- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
anytime
őstag
válasz
radi8tor #17328 üzenetére
Viszont segítsetek nekem a következőben. Konfig az adatlapon!
Melyik az az ASUS VGA (minél erősebb annál jobb), amit be tudok préselni az én kis Bitfenix házikómba úgy, hgy az oldallapot még fel tudom rakni és a VGA nem ér hozzá!
Ha jól mértem vonalzóval, ~ 4 - 4,5 cm van a ház oldalfala és a PCIE csatoló között!
Előre is köszönöm
!
-
glocker
tag
válasz
radi8tor #17324 üzenetére
csinos házikó
az én nyavajgásomra visszatérve... persze... csodák nincsenek... sejtettem, hogy pénzért mindent lehet és a dolog megoldható egy géppel is...
meglátom, hogy milyen megoldás mellett döntök, de már körvonalazódni látszik, hogy olcsó letöltős mini ITX (valószínűleg Zotac) gép mindenképpen lesz... és most esik le, hogy a virtualizáció mától már megoldható a céges rendszeren otthonról is (mivel ma kötötték be a komolyabb NET elérést (eddig Le:4Mbit/s, Fel:0.5Mbit/s volt, amivel sok mindent nem lehetett kezdeni...)
viszont hosszabb távon valószínűleg zaklatlak még benneteket mert ez a mini ITX mánia kezd rabul ejteni főleg ha sok hasonló szépséget és jóságot látok mint az előbbi cucc is...
még egyszer kösz a tippeket
-
Mercutio_
félisten
válasz
radi8tor #17320 üzenetére
Hümm, most, hogy mondod az intel adatlapon mintha lenne olyan része a virtualizációnak, amit nem tud a G1610, bár nem tudom, hogy egy sima VT érinti-e azt a részt
Azért írtam, mert ahova a brazos szóbajöhet oda a G1610 pláne
-
superTibcsi
aktív tag
válasz
radi8tor #17271 üzenetére
radi8tor1 és Mercutio_ köszönöm a segítséget. Akkor elméletileg működni fog. Csak az a kérdés hogy win7-nél ez a kettő külön audio eszköz, vagy kiadja egyszerre mindkét kimenet a digitális jelet.
Egy Intel Celeron G1610 procival alkalmassak htpc feladat ellátására? Nincs nagy elvárás. A gép feladata: adattárolás, divx, mkv filmek lejátszása fHD-ben, netezés....
Tibi
-
RudiSteel
tag
-
viperabácsi
addikt
-
MontyCrew
senior tag
válasz
radi8tor #17193 üzenetére
naa, ez igen, viszont a 760 olcsóbb mint egy 670 es, így azért is gondolkodom ebben, ha már a teljesítmény kisebb, bár sztem hol itt hol az a gyorsabb ,de maga ez a koncepció igen jó kis gépeket eredményezhet.
F34R: szimplán kíváncsiság és azért mert a 2011en kívül az összes hardver már járt nálam és vonz a kíváncsiság és midnig azon vagyok, hogy egy olyan konfigot rakjak össze ami évekig elbír velem, bár idnig elhatározom h ez az utolsó, de hát mindig van egy új utolsó és a 2011 nek van egy oylan varázsa nálam amit anno a 980X okozott és azt nembánom meg, bár bukni sem buktam azon, de amilyen erő volt abban is és annál azért jobb az új 2011.. A másik pedig az itxx maga. Hogy ekkorka helyre, egy iylen számítási képességekkel ellátott masina egy kisebb bravúr lenne már
-
MontyCrew
senior tag
válasz
radi8tor #17188 üzenetére
Kár hogy annyi pluszt nem ad az ivyhez képest ez a hasvell, de majd talán egyszer, 2011ben úgy sem lesz itx, pedig az lenne a jó kis erőgép alap
Olvastátok a 760 teszteket? Kis asus nagyon jó lenne szerintem egy itxben, mert a rövid nyákkal dolgozik és nem 2 6 pines kell neki hanem egy sima 8as csati táp gyanánt, így elég sok macerát küszöböl, meg mintha nekem találták volna ki, mert nekem csak 1 db 8 pines csatlakozó van a tápomon pci ra
-
MontyCrew
senior tag
válasz
radi8tor #17186 üzenetére
egész pofásra sikeredet,, örülök, hogy a cpu tápellátását is sikerült jól elhelyezni, így nincsenek össze vissza lógó kábelek az alaplap felett, bár a 4 sata port ha valaki többet használ 2 nél eléggé szar helyre kerültek. Mondjuk egy átlagfelhasználónál 1 ssd 1 hdd és kész, ezeket csavargatás nélkül szépen meg is tudja csinálni, bár én nem értem, hogy ezekre az itx lapokra miértn em lehet ilyen 90 fokban elfordított sata csatlakozókat tenni? Cpu elhelyezése szintén jó. Ára?
-
Mercutio_
félisten
válasz
radi8tor #17090 üzenetére
Jah úgy könnyű, de ennyit nem költenék a projektre
esetleg a cucc talapzatát egy moduláris táp jelenthetné az elég súlyos is, hogy ne billegjen, és ha diszkrét, vagy valami perforált fekete burkolat kerül rá még nem is látható, kivéve persze a parketten terelgetett porcicákat, arról azért gyanítható, hogy van ott valami
-
anytime
őstag
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
radi8tor #16997 üzenetére
Köszi, akkor egy ilyenre benevezek.A Sapphire egyébként ajánlott fajta?Mégse.
(#17002) F34R
Megvan már a konfig lejjebb belinkeltem már.
Az alapfunkciója egy halk netezős pc lett volna, amit most utólag szeretnék wot-ra kibővíteni, azaz most is megy rajta, de csak 1024x768-ban alacsony beállítások mellett, gondoltam egy dedikált kártya segítene, hogy a 23''-os fullhd monitoron ne ilyen kis egérmoziban kelljen játszanom (de lehet késő bánat már, előbb kellett volna erre gondolni
)
-
-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #16969 üzenetére
Ezen én is gondolkodok egy ideje... Prodigy-m van (nem tervezem cserélni mert nincs vízhűtéshez értékelhető altarnatíva) és Seasonic X460 fanless-re cserélném a G360-at. Szerintem az a gyártói ajánlás csak túlzott óvatosság. A konfigom csúcs (elméleti!) fogyasztása nettó 250 watt alatt van, ez a 460-as teljesítményének kb a fele, nem hiszem hogy annyira megviselné a tápot a normál használat.
-
anytime
őstag
válasz
radi8tor #16955 üzenetére
"anytime: Nem. Hibrid állásban csak 30% terhelés fölött kapcsol be a hűtés. Normál állásban mindig megy a hűtés." - azaz jó esetben egy H87I-PLUS egy i5-4670-el + egy MAcho Rev.A BW-el, akár el is mehet passzívan, a táp hybrid állásában, mivel 660W x 30% = 198W-at mennyiséget nem fog megkajálni a rendszer dVGA nélkül?
Jól okoskodom?
Nagyjából akkor el is mehet passzívan?
-
sb
veterán
válasz
radi8tor #16917 üzenetére
Ha 1-2mp alatt felugrik 100 fokra az nem lehet a borda/hűtés hibája. Ennyi idő alatt nem tudja átmelegíteni a bordát. Ez hőátadási probléma: vagy a cpu-hűtő között vagy a mag-cpu kupak között. Utóbbi valószínű, mivel a kiadásuk óta ettől hangosak a fórumok, hogy szar a Haswell hőátadása.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
radi8tor #16873 üzenetére
Szerintem az 50-es végűek érik majd meg (látott már valaki ilyet piacon?), elvileg azok a GT3-as GPU-sak (Iris 5000-es sorozat). A mezei, 4600-as kb. ugyanaz mint az Ivy-ban levő HD4000, bár alacsony felbontáson valamivel jobb. Már a filmlejátszó progik is GPU gyorsítottak, ezért sztem ez fő szempont. Amúgy meg AMD, a CPU rész már nem nagyon van használatban, nem sok valós hátránya van az AMD-nek.
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #16871 üzenetére
Déjà vu
- #16439-16440
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
radi8tor #16790 üzenetére
Na ez az! Melyik platform, melyik procitól érdemes ilyenre gondolni? Tehát nem 24/7, nem főállásban. Melóban core i7-esek vannak erre, 16GB RAM-mal, nyilván nem erre a szintre gondolok! Csak annyi, h nem fossa össze magát a gép, ha egy modellt meg kell nyitni, vagy szerkeszteni.
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #16780 üzenetére
Elfér, mert a kiszemelt alaplapon direkt a szimmetrikus hűtők miatt középre került a processzorfoglalat (mint ahogy FM2 vonalon az ASRock FM2A85X-ITX-en is), míg a hűtőket a processzor gyártója által specifikált 'keep-out zone'-ok figyelembevételével tervezik meg (Az AXP-200 műszaki rajzán láthatod, hogy van egy kisebb alapterületű rész, ami 22mm-re van a CPU tetejétől, és van egy szélesebb, ami már 33mm-re. Ahhoz még hozzáadod a CPU tetejének az alaplap nyákjától mért távolságát, 8mm-t, az 41mm. Az Asus lapokon az a függőleges nyákdarab tuti nem magasabb 40mm-nél, pontosan ezen keep-out zone okán.). Problémát max az extra magas, burjánzó hűtőbordával ellátott memóriák jelenthetnek, illetve előfordulhat, hogy a hűtőt 90 fokonként elforgatva négynél kevesebb variációban tudod csak rögzíteni. De elférni tuti elfér.
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #16765 üzenetére
Nem kóstoltam végig az 'étlapot', így konkrét ajánlás helyett csak potenciális jelöltekkel szolgálhatok.
Mivel az említett alaplapon a CPU foglalata kvázi középen van és a rendelkezésre álló magasság 80mm, ezért szerintem például az alábbiakat is érdemes fontolóra venni, nem csak az apróbbakat:
- Noctua NH-L12 (Vagy passzívan, vagy alulról egy 92mm-es ventivel rásegítve. A képen láthatóval ellentétben PC-Q18-ban jó eséllyel el kell majd forgatni 90 fokkal.)
- Nexus LOW-7000
- Thermaltake Flexi (Prolimatech Ultra Sleek Vortex 14-gyel befér a 80mm-be)
- Cooler Master GeminII S is jó lehet a Vortex 14-es ventivel.Aztán érdemes megvárni a hamarosan megjelenő:
- Thermalright AXP-200-at is. Sőt.Illetve alacsonyabb, de még széles hűtők:
- Thermalright AXP-100
- Xigmatek Janus
- Gelid SlimHero
- CoolerMaster GeminII M4
- Akasa Nero LX
- Scythe Big Shuriken 2
- Prolimatech Samuel 17Esetleg (de ezek már apróbbak):
- Noctua NH-L9i
- Alpenföhn Panorama
- Scythe KozutiNem minden kiállításon mutogatott prototípus hűtő kerül forgalomba. Például a Noctua NH-L12-nek ez egy eltolt, aszimmetrikus változata (képen bal oldali) lett volna, aztán azóta sincs hír róla, ellenben időközben piacra kerültek az NH-L9-esek. Amúgy a Reeven Arcziel is ilyesmi kis gombóc, mint a Noctua hűtő, amit vársz.
Az említett hűtőkhöz közvetlen linkért erre tessék fáradni.
-
ZetorGumi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Macrodroid
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest