-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CBool
tag
Ne tessék csúfolni, nem is olyan.
-
CBool
tag
-
CBool
tag
Eddig úgy voltam vele, hogy biztosan az Asrock B75M-ITX lapját választom, de most meginogtam, hogy megláttam a Gigabyte GA-H77N-WIFI-t. Árkülönbség nem sok, viszont a wifi az előny mindenképpen. Az a baj, hogy nem volt tapasztalatom egyik márkával sem, csak olvastam róluk jót és rosszat. Szerintetek melyiket lenne érdemesebb?
-
CBool
tag
válasz
radi8tor #16600 üzenetére
25 ezer forint volt, ami tudom, hogy nem kevés (főleg ekkora méretű háznál), de nem találtam más alternatívát amit Mo.-on is lehetne kapni. A lényeg az volt, hogy minél kisebb legyen (tehát nem kell 5,25"), minél szellősebb (ugye egyik oldalt csak perforált lemez van), ja és legyen VESA felfogatási lehetőség.
-
CBool
tag
-
CBool
tag
Eddig ez az Antec ISK 110-es tetszik a legjobban. A 90 wattos tápja nem lenne nagyon kihajtva? Talán jobb lenne ha egy Pentium G630T-ast választanék, aminek a max TDP-je 35 W, viszont csak egy picit gyengébb?
Mercutio_: Már régóta szemezgetek ezzel a 830-as SSD-vel, erről olvastam a legtöbb jót. Ha netán meg mégis kevésnek bizonyulna, akkor még mindig mehet bele egy 2,5"-os vinyó. Amúgy a Samsungból a desktop verziót néztem (beépítőkeret miatt), azért 24ezer, a basic viszont 20ezer alatt van, csak nincsenek hozzá kábelek. Na ebbe az Antecbe amúgy sem kéne a keret hozzá, így elég ha veszek egy rövid sata és egy sata tápkábelt?
-
CBool
tag
Kicsit változtattam akkor:
LAP: ASROCK B75M-ITX 25.154 Ft
CPU: INTEL Pentium G840 2.80GHz 19.482 Ft
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz KIT 6.477 Ft
SSD: SAMSUNG 830 64 GB 23.178 FtHáz nélkül így összesen: 74.289 Ft
Most már csak azt nem tudom pontosan melyik házat válasszam. A laposabb szélesebb lenne jó. Van akkor a CHIEFTEC BT-02B 180W és néztem most ezt a COOLERMASTER Elite 120-ast (ami nagyon tetszik de így, hogy nem teszek bele se VGA-t, se még plusz HDD-ket, túl magasnak tűnik). Vagy jobb ez így mert legalább szellőzik?
-
CBool
tag
válasz
v-paci #12197 üzenetére
Közben nézegettem még házakat, és rátaláltam erre: Gigabyte MIB T5140
Ez a koncepció tetszett volna a legjobban (ez már nem feltétlenül ezzel a i3-mas megoldással), de ha már iPonnál is 2 hónapja nem elérhető, az érdekes.
Amit linkeltél CHIEFTEC-et, azzal szemeztem idáig a legtöbbet. Egyszerű, semmi csicsa és pont ezért tetszik nagyon. Ezzel van valakinek tapasztalata itt?
Jelenleg így néz ki a dolog:
LAP: ASROCK H61M-ITX 19.394Ft
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX 31.697 Ft
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz KIT 6.477 Ft
SSD: SAMSUNG 830 64 GB 23.178 Ft
HÁZ: CHIEFTEC BT-02B 180W 15.456 Ft
Összesen: 96.201 Ftbuca84: Most összeállítottam egy Brazos-os konfigot iPonon. 75ezer forint a végösszeg. Amit i3-masat összeraktam, az 100ezer forintra jött ki. A jövőbe tekintve megéri azt a 25ezer forintos felárat az i3 számomra, mert tudom hogy nem lesz kevés egy jó ideig. Fogyasztás pedig itt most nem mérvadó.
-
CBool
tag
Sziasztok!
Szeretnék építeni irodai (tehát tényleg csak Office és egy böngésző) használatra egy kis gépet. Mindenképpen mini-ITX-es konfigurációt szeretnék (esetleg olyan házban amelyiket lehet fektetve és állítva is használni).
Nézegettem én ezeket az Atomos lapokat, de én néha kevésnek érzem (D525-ös netbook van otthon), így elgondolkoztam egy i3-mas prociban. Kérdés, hogy mit szól ehhez egy mini-ITX-es házban lévő táp?
Ami biztos, hogy kell:
- SSD: Samsung 830 64 GB
- RAM: mindegy, csak 4 GB legyenAmi nem kell:
- HDD
- VGAÖsszességében 80-90ezer forintba kéne beleférnem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest