Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Egér probléma
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
házimozis
tag
válasz
hdcsaba87 #5696 üzenetére
Az egy "operációs rendszer".
Kicsit ügyesebb, mint egy MS-DOS volt anno. (pl. már olvas NTFS-t) És azért Free mert szabad forráskódu. És azért adják a gépre, hogy ne kopaszon kapd.
..Egyrészt mert ez kalózkodás serkentő. Így, hogy ad valamit a gyártó mossa kezeit.
Másrészt, particionálatlan, formázatlan, bootolhatatlan HDDvel az opr. telepítő progik és felhasználók is nehezebben küzdenek meg.léptem
-
házimozis
tag
a gyári cdn amit kaptam csakis vista driverek vannak.
Hát akkor az van, hogy ez suxx. (dejó hogy egy éve vettem gépet)h 2 ugyanolyan procit jelenit meg az eszközkezelöben az ugye nem jó?
Ilyen ostobán tudják kiolvasni a két magot. (vélhetően az XP - régi - nem ad ehhez elég korrekt adatot) -
Dyde
aktív tag
-
Dyde
aktív tag
Az h 2 ugyanolyan procit jelenit meg az eszközkezelöben az ugye nem jó? hogy orvosoljam ezt? Csak mert pont erren em kaptam választ
;)
-
házimozis
tag
válasz
gabensky #5690 üzenetére
és neki helyesen jelzik ki a progik az adatait
Nincs időm összevetni a 600ast a 700-al, de a BIOS-uk az tuti nem egyforma. Ez keményen "beszólhat". Továbbá ez a 2+1Gb RAM sem fér a fejembe. Az XPnek fix, hogy nem optimális, csak a teljesítményhajhász erőlködés ("gigamegaturbo" jobban eladható) miatt van.
A szervizek (jóhiszemű leszek) előírás szerint dolgoznak, erre szerződtek. Nem fognak 1db alkatrészre menően diagnosztizálni, mert akkor egy gép egy nap. Erre idő sincs, és más az előírás. A szerviz (workshop&repair) manual csak funkcionális ellenőrzést ír elő javítás után, nem félóra grafikai prezentációt.
Az előírást vélhetően betartják, cicózásra nem futja. Áll a polcon a sok (nem csak MSI) beteg vas. (Tömeggyártás, mi? vaze' )
Driver: Ezt most nem értem, a gyáriCDn és oldalon van XPs driver. Miért kell a modd-oltat elsőnek?
...
Na kíváncsian várunk, "3 magyar igazság". -
gabensky
csendes tag
válasz
házimozis #5684 üzenetére
Azert a a 3dmarkra hagyatkozom mert:
az ocsemnek is (gr.bence) asszem ismered
gx600 ua a vga 8600m gt
és neki helyesen jelzik ki a progik az adatait (everest.stb)
3dmarkba is turbo gomb nelkul nagysagrendekkel nagyobb pontszamot kap par100 nem erdekelne de 1800 meg 4000 közt van nemi kulonbseg.abban igazatok van hogy massal is tesztelnem kellet volna
fps monitorozoval figyeltem pl:
splintr cell double agent next gen 1024x768 5,6,7fps asszem egyszer felugrott 8ra is
az öcsemen pedig fullfullba szepen akadasmentesen fut nem hiszem hogy ennyi kulonbseg lenne a ket gep kozt
tomb raider legend nextgen 1280x1024 be epphogy elvezheto volt.........
ja az elso notival ugy volt hogy csak alaplapot cserelnek mert ugye azon van minden illetve ami jelen esetben lenyeg a vga, de a garanciaval foglalkozo srac azt mondta hogy a szervizesek ugy döntottek hogy inkabb kicserelik az egeszet ergo tuti valami gixer volt vele
de hogy ezzel is................
a drivert a Te segitsgeddel szedtem le az id vagy milyen szam alapjan es talalt is olyat ami csak 8600m gt hez van örültem is neki ráadásul többféle 8600m gt is fel volt sorolva csak a szam volt mas elottuk azt nemtom hogy mi......
de az sem hozott valtozast
4db kulonbozu licenszu vistat kaptam hozza en se ertem mert adtak 4et
de xpvel is kiprobaltam mar par napja jattszom ezt ezelott meg ilyen gondom nem volt
a masik ami zavar hogy a szervizesek nem neztek meg hogy milyenre cserltek ki legalább tesztelhettek volna mit adnak gariba a rossz helyet nemcsak levenni a polcrol azt jóvan...
most gx 700px 055hu adnak..........remélem az jó lesz ha nem akkor van valami psychedelikus vihar körülöttem es az zavar mindent
Ismét kössz mindent nemsoká irom az uj geprol a benyomasom remelem pozitiv lesz
még1xTHANX TO ALL -
házimozis
tag
de nem értem mi a sz@rért eröltetik rá ennyire a vistát.
Mert billy szegényedik már csak harmadik. AZÉ'!!!!
Az egész Vista kampány egy mesterségesen gerjesztett marketing hadjárat. Főként "home" környzetre. Nincs is alternatív vállalati szintű hálózati szoft. megoldás a palettán mint az XP.
Nem attól lesz valami üzleti szoftver, hogy elhagyom róla a parasztvakító felületet és az ADSL kompatibiltást - mert ottnon az nem kell - és ráíron h "biznisz".
De visszájára is igaz, hogy nem attól korszerű, hogy telenyomom felület külsőséggekel, belezsúfolok pár hw támogatást, (SP helyett) és rákényszerítem a supportálást a hardvergyártókra. A piaci részesedést pedig avval próbálom növelni, hogy a "home" környezet XP támogatását megvonom.
Világos, hogy egy évekig tartó SP szitémában nincs ekkora lóvé.EZÉ'!
OCSMÁNY eljárás! -
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #5686 üzenetére
Jah, mégegy dolog. Ebben a GX700PX-200HU-ban nemcsak TV-tuner nincs de a Supermulti optikát is lespórolták szimpla DVD-RW-re (igaz 24X-esen tud írni nero szerint, de néha beletettem volna 1-2 HD-DVD-t, bár igaz kihaló félben lévő szabvány mert a blueray nyer, de akkoris, én az msi.com-ról úgy vettem le mindben supermulti drive van)
Jah, és extra meglepetés hogy 320GB-os winyó van benne ami HD-tune szerint vetekeszik egy 7200-as asztalival, kevesebbre emlékeztem. (valamit valamiért elven ez van tuner helyett?)
gabensky: Nyugtass már meg hogy azokban a modellekben se volt TV-tuner amik eddig nálad jártak. (-055HU és -089HU) Mert egy tizessel olcsóbb lett volna a -055 mint ez a -200 és abban a reményben hoztam ezt hogy talán job is, nem pont ez a herélt.
-
Dyde
aktív tag
Az ha eszközkezelöbe 2 processzort ir ki a gépem az baj?
Tetszik ez az msi ex610x de nem értem mi a sz@rért eröltetik rá ennyire a vistát. Xpt tettem de még mostse normális teljesen minden... 3dmark03 megy normálisan de a 2.cpu teszten 0 dps végig GZ. És igy egy sz@ros 3dmark03on is kaptam 3900 pontot :S nemtom minden okés-e a drivereimmel. Ötletek?
-
janos666
nagyúr
Az nem túl objektív teszt hogy nem szaggat a CS:S, mert lehet hogy a cod4 már szaggat majd, de ha rendben lenne a cucc és úgy menne ahogy a paprforma megköveteli elmenne. Ezt úgy tudod mérni ha letolsz egy benchamerkot. Bár szerintem is összevethetnénk pl. egy crysis benchamarkot is (az is jó bugos program
), vagy valami öreg aquamarkot.
-
GeryPc
senior tag
Ebben egyetértek az előttem szólóval nme 3dmarkal kéne megnézni hanem játékkal először ha meg abban teljesít mi a probléma
normális xp-t vagy vistát kell rá felrakni és játékkal kiprobálni -
házimozis
tag
válasz
gabensky #5682 üzenetére
A bencsmárkolásról kéne lemondani nem az MSIről!
1. a 3Dmak06 támogatási oladán [link]egyetlen db 8xxxM tehát 8as mobil VGA támogatása sem szerepel! Mivel Go7 az van, ergo nem egyzik az asztaliakkal a 8M sem. (05 és 03 markot nem néztem, a DX10hez köze nincs)
2. Láttam én már nem-kompatiblis drivert gyári CDn.
3. Az Everest is hülye! pl. a "standard 2D" 100/100 órajelet nem tudja mérni! nálam 1 vagy 2 MHz-t ír ki. (még jó, hogy van nvidia optimalizáció a progiban)
4. Operációsrendszer. Ha nem címkés "gyári" példány, akármilyen lehet. (sok balfék még lopni sem tud) Ha címkés akkor is!
5. Más rendszerleíró porgrammal is meg kellene nézni (NEM bencsmárkkal) az origón van több is. [link]Ha azok is ezt írják, iszonyat pecched van. A gyárban pedig egy két minőségellenőrt el kéne küldeni udvart seperni.
Ha hajlandók ismét cserélni a gépet - tedd - és NE, 089HU legyen. ..Bár nem sorozatban szoktát teríteni a disztriknek hanem keverik a gyári számok szerint. -
GeryPc
senior tag
válasz
gabensky #5682 üzenetére
nyugi nme csak te vagy ilyen nekem is volt már ilyen gondolm csak tft monitorral az első 2 pixel hibás volt a 3dik az jó volt de 2 hét után áramszünet volt és kib@szta benne a belső tápot szervíz,majd 1 hónapig jegelték mire kész lett,tudom ez most nem vigasztal de előfordul mindenkivel ilyen
amúgy nme lehet hogy az xp bugos amit fel tolsz rá vagy,vga driver? mondjuk nme értem miért nem nézik meg szervízben előbb 2x egymás után ugyan az a hiba sztem gyanúsu.i annyira nem figyeltem az eseményeket de xp-vel vistával is ugyan ezt csinálja?
-
gabensky
csendes tag
válasz
janos666 #5681 üzenetére
Hi!!!
Hááát az "új" ami már a kicserélt az is ugyanúgy 1850pont alapon.............
Most hivtam oket megint hogy mi van most kapok egy gx700px 055hu-t
Reméelm ez nem lesz hibas tud valaki teszteredmenyt mondani vagy velemenyt errol a GX700PX 05HU-ról? +köszönném
ja szerintetek mennyi esély van arra hogy kicserélik a géped gx700p089hu egy ugyanolyanra es dettó ugyanaz a probléma vele???????????????
mégpedig az hogy a vga (8600m gt)
ja azert hogy ti is lássátok:
ez az uj kicsrélt laptop vga tulajdonsaga az everestben:
ajánlanám figyelmetekbe a Memóriabusz tulajdonságai cimu rész valódi órajel adatait WOUNDRFUUUULLLLLLL
TEHÁT:Mező Érték
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya*****************************************nVIDIA GeForce 8600M GT
BIOS verzió*****************************************60.86.52.00.28
GPU kódneve *****************************G84M
PCI eszköz*****************************************10DE-0407 / 1462-4327 (Rev A1)
Tranzisztorok száma *****************************289 millió
Gyártási technológia *****************************80 nm
Busz típusa ******************************PCI Express 1.0 x16 @ x16
Memória mérete*************************************256 MB
***************************************************************************************************
AZ ELOZOBE IS EZ VOLT A HIBA CSAK ITT MÉG SILÁNYABB AZ ÓRAJEL
**************************************************************************************************
GPU órajele (Geometric Domain) 182 MHz (eredeti: 400 MHz)
GPU órajele (Shader Domain) 364 MHz (eredeti: 800 MHz)
***************************************************************************************************
**************************************************************************************************
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 4
TMU futószalagonként 1
Egységesített (unified) árnyalók 16 (v4.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v10
Pixel kitöltési sebesség 728 MPixel/mp
Texel kitöltési sebesség 728 MTexel/mpMemóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR2
Busz szélessége 64 bit
*****************************************************************************************
*****************************************************************************************
HÁT EZ VALAMI CSODÁLATOS
Valódi órajel 799 MHz (DDR) (eredeti: 400 MHz, overclock: 100%)
Effektív órajel 1598 MHz
Sávszélesség 12.5 GB/mp
*****************************************************************************************Egyéb
Ventilátor-sebesség 100%nVIDIA ForceWare Clocks
Standard 2D GPU: 169 MHz, Shader: 338 MHz, Memória: 100 MHz
Low-Power 3D GPU: 275 MHz, Shader: 550 MHz, Memória: 200 MHz
Performance 3D GPU: 400 MHz, Shader: 800 MHz, Memória: 400 MHzGrafikus processzor gyártó
Cégnév NVIDIA Corporation
Termék információ http://www.nvidia.com/page/products.html
Illesztőprogram letöltés http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
Illesztőprogram frissítés http://driveragent.com?ref=59Érdeklődve várom véleményetek
Azért nem aftam fel jön az uj msi gx700px 055hu
ha az is sz*r lesz lemondok az MS-IRŐLiLYEN GEBASZ IS CSAK VELEM TÖRÉNIK EZEN A FOLDBOLYGON VAGY MIN IS VAGYUNK MAR NEM IS TUDOM IGAZABOL
-
janos666
nagyúr
Kezdjek örülni hogy nekem a T-tuner hiánya a legnagyobb gondom?
Amúgy még nem teszteltem 3DMarkal is stabil-e, de ATI tool szerint kurvára fel lehet rántani a shader órajeleket a kis 8600GT-nek. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
gabensky #5678 üzenetére
nekem is megy vissza a GX-710 mert vmi nagyon nincs rendbe, nálam szétesik a kép, egy kis zőld pöty van a sarokban fen, állandoan kikapcsol csak ugy, valoszinü rosza a ventiszabályzó, mert őssze vissza kapcsolja a fokozatokat, a hövédelem kapcsolja le a gépet.
Nemtudom mi a franc van ezekkel, de jó lenne ha enyi pénzért normális hibátlan gépet adnának...
-
gabensky
csendes tag
Hi!!!!!
megjött az uj laptop kicsreltek a regit
msi gx700p 089hu
a problema ugyanugy fenall ez hogy lehetseges(bizti kicsreltek mert mas a mac adress ebbe a notiba de a gond ugyanaz ez lehetseges
MSI GX700P 089HU TULAJOK VAGYTOK ITT SEGITSETEK MIT RONTOK EL???van valakinek ilyen notija??????
mit tud 3d markon meg a vista ismet 3.3 nak pontozza az elmenyindexen.nem birom megerteni mit ronthatok el???
bekapcsolom feltelepul
mindennel aztan 3dmark install es ugyanaz a baj nem hiszem el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4MSI GX700P 089HU TULAJOK VAGYTOK ITT SEGITSETEK MIT RONTOK EL???
SZERIAHIBAS LEHET A 089HU-S GEPEK -
janos666
nagyúr
válasz
gabensky #5638 üzenetére
Nem, még nem 3DMark-oltam, de majd fogok (talán kis tesztet is dobok a logoutra hogy elmondjam nem olyan a gép mint az ipon tesztben....)
Amit linkeltél az is USB-s. Többek közt azért esett a választásom erre a noteszra, mert tetszett hogy beéptett (és nem kilógós pcmca, vagy usb-s) TV-tunere van. Ettől még jó gép marad, csak valahogy vesztett kicsit a varázsából.
Meg mérgel picit hogy lehet hogy ha várok egy hetet amíg egy másik boltba raktárra kerül néhány GX700PX-055 (az ott egy tizessel olcsóbb is lett volna mint itt ez a GX700-200 és elvileg ugyanaz a CPU/GPU/RAM van abba is mint ebbe) akkor a tunerem is meglett volna.Ha egy MSI GX700 tulaj fölöslegesnek érzi a beéptett TV-tunerét jutányos áron átvállalnám.
-
Dyde
aktív tag
válasz
Vincentph #5675 üzenetére
Hmm most hogy nézem videokarihoz már tettem drivert, azzal aránylag nincs is gond (sztem) bár megint volt már 1 kékhalálom nfs grafikaállitás közbe. Elözzzö xpre vmi amd procihoz valo programot tettem msiglobalrol ami volt hozzá és most azt nem raktam fel, ezzel a lassuság megoldódott most, de nemtom kell-e akkor ehhez külön driver vagy én nemtom. Akkor gondolom ezt amit most irtál nem tom már feltenni a mostani cathalistre, de elmentettem egy file-ba h legközelebb megpróbálom ( ami lehet hamar lesz
) na m1, hát egyenlöre most ennyit tudtam tenni ha vkinek még van ötlete irhat. thx vincentph addig is
-
Vincentph
csendes tag
Ennek a moddernek lényege, hogy kell egy sima asztali radeonhoz való driver (catalyst) és azt módosítja noti driverre.
Van 1 "step by step" leírás a linken amit küldtem, de azért leírom h mit kell csinálni.
1.) Töltsd le a "Microsoft .NET framework"-öt és az "MSXML 4.0-át" a microsoft honlapjáról (v. máshonnan) és telepítsd őket. Ez a legfontosabb lépés.
2.) Töltsd le a legújabb catalyst drivert az ati honlapjáról [link]. Sima Radeon 2400-as kell, nem a mobility-s változatok.
3.) Kezd el telepíteni a catalystot, de csak addig amíg kitömöríti a mappákat (tovább egyébként se nagyon megy)
4.) Futtasd a moddert és keresd meg a mappát ahova a kitömörített fájlok kerültek. Nyomj egy "modify"-t és várj amíg befejezi.
5.) Futtasd a módosított telepítőt, így már menni fog és ha minden igaz rendben is lesz -
Dyde
aktív tag
Most tettem épp ujra az xpt, szval nincs rajta semmilyen ilyen driver csak ami jók egyenlöre. Lehet megpróbálom ezt akkor. Mi benne a nehézkes?
-
k.barni
csendes tag
Van egy olyan gondom a laptoppal,hogy ha bedugok bármilyen hangfalat vagy akármit a hangfal csatlakozóba nem jelzi,hogy be lenne valami dugva és csak a noti hangszórója szól. eddig nem volt vele semmi baj, kicsit mozog a csatlakozó. Ezt egy sima számítógépes boltba meg tudják oldani? vagy a márkaszervíz? ha igen,akkor az hol van? előre is kösz
-
Vincentph
csendes tag
Az ATI drivergondokat nehéz orvosolni, én is szívtam sokat amíg a gyári MSI driver volt fenn.
Sok játék, főleg régebbiek egyáltalán el se indultak (pl. Starcraft) az újjak közül meg 1-2 játszatatlan volt és nem a kártya sebessége miatt (UT3).Nem merem már javasolni senkinek a mobility moddert [link], mert a felrakása nem egyszerű és pontosan kell követni a leírtakat de mégis azt tartom igazából megoldásnak. Esetedben az is probléma, hogy már fenn van a gyári driver amit csak vértizzadva lehet leszedni és amellé/rá nem lehet a moddolt drivert rakni. Abban reménykedhetsz, hogy az MSI csinál újjab gyári drivert ami kevésbé lesz bugos mert még mindig az a vacak decemberi van ha jól látom.
-
Dyde
aktív tag
Meg haveromnak is msije ilyesmi kategórija, aztán neki ugyanannyit ir ki mhz-re meg ugynaolyan gyors. Na ez nálam ugy néz ki h haggyán h csak 800 mhzet ir ki. De tényleg iszonyat lassu is lesz. ( egy sajtágép megnyitása 3mp, ami ha be van dugva akkor 1 villanás) szval tényleg furcsa :S
-
Dyde
aktív tag
Tök uj xpt tettem fel rá, amit a napokban szedtem le torrentről. Szval nem hiszem h azzal lenne a baj. Meg minden windows indításnál bejön egy mappa c:/prog files/ati tartalma ami kb semmi. Szval az sztem nem tiszta
rem csak driver gond aztán hátha találok vagy vki talál vmi jo drivert aztán megoldodna kék halál az jó lenne. Mert minden mentésem elveszett cod4böl aminek nem örültem
-
Vincentph
csendes tag
A proci és vidkari sebessége automatikusan változik annak függvényében, hogy milyen terhelés alatt van a gép v. milyen áramforrásról megy (powerplay) tehát ez normális. A kékhalál már kevésbé. Lehet drivergond, v. vmiféle programütközés is. Nem régebbi Xp-t raktál fel SP2 és frissítések nélkül?
-
VKitty90
csendes tag
Sziasztok!
Az MSI EX610X-011HU -ra csak Vista rakható? XP nem? -
Dyde
aktív tag
ex610x bocsánat bocsánat!
erre kérnék akkor helpet 2vel feljebb
-
Dyde
aktív tag
Majdnem 1 hete vettem meg az uj msi ex710x-es notim. Kicsit nehézkesen az elején de siekrült majdnem minden drivert felraknom hozzá xp alá, mert amit kaptam cd-t csak vistás driverek voltak. 3Dmark már fut rajta Vincentph neked köszönhetem, de van vmi furcsa benne. 3dmark03at teszteltem rajta ami már régebbi verzió. Elején amikor videokari teszt van asszem szépen ment fps meg minden, aztán volt olyan h pcu teszt és akkor 0 fpsen ment kb minden és sztem ennek köszönhetöen elég gyenge összpontszámot is kaptam (mind1). Feltettem COD4et meg Need for Speed pro steet-et az is fut szépen, de néha gondol egyet a gép és kékhalál aztán ujraindul!!!! EZ MI?? Ez igy nemhiszem h normális lenne tudnátok segiteni mi lehet a baj? Én arra gondolok h nem megfelelö vmelyik driverem. globalmsiröl szedtem le de nemhiszem h minden okés lenne. Meg mikor nyomok a sajátgépre egy tulajdonságokat a gépen hol megismeri h 1,8 ghz hol meg 800 mhz-et ismer meg. Ha nincs bedugva áramba csakis 800 mhzet ir ki!? Ezt se tudom mire vélni. Okosak kérlek válaszoljátok meg ezt az 1-2 kis problémám. Elöre is köszi mindenki.
-
Vergilia
tag
válasz
Polcrendszer #5652 üzenetére
Mi hallottunk róla, mert MSI-nk van, erre nemzetközi gari van
-
Vergilia
tag
-
Vergilia
tag
A héten vettem egy MSI VR610X-et, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Fifa 2008, F1 Challange KRC 2007, és a World Of Warcraft (1280*800 full rajta minden 20-25FPS városban 512Mb VGA memóriával) hibátlanul fut rajta.
Az üzletben (Euronics) azt mondták 1 év gari van rá, de a jótállási papíron 2 év van (akksira 1 év), szóval akkor 2 év
Akksit még nem teszteltem, állítólag 2,5-3 órát bír.Tegnap vettem észre, hogy van benne WebCam is csak be kell kapcsolni, valamint beépített mikrofon is van benne
MSI VR610X: 135-140eFt
15,4” WXGA (1280x800), CPU: 1,8 GHz AMD Athlon 64 X2 TK-55 Processzor 512kb L2
RAM: 2048MB DDR-II (667MHz), HDD: 160GB 5400 SATA, DVD Dual (SCSI), WLAN: 802.1b/g, WebKamera van, ATI X1250, Chipset: ATI RS690T+SB600, Kártyaolvasó: 4in1 SD/MS/MMC/MS Pro, Interfész: 4 x USB, 1 x VGA, 1 x S-Video, 1 x modem ˙(RJ11), 1 x Ethernet (RJ45), 1 x mikrofon bemenet, 1 x fejhallgató kimenet, 1 x Express Card
Akkumulátor: 6cellás, 65W 4800 mAh Li-ION -
k.barni
csendes tag
Hi!
Melyik a legjobb videókártya driver ehhez a géphez?MSI GX600-013HU
Ja,és vista van rajta. Előre is köszi a segítséget -
Ben_SkaKid
csendes tag
MSI tulajok!
Voltam ma a mobilx-nél és azt mondta a srác hogy msi-t semmiképp se vegyek mert csomót visszavisznek meg probléma van velük
Ugye ez így nem igaz kategorikusan? Mert máshol meg jókat mondtak róluk.
Én mindenképp MSI-t fogok vennicsak szeretnék biztosra menni.
-
házimozis
tag
válasz
janos666 #5635 üzenetére
Üdv.
Majd Informátor megmondja a tutit, bár asszem jogilag nem lehet....Nekem ugyanis a 4. USB csatlakozóra fáj a fogam (tojok a PC-TVzésre) amit ugyanoda (ODD mögött) lehetne beszerelni mint a tunert. Megnéztem, benne van a csatlakozó a dekli alatt.
Kiskutya legyek ha megértem, hogy miért jó az a gyártónak, hogy "vak" panellel forgalmazza a készülékét egyes piacokon? Mikor többféle műszaki megoldást is kifejlesztett oda a gépébe.
Van ezekhez hybrid tuner is! (ana+digi) De ha már leminősíteték M.o.-t digit sugárzás tekintetében. (nem ok nélkül) akkor legalább az USBt adnák bele.
-
házimozis
tag
válasz
Vincentph #5653 üzenetére
neked sikerült kinézned a legsz@rabbat a lehető legdrágább áron.
Ezt is pontosítanám kicsit. (a többieknek) Egy hasonlattal: "Dobbal nem lehet verebet fogni."
Vagyis az adott feladatra alkalmatlan eszköztől, irreális elvárni a feladat teljesítését. Ez nem az eszköz hibája!!!
Ez ugyanúgy igaz arra az esetre is, amikor egy olcsó kategóriáju noteszt 120%on járatva jákékkal széthajtanak 10 hónap alatt. Nagyobb teljesítményüt kell venni, az való a célra, és nem fog lefeküdni, mert nem kell túlhajtani.Erről ennyit.
-
házimozis
tag
válasz
Polcrendszer #5650 üzenetére
Ezt a stílust itt akár be is fejezheted! Ugyanis a hozzáérésedet is mutatja.
By the way a "táp" - most nézem - valóban 100-240Vos (mert vagontrágya) ergo csak a dugót kellene itthon cserélni. Nem minden típuson ilyen ám!
De a lokalizációs problémát, nem fogod tudni kikerülni. Igen kicsi a valószínűsége, hogy magyar billentyűzettel kapj gépet innen 1500km-re. És a gép honosítása itteni szervizpartnernél is lehet fizetős. (pl.bilentyűzetcsere vagy gari) Nincs minden márkánál nemzetközi garancia!
Ez nem csak a vagonnyi trágya kategóriáju hanem a szent tehén kategóriájú gépekre is igaz. Sőt főleg azokra.
Persze kinek mi fontos?A hasonlatozást és fikázást te hoztad ide, egy valag tudatlansággal egyetemben úgyhogy apróbb betűkkel kéne ott, ahol te csak "novice", vagy még "rookie" sem vagy.
Mindíg azok a sértettek, akiknek fogalmunk sincs arról amibe belekezdtek, és a szabályok felúgására való figyelmeztetés után, elfogadhatatlan modorban kommunikálnak. (pl. a milyen notebookot topikban sem voltál hajlandó elfogadni a véleményket pedig mind ua. min ami én is írtam. Niná "mi" vagyunk a hülyék, ne is nézz tükörbe!) -
Vincentph
csendes tag
válasz
Sokan vannak így, hogy megveszik külföldön a Lenovo/Dell/Hp "szupergépet" aztán jön a nagy pofára esés, hiszen ezek legfőbb előnye pont a garanciális ügyintézés és a kapcsolódó szolgáltatások.
Ha világgaranciával kapod és vállalják az adott típus javítását Mo.-n akkor nincs gáz.
Az MSI "sohasoha" meg magánvélemény, de ha annyira utálod ne írogass ide. Minden márkának vannak vacak gépei, neked sikerült kinézned a legsz@rabbat a lehető legdrágább áron. Mit lehet erre mondani úgy, hogy ne legyen nagyon sértő? Ehhez érzék kell.
-
Polcrendszer
tag
válasz
Ja igen, a nemzetközi gariról hallottál, nem?
-
-
Polcrendszer
tag
válasz
házimozis #5645 üzenetére
Na persze, az mind
Nyilvánvalóan tök mindegy, hogy a pénzedért egy hatalmas vagonnyi trágyát kapsz, vagy pedig egy szép gőzölgő, friss, mindenféle növényi rostban gazdag, a Szent Tehén által a világba bocsátott szart
Ja igen, van a Ferrari, ami szerintem is állat, az összes többi szar, az emberek 99%a mégis a sok szarral közlekedik, csak hogy a te hasonlatodnál maradjak
Valamint bizonyára nem lehet itthon kapni 1-2ezerért itthoni dugót hozzá, a tápnál nem értelek, ezekben "beépített" adapter van,nem?Én még nem hallottam amerikai vagy európai notebookról... -
Rellind
senior tag
Csak azért kérdeztem, mert nekem proci 60-65 fokos,vga meg 70 körül netezés közben....a venti meg folyamatosan pörög mint a buszkerék...az audio rész meg olyat csinál hogy beszélek skypon haverral,és hallja magát vissza....(nálam fülhallgató van bedugva,tehát nem hallhatná)olyan mintha hurok lenne de nem lehet.... mivel fülessel nyomom...
Lehet megkörnyékezem Informátor kollegát megint -
házimozis
tag
válasz
Polcrendszer #5643 üzenetére
.
-
házimozis
tag
válasz
.
-
házimozis
tag
válasz
szerkesztés helyett miért küld újra ez a sz@r?
-
házimozis
tag
válasz
Igazad van. Bár garanciád az nem nagyon lesz itt a Brit gépre, továbbá 240Vos tápegységet fogsz hozzá kapni, M.o.-n használhatatlan (óriás)késü hálózati dugóval, de hozasd csak bátran.
MSI-t meg sohasoha.. ebben is igazad van. Tulajdonképpen a ThinPad T61p -nél ami kevesebb notebookban az mind sz@r.
Sok sikert!
-
gabensky
csendes tag
Hi!!!
Ez nekem se tiszta teljesen Én általában a neten nezek kulonbozo konfigokat hasonlo vidkarival ami nekem van es azt probalom a sajat gepem telj.hez viszonyítani.
De talán itt van egy kis segitseg vagy inkabb bemutatas mi is ez a progi mit hivatott szolgalni:http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=33958&page=3
bye
-
gabensky
csendes tag
válasz
házimozis #5633 üzenetére
HiiI!!!
Ennyi negativ hatas utan nem lennel kedves.
Vagy nemtom de a kerdes csak az hogy Teged mennyi negativ hatas erne egy ilyen szituacioban hogy ennyit szopsz az uj geppel.
(En nem vagyok hardware pro egy picit konyitok hozza azert............
Bár a lényeg ugye h jon az uj hehehehehehehhehehehehaligvárommá
Bye -
Barto
aktív tag
Az fenti hozzászólásomban érdeklődtem, hogy a kapott pont az hogyan értékelendő az ott leírt tipusnál. Tudnátok abban segíteni, mint tapasztalt tulajok, hogy a 3dmark06 által adott pontot hogyan kell viszonyítani? Előre is köszönöm a reagálásokat!
-
janos666
nagyúr
Hmm. Vettem egy MSI GX700PX-200HU noteszt, és nincs benne TV tuner. Beszoptam ha azt hittem lesz, mi? Vagy utólag még lehet bele venni olyan kis PCI-E csatolós kártyát ami hozza a TV-t? (olyat mint amiről azt hittem lesz benne, mert némelyik GX700-ban van is mert az MSI.com-on azt írják ez jár a GX700-hoz, ezek szerint nem minden tipushoz, talán csak az extrém editionhoz...) Ha lehet ilyet venni akkor hol?
Ja és persze headset se volt hozzá, de az legyen a legkevesebb... -
Barto
aktív tag
válasz
Rellind #5626 üzenetére
A CPU kb. 50, a vga általában 60. Én a az msi oldaláról letöltött utolsó előtti drivert nyomom. Nem tudom miért, az utolsó verzió összeveszett a wlannal... Sorrendet cserélgettem telepítés közben, xp frissítettem telep előtt, de nem volt jó. Feltettem az az előttit és zsír
Most futtattam le a 3DMark 06 1.1.0-t. A pontérték: 2560. Az egy M677-005-től jó? Nem tudom, mert én utolsónak a 03-al teszteltem, a 06-hoz nincs viszonyítási alapom.
-
gabensky
csendes tag
válasz
házimozis #5622 üzenetére
Hi!!!!!
Most vittem be es ki is cserélik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elmondtam mi a helyzet es ok is mondtak hogy ez igy keves!!!!!!!!negativ hir a szfvari garis szervizrol:
a következot kerdezte az ur:
tesztelgetni akarok vele vagy jattszani
amugy meg es ha azt akarok vele csak mindenfele tesztet futtatni akkor is mi köze hozza azert van ott hogy segitsen neeeeeeeeeem???????
meg ha szakember tudna hogy a 3dmarkot nem egy kis hülye tesztelo hanem ad valamilyen iranymutatast a geped telj.erol ami alapjan kb be tudod hatarolni mivel birkozik meg a gep es mivel nem (es nem csak jatekra gondolok,videovagas 3dtervezes,stb..............)igy inkabb felhoztam pestre oda ahol vettem.........
ahol azt mondtak hogy vagy ma delutanra vagy holnap reggelre itt az uj...........Üdv mindenkinek köszönöm az alternativakat a problemamhoz!!!!!
ha megvan az uj gep irok mi a palya vele
bye
-
Noda10
tag
válasz
V.Szabee #5627 üzenetére
én szoktam vele órákat is játszani, elég megerőltető játékokkal, nem mértem még le a pontos hőfokot demele.. de nem számít mert ha már túl meleg lenne, akkor úgyis újraindulna... mellesleg meg egy hűtőpad kábé 5000 forint, még így is jobban megéri mint ex 600 ha a teljesítményt nem is nézzük..
-
V.Szabee
tag
EX610 tulajok!
Légyszi írjátok meg, hogy mennyire melegszik ez a gépezet. Tehát kellhet-e alá hűtőpad. Köszönöm!
-
Rellind
senior tag
M677-es tulajok! Mennyi a proci és vga hőfoka netezés közben? Illetve melyik audiodrivert használjátok? Ami elérhető az [MSI] honlapján? Előre is köszi!
-
GeryPc
senior tag
válasz
hdcsaba87 #5621 üzenetére
Nekem is ajánlották boltban a ex610-et az ex 600 helyett csak nem mind1 hogy az amd-és platforma kb 10-15fokkal melegebb mint az intel az enyém(ex600) terhelve 64-65fok max amd meg 75-80 sőt halottunk már többet is egyedül ezért nem választottam az amd igaz hogy 15-20E-rel olcsóbb de én nem vennék amd-ét akkor már hűtőpad kell alá,hát nemtudom
-
hdcsaba87
aktív tag
Nézegettem az EX610-011HU adatlapját.
# Athlon 64 X2 TK55 1.8GHz 512
# 2x1GB
# 15,4" WXGA
# 160GB 5400 SATA
# ATi HD2400 256MBMost akkor soma 2400 vagy 2400XT van a gépbe? Mert nem mind1.
-
fravik
tag
sziasztok!
olyan kérdésem lenne, hogy mostanában (pontosabban a Vista SP1 telepítése utántól) az M655x laptopom zöld színű audio-kimeneténél egy vörös led világít véletlen időközönként, rövidebb-hosszabb ideig. Ezelőtt csak bekapcsoláskor villant fel pár mp-re! Egyáltalán mi lehet ez? Minek a ledje? A kártyaolvasóé? Tudomásom szerint nincs benne "infra" a távkapcsolónak (amit nem is adtak hozzá persze)!?
A fura az, hogyha megnyitom az eszközkezelőt, akkor megszűnik a világítás. Vista Ultimate-et használok.
Ha valakinek van vmilyen ötlete szóljon! Köszi! -
Informátor
csendes tag
válasz
painkillerx #5592 üzenetére
AHCI disabled.
-
hdcsaba87
aktív tag
Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek!
-
viktor82
őstag
válasz
hdcsaba87 #5608 üzenetére
Őszintén a barátnőmnek vettem,hogy ne nyúljon az enyémhez általában simezik,külsőre egyszerű és tetszik HD filmet nem próbáltam,de szerintem le játssza!Akkuja azthiszem 2,5-3,5 órát bir,és mi nem tetszik a biosban nem lehet állitani a cpu szorzót!Összegezve jó árért jutottam hozzá egy elég jó notihoz!
-
hdcsaba87
aktív tag
Ki az akinek EX600-076-os laptopja van? (8400M)
PLS írjon akinek ilyen van. -
gabensky
csendes tag
a 3d markba meg meg mindig:
NVIDIA GeForce 8600M GT Driver 6.14.11.5672Description NVIDIA GeForce 8600M GT
Manufacturer NVIDIA
Total Local Video Memory 508 MB
Total Local Texture Memory 508 MB
AGP Aperture Size 118 MB
Driver File nv4_disp.dll
Driver Version 6.14.11.5672
Driver Date 10-10-2007
Driver WHQL Certified false
Max Texture Width 8191.9995770000005 px
Max Texture Height 8191.9995770000005 px
Max User Clipping Planes 6
Max Active Hardware Lights 8
Max Texture Blending Stages 8
Fixed Function Textures In Single Pass 8
Vertex Shader Version 3.0
Pixel Shader Version 3.0
Max Vertex Blend Matrices 0
Max Texture Coordinates 8
VGA Memory Clock 0.0 Hz
VGA Core Clock 0.0 Hz
Max VGA Memory Clock 0.0 Hz
Max VGA Core Clock 0.0 Hz -
gabensky
csendes tag
Hi all!!!
ez hogylhet:
most ezt irja az everest:Mező Érték
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya nVIDIA GeForce 8600M GT
BIOS verzió 60.86.52.00.28
GPU kódneve G84M
PCI eszköz 10DE-0407 / 1462-4327 (Rev A1)
Tranzisztorok száma 289 millió
Gyártási technológia 80 nm
Busz típusa PCI Express 1.0 x16 @ x16
Memória mérete 256 MB
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GPU órajele (Geometric Domain) 432 MHz (eredeti: 400 MHz, overclock: 8%)
GPU órajele (Shader Domain) 864 MHz (eredeti: 800 MHz, overclock: 8%)
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 4
TMU futószalagonként 1
Egységesített (unified) árnyalók 16 (v4.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v10
Pixel kitöltési sebesség 1728 MPixel/mp
Texel kitöltési sebesség 1728 MTexel/mpMemóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR2
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 399 MHz (DDR) (eredeti: 400 MHz)
Effektív órajel 799 MHz
Sávszélesség 6392 MB/mpEgyéb
Ventilátor-sebesség 100%nVIDIA ForceWare Clocks
Standard 2D GPU: 169 MHz, Memória: 100 MHz
Low-Power 3D GPU: 275 MHz, Memória: 200 MHz
Performance 3D GPU: 400 MHz, Memória: 400 MHzGrafikus processzor gyártó
Cégnév NVIDIA Corporation
Termék információ http://www.nvidia.com/page/products.html
Illesztőprogram letöltés http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
Illesztőprogram frissítés http://driveragent.com?ref=59pedig a rivatuner mar leszedtem mert minek.................
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD kijelző 15,4 i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest