- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
házimozis
tag
Akkor neked kell választani.
A 7.xx változatok vélhetően itt is a Vista optimalizált verziók, de sem azzal sem XPvel nem tökéletesek, (másik MSI típuson se) ezért van a ''kavalkád''. A dátumok csak annyit jelentenek, hogy mikor nyúltak bele utoljára, ergo nem biztos, hogy a legutolsó a ''legjobb''. (kijavítanak 1 hibát, a javítás meg okoz másik kettőt - ez már csak így megy) -
házimozis
tag
Szeva
Tegyél próbát: IE6al menj fel erre a lapra, és indítsd el a LiveUpdate on-line-t. Egy activeX utility telepítése után, szépen beolvassa a géped adatait a szerver, majd ajánlatot tesz a frissítési lehetőségekre, amelyeket on-line meg is tud csinálni.
Adathalász veszély és egyébb spy nincs, a utility a gépen maradhat. Így aktív webkapcsolattal bármikor rákukkolhatsz van-e frissítés.
Bájdövéj, ide is ugyanazt az SMC1.78at rakták vissza XPhez mint L745höz. Na úgy ahogy van megint nemjó!Közli, hogy érvénytelen model a gépem a progi futtatásához. Behorpad a homlokom!
[Szerkesztve] -
QuarK
senior tag
sziasztok. msi s420 laptop, jelenlegi bios 2.58... msi honlapjan, s420 bios oldalan viszont totalis a kavalkad ([link])
innen megis melyik kellene? 1.13, 1.14 gondolom felejtos, 7.06, 7.08 nekem tul nagy ugrasnak tunik, meg nem is ertem; 3.25, 3.27 tunik esszerunek, de erdekes modon a kisebb verzioszamu az ujabb datumu...
most akkor melyiket? -
nagynorbi
aktív tag
válasz
házimozis #2395 üzenetére
Ha még emlékszel, akkor pont az a bajom, hogy bios-ból lóf@szt sem lehet állítani,. nemhogy a HT szorzóját, vagy fsb-t.
Kikapcsoltam a biosban azt is, hogy ugráltassa a proci szorzóját. A rendszer így elvileg max órajeleken üzemel, de a HT valamiért csak 400-on fut. Kezdem azt hinni, hogy ennek így is kell lennie (vagy mégsem?????) !!!
AMD-s kartársaktól kérdezném, hogy nekik mennyi a HT?
Üdv.: -
házimozis
tag
válasz
nagynorbi #2394 üzenetére
Ahoy!
Csak tippet tudok adni:
[link] Itt azt írják hogy a Cool&quiet -et le kell tiltani, azonban ezek után elégedetlen a user a többi funkciók viselkedésésvel.
Továbbá ha a biosban állítható a HTT multi, és/vagy FSB is akkor azokkal kell beállítani a helyes szorzót.(ha érteném mihez) Bár a példa asztali vasról szól, de kétmagos AMD, tehát lehet kiindulási alap.
-
nagynorbi
aktív tag
HT Link speed-re senkinek semmi ötlet?
-
házimozis
tag
válasz
vipisti #2380 üzenetére
...És hogy az előbbi support okfejtésemre bizonyíték legyen, ma tette vissza a gyártó az XPhez való SMCt, és frissítette vista alá is! [link]
Mivel amit áprilisban felpakolt egyedüli lehetőségként, az móóócskosul nem futott XP alól. Először netframe hiányra gyanakodtam, de mivel erre utalás sincs, nem ez az ok.
''Kici szárga kezivel, cinálni szok-szok hiba, pedig szokat tanulni programoszó! Cak mászik kici szárga, aki lenni marketingmenedzer szürgetni, ..ezér lenni hiba. De eszből tanulni, és gyorszan javít!.
Szal az igazság (még) odaát van.
[Szerkesztve] -
házimozis
tag
válasz
#16820480 #2384 üzenetére
Nakérem! vipisti te is figyu!
Nekiindultam a dolognak, mert ''olyan nincs hogy nincs'' (''akkó' van'' - by üvegtigris)
Azt írja a manual, hogy a touchpad (továbbiakban TP) konfigurálásához windowsban elegendő az IBM ''ps2 egér'' driver. Ezért levettem az Elantech (KTP) divercsomagot, és visszaállt a ps2 egér, ...és van scroll is a TPn. (kipucoltam a registryt is tucat elantech bejegyzés marad hátra)
Vagyunk ahol voltunk a kezdettől, Fn+F3 továbbra sincs.
Ezekután nekiálltam gondolkodni. (félelmetes mi?)
Az Fn+ funkciókat hardveregységekhez rendeli hozzá a manuál, operációs rendszertől függetlenül. Ergo ezt a BIOS kell felügyelje.
Továbbá: Vannak a funkció gyorsgombok is (4db) amelyek szintén fixen előprogramozottak. (böngésző, mail, drótnélküliLan+Bth, és a kamera vagy nagyító.) Gondolom az alapértelmezett alkalmazást kapcsolják. És itt is van bibi, mert a belső kamera elindítását (amúgy műx.) vagy az egér-nagyítóablak módját (állítja a manual) sehogyse tudom rákonfigurálni erre gombra. Most semmitse tesz. A gomb maga él, mert jelzi (hibaüzi) hogy azt a funkciót nem veszi magára.A másik 3 gyorsgomb működik.
Namost!
A 67x gépekhez is a 86.02 fw van a telepítőn. Ez tele van egér funkciókkal is! Viszont 6xx-en ezexerint működik a TP tiltás*. Márpedig ekkor csak a bioshoz jutunk vissza L745ön.
Az egyedi módon hibásan betöltött biost kizártam, mert nem vagyok egyedül. Innentől kezdve - mint következő eshetőség - csak a bug marad.
A gyártó 7.00tól vista optimalizáltnak jelentette be (ki) az L745 biosát. Ehhez képest 6 hónap alatt az 5. frissítést adja ki rá. Most épp speedstep(!) javítást, vista alá ami csak kicsit brutál hiba. (szerintem) 7.04en volt Fn+F2 javítás vista alá.
Ezekből következve, nem kicsi az esélye annak, hogy az XPvel nem annyira törődtek a bios írásakor, és idő kell míg kibuknak a bajok. Mert tény, hogy vannak.
sheratan
*..Hogy pontosítsam a tegnapit: Lehet hogy eltérő típusú TPnk van és ez is lehet az oka. Ha viszont egyforma TPnk és fw driverünk van, akkor tutti, hogy biosbug, mert biosban bizti hogy eltérünk.
Szal csak annyival jutottam közelebb a megoldáshoz, hogy nem hardverhiba van.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
[KGR]
tag
-
házimozis
tag
válasz
#16820480 #2384 üzenetére
A tiedben lehet más típusú a tapipad.
Nem tettem fel semmilyen MS frissítőcsomagot, mert máshoz sem kell.
Csak a support oldalon publikált drivereket használom. Szal nemértem?
Én is azt mondom, hogy nem driver.
Majd gyúrok még rá, de legalább a géphiba kezd kizáródni. ...Főleg, hogy havonta adnak új biost. ...Ezt nem akkor szoktak, amikor azzal minden tutti. -
házimozis
tag
Lécci megírod, hogy hogy?
Mer pöcköli a pucám, hogy 1 beélesített aknamezőfelett kell gépelnem.
Monnyuk öreg asztali alaplapon csinánáltam már BIOS frissítést, de az ment vinyóz alol, és ott a tét 1500Ft volt. (annyiért vettem) Itt kicsit húzós lenne, ha benézek valamit.
A MiSI-Live tudná Win alól - elolvastam - csak mivel 7.xx-nek olvassa le a biost, elvből nem ad update menüpontot hozzá.Pedig tutkó vannak bugok, mert havonta tesznek fel javítást.
-
házimozis
tag
válasz
vipisti #2380 üzenetére
A kérdés jó! BIOS verzijó??....Ezexerint ez Feature!
...Mert nálam sem működik az Fn+F3.
(a többi FN+ igen, és természetesen az F3 billentyű is más alkalmazásokban.)
Feltettem a tapipad drivert..[link]
a, merthogy a gyári telepítőlemezen nem volt
b, merthogy ps/2 egérnek telepítette az XP a tapipadot,
c, viszont ettől a scroll sáv sem ment rajta
Most már legalább az megvan. Vigyázat a telepítés furmányos! A driver követeli, hogy alatta legyen az XPs ps/2 egér telepítés, mert arra ül rá! (readme-t okvetlen olvasni)
Szerintem a BIOSal van valami, mert figyelem a support oldalt, és volt már Fn+F2 bug javítás Vistára. Valszeg még nem jöttek rá, hogy az FnF3 sem működ XPben.
Ha Vistad van arra is van tapidriver [link] gondolom nem véletlenül.
Mindenesetre annyi megnyugvást(?) ez jelent hogy nem a gépem a rossz.
Sajna a LiveUpdate nem ajánl fel on-line BIOS frissítést (7.01em van) a DOS alapú barkácsolást meg nem kísérlem meg a letölthető update-el (7.05) [link]
Tutkó van pár bug ezekben is, várni köll míg a kici szárga emberek megtalálják, és adnak madzar dzereknek frisszítész.
[Szerkesztve] -
vipisti
tag
mit tegyek, h működjön a tapipad ki/bekapcs a billentyűzetről? mert egyelőre nem akar...
-
[KGR]
tag
válasz
#16820480 #2378 üzenetére
Szia! Én is mondanék róla véleményt!
Szerintem ennyi pénzért nincs jobb.. Más márkákban egy ilyen típusú laptopt 30-40ezer forinttal többért kapsz meg. Nagyon jó a videókártya benne. (Gothic 3 simán fut rajta). Az akksija nekem jól bírja, ha csak excelre használom, akkor 2 óra 20percet bír kb. A kijelzőjével nekem semmi bajom. Ha megveszed, arra figyelj oda, hogy amit adnak hozzá driver cd-t, azon nem minden driver jó. Érdemes úgy kezdeni, hogy feletlepíted a cd-ről, majd az msi honlapjáról updateled (live update3). Az egér, amit adnak hozzá nagyon jó, a hangkártya simán veri 5.1-ben az asztali LG DVD lejátszómat. A webkamera szép, tiszta képet ad. (jobbat, mint az asztali gépem Genius webkamerája). Kicsit fura, hogy melegszik a numerikus bill alatt, de megszokható és jóval alacsonyabb hőfokon üzemel a kritikusnál. (2 óra gothic 3 után 32 fokos melegben 67 fokos lett a procim és 75 a videokártyám. (mindkettő alapértelmezett 105 fokon riaszt be) A numerikus pad szerintem nagyon fontos benne, mivel ,ha dolgozni akarsz vele, igyis-ugyis venned kellen hozzá külen egyet. -
törölt tag
á, nem nincs
(aláírásom ha megnézed...)
szerintem jó kis gép, bár én lehet, hogy most nyár végén fogok megválni tőle, de ennek az az oka, hogy kiutazom egy időre Kínába, és ott ''Olimpia szériás'' Lenovo-t lehet kapni ennyiért (amennyi ennek most a használt ára kb.), és hát akkor már... izé... szóval nagyon csábítgat...
de visszatérve az m673-ra: jó kis gép, sokat tud meg minden (pl: svideo, dvi, express card és pcmcia együtt, stb). a billentyűzetét szokni kell, mert van rajta numerikus pad is, és így az enter környéke kicsit zsúfoltabb lett az átlagnál, de sztem a billentyűk nyomáspontja nagyon jó. a kijelző szép (szebbek sokkal a színei, mint az előtte tapasztalt asztali tft-mnek), csak a látószöge nem túl nagy, de szerintem ebben az árkategóriában nem nagyon van jobb. a tapipad kicsit érzékeny, és nincs nagyn süllyesztve, így könnyű véletlenül hozzáérni ha gépelsz (én midnig ki szoktam kapcsolni, és külső egeret használok, amit adtak hozzá csomagban).
így most csípőből ennyi. mit akarsz tudni róla még? -
klevy
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy MSI MEGABOKK M673X-016HU notebook-ot.
Van vkinek tapasztalata ezzel a n-kal?
Őszintén, azt sem tudom, hogy milyen az MSI? Megbízhatóak? Jók? -
nagynorbi
aktív tag
válasz
#16820480 #2373 üzenetére
Sajna úgy veszem észre, hogy mindegy hogy használok-e valamit vagy sem, sőt a a BIOS beállításoktól is független.
Kísérleteztem a cbid progival, és ha ott felteszem a szorzóját 3-ra (alapon valamiért 2), akkor azonnal lefagy a gép, pedig akkor még csak elvileg 600 MHz lenne a freki.
Tehát tökmindegy neki, hogy van-e valami segédprogi vagy nincs, akkor is konstans 400-on fut.
Nem értem én ezt
nagynorbi
aktív tag
Szerintetek az normális dolog, hogy a HT Link sebessége mindentől függetlenül állandó 400 MHz? (CPUz)
Nem 800-nak kellene lennie? (L735)
tsu
tag
Ha minden csavart kiszedtél, már csak a fülek tartják a helyén az ajtót. Ahol van rajta a bemélyesztés az ujjnak (a gép közepe felé) ott alányúlsz, és felemeled (erő kell hozzá), és kipattannak a fülek. Nem olyan bonyolult, mint aminek látszik. Visszarakni nehezebb.
Minden oldalon van.
[Szerkesztve] -
tsu
tag
M677-nél: alul a ''SYSTEM DOOR'' feliratú fedlapból kicsavarod a 4 db kis kereszthornyos csavart, a kiképzett bemélyedésnél ujjal benyúlva felpattintod. Óvatosan, oldalt kb. 8 db. kis fül tartja a helyén, nem letörni őket. A 2 db memslot egy helyen van egymás alatt, oldalt két kis fémfül tartja a helyén a memókat. Kivesz, berak, ajtó, csavar vissza. Kb 2 perc. Szerintem az M673 is pont ilyen.
-
Barto
aktív tag
XP-vel nem tapasztaltam, de linuxnál mindegyiknél az történt, hogy a boot menü után, nekem is elsötétült, és emmi válasz... Utána néztem, és linux esetében ACPI támogatás nélkül kellett telepíteni. Valamiért nem igazán tudják ezeket a 64bites kétmagos vasakat jól kezelni energia szempontjából. Ennek következtében linux alatt nem ismeri fel az akksit, nem írja ki, hogy mennyi üzemidő van hátra. Nem veszi le a cpu sebességét, ha nem kell teljesítmény stb. Lehet hogy nem, de nálad is hasonló a probléma. Az alábbi linuxokat próbáltzam, és az ACPI-t egyik sem szerette: Mandriva,Fedora, Ubuntu(Kubuntu). Jelenleg a mandriva spring van fent, mintha ezzel működne a legjobban. Nekem 677x 005 van. Ha jött olyan linux ami emgoldja ezt a dolgot annak nagyon örülnék... Lehet hogy van már csak még nem tudok róla...
-
[KGR]
tag
Hja. Az akksit tesztelgettem. Üres járaton 2,5 órát ír ki. Zenehallgatás közben 1:48 percet Egy excel munka közben 2 óra 20 percet írt ki. Úgy gondol ez elég jó.
-
[KGR]
tag
Majd én is tervezem, hogy bővitem a memóriát. Ilyenkor oda kell bevinni, ahol vettem? Ott bele is rakják ekem? (szervizként is működik. USERS)
-
maniac
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy m677x crystal edition laptopot. A laptop tok jo meg minden, de lenne egy problemam:
Van most windows xp a gepen, de ujrakell telepitenem, mert sikeresen szejjel baszta a windowst a visual studio. Beakarok bootolni a cdrol, de miutan elkezdi vizslatni a gepem osszetevoit elsotetedik a kepernyo, es nem reagal semmire. Multkor ugyanez volt csak legeloszor ubuntu-t raktam fel, aztan nem akart bebootolni ra, igy emiatt windows cdrol akartam bebootolni (ubunturol se semmilyen cdrol nem volt hajlando kepet adni). Miutan kivettem a vinyot elindult. Letoroltem a particiokat es akkor is tokeletesen mukodott. Talalkoztatok ezzel a problemaval? Nincs kedvem mindig kulon boot cd-rol particiokat torolgetni, ill ha nem megy akkor kivenni a vinyot, es masik notiban letorolni a particiokat. Ja igen, egy nx6325-esbe raktam bele a vinyot, es abban bebootlt a linux is, no meg a windows cd is, es letudtam torolni a particiokat. Van valakinek valami tapasztalata ezzel a problemaval? Tettem fel uj bios-t is az se segitett :-/. -
Scoobyka
addikt
[link]
7000 alatt...bár nem márkás -
G@ß!
őstag
válasz
Enclave #2350 üzenetére
Bazdmeg beszarok, ha nem mondtad volna, gecc, télleg
Ez kajak jó! télleg a pcmaci kivehető szara felett van
Erősen be kell nyomni, és kijön...
Kurvajó!!!
Bele fogok tenni majd egy x-fis hangkarit, ha lesz M.o.-n, mert egyelőre csak a ferdeszeműeknél kapható!!!!
A vinyóval meg semmi gond, nekem a FuSi winyóm néha ugy kattogott, szabályosan megilyedtem, szétesik a gép, vagy mi?!
Aztán abbahagyta...
[Szerkesztve] -
xedos
addikt
Hoppááá... pofára estem..
Igazad van... pedig nekem is hasonlóm volt
Szóval a DDR 400-as az vagy 24000Ft -
törölt tag
szerintem ne olcsó memóriát keress, hanem olyat, ami kompatibilis a gépeddel, különben majd megy megint az anyázás, hogy milyen szar, mert nem ismeri fel. (zárójelben hozzáteszem, hogy az MSI még elég sok típussal kompatibilis, míg egy HP csak a méregdrága sajátjaival...)
-
G@ß!
őstag
Msi m655x-be cserélt már valaki memóriát?
Elbírja a 2*1 gigát?
Nem látok sehol se olcsó 1 gigás modulokat... -
G@ß!
őstag
Minek akarod azt kivenni? Csak azért, hogy jobban szellőzzön?
Én plz azt csinálom, hogy az NHC-vel mikor winbe vok, lebutitom a vga orajelét, és közel se olyan forró a gép...
Azért elég silány ez az msi: kopik, melegszik, nincs expresscard!!?? Hol élünk mi? Az őskorban???!!!
(x-fi hangkarit vettem volna...) -
törölt tag
hát, lehet felfelé is húzni, nekem ''detect optimal settings'' módban feltolte 513/nemtommennyire, de úgy azért már fűt... mondjuk az én gépemben halkan bár, de folyamatosan megy a venti, és ha terhelem, akkor kapcsol (két lépésben asszem) magasabb fokozatba.
ja, az express kártyával én is szenvedtem, de az a tapasztalat, hogy ha kiszeded előbb a pcmcia-t, akkor aluról ki lehet piszkálni (és én soha nem tettem vissza azóta), amúgy nem tudom hogy képzelték a kiszedését...
-
[KGR]
tag
válasz
#16820480 #2340 üzenetére
Nekem kicsit melegebb a gép. Mondjuk én nem állitottam vissza a videokarit, mert én többszörösen kihasználom..sőt, ha lehetne még hajtanám is.
A ventillátor neked is csak néha kapcsol be? Be lehet valahogy állítani, hogy folyamatosan menjen?
Más. Az express PCI kártya fedőlapját hogy a francba lehet kivenni? Az alső lemez kijön amikor a kis gombot megnyomom, de a felsőt akárhogy is próbálom kiszedni, nem brom...mondjuk kényszerito eszkotokhoz még nem fordultam..... -
törölt tag
nekem is ott szokott melegedni. a numerikus bill. alatt a vga van asszem, nekem még a nyilak alatt szokott nagyon melegedni érzésre. nekem alapjáraton a proci olyan 43-45 fokos, átlag teheléssel felmegy 55 köré, és játékkal meg olyan 60, esetleg 65fok max. a vga meg érdekes eset, mert ahány progi, annyiféle hőmérsékletet írnak rá, de áltlaában alapjáraton olyan 50fok körül van, terhelénél meg 70fok körül.
szerintem nézd meg a bios.ban, hogy az energiagazdálkodásnál be van-e kapcsolva mindkét lehetőség (most fejből nem tudom mik azok), mert akkor állítgatja dinamikusan a proci órajelét a terheléshez mérten.
amúgy meg én a vga frekvenciáját visszavettem az eredeti 450/1800MHz-ről 300/1200-ra, így az is hűvösebb, é amivel én játszom, azt simán viszi... -
[KGR]
tag
Sziasztok!
M673X el kapcsolatban kérdés.
Az mennyire megszokott, hogy nagyon meleg a laptop a numerikus bilentyűzet alatt?
Átlagosan 56-57 fokon működik a proci. MP3 hallgatás, internetezés mellett ma 60 fokosra melegedett. Játék után se vettem észre, hogy sokkal melegebb lenne, de azért érdekel, hogy miért ilyen magas hőmérsékleten fut?
A videókártya 1 óra gothic3 játék után 75fokos volt. Átlagosan 60-65 fok között szokott működni..
EZ normális hőmérséklet? Vagy valami nincs rendben? (asztalon használom) -
Enclave
aktív tag
Hi!
Van egy Msi655x notebook-om...
2 kérdésem lenne:
1. Amikor vettem egy 655x-et a kijelzője 3 nap alatt behalt (sehogy sem adott képet,reset után sem)... De az a gép teljesen halk volt...(fujitsu hdd)
Aztán kaptam egy másikat amiben másik hdd és dvdíró volt viszont minden oké DE ez a másik fajta néha egy kicsit ''cicereg'' hdd használattól függetlenül... Normális ez? Vagy a másik fajta hdd miatt van?(toshiba hdd)
2. Kíváncsiságból bele akartam nézni (nem akarok semmihez sem hozzányúlni) csak levenni a hátlapokat (''hdd door''-''system door'') és amikor az összes csavart kiszedem a hátlapokból, megpróbálom levenni de néhány mm-es emelés után ''megakadnak'', mintha oda lennének pluszban ''ragasztva'' néhány ponton... Most én vagyok a béna vagy valamit lepattintani/hajlítani/dönteni/húzni is kellene a csavarozás után a hátlapon? (a fórumon volt link több szétszedett fotóra de azóta a linkek nem élnek)
THX! -
házimozis
tag
válasz
Batmause #2336 üzenetére
üdv!
Három kérdésed van, nem 1.
1. Van rajta öntapadós gyárillag. Nem esztétikus ugyan, de nem is ez a célja.
2. Na ez az Lképzelés koncepcionálisan aggályos: Glare felületű a panel, ezt még tükrözőbbé tenni?Eleve tesztelhető, mert a szállításhoz ezt is fóliázzák (félkemény fólialap ragaszószalaggal) ...Úgy kb semmitse látni rajta keresztül, egy nappali helységben
Bájdövéj a MM v. a Saturn árul képernyőfóliát, jó drágán. (tán hama - digitfényképező displaykhez is van)
3. Minden tükörfényes nem üveg felület kényes, egy idő után meglátszik rajta az ''élet''. Ha mást nem a portörlő ronggyal eltörölt finom porszemcsék dörzsölik a felületet.
[Szerkesztve] -
Batmause
tag
Lenne egy kérdésem....
Gondolkoztam, hogy veszek egy laptopot (MSI M677x-015Hu) és mivel ez a noti a Crystal Collection tagja...félek, hogy könnyen megkarcolhatom a fedlapját.
Kérdés 1 - találok-e hozzá védőfóliát, milyen megoldást próbáljak meg, hogy megvédjem azt
Kérdés 2 - monitorhoz sem ártana védőfólia, hol nézzek?
Kérdés 3 - érdemes egyántalán ilyeneket venni, hajlamos karcolódni?
Az ár nem igazán számít...de inkább legyen másodlagos tényező...
Kösz a helpet! -
házimozis
tag
-
[KGR]
tag
Sziasztok!
Nem tudtok valami programot, amivel a rendszer, processor hőmérsékletét tudom mérni? MSI-M673X notebookhoz. Kicsit idegesít, hogy miért ilyen meleg. Csak a GPU hőmérsékletét tudom mérni az nvidia driverrel. -
[KGR]
tag
No. Nem vagyunk fizikusok, hogy ilyen szinten tudjuk a kifejezéseket. Szerintem ezt hanyagoljuk.
Az én álláspontom az, hogy egy 30-40ezer forintos mobilban van egy 2000ft-os akku, aminél lehet nem foglalkoznak már annyit azzal, hogy megformázzák, vagy akármit csináljanak vele. Az is lehet, hogy mint 2 ugyanolyan gép között is, a laptopba szánt akksik és a mobil akksik között is van különbség, hiába mind2 ugyanazt a tecnológiát használja.
Mivel amikor az én akksimat beraktam a gépbe, 30%os töltöttségű volt, sztem alapból el lehet felejteni a formázós dolgokat. (mobilok teljesen ''kistüve'' kerülnek a boltokba)
Szerintem egy 30-40 ezer forintos akksinál a gyártók már alaból megcsinálnak vele mindent, amit kell, nehogy a user el tudja rontani. Ez nekik is érdkük, nehogy a hozzá nem értők rossz hrüket tudják kelteni. Ilyen értékű dolognál sztem ez alap. Mivel a kézikönyvben csak annyi szerepel, hogy havonta egyszer meritsük le, egyébként nem szükséges odafigyelni a töltöttségre, akkor én ehhez fogom csak tartani. -
házimozis
tag
válasz
zsemle80 #2326 üzenetére
Nos valóban... (görög van a falóban)
A 7köznapi argo (levesz, gagyi, kuka, atom, fogtad? stb.) valóban nem alkalmas az árnyalt kifejezésre, azonban olvasmányos.Nem flame-ért járok ide, viszont ha félreérthető vagyok, vagy nekem az valaki, akkor én - már - nem ''úgy'' reagálok..
Szvsz noteszakku ügyben én is azt tettem amit sheratan ír: ''csak használtam''. Volt hogy 2%ról, volt hogy 47ről töltöttem rá, ahogy épp kijött. (Dehogy formázok, meg ilyenek...*) Ezért nem értem?
* A minap vettem 1 blútutty fülest a mobilomhoz. Nem tudom milyen akku van benne - külön kis cetli közli hogy az első feltöltés az 8h tartamú legyen, utána már 1,5óra a nooormális.
Most akkor mi is van? -
zsemle80
csendes tag
válasz
házimozis #2323 üzenetére
Házimozis! Ha úgy van ahogy írtad,akkor szerintem a jelenlegi akksid már soha az életben nem fogja elérni a közel maximumot:S Azon egyszerű oknál fogva,hogy amint említetted,több módon is próbáltad már tölteni az akksit,ami azt jelentheti,hogy szélsőséges helyzeteiben is(mondjuk amikor már csak 1%-on volt,vagy mikor 60%-on stb stb),és az szintén nem jó! A google-keresőjébe beírtam,és ott olvastam ezt
Jók a kommentjeid amúgy neked is+Sheratan -nak is,bár nem az utóbbi 2-3ra értem ezt -
törölt tag
válasz
házimozis #2321 üzenetére
nos, a kisütést tipikusan arra használták jó sokáig (amíg nem voltak Li-ion akkumlátorok), hogy szándékosan csutkára meríted a cuccot. és ez annyira megragadt az emberek agyában, hogy legtöbben még ma is azt gondolják, hogy ha valami akkumlátor, akkor azt először kisütni kell, majd sok órát tölteni, majd később hazsnálat után is kisütni, és nem szabad rátölteni.
ez ugye már nem így van az újabb cellák esetében, igaz hogy csak pár töltési ciklus után érik el a maximális teljesítményt, de ehhez semmi extrát nem kell csinálni, csak használni (lemeríteni, feltölteni, és újból).
nem tudom szoktál-e telefonos fórumokat olvasni, ott még a mai napig rengeteg ember szent meggyőződéssel jön okoskodni, hogy márpedig a mostaniakat is teljesen ki kell sütni. igazából akár szakkifejezés, akár nem, nekem a lemerítés szó jobban tetszik, mert megkülönbözteti legalább a régi technológiát az újtól.
az eddigi hozzászólásaidból nekem az jött le, hogy jobban értessz a hardverekhez, mint én, ezért is lepődtem meg azon amit írtál. de ezek szerint csak elbeszéltünk egymás mellett, illetve más szavakat használunk ugyanarra. szóval ezúton is akkor bocsánat, ha bántó voltam. -
Scoobyka
addikt
Miva Miva Miva?....
UI:csak gondoltam én is kicsit... -
házimozis
tag
Mi van itt gyerekek? Jön az időjárásfront??
Írok pár sort választ - tisztelettudóan - és mert tőlem kérdezték, ...erre többen nekem ugranak.Gyúrunk vazze' ?
KGR! (hogy én is lyen finom legyek)
Ki beszél itt gyártói akkuajánlásról? Én leírtam mi az akku tapasztalatom, ...erre válasznak ezeket kapom.
Nem minősítettem azt sem, hogy te hogy választottál, nekem nem kell igazolnod semmilyen dönétésed. A megugatást viszont kikérem magamnak!
& sheratan
Javaslom írd be google-ben az akkumulátor és kisütés, valamint az akkumulátor és lemerítés kontextusokat, és nézd meg hány autentikusnak nevezhető találat lesz, és melyikre.
''Kisütés'' szóra jön az összes szakkereskedő, esetleg szakirodalom princípium is. A ''lemerítés'' szóra pedig a többi, ....akinek kettese volt fizikából már általános iskola 6. osztályában is - persze ettől, ma még lehet, hogy cikkírók.
Szal nem én ülök fordítva a lovon uraim. -
[KGR]
tag
válasz
házimozis #2321 üzenetére
házimozis!
Túl sok okosságot (újdonságot) nem mondtál. Ha elolvastad volna az összes hozzászólást, láttad volna, hogy a monitorokat túltárgyaltuk. Igen, valóban nem volt még crt-n kvül más monitorom, de ezt szintén lertam.
A videokártyával kapcsolatban ezeket már szintén tudtam rég. Elég jól körülnéztem a piacon, hogy miket lehet kapni anyi pénzért, ami nekem volt rá, ezért nem kell az okoskodás, hogy tudni kell, hogy mire fogjuk használni, meg, hogy a 7600 sokkal jobb..igen, ezt tudom én is, de nem volt rá több pénzem, így ez marad, de mint utolag kiderült ez is tökéletesen megfelel annak, amire nekem kell. Munka, net, suli, (szinte csak a gothic3al akartam játszani és tökéletesen fut).
Az akkumlátorral kapcsolatban meg ne legyél már okosabb, mint a gyártó. (kézikönyv) -
házimozis
tag
válasz
#16820480 #2320 üzenetére
Túl azon, hogy közlöm veled, hogy a sítlusod hagy némi, kívánnivalót maga után, tájékoztatnálak róla, hogy a szaknyelv akku esetén ezt így nevezi. Egyolyan 777+ cikkben, ...amióta feltalálták az áramtárolás ilyetén módját. Uhhogy nem nekem kell utánaolvasni.
''Lemerítés''-ről a mucsaröcsögei halászok beszélnek - hogy a kommunikációs szintedre ereszkedjek.Az olajban sütés - ahogy ez a modor is - megfekszi a gyomrom.
Természetesen a ''zérót'' nem úgy értettem, hogy addig kapcsolgatom ki be a noteszt amíg nyekkenni képes, a rendszer 2%nál lekapcsol. De a megléte óta az akku cca. 6-7% mínuszban van a névleges kapacitásához képest, és nem látszik növekedni, akármilyen töltési technikával próbálkozom.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
házimozis #2317 üzenetére
Mondjuk az én példányom lehet, hogy nem válogatott db, de a névleges teljesítményét még 1x sem érte el pedig vagy 15 ciklust csináltam vele. (nem rátöltve hanem zéróra kisütésből)
tudod akkumlátort kisütni legfeljebb olajban, 150fokon szabad. így legalább ehető(bb) lesz. mert ezeket a Li-ion akksikat nem szabad teljesen lemeríteni, ugyanis attól romlik a kapacitása. rátölteni simán lehet elvileg, persze jobb a teljes kapacitást kihasználni, de nem lesz világvége attól sem, ha rátöltessz.
volt a pdamania-n egy jó cikk az akkumlátorokról, érdemes elolvasni, mert sok tévhitet eloszlathat. -
csibor
addikt
Nagyon tetszik [link]enyiért.
-
házimozis
tag
Nos, Carbonom nincs, kipróbáltam az U-t, és az U2-t az NFS szériából. Go7600on max grafikán is mennek. A Carbon specifikációja szerint, az GMA950en is fut (valszeg low-ban), ergo nem lehet aaakkora vga igénye.
Ha van proci menedzselő progid, azt is ellenőrizni kell, mert jól le lehet lassítani a gépet ezzel is.
Elvben:
A szintetikus teszek szerint [link] a 7600 majd' 2x nagyobb grafikai teljesítményű, mint a 7400. Ezt, nyilván a GPU sávszélessége és a pipeline/shader paraméter teszi, nem a memória apertúra méret.
...Azaz vásárlás előtt, jól kell kiválasztani a szükségletünknek +felelelőt.
Az nVidia Turbocache néven, míg az Ati Hypermemory néven nevezi a VGAhoz particionálható RAMot.
Driver frissítéssel a teljesítmény (számottevően) nem fog javulni - bár láttam már csodát. Elviekben pedig azt vallom, hogy amit a gyártó kitesz a honlapjára azt érdemes használni, mert azt tesztelte.
A gyári driver van fent, (86.02) semmilyen okot nem látok a frissítésére. (egyformán agyonbonyolított a felülete mindnek)
TFT-LCD
Eddig CRT-d volt asztalin? Mert ezek után szoktak csodálkozni ''csak 60Hz-et tud?'' címen.
Ezeknek a lapos paneleknek, teljesen más a képalkotási szisztémája, mit a katódsugárcsőnek, ergo nem követelik a nagyobb képfrissítést. (Nálam is csak 60Hz van) Érdekesség, hogy asztali LG kifejezetten homályosabb képet ad a panel 70-75Hz-el, mint 60on.
Akku:
Nem mondod?? Már rég be kellett volna tenni, és tölteni-kisütni. Mondjuk az én példányom lehet, hogy nem válogatott db, de a névleges teljesítményét még 1x sem érte el pedig vagy 15 ciklust csináltam vele. (nem rátöltve hanem zéróra kisütésből)
[Szerkesztve] -
ellekk
csendes tag
Sziasztok,
Csak tanulság képpen irom a következőt:
A rikvest- hez be kellett adnom a a garis msi655 -t. Apróság, a fejhallgató csatlakozó ment gajra nem volt hang.. emiatt alaplap csere.
A szervizről csak jókat hallottam igy megvolt a bizodalmam. Azt mondták időbe tellik mig megjön a cucc, ezért egy hét után hazavittem a gépet. Miután szóltak hogy megjött, beadtam cserélték és mehettem érte.
Minden nagyon szép és jó volt, kivéve hogy boootoláskor nem msi-t irt hanem targa-t , na meg az hogy a 256- os x1600 -as atibol hiányzott 128 mega.
A többi alkatrész nem hibázott.
Mentem is vissza , kérdezni hogy lehet ez..??
Először próbáltak hárítani aztán sűrű bocsánatkérések közepette kicserélték megint, még zsírújabbra az alaplapot rajta a 256 megás x1600-al.
Hát ez volt ...
Ha ajánlhatom mindenkinek , előtte everestben egy riportot készítsen, mert hát ugye...
ja -- és mi lett volna ha nem nézem át a gépet utána .. ???
Hogy kicsit szépítsem a képet, az első erősebb rájukszólásra (hogy vegyünk fel jegyzőkönyvet..meg ilyenek) vették a lapot ( le a polcról) és bizonygatták hogy csak félreértésről lehet szó.. és igen készségesek voltak ezután szakszerüen kicserélték ..
Végülis rendben van most minden. igy nem tötént károsodás.
sziasztok
[Szerkesztve] -
Scoobyka
addikt
valamint az everest ultimate editionban....memória olvasás nekem most(1gigával):4200
memória írás: 4597 legyaláztam a santa rosát -
Scoobyka
addikt
kezdek rájönni mi ez az eladási láz....a santa rosa miatt van...hát ti tudjátok srácok....nekem 3dmarkban a 8600gohoz képest 300pont a lemaradásom 3dmark 2005-ben és 2006-ban 110...nekem nem ér meg plussz 70et ennyi külömbség..
-
gege997
csendes tag
Ha kiszedtél minden csavart akkor a touchpad alatti burkolatot le kll pattintanod, két oldalt próbáld magadfelé-felfele feszíteni és le kell hogy pattanjon(ha nem megy kézzel akkor csavarhúzóval, de vigyázz, könnyű megsérteni a peremet.) Ezután billentyűzetet kivenni(fólia, két oldalát tolod a közepe felé, ettöl felpuposodik és kijönnek kétoldalt a rögzitőfülek és ki tudod emelni. A szalagkábel csatiját nyisd ki majd húzd ki belöle a kábelt(lehet h csak kihuzni kell, erre nem emlékszem pontosan)) A bill. alatt hajtsd fel a memóriát takaró árnyékolólemezt(kb alufólia) és ott a memória.
GeGe997 -
commandejos
csendes tag
Sziasztok
Hat en is eladom ... Kaptam egy kecsekteto ajanlatot asztalira , ezt nem lehet kihagyni .
MSI M677-013UK fekete
LCD 15,4” WXGA 1280x800 Glare type
CPU 1,8GHz AMD Turion64 X2 TL-56 , dual core
RAM 2x1GB DDR2-533 (max 2GB)
HDD 100GB 5400RPM
DVD (+- DL R RW, RAM)
WLAN
Webcam 1,3 MPix
Bluetooth
VGA nVidia GeForce GO7600 256MB saját GDDR3 VRAM
Kártyaolvasó 4in1 (SD, MMC, MS, MS Pro)
Csatik: 4 x USB, DVI, S-Video, IEEE1394, modem RJ11, Ethernet RJ45, mic in, headph. out, line in (szabadon átállíthatóak, 5.1 kimenet is)
ExpressCard bővítőhely
Akku 6 cella, 4400mAh
Numerikus billentyűzet
Táska, egér
Angol bill.
Windows XP Home matricával
Doboz . papirok . Fedex-el kuldom ha valakit erdekel . -
tsu
tag
Helló!
Ha valakit érdekel egy M677: [link] -
törölt tag
ez valóban így van, asszem hypermemory-nak hívják a dolog. alapból 64 megás a kari, és a rendszermemóriából vesz még el, ha kell neki. de nyilván ez nem egy állandó dolog, nem hinném, hogy folyamatosan (ha mondjuk csak netezel is) elvenne plusz memóriát, sztem csk játék közben állítódik át, de akkor nem szokta az ember figyleni az ilyen adatokat.
mondjuk driverben erre beállítás nincs... mondjuk én nem szeretném, ha az 1GB rendszermemóriából 3-400megát elvenne magának, mert akkor alig marad már másra (én alapból letiltom a virtuális memóriát, hogy ne a lassú vinyóról próbáljon meg swappolni). -
[KGR]
tag
válasz
#16820480 #2300 üzenetére
Sheratan!
Amugy van egy rossz sejtésem a videokarival kapcsolatban. Elvileg a GO7400as 64mega rammal rendelkezik, amit 512 megáig lehet bőviteni rendszermemóriából. (gyártói adat) Ráadásul az msi hnlapján a manualsban szintén azt irják, hogy 64 mega memoria van benne. Nekem az a sejtésem, hogy az msi valahogy biosban lefixálta, hogy a 64mega saját memoria mellé a rendszermemoriabol foglaljon le még, hogy 256 legyen. Kicsit ellentmondásos, mivel akkor az xpnek kevesebb rendszermemoriat kellene jeleznie, de sehol nem találok olyan 7400as videokarit, amiben több lenne 64meganal. (gyártói lapok). Elég érdekesnek találom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- BestBuy topik
- Nintendo Switch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest