Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Egér probléma
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabensky
csendes tag
az nem normalis hogy ennyin ketyegjen a gpu
ugyhogy gariba kicsereltetem...............................
bios-ba nem piszkaltam
ennek nem igy kell mukodnie
azert köszi a segitsegeteket !!!!!!!!!!!!!!!!
nemtom van e valami ami befolyasolhatja a gpu frekijet ?????? -
házimozis
tag
válasz
gabensky #5596 üzenetére
Nem tudom. Látható, hogy 297/594 en fut. és nem szabványos (powermizer) érték. Megjegyzem ehhez is gyenge a 3dmark mérésadat. (hiába a DDR2 az "lassú" bele)
A CPU eléri a névleges órajelét (ezt is muatatja az everest és takarék módban is)?
...A BIOSt is meg kellene nézni. (boot előtt F8). Darth Revan írt itt a GX600 halálba hergelt biosáról. A régebbi nem ilyen. Nem tudom a tiédben milyen, de ahogy a CPUt is lehet teljesítmény limitálni mindben? ..Úgy nincs valami beállítás VGAra? (frekibusz órajel)
Az XP mindenkit úgy kezel, ahogy az eszköz drivere mondja neki. Láttam már sz@r gyári drivert. Az milyen verzió, azzal mit művel? Próbájl másik drivert. -
gabensky
csendes tag
válasz
házimozis #5590 üzenetére
NVIDIA GeForce 8600M GT Driver 6.14.11.5680
Description NVIDIA GeForce 8600M GT
Manufacturer NVIDIA
Total Local Video Memory 512 MB
Total Local Texture Memory 625 MB
AGP Aperture Size 0 B
Driver File nv4_disp.dll
Driver Version 6.14.11.5680
Driver Date 11-1-2007
Driver WHQL Certified false
Max Texture Width 8192 px
Max Texture Height 8192 px
Max User Clipping Planes 6
Max Active Hardware Lights 8
Max Texture Blending Stages 8
Fixed Function Textures In Single Pass 8
Vertex Shader Version 3.0
Pixel Shader Version 3.0
Max Vertex Blend Matrices 0
Max Texture Coordinates 8
????????????????????????????????????????
VGA Memory Clock 0.0 Hz ?????????????
VGA Core Clock 0.0 Hz ????????????????
Max VGA Memory Clock 0.0 Hz ?????????
Max VGA Core Clock 0.0 Hz ???????????
???????????????????????????????????????
na ez mitol lehet????
3dmarknak a system details-ra kattintva vettem eszrebaszki a
-
-
spyduck
nagyúr
válasz
painkillerx #5592 üzenetére
Mert kell hozzá sata driver!
(1) biosban kikapcsolod a sata mode-t
(2) nlite nevű progival belerakod a sata drivert az xp-be! -
painkillerx
tag
Hi, hoztak ide nekem egy MSI notebookot hogy rakjak ra Windows XPt.. el is kezdem telepiteni bootolasbol, es aztan meg kiirja hogy nem talal semmilyen HDDt. BIOSban meg irja hogy van benne.. WD160GB
Mit lehet ilyenkor tenni?
-
Barto
aktív tag
válasz
gabensky #5580 üzenetére
Milyen progikkal teszteltek ill. azoknak melyik verzióival? Most ahogy olvasgatom, engem is érdekelne..., hogy mit ír ki... 3dmarkot azt tudom, konkréten melyikkel mérted az 1800 pontot? Csak érdekelne, ill ez 3.3 milyen szellemi termékkel sikeredett? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
házimozis
tag
válasz
gabensky #5587 üzenetére
Igen.
És mielőtt megkérdezed a 0407et kell beírni a DEV mezőbe, és a14624327et (szóköz nélkül) a subsysbe. Iyen (alrendszer verzió) nem lesz. ellenben kapsz 10db drivert.
Az eljárás Vista vagy másik opr. előválasztással szintén így műx.Most látom így először a 8600 adatokat.
A 7600 ennyi:
[ PCI Express 1.0 x16: nVIDIA GeForce Go 7600 (MSI) ]Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya nVIDIA GeForce Go 7600 (MSI)
BIOS verzió 5.73.22.27.10
GPU kódneve G73M
PCI eszköz 10DE-0398 / 1462-0371 (Rev A1)
Tranzisztorok száma 177 millió
Gyártási technológia 90 nm
Busz típusa PCI Express 1.0 x16 @ x16
Memória mérete 256 MB
GPU órajele 446 MHz (eredeti: 450 MHz)
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 8
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 5 (v3.0)
Pixel árnyalók 8 (v3.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0c
Pixel kitöltési sebesség 3568 MPixel/mp
Texel kitöltési sebesség 3568 MTexel/mpMemóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa GDDR3
Busz szélessége 128 bit
Valódi órajel 499 MHz (DDR) (eredeti: 500 MHz)
Effektív órajel 999 MHz
Sávszélesség 15.6 GB/mpnVIDIA ForceWare Clocks:
Standard 2D GPU: 100 MHz, Memória: 100 MHz
Low-Power 3D GPU: 200 MHz, Memória: 300 MHz
Performance 3D GPU: 450 MHz, Memória: 500 MHzJól látható, az adatlapodon, hogy a VGAd valamiért csak 300/600 fut, nem a névleges 400/800on ennek az okát kell megkeresni
-
gabensky
csendes tag
Kezdek belefaradni........
mindjart felrakom az xp-t meg a hozza illo driverek aztan vagy jo lesz vagy nem de ennyit meg soha semmivel se szivtam.............. -
gabensky
csendes tag
válasz
házimozis #5586 üzenetére
Mező Érték
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya nVIDIA GeForce 8600M GT
BIOS verzió 60.86.52.00.28
GPU kódneve G84M
PCI eszköz 10DE-0407 / 1462-4327 (Rev A1)
Tranzisztorok száma 289 millió
Gyártási technológia 80 nm
Busz típusa PCI Express 1.0 x16 @ x16
Memória mérete 256 MB
GPU órajele (Geometric Domain) 297 MHz (eredeti: 400 MHz)
GPU órajele (Shader Domain) 594 MHz (eredeti: 800 MHz)
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 4
TMU futószalagonként 1
Egységesített (unified) árnyalók 16 (v4.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v10
Pixel kitöltési sebesség 1188 MPixel/mp
Texel kitöltési sebesség 1188 MTexel/mpMemóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR2
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 200 MHz (DDR) (eredeti: 400 MHz)
Effektív órajel 400 MHz
Sávszélesség 3200 MB/mpEgyéb
Ventilátor-sebesség 100%nVIDIA ForceWare Clocks
Standard 2D GPU: 169 MHz, Memória: 100 MHz
Low-Power 3D GPU: 275 MHz, Memória: 200 MHz
Performance 3D GPU: 400 MHz, Memória: 400 MHzGrafikus processzor gyártó
Cégnév NVIDIA Corporation
Termék információ http://www.nvidia.com/page/products.html
Illesztőprogram letöltés http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
Illesztőprogram frissítés http://driveragent.com?ref=59 -
petike2014
aktív tag
Üdv!
GX600-as VGA gondhoz annyit tennék hozzá,hogy bármiféle drivert használsz az NVIDIA POWER-MIZER alapból be van kapcsolva, hasonló értékeket megy nekem is a GX600-am ha be van kapcsolva, driverből ki tudod kapcsolni (control panel)! -
házimozis
tag
válasz
gabensky #5582 üzenetére
Fizikailag láttad a 3 foglalatot? ...Mert az everest ír nekem is 4et* és kettő van benne. (*chipset tudja - ez van kiolvasva - nincs kiépítve) Én sk bővítettem.
1. Frissítés menete: [link] igen írja, hogy nem talál - de ettől még jó - kézzel ki kell kerülni. Az is írják, hogy kézzel hogy tedd bele a moddolt infet. (nem lesz sokkal jobb tőle)
2.Kizárólag olyan drivert telepíts, ami a kártyádhoz - és az mellett több mobilkarihoz- támogatott. A fórum más felületen is elérhető, [link] itt hwID szerint lehet (dev&subsys) listáztatni mi az egyező.
3. Sok drivert ne telepíts, mert csak megzakkan az opr. előbb vagy utóbb.
4. tegyél fel DX firssítést is [link]
5. Elvlieg kell annak a vasnak mennie XPvel, mert van támogatás hozzá. -
gabensky
csendes tag
válasz
házimozis #5581 üzenetére
Hi!!!!!
igen erdekes a ramos dolog mert neztem es 3db foglalat van bene
1:1gb
2:0gb
3:2gben se lattam ilyat korabban.......
hat most megpobalom az xp felrakni eddig a vista-val probalkoztam meg elotte kis ideig 1szer az xp-velaz is furcsa hogy sok forceware-nal latom hogy ismeri a 8600m gt-t megis azt irja hogy nem talal megfelelo hardwaret a driverhez es leall.................moded inf-el meg felmegy
de minek modded inf ha az alap leirasban ott van hogy tamogatja a 8600m gt-t
??????????????+probalom az altalad leirt beallitasokat megkeresni remelem segit majd.
köszi szepen majd jelentkezem hogy mi lett -
házimozis
tag
válasz
gabensky #5580 üzenetére
a gep gyarilag igy jott 3gb rammal.
2x1 meg 1x1Hú! ..zmeg,
Na..zmeg!
Mindég mondtam, hogy ezek a sárgák tunnak valamit. (?)
3.3pontot adott ez milyennek szamit???
Na ezzel őőőőőőőőrjjíííííítenek meg mindenkit! ..."élményindex" Aki ezt kitalálta, marketing zseni. (mert 5.0 az kvázi nincs) ...Mint technokrata, megölném....Értékre az fosch. Nagy SCHval!
4,3 felett kéne lennie, és 3Dmarkban meg 3600 körül - olvastam franszia tesztjét a vasnak.
...nem szerviz - diagnosztika, és nyugi.
Ellenőrizni kell, hogy a driver -oprendszer támogatás megvan-e? (XPs driver Vistaba ,vagy fordítva.) Moddolt driverrel minden (hiba) lehetséges!
Végig kéne nézni Everesttel milyen VGA, GPU (vindózvideo) beállítások látszanak. (írja azt is ha takarékon jár) Aztán azt is megnézni, hogy forceware hogyan kezeli a powermizert? A leírásod olyan, mintha lowPower3d-be ragadna a VGA, nem kapcsol fel névlegesre.
Az új 15x és feletti driverek hiába mobil támogatottak (az infben) ez a funkciót nem vagy rosszul kezelik. Kapcsold ki, akkor húz?? Sajnos az új forcewarekben nem lehet csak on-off állítani a powermizert, a 3 fokozata (2D, Low3D, és Power3D) kézzel csak nagyon bonyolultan állítható. (default értékek a regeditben) a régit még "jobb klikkre" is ki lehetett tenni a képernyő tulajba. Mondani sem kell, hogy a "sokkal korszerübb" DX10 platformon ez tiltott.
XP(sp2) az arany középút. -
gabensky
csendes tag
válasz
házimozis #5573 üzenetére
Hi!!!
Kossz az infot!!!!!
asszem ezt a drivert meg nem probaltam de sok mast igen 174.xx,169.xx,154.xx
/a vicc az hogy az ocsem gx600-an a 154.xx-es driverrel megy a legjobban /
a gep gyarilag igy jott 3gb rammal.
2x1 meg 1x1
2ghz proci
250gb winyo
geforce 8600m gt vidkaripar napja vettem nana hogy nem tudok dulore jutni amikor 1800pont korul csinal 3dmarkban az ocsem gx600-a meg turbo gomb nelkul 2gb rammal 4500at 2.2procival
ja a vista amikor nezta a gep teljesitmenyet 3.3pontot adott ez milyennek szamit???
szétb*** az ideg az ember kidob 3k egy gepre es nem tudja mi van vele
xp,vista mindegy a teszt nem tud 1800nal tobbet tomb raider legend meg picit akad nextgen nelkul ugy hogy csak a legfontosabb drivereket raktam fel ra aztan teszt......................
hardware hiba esetleg ?
mit ronthattam el??????????
ha igy beviszem a szervizbe hogy gyakorlatilag minden mukodik rajta csak nem teljesit 3dmark-ba hulyenek fognak nezni................bar ha jol tudom ez GGAAMMEERR laptop ugyhogy teljesitenie kelllegalabb 3000et..........
pls heeeeeeeeeeeeeellllllllllllllllllllppppppppppppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
elore is koszi!!! -
Nagya21
addikt
válasz
scott_free #5575 üzenetére
Hali!!
A lányomnak vettünk ilyen Notit, tökéletessen müködik,akku ha a teljesítmény vissza van véve akkor 2.4 órárol indul, pöpec kis gép.
A winfoshoz(xp) a progikat a honlaprol tudtam letölteni(másmillen vga driverrel nekem nem ment).
A venti nekem még teljes terheléssel ippen nem hangos.
Szerintem ennyi pénzért nagyon pöpec.Ja és az L2 az 512kb vagyis 2*256,eztet én is beszoptam.
Üdv -
viktor82
őstag
válasz
Bernardo20 #5576 üzenetére
Ez nálam is igy van,de mikor játszok vagy égetek az átt
áll 1,5ghz-re!Van olyan program mivel be lehet lőni a frekit ,de igy fel órával kevesebbet bir a aku!EX600 MSI -
scott_free
senior tag
hali,
erről a notiról van valakinek tapasztalata?
MSI Megabook VR610X-012HUmennyire megbízhatóak, tartósak az MSI-notik?
vagy érdemesebb egy egyszerűbb DELL-re beruházni?
Dell Inspiron 6400Na teljesítményben mekkora különbség van a kettő között? megéri azt a ~20.000 Ft-ot?
köszi!
-
házimozis
tag
Noda10
Dual mem-módot "kapcsolni" sehol nem lehet. Az Északi híd (by Chipset) automatikusan erre áll be, ha a feltételek adottak.Seemany3
Ilyen nincs.Ugyanis értelmetlenség.hdcsaba87
Cod4et alaplapi VGAval??"Komoly" kérdés!
Ha ennyi tapasztalatod van ezen a hardver téren, (és látom, hogy mire kellene), akkor te vagy a kereskedők álma. ...Viszont csalódni azt fox!gr.bence
gx700-089 asszem naon jóó NEM MELEGSZIK!!!!!!
NEMÁÁÁÁ??!!Játszott is rajta??? Mert akkor fog!
...Kikapcsolva tényleg elég hideg.
Steven
"Alaplapi VGA tuningja"(na itt sz@rtam be! ) ...Mamííííí!!!!
....
Nberek!!!
...A notebook gyártóknak van eszük. Alább adták a minőséget, így lehetségessé vált "olcsón" notebookot előállítani. Beleteszik a látszólag gameképes hardvereket, erre mint légy a lósz@rra (pardon) jönnek a júzerek. Akinek foggggalmuk sincs a notebookról! (pardon pardon, de ezt olvasom sorban)
...Sebaj, majd vagy eladják csalódottságukban a vasat hamar, (ez 300ért annyit sem tud mint a 3 éves asztalim pedig az csak 200 volt) vagy 115%on hajtva szíjjeltiporják egy év alatt. A nagy értékvesztés, ezek nélkül is garantált. ...Aztán majd jönnek ide köpködni, hogy főjdeszar ez a gyártó.(is)Szumma szummárum mielőtt - csak mert van 200 rugója a célra - bárki vásárláson töri a fejét, kezdjen el gondolkodni, hogy kell-e ez neki, vagy tényleg ez kell neki??
Mindezt csak azért írom ilyen nyers stílusban, mert 90%ban csak azt olvasom, hogy milyen játék képessége van ennak vagy annak a típusnak.
Játékra asztali PCt kell tartani, (vagy konzolt) és nem elvárni egy X1150től vagy X3100-tól, hogy 2 éves játékot futassson és/vagy, hogy (még) tuningolható (is) legyen?!!! Mivel bc kategóriába készültek sosem lesznek ezek ilyenek!
Egy kicsit több realizmust és racionalitást próbáljatok elővenni, mielőtt kivágtok 1,5-3 kilót egy ilyen hardverre, és akkor nem fogtok csalódni. -
házimozis
tag
Ti aztán nem pihentetek a 7végén.
Gabensky
2+1Gb RAM ... Ez nem gyárilag szerelték így, ugye??? ...Nem zárnám ki az elégtelen VGA teljesítményből ezt sem. ("nem kap áramot" = marhaság, nem lenne kép sem. Nem kap (elég) órajelet? Na ez lehet.)
Forceware156.80: XP32:[link]
Egycélú driverek, gamer only üzemre.By the way vegyétek csak a 3 Gb memóriát - a nagyzolási hóborton kívül - semmi értelme. (XP alá).
Energiagazdálkodás:
Nem kell felrakni semmilyen CPU és GPU hergelő külön alakalmazást (GPUra egy Coolbits elég) Mert ezek a hulladékok, vagy követelnek valamilyen környezetet (leginkább MS NetFrame 2.0), vagy nagy valószínűséggel össze lehet őket ugrasztani a gyári driverekbe épített energiagazdálkodással. (nv-Powermizer)Az XP(sp2) saját maga, hi_bát_la_nul kezeli a CPU energiagazdálkodást*. A gyári nv forceware pedig a VGAt**. NE akarájtok mindenáron (újra)menedzselni a hardvert, főleg nem bussiness class gépekre fejleszett progikkal, mert az itt a gamer-multimédia osztályban használatatlan, és értelmetlen is. (Olyan nüansznyi beállításokat amiket ezek tudnak, lehetetlen használni gamerkonzol-módban, viszont jól tudnak szaggatni, mert fogják a teljesítményt)
* kiszagolja az összes szorzót és frekit, és akár 6 fokozatban is kapcsol. 1GHz alá menni csak bc gépeken érdemes - ehhez kell progi - ha valakinek elengedtetlen a 4 óra akkuidő, és még DVD képes VGA teljsítmény sem kell
** 3 teljesítményfokozatba tud kapcsolni a Powermizer, automatikusan kapcsolja magát. Nem kell ennél több! Perzse nem a halálba moddolt drivereken mert ott 101% az alapállapot le sem kapcsolnakKGR
Te tudod. (én nem tervezném, bár már megjelent a vista SP1 - angolul) Home Premium, és 64 bit.(ha kapzs mert 32es van mindből) 32ről 32re minek váltani? (A helyedben felejteném az egészet a környzetemben a próbát tevők 90%-a visszajött XPre - mind úgy kezdte ahogy te.)Bernardo20
Úgy tudom Visat alá nem támogatott az NHC, aúgy az előbbiek okán én felejteném azt is. Semmi gondom nincs a "beépített" energiagazdálkodással. -
Bernardo20
őstag
egy vr601-es noti kapcsán kérdeznék:
NHC-val lenne gondom, nem tudom mire vélni a problémát.
nem jól érzékeli a proci sebességet(core2duo 1.5ghz) speedstep biosba be van állitva, a windows rendesen 987mhzet ir, de az nhc akármilyen profilt is állitok mindig 1.5ghzet ir ki. vista és xp alatt is ezt csinálja. és nem tudom mi lehet a gond.
van valami ötlet?köszi!
-
[KGR]
tag
Sziasztok!
Most tervezem, hogy veszek egy vistát. Ti melyik verziót ajánljátok MSI M673X-re (2GB ram). Jórészt irodai alkalmazások futtatása, zenehallgatás, filmek, internet a cél.
64 bites változatot érdemes már felrakni? Vannak még program kompatibilitási problémák a 64 bites verzióval?
-
gabensky
csendes tag
alapbol vista van hozza lehet azon jobban megy
azert xp-t raktam fel mert az jobbn ismerem mint a vistat -
gr.bence
aktív tag
válasz
Gigibacsi85 #5561 üzenetére
szerintem meg nincs hozzá köze.....
amugy dualba megy tesómnak a gépbe a ram
ja és 1x1Gb + 1x2Gb van benne
ugy hogy nem kell hogy azonos mennyiségü legyen a ram
és ez jó hír nekem mert akkor bővítek ramot a gx600-amba 2Gb-ról 3Gb-ra
-
gr.bence
aktív tag
én vagyok az öcsike.....remélem megoldodik tesó a gond.......pá
-
-
gabensky
csendes tag
válasz
Gigibacsi85 #5557 üzenetére
hi!!!
tomb raider legend picit akad next gen -el
de amugy is meg gyari driverrel is legalabb 3000pontot kell csinalnia
lehet hogy nem kap eleg aramot a vidkari
az ocsemnek gx600-a van kevesebb rammal mint nekem es 5200at csinal 3dmarkon
amugy ha futna full a tomb raider meg splinter cell double agent mint az ocsem gx600-an engem se erdekelne a teszt valami segitseg esetleg??? -
deedee
őstag
válasz
Informátor #5555 üzenetére
ha terhelem a gépet/pl játék/,akkor csendesedik,mintha "rendesen" felpörögne.....
és thx a választ....
-
GeryPc
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #5552 üzenetére
ez amit linkeltél sajnos ez sem az aminek fel van téve
telepítettem felment rá de
nv4_disp 6.14.11.5615 - nVIDIA ForceWare 156.15
telepítés után ugyhogy én már kezdem megunni -
gabensky
csendes tag
sok a kulonbseg a vista meg az xp kozt a teszt szempontjabol??
kezd kicsit idegesiteni a dolog mit állithattam el annyira hogy ilyen silany eredmenyt produkal a gep -
gabensky
csendes tag
válasz
[CS]Blade2 #5551 üzenetére
Hi all!!!!
most mar telleg nem jut eszembe semmi mert felment ra a forceware 174.31
+rivatunerrel felhuztam kicsit
de igy se lett jobb a teljesitmeny
zsir uj laptop lehet hardware hiba estleg nem kap eleg aramot vagy valami???szervizbe kene vinnem????
köszi az eddigi segitseget is
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
gabensky #5548 üzenetére
nekem aszem nem vagyok benne biztos de 3000pontot kapott a hasonló gx-710 hd2600/512mb-val 2gb ram mellet
NVIDIA Geforce GO 8400M/8600M G VGA Drivers Description XP32/64/Vista 64 Ver: 7.15.11.5615
Vista 32 Ver: 7.15.11.5680
Update Date 2007-12-04
Your System OS* Windows Vista 32bit (58566KB)
* Windows Vista 64bit (71870KB)
* Windows XP (62546KB)
* Windows XP 64bit (79535KB) -
GeryPc
senior tag
-
gabensky
csendes tag
Hi all!!!!!
sajna a 174.16os driver kékhalált okoz ujrainditas utan ezert a 169.21-es forceware-t hasznaltam
továbra is 1887pont alacsoy szerintem többet ki lehet hozni belöle
3dmark futasa alatt a kovetkezoket rögzitette a rivatuner-es hardware monitoring:core clock/rop domain
min:183 mhz
max:432mhzcore clock/shader domain:
min:364mhz
max:864mhzmemory clock:
min: 199mhz
max: 799mhzcore temperature:
min: 60celsius
max: 76celsiusezek milyen értéknek számitanak?? szeintem alacsonyak
help pls nem hiszem el hogy csak ennyit tud ez a gep!!!
elore is koszi az esetleges ötleteket!!
msi gx 700p 089hu 3gb ram nvidia geforce 8600m gt 2ghz proci -
GeryPc
senior tag
na megprobáltam elég sok drivert feltolni a gépre de egyedül az nVIDIA ForceWare 156.55 tudtam felrakni a 8400gm vga-ra aki tud ennél frissebbet az küldje már el nekem vmilyen módon adok elérhetőséget,előre is köszi
-
gabensky
csendes tag
sajna nem talalok drivert kifejezetten 8600m gt-hez
a 174.xx-es az 9600gt-hez van
melyik a legujabb a 8600m gt-hez?????
köszi -
gabensky
csendes tag
www.laptopvideogo.com ????
-
janos666
nagyúr
válasz
gabensky #5541 üzenetére
Én felhúznék egy XP-t (vistát használok, de tesztelni jobb az XP), rá az intel chipset drivert, aztán az nvidia drivert (laptopvideogo-n vagy hol találsz 174.xx-es drivert is ami felmászik noteszra) és egyenlőre semmi mást és úgy tolnék le egy 3DMakr-ot. Aztán ha kevés a pont felraknék egy Rivatunert és a monitorozójával nézném hogy 3DMark közben ugrál-e a CPU vagy a GPU/RAM órajele (visszaveszi-e túlmelegedés miatt, vagy eleve elfelejt magasabb szorzóra váltani terhelés alatt és C0 módban marad a proci 10 helyett 6-os szorzón...)
-
VKitty90
csendes tag
Nekem is segítstek!
-
gabensky
csendes tag
hi mindenki!!!
A kovetkezo problemam lenne:
msi gx700 089hu laptopom van
driverek feltelepitve mind
169.21-es veerzioju driver a videokarioz geforce 8600m gt
3gb ram
2.0gh procies a 3dmark 1887 pontra ertekeli
összes teszt bekapcsolva
1280x768
no anti aliasing
filtering optimalaz nvidia control panelben pedig mindent a teljesitmenyre allitottam
nem tudom mi lehet a hiba hiszen ocsemnek gx600-a van és az 5450pontot csinal hasonlo beallitaokkal csak neki 2gb ramja van videokari ua. proci 2.2gh turbo gomb nelkul tesztelt
mit ronthattam el???
elore is köszi a valaszokat, nekem sajnos mar semmi otletem sincs.
ennyivel rosszab lenne a gx7006 a gx600hoz képest??? -
deedee
őstag
válasz
Jaosti1984 #5482 üzenetére
kékfog és firewire van az ex-600-ban,az ipon-os lista nem jó....ja és wifi is....
-
deedee
őstag
üdv!
most 3 hónapos az ex-600-as gépem és már az első hét óta elkezdett hangosan kerregni a hűtő ventillátor a gép alján/hátul/jobboldalt.Mivel napi 1-2 órára mindenképpen szükségem van netre,ezért nem tudom elvinni még mostanában szfvárra az albacomphoz szervízelni./több hétig net nélkül lenni most nem megoldható/
A kérdésem annyi lenne,hogy ha hagyom kerregni a gépet és mondjuk teljesen meghal a venti,akkor milyen nagyobb kár keletkezhet a gépben,ha éppen nem vagyok mellette egy negyed órát és akkor áll le?thx előre is a válaszokat..
-
VKitty90
csendes tag
Sziasztok! Erről a laptopról szeretnék érdeklődni tőletek MSI EX610X-011HU (olvasgattam vissza,találtam is némi infót de nem elégítette ki kiváncsiságomat
) Tehát azt szeretném tudni, hogy végülis dupla magos proci van benne van benne vagy sem és a Vga kártyáról is kikérném a véleményeteket.
Kérlek segítsetek!
-
GeryPc
senior tag
sziasztok
kérdésem az lenne hogy jelenleg most ez a driver van felrakva a vga-hoz,frisebb mint ami az msi oldalon van de láttam hogy van frisebb verzió is de ha telepíteni akarom mindig azt írja ki hogy nem talál olyan eszközt amihez az adott drivert telepíteni tudná,ez mitől lehet?
Videokártya tulajdonságai
Eszköz leírása NVIDIA GeForce 8400M G
Adapter leírás GeForce 8400M G
BIOS leírás Version 60.86.38.00.29
Lapka típusa GeForce 8400M G
DAC típusa Integrated RAMDAC
Memória mérete 512 MBTelepített illesztőprogramok
nv4_disp 6.14.11.5609 - nVIDIA ForceWare 156.09 -
Sziasztok az a kérdésem hogy vannék majd én egy MSI Mega Book S271-es gépet
S1 Sempron 3500+ (64bit) 2Gb ram, 160gb-os HDD, Ati X1150 VGA kari.
namost 1. kérdésem: Tudok-e én ezen olyan fasza kis játékokat futtatni mint a BF2
neaggyisten a cod4
2. kérdés: később bele fog e menni nekem egy Turion 64 x2 2ghz S1-es akkor ha a gépnek a 800mhz-es az FSB-je -
hdcsaba87
aktív tag
Szóval, tegyük fel hogy az ex600 és 610 egy árba lenne(2400 vs. 8400). Akkor melyiket lenne érdemes megvenni?
Nézegettem teszteket és a core 2 duo erősebbnek bizonyult mint az amd proci meg nagyobb az L2 memóriája is.
VGA val kapcsolatban a tesztek azonoseredményt mutattak, bár itt a fórumon azt is olvastam hogy a 2400 az sokkal jobb mint a 8400. -
gr.bence
aktív tag
ugy döntöttem még is bővittem a ramot a gépbe tesóm most vett gx700-089 asszem naon jóó NEM MELEGSZIK!!!!!!
és neki 3Gb ram van benne és gyorsabb az enyémnél hol ott neki csak 2,0Ghz proci van benne viszon 1Gb több memo......
komolyan mondom...pá
-
integrál x3100 vagy másként gl960 vga -t lehet tuningolni bárhogyan pl gm965 ua az mint gl csak 100mhz el gyorsabb szoval gm szintre fel lehet huzni?
,
-
janos666
nagyúr
válasz
seemany3 #5528 üzenetére
Fogalmam sincs mi lehet köztük a különbség, ezért érdeklődök mindenhol hogy hol lehetne erről infókat találni. (google csak webshopokat dob ki nyeszletsemmi leírásokkal)
Azért gyanakodom a TFT panel váltakozására, mert GX600-ból van 1280x800-as és 1680x1050-as felbontású panellel szerelt tipus is, a tesztek szerint a kissebb felbontásúnak közepesen rossz, a nagy felbontásúnak kimondottan kásás a képe, ezért egyiket se vennék meg. Ami GX700 tesztet olvastam az még azt írta szép a TFT képe, de ki tudja hogy mikor a GX600-at frissítették nem cserélték-e a GX700 paneleit is ugyanannak a gyártónak a hasonló minőségű 17"-os panelére? -
janos666
nagyúr
Valaki segítsen már rajtam annyival hogy elárulja mi a különbség a GX700PX-055HU és a GX700PX-200HU notesz közt.
A gyártó oldalán abszolut semmi információ nincs az egyes tipusokról, csak egy átfogó leírás a GX700-ról. A magyar webáruházak rövid (vagy közepesen rövid) leírásai alapján ugyanaz a CPU/GPU, ugyanakkora a winchester, ugyanannyi RAM van mindkettőben. A -200 mégi 150000-rel drágább mint a -055. Gondolom újabb revízió, meg minden.ű
Ez csak azért izgat mert mikor még a -005 környékén jártak a verziók és teszteltek egyet ott túlmelegedésre panaszkodtak (3DMark közben meglassult a CPU meg ilyenek), aztán olvastam egy később keltezett tesztet ahol semmi ilyenről nem adtak jelet (a teszteredményekben se látszott hogy eldobta volna a láncot).
Szóval ha épp a két rev közt javítottak a hűtésen nagyon megérné a -200 azt 15ezres felárat. De az is lehet épphogy spóroltak valamit a belső alkatrészeken (szarabb TFT-panel vagy hasonlók...) és akkor az olcsóbb régi -055 jobb mint az új -200.
Hol lehetne ennek utánajárni? -
seemany3
tag
Hi!
Van egy MSI notim+1 pc-m.Lenne egy "érdekes" kérdésem,mégpediglen :Lehetséges e valahogy a pc-t a noti monitorjával használni?Amennyiben igen,hogyan?
-
-
janos666
nagyúr
A tipus után szereplő verzió mindíg növekvő sorrendben változik? Tehát a GX700-xxx-ben a GX700-200 később került piacra mint a GX700-090, ami szintén a GX700-60-at követte és így tovább? (mert látom mindíg párosával-3asával nönek a verziószámok, pl. 59 és 60 majdnem egyforma, csak egyikben gyorsabb CPU van, aztán a 89 90 ugyanez a kettő csak 2 helyett 3 GB RAM-al, a 200-as meg egyedül van 2GB RAM-al és a lasabbik CPU-val, de drágább mint az 59-es ugyanezekkel az alkatrészekkel)
Ezekbe a GX700-akba épített Digital TV-tunerek fogják az analóg TV-adást is, ugye? Esetleg FM rádiót?
-
Noda10
tag
válasz
hdcsaba87 #5520 üzenetére
én a következő gamekat játszottam ex610en: heroes 5, madden nfl 08, Hl 2 episode 2... ezek mind tökéletesen futnak, persze nem max részletességgel, de lehet ügyeskedni bennük és nem a legcsúnyább beállításban játszani. A Witcher nevű játék meg abszolút minimumon sem megy teljesen simán minden esetben, pedig egyáltalán nem egy szép játék...
-
janos666
nagyúr
válasz
gr.bence #5514 üzenetére
Van valami indítási paraméter ami kitolja 32Gb-ra a ramkezelést, bár sok értelme szerintem nincs mert azthiszem egy 32-bites programnak ezután is max. 1,5GB körüli mennyiséget tud majd kiosztani a windows. (64-bites win alatt még 4GB-ot is tud kezelni egy 32-bites program is, de 32-bites win alatt ez is le van korlátozva 1,5-2 giga köré, pontosan nem tudom mennyire, de 2GB-ra vagy az alá.)
-
hdcsaba87
aktív tag
Köszönöm a válaszokat.
Azt olvastam hogy az ex610esen van hdmi kimenet. Ez képes már arra hogy az 5.1 et átvigye pl egy hdmi-s erősítőre?
Ti milyen játékokkal játszotot laptopon? Hogy futnak rajta a játékok? Pl: c&c 3 elfutna egy ex610 hd2400 vagy ex600 8400m -on? -
Dyde
aktív tag
Köszi Vinenth, igy már megy
-
Vincentph
csendes tag
A 3Dmark alapból nem ismeri fel sem a CPU-t sem a VGA-t. Töltsd le ezt a [hotfixet] a futuremark honlapjáról és menni fog, üdw.
-
Dyde
aktív tag
Na ma megkaptam ex610emet nagynehezen felküzdöttem rá xpn miden drivert sztem. Megy is jol a gép, de a 3dmark03 és a 3dmark06 is megfagy rajta. az miért lehet??
-
Dyde
aktív tag
áhh sikerült!! végre van netem köszike. Már csak minden mást kell felraknomrá
)SD
-
Dyde
aktív tag
feltettem ezt a drivert és ezzel se megy nemtom miért... nem akarok vistát
-
-
Dyde
aktív tag
Srácok kéne 1 kis help :S Ma kaptam meg az msi ex610xemet felraktam xpt ok. De amit kaptam cdt hozzá driverek csakis vistához vanank. Semmi drivert nemtudtam felrakni róla. Netröl lekaptam a videokari drivert az müxik de ethernet drivert ne mtalálok :S global msiröl megprobáltam leszedni fel is rakja de akkor sem fogja fel h beledugok 1 utp kábelt a notiba és h kéne h legyen net mert nincs :S pls help me aki tud thx. Meg h honnan tudnék egyéb drivereket leszuedni.
-
gr.bence
aktív tag
még valami....
ha vennék 4Gb(2x2Gb) ramot és menne duálba, de az xp csak 3,5 ismerne fel igaz??
ha igen akkor lehet hogy majd meglepetem magam vele valakivel
-
gr.bence
aktív tag
elfelejtettem megkérdezni még hogy hol lehet megnézni azt hogy milyen modba van a ram a gépben?mert nemhiszem hogy a gyárban rögtön dual-ba nyomatták bele a 2Gb ramot
-
házimozis
tag
válasz
hdcsaba87 #5496 üzenetére
a VGA kimenetre mekkora felbontású monitort tudok rákötni?
Olyan 45-50 Kg-os 97-106cm képátlóst is.
A nagyobb készülékeknek, akkora az asztali talpuk, és tömegük, hogy lebillenének róla, ill összeroppantanák a notebookot. ... Ennyit a "rákötésről".
...
A legszutyokabb (SiS Mirage) notebook integráltVGA is tud 1920x1440et külső monitorra. A jobb VGAk, 2048x1536ot, (a képfrissítési ferkvenciának mamár nincs jelentősége, nem CRTt használunk). ... Legyen amin meg bírod jeleníteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD kijelző 15,4 i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest