-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
válasz Grave_444 #34971 üzenetére
Érdekes gondolat megfordítani az elrendezést, de én maradtam az eredetinél. Egy forró vga-ról a meleg levegő felfelé szállva melegíti a procit is.
Egyébként összeraktam a Metis házba a következő konfigot:
Asus H110I Plus
i5-6600
Corsair: 2x8GB 2400MHZ DDR4
Corsair SF450 táp
Samsung 750 EVO 500GB SSD
Raijintek Ereboss proci hűtő.A táphoz nem adtak ugyan SFX/ATX átalakítót, de egyetlen alátét elég volt, hogy masszívan 3 ponton rögzítve legyen, így alulról friss levegőt kap a táp.
VGA még nincs, ezért az SSD-t ideiglenesen a 3,5" helyre tettem.
A gyári tápkábel elvezetésnek sok értelmét nem láttam, kiszereltem és a ház alól bukkan elő...A Raijintek Ereboss gyönyörűen elfér, csak a 14cm ventilátor beleütközik az alaplapon található alkatrészekbe, és kilóg a házból, így nem tudom feltenni az oldalát. Könnyű megoldás lenne betenni egy 12cm ventit, csakhogy ez a 14cm slim venti nagyon eltalált darab, a Biosban beállítottam a venti profilt, így éppen elindul és mindössze 400-as fordulaton teker, így totál néma. 600rpm-en már hallom a hangját, de 400-on már nem és van annyi minimális légáramlás, hogy a proci hűvös marad terhelés nélkül.
[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HyperX Fury RGB 3600 MHz CL17 2x8 GB
- Kiárusítás!! Asztal gépbe és laptopba márkás DDR4-as 4, 8, 16 GB -os RAM-ok AkciÓÓ!
- Samsung 8GB DDR3 1600MHz M471B1G73DB0-YK0D0
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- GIGABYTE P55M-UD2/i5-750/8 gb ddr3 ajándék vga karival