- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scoobyka
addikt
válasz
házimozis #2198 üzenetére
akkor nem értem miért vettél notit...a noti arra van,hogy hordozák cippelgessék,ha meg csak otthon az asztalon van akkor meg miért nem asztali....ha munkára kell akkor meg egy barebone,Mini pc is megteszi...ha nem hurcolássza nagyon az ember,mondjuk semmi közöm hozzá...
-
házimozis
tag
-
házimozis
tag
válasz
Scoobyka #2192 üzenetére
Sztem megy tovább a gari, HA a gyárilag előírt pótalkatrészt veszed. (ja, látom hogy az)
A 6 cellásra valszeg azok nyúlnak majd, akiknek ilyen korábbi generációjú noteszük van, és pl. a sok használattól (1,5-2 év? alatt) lepusztult az eredeti.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
házimozis
tag
válasz
Scoobyka #2188 üzenetére
Helló!
Nézzük sorba:
A SCM-t nem tudom futtatni, mert valami filterezést hiányol a user32.dll-ből. Az NHC eleve követeli a NetFrame2.0-őt. Szerintem az SCM is ezért pampog, csak buta pontosan megmondani.
Egyenlőre nincs semmim, amihez kellene a MS.NetFr2 - amúgy sem vagyok odáig az ilyen buta de nagy MS utility-ért - szal csak ezért, nem tudom érdemes-e feltenni?
Amit itt olvastam az SCMről annak aplaján nem törtetek érte. (Inkább kritizálták sem mint dícsérték. A felületét már láttam, nem tetszik.)
Nálam az nView kezeli a grafikus kártyát, az ingyenes RMClock meg a procit. Ezzel elvagyok. Megaztán az biztos, hogy az nView összeugrik másik kezelőprogival ami ugyanoda nyúlkál mint ő. Azt nem néztem még, hogy egyáltalán fel lehet-e telepíteni a VGAdriver file-okat a komplett forceware nélkül? (Szerintem nem, és akkor itt az összeugrás.)
A FairCry hardverigénye mai szemmel nézve egyáltalán nem nagy. (1 barátom egy 850es Athlon procival nyomja 4x AGPn, nem akad.)
Azt mondanám az egészről, hogy ki kell választani egy (max 2, ha külön feladatra van) ilyen menedzselő alkalmazást, és a többit törölni. Csak bosszantani fognak, mert nem egyforma eljárások alapján mérnek, és szinte biztos, hogy rendszerütközést is csinálnak, ha azonos a feladatuk.
...
Fent van az Everest 4.00 is. Kb. +-1C fok türéshatáron belül egyformán mér mint a nView, vagy az RMclock, tehát 3 mérés alapján valszeg pontosak az adatok. Tovább én ezt a kérdést, nem ''ragozom'' a vason. -
Scoobyka
addikt
bár lehet,hogy csak ez az új progi miatt van,mert eddig sose volt gond.....még baromi melegben sem....pedig nyomtam már 4órát is 30fokban és nem volt ilyen...szóval nagyon fura,hogy este történt ez a 80fok....sztem a system control manager valamit félrekalkulál...
-
Scoobyka
addikt
na nekem is elérte a bűvős 80 fokos határt 2óra kemény far cry gémelés után...lehet gondok lesznek a nyáron...
-
Scoobyka
addikt
amúgy meg ti tudjátok használni ami a cd-n van....a system control managert?....mert én hiába kapcsolgattom semmi cselekményt nem találok,mintha nem történe semmi.....szóval marad a jól bevált nootebook hardver control...
-
nagynorbi
aktív tag
Találkozott már valaki ilyen problémával?:
MSI noti, LG DVD multi. A problémám az, hogy ha berakok egy lemezt, akkor a legtöbbször olyan hang jön ki az íróból, mint amikor gyermekkoromban bedugtam egy tök alsót a biciklim küllői közé. Csak akkor direkte arra törekedtem, hogy ilyen hangok jöjjenek a bringából, most pedig egy kicsit zavaró ugyan az a hang a notiból
Ha egy picit alányúlok (odatámasztom alá az ujjamat), akkor megszűnik a hang.
Gari?
Üdv.: -
házimozis
tag
2 virus és 2 spyware keresőt használok. (paranoia? ...Az lehet, de üldöznek is!
) És Operával netezem, ...5 éve. (csakhamuszály IE)
Virnya nem volt, a kémsűtiket lezúzom rendszeresen. ...1xüen nem indult el IEben Javas alkalmazás, egyáltalán a mediaplayer, és az MSinfo sem. (ilyen hiba?) Frissítő wintelepítés kijavította. -
btomi86
csendes tag
Bocs, elírtam, L735-ös a noti....
-
btomi86
csendes tag
Sziasztok!
Kb 2 hónapja vettem egy L725-ös laptopot. Mostanában el kezdett sz*rakodni, ez annyiból áll, hogy ha meg van terhelve a gép, - játszok, vagy több progi fut egyszerre - akkor gondol egyet és felvillant egy kék képenyőt a Windows, és újra indul a gép, a windows pedig azt írja ki, hogy a rendszer kritikus hiba után indult újra. Ha küldök hibajelentést, akkor elirányítanak agy oldalra, ahol közlik, hogy a problémára nincs megoldás... Szerintetek ezen lehet segíteni egy szimlpa win újrarakással, vagy inkább keressem fel a szervízt sürgős ütemben?
Jah, és mostanában egyre gyakrabban csinálja ezt.
Előre is köszönöm a segítséget!
[Szerkesztve] -
házimozis
tag
nVidia driver kérdés:
Tanulmányozva a dolgot a figyelmetekbe ajánlom, hogy a kompatibilitási listát (a telepítő setup.ini-jében benne van) le kell ellenőrizni mielőtt mindenféle 100.xx ForceWaret telepíteni kezd bárki.
Ugyanis nVidiáéknál a verziószámok növekedése nem jelenti azt, hogy az újabb az, minden korábbi kártyával kompatibilis. Így kellemetlen meglepetések érhetik az embert.
Letöltöttem pár forcewaret, és bizony nem GO kompatibilis a háromnegyede. Nem is futtatom. Arról nem beszélve, hogy jórészük nem international verzió. ( =nincs .hu támogatás sem.) Talán a 97... valami, és a 100.85 a go kompatibilis, de ezek sem tudnak magyarul.)
Namost MSI megközelítésben a következőt csináltam:
Feltelepítettem a LiveUpdate3.81et. Nem szeretem az ilyen ''zsebemben túrkáló'' on-line progikat, de egy kísérletet megér. Felviszi a gépet az MSI support lapjára, ahol az azonosító adatok kiolvasása alapján tesz ajánlatott a frissítésekre!
pl. A gépemen januári BIOS van. (7.01) Létezik már 7.04 is, azonban ezt on-line fel sem ajánlja a support, sőt egyáltalán nem ajánl fel bios update lehetőséget (menűpont) sem. Van némi MSI utility - kinek mi kell - letölthetően, és - most jön a lényeg - 5db VGA driver! Ezeket nyilván tesztelte a gyártó go7600ra, ezért meri ajánlani.
Gondolom a többi MSI notesznél is típus-specifikusan mutatja meg a LiveUpdate, hogy mi az ami tesztelt arra a gépre, tehát nem fog galibát okozni. Ergo amit nem ajánl a gyártó a típuslistán, azt nem kell frissíteni. Lehet ugyan, de az eredménye kétséges. 90% hogy teljesítménybeli növekedést nem hoz, viszont a rendszerstabilitást - inkompatibilis driver - jól megzavarja.
..Nem beszélve arról, hogy magunknak csinálunk vele + munkát. (régi driver vissza)
[Szerkesztve] -
házimozis
tag
válasz
Scoobyka #2175 üzenetére
Kontráznék.
A sokat citált notebookcheck oldalán levő mobilproci teljesítmény ranglistán látható adatok, (TL52 vs.TL56) még 12% többletet sem mutatnak. (átlag talán 7-9%) Ezt vizuálisan meg sem lehet érezni. (Ahhoz minimum 30% kellene, asztali tapasztalatból tudom)
...Másrészről a 677 nem a különösen alacsony üzemi hőmérsékletéről híres. Túlhajtva? -
dannynet
tag
válasz
Scoobyka #2175 üzenetére
Lehetni biztos lehet, vannak erre Windows alól működő programok.
Azonban felhívnám a figyelmedet, hogy egy elbaltázott próbálkozás után nem lehet resetelni a BIOS-t, sőt ha az integrált CMOS megsérül, akkor lehet kukázni az alaplapot, tehát garantált a százezer forintos javítási költség. Véleményem szerint a 12%-nyi elérhető ,,teljesítménytöbblet'' nem éri meg a hordozható számítógép megbízható működésének kockáztatását, esetleges tönkremenését.
[Szerkesztve] -
Scoobyka
addikt
lenne egy olyan kérdésem,hogy lehet-e kicsit húzni a procit...m677-esem van és 1,6os proccal...na ezt mondjuk 1,8-ra lehet rakni biztonságosan?
-
törölt tag
-
SzGee
aktív tag
válasz
#16820480 #2172 üzenetére
köszi, gondolod hogy ilyen egyszerű lenne a dolog? mindenesetre megpróbálom megfogadni a tanácsodat, aztán meglátjuk, hogyan sikerül megvalósítani a gyakorlatban
ezt a szöveget így gépeltem, és tényleg, most nem ugrott a kurzor, lehet hogy tényleg ekkora lamer lennék?
bocs a hüle kérdésért, de most van elősör noti a kezem alatt, és nem tudtam mire vélni a dolgot -
törölt tag
pofonegyszerű
a kezed hozzáért a tapipadhoz gépelés közben, és attól ugrik el a kurzor, persze oda, ahol az egér van, mert gyakorlatilag egy kattintásnak veszi az érintést. erre megoldás ha letiltod a tapipadot (Fn + F3), vagy megtanulsz úgy gépelni, hogy ne érjen le a csuklód.
-
SzGee
aktív tag
na ide is bemásolom, hátha itt előbb olvassák:
nemrég vettem notit, olyan problémám van vele, hogyha gépelek egy szöveget (pld itt a prohardveren egy hozzászólást), akkor néha felugrik a cursor 2-3 sort (általában oda, ahol épp az egérnek a mutatója van) és onnan folytatja a szöveg bevitelét, ami marha idegesítő, mert nem szoktam nézni, mit gépelek, és csak akkor veszem észre, ha már 2 sort begépeltem...
szerintetek mi lehet a gáz?
a noti egy MSI S270, acompos verzió
próbáltam már 2 különböző windows-t felrakni rá, de mindkettőnél produkálta ezt
ja és Word-be is csinálja, illetve néha magától kijelöli a curzortól balra lévő szöveget, majd ugye ha gépelek tovább egyből ki is törli a kijelölt részt
mit tudok tenni? valamilyen egér drivert kéne szerezni vagy rossz a noti?? -
csabika999
csendes tag
sheratan & gege997: Köszi az infót, úgy néz ki ez lesz az első notebookom: [link]
-
gege997
csendes tag
válasz
csabika999 #2162 üzenetére
Az alt mellett(balra) van a hosszú í.
S217 alapzaj jelleggel sípol, nekem nem függ sem az órajeltől, sem winyóaktivitástól sem mástól, teljesen random, de mindig ott van(kivéve ha lenémítom). Fülhallgatóval néha zavaró egy kicsit, úgy jobban hallható. -
törölt tag
válasz
Scoobyka #2166 üzenetére
meghallgattam egy hot cpu tester társaságában: most alapjáraton nem hallatszik semmit. ha fut a cpu-z meg a hot cupu tester, akkor 800-on hallani valami nagyon halk, magas hangú búgás, de csak akkor ha ráteszem a fülem a billentyűzetre. 1600-on megszűnik.
nem tudom ez az-e, amire gondolsz. -
Scoobyka
addikt
érdeklődnék,hogy másnak is van olyan,hogy ha a procit felkapcsolja 800-ról 1,6-ra akkor olyan kis hülye hang keletkezik(vmi freki hang)..,de nem a ventilátor zúgására gondolok,mert azzonal lehet hallani amint felkapcsolom...,de ha 800on megy akkor siri csend....
Kérdezem ezt 677-es 673-as tulajoktól elsősorban....bocs,ha nem pontosan tettem fel a kérdésemet... -
bonat
senior tag
szeritetek is le fognak menni az árak az új 965-ös megjenés után??
-
törölt tag
válasz
csabika999 #2162 üzenetére
most így hirtelen német billentyűzettel találtam, de azon a bal alt és a space közt van a plusz gomb, így gondolom a í-t oda teszik a magyaron.
[link] -
csabika999
csendes tag
Sziasztok!
Egy S271X tulaj meg tudná mondani, hogy a hosszú ''í'' betű hol van a billentyűzeten?
Esetleg egy képet tudnátok linkelni a magyar billentyűzetről?
Köszi! -
-
Club
őstag
Most én vagyok hülye, vagy valóban a gyári egyszerű driveren kívül nincs normális új VGA driver a 673-as megabook-hoz??
Az nvidia oldaláról leszedve a Go7800/7900-est sem jó, meg a sima 7-es sorozathoz való sem.
GO 7400 Turbocache-el akkor most maradjon a gyári sima?
Ez elég problémás így... -
törölt tag
válasz
nagynorbi #2066 üzenetére
már igen régen kérdezted, de itt a válasz rá:
''Érdekes megoldás a PowerXPress, amely lehetővé teszi, hogy – tipikusan a konnektorosról akkumulátoros táplálásra váltáskor, vagy fordítva – a külön grafikus processzor szerepét a szerényebb képességű, de kisebb fogyasztású integrált mag vegye át, mégpedig dinamikusan, bootolás nélkül.''
az új AMD platformban már modbios se kell hozzábővebben: [link]
-
kiserika
csendes tag
válasz
BioNiCMaN #2154 üzenetére
Szia!
A már párszor belinkelt oldalon van/nak ilyen melegedési /hőtérképek/
pl itt van az s262
''Warmth
The temperature emissions remain in the idle operation without considerable remarkablenesses. With continuous load the right part of the Megabook, the keyboard and the areas near the air entrances and exits heat up clearly.''
képek:
[link]
[link] -
házimozis
tag
válasz
BioNiCMaN #2154 üzenetére
''Hűvös'' notebook integrált VGAval létezik. Dedikáltal akkor ha az downclokolt, vagy Thinkpad.
Pl. a főnököm R60-asa (x1400/128) kifejezetten okés. Ami nem az, az az ára. (360k) Jó, hogy ''stainless steel'', 15''-on 1400as felbontást is tud - naon ott van - de a tartozékok ára stb..Ha nem ''heavy duty'' célra kell akkor nem éri meg.
A Sempronnok közül csak a Keene kódjelű 3200~3600+ új típusok kezelik a PowerNowt (beony!) A korábbi 3200~3400asok (nem tudom a CPU kódnevét - wikipediázni tessék) nem. Ergo max órajelen és feszen fognak fűteni, mint a Celeronok. Olvasmányaim szerint a Turionok (x2 is) adataik ellenére jobban melegednek.
A CPU és a VGA adja a melegedés javát. És meglepő, de a hálózati kártya(ák) is tudnak fűteni mint állat! (tiltom is ha nem kell) Természetesen, akkuidő mínuszt is okoz mindhárom.
A Centrino-Duo az nem processzor, hanem egy technológia. Ha a CPU és a hálókari IS intel, akkor Centrinoznak. Proci az Core v. Core2 Duo lehet. A gyártó ezexerint matricáz.
Igen a mai teljesítményű notebook hardverek esetén, szinte kötelező valamilyen dinamikus (terheléskövető) erőforrás menedzselés a gépre, különben kampec lehhet hamar. Sajna az XP(SP2) még nem volt annyira fejlett ezen fícsörökben (a Vistát ebben nem ismerem) tehát oda kell figyelni nem csak a vas kiválasztásásra, hanem a konfigra installra is.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BioNiCMaN
addikt
válasz
házimozis #2151 üzenetére
Annyit tudok elmondani az ASUS-ról, hogy visszavettem az órajelet 1600MHz-re, a feszültséget 1.00-ra, így most 66°-ot produkál a proci, ami azért elég kellemes a 93°-hoz képest.
Azt is felvetettem asszonynak, hogy mi lenne, ha ugyanekkorára cserélnénk az ASUS-t, csak valami hűvösebbre.Mondjuk nekem is jobban tetszene a 12''-os laptop, úgy látom ezt a témát jobban körül kell járnom.
Szal a Turion ugyanúgy melegszik, mint a Sempron, vagy a Centrino Duo?
[Szerkesztve] -
gege997
csendes tag
válasz
házimozis #2151 üzenetére
MSI S217 melegedés : én alapból dinamikus órajellel használom, netezés, filmezés közben langyos(GPU-csuklótámasz bal oldala, winyo csuklótámasz jobb oldala, proci bill, jobb oldala). Folyamatos játék(WoW) mellett melegszik rendesen, a 270-em tavaj nyáron kánikulában igy halt meg(betáp részben valami, nem töltött, nem ment adapterröl csak akksiról)... Ebböl lett a 271 gariban. Szóval az ilyen ''extrém'' terheléssel meleg idöben vigyázni kell, egyébként nem gáz. A fém ház elég sokat dob a hűtésen egy müanyaghoz képest.
-
Charonis
csendes tag
válasz
házimozis #2142 üzenetére
NA megvan az első apró furcsaság a 1022-essel. Elég csak ránéznem a felfele gombra, olyan érzékeny. Picit hozzáérek, és olyan, mintha lenyomtam volna...
Más:
Intel 2200-as B/G wifi vezérlő van a 1032-esemben és valahogy szeretném felerősíttetni az antenna teljesítményét, mert olyan környezetben használom, hogy elég gyengén muzsikál.
Bele lehet ebbe valahol kotorni?
(Aksis idő wlan mellett nem számít) -
házimozis
tag
válasz
BioNiCMaN #2146 üzenetére
...Leginkább eléggé. (mármint melexenek)
Ezekkel a típusokkal nem, de MSI 262essel (az Coreduo, a többi ua.) van némi felületes (szó szerint) tapasztalatom. Alapjáraton ketyegtetve rajta egy XPt, bizony eléggé meleg volt, összvetve egy mellette ugyanúgy ketyegő Asus, vagy Thinkpad, és FuSi géppel szemben.
Szerintem Budapest összes pláza pultján levő notebookját összefogdostam, az fix.
Iszonyat picike a 12'' gép ahhoz, hogy érdemben hűteni lehessen. Valahol láttam fotókat szétszedve ilyenről (262), fizikai képtelenség ott bármi hűtés-truvájt elődani a méretek miatt. Ahol viszont ilyen gép kell (utazás közben stb.) ott nincs mese. -
házimozis
tag
15,4en a 1280x800al lehet élni. 17''on a 1680 az - nekem - bolhacirkusz, a 1440x900 épp jó. Ha neten nyomul vele az Nber kifejezetten hasznos, mert csak vertikálisan kell görgetni, horizontálisan minden (a 95%) kifér.( Asztalin 1280x1024ben hasítok)
Játszani valóban nem kis méret a 17 olyan közelről, mint neten vagy officeban, de eljebb van a felbontás-határ.
Ahogy olvastam az akku-üzemidő adatokat itt a fórumon, és tapasztalom az eltérés a két kijelző miatt jelentéktelen. Mindekettőn 95-105 perc között fut. Még nem teszteletem le, hogy tök minimál hardverállásban mennyit megy, de kezdetnek az RMClock írt már 1h55p-t is. Nyilván a futtatott alakalmazások után újraszámol menet közben. Stoperrel még nem mértem igaz-e amit kiír.
Ha ennyire akkuidő kell, akkor az a gép csak integrált VGAs lehet.
Iszonyat sok gépteszt van itt, [link] érdemes összehasonlításokat tenni. De előre mondom, dedikált VGAval nincsenek akku-csodák. Viszont az MXM2 foglalat eleve úgy van kialakítva, hogy a dedikált kártya a jövőben képes legyen 512MB saját memória kezelésére is. Mikor ez a korszak elérkezik, addigra a mai alaplapi integrált gépek már rég WEEE szerint lesznek kezelve. (=bontó)
[Szerkesztve] -
házimozis
tag
néztem azt a gépet is...
Negyed évig olvastam minden márkatopikot itt a ph-n, mielőtt gépet vettem.
Annyit tudok, hogy általában Asus-t telepíteni botrány. Nézd meg a supportjukat, 48(+) driver van minden kis kütyühöz rajta. A gyakorlott felhasználók is vergődnek vele.
Az optikai meghajtóikkal sok a gond. A magyar szerviz-képviselet egy rémregény (valahol Szigetszentmiklóson vannak - magyarul alig beszéltek (franciául) - és a hibásan beérkezett gépek között cserégetik(ték) az alkatrészeket, mert az nem érkezik.) Talán már változott a helyzet.
Az MSI szervize is kifogásolható az igaz. (Rikvest) Viszont a géptelepítés (FreeDos-al szállított gépre) egyszerűbb, annyi a driver amennyi a hardverhez kell. (10-12 db) Álatalában a gép, ha az első hónapot túléli, akkor lábon marad.
Láttam (klippen) MSI teszteket. [link] az ütés-verés helyett az elektronikai minőségellenőrzésre kellen figyelmet fordítani inkább. De, ha a hp számára beszállítonak jó az MSI, akkor azért olyan ratyi nem lehet.
Külalak izlés kérdése. Az ezüstös burkolaton nem annyira látszik meg a zsírosodás by tenyér, viszont kopik(hat) a festés. A fekete elég komor.
Ár: Amiből nagy a raktárkészlet azt leárazzák, hogy be ne regadjon. Ez a kristály dolog nem igazán jött be. A hardver jó, de sokan idegenkednek a giccsesnek mondható megjelenéstől. Ha valaki ettől el tud tekinteni, akkor megfontolandő a 677-015. -
bonat
senior tag
Másikk nagy dilemmám a kijelző mérete......
Mert ugye az MSI 17-es....az Asus 15,4-es....
így mindíg kombinálok hogy meik is lenne jbbb.......
-a nagyobb...az hasznos...te többet vesz el az aksi ideéből......
-a kisebb meg nem olyan gáz...mert 15,4-es a notikban a legtöbb......és több aksi időm lenne vele.......
Hát nemtuom......
Mielőtt az Asus bejött volna a képbe persze akkor meg az M655...és L735 között dilemmázam..... -
házimozis
tag
Én meg korrigálnék, mert benéztem a T5600 TDPjét. Az helyesen 34W. (a VT a 25W)
Így elvileg valóban ő eszik több villanyt, valójában azonban az intel energiagazdálkodása valszeg fejletteb, ill. ehhez írnak több (jobb) ilyen kezelőprogit.
Az asztali gépem (MSI gyártott hp) AMDs, ahogy az imént említett öreg net-talicskám is AMD. Ergo AMD szimpatizánsnak vagyok mondható, azonban a notesz piacon jobban igazodnak - ma még - az intel hardvereihez. Mivel nincs minden évben pénzem saját zsebből noteszt venni - ezért a ''ma'' jobbat választottam. Az AMD fejklődőképességhez kétség nem fér. -
bonat
senior tag
hát én mos meg....észrevettem..hogy Asus F3T-t ugyanolyan áron vehetek...mint MSI L735-öt......
az Asus-ba nagyobb a vinyó..160Gb-os...
más dolgaik megegyeznek ugyláttam....
ehhez tud valaki mondani valamit.......hogy Asus így..meg úgy????
és én most azt nem értem...hogy az M677 mért drágább mint az L735.......25-30k az árkülönbség..hanem tőbb
[Szerkesztve] -
Barto
aktív tag
válasz
házimozis #2137 üzenetére
Abszolút igazad van, mert elkövettem azt a hibát, hogy benne lévő tpusoknak nem néztem konkrétan utána. csak annyit figyeltem meg X2 ill. C2D, de hogy melyikek azokat nem. Illetve amikor a 677 015-nek néztem utána mindenhol, a crystal edition felirat jött, de a benne lévő cuccokról nem nagyon találtam leírást... Vagy volt ami be sem jött, mondjuk ez a céges net hibája. Mivel nekem 677-005HU van ezért merészeltem tippelgetni, hogy mi lehet benne. Bocsi mindenkitől, kicsit kapkodtam.
-
házimozis
tag
Thomasdotb & Utopista
Ellenőrizni kellene, hogy bios-Oprendszer-PowerNow(vagy bármi procikezelőnek hívott ilyesmi) viszonylatban melyik mit állít be. Gyanítom, hogy a három ellentmond egymásnak, még mindíg.
Ez a biosfrissítés itt mánia a ph-n?
Van egy 10 éves alaplapom, csak netezik ma már. Na azon kellett frissíteni. Már azon is lehetett win alól! (gigabyte, hibátlanul)
3 hónapos biosok, nehogymár ne tudjanak kezelni 10 éve alapkövetelménynek számító feladatot. Install és konfig a kulcsszó, az eeprom hazavágás előtt.
Muad-dib
Milyen célra kell? Bár a jelöltekből látom. Olvass vissza, itt a válasz a kérdéseidre a topikban.
Cipelés: munka miatt cipeltem 15'' Thinkpad-et többször. Most néha viszem a 745öt. Ugyanolyan a hordár-fíling.
Barto
Bocs korrigálnék:
pl. a 745ben is gigabites a hálókari, ahogy a - szerintem - ritka izléstelen Crystalban (015) is. a vinyóméret is eltér a két 677 között. A 745ben nem azonos oldalon van a betáp és a VGA a lapon. Tán ettől nem tud +90C(up) fokot üzem közben, (mint a 677) ergo pont az intel fogyaszt kevesebbet.
Elvben a T5600 (TDP 25W) cca. 20% nagyobb teljesítményű mint a TL-52, és (meglepő de ) a TL-56. (TDP 31-33W)
Forrás: [link]
[Szerkesztve] -
Barto
aktív tag
válasz
Muad-Dib #2134 üzenetére
Nézegettem a leírásokat, szinte ugyan az a két gép. Egy valami feltünt: Az M677-015Hu az a Crystal Edition? Ha igen, akkor egy kérdés, hogy fontos, hogy azért fizess plussz pénzeket mert van rajta 130 db Swarowsky (ezt lehet rosszul írtam, bocsi) kristály? Ha m677 akkor lehet 005-is, 002 is. Mondom, szinte ugyan a két gép. Az L745-os nél pedig a nagy kijelző miatt az akksi fog könnyebben merülni, plusz a Intel Core 2 duo procija kicsival többet eszik, mint az AMD Turion64 x2. És teljesítménybéen szinte i9smét alig különböznek. Plussz a méret beli különbség.
-
Muad-Dib
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék notebook-ot venni, kinéztem 2 MSI modeltt és szeretném róla kikérni a véleményeteket.
MSI M677X-015HU
MSI L745-074
http://depo.hu/termek/notebook-ok/msi/msi_m677x-015hu_217c103405.html
http://depo.hu/termek/notebook-ok/msi/msi_l745-074_217c105928.html
Ez lenne az első laptop-om.
Milyen tapasztalataitok vannak az MSI-ről? Előnyők/hátrányok? -
Thomasdotb
csendes tag
Közbe, restart után megint előjött a bibi.
Pedig most ki van lőve a biosos energiagazdálkodás. -
Utopista
tag
válasz
Thomasdotb #2129 üzenetére
Köszi. Én csak a 2. opciót állítottam Disabledre. Nem gondoltam volna, hogy a Power Now opció felelős a kijelzőért is! De ezt miért nem lehet külön kezelni
-
csibor
addikt
válasz
Thomasdotb #2125 üzenetére
XP alatt sem sokkal jobb a helyzet.Esetleg bios frissités?
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
Thomasdotb #2129 üzenetére
Ha így cselekszik, akkor mindig max szorzóval és fesszel fog menni a proci és a memók is.
Ez pedig rontja az akksis üzemidőt.
(ha csak nem használ pl RMClock-ot)
Üdv.:
[Szerkesztve] -
Utopista
tag
válasz
Thomasdotb #2127 üzenetére
Helló.
Nekem u.a. a problémám, mint neked volt! Kijelző nem kapcsol vissza, a le/felhajtást követően. Én nem találtam a BIOS-ban ilyen beállítást, ami megoldaná! Mit állítottál át pontosan? Talán ápgrédelnem kellene a BIOS-t, mert láttam, hogy van valami Vista verzió, talán az megoldaná!
üdv. -
házimozis
tag
válasz
Thomasdotb #2125 üzenetére
Üdv!
A BIOS energiagazdálkodás és az op.rendszer energiagazdálkodás jól össze tud ugrani egymással - első körben ennek mennék utána. Már (még?) XPn is lehet velük csodákat csinálni, főleg hibernálás móddal. (nem is használom) -
Thomasdotb
csendes tag
Sziasztok!
Én is beléptem az msi tulajdonosok boldogk körébe
Beszereztem egy L735x-et az IPON-tól aminek másnap tönkrement a kijelzője, voltak rajta szép csíkok meg foltok de más semmi
Első adandó alkalommal vissza is vittem, történt ez délbe ők átvették, megnézték, majd közösen megállapítottuk hogy akkor ez bizony csere lesz .1 óra múlva már hívtak is hogy mehetek az újjért.
Ezúton is respect az IPON-nak kevés helyen megy ilyen gördülékenyen az ügyintézés.
A gép remekel pont úgy teljesít ahogy elvártam.
Ámbár van vele egy ''apró'' problémám ha lehajtom a kijelzőt és a vista be van állítva, hogy alvó módba lépjen akkor egyszerűen kék halált produkál. Ha beállítom, hogy ne legyen művelet a kijelző lecsukásakor akkor pedig kikapcsolja a kijelzőt és nem hajlandó visszakapcsolni.
Csak a kikapcsolás segít.
Ha valakinek van vmi ötlete a probléma megoldását illetően kérem ossza meg velem.
Kissé kezd bosszantóvá válni dolog, mondjuk gyanítom hogy a Vista a ludas de hátha nem.
A tippeket megköszönném.
Üdv:
Thomasdotb
[Szerkesztve] -
zsemle80
csendes tag
válasz
Utopista #2122 üzenetére
Igen,megaztán az X1600-ra mindig azt hallom,és jópár oldallal előrébb írják is az emberek hogy kissé melegebb a helyzet az ATI-nál... szerintem ezért inkább Nvidia...
Meg saját tapasztalatból is,mert a vadiúj játékok is nyugisan elmennek rajta,minden vicc nélkül!
Valaki írta hogy milyen az L735-ös akksija...mivel nekem az van,így bátran nyilatkozhatomúl vagyok az első töltési cikluson,és a gép nekem kibír 1:53percet úgy,hogy fel van maxra szorozva a kijelző!Ajánlom(ráadásul a - valaószínűleg - nagy méretéből adódóan sokszor jobb a hűtése is!)
-
Utopista
tag
válasz
házimozis #2121 üzenetére
Tapipad driver nálam szintén nem található.
Az új Nvidia kezelőfelület nem tudom miért ennyire szánalmas, baromira nem gyün be. Előrelépést nem viszont baromi nagy visszalépést látok benne. Legalább a választási lehetőséget meghagyhatták volna a régi és az új keelőfelület között, ahogy az egyes verzsönöknél volt. Az meg, hogy az Nvidia hivatalosan nem támogatja a Go 7600-as GPU típust egy kicsit kiakasztott. Mindig a www.laptopvideo2go.com oldalról kell leszednem hozzá valamit.
A GTR2-vel mért hőmérsékleti eredményeid szerintem nem dúrvák, langyos kategória -
házimozis
tag
üdv Nberek!
Taccspad tipp:
http://www.elantech.com.tw/003/pro.aspx
Legalább is ennek e drivere van fent az MSI lapján a legtöbb most futó típusnál. (a régebbihez tán van archívum) Azonban vannak olyan típusok (az L745 is ilyen) amihez sem a support, sem a driverCD nem ad drivert. Letölthető a gyártótól, de pár extra fícsörön kívül mást nincs benne. (és angol)
Eggen, az XP is ''HID szabványos mutatóeszköznek'' teszi fel a saját készletéből.
Go7600 vs. X1600
[link]
A teljesítmény különbség kuki. Az árkülönbség sem a kártyából adódik, hanem, hogy az X1600 gyakrabban párosul AMD cpuval, (meg sata nélküli chipsettel) mert egy cég ugyi. Míg intel cpu mentén, gyakoribb a Go,Vvszont itt, más a többi fícsör. (+péz) Illetve azt is meg kell nézni, milyen kategóriás gépbe teszik melyik típust.
Intő jel, hogy a hp például brutál downclockolja az X1600ast hivatkozva arra, hogy üzleti felhasználású a gép, de gyanítom, hogy a (túl)melegedés a valós ok. (12/5 pixel/pipeline, míg a Go7.6 az csak 8/5) Ezért nem vettem meg a hp 9420at, pedig az múúrvajó gép.
Bájdövéj megkergettem a vasam a GTR2 nevű hardverzabáló játékkal. Nos cpu 68, gpu 72 fokot lehet csinálni, (high, nem full) grafikával. A kép viszont pazar.
Viszont az nVidia kezelőfelület készítők, elmehetnének az ATihoz tanulni. Biztos bennem van a hiba, de hetek alatt alig bírom megszokni az nview felületét főleg, hogy a gyorsmenükben másként nevez funkciókat, mint azok tulajdonlapján. A Catalystot 2 perc alatt felfogtam. -
Utopista
tag
Szevasztok.
Aki GeForce Go 7600-as GPU-val rendelkezik és Vistát használ és esetleg TV-t is csatlakoztatott a géphez legyenszives írja meg, hogy milyen VGA drivert használ, mert nálam a tetü TV-t nem akarja felismerni!
üdv. -
bonat
senior tag
sziasztok
Láttam MSI-be elég sok-ba vagy 7600-os gpu van vagy X1600-as.....
sok tesztet átnéztem és kb egy szintre sorolták a kettőt.
közel ugyanannyi pontot kaptan mindenütt.
De az árkülönbség a 2 között kb 25-30k!
Megéri szerintetek a 7600ennyi pluz pénzt???? -
törölt tag
válasz
Scoobyka #2112 üzenetére
hát, ez már csak így van... mivel ezek nem felső kategóriás notik, így gyorsabban esik az áruk. én az m673-at 225ezerért vettem, de mostmár lehet kapni 197-ért is. ráadásul már lehet hasonló árban kapni X2-vel szerelt S271-et, szóval ha most vennék, akkor igen gondolkoznom kéne melyiket (eredetileg 12''-ost akartam).
de sztem inkább használd egészséggel, és örülj neki, hogy van -
Scoobyka
addikt
egy hó alatt megint esett a 677x-002-es ára...
én még 254ért vettem,most már 249ért kapható...
-
Charonis
csendes tag
Van valaki itt, aki tudja, hogy milyen gyártmányú a 1022 (s425)-ös noti touchpadja, vagy van hozzá drivere?
(A win alapból csak ps2 egérnek látja.Persze megy így is, de jobban örülnék, ha lenne sajátja.)
Egy 1032 (M645) már van a családban, és ahhoz egy alps pointing device néven futott a dolog. A 1012-es azt hiszem synaptics.
(Egyébként én voltam, akinek rögtön az elején alaplaphibás volt a gépem, és cserélni kellett. Azóta napi rendszerességgel használom és semmi gondja, ezért is maradtunk a köv. gép választásakor az MSI-nél.) -
-
MkrG
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Msi S270 notebookot. Letezik ,hogy a Vistas driver ellatottsag ilyan gyenge.Csak az Audio es Wlan driver-t talaltam amibol a Wlan driver nem is jo.
A tobbi eszkozhoz felment az Xp driverei.
Viszont az Amd K8 driver-t nem talalok.
Masik a Wlan-ha bekapcsolom akkor zold a led ha ketszer nyomom meg akkor kek.Van valami kulonbseg a mukodeseben ilyenkor.
Persze az angol nyelvu hasznalati utasitasban nincs szo rola. -
nagynorbi
aktív tag
válasz
hyperspace #2105 üzenetére
Attól függ, hogy milyen beállításokkal. Fullra terhelve, és max fényerő mellett biztosan lemerül fél óra alatt (pl játék). De egy filmet végig tudsz vele nézni 4-es szorzóval.
Nem látnám értelmét 12''-es notiba geforce karikat tenni, de annyira nem ismerem az összes típust, hogy tutira mondjam neked, hogy van-e ilyen, vagy nincs. (most pesze nem az integrált karikról beszélek)
hyperspace
őstag
válasz
nagynorbi #2103 üzenetére
szia. azert kerdeztem, mert egy ilyet tervezek, es egy szamitogepboltban dolgozo haverom mondta, hogy egy csavo is nemreg vett egy ilyet es fel orat birja az ove... remelem ez nem igaz.
egy masik olyan kerdesem is lenne, megpedig hogy egy 12''os notiba is raknak geforce karikat? vagy abba csak integraltat? -
nagynorbi
aktív tag
válasz
hyperspace #2102 üzenetére
Kb.: 1,5 órát
hyperspace
őstag
mennyit birja az L735os akksija. 17''....
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- BestBuy topik
- Nintendo Switch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest