Új hozzászólás Aktív témák
-
moart
csendes tag
válasz
dominik009 #6096 üzenetére
Sajnos a venti zörgésére nem orvosság az újratelepítés. Nekem ez a legzavaróbb. A gyári driverekkel is fagyott véletlenszerűen néha.
-
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz
Barnee1981 #6087 üzenetére
Majd az lesz, de vista mellé
A hőmérsékletes kérdésemre valaki?
-
moart
csendes tag
válasz
Batmause #6091 üzenetére
Biztosan van olyan progi ami nem megy a vista alatt, de én még nem találkoztam ilyennel.
Ha felrakok egy régi programot, rendesen végigmegy a telepítő majd üzeni, hogy újratelapít ajánlott beállításokkal, vagy okézzak, hogy jól van telepítve. Én ok-zni szoktam így minden progi működik ami működött az XP-s gépemen. Az alcoholból és a nod-ból természetesen Vistas verzió kellett. Én azt vettem észre a vista alatt, hogy a tűzfala, sokkal biztonságosabb az interneten, pedig egyenesen szárnyal. 3 gép van a családban, routerrel a net elosztva, de a vista-s gépen 2-3 szor gyorsabb a net. -
Batmause
tag
Nem is mondtam, hogy a memória miatt van. Az Xp is simán lefoglalja a memória 54%-át alapból - igaz az XP "kicsit" megpiszkáltam és emiatt gyanítom, hogy a Vista gyorsabb is lenne.
Egyedül a programokkal lenne a problémám Vista alatt - sok régi játékot játszok még most is és sok régi programot használok...
-
moart
csendes tag
válasz
Batmause #6089 üzenetére
Lehet, hogy az XP nem fagyna le, de nem mertem még kipróbálni. A rejtett partíción lévő vistat nem tudom kiírni, és van amiben a VISTA jobb. Az XP a 2 magos procival lehet lassabb lenne. Én egyébként nem osztom azt a véleményt, hogy a VISTA azért rossz, mert sok memóriát használ. Minek akkor az 1-2-4 stb. giga a gépbe. Az XP sem fut a P1-es gépeken, annak is komoly erőforrás kellett az átállás idején.
Egyébként: "MSI recommends Windows Vista® Home Premium" -
Batmause
tag
Ezek a fagyás dolgok érdekesek és a hangkártya mizéria is. Én még ilyenekkel még életemben nem találkoztam - pedig volt, hogy a BT-hiba miatt a 677-esem egymás után újratelepítettem. 3xVista és 3xXP és minden szar drivert/programot feltettem, és nem voltak kék halálok - hehe, de az asztalin gyakrabban fordul elő.
Most már erősen gondolkozom azon, hogy átáljak Vista-ra.
Egy telepített Vista mekkora helyet foglal el a winyón?Remélhetőleg most már nincsenek driver gondok a Vista-val...
A régebbi/újabb játékok futnak Vista-n? Halo 1, Sim City 4, The Movies, S.T.A.L.K.E.R., C&C Generals, Civ 3, Civ 4, Empire Earth 1???
Vannak ilyen tapasztalatok?
-
[KGR]
tag
Figy! Hallottam már arról, hogy az MSI néhány tipusát elég gány módon rakta össze. Régebben egy másik tipussal volt ilyen gond... talná m655. Abban a burkolat tört el folyamatosan.
Ha ennyi gond van vele, próbáld lecseréltetni egy másik tipusra. Ahogy mondtam, nekem már több mint egy éve m673-asom van. Napi 10-12 órát megy folyamatosan. Igazából semmi problémám nincs vele (SCM nem megy vista alatt, de ez legyen a legkevesebb
).
Ezzel géppel még játszani is lehet. Crysis-t, Gothic3-at végigvittem rajta.....
-
moart
csendes tag
Biost már frissítettem, és a drivereket többször. Ahogy írtam nem mindig fagy teljesen véletlenszerűen. Ha olvassátok a fórumot, szinte minden VR601-es tulaj ezeket a hibákat írja: zörög a ventillátor, spontán fagyások... ez szerintem nem driver hiba, hanem nem megfelelő hardver elemek miatt lehet. És ahogy írtam egyébként jó lenne, ha ezek a bosszantó dolgok nem lennének.
http://prohardver.hu/tema/msi_notebook_kerdes_ek/hsz_6045-6045.html
http://prohardver.hu/tema/msi_notebook_kerdes_ek/hsz_5912-5912.html
http://prohardver.hu/tema/msi_notebook_kerdes_ek/hsz_4389-4389.html
http://prohardver.hu/tema/msi_notebook_kerdes_ek/hsz_4815-4815.html
http://prohardver.hu/tema/msi_notebook_kerdes_ek/hsz_5722-5722.html
http://prohardver.hu/tema/msi_notebook_kerdes_ek/hsz_5863-5863.html
stb.
-
hdcsaba87
aktív tag
ex600-076 nál játék közbe hány fokosra melegszenek fel a hardverek?
Nálam cpu: 62
vga: max 66
Megfelelő ez a hőmérséklet?
Ilyenkor már elég hangos a gép. -
moart
csendes tag
válasz
dominik009 #6080 üzenetére
Szia!
Nincs semmilyem program a cd-n, kivéve a System controll Managert, de az ilyet nem tud. Már itt gyanus volt nekem az MSI, hogy nem adtak vele semmilyen extra szoftvert, és nem kapunk magyar kézikönyvet sem! Más notikhoz egy csomó egyéb progit kapunk, amit persze nem fontos használnunk, de látszik adnak a felhasználókra van hozzá egy kis support. Nagyom ciki a venti zörgése( 2 hónap használat után), éjszakára már lehet bekapcsolva hagyni, mert egy szobában alszom vele. A lefagyások teljesen véletlenszerűek. Ma pl. egy frissítés után nem bírt újraindulni, de ezzel még együtt lehetne élni, mert ilyenkor itt vagyok előtte és kikapcsolom. A legrosszabb az ha bekapcsolva hagyom a letöltések miatt, majd pár óra múlva hazatérve lefagyva találom a gépet (ilyenkor csak a monitor kipcsolás után fagy le egy kis idő múlva ezt már megfigyeltem). Na ez már méreg! A videokari drivert a hétvégén is frissítettem, de a jelenség még mindig ugyanaz. Egy pár hete nem fagy egy véletlen egérmozdulatra, ezt régebben hetente egyszer-kétszer megtette. Lehet ez driverfüggő. Én csak netezek, fájlokat töltök le esetlegesen, játszani egyáltalán nem játszom vele. Nekem még nem volt olyan gépen ami ilyen instabil lett volna. Minden gépem napokig, kikapcsolásig működött, még az oprendszert is csak vinyó bővítéskor telepítettem újra, pedig minden nap mentek. A munkahelyemen a számítógépem a 3 év alatt egyszer fagyott le, a ram bővítéskor hibás volt a ram. Ezért vagyok kikelve ezen gép miatt, hogy 2007-2008-ban miér nem tud stabilan napokig, csendesen, hibamentesen működni a noti. Bocs ha hosszú volt. -
dominik009
csendes tag
Szia
Igen igenén a celeronra gondoltam
Akkor bocsánatot akarok kérni
hát igen a core2 -esnek normálisabban kéne teljesíteni.
Hát nekem ugy volt hogy amit adtak cd-t hozzá ami azon volt azt feltettem legelősször minden ok volt vele aztán frissítettem rajta a drivert ( vidkarinak ) és ekkor bolondult el. Valójában a régi driver nem állította saját magának az órajelet meg ramot illetve a hűtést is manuálisan lehetett szabályozni ( értsd belehetett állítani pl. csak 50% ra de van oylan, hogy pl. 50 fok felett 60% on menjed de 60 fok felett 100% on menjen ). Az új driver ezt mind autómatikusan csinálja és összeakadtak. Letöröltem és azóta jó
. Van fent valami ilyen program ??
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz
chriskross #6077 üzenetére
Okos enged szamár szenved.
-
törölt tag
válasz
chriskross #6077 üzenetére
Ne vagyél mindent magadra, mondom csak segíteni akartam, ezt nem lehet megérteni? Téma lezárva.
-
Vincentph
csendes tag
Kedves Chriskross/Insanity2!
Ha vmi bajotok van egymással, lehetőleg privátban intézzétek el. Szerintem aki idejön az MSI fórumra az v. tanácsot szeretne kérni v. kérdezne a gépével kapcsolatban, nem pedig a ti egyéni vitátokat akarja olvasni. Személyszerint én is lesz@rom, hogy hányszor vettetek számítástechnikai alkatrészt és milyen tapasztalatotok van a fogyasztóvédelemmel. Kösz
-
Diego!
senior tag
Lehet nem MSI típushiba, csak a szervízbe aztmondták, hogy vittek be ilyen hibával notit és az csak MSI volt, másnál nem tapasztaltak ilyet.
Amúgy most van szervízbe...pontossan még nemtudom mi van/lesz vele. (garos persze...2 hónapos).
VGA integrált igen...játékra nem alkalmas tudom. -
gr.bence
aktív tag
válasz
chriskross #6057 üzenetére
jó neked....
nekem nincsen vele probélmám és ez a lényeg számomra
pá
-
[KGR]
tag
válasz
chriskross #6071 üzenetére
Nekem két garanciális problémám volt eddig életemben.
Az első az Aqua computersben részegységenként összevásárolt számítógép volt. Megvettem mindent, hazavittem, összeraktam, majd el se indult. Visszavittem (3 napon túl), hátravitték, 10 perc múlva jöttek, hogy szó nélkül cserélnek mindent, ami nem működik. (alaplap + memória) Mellesleg megjegyzem, hogy a mai napig úgy tartom, hogy az én hibámból mentek tönkre az alkatrészek. Gondolom én ezt, mivel a memóriát csak a kabátom belső zsebébe tettem megvásárlás után és utána esős időben a "rázós" villamoson utaztam. Valószínűleg megsérül a memória, ami kiütötte az alaplapot is.
Ajánlom mindenkinek az Aqua-t! Nagyon korrektek és ezt nem csak én mondom.A második garanciális problémám egy asztali DVD lejátszóval történt (Photo Hall). Nem olvasta cd lemezeket egy idő után. Bevittem, 2 hónapig náluk volt, majd visszakaptam, hogy nem észlték a hibajelenséget. Hazahoztam és ugyanolyan rossz volt mint mielőtt bevittem.
Cége válogatja... ennyi... mielőtt vásárolsz ajánlom az üzlet fórumát.
-
chriskross
aktív tag
válasz
#35962624 #6070 üzenetére
Okos enged...legközelebb ha a pénzemet szeretném visszakérni biztos, hogy téged hívlak...Képzeld megértettem, csakhogy marhaságot írsz....Gondolj már bele. Miért lenne jobb az a tetves könyv, hogyha NEM rögtön cselekednek? Hogyha felhívod a fogyasztóvédelmet, akkor rögtön reagálnak, az egy dolog, hogy később lesz eredménye, de a vk-nál még több időbe telik...Egyébként meg pár hsz-szel ezelőtt TE MAGAD írtad, hogy folyamatosan kötekedsz....
-
törölt tag
válasz
chriskross #6067 üzenetére
Nem véletlen mondják azt a magyarokról, hogy szövegértelmezésben rosszul állunk. Ahogy öregszik az ember úgy fejlődik vele, tehát nem kell aggódni.
Akkor mégegyszer (már harmadszorra): az előbb leírtak szerinti pénzvisszafizetés nagyon is létezik, csak olvasd el újra azokat a mondatokat és sikerülni fog megérteni.
Rendszeresen kötekedésről írsz. Én nem kötekedni akarok Veled, csupán szeretnék segíteni abban, hogy legközelebb a lehető legjobb módon oldd meg a szervízügyeidet.
A Vásárlók Könyve az aduász a kezedben, ugyanis a fogyasztóvédelem nem fog sietni azzal, hogy neked mihamarabb megoldódjon a problémád, sőt előfordul, hogy nem is foglakoznak vele (ez a magyar munkamorál sajnos), viszont a VK-be írt panaszokat minden esetben ki kell vizsgálniuk, ezért az eladó amint kérni fogod a VK-t segítőkész lesz (mert az ő fizetéséből/prémiumából vonnak le ha valamit rosszul csinál). -
szokelaszlo
tag
Remélem nem bánom meg hogy az Ex 610-11hu-ra tettem le a voksomat.Jobban járok ha veszek emellé a noti mellé 1 asztalit is a "garanciális javítások átvészelésére"
.
-
Noda10
tag
üdv
valaki meg tudná nekem mondani hogy kell használni a msi power scheme c programot... mert elvileg amirre kattintok olyan beállításcsomagnak kéne bejönnie (full performance, dvd, high battery stb) dde bármelyikre nyomok nincs semmi változás, illetve a setup menüben is csak kétféle beállítá lehetsőég van midnennél: battery in, out) ezze nem lenne baj, de ez sem működik... el lehet azt érni hogy egy kattintásomba kerüljön hogy beállítás csomagokat elérjem? -
chriskross
aktív tag
válasz
#35962624 #6066 üzenetére
Nekem négy garanciális afférom volt már, amiből három noti volt egy pedig telefon!
És hogy megértsd: PÉNZVISSZAFIZETÉS NINCS 3 nap után, CSAK akkor ha KÜLÖN KIKÖTIK a vásárlásnál (ld. OfficeDepot-nak vaolt ilyen 2heti pénzvisszafizetési garanciája)!
Jah és olvasd már végig amit előzőleg írtál. Teljesen mást írtál le most, mint előzőleg! De persze ezt betudom a kötekedésednek...Jah és a vásárlók könyvével mit érsz el? Max azt, hogy az utánad következőknek jobb legyen, de te cseszheted... -
törölt tag
válasz
chriskross #6062 üzenetére
Olcsójános, ez vicces
Nos, hogy tisztában legyél a dolgokkal ajánlom figyelmedbe újbóli elolvasásra az előbbiekben írt hozzászólásomat.
1. Nagy tévedés, ilyen egyszerűen nem létezik, a Te tulajdonod úgymond kölcsönben van náluk javításra, szóval ezt te sem gondolhattad ilyen formában komolyanA fogyasztóvédelemmel való ijesztgetés már évekkel ezelőtt kiment a divatból, a vásárlók könyvét kell kérni az eladóktól ha nem hajlandók tenni amit kell.
2. Akkor ezt leírom Neked újból, részletesebben: Először romlik el a termék, megy javításra (ha lehet javítani!). Visszakapod, majd megint elromlik (ugyanaz!) a termék, ekkor lehetőséged van újbóli javítást kérni, ha van még rektáron az adott termékből akkor cserét eszközölni, vagy azt mondod az eladónak, hogy Te nem vagy hajlandó ezt a típusú terméket bármilyen módon újból megkapni, hanem levásárolod más termékekre az összeget, vagy pénzvisszafizetést kérsz.
3. Nagyon szívesen adok (főleg, hogy olyan megtisztelően írtál rólam) címeket jobb üzletekhez csak írj egy mailt.Az itt leírtak mindenhol működtek nekem, bár lehet, hogy csak velem kivételeznek, nem tudom, ezt döntsd el Te. Remélem tudtam segíteni abban Neked, hogy legközelebb a lehető legjobban sikerüljön megoldani garanciális ügyeidet
Jó éjt Mindenkinek!
-
moart
csendes tag
válasz
dominik009 #6043 üzenetére
Az ára 189.000ft volt szerintem ezért elvárhatom, hogy működjön. (Core2, 2Gb,160GHDD, Vista, stb.) Az általad említett gép valószínűleg celeronos abban más a hűtés. Te nem olvassátok ezt a topicot? Mindenki hibákról ír. Valjon milyen driver kell szerinted ahhoz, hogy újraindításkor a bios betöltődjön, és ne fagyjon le? Már 3 bios-sal próbáltam. Milyen driver kell ahhoz, hogy 24 órán belül ne kelljen kicserélni? Ez egyszerűen piaci részesedés megszerzése, ezek nem számítástechnikai termékek. Hihetetlen, oda jutunk, hogy mindent ránk tudnak sózni. olvass vissza légyszi, hogy a ventillátor mindenkinek zörög akinek VR601-ese van, tele van vele a topik.
-
chriskross
aktív tag
válasz
#35962624 #6060 üzenetére
Igazán poénos vagy, az ilyen olcsójánosokkal utálok vitatkozni,mert úgyis az lesz amit te gondolsz és mondhatok neked bármit, úgyse érted meg...Csak hogy tudd ez az 5. notebookom, plusz volt pár telefonom és PDA-m nem beszélve a többi szir-szarról, tehát mondhatni sűrűn vásárolok számítástechnikai terméket...ÉN nem feltétlenül viszem vissza ha elromlik, mert azalatt a "pár" hét mialatt megjavítják, nem kevés munkától esek el...
Az egész amit írtál hülyeség. Olvasgass csak a fogyasztóvédelmes fórumon is egy kicsit, hogy legyél tisztába a dolgokkal.
1. Eddig 1hónap volt a garanciális javíthatósági idő, amit már eltöröltek, így addig ülnek rajta ameddig csak akarnak (vagy ameddig nem ijesztgeted őket a FV-emmel)
2. Kicseréltetni CSAK 3 szervizbevitel után lehet a terméket (valahol még akkor sem!!)
3. Jobb helyekből elég kevés van sajnos és pénzt még jobb helyeken se adnak vissza 3 nap után...Ilyennel elküldenek a fenébe (szervízbe) -
nukewar
tag
Ahogy a topikot olvasgattam, úgy vettem észre, hogy ha van valami kehe a géppel, akkor valószínűleg az első hetekben előjön a probléma. Nálam is szépen ment két hétig a gép, aztán kékhalál, és rejtélyes kikapcsolások. Aztán szervíz. Most vista van fent, mert nem volt kedvem xp-hez vadászni drivereket. A vistával nincs semmi gond, ha jól be van állítva, az aeroval meg fürgébb is. A géphez kapott lemezen, meg csak vista driverek vannak, ezt feltelepítettem, és minden működik. Igaz most már kissé bizalmatlanul szemlélem a gépet. Mennie kell pár hónapig stabilan, hogy visszanyerje a bizalmamat. (ex610)
-
törölt tag
válasz
chriskross #6048 üzenetére
Látom nem sűrűn vásárolsz számítástechnikai termékeket
Ha valami elromlik és garanciális visszaviszed. Ekkor két lehetőséged lesz (jobb helyeken ahol vásárolok 3 is akad): megjavíttatod ( van rá ha jól rémlik 2 hetük, azon felül kapnod kell helyette egy újat); kicserélteted, ha olyan gond van amely nem javítható, stb; a harmadik szigorúan csak jobb helyeken felajánlanak egy másik terméket vagy visszakapod a pénzt. Amennyiben az első eset fordul elő és a már megjavított termék is hibás lesz (garancia a javítás napjával újrakezdődik) vissza kell kapnod a pénzt minden esetben (persze kérhetsz újat megintcsak, csakhát nem sok értelme lenne, mert vagy típushiba vagy nagyon szerencsétlenül nyúlnak a polcra az eladók)! A 3 napos pénzvisszafizetési gari pedig egyértelmű.
-
Alukard
senior tag
válasz
chriskross #6057 üzenetére
Lehet 1 selejtes darabot kaptál...
nekem most 1 Amilo A1667-g -m van, a környékemen 3 pusztult meg, 1iknek a tápja, másiknak a kijelzője, a harmadiknak a burkolata semmisült meg...
Mind közül az enyém van/volt a legjobban gyötörve és mégis él... eltekintve a néhány helyen jelentkező festék hiánytól....Engem viszon továbbra is a PR-200 érdekel, és nem a GX-600...
-
chriskross
aktív tag
válasz
hdcsaba87 #6053 üzenetére
Igen arra írtam. Az lehet szimpla (hálókártya) driver probléma. Ha WLAN se megy és a LAN se és más driver se segít rajta, akkor az ha tetszik ha nem szervizes lesz :S
Viszont ha egyszer volt szervízben, (tapasztalataim szerint) folyamatosan viheted majd...harmadszorra kérsz egy cserét és az újat eladod a fenébe...FS-nél ugyanígy tettem -
Nickhole
csendes tag
Szia üdv a csapatban.
Bár én ma meguntam és inkább a szervizre bíztam szegénykémet.
És azóta van hangja.
De neked megsúgom hogy mit mondtak. Bizony a sorrend
nem mindegy. úgy kell feltenni az audio drivert hogy letiltod az modemet és a bluetooth-t felstalálod az audio drivert . Ennyi.
Ugye milllljen egyszerű és logikus hisz ezt mindenki tudhassa aki nem az meg így járt
-
gr.bence
aktív tag
válasz
chriskross #6052 üzenetére
nekem is gx600-am van de nekem egész jól össze van rakva nincs nyikorgás nálam.........pá
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz
chriskross #6051 üzenetére
Okés, csak az a problémám hogy ma a hálókártyába dugtam be a suli hálózati kábelét és kékhalállal elszállt a gép. :S Azt meg csak használnám.
De wlannál is ugyanez van :S -
Alukard
senior tag
Üdv!
Lenne 1-2 kérdésem...
Van -e vkinek a PR200as szériából és ha igen mik a tapasztalatok?
Főleg az érdekelne, hogy mennyire masszív, a festés nem, de zsanérok, melegedés, mennyire érezhető olcsónak (értsd nyikorog a műanyag), meg ilyenek...Előre is kössz
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz
chriskross #6048 üzenetére
Az én kékhalál problémámról mi a véleményed?
-
chriskross
aktív tag
válasz
#35962624 #6047 üzenetére
"vissza kell vinni addig a boltba amíg nem adnak egy jót"
Ezt szerintem te se gondolod komolyan, vagy csak nem volt dolgod még rossz géppel. Ezelőtt FS-eim voltak és két havonta vihettem szervízbe, mire kicserélték egy (másik típusra) "jól működőre", aminek meghalt 1hónap múlva a DVD-írója és ugye, mint tudjuk pénzvisszafizetés 3 NAPig van, utána nincs rá semmi jogszabály. Szóval én inkább az ilyen piti szutykokkal, minthogy nem működik pl most a hangkártyám, inkább várok a megoldásig, minthogy bevigyem a szervízbe, ahol kilopják a szememet is és az egy hibára generálnak másik hatot (ugyanis ez megtörtént egy ismerősömmel akinek szintén gx600px-asa van és másodszor van szervízben). Persze így könnyen beszélek, hogy úgyis lesz új BIOS-frissítés és megoldódik a hangkártya problémám, de mondjuk,ha a kártyaolvasóm lenne rossz, be nem vinném miatta....
-
törölt tag
Próbálkozz olyan XP kiadással amiben csak sp2 van, ne olyanokkal amelyiket valaki telepakol a számára ( és az ő gépén jól működő!) fontos programokkal és nem lesz több fagyás.
Egyébként meg ha rossz valami vissza kell vinni addig a boltba amíg nem adnak egy jót, vagy vissza nem adják a pénzt, nem pedig ócsárolni a cuccot...
-
Barto
aktív tag
Az optikai meghajtóban még sehol nem láttam gyűrődni kábelt, és itt sem nagyon olvastam róla (ha igen akkor bocsi, átsiklottam rajta). És szerintem nem MSI tipushiba, mert általában a meghajtókat a Philips gyártja, amik bekerülnek az MSI notikba. Akkor az őket jellemzi, nem az MSI-t. Bár más MSI tipusokba nem tudom ki szállít optikai meghatjtót.
A ventillátorra sokat panaszkodnak, én mondjuk már lassan 15 hónapja használom, és még nem volt kitakarítva és még semmi hangja nem volt, a nomrál fordulaton működő hangtól.
Gyengébb minőségű anyagokat használnának? Lehet.
Ha a VGA integrált, akkor az biztos nem alkalmas játékra, már pedig a linken írt VGA integrált.
Remélem segítettem. Ha garos a gép, akkor az optikait cserélni illene nekik. Ha ellenkeznek verd egy kicsit az asztalt. -
Diego!
senior tag
Szia.
Nekem ilyen gépem van, de a vga X1200. [link]
2 hónapja vettem, és bizony előjött két piti kis hiba, (az egyikre aztmondták a szervízbe, hogy msi-re jellemző...nemtudom).1. Optikai meghajtó szalagkábel begyűrődik (nem lehet normálisan becsukni)
2. Nemtudom mi lehet, de a proci hűtő olyan erős, búgó hangot hallatott, hogy azt borzasztó volt hallgatni...Az elsőre mondták azt, hogy msi-re jellemző hiba...valaki tapasztalt ilyet?
Játék: Szerintem nem játszásra alkalmas, gta nemhiszem, hogy elmegy legalábbis 3 biztos nem.
-
Barto
aktív tag
Szerintem is MSI!
-
dominik009
csendes tag
Ember nemkell szidni az msi-t! Testvérem nek msi-je van és nemnagyon vannak vele gondok. Igaz elősször ezzel is gondok voltak ( szoftver és driver) de semmi zörgés. Aztán megoldódott a drivergond nemfagy le meg nem kékhalálozik. Amugy a 100.000 ft ért(VR601) ne várj atombiztos atomerőműt annyi pénzért ez van :S ( magyar embernek sajna ez érhető el ). Szerintem cseréld le a drivereket és minden ok lessz
Bye
-
moart
csendes tag
válasz
Ben_SkaKid #6039 üzenetére
Sajnos meg kellett keresnem ezt a fórumot, amióta ez a gépem van, (amit mellesleg jegyzek meg másnap este már cseréltettem a boltban, mert az be sem bootolt). 1999 óta van számítógépem és műszerész végzettségű vagyok, és soha nem kellet még fórumot keresnem hibák megoldásáért. Sajnos ezen a fórumon, (az általam is vásárolt) VR601-es tulajok panaszkodnak.
-
Barto
aktív tag
A Realtek hangkarit XP vagy VISTA alá akarod tenni. Mert nagyon sok esetben a vista még nem jó. Én nem ajánlanám egyáltalán. Azzal is tisztában vagyok, a gyártók meg készítenek már lassan Xp-s drivert, vagy ha igen, akkor az egy öszecsapott valami.
Ha tehetitek azt ajánlom hogy maradjatok az XP-nél, bevált, jó és "gyors".
Ha valaki ismeri a linuxot akkor az mág jobb. Ott nincs kék halál
Nekem még nem jutott eszembe feltenni a Vistát, pedig én világ életemben mminden ujdonságot kiprobáltam/kipróbálok. A 64 bites linux disztrókat havonta tesztelgetem, hogy melyiket szereti legjobban a vas. Igaz egy DVD-s install után már nem kell semmit felteni, minden fent van olyan 30 perc alatt(szövegsz,táblk.,mp3 lejátszó stb.)
Annak idején ugyan ez volt az XP-vel. Sokáig nem voltak megbízhatók, stabilak. Jött az SP1, majd jöttek a jó driverek. Úgy tűnik a történelem ismétli önmagát. Emlékszem mikor kijött anno az XP, sokáig nem raktam fel, mint a Vistát. Amikor felraktam azért, mert a net XP alatt stabilabb volt mint 98 alatt. De mindkettő fent volt, mert 98 alatt játszottam, a kis erőforrás igény miatt, XP alatt meg neteztem. Aztán kiforrt az XP és átáltam teljesen.
Egy a lényeg, türelem, és majd lesz használható Vista is. -
Ben_SkaKid
csendes tag
Üdv!
Egyéni vélemény, nem kell általánosítani..
Nekem semmi bajom vele, és a fórumozók nagy része is meg van elégedve vele.
Valószinűleg hibásat fogtál ki. Amúgy a Toshibát se kell isteníteni, abból is vannak hibás példányok.
Ennyi.
Nem kötekedni akarok, annál jobban kevés dolgot utálok, csak elmondtam a saját véleményemet mindenféle általánosítás nélkül. -
moart
csendes tag
Örülök neki, hogy van aki elégedett a márkával, de a kolléga a VR601-est kérdezte, arról szerintem még senki nem írt semmi jót, illetve mindenkinek van valami problémája. A múlt héten valaki 3 hét használat után jelezte, hogy zörög a ventillátora. A VR601-es csak probléma miatt van a topicban említve, sajnos. én már sokféle driverrel próbáltam, de a spontán fagyások nem tudom mitől lehetnek. Vagyis sejtem a rosszul megtervezett, alulméretezett nem összehangolt alkatrészek miatt.
Ja és azt hiszem neked a System Control Manager nem működik, persze nem kárörvendően jelzem, csak emlékszem a sajnálatos hozzászólásodra.
Szerintem ilyen "szemetet" (akinek jól működik ne vegye magára, leginkább a gyártó-forgalmazónak címezném) nem szabad pénzért adni. Ajándékba talán. Nekem a 189 ezer forint nagyon sok pénz egy bosszantó notiért. ( Arról nem beszélve, hogy mit kapok az asszonytól, hogy ilyen az új gép...)
-
[KGR]
tag
Nem értek egyet veled. Már több mint egy éve használom az msi m673-asomat. Egyszer nem fagyott le. minden márkának megvannak a maga hibái. Ne okold a laptopodat egy rosszul bekonfigurált / feltelpitett op rendszerért. Valami nagy gond van a drivereiddel sztem.
Mellesleg a ventillátor nálam egyáltalán nem hangos. Néha takaritani kellene a notit... :/
-
moart
csendes tag
Szia!
Én NEM ajánlom!
Feletsd el az MSI nevet! Én ilyen szart még nem láttam! Tavaly decemberben vettem a Médiában, vesztemre. (Előtte volt egy Toshiba L30 alap notim XP-vel, most a feleségem űzi és a kissebbik gyerek. Évek óta megy még nem lett újratelepítve sem, volt amikor 3 hétig ment egyfolytában.) Na, de ez az MSI többszöri spontán fagyás. Az újraindításokkor ( 2-ből 1-szer) lefagy bootoláskor a BIOS, és kurvára zörög a ventillátora! A topic is tele van hibákkal, hibás gépekkel, elszomorító történetekkel. Az előbb is leválasztottam egy virtuális meghajtót, kérte, hogy indítsam újra és az ujraindulás után a bootoláskor szokás szerint lefagyott. A letöltéseket nem lehet futva hagyni, mert bármikor lefagyhat, szörnyű. A vicc az, hogy amikor megy akkor nagyon jó, de az egyik percben így a másikban fagy. Tehát nézz inkább valami más márkát ha nem akarsz megőrülni. A szerviz is csak Székesfehérváron van, mindem kirendeltség ide küldi javításra, már pedig ez elromlik, hidd el. Bocsi ha hosszú voltam, de sajnos ezek a notik, nem notik. -
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy valaki megosztaná-e velem a tapasztalatait az MSI VR610 notiról? 1-2 héten belül tervezek beszerezni egy ilyen gépet, és érdekelne, hogy akkumlátoridőben kb mire lehet számítani? az X1270vga kb mire elég? pl egy gta elfut rajta?
Mennyire csendes a gép? Meg minden ami esetleg eszetekbe jut
Előre is köszi!
-
hdcsaba87
aktív tag
komolyan mondom egyre elszomorítóbb ez a topik.
Mindig csak a probléma probléma probléma.Ma suliba bedugtam a gépembe a hálókábelt 1s és páááffff kékhalál.
mondom ...
újraindul kábelt benne hagytam... elindul a vista 1s eltelik kék halál. :S
Mostmár kezd elegem lenni. -
Chyara
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 1 hete vettem egy msi vr601-es notebookot. A problémám vele az, h képtelen vagyok telepíteni a hangkártyát. Olyan luxusról, h esetleg a bloetooth vagy a kamera működjön, egyelőre nem álmodok ...Szóval, Realtek hangkártya van benne. Megpróbáltam sokmindent, amit ajánlottak. Nem vagyok túl jártas a témában, de felsorolom, h mik voltak ezek: elsőként persze, próbáltam a telepítőcd-ről feltenni, amit a notihoz adtak. Majd netről is próbáltam a drivert letölteni. A letöltés persze sikerült, a telepítés kevésbé.
Utána jött egy olyan javaslat, h live update-eljek. Eltaláltátok: semmi. A legutóbbi javaslat volt, h regeljek be hozzátok, hátha ...
Olvastam olyasmit, h a driverek telepítésénél nem mindegy a sorrend. Csak az a baj, h úgy kaptam a notit, h felrakattam az xp-t és mikor srác odaadta, közölte, h "a hangártyát már te is fel tudod tenni!" Jahhh, én is azt hittem. Ezek szerint nem tartott be vmi sorrendet? Ha ez a baj, mi a teendő? Rakjam csak egyszerűen újra az xp-t? Remélem, érthető volt a problémám.
A segítséget előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz
chriskross #6025 üzenetére
No para
Csak a stílusom ilyen kötekedő nyugi, amúgy már én is hibáztam egyszer
-
Barto
aktív tag
válasz
BiriBum #6028 üzenetére
Meg lehet szokni, nekem is numpados van. Inkább a touch pad volt az ami zavaró volt, és jó hogy volt hozzá egér, mert gépeléskor ha hozzértem, akkor oda vitte kurzort, ahol az eger volt. És ott írta a szöveget. És értetlenkedtem, hogy miért olyan olvashatatlan... TP off és akkor minden ok.
-
Barto
aktív tag
válasz
szokelaszlo #6014 üzenetére
Nekem XP 32 és Fedora 8 64 bites van párhuzamosan. Kiíválóan megy, annyi hogy ahogy a többiek írták a linuxot kell utoljára tenni. Nem hiába linux.: Mindent felismert hangot, BT-t, WIFI-t, 7600 go-t, sztem a Card readert nem , de még nem néztem, mert nem volt rá szükkségem. De a Mandriva 2008 -as 64 bitese is szépen ment rajta. Tudom ajánlani őket!
-
kasee
aktív tag
tudna valaki segiteni hogy msi ex60 nal hogy kell bios frissiteni?
leszedem az oldalrol a zipet amibe van 3file .: A163DAMS.306 , AFU414sD.EXE ,
flash.bat
kell még hozza valamik? hogy frissitsem ?
köszi -
törölt tag
válasz
chriskross #6012 üzenetére
Nekem XP volt először, utána ment fel Vista és ki tudom választani mindkettőt bootoláskor...
Lakótársamnak Vistát tettem fel először utána az XP-t és ott is ki tudom választani melyiket akarom indítani...
Erről ennyit... -
BiriBum
őstag
Sziasztok!
Erről van valakinek tapasztalata? A numerikus billentyű mennyire gáz? Kényelmetlenebb lesz tőle a normál billentyű?
Az is érdekelne, hogy ezek mennyire csendes masinák.Köszi a hozzászólásokat!
-
adult_l
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezek egy MSI EX600-as vételét, elolvastam a teszteket itt a prohardveren, de szeretnék még érdeklődi eziránt..Szóval ha van valakiek véleménye vagy tapasztalata kérem írjon. -
haralambusz
tag
válasz
chriskross #6012 üzenetére
Vistának ugyanúgy van bootmenüje...
-
szokelaszlo
tag
Az kár hogy nem adnak hozzá.Valahogy buherálnom is kellene hogy szerezzek rá.Nagyon aksikímélő.Nem zabál az Xp filmnézés alatt.
-
chriskross
aktív tag
válasz
szokelaszlo #6014 üzenetére
Ha Linux-ot is akarsz, akkor azt kell legutoljára felrakni. Havernak Vista, XP és Linux van fenn egyszerre és Linux-ot használja. A géphez én nem kaptam ilyen programot.
-
szokelaszlo
tag
2 kérdés még motoszkál bennem"több is".Nehogy megkövezzetek!Ki sem merem írni
Linuxot tett már valaki rá?A másik, jár a géphez olyan progi amivel oprenszer indítása nélkül lehet fimet,képet,zenét nézegetni?A Dell és az Asus-okhoz is adnak.Ehez?
-
szokelaszlo
tag
Köszönöm a bíztatást,a tanácsot ,na meg a linket!A pixelekre figyelek ,mert már jártam meg monitorral.Nagyon remélem hogy minden stimmelni fog.Ez lesz az első saját notebook-om.Az asztalit váltom le vele.
-
törölt tag
válasz
chriskross #6009 üzenetére
Miért kellene először a Vistát utána az XP-t? Nem értem. Ugyanúgy lesz boot menü fordítva is.
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz
szokelaszlo #6007 üzenetére
Reméljük nem lesz gondod.
Vista és xp? Régen én is úgy akartam, csak lusta voltam vagyok megcsinálni. -
chriskross
aktív tag
válasz
Elsőnek a kijelzőt nézd végig, hogy ne legyen pixelhibás. Egyébként meg úgy telepítsd a két rendszert, hogy először a Vistát és utána az XP-t, mert Vistának nincs Boot menüje és az XP-ét kell majd használnod. Vistával semmi gond, minden driver működik vele (programokat jó 64bitre vadászni...) és mostmár az XP-sek is.
-
rhonin
senior tag
válasz
Nem annyira vészes nem kell tőle félni!
-
szokelaszlo
tag
Fórumtársak.Csütörtökön jön a gépezet,úgy látom szerzek sanaxot és a telepítés elött beveszek 1 szemet.Addíg meg figyelem mások próbálkozásait,olvasgatok.Nekem is lesz biztosan bosszúságra okom érzem.Ráadásul Vistát és Xp-is szeretnék telepíteni rá.
-
törölt tag
válasz
chriskross #6001 üzenetére
Mi az a nagyon fontos ami miatt mindenáron fel kell raknod az új bios-t?
-
Barnee1981
csendes tag
válasz
chriskross #6000 üzenetére
Ez is új!
Én is kérdeznék.
Nekem most mindenből a legfrissebb driver van fent, XP-n.
Amikor készenléti állapotban van, és nyomok enter-t, picit lassabban jön be, és nem adja ki azt a hangot, amit szokott.
Fura, mert a régi driverekkel ment. -
spyduck
nagyúr
válasz
chriskross #6001 üzenetére
Kicsit disztingváljad magad, szú-szá!
Tudod mit, szenvedjál csak azt hiszem te nem vagy normális
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen asztali médialejátszót?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Renault, Dacia topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kutya topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- További aktív témák...
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest