- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lordvico
csendes tag
-
hynia
csendes tag
Bocsi, szóval m677x-ről volna szó.
A vista valami olyasmit ír ki, hogy a notiban lévő wlan-t nem támogatja!!! Én ezt baromira nehezen birom elképzelni.
De mondom, a Bt nek sem tudok feltenni drivert. A vista is csak a bt bekapcsolt voltát érzékeli a wlannak nem..
Ja és vista ultimate integr 2007 july valami ilyesmi a vistam.
Hynia -
hynia
csendes tag
Szia!
Overall 4.4
A vga a legjobb, majd megnézem pontosan az adatokat.
Vista! Wlan!
Sikerült már valakinek életre keltenie? Az Msi honlapján lévő meghajtót a vista szerint nem tudom telepíteni, mivel nincs elég jogosultságom hozzá???? Persze adminban voltam...
A Bt sem igazán műxik
Illetve van valakinek vista alatt működő codec csomagja? Klcodec nem megy fel, holott vista kompatibilisnek írja agyerek
Most térek át vista-ra, így a vistat használók progi javaslatait is szivesen venném!
Help!!
1000 köszönet és hála előre is!
Üdv
Hynia -
frizso
senior tag
Szia!
Nekem Hp Pavilion dv9000-es gépem van, de rendszeresen olvasom a fórumot, az eddigi tapasztalataim alapján az MSI notik igen jó videókarikkal vannak szerelve!
Ha újabb játékokkal is szeretnél játszani, akkor megéri a +pénz, egy M677-es gépre, a kategóriájában a legjobb! A videókarija alapon nagyon jó órajelekel jön ki, ha kis szerencséd van,( már volt itt olyan srác akinek bejött!!!) akkor a karit 7600Gt szintre is fel lehet tuningolni!!!!Ez pedig nem semmi
Visszatérve az eredetei kérdésedre, go7400-es kari nem rossz, de azon már nagyon szelektálni kell a játékok terén[link]
Ha tesztek kellenek innen a fórumról, akkor ezt nézd meg:[link]
Ja, egyáltalán a játék miatt kell a jobb videókari?!
[Szerkesztve] -
házimozis
tag
válasz
Scoobyka #2582 üzenetére
Igazán kedves, hogy felajánlod a segítséged!
...
Kár, hogy 11 éve internetezem, angolt pedig 6 éve próbálnak beleverni az elég kemény és már nem huszonéves fejembe. ... Hogy én is kérkedjek itt egy kicsit.
Szal ha majd segítség kell az elébbi két dologban, akkor valszeg azt tőled fogom kérni.
Foglakozzunk inkább ON dolgokkal. -
-
donpe
aktív tag
Senkinek nincs ilyen laptopja: m673x?
3dmark eredmények érdekelnének.
[Szerkesztve] -
donpe
aktív tag
Sziasztok!
Most tervezek venni egy M673x laptopot. Meg tudná valaki mondani, h 3dmark-okban hogy teljesít? -
vipisti
tag
huh, itt forróbb a levegő mint kint...
egyet mindenesetre nem vágok: szélesvásznon miért nézne valaki ''csíkokkal'' mozifilmet... persze lehet -
bajzso
tag
Sziasztok!
Leírhatná akinek Vista van a gépén, hogy mennyi pontot kapott az élményindex szerint.
Akár részletesen is! M677-esek? M673-masok? L-esek?
Enyém M655X, 4,0 a Vista élményindex
Részletesen:
Processzor: 4,0
Memória 4,2
Videókártya: 4,9
Játékra szolgáló videókártya: 4,9
Elsődleges merevlemez: 4,5
Várom az eredményeket! -
Scoobyka
addikt
válasz
házimozis #2580 üzenetére
2575-ös hozzászolás:3.ik hz-ás tömben olvashatsz róla(de még gyengébbek kedvéért alá is húztam! a 2579.esben ahol idéztem a szövegből!)....jobban mutatni=szebb...
bármi értelmezési gondod van segítek...vagy ha nem találsz vmit...
a hd,meg nem warez ugyanis promo videok legálisak,neten szabadon keringenek példa:[link],valamint megfelelő szélessával már te is belenézhetsz külföldi oldalak hd-adásába...és mivel az angollal jól boldogulok...miért ne...és dühös nem vagyok...ugyanis korábbi hz-okban én is beszámoltam az én notim hibájáról!
a magyar HD-ügyben azonban megegyezünk....valószínűleg egy darabig még nem lesz magyar hd-adás...,de az internet lehetőséget nyújt a kiaknázására...angol tudás meg nem hátrány..
[Szerkesztve] -
házimozis
tag
válasz
Scoobyka #2579 üzenetére
egy nap alatt komoly tapasztalatokat lehet gyűjteni egy kiálított darabon,
Írtam - de kinek - hogy 3 hónapig válogattam. Több fordulóban.
Okoskodok:
Hogy egy hasonlatot mondjak a minőség elbírálására: Adott egy acéltokos kronográf, (karóra) mondjuk SEIKO, bőr szíjjal. A másik, egy spiátertokos külalakra ugyanolyan SEYKO műbőr szíjjal.
Szerinted hány kandidatúra, és mennyi idő kell ahhoz, hogy akár egy hentes végzettségű ember (tehát nem órás) eldöntse neki melyik a jobb??
Na ennyi a 655/677 és a L7xxx között az anyagminőség különbözet. Én ezt tapsztaltam. Te viszont szinte már hisztériás vagy, mert kritizálni merték az általad választott típust.
Ahogy én is kritizáltam a magamnak válaszotattat!!! Visszaolvashatod, erre van a fórum.
Hol itt a hiba akár elvben, akár hozzáértésben?
nem írtam,hogy gondot okoz neki...csak melyiken szebb!!
...
m677-es széria natívja 1280*800-as amit még a 7600go rendesen kitud hajtani játékokban is,de gondolom az 1440*900-assal már igen csak neheze boldogul!!!
Keresem a ''szebb'' szót az idézetben, de a ''nehezen bodogul'' az nem szinonímája neki. (a gondot okoz viszont igen)
A HD videozás, pláne PCn warezolás kérdést hagyjuk. Azért, mert nekem gyakorló szakmám a professzionális televíziózás műszaki oldala, amiből kifolyólag a kereskedelmi oldalára is van rálátásom. Ezekből pedig az jön le, hogy ez nem fél évig fog még a házi HD bohóckodás szintjén maradni! Mert hiába a HD képes hardver, ha a film-multik köpnek a HD anyagok nagy volumenü kiadására, mert a 720x576os DVDben van a nagy lé. Miért ? Mert a HD televiziózáshoz - ami a fellendülést megadná - olyan méretű beruházásokra van szükség világszerte, hogy erre pofákat vág az összes médiatulajdonos. (mert euro százmillikók)[/
Szóval a dühödt vagdalkozásaid után, neked kéne kicsit tanulni - főleg modort - mert annak a hiánya, .... az most is meglátszik. Még a vita - te használod ezt a szót - fogalmát sem ismered. (érvekkel szemben csak fölényeskedésre futja)
Itt meg is állnék, én is végeztem.
[Szerkesztve] -
Scoobyka
addikt
válasz
házimozis #2578 üzenetére
1.egy nap alatt komoly tapasztalatokat lehet gyűjteni egy kiálított darabon,amit már több százan megpiszkáltak....amúgy no comment...minél jobban okoskodsz annál jobban égsz..
''itt van a HD-filmek(720p=1280*720) Melyik kijelzőn fog szerinted jobban mutatni,egy 1440*900-ason széthúzva vagy egy 1280*800on normálba....?? ...nehéz kérdés,ha nem megy megsúgom az 1280*800-ban(itt sokkal vékonyabb a fekete csík alúl felül,tehát a kijelzőt jobban kihasználod! ja és natívban!...tehát ha a 17est leveszed az már is nem natív!)....és most ne gyere azzal,hogy nem notin fogsz mozizni,de képzeld valaki szokott,de még azt is említhetném,hogy egyre inkább terjednek a hd promo reklámok,filmek,videók...tehát féléven belül nagyon gyakori lessz az ilyen típusú videók)''
házimozis:''go 7600 ....HD bla-bla''
''Olvastam róla tesztet, ahol asztali gépben futtatták. Mivel a kártya felbontásmaximuma 256MB rammal 2048x1536, nem tudom milyen problémát okozna neki - ahogy te gondolod - 1440ben bármi....''
nem írtam,hogy gondot okoz neki...csak melyiken szebb!!
én befejeztem ezt a vitát...komoly hozzáértés hiányok vannak!
[Szerkesztve] -
házimozis
tag
válasz
Scoobyka #2575 üzenetére
...Nekem semmi kedvem flamelni senkivel. ....Viszont te hantálsz itt össze rakás sületlenséget, ..dühödben.
Játszhatjuk ezt is, csak OFF, és én nem akarom kimoderáltatni magam, csak azért mert neked nem tetszik amit írok.
Ezért befejezésképpen:
1. ... Légyszíves azt kérdezd vissza tőlem, amit írtam!!!!
mire alapozod azt,hogy jobb a minősége
Azt írtam az anyagminősége jobb. Vastagabb robosztusabb, nem forrrósodik át annyira a felülete, és nem kopik (fényesedik ki) olyan gyorsan. Mielőtt kérdeznéd - üzletben fogdostam, ott egésznap be van kapcsolva mindenki piszkálja. Látható mik a gyengéi ezen a téren.
2. A 2573 hsz
A kérdező arra volt kiváncsi elsősorban, hogy a 735 háza milyen. EGYFORMA! a 745el. Nekem ilyen van, tehát nem tudom miért ne írhatnám a fentiek alapján a tapasztalatom? Te ferdítesz bele minden mondatomba, hogy kimagyarázd a dührohamos megjegyzéseid.
3. go 7600 ....HD bla-bla
Olvastam róla tesztet, ahol asztali gépben futtatták. Mivel a kártya felbontásmaximuma 256MB rammal 2048x1536, nem tudom milyen problémát okozna neki - ahogy te gondolod - 1440ben bármi. Mert ezen GPU teljesítménye az asztali teszt tanulsága alapján (1x előkeresem) messze több, mint amit egy iker noteszproci alá tud számolni! Ergo egy esetleges akadozás oka, nem a felbontás nagysága lesz a noteszban. Hanem, hogy sem a GPUt sem a CPUt nem tudod úgy hűteni, mint ahogy hajtani lehetne a nagy felbontáshoz. (azért a RAM sebessége is számít)
4. Kijelzők mérete vs akku üzemidő:
Nem írtam azt sem, hogy egy 17'' kijelző kevesebbet fogyaszt mint egy 15.4es. A 3 teszt arra mutat rá, hogy nem lehet az akku üzemidő csökkenést egyértelműen a kijelző fogysztására ráfogni.
...Szal én tudok a sorok között is olvasni, ...te majd megtanulod!
De előbb higgadj le, mert már így is piros az ördög, ha lila lesz megüti a guta.
[Szerkesztve] -
Scoobyka
addikt
-
Scoobyka
addikt
válasz
házimozis #2572 üzenetére
mire alapozod azt,hogy jobb a minősége,ha nem használtad húzamosabban???....,mert én használom nap,mint nap...és nagyon egyben van,pedig ez a 4.ik notim...(HP,ASUS,Alma
is volt már)
ellentétben veled én a 677-est a 735-tel hasonlítottam össze (mivel a két konfig elég közel áll egymáshoz)....a 745öst összehasonlítani a 735-tel érdekes párhúzam,mert a külsön és vga-n kívül nem sokminden hasonlít bennük...
tudtommal a 735-ben többségben 1,6os AMD-s prockó van..ami valjuk be egy quake4,vagy half life 2-t már 1440*900-ban már nem fog olyan vigan futattni,tehát marad a gyengébb felbontás ergo máris nem lessz olyan éles a kép,mivel nem natívban megy...,de ha ez nem elég jó példa akkor itt van a HD-filmek(720p=1280*720) Melyik kijelzőn fog szerinted jobban mutatni,egy 1440*900-ason széthúzva vagy egy 1280*800on normálba....??...nehéz kérdés,ha nem megy megsúgom az 1280*800-ban(itt sokkal vékonyabb a fekete csík alúl felül,tehát a kijelzőt jobban kihasználod! ja és natívban!...tehát ha a 17est leveszed az már is nem natív!)....és most ne gyere azzal,hogy nem notin fogsz mozizni,de képzeld valaki szokott,de még azt is említhetném,hogy egyre inkább terjednek a hd promo reklámok,filmek,videók...tehát féléven belül nagyon gyakori lessz az ilyen típusú videók)
''ízlés dolga,nekem tetszik....a ram meg 677-es,ami a jővőre nézve szintén időbb álló,mint az 533-as!'' szintugy a 677-est hasonlítottam a 735-höz....
olvasás...hát igen sztem kettönk közül neked kéne orvoshoz látogatni ,mert szerintem az előző hz-omból ezt le lehet szürni végig!
2573-as hz-oshoz: bajzso kolléga a 735-ös modellt kérdezte,nem a 745-öst....!!!!olvasni,olvasni,olvasni,olvasni és értelmezni ez a titok!
''Az adatlapok szerint pár perccel többet bír a 745, valszeg az intel jobb energiagazdálkodása miatt, ergo annyira nem befolyásoló a 17'' (nagyobb display) ez esetben. A tetejébe ugyanolyan (típusú) 4400mAh (alap)akku van mindegyik gépben ha jól tudom, bár a teszt metodus (szoftver) nem volt azonos.''
mind szép és jó,csak a 735ös amd...és mivel ugyanaz van a 677-esben...ergo nagyobb kijelző többet eszik....ez van!!...
16éves számítogépes múltadhoz gratulálok.... -
bajzso
tag
Izgalmas ez a fórum!
Köszi a hozzászólásokat!
Előbb el kell adnom az M655X-et, aztán olvasgatok még a gépekről és eldöntöm melyik lesz a nyerő.
Nem hiszem, hogy nehezebben boldogulna egy 17-es kijelzővel a 7600-os videókártya, mint egy 15,4-essel, szerintem semmi köze hozzá,bár nem nagyon értek ilyenekhez. Ha a videójelet kiviszem a 107-es plazmámra, vagy egy külső 19-es monitorra, akkor meg sem mozdítaná a játékot? Vagy így ezt nem lehet hasonlítani?
Más. Az MSI oldalán a bluetooth mindét típusnál ''optional''. Ez mit jelent? Egyes típusokba beleteszik, egyesekbe meg nem? -
házimozis
tag
válasz
Scoobyka #2571 üzenetére
Kiegészítés:
15,4 vs 17'' kijelzős gépeken, ahol mindben 25-35Wot zabáló CPU és VGA fűt, esetleg gigabites LAN kártyával -ami szintén fűt - ergo az sem energiatakarékos, ...ott piFkóta az akku-üzemidő különbség! Erre igazolásnak itt van a teszt:
L745 [link]
M677 [link]
M673 [link]
Az adatlapok szerint pár perccel többet bír a 745, valszeg az intel jobb energiagazdálkodása miatt, ergo annyira nem befolyásoló a 17'' (nagyobb display) ez esetben. A tetejébe ugyanolyan (típusú) 4400mAh (alap)akku van mindegyik gépben ha jól tudom, bár a teszt metodus (szoftver) nem volt azonos.
A túlmelegedést illetően - mivel én végigolvastem ezt a topikot is - javasolnám, hogy keress rá, hány 677, 655, és hány L7xx panasz van. Ergo a gépek megépítettségére vonatkozóan fenntartom a véleményem, M6 vs L7 szériát tekintve.
Erre a gyártói ok is nyilvánvaló. Nagyot akart durrantani a gyártó a nagyteljesítményű (alsó)középkategóriás hardverrel, azonban abban az árkategóriában ahol az M van, csak (anyag)minőségi, és konstrukciós kompromisszumok árán lehetett ezt megtenni.
Két gépkategóriáról beszélünk, nem fikázva - tényszerűen. Ezen, nem kell felkapni a vizet. -
házimozis
tag
válasz
Scoobyka #2571 üzenetére
Nyugi öreg! .... Én is szeretelek!
...Úgyhogy elhiszem, hogy meleged van, de hogy még olvasni sem tudsz az már baj!
Az írtam, hogy az L7xx-en jobb minőségű a készülékház mint a 677en mert az! Fogdostam többször mindet.
Nem írtam, hogy a 677 milyen kártyát olvas! Azt írtam, hogy a 735 lehet, hogy olvassa az XDt lehet hogy nem, de egyforma olvasója (és drivere) van a 745el.
A kijelzővel kapcsolatben nem modunk ellent egymásnak. Mivel a VGA egyforma, megsúgom, 1440ben is boldogul 32bitben is. ( GTR2 High felbontás)
Azt sem írtam, hogy milyen a ram a 677ben! A belinkelt oldalon viszont a 735höz, 533as memóriát specifikálnak! Erre reagáltam.
Mellesleg:
a, 3 hónapig válogattam mire vásroltam
b, az egyik tanult szakmám irodagép műszerész
c, 16 éve számitógéppekel is dolgozom
Tehát ha hülyét akarsz látni, nézz tükörbe!
[Szerkesztve] -
Scoobyka
addikt
válasz
házimozis #2570 üzenetére
az előző hozzászolásod teljes mértékben felboszantott a rengeteg hülyeséggeddel együtt!!
....első kérdésem használtál már m677-est húzamosabb ideig?Csak mert én gyakran hurcolászom és a ház ugyanolyan masszív,mint amikor kikaptam a dobozából....semmi recsegés ropogás....rendkívül jól összerakott gép!
nekem ez a gép van és teljesen megvagyok vele elégedve...amit írtál hibákat azok teljes mértékben hamisak...az m677-es olvas xd-kártyát is...a melegedés elhanyagolható(igaz egyszer előfordult,hogy felmelegedett,de az az én hibám volt,mert a szelőző el volt takarva),valamint a kisebb kijelző miatt az aksi ideje is több,mint az l735-ben,és játékokban is tévedsz ismét...ugyanis ha jól tudom a 17''colos kijelző natív felbontása 1440*900-as,ha ezalatt használod a kijelzőt akkor máris nem olyan szép a kép,mint nativban...a m677-es széria natívja 1280*800-as amit még a 7600go rendesen kitud hajtani játékokban is,de gondolom az 1440*900-assal már igen csak neheze boldogul!!! ....az hogy izléstelen lenne a power on gomb neonja szintén nem értünk egyet...bár ez ízlés dolga,nekem tetszik....a ram meg 677-es,ami a jővőre nézve szintén időbb álló,mint az 533-as!
legközelebb ha valamihez hozzászolsz talán gondolkodj is....nem árt meg!í
[Szerkesztve] -
házimozis
tag
Szeva!
A 677ben és 735ben u.o. CPU és GPU van. A VGA a 745el is egyezik. Az L sorozat lényegesen átgondoltabb konstrukció mint az M. (aktív vinyóhűtő, jobb hangszórók, stb.)
Melegedés: GPU max ~75C, (az XP saját hardvermenedzselésével, hivatalos driverekkel) nemgyenge játékkal. A CPU mindíg ez alatt van 5-10 fokkal, de az enyém intel. Bájdövéj előbb lassul be a melegtől a vinyó, mintsem M6xx szintűre izzana a CPU v. GPU.
Bth. - úgy tudom - nincs a 735ben.
Az XD képesség akkor érdekes, ha Olympusod v. Fujid van. Nekem az előbbi, de elvileg a 745 nem olvas XDt. ...Elvileg. ...Ugyanis u.o. (O2micro) kártyaolvasó van bennük, és a driver (is ua.) ismeri a formátumot! ...Utána kéne járnom?
17'': webböngészésnél kifejezetten előnyös, szokványos betűmérettel használva, ahogy excelben is. Játéknál - ha az nem támogatja a 16:10 et, akkor - lehet kényelmetlen(-ül nagy).
Az M677en - nekem - zavaró, a kb, 1 forintos méretű, vakító jégkék power-on LED. (nem vicc, mint egy streetracercar neonja ) És izléstelen is.A készülékház műanyagja, már fogdosásra is masszívabb az L7xx-en, és a kijelző LEDek sem egykupacba vannak hányva, (677) hanem jól észlelhetők.
A 2. giga ram csak a dualcsanel miatt érdekes, ..ma még, ..XPn, bár nálam 677es giga van. Everest szerint be is zúzok vele, jópár dual 533asnak.
Én feltétel nélkül a 735öt ajánlom.
[Szerkesztve] -
bajzso
tag
Sziasztok!
M677 és L735 közötti processzor és videókari különbségben van valami eltérés? A háza milyen lehet az L-nek? Nem akarok úgy járni, mint az M655-esemmel. (szétrepedt) Melegedés? M677-ről itt elég sokat lehet olvasni, utóbbiról már nem annyira. Szerintem jobban megérné a 17'' árban, 230-ért már láttam. Bluetooth és XD kártyaolvasó van M677-ben és az L735-ben? Egyik oldal írja, a másik meg nem.
Nekem nem számítana, ha 17-es lenne, sem, hogy a vinyó mekkora. Csak a háza legyen stabil, a proci meg a videókari legyen jó, 1GB RAM-ot úgyis veszek még bele.
Esetleg véleményeket olvasnék az L735-ről.
http://www.users.hu/fehervar/termekek/11115/MSI+2+ev+garancia+Megabook+L735-050HU -
házimozis
tag
Pl. Everest v. RMClock.
...Mivel egy buta számtani rutin szerint számol*, nem kell készpénznek venni az adatot.
*A névleges (definiált) 100% töltésértekéhez hasonlítja, az épp aktuális (effektív 100%) ''teljes'' feltöltöttséget.
Nálam a múlt héten 14%-ot is írt, most meg 7%....Ahogy kedve van feltölteni az akkut. Gyanítom elég nagy a szórása a becslést végző áramkör alkatrészeinek, ezér ilyen pontatlan. Mobiltelefonon is láttam hasonló (-an gagyi) mérésmódszert.
-
házimozis
tag
Ahoy Kartácsok!
673X-et itt (is) lehet tapogatni. [link]
Transcend RAMot (eddig) itt találtam:
(Bp. + vidék, de létezik posta is a világon)
[link]
[link]
[link]
Géptixtítás:
..Merugye a kezünkkel rájatapicskolva, fényesedik a placc.
Nakérem: gépkocsi tisztításhoz is (nem utána!) használatos szarvasbőr, enyhén száppános
vízbe mártva, majd tisztavizes verzióban, tenyéréllel a gépen végigsimítva.
Há' valami tsuda!
-
bebar
aktív tag
Csak felraktam, nem nyúltam semmi beállításba.
Viszont az ikon ott van a hál.kapcsolatoknál.
Mondjuk azt írja, a Windows nem tudja konfigurálni. -
Scoobyka
addikt
még az is nézd meg,hogy bellításoknál titkosítás van-e meg minden átjárót rendsen adtál-e meg...
-
Scoobyka
addikt
nekem megy a wifi a notimról (M677x-002),pedig az adó kb 1-2kmre van és csak a sima noti wifit használom...igaz a jelerősség nem mindig kakas,de azért nem rossz...
-
Scoobyka
addikt
figy nekem most van egy fura dolog ami kicsit zavar....az aksi elhasználodáshóz 13%ot ír....korábban ingadozott,7-9 meg ilyesmi,de most(ma) fixen beállt 13%-ra ami azért furcsa,mert áprilistől mostanáig azért a 13%ot sokalom mivel főleg tápról megy...nem tud valaki vmi hasznos tanácsot,hogy ismét 7%ra esen vissza(formázás vagy vmi)...
-
bebar
aktív tag
VR600-nál mit, és hol kell beállítani a WLAN-nál, hogy aktív legyen?
Fujitsu Siemens-nél pl.: automatikusan kiírta XP indulása után, hogy van-e WLAN hálózat, de MSI-nél nem. És nem is találom mit kellene ügyködni vele.
Köszöntem a segítséget! -
nagykovi
csendes tag
Sziasztok.
Nekem is egy M673X van tervben, olyan kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy pl. pes6, F1 Challenge meg wow-hoz hasonló gépigényű játékok azon mennek? Nem igazán tudom mennyire jó, vagy mennyire nem jó ez a GeForce GO7400 kari, ezér érdeklődök itt.
Köszi szépen előre is a választ.
[Szerkesztve] -
Rellind
senior tag
válasz
Szuperzacskó #2545 üzenetére
Hi.. Battlefield2 nemtom mert nincs itthon és nem tom kiprobálni...film az megy simán...
-
Szuperzacskó
csendes tag
válasz
Rellind #2539 üzenetére
Halli!
Itt találtam a PH apróhirdetése között egy Transcendes memot [link] igaz csak 553-as.
Amúgy itt az noti oldalán, hogy milyen memokkal bővítheted a kicsikét: [link]
Egyébként MSI M673X tulajoktól szeretném a következőket megkérdezni:
1. A laptopon lehet Battlefield 2-vel gamelni?
2. Mondjuk egy teli akksival végig tudok nézni egy másfél órás filmet a notin?
A válaszokat előre is köszönöm! -
törölt tag
hát, nem tudom, én eddig MSI-t csak S262-t láttam kitéve Saturnban. nem hinném, hogy van 673. inkább kisebb boltokkal próbálkozz. az iponban csak rendelésre vannak dolgok, ott biztos nem tudják megmutatni, de esetleg az edigitalban, vagy a pcx-ben lehet, hogy menne a dolog.
-
MTbc
senior tag
Hol tudom megnézni mondjuk a MSI M673X-et?Saturn vagy MM-ben meglehet tapizni?
-
MTbc
senior tag
válasz
ZSV Freddy #2540 üzenetére
Hali nincs messze
[link]
-
ZSV Freddy
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak az ipon-on egy MSI - S420X-004HU-t (lásd: [link]), ha vkinek van ilyen, megkérdezném mi a véleménye róla, plussz örülnék ha dobnátok fel róla olyan képeket, amik összecsukva mutatják a gépet, mert sehol sem találok róla ilyet. Lényegében azt sem tudom, hogy néz ki. Vajon az a tipikus MSI-felirat egy nagy ezüst körben? -
Rellind
senior tag
Skacok... Ilyen memoria van a gépembe: Transcend TS128MSQ64V6J 1GB/667
Kérdés tehetek mellé mást is?Szeretnék még 1 gigát mellé...Valahogy ugyanilyet nem árulnak....
[Szerkesztve] -
Gkaresz
csendes tag
válasz
házimozis #2533 üzenetére
Köszi, de mint irtam nekem a CD-s módszer nem jött össze, behalt a Caldera betöltés közben. Az USB-s flopy meghajtó kéznél volt és kipróbáltam azzal is, azzal másodikra (Win98) simán ment kb. 1 perc alatt. A CD-s módszer valamiért nekem nem sikerült.
Valószínü én vótam béna!
De azért éljen a flopy!
A sok csilivili szuper noteszon még mindig DOS os progikat használnak, (MÁK;TÁKISZ) emiatt kell az XP, ja ás flopyn kérik az adatokat levélben-postán 21. század mi!!
[Szerkesztve] -
MTbc
senior tag
Hali !
Msi S430-ról tud valaki valamit?semmit se találok róla lesz nálunk?
[Szerkesztve] -
Scoobyka
addikt
[link]
de mind nagyon jó... -
házimozis
tag
válasz
Gkaresz #2531 üzenetére
Helló!
Nem ismerem az L730 biosát. De sejtem h van benne első másod és harmadlagos boot hardver opció, akkor nem kell semmilyen külső flopy. Leírtam pártucat hozzászólással elébb, hogy pl. a nero saját boot image*-vel megírt bootCDvel, biztonságosan lehet biost frissíteni, oda-vissza(!) 1.xx és 7.xx között. Kipróbáltam!**
*Előtte lehet szerkeszteni a file-t, ISO szerkesztő progival, (pl. winImage) hogy legyen magyar bill.stb.
Az XP összedőlésnek más oka lehet. RAM bővítés, driver cserék stb.? Azt olvasom egyre többfelé, hogy erősődik a BIOS-hardver-driver együttes érzékenység, pláne Vistan. Értsd: régebben volt egy vasbeton bios, úgy drivereztél rajta, ahogy akartál. ...Most az első driver vagy BIOS hibafuvallatra rogy a gép.
Erre általánosan az tudom tanácsolni - mert ezt teszem magam is - hogy nagyon óvatosan kezelem a 2007évben kiadott drivereket. Főleg ha azok, egyben XP/Vista kompatibilitást hírdetnek, mert akkor tutti, hogy gázosak.Sőt XPhez leginkább a tavaly kiadott utolsó drivereket használom, inkább nem frissítek.
L745ön lovagló kozákok!
Egyenlőre ''ad acta'' teszem a BIOS dossziét azzal, hogy csak eredménytelenséget tudok jelenteni.A gyártó userfórumán is utánkeresve, kijelenthetem, hogy a következő a szitu.
**Az 1.xx (XP only) BIOS működését tekintve - XP alatt - ugyanúgy viselkedik, mint a 7.01-7.04 (Vista-hoz is) verzió. Feltettem az 1.11-t és u.u. nincs Fn+F3.
Hozzájutottam egy hivatalosan még nem publikált (de gyári) v7.08-hoz. Nos XP alatt ugyanolyan hibás, mint a most hivatalos v7.05. (csak félig él az Fn+F12, de Bth már van stb.)
Továbbra is ott villog a kurzor, hogy L745ön a v7.04 az utolsó legkevesebb bug-al mindkét oprendszeren futó BIOSváltozat. ....És ezt, ezen a ponton abba is hagyom, mert nem akarom szétcseszni a gépem.
[Szerkesztve] -
Gkaresz
csendes tag
Na megoldódott, win98 botfopyval megkajálta., a művelet sikeres!!
Tudom ajánlani az ősrégi (USB) fopy módszert, simán megy minden csak ne XP alól csináljátok az indító lemezt!! -
Gkaresz
csendes tag
Üdv mindenkinek
Volna egy L730 as masina 7.00 vistás biosszal. Van hozzá külső USB flopy meghajtó megpróbáltam frissíteni a biost 1.50 es XP re, de a sima rendszerindító flopyt nem eszi meg, amúgy frankón bootolna róla, a CD vmiért nem jön öszze, légyszi tud valaki valamit segíteni!!
Az XP két hetente összedől magától rajta, és nem akarok Vistát rátenni.
Ja végnéztem a hszeket és ilyet még nem találtam.
[Szerkesztve] -
Judikka
csendes tag
válasz
cyberjohn_ #2520 üzenetére
Nekem is összerotyott az MSI M662 windows xp-je május közepén. Próbálkoztak vele ismerősök sikertelenül, boot, stb. Júni elején bevittem szervízbe, azóta ülnek rajta és senki nem tud semmit mondani. Pedig a szerviz munkalapon 15 nap áll. Hiába a munkaeszközöm, ők csak azt látják a számítógépükben, hogy az MSI alkatrészt vár, SAJNOS, nem tudnak mit tenni, mert NEM náluk van a készülék. A készülék amugy új, február elején vettem. Holnap hívom az MSI - t.... !!!!!!!!! Nekem ennyi a szerviz tapasztalatom. És még mindig nem tudom, hogy ''mi szarhatott be benne!'' Sajnos.
-
törölt tag
válasz
Rellind #2526 üzenetére
usb-s cuccok vannak bedugva? bár nem tudom pontosan milyen mértékben (valószínű nem ilyen durván), de fogyasztanak kikapcsolt állapotban is. illetve maga az alaplap is, mivel ATX szabványhoz igazodik gondolom: cska akkor van teljesen áram nélkül, ha megvonsz minden energiaforrást (akksi, tápkábel).
esetleg lehet olyan hiba is, hogy nem kapcsolja le teljesen a wifi antennát (?), de ez utóbbi tényleg csak most eszembe jutott tipp. -
Rellind
senior tag
Ugye volt az eset a 73% és a 81% -os akksival...kivettem este az akksit a gépből,másnap beraktam és 99%os volt.... Nem értem...kivan kapcsolva a gép és valami eszi az enerdzsit?
-
csibor
addikt
Újra raktam az Xpsp2-öt a gépre,és már nem emlékszem mit álitottam be hogy ha csak lehajtom a képernyőt,majd kinyitom ne sötét képernyő fogadjon.A win-ben állítom akkor először fehér csík majd a felhasználó ikon.A fehér csík nélkül hogy lehet?
-
Luser2000
addikt
MSI S271X-246HU
1 hónapos, kifogástalan állapotban lévő, narancssárga subnotebook Budapesten, kp-ért eladó.
AMD Mobile Sempron 3400+ proci,
1GB+512MB (!) RAM / 533MHz,
100GB HDD,
12.1\'' Super Glare Type Widescreen,
Dual Layer DVD,
WiFi,
USB2.0, stb.
2 év garancia, ajándék hordtáska és ajándék egér.
Ár: 170.000,-
Tel: 06 / húsz / kilenctizenhárom - 4755
Bővebben: [link] -
törölt tag
-
válasz
cyberjohn_ #2520 üzenetére
elsőre memóriára gondolok
-
cyberjohn_
tag
SSSSOOOOOSSSS kérdés hozzátok!
Adott az MSI S420-as notim ( 1 hónapos) ma délután egyszer csak összerogyott a win xp rajta. Ekkor újra akartam telepíteni, de már a telepítő lemezről bootolás után megfagy az egész mindenség. Már más lemezzel és oprendszerrel is próbálkoztam. Semmi eredmény.
Mi szarhatott be benne?
Szervíztapasztalatok???? -
Neoka
aktív tag
-
törölt tag
ha nem a beépített BT-t használod, hanem egy usb-set, akkor nyilván az ahhoz adott driver fog kelleni, nem az alaplaphoz adott. (és az alaplaphoz adot ebben az esetben egyáltalán nem fog kelleni)
milyen net nem megy amúgy BT-n? mert ha valami mobiltelós, akkor ott lehet, hogy a telefonhoz adott driver a baj (vagy nemtudom pontosan, olyat nem használtam még soha igazából). -
Rellind
senior tag
Aksi mizéria nálam is....
Tegnap elraktam 99%-osan,ma elővettem nemrég....73%.... Ez normális?1 hete van meg...
-
Rellind
senior tag
Hi!
1. Azé fekete fehér mert átkell állítani a tv beáálításoknál Pal-B -re a nvidia szoftverében...
2.Ha lehajtod a kijelzőt lemegy készenlét üzemmódba(gondolom ez van beállítva alapból.Átállít:Jobb egér/tulajdonságok/képernyőkímélő/energiaellátás/energiagazd sémák... (asszem fejből)
Gondolom én.... -
Neoka
aktív tag
köszi! gondolom ezt a fekete-fehér képre írtad..
még egy kérdés:
Az MSi oldalán van egy Bluetooth driver. (tudom, hogy a beépítettet nem lehet elindítani), ha egy usb bluetooth adaptert használok akkor ez a driver is kell? Bluetooth-on nem igazán akar menni a net.
[Szerkesztve] -
Neoka
aktív tag
Szaizstok!
2 kérdésem lenne:
1. Miért feket fehér a kép, ha kirakom S-videio kimeneten a TV-re?
2. Ha működés közben lehajtom a kijelzőt (összecsukom a laptopot) és majd újra kinyitom akkor se kép, se hang. A manualból nem sikerült kiolvasnom, hogy lehet felébreszeteni a kicsikét. -
házimozis
tag
Jóreggelt!
Tegnap kipróbáltam, működik.Egyrészt nero waveEditorral is lehet hangfelvételt készíteni a beépített mike-al, ha kiválasztjuk forrásnak, másrészt ahogy írtam, a BisonCam alkalmazással fut együtt. Ehhez be kell izzítani több funkciót a BisonCap-ben. (HD audio input, Audio filter - bemenet - mikrofon, és Audio capture.) Ha file-t, (.avi) akarunk vele csinálni, akkor ki kell jelölni annak a könyvtárát is. A file bitrátája, mérete, v. időtartama előre definiálható.
Csak egy baj van: nem tárolja el a beállításokat - ahogy a videofelbontást sem.
Gondolom msn v. skype szoftver indítása magára rántja az egészet, de így, folyton 1 perc setup-al indul az élet.Kicsit ostoba szoftver.
Maga a mikrofon elég érzéketlen, (csodát nem vártam) ergo pontosan a gép előtt ülve történő netkapcsolatra elegendő.
Ha a Realtek soundmanagerben minden input engedélyezett, akkor ott állítani nem (lehet) kell semmit.
Yelentem: Ennyi! -
házimozis
tag
Ahoy!
Az okot megtalálni könnyebb volna, ha írnád mit próbáltál meg eddig?
Így csak általános 5letem van:
A webkameránk egyforma Bison. ( bizony) Ennek a capture menüjében van 1 pipa, hogy HD audio capture. (merhogy Realtek-ileg is egyformák vagyunk
) Szerintem be köll pipálni, és ekkor elvileg a kamerával együtt kocog.
Legalábbis amíg nem teszed fel a legultolsó kameradrivert, mert akkor annyi. ...Márha XPt használsz. ... (kiírja a webcam driver, hogy nincs ilyen hardver a gépben
jó hogy XPs is a driver.
)
Még nem futtatam élesben, csak próbálgattam. Enged(i) bepipulni,úgyhogy a beépített cam.+mic. együttfutás logikusnak látszik.
A Realtek soundmanager ''felvétel'' (input) kevereőasztalára nem emléxem fejből, hogy van-e belső mike? (külső tutti) Ha van, akkor élesíteni kell a ''potiját''. Az biztos, hogy van zaj- és visszhang csökkentés mikrofonhoz.
[Szerkesztve] -
HEMP
aktív tag
Sziasztok,
van egy csodaszép 17''os notim, de: a beépített mikrofonját nem bírom életre kelteni. Külsőt ha rádugok szépen műxik, de a beépített mikivel mi lehet? Ha vkinek volt hasonló gondja, vagy tudja a megoldást kérem írja le nekem, mert lassan feladom!
A típusa lemaradt: L735X-050!
[Szerkesztve] -
házimozis
tag
Üdv.
Nem tudom telepítőn mit értesz, de a quietboot opció miatt nem látod a hardverindulást. Gondolom a ''Megabook'' logot csak nem irtja ki a Vista? Akkor pedig del-t nyomva (írja a kép alján) belépsz a biosba. Ez a quietboot opció egyébbként kikapcsolható, ha valaki folyton látni szeretné az indulást.
Asszem az elsődleges boot eleve az optikai meghajtó, a biosban. Ergo amikor CDn ezt kap nem keresi a másod és harmadlagost, ...amit egyébbként letilthatsz.
Nero-val (a saját boot-image-vel) írsz egy bootlemezt*, amire felmásolod az új BIOSt, és restarolva telepíted.
Javaslom, hogy kétféle biosod legyen kéznél így megírva, hogyha bármi van, akkor visszatenni is legyen mit, (régi verzió) mert lehet, hogy az új bios olyan szar lesz, hogy el sem indul a gép minden funkciója, ...hiába állítják róla. Tapasztalatból mondom!
BIOS frissítési útmutató: (MSI L745ön tesztelve)
Inditsuk el a nero7 (6) BurningROM programot, válasszuk ki az új összeállítást, majd a panel bal oldalán, a cd-rom-rendszerindító (Boot) feliratu ikont. Válasszuk ki az indítás (boot) fület, majd a cd-kép fájl mezőben adjuk meg az előzőekben megkeresett boot.bin (.ima, stb) állomány elérési útját. Használható a nero saját (caldera)dos bootfileja is, ha más nincs. Az emuláció fajtája listából válasszuk az 1,44 floppy emuláció opciót. Az indítási üzenet kitöltése nem kötelező, de beírhatjuk, hogy BOOT. A szektor szegmensek töltése (hex!) mezőbe írjuk be a következőt: 07C0 , a betöltött szektorok számának adjuk meg 4-et.
Kattintsunk az ISO fülre, és sorrendben a következőket állítsuk be: ISO Level1, 8+3 karakter, Mód 1, Iso 9660+Joliet, valamint, a Több mint 8 mappa….,Több mint 255….,és az ’.1’ISO… opciókat is!
Lépjünk tovább a Címke fülre és adjuk meg a lemez nevét, amely tetszőleges lehet! Amikor ezzel végeztünk, kattintsunk az ''új'' gombra, és a jobb oldali Intéző ablakban keressük meg a letöltött és korábban kicsomagolt BIOS tartalmát, valamint a frissítéshez szükséges indítható exe és bat állományt, majd húzzuk át a bal oldali részbe! Kattintsunk az írás gombra, írásmódnak válasszuk a lemez egy menetben (DAO, Disk-At-Once) beállítást. Állítsuk be a lemez végleges lezárása opciót is! Végül írjuk meg a lemezt.
Sikeres írás után cd-ről indítasz. A DOS betölt, A:\ prompt megjelenik, utána beirod D:\ (vagy E:\ ), a biost erre partícióra irja ki. Dir, kilistázod, és a .bat végű filét beirod majd enter, a többit a gép megoldja. ''Olvas-töröl-ír-ellenőriz'' módokat ír a képernyőre, majd mikor végzett, a gép kikapcsol. Pár mp után bekapcsolod. Nem a cdről fog bootolni, és checksum errort fog üzenni, merthogy resetelte a biost. (nvram) F1el belépsz a biosba, beállítod amit nullázott. Mented, újraindítasz. ...És kész.
[Szerkesztve] -
Alex91
félisten
MSI S271 noti BIOS-at szeretnem frissiteni. Sajna mar Vista van rajta, a telepito nem fut le. Hogyan lehetne ravarazsolni megis?
-
[KGR]
tag
Jó pár emberkének van itt m673as notija.
Olvass vissza sokat irtunk már róla, vagy nézd meg ezt a fórumot:
http://logout.hu/rolly/1397/msi_m673x_8211_velemeny.html
Hang: Nekem is ilyen problémám volt Xp 32ben. Amit adnak hozzá driver cd-t nem olyan jó. Nekem az 5.1et se keverte le rendesen vele. Érdemes leszedni az msi honlapjáról a legujabb drivereket. Miután felraktam őket, nekem tökéletesen működött minden. (még a beépitett hangszóró is, ami előtte nem ment)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest