- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Mini PC
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ment is a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
Grave_444
üzenetére
1050 Ti-ből az egyventis Giga félpasszív, aztán, hogy ha beindul a venti mennyire hangos azt passz.
Axbattler: Tényleg az idő megszépíti az emlékeket, azért ez a 2 ventis LP számomra nem kellően halk, mondjuk most azt mondom alapon mint az Inno3D, de aztán lehet tévedek. Viszont jó pici, hétvégén dobok fel képet a szaktopicba, és tolok 3DM tesztet.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Az igazság az, hogy egy 1060-as kártyánál édeskevés a kis pilincka 90-es venti. Aki teheti 2 ventiset vegyen.
2500 rpm-nél alig bírt 80 fok alatt maradni és elnyomta a porszívó hangját
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt hiszem, ha lesz olyan 2 hónapom, amikor nem kell a gép a silverstone táp is megy vissza a francba (már megint)

-
kisza25
félisten
válasz
Grave_444
üzenetére
miért nem raksz bele sfx-et? azzal kb ez a plafon amit be is tudsz rakni (nekem ez volt benne, de miliméterre be kellett játszani):242.5(L)X 111.5(W)X 41 (H)mm Dimension /mm
mindjárt lemérem neked

-
havenday
tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Legalább bírná

Még ezt néztem ki, asus z170 i pro gaming, ez is tetszik. Van valakinek ilyen lapja? Az lenne a kérdésem, hogy a csomag tartalmazza a beépített wifi hez való antennát? Se a képeken nem látszik, se a leírásban nincs. A fentebb említett maximus viii impact lapnál a képeken és a leírásban is szerepel. -
zsoltee10
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Érdekes gondolat megfordítani az elrendezést, de én maradtam az eredetinél. Egy forró vga-ról a meleg levegő felfelé szállva melegíti a procit is.
Egyébként összeraktam a Metis házba a következő konfigot:
Asus H110I Plus
i5-6600
Corsair: 2x8GB 2400MHZ DDR4
Corsair SF450 táp
Samsung 750 EVO 500GB SSD
Raijintek Ereboss proci hűtő.A táphoz nem adtak ugyan SFX/ATX átalakítót, de egyetlen alátét elég volt, hogy masszívan 3 ponton rögzítve legyen, így alulról friss levegőt kap a táp.
VGA még nincs, ezért az SSD-t ideiglenesen a 3,5" helyre tettem.
A gyári tápkábel elvezetésnek sok értelmét nem láttam, kiszereltem és a ház alól bukkan elő...A Raijintek Ereboss gyönyörűen elfér, csak a 14cm ventilátor beleütközik az alaplapon található alkatrészekbe, és kilóg a házból, így nem tudom feltenni az oldalát. Könnyű megoldás lenne betenni egy 12cm ventit, csakhogy ez a 14cm slim venti nagyon eltalált darab, a Biosban beállítottam a venti profilt, így éppen elindul és mindössze 400-as fordulaton teker, így totál néma. 600rpm-en már hallom a hangját, de 400-on már nem és van annyi minimális légáramlás, hogy a proci hűvös marad terhelés nélkül.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Köszi.

Előtted levő hozzászólásomban írtam le mi van a gépben.

-
imibogyo
veterán
válasz
Grave_444
üzenetére
Több helyed van benne, mint nekem volt...

-
HookR
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
In Win IP-AD150A7-2 tápban Sunon MagLev HA40101V4 venti lakozik - aliexpress.com
-
dudi
senior tag
válasz
Grave_444
üzenetére
sziasztok,
még mindig házat keresek, azóta annyit változott a dolog, hogy rendeltem egy hd-plex AC-DC belső tápot, aminek a méretei 150x52x40mm. Ennek kéne beleférnie egy a Chieftechez hasonlóan kicsi házba.
Létezik ilyen?
-
t72killer
titán
válasz
Grave_444
üzenetére
Pont őt csomagoltam ki tegnap
Azért vannak kompromisszumai, ami miatt általános használatra nem ajánlanám:#1: nincs rajta Displayport
#2: az m.2 nem tud m.2 pcie SSD-kkel dolgozni, a mellékelt kis wifi-kártyát és mSATA SSD-ket kezel
#3: a wifi-antenna rögzítése igényel egy-egy alátétet (mondjuk ez részletkérdés...) Ami visszajelzéseket olvastam, azok szerint a wifi erős
(amúgy kb könnyebben találsz wifi-s lapot, mint wifi nélkülit, sokukhoz hozzávágják a kis m.2 lapocskát
)Ezeknek kéne még utánanézni (saját kezemben sajna nem járt):
Ezeken aztán van minden, ami szem-szájnak ingere... DP, m.2, a drágábbik kettőn USB3.1 (bár utóbbinál utána kell nézni, hogy gen2-e)
-
törölt tag
válasz
Grave_444
üzenetére
A meleg, a ház tetejében áll meg, így Inkább fél-passzívat válaszd.
Ha elkezdi ontani a meleget a VGA, már nem fog zavarni hogy elindul a tápban a venti, mert nem ez fogja meghatározni a gép zaját és mégsem sül meg a táp.Passzív táp oda való, ahol lehet túlnyomást csinálni a bemenő ventilátorral(itt nem lehet).
Valamint a meleget adó alkatrészek alatt, vagy teljesen külön légtérben lenne elhelyezve. -
Goose-T
veterán
válasz
Grave_444
üzenetére
Nekem Metisem van, VGA nélkül használom, egy AMD A10-7850K alapú konfig van benne. Itt vannak képek róla.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Grave_444
üzenetére
SG05-ben strix 960
-
duo
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Ahha. OC tweakeknél van? Nem igazán igazodok még el a seggszikla alaplap csicsás bioszában. Mit keressek?
Szerk: Az elülső venti az alaplapra van dugva.
Grav444: Azt nem mondtam, de azért van az alaplapra dugva mert ugyanigy el sem indult a hatlapi szirszarra dugva... -
duo
addikt
-
#TOTTI
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Azért nem befelé mert nem lenne ami kifelé szívna, mivel a táp fordítva van az nem játszik (500-as fordulaton van), a pocihűtő szív és azt így tartottam megfelelőbbnek. Az első ventilátor -15-25 fokot jelent és kb. 2 perc alatt visszahűlnek az alkatrészek 30 fok körülire.
Ezek a hőmérsékletek fél óra 3D Mark után, azonnal kifotózva, látszik, hogy a max is türhető.
A kifelé szívó ventilátor nélkül a lap 78 fokra is felment és érezhetően meleg volt a ház, így viszont fémesen hűs marad. A színe nem stimmel, de jó fajta és ez volt itthon bontatlanul.
Fontos cél volt, hogy idle/netezés/stb. ne legyen több mint 15-20 dB.
-
törölt tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Szia!
Ezt ajánlották Melyik tápegységet vegyem? Ez jó? -
Archttila
veterán
válasz
Grave_444
üzenetére
proci (4690K) idle ~33, load ~5x (H75 rajta 2db AKASA Viper)
VGA (GTX970) idle 31, load 73 (Tomb Raider ULTRA 2xSSAA) magasabb RPM mellett persze tudott 65C-t is de azt mar az asszony nem szerette
(London Airport)
#29709 kisza25
Az emlitett ventiken kivul miket probaltal meg? A ket AKAS-at is meghirdetem holnap, aztan lassan kigondolom mi legyen a procin+hatul.
-
-
válasz
Grave_444
üzenetére
Pontosan. Egy laptop töltővel üzemel, és a sata portok mellett van 2 csatlakozó, ami adja a kraftot a vinyóknak, így nincs annyi szar kábel. Még pontosan nem találtam meg a házat sem hozzá. Amit kinéztem az dög nagy, abba mehet sima tápos is. Mindkettőnek van előnye és hátránya.
Néztem egyébként az utód SoC-ot is N3150 személyében, de gyengébb teljesítményben. Bár mondjuk, hogy viszi a H265-ös lejátszást is, bár az nem tudom mikorra fog egyáltalán elterjedni.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Kéztől vettem a fentebb leírt konfiggal adapter nélkül (12k), de újonnan jár hozzá mind a kettő (~12k). Nekem egy Asus C8HM70-i/HDMI lapocska fog beleköltözni (jókor vettem anno, 13k volt, most meg ...) 2x2-1333 rammal és egy V300-as SSD-vel. Holnap tervezem az áttelepítést, akkor rálesek az értékekre is. Egyébként én is mozizós-netezős gépnek rakosgatom össze. Ha ilyen házat választanál, arra figyelj oda, hogy a bele szánt lapnak a front panel-je essen minél közelebb a ház gombjaihoz, ugyanis a vezeték kvarövid.
-
tomi0128
csendes tag
válasz
Grave_444
üzenetére
- USB-s wifi-t nem akarok. Azokkal eddig csak szívtam.
- A házhoz nem ragaszkodom, de ha nagyobb akkor inkább szélességben és mélységben legyen nagyobb mint magasságban.
- Ezek a tápok tényleg jobbnak tűnnek.
- A ramból nem éri meg a 2400-as? Nem érzékelhető az a 800 MHz különbség? -
DBob
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Pedig én mindegyik Ux silver mellett azt látom hogy "Kifutott termék" avagy ne várd, hogy lesz belőle valaha is több, vagy "Nincs raktáron" az-az majd egyszer talán lesz.
Fekete nem játszik, plexis nem játszik. U1-ből vennék pirosat is, ha épp lenne. De az úgy látom nem volt csak U2-ből.
-
törölt tag
válasz
Grave_444
üzenetére
+1
Nem K-s CPU-nál kupak alatti hővezetés nem sokat számít, sőt lehet alulfeszelni is cpu-t.
Jót tesz az alaplapnak és a hőmérsékleteknek/fülednek is.
+20k-t költheted VGA-ra az több FPS-t hoz mint a +100Mhz a cpu-ban.Ha tanácstalan vagy, akkor nézd meg a kiszemeltjeidhez tartozó visszajelzéseket újtojáson.
-
-
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Egy 280-as dualradi lenne az alaplap fölött
, ami ~142-144mm széles + egy 50mm átmérőjű tartály a radi és a VGA között.
Ehhez kellene 192-194mm hely...de megoldom, ezen a pár milliméteren nem múlik
Az király.
Egyszer, ha minden jól megy, akkor teljesen egyedi házam lesz, de addig kellene valami, amibe bele tudom rakni a gépet, mert már hetek óta a polcon vannak az alkatrészek...és a Node 304 áll legközelebb a terveimhez.Más:
Neked volt már SG05-öd is.
Papíron tisztában vagyok a két ház méreteivel, illetve SG05-öm már volt is ugyebár...
A kérdésem az lenne, hogy a valóságban sokkal nagyobbnak hat a Node 304 vagy nem tűnik olyan nagynak a méretbeli különbség? -
válasz
Grave_444
üzenetére
Oldszkúl fazon vagyok, kell.

(#22620) burny
Szép darab, de ennek sincs ODD-je.Egyébként köszi mindenkinek az ötletelést, de szerintem már végigzongoráztam a piacot, szóval már csak magamat győzködöm.

Az ISK600 kicsit azért nem tetszik, mert az HDD-k elhelyezkedése túl közel van a procihoz, és nem kapnak közvetlen légáramlatot / hűtést. Nem tudom, hogy ez mennyire lenne megoldás, de én a bal oldali rács alatt a vázhoz csavaroznék két 92mm-es ventit, azok talán elég levegőt tudnának már befújni.
Vagy az Elite 120-as oldallapját vág(at)nám ki hátul, hogy rácsavarozzak egy 120mm-es kavarót, kívül meg egy fekete, fém porszűrővel fedném a nyílást.
Vagy marad simán egy 250D.
Szóval vannak ötleteim, de nem szeretném elkapkodni, ráér a projekt...

-
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Csak a 450-es táppal szerelt változatnak fekete a belseje + a nemrég megjelent táp nélküli Lite változatnak.
Az USB3-nak nincs köze a ház belső színéhez.(#22601) Hanok
Igen...a tápos témát pedig benézted.
Az ST30SF külön megvásárolható tápegység, a 300W-os "gyári csomagban" a jól bevált, régi FSP cucc van. -
Hanok
senior tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Pedig USB3-as és nem fekete a bele. Elmondásod szerint elkelt már mikor beszéltünk
Ezért rendeltem...
SG-05 USB 3.0 x 2 (SG05B-USB3.0, SG05W-USB3.0 only) és itt a képeken nem fekete a belseje...Kicsit odébb van kép USB3-ról a rácson átnézve ott sem fekete a bele, de végülis ez legyen a legkevesebb, úgy sem azt nézegetem. A táp kicsit jobban zavar, de sajnos ott is csak a 80+-ost írja nem a 80+ Bronze-ot..Tehát a csomag tartalma megfelel a valóságnak...Merlinből van.Jah...USB3-at rá sem tudom dugni az alaplapra mert nem fér el a hűtő alatt...Mondjuk még ez sem mozgat mert nem használok usb3-as ezközt...
-
PyroS
senior tag
-
válasz
Grave_444
üzenetére
OK.
Régóta követem ezt a topikot is, nem ismeretlen a téma már, csak eddig mATX lapra esett a választásom (lesz egy eladó) + korábbi ház (LC-Power 1400MI) + táp (Be Quiet SFX Power 350W) is megy a háztól.
És ebbe a házba elméletileg csak mini-ITX lap mehet, gyakorlatilag mATX is simán. Max. az optika rálóg a RAM-okra.

-
válasz
Grave_444
üzenetére
915F. a táp a ház elejében van (F mint front), ergo elférnek bármilyen batár hűtő is, cserébe nincsen hdd bracket, mert a táp került a helyére, és elfér egy végtelen hosszú vga is. a képen nem látszik jól, de a táp mellett még bőven van hely 1 vganak, tehát egymás után beférne kettő a képen lévő 280x dc2tből.
-
válasz
Grave_444
üzenetére
Koszi, akkor ez tisztazodott. Az ssd mar megvan, meg a processor is /4690k/ Ami meg nem tisztazodott, hogy milyen processor huto legyen. Melyik a legjobb ilyen huto, ami ebbe a hazba belefer? Az alaplap az lesz ami a kepen is van. Msi z97 gaming. Korabban ugy volt, hogy nem lesz benne vga, akkor ugy volt, hogy eleg lesz bele a seasonic g 360w tap. Viszont, ha teszunk bele ilyen vga-t akkor talan jobb lenne bele a 460w platinum? Jesszus egy vagyon lesz ez mar

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gaming notebook topik
- Mini PC
- TCL LCD és LED TV-k
- Sorozatok
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Horgász topik
- További aktív témák...
- ADATA 32GB (2x16) DDR5 - 8000MHz CL38 - XPG Lancer Neon RGB - 10 év garancia!
- Új, bontatlan ADATA XPG 48GB (2x24GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Lancer Blade RGB Black XMP/EXPO - 10 év
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- 8x16 ddr4 vízhűtéses ram
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL16 - 1 év garancia!
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CalDigit TS3 Plus Thunderbolt 3 dokkoló állomás
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- HP ProBook 650 G8 Intel i5-1145G7 32GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Csak nem te is

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Full terhelés alatt viszont annál zajosabb
):