Új hozzászólás Aktív témák
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
spyduck #7541 üzenetére
Nekem az MSI PR210 notim abszolút nem minőségtelen anyagokból van. Szóval kikérem magamnak hogy minden msi gagyi anyagokból készül! Az üzleti szériás gépeket mindig nagyon frankón összerakják, hogy még 5 év múlva is noti lesz. MSI-nél ugye a P széria az üzleti. Igaz, ezek drágábbak, de nem zörög, nem zúg, nem forrósodik (pedig AMD), nem hal meg minden előjel nélkül. Egyébként meg az MSI nem kommersz. ECS, FuSi, olcsóbb albacompok, teszkós notebookok, na azok kommerszek. Amúgy meg a vásárlással csak az szívja meg, aki úgy vesz notit hogy előtte nem olvasott utána a választott típusnak
A lényeg nem az hogy 300ezerért vegyél notebookot, hanem hogy tájékozódj!
-
guti86
tag
válasz
spyduck #7541 üzenetére
részben egyetértek veled, mert tényleg nem a legjobb minőségi anyagból van összerakva az msi, pl ami az enyém is a gx610 ( december óta van meg, ami zavaró h néha zörög, bár hűtőpaddal annyira nem melegszik ), de teljesen jó szándékból kérdezném h ilyen tudású és árú notit mit ajánlanál? milyen márka és típus?
És lenne egy kérdesen ha vki tudja légyszi írja meg h ez a típus mennyi ramot tud kezelni? jelenleg 2giga van, de vhol azt olvastam h max ennyi.. nem nagyon hiszem.. -
chaval
tag
válasz
spyduck #7503 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani hogy az úgymond minőségiben is ott van a feketeleves lehetősége, éppúgy mint a másik kategóriában... a vásárlás mindneképpen szerencse függvénye.... elvégre vehetsz egy úgymond "gagyi szériából" olyat ami még 5 év múlva is gép lesz, meg vehetsz olyat is hogy "hűde minőségi" és 2 hét múlva viszed vissza...
Meg mindenkinél más az értékrend..tapasztalat, elhivatottság, hasonló márkájú mosógép, vagy elektromos borotva
Jó lényegesen számíthat egy support....elsősorban driverek beszerzését illetőleg (Asus-ra nehézkes és lassú folyamat....) Persze számít a szervízháttér, de csak akkor ha lett vele gubanc...de azt mondom ne legyenÉn végül Msi-t vettem, előtte nézegettem sokmindent. Az az érdekes hogy elfogult voltam az Msi-vel szemben....jó nemsok idő telt el, azóta hogy megvettem, de eddig nem csalódtam benne. Bízom benne hogy a késöbbiekben sem fogok.
Nekem erős gép kellett, de asztali nem jöhetet szóba....viszont fél milióm sem volt erre a célra.... Sok rosszat olvastam már én is MSI-ről, de akiket ismerek hogy msi-jük van, mind elégedett....Ha már itt tartunk mi szerinted a legjobb választás?
-
jayjay
tag
válasz
spyduck #7464 üzenetére
Sztem az ajánlott Notebook-ok jók, de majdnem másfélszer-kétszer olyan drága mindegyik, mint egy azonos tudású, alkatrészű pl Acer, MSI Notebookok.Mint többszörös Acer-rel dolgozó ember sztem nem rosszak és úgyis gyorsan cserélgeti az ember őket, mert mindig elavultak , és egyre lassabbak lesznek.
Pl sosem vennék Almát, mert felesleges pénzkidobásnak tartom.
Ez az én véleményem.
Azért lennék itt, hogy egyy hdmi kivezetéssel is rendelkező Notebook-ot keressek, amivel még játszani is lehet.A 8000-es(8100,8300, stb) , esetlegesen 9000-es széria mivel lenne jobb a régebbi 7000-es szériánál?Olvasgattam, hogy érdemesebb lenne inkább ezeket megvenni.
Az új Amd-s procikat TL-60-...ajánlja e valaki?
A felsorolt GPU-k közül mi lenne az erősorrend?
8600GT
3650
3470
9500
2600
Az általad belinkelt táblázat szerint a 9500GS erősebb, mint a 8600GT.
Kb 250eFt-ot szánok az új Notebook-omra, és ezeket találtam.
Toshiba Satellite A300D-13A
Toshiba Satellite A300D-13Y
Acer Aspire 5920G-832G32MN T8300 2400 15,4Zoll 320GB 2GB Vista Home Premium NVidia GeForce 8600M 25
A prohardveren is megemlített MSI GX600-as árban! nagyon vonzónak tűnik.[link]
Esetleg tudna valaki ezeknél jobbakatt ajánlani? -
baree99
csendes tag
-
chriskross
aktív tag
válasz
spyduck #5958 üzenetére
Maga az xp...aztán jöhet a sok kacat utána...az összes mostani szoftveremet kb 2óra alatt rakom fel az állítgatásokkal együtt. Ennyire nem fontos a hang mostanában, ezért szeretnék egy MÁSIK megoldást. Nem szeretném 201× is felrakni az xp-t. Ráadásul rühellem, ha egy vki újrarakja a rendszert egy ilyen kis ló***sz hiba miatt. Nem hiszem, hogy nincs más megoldás rá. Ha mégsincs, akkor inkább visszarakom a régi BIOS-t minthogy xp-t telepítek...kicsit gyorsabb...Tehát várom a kaland szeretők válaszait,akik nem futamodnak meg a kihívások elől
Arról nem is beszélve, ha BIOS miatt van (márpedig nem elképzelhetetlen), akkor felrakhatom akárhányszor az xp-t...
-
házimozis
tag
válasz
spyduck #5469 üzenetére
Ebből is látszik, hogy nvidiát kell venni. A mára kifutott go7600(am)on GDDR3 RAM van.
Valóban értelmetlen a 4GB rendszerRAM XP alá. (3at lát) ...Egyébbként előszeretettel downclockolják ezeket noteszban, (a hp élenjáró benne) melegedést és akkuidőt spórolva. Szóval attól, hogy u.a. a típusú kártya, RAM van egy gépben mint egy másikban, tök eltérő lehet a teljesítmény. (CADhez nem kell 500-600MHz)
-
Polcrendszer
tag
válasz
spyduck #5389 üzenetére
értlek.én nem játszani akarok, hanem filmet effektezni meg vágni,és a mostani 1.7es tk-53mal és a go6100al is elmegyegetett ez a dolog,ami viszont halál idegesítő , hogy képtelen az általam készített hi quality videókat szaggatásmentesen lejátszani.nem tudom,van-e különbség a 2 proci között,ez 65-70fok átlagban,1és3negyed óránál többet nem tudok kicsiholni totális visszavétel mellett sem
-
G@ß!
őstag
válasz
spyduck #4632 üzenetére
Bocsi, mostanában nem voltam gépnél:
Idézek:
PR200-ban és EX600-nál (meg a testvértípusaiknál is) előfordult már párszor olyan (összesen 7-8 eset), hogy beküldték: „használat közben kikapcsol”Annyi, hogy a gyárban kihagyták a hűtőborda rögzítő csavarjait. LOL
Túlmelegedett, kikapcsolt.
Memóriahiba is elég gyakori az újak közt … (VR601, 610, EX6xx)Üdv. Gabi
-
stratova
veterán
válasz
spyduck #4627 üzenetére
Üdv!
Hát, hogy asus mennyire minőségi én már nem tudom eldönteni. Az én Asus A6Vm-em lassan 1,5 éves az aksi még jól bírja. Ha leveszem a féyerőt majdnem minimumra és battery safe-n van, akkor 3órát vígan.
De hardveresen...
Fél éve kezdett rosszalkodni, bekapcsoláskor a biosnál nvram check után megáll és néz ki a fejéből, sokszori ki-be kapcsolásra (persze némi szünettel) beindul. A DVDíró kezdte elszúrni a lemezeket vagy/és nem volt hajandó visszaellenőrizni. A kijelzőn 4-5 pixelnyi hiba, alján már kezdetben igen erős volt a bevilágítás (ez egy glare type modell), később alul középen kezdett csúnyán foltosodni (még erősebb fehér bevilágítás). Végül megdöglött a tuchpad és az AudioDJ.
Beadtam szervízre 2 hét alatt "megszerelték". Papíron cserélték az alaplapot, lcdt, tuchpadet, DVD-tMikor visszakaptam minden OK. Képernyő az egyenletes bevilágítást leszámítva szép volt és a többi hibát sem észleltem. Mindez tartott kb 3 hónapig amikor minden kezdőtött elölről annyi eltéréssel, hogy a tuchpad és a DVD még jó.
Minden más ua. hibát produkálja tetézve ezt azzal, hogy az USB-k random működnek (van hogy 4-ből 1,2 esetleg egy sem). Továbbá, hol van hang hol nincs, Xp nem látja a hangkártyát (majd megnézem, hogy utóbbi 2 hiba megjavul-e reinstallal).A csere előtt igencsak ki volt tömve a dicota táskája, így arra gondoltam a CDstóc feszülhetett neki a kijelzőnek azért ilyen. Csere után igyekeztem nem telepakolni a táskát mégis itt tartok, változatlanul használtam a kijelzővédő fóliát és varrattam a notinak egy "szivacstokot", mert az eredetit elszakították a szervízben.
A notit eddig még soha nem ejtettem le és bár néha használtam buszon, összességében igyekeztem vigyázni rá.Ezzel szemben haveromnak 2 héttel az enyém elött vettünk egy A6R-t és annyi baja van, hogy elrepedt a jobb oldali shift és az ő aksija már nem nagyon bírja. Minden más rendesen működik (azon nem glare type a kijelző).
Van továbbá a családban egy 3 éves Acer aminek annyi a baja, hogy reped a burkolat, hardveresen az is rendben.Arra gondoltam visszakérem a pénzem és veszek egy MSI EX610-est, de ha ez is csinálja a bekapcsolásos cirkuszt már nem tudom mitévő legyek. A végén egy teljesítményben gyengébb IBM lesz a dologból... (unokatesó R51-e őt idézve "-10 fokban tiksz@rban, jégen csücsülve hibamentes") Úgy látszik mindenki másnak normális noteszt fogtam ki csak magamnak nem...
-
L4mie
veterán
válasz
spyduck #4618 üzenetére
Köszi a kimerítő választ (és akitől postoltad annak is), meggyőző néztem, hogy aqua-ban 155k nagyon jó ár/érték-kel rendelkezik, remélem amikor összejön rá a pénz még ennyi lesz , ilyen tulajdonságokkal gyengébb vinyóval, memmel, kamera nélkül és 1 évvel kevesebb garival de ebben az árban
csak az Acer 5520G van, de akkor ugy tűnik inkább ez lesz a nyerő
FefeeX egy Lámi
-
házimozis
tag
válasz
spyduck #4494 üzenetére
Sztem eléggé típushibás ez ex610 hiába mondod,
Minden évadban lehet kevésbé stabil készülék a palettán* bárkinél. Deezt csak elvi síkon jegyzem meg, nem tudom a típus meghibásodási adatokat. *Egy éve az M655ök kezdtek hullani, leginkább a szíjjelhajtástól. FuSi-n meg aztán olyan számok kerengenek eladásban de hibában is, hogy na.Ezt mégis mire érted?
Beborult agyu fanatikaki a gépére "telepített" légykakiról is tudósít.
Mígnem a másik, nem fanatik - csak használja - talán ezért sem kihegyezett típust választ. By the way 5 kilóért gamer Dell-t venni nem izlés, pénz kell.
-
házimozis
tag
válasz
spyduck #4486 üzenetére
Ez a statisztika nyelvén annyit jelent hogy....
1. Népszerűbb az EX610 mert több észrevétel van róla.
2. Több eladott készülék mentén, több lehet a reklamáció is.
Továbbá...
3.Az EX610 user aktívabb mint az F3TC-s.És a legfontosabb - magyar mentalitás - köpködni (nem mindíg jogosan) divat. Azaz ódákakat zengeni nem járnak egy fórumba, de az első legkisebb vélt (vagy valós) probléma esetén azonnal a gyalázkodás van. Aztán bebizonyosodik, hogy az elvárás volt irreális, vagy kezelési hiba történt, kis százalékban a vas a rossz. Bármelyik márkánál előfordul. Láttam én már halott LCDt 2 éves Thinkpadben.
Pro és kontra vannak érvek akármeylik márkára, különféle szempontok szerint. Pl. lehetne fikázni a Thinkpad-eket mondván, hogy azokban nincs minima 8600M kártya tehát "sz@r". Persze gamereknek! De ezt az utóbbi mondatrészt, már nem hozza a kereső, (vagy nem olvassa a fikázás okot az olvasó!) ha csak a "nem jó Thinkpad" szóra keresel.
Szóval múúúúrvára relatív dolog a krititzálás, mer NAGYON szubjektív módon teszi a többség, ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Téved aki ezt teszi.
Hát csak itt már túl sok a gyenge oldal!
Például?? (azon kívül amit leírtam?) -
házimozis
tag
válasz
spyduck #4484 üzenetére
Korrektutáznék "kicsit".
mindenki aki - vistat használ - a webkmerára panaszkodik. (atomf*sz*a a webcamera XPben, sosem volt a hardvernek baja - ha nem biosupdatelnek vagy drivercserélenek rajta kéthetetnte) A Vista supportról nem az MSI tehet.
Arról, hogy egy 64 bites kártyát (go8400) agyonsztárolnak - csak mert belevették a DX10 platformban - miért is az MSI tehet??? (univerzálisan játékra úgyis csak a 7600 v. 8600 a jó, AKI NOTEBOOKON AKAR JÁTSZANI, FIZZESE KI AZ EHHEZ VALÓ HARDVERT)
Szerviz:
Sony Vaio-hoz gyakorlatilag nincs magyar support. Nem tudnék beájulni az Asus hazai supportjától sem, van barátom (asus fanatik) orbitálisakat cuclizott már a hardvereikkel, gariban is.
És akkor most a tényekről:
Konkrét hardver problémája az MSInek a billentyűzet, és az akku akku-kezelés alaplapi környzete.
A billenytűzetek közt sok a gyári hibás, ill. megsülnek attól, hogy hűtőpad nélkül nyúzzák a noteszt túlhúzva, mert természetesen a hardver kicsi a tegnap kiadott premier kat. játékhoz - és csakis azt lehet játszani rajta.
Az akkumulátorok (pin*szonik) cellái szintén nem tesztelt darabok.(mondhatnám sz@r) De a pin*szonik egész akku-elem divizója sincs a toppon. Nem véletlen, hogy áttért az MSI a S*nyra. (na ez egy fokkal jobb ipari hulladék akku szinten)Szvsz szigorúan a tényeket célszerű figyelembe venni, és ezek azt mutatják hogy minden noteszmárkának vannak erős és gyenge oldalai.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Villanyszerelés
- Hivatalosan is bejelentették a The Last of Us sorozat harmadik szezonját
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest