- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen videókártyát?
- IFA 2025: A világ legkönnyebb 16"-es notebookját alkotta meg az Acer
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabyka
aktív tag
válasz
HUN_Sector #66373 üzenetére
Pontosan ez a lap van nekem is egy ryzen 7 5700g-vel, teljesen jó, még némi tuningot is enged, ha esetleg kellene.
-
gabyka
aktív tag
válasz
Pista0001 #66325 üzenetére
Köszi, bár nem ez az első itx-esem, csak eddig volt mellette vidkari meg sallang mindig, így nem zavart a mérete. Most meg rámjött a 'takarítási vágy' (táppénzen vagyok május közepe óta oszt unatkozom
) kirakom a retrókuckót is a műhelybe, csak a szükséges 'rossz' marad a szobában.
-
gabyka
aktív tag
válasz
gabyka #66300 üzenetére
Basszus, el is felejtettem
, közben megjött a cucc a múlt héten. Elsőre eléggé megdöbbentem, milyen pici ez a ház
de tetszik.
Belefért minden, igaz cipőkanállal és sok anyázással, a tápot a jobb oldali rácsra tudtam felkókányolni, azon majd egyszer szépítek még. A plusz fedéllel viszont magasabb venti is beférne kényelmesen, majd meglátom, kell-e...a háztól meg nem üt el túlságosan, jót tesz a dizájnnak a kettő közti rés. -
gabyka
aktív tag
válasz
Kalacskepu #66237 üzenetére
A kisebb hűtő szerintem nem játszik, erre a procira kell az is-50. Alapból halk, de ha kocajátszom akkor már lesz hangja, a procinak meg hőmérséklete
-
-
gabyka
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat
utánanézek ennek a háznak.
-
gabyka
aktív tag
Srácok, egy kis segítséget kérnék. Van egy alap konfigom, Asrock a520 itx/ac, 5700g, is-50x hűtővel, paneltáppal hajtom külső táppal. Ezt szeretném a lehető legkisebb házba bepréselni. Szerintetek melyik lehet az amit kis hazánkaban is kapni esetleg? Videokari, vinyó, stb nem lesz benne.
-
gabyka
aktív tag
Hölgyek, Urak!
Gondolom sokan ismeritek az Intel D525-ös lapot. A kérdésem, hogy a miniPCIe csatiba működtethető-e ssd-kártya? Egy 3,3V-os msata 32GB-os Kingston lenne az áldozat...az Intel honlapján nem találtam erre vonatkozó infót, de lehet vakegér vagyok. Előre is köszönöm
-
gabyka
aktív tag
esetemben (h55n) max átlósan férne el valami megoldás, de faragni kellene, mert ahogy elnézem csak 2-3mm pluszt engedne így is és nemigen van ilyen kis méretű hűtő. Legszívesebben dobtam volna rá egy blokkot de nincs (nem nagyon lehet) ilyen kicsi. Majd hosszabb távon kiderül, kell-e piszkálnom, majd akkor gondolkodom rajt...
-
gabyka
aktív tag
No, hát köszönöm mindenkinek a válaszokat, nálam akkor marad a gyári, oszt majd meglátjuk. Én is arra gondoltam, hogy 90-100 fokig nem lehet baja, persze ez nem törvényszerű, ugye. A
némasághalkság jegyében víz kerül a procira és a vidkarira, egy venti a tápban (vx450) és egy a ház hátuljában (9cm-es) lesz összesen a légkavarók száma. Első tesztek alapján max 65-70 fok lesz csak ezt én már hűtendőnek találtam. Tuning nem lesz, elég alapon is bőven. -
gabyka
aktív tag
Üdv!
Egy H55N-USB3-as lapra milyen chip-set bordát tudnátok ajánlani? Mármint ami el is fér, ugye, mert 30x30mm-es a lelkem és körülötte elég zsufi a hely...itt talán látszik, miről beszélek.
-
gabyka
aktív tag
asrock itthon már csak egy teszt kéne...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Xiaomi Redmi Note 14 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest