más is lehet a gépben. Sajnos láttam már olyat is, hogy gépben az eladó szerint ATI grafikus mag volt a valóság meg GMA950memóriából is 1 és 2 giga valamint az 533 és 667 Mhz találn minden kombinációját sikerült már fellelnem.
thx előre is
-
dominik009
csendes tag
Hát nekem nincs ilyen de azt tudjuk, hogy az msi az a felsőbb középkategóriában van.
A PR200 -as nemlenne rossz gépezet
csak:
-aza 12,1" os kijelző nagyon kicsi....
Utánna néztem és hát nekem az jött ki hogy 225 ezer Ft-ba kerül és hát ennyiért simán van kb ilyen 15,4" os notebook. Bár ahogy olvastam főként a '' hurcolászás " lenne előnyben azért egy 15"-ost is lehet vinni....
A PR200-as kb 1,8 kg ez igen "könnyű" 15"-os nemtom mennyi lehet kb 2-2.5 kg max., és azon csak jobban lehet látni a dolgokat. Pl. gépelés ofoszba vagy neten olvasás..Amugy nemrossz az, és ha a barátnődnek az tetszik
akk vedd meg neki azt.
-
Legendd
senior tag
Szóval, akkor hányan szavaznak az EX610X-re és hányan az EX600X-re?
Már csak ennyi a kérdés...
Amúgy sztem 200 felett már vmit tudó ASUSt is kapsz, de igaz, azok a normál 15.4-esek...én nem vennék ilyen kis laptopot, mert tényleg nagyon apró, meg hordozható is, de azért csak lássam mármonjuk az nőknél ez megint más
-
kew
senior tag
hali!
barátnőmnek szeretnénk venni egy kisebb hurcolászós lapost, Neki az MSI PR200-as tetszik nagyon. Van erről valakinek bővebb tapasztalata? Magyar tesztet nem nagyon találtam róla.
Érdemes ilyen venni? 200 fölött van valamivel az ára. MM-ban megnyomkodtuk, ott elég masszívnak tűnik, bár a billentyűzete lehetne jobb, de szvsz nem rossz.
Ha lenne ilyene valakinek, írhatna róla pár szór, hogy pár hónap használat után mennyire van megelédedve vele.
Főleg a kaszni minősége érdekelne, és a a 12,1" használhatósága mindennapi feladatokra (office, net...), nem-e túl zavaró a kis méret?
Éés a hangszórói minősége is érdekelnének, olvastam, hogy más típusoknál elég gyatra, ennél azért hallgatható? (persze nem várok sokat, de azért ne legyen túl dobozhangja).szumma szummárum érdemes-e ennyit költeni erre, vagy ennyiért lenne más is, ami jobb? Bár szerintem is pofás ez a kis msi
köszi előre is
-
C14NZ
tag
Nem akarok flémelni, de egész pontosan mit értesz az AMD-k megbízhatatlansága alatt?
Eddig volt egy AMD 486-os gépem, két intel P2-P3 gépem, egy AMD K7-es gépem, most meg egy C2D. Ati/nvidia kártyák vegyesen. Egyikkel sem volt bajom
Értékvesztés??? Odaadod valakinek majd x év múlva olcsóé
Azt vegyél amit akarsz.
Peace.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest