- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Valami baja van a tápomnak
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bozont #31712 üzenetére
Q1900DC-ITX már 32k HUF alatt elérhető, ha ez is megfelel.
Ráadásul ASRock AM1H-ITX 27k HUF + Athlon 5350 13k HUF + AC Alpine M1 Passive 2k HUF = 32k HUF
-
varmi2
nagyúr
válasz
papafater197 #31573 üzenetére
Nos, ha ilyen a felhasználás, akkor egy amd apu-s gép is bőven elég, és kb kijön a feléből a gép. Nézz körül fm2+, esetleg am1 vonalon. Intelbe meg pentium és i3 szint.
-
szabieable
aktív tag
Sziasztok,
kezd szűkös lenni a jelenlegi kabinim ezért upgraden gondolkozom. A ház egy Cooler Master Elite 110 egy 90W-os külső paneltáppal, ami kukázható végülis. Mivel beruháztam egy goprora ezért kellene egy i3/i5 körüli gép amivel kódolni is tudnám a tartalmakat. Milyen lapot nézegessek? A másik opció egy 17"-es laptop lenne szintén i5-el, de van egy sanda gyanúm, hogy a pc upgrade olcsóbban kijönne.
Perpill az alábbi config tesz szolgálatot:5350 kabini, am1h-itx, 4GB corsair 1333 ddr3 -
ooszi
senior tag
Ma sikeresen bevásároltam, vettem magamnak ajándékot: ASUS H110I-Plus D3 (mini-ITX) - Intel G4400 - 8GB memó, az AM1-t váltottam le vele.
-
betyarr
veterán
üdv!
pentium alá létezik olyan itx lap,amin van dc csati?jelenleg van egy am1 konfigom asrock am1h-itx + athlon 5350,de elég gyengécske.ezt szeretném kiváltani valami kis fogyasztású pentiummal.
előre is köszi a válaszokat!
-
Pista0001
addikt
válasz
kisza25 #30336 üzenetére
Mondjuk max AM1, inkább integrált procis éjjel nappal, 24/7-ben. Olcsóbb éjszakai áram van még? Nem tudtam. Németországban állítólag éjszaka drágább, olyankor nem termelnek a naperőművek
50 watt maximummal számoltam én is, az alapján becsültem. Végül az éjszakai árammal akár igazam is lehet.
-
canniball
nagyúr
válasz
szacsee #30234 üzenetére
Nem tudok ilyen listáról (persze attól még lehet). Az integráltak mind tudják a 24p-t, de a 3D-t csak a Bay Trail és az AM1 viszi (a Braswellből valamiért kikerült).
feketegergo!
A csatlakozó és a feszültség kell passzoljon (meg persze a teljesítmény a konfighoz). Hogy a folyamatos használatot mennyire viselik el azt nem tudom. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék összerakni egy kis méretű ITX-es gépet.
Netezésre, filmnézésre (youtube online stream)
Kb hasonlóban gondolkodom mint a Chieftec IX-03B
Lehetne kicsit magasabb, mert AM1-ben gondolkodom és az APU hűtőbordája lehet magas úgy hogy a felette elhelyezkedő hdd tartó lehet már útban lenne.Intel kicsit pattogósabb lenne, de nem tudom mennyire viszi pl az Ivy cerka a 24P-t, vagy a 3D-t. (gondolom semennyire)
SSD-t tennék a gépbe, hogy gyorsabb legyen.
Emiatt viszont jó minőségű tápellátást akarok használni. Itt az előzmény.
Kérném tanácsotokat, hogy alap itx-es kis méretű rendszert mibe tehetnék és milyen tápot ajánlatok hozzá.
Kínai gagyi nem érdekel, pár ezer ft nem vág földhöz ha van kicsivel többért normális minőségű megoldás.
Ház + táp jó lenn ha megállna 25K-ból
Lap proci kérdéses még, de nem vetem el a passzív üzemet sem ha hosszú ideig is üzembiztos marad.
QX5000-ről mi a vélemény kb mennyivel lassabb mint egy 5350-es AM1-es cumó, illetve Intel oldalon kis fogyasztású cuccból mi ami most best buy és filmnézés tekintetében mit tud?Foglalattal ellátott H61/81 sincs kizárva, mert jó hűtővel az is viszonylag néma tud lenni, csak kicsit drágább a deszka, viszont aprón kapni procit olcsóbban. Ezért is jó lenne olyan megoldás, ami egy intel cerkát is elvinne már ami a tápegységet illeti.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Pista0001
addikt
Én erre a célra tuti Sandy vagy Ivy Celeront választanék belépőszintű alaplappal apróról. Vagy ha valaki árul pont, akkor Giga 1037U-s integráltat, az fogyasztásban kb az a szint mint az AM1, sőt inkább kevesebb. Szerintem a magonkénti magasabb teljesítmény sokkal többet hoz mint a több mag ilyen alap felhasználásnál., és az AMD fejlettebb IGP-jére sincs szükség.
Van többek közt egy QC5000-em SSD-vel (tény hogy nem ezen a gépen telepített Win 7-tel, ami okozhat gondokat
) meg egy laptop B820 Celeronnal, HDD-vel. Utóbbi jobban használható alap netezésre, nem lassabb számottevően mint az i3-3217U-s NUC-om SSD-vel. Ja, mellesleg a laposban csak 2 giga RAM van, a QC5000-ben 8 giga, akárcsak a NUC-ban.
-
-
zodo
nagyúr
Üdv.!
Nem követem egy ideje a történéseket de lehet ismét összedobnék egy mini gépet.
Anyukámnak, kizárólag netezni pl skype, yt videók, teamviewer amihez olcsó alaplap+videó+memória trió kellene.
Win7 vagy Linux Mint lesz a gépen és tudom hogy sok ehhez a 8Gb memória de win alatt sokat 2+ eszik az Opera ill. árban jobban megéri mint 4Gb-ot venni.Hirtelen az alábbiakat találtam. Egyéb megfontolandó ajánlat?
MSI AM1I ~10k
AMD Athlon 5350 ~14k
Kingston HyperX Fury 8Gb DDR3 1600Mhz ~12k -
tooomas
csendes tag
Sajnos meg vagyok lőve az itx mérettel mert az jelenleg is itt áll előttem.
Eddig integrált procis lappal kínlódtam de kellene egy pici (tényleg picivel ) erő.
A hangkártyámat nem szivesen cserélném miatta mert nem olcsó darab.
Külső hangkártyákkal meg még több kóc és kábelezés és probléma lenne .
Ezért keresgélek csak lap+proc+ram utánn ami a feladatot ellátja nekem.
Szerintem egy 1mag+ht intel atomtól a jelenlegi felhozatalból bármi erősebb még az am1 is (fiamnak nemrég raktam össze egy am1-et és szerintem Én ki sem tudnám használni teljesen).
Grafikailag teljesen mindegy mit tud csak képet adjon és csók.
Internet sosem lessz rajta sem office sem semmi megszokott ami egy általános gépen.
Csak a win meg a szerkesztőprogim és a hangszercuccok.
Ha már a progikat megemlítem itt senki se gondoljon ableton és hasonló gépzabáló szoftverekre mert azok élő föllépéshez bizony alkalmatlanok.
Egyszerű kis progik futnak célirányosan csak ami kell. -
-
tooomas
csendes tag
Érdekes kérdéssel fordulok hozzátok.
Egy speckó kis gépet kellene összeraknom .
Próbáltam integrált procis alaplapokat de sajnos gyengének bizonyultak számomra.
A feladat zenei szoftver több sáv vsti hangszerelés és midi zenélés természetesen szekvenszerezés.
Namost itt jön a probléma hogy a hangkártya adott amit eddig is használtam (pci).
Vezérléshez kell a com port.
A jelenlegi alaplap választékból 1 azaz 1 darab Gigabyte alaplapot találtam ami cserélhető procis (lehet erőben skálázni) és tartalmaz 1 pci slot-ot. Viszont az ára a jajjjj kategória. Főleg hogy kell bele proci meg ram is.
Szükséges az itx méret a szállítás miatt ezt hozzáteszem.
A költségvetés meg minimális sajnos .
Az olcsóbb alaplapok amik meg is felelnének mondjuk am1 , sajnos mind pci-e csatolósak .
Pci-e hangkártya meg ami erre a feladatra jó az meg brutálisabb árban van mint egy alaplap.
Már szét olvasom a net-et hogy hol találok nekem megfelelőt de sajnos eredménytelen.
Régebben voltak ilyen alaplapok amire nekem most lenne szükségem de már beszerezhetetlenek újonnan.
A hirdetési részen itt az oldalon meg lassan elveszek mert van integrált procis, meg foglalat szerint de hogy melyik itx méretű és melyik nem mire végigbogarászom megőszülök pedig kotrom rendesen.
Sajnos a gyártók oldalai sem könnyítik meg a keresgélést a boltok listáiról meg ne is beszéljek.
Eme adott megkötéseknek megfelelő lapot keresek ha tudnátok segíteni megköszönném. -
TibChee
tag
Igen, mindenképpen mini-ITX kellene. A használttól sem zárkózom el.
És mennyiért lenne lehetséges?
A célom egy NAS/HTPC gép építése lenne.
Másik opció szerintem egy olcsó AM1-es konfig lenne, mondjuk egy ASRock AM1B-ITX + Athlon 5150 kevesebb, mint 20k újonnan. Mondjuk a proci az lényegesen gyengébb, viszont jólval kevesebbet is fogyaszt, ami 7/24-es üzemben nem egy hátrány.
Kérdés, hogy egy FreeNAS + XBMC kombóhoz mit szólna? -
varmi2
nagyúr
válasz
kedvesgabor #29555 üzenetére
Igen természetesen tudja, azért van ajánlva. Ez egy alaplapra integrált proci, ugyan azt tudja, mint az am1 Athlon 5350, csak 15W tdp-vel.
-
kedvesgabor
tag
Sziasztok!
3DTv mellé, média lejátszónak szeretnék összerakni egy gépet.
Amire gondoltam:
-MSI AM1I
-AMD Athlon x4 5150
-LC Power 1360II házban.
A kérdésem az lenne, 1x4GB RAM elég lenne-e ill. ez az APU elég a 3D-s filmekhez?Köszi!
-
Goose-T
veterán
Egy ismerősöm szeretne egy gépet, amit a tévéjére tudna kötni (HDMI-vel), és Skype-ra, Youtube-ra, netezésre és filmnézésre használná. Legyen minél kisebb, csendesebb és olcsóbb, de azért minőségi alkatrészekből álljon. Én eddig erre gondoltam:
FSP Univerzális Notebook adapter 90W v90 10.744 Ft
CHIEFTEC IX-03B 9.403 Ft
AMD Athlon 5350 2.05GHz AM1 BOX 15.348 Ft
ASROCK AM1H-ITX 16.548 Ft
CRUCIAL 120GB BX100 SATA3 2,5" CT120BX100SSD1 19.718 Ft
HyperX 4GB Savage DDR3 1866MHz CL9 HX318C9SR/4 8.828 FtÖsszesen: 80.589 Ft
Van még valakinek ötlete, hogy mivel lehetne olcsóbbá tenni úgy, hogy ennél gyengébb ne legyen számottevően?
-
Ombre85
tag
válasz
AxBattler #29385 üzenetére
AMD oldalon az általad javasolt AM1-es megoldás egész jól hangzik az 5350-es procival.
Ha Intel, akkor néztem a Gigabyte H81N-t, ami most lenne aprón. Ez valamivel rosszabb, mint az általad javasolt MSI H81I? Egy G3420-at néztem bele szintén használtan, ha ez most kielégítené az igényeimet, ez később fejleszthető lenne.
A szűk keresztmetszet az MC szerver miatt alakulhat ki, ami igényli a nagyobb egyszálas teljesítményt, ilyen szempontból melyik a nyerőbb? A többi említettet is emiatt ejtetném ki.Mindkét alaplap 20+4+4 pines, de a Pico csak 20. A 350-et szépen elvitte így is, elég lenne ezeknek is?
-
válasz
Ombre85 #29381 üzenetére
Keretet nem írtál, de ha mindenképpen passzív megoldás kell, akkor van néhány megoldás.
30k-ig...
Asrock AM1B-ITX lap + Athlon 5350 CPU + Arctic Alpine M1 passzív hűtő
ASRock Q1900-ITX integrált cpu-s lap
ASRock Q2900-ITX integrált cpu-s lap, bár ez már mintha kifutott volna.
Review40k-ig...
ASRock N3700-ITX40k felett - szigorúan szvsz.
35W-os fogyasztású Intel i3 + valami böhöm hűtő, venti nélkül, valami minőségi 80mm-es házventivel (SWIF2, Noctua). -
törölt tag
(#28854) und (#28856) belefér minden, ha ventivel lefelé fordítva rakod bele a tápot és az oldalsó perforációkat eltakarod akkor elég lehet a HDD-nek első 120-as venti nélkül is, persze ki kell próbálni mennyire lesznek melegük.
AM1-hez(cserélhetős CPU) passzív üzemre van borda, de az nem fér bele a táp alá 70 vs 65mm a cm 120 A. esetében
a QC5000-iTX/PH viszont simán, és elég neki is a PSU által keltett légáramlat.
-
Mondjuk a ház elejére nem árt valami jobb 120mm-es ventit betervezni, mer' a CM-féle elég hangos. A HDD-knek sem árt.
Mivel hátul nincs aktív hűtés az Elite 120-ban (az oldalsó 80*80*15mm-est kb. el is lehet felejteni), ezért jól jön a teljes PS/2-es méretű táp nagy ventije, az szvsz elég is lesz a tervezett AM1-es konfighoz. Az APU hűtését azért majd nem árt lecserélni az Arctic M1-es megoldására.
-
gianni85
veterán
Valakinek volt már dolga AM1H-ITX lappal? Van egy Dell notitöltőm E6520-hoz használom, és kíváncsi lennék, hogy átalakító nélkül csatlakoztatni tudom-e a laphoz?
-
törölt tag
válasz
pajaci #28477 üzenetére
"Azt nem találom sehol, hogy hány kijelzőt tud egyszerre meghajtani az 5350."
Erre a kérdésedre itt találsz választ: AMD AM1 "Kabini" platform (Athlon és Sempron)
Ha addig az itteniek nem írják meg a választ.
-
válasz
shteer #28388 üzenetére
750Ti már az Athlon 5350-en is CPU korlátos...
AMD AM1 Platform and Athlon 5350 with GTX 750 Ti - 1080p at under $450
Review: AMD Athlon 5350Ha néhanapján játszana, akkor az 5350-nél nem adnám alább, arra is lehet passzív hűtőt venni. Ráadásul ezen az új ASRock lapon csak 2db SATA csati található, az AM1-eseken viszont 4db van.
-
Mentát
csendes tag
A drágábbik AsRock AM1-es alaplaphoz keresek ITX házat.
Olyasmit, ami
- olcsó (<10k)
- kicsi (kb. 20x20x7 cm)
- lehetőleg előlapi USB van rajta
- Táp nem kell (paneltáp sem), mivel az alaplap megy 19V DC-ről is.
- 1 db 3,5-es HDD fér el benne
- kaphatóNagyon extrém az igény? Van ilyen?
-
HookR
addikt
Scythe Kodati Rev. B hivatalos oldal - [link]
- Socket AM1 kompatibilis===============================================
DeepCool HTPC-200 hivatalos oldal - [link]
===============================================
(#27605) Pista0001: Ebay-en még akad Ninja Mini.
Az olyan behemótok mellet, mint:
- Silverstone Heligon HE02
- Thermalright HR-22
- Deepcool Lucifer v2érdemes megemlékezni a kifejezetten passzív hűtésre termett modellekről is:
- NoFan CR-95
- Zalman FX100
- Zalman FX70===============================================
-
válasz
Archttila #27533 üzenetére
Mivel a konfig, amit tervezel, nem egy AM1-es HTPC/letöltőgép, és az egyetlen ventiről beszélünk, ezért szvsz jogosak az aggályaid. Én megvárnám a rácsosat.
(#27532) Nirvanus
Nem rossz, kb. mintha egy SG13, és egy ISK600 gyereke lenne.
Csak kár, hogy papírból van... 2.2kg... -
törölt tag
válasz
szacsee #27327 üzenetére
Aprón szokott lenni jó áron. Egy 40-45 ezres konfighoz (lap+cpu+ram) én sem vennék 30K-ért tápot. Reális áron ~15K-ból ki lehet hozni egy AM1-et/vagy az itt leírt konfigot kiszolgáló tápot.
A másik konfighoz: alapórajeles, alulfeszelt cpu-val, kikapcsolt ventikkel, hdd-vel, D5(2-esen)
40-45W idle, és ~65W@ net meg lehet fogni a fogyasztását.
Ha hangos a táp ADDA ventije, akkor cseréld ki egy kevésbé brummogósra, ha nincs tuning, akkor így is ki kell tudnia szolgálni azt a 180-200W max. terhelést. -
szacsee
nagyúr
Kicsit visszaolvastam a topikot.
Jól sejtem, ha nagyon halk, vagy néma gépet szeretnék, akkor a következő közül kell választanom:
- DC tápos alaplap
- nem WI PicoPSU, vagy paneltáp + féltéglaCiripelés mennyire jellemző a DC tápos deszkákra, illetve a paneltápokra, vagy a 12V-os Pico PSU-ra?
AM1 és BT közt vacillálok, de nem tudok dönteni.
AM1 drágább valamivel, viszont elvileg jobb a GPU supportja. Intel már az Ivy IGP-hez is csak legacy drivereket tol ki. Később gondolom ha fejlődne valamit a web (html5 és újabb), akkor reszeltek a BT-nek.
Böngészés, YT, illetve filmnézés lenne az elsődleges szempont. Esetleg némi Indie játék, de ez nagyon sokadrendű.
Gondolom a deszkának nem árt, ha oldalba rugom a házat egy nagyon csendes 140mm-es ventilátorral, hogy a mosfetek azért hűtve legyenek és élettartam szempontjából sem utolsó.
Véleményeket, javaslatokat szívesen fogadom. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Itthonra összeraknék egy kisebb gépet, de pár dolog nem teljesen világos.
Igaz, hogy a deszka félvér (nagyobb mint az itx, de kisebb mint az mATX), de itt foglalkoznak a legtöbbet tápos témakörrel.
B75-ös deszka + G2030-as proci 4Gb rammal és egy 128Gb-os SSD-vel lenne a rendszer alapja.
Lehet hogy az SSD később megy másik gépbe és helyette HDD lesz, de ez szerintem fogyasztásban nem sokat jelent.
Kérdésem az lenne, hogy milyen alternatívák lennének ennek a konfignak a tápellátására és mennyiből jönne ki? Paneltáp gondolom soványka, ha a 120W-os adapter.hu-s verziót nézem. PicoPSU-val még nem volt dolgom, viszont nem tudom hogy lehet megkülönböztetni az eredetitől a kínait (ok, hogy minden kínában készül, de páran hirdetnek németet itt-ott néha). Külső tápból ill. pico psu-ból mit ajánlotok, ami már megbízhatónak számít és honnan érdemes venni?
Esetleg más alternatíva?
Házam nincs még, de lemezmegmunkáló cégnél meg tudom csináltatni ha úgy adódik.
Öszvér méret miatt az itx-ek közt kevés ami megfelel, mATX pedig marha nagy az alaplap méretéhez viszonyítva.
Lehet egy szerelvény dobozba rakom mivel az ssd-t az alaplappal ellentétes oldalra fel lehet fogatni, a táp nem nagy méret, és még egy venti az átszellőztetés miatt és kész is, így meg kb egye 250x200x80 mm-es ház untig elég lenne.Gondolkoztam, hogy az Asrock féle AM1-es külső tápos megoldás is opció lehet, de valahogy nem annyira pattogós a rendszer, mint az intellel (gondolom a kisebb x86 számítási teljesítmény miatt).
Esetleg ha van aki hasonló cipőben járt ossza meg véleményét.
Köszönöm! -
pigster
senior tag
Próbáltam összeszedni egy otthoni NAS / visszafogott torrent / HTPC géphez valókat. Az alábbiak működőképesek illetve megfelelnek a célra ebben az összeállításban?
AM1H-ITX
Athlon 5350
CORSAIR 4GB XMS3 DDR3 1600MHz CL9 CMX4GX3M1A1600C9
Fractal Design Node 304
Cooler Master G450M+ HDD-k persze.
-
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Kis ráncfelvarráson fog átesni a témaindító hozzászólás.
Szeretnék bele pár ajánlást közkedvelt, Mo.-n beszerezhető LGA 1150 és 1155-ös itx lapokból, szerintem nincs értelme felsorolni az összeset, mert úgy sem fog a látogató 40-50 db alaplapot gondosan átnézni.
AM1-es lapokkal egyenlőre nincs ilyen probléma.Elérhető házakból is jó lenne aktualizálni. +2-3-4 népszerű összeállítást: alaplap+CPU+hűtő+/vga/psu ajánlással megjelölve erényeit és felhasználási területét.
Aszimmetrikus kialakítású -nekünk előnyös- hűtőket is bele szeretnék venni. ide is jó lenne feltüntetni /népszerű/kompatibilis alaplapokat
Táp témakörben is jó lenne olyan ajánlható ~300W-os SFX táp amin pl.: használható hosszban vannak a kábelek, és nem túl agresszív a ventilátorvezérlése.
Publikus Ötletek ide jöhetnek fórumba, konkrét típusok akár privátba is jöhet.
Annyi figyelmeztetés hogy a témaindító formálásával foglalkozó Hsz.-okat el szeretném majd távolítani. Miután összelát az újabb verzió, és mindenki elégedett a formájával/tartalmával, aki ötletet rakott bele.Előre is Köszönöm.
-
patomi
őstag
válasz
flashpointer #26693 üzenetére
Én nem látok utalást AM1-re, de lehet valamit nem vettem észre.
-
flashpointer
őstag
[ Módosította: radi8tor ]
-
tresh
veterán
válasz
AxBattler #26686 üzenetére
Igazából én is ezt gondoltam anno Chieftech tápom volt nagy asztaliba az amit túl élt hát azóta nem igen hiszek másba
CHIEFTEC BT-02B-U3 nézegetem én is
Csak még mindig agyalok a belén is nem tudom eldönteni hogy am1 vagy intel legyen. 5350+asrock lap megállna 25k ból + 4gb ram 10k + ez a ház 21k de még mindig a nagy bajom a ventilátor ha lehetne teljesen kinyírnám a configból. No meg nem tudom mennyire viselné el teljesítményileg ha futna alatta 10-20 torrent + filmeznék is rajta
Ördögi kör ez hónapok óta agyalok mi legyen.
-
varmi2
nagyúr
-
Tidus
addikt
válasz
AxBattler #26516 üzenetére
A jövö hét elején beszerelem egy másik házba az alaplapot.
Majd belinkelem a rögzítést.Más, esetleg valaki...
AM1H-ITX alaplapra csatlakoztatva van HDMI-n keresztül a monitor.
DVI-D hátlapi csatlakozásba tettem egy HDMI adaptert. És a TV-t akarnám csatlakoztatni HDMI kábelen keresztül. Viszont képet nem tudom behozni, csak a monitor kábelen keresztül. Elvileg jó lenne mert a monitor is tudja azt a felbontást mint a TV, tehát két monitor egyidejű csatlakozásáról lenne szó. Valami beállítás kell hozzá? -
Tidus
addikt
válasz
radi8tor #26475 üzenetére
Én két 2TB WD RED vinyót, egy 64GB-s MSATA-t és egy slim DVD-RW-t járatok az AM1H-ITX+5350 Apu-val. Mindezt külső gyárilag előírt típusú LiteOn 65Watt-os táppal. Elég határ eset de lassan fél éve megy 24/7-ben. A tápon sem észleltem melegedést. A RED vinyók amúgy is papír forma szerint terhelés függőek. Sőt HDD Sentinel szerint a tárolós vinyó ki is kapcsol néha.
A SATA kábelt házilag készítettem moduláris kábelből.
Igy mind a négy SATA aljzat ki van használva. Bios-ban ASMEDIA AHCI: Enabled. -
Tidus
addikt
-
Tidus
addikt
válasz
littledon #26456 üzenetére
Bőven a párnád alá is teheted. Én AM1H-ITX-et használok. Külső laptop táppal üzemel.
AM1 platformon ez a legfullosabb alaplap.
Három pin-es venti van rajta Bios-ban Silent-re állítva, 38 Celsius max. nálam.
Abszolut hangtalan, bár nyilván valóan ez idővel változik.
De várható hogy a gyártók ehhez is adnak ki CPU hűtést nagyobbakat. Azokra pedig venti sem kell majd. -
canniball
nagyúr
válasz
littledon #26453 üzenetére
Pardon, elfelejtettem hozzátenni, hogy amiről tudok.
Esetleg körülnézhetsz az AM1 platform háza táján is, az is majdnem teljesen integrált csak a proci jár külön, s bár a hűtője ugyan aktív de a tulajok szerint csendes; viszont hogy aludni lehet-e mellette azt nem tudom, ha gondolod kérdezz rá a topikjában. -
válasz
A Gázos #26347 üzenetére
Na így legyen okos az ember.
Én szeretném teljesen passzívra, a táp is külső (bár ez lehet inkább ront a helyzeten?). Megsütni meg persze nem akarom, elég sokba kerül.
Az am1 lap + 5350 proci melegedés szempontjából nem rosszabb az intelnél?A ház árát lehet megpróbálom megspórolni, ha már minden rajta van a lapon, és csinálni egyet otthon vmi alumínium lapból.
-
válasz
shteer #25744 üzenetére
Visszatérve a Chieftec SFX-450BS-re: billiger.de-n fenn van, és a 40€-s ár alapján nálunk olyan 15k lesz, ha egyszer végre behozzák.
Ennyibe kerül a 300W-os bequiet! SFX Power2 is, de inkább a Csifibe fektetném a pénzem.
(#25873) flashpointer
Megmutatnád, hogy hol kapsz ugyanennyiért (Asrock Am1 lap + 5350 = 25k) időtállóbb s1150-es mITX rendszert? -
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #25868 üzenetére
A játékra időtállóbb, cserélhető intel alatt 1155/1150-öt kell érteni, nem írtam pontosan melyikre gondoltam.
A lehetőség am1-re megvan, de a fogyasztása és az ára eléggé behatárolja a teljesítményét hogy mi várható.
Rakni lehet bele, de egy jobb kártyát erősen visszafoghat a proci.(főleg egy cpu-igényes alkalmazásnál), habár egy ~gt 730-ig nem hiszem hogy jelentős gond lenne, és a retró játékoknál feltűnne.
Szóval a lényeg hogy ugyanakkora összegért kb ugyanazt kapod, de megszűnnek bővíthetőségi korlátok. -
Nirvanus
aktív tag
válasz
AxBattler #25868 üzenetére
AM1-nél (is) redukált a PCI-e, x4-es a sávszél, az integrált Intelekben is annyi vagy még kisebb, de ott legalább a duplacsatornás memóriavezérlő megvan. 1155/1150/FM2/+ platformokon pedig minden megy maxon.
(lehet, hogy ezért emelkedett annyit a C847 ára, mert ott még valós x16 van
)
-
válasz
flashpointer #25867 üzenetére
mert cpu-t sem lehet érdemben nagyobbra cserélni, meg a dvga-t sem. Intelbe meg pattint egy gyorsabbat és örömbódottá.
Én úgy tudom, hogy pont az Intel-ben nem lehet egyáltalán CPU-t cserélni, AM1-be meg hogy milyen erősségű cucc jön a következő generációval, azt nem látom előre, de a lehetőség megvan a cserére.
Viszont elárulonád, hogy AM1-es lapba miért nem lehet olyan dGPU-t rakni, amit az Intelbe igen?
-
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #25860 üzenetére
Nem csak sugalltam, le is írtam ha választani kell egy am1-es konfig vagy inteles között ugyanannyiért és játék (általad definiált, kabinin jól futó) is szóba jön az utóbbit érdemesebb választani.mert: (sőt most hogy mindjárt jön a skylake még mindenképp megvárnám hogy mit tud felmutatni)
2-4 év múlva a mai játékok lesznek régiek, jön valami ami tetszene de nincs bosszantóbb annál minthogy éppen nem megy vagy ocsmány meg lassú és nincs mit tenni (rosszabb mint ha egyáltalán nem futna úgy legalább nem tépné az idegeket) mert cpu-t sem lehet érdemben nagyobbra cserélni, meg a dvga-t sem. Intelbe meg pattint egy gyorsabbat és örömbódottá.
Most is van olyan böngészős játék ami alá kell a kakaóViszont ha számít a hang, akkor csak am1 marad .
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
AxBattler #25863 üzenetére
A6-7xxx, pardon.
AMD esetében a KIT minimum, és itt is előnyben van az FM2/+ az AM1-hez képest - ott ugye egy csatornás a memóriavezérlő, és a PCI-e sáv is csak 4x. Egy A6-6420K nekem elég volt több ablakos MMO-hoz, igaz, akkor 8GB-1866Mhz KIT is volt a konfigban egy spannál.
Az A8-7650K-t én is várom.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
mandras81 #25856 üzenetére
Ha a tabok között van a Facebook is, akkor oda csak memória kell, mert a böngészés főleg azt zabálja meg.
A fullHD lejátszás lassan egy vasalónak sem lesz nagy kihívás.
Bizony ám, ár/teljesítmény arányban jobban járnál egy 1155/1150 vagy akár FM2/+ konfiggal is. Ezeknél az időtállóság is egy pozitív(abb) szempont. Nem beszélve a bővíthetőségről.1155 mellett szól az olcsó(bb) ITX platform árelőnye (15k-s új lap, de USB3-Sata3 sehol, ám legalább HDMI van, ASRock H61MV-ITX), a kedvező(bb) árú használt procik, de emellé én mindenképpen javasolnék legalább egy GT730-at, hogy ne érjen nagy meglepetés - esetleg egy i3-3225öt, abban már HD4000 van.
1150 mellett szól ugye a Haswell, de a belépő szintű ITX lapok nagyon le vannak rágcsálva (20k-s lap, 2-3Sata3, belső USB3 sehol, HDMI is kérdéses), viszont a legolcsóbb Cerka is már szinte hozza az E8400-at teljesítményben, igaz, még ott sem olyan acélos az IGP fullHD-hoz - legalábbis játékra -, így oda is elkél egy dGPU, persze csak szerintem.
FM2/+ mellett szól a felszereltség (ott ugye egy 14-15k-s lapon már szinte minden van, de az mATX, az ITX valahol 23-25k környékén kezdődik) és az APU-k grafikai előnye - még. Egy A6-6xxx vagy A7-7xxx már elegendő lehet kisebb-nagyobb kompromisszumokkal játékra is. Viszont az AMD kéri a gyorsabb memóriát a jobb teljesítményhez (egy A10-6800k le van próbálva 1333as, majd 2400as ramokkal, a különbség szemmel látható).
"Hőkezelés": na itt az Intel nyert, a Haswell számára bőven elég a gyári leszabályozva, viszont az AMD-k gyári megoldásait én személy szerint nem szeretem a vicckategóriás borda miatt - ezért sem dobtam ki a régi jó hőcsöves Phenom hűtőt
A Chieftec házba kevés és kis hűtő fér csak be, oda szerintem mindenképpen 3-4 hőcső és minél nagyobb méretű borda javallott, és lassú, de venti.
Összegezve: 30k-ból a lap-cpu/apu megérősebben nem jön ki újonnan ITX-hez (nyugi, én is ezért anyzok mostanában, ugyanez volt a szándékom), ezeket 3-5évre veszed és esetenként bővíted (ház minimum a VGA miatt kell nagyobb), míg az integrált megoldásokat/AM1-et egy bizonyos feladatra, konszolidáltabb használatra. Bírják ők a multimédiát/alap játékot is, csak hát ugye sokkal hamarabb jönnek a korlátaik. Igaz,a fogyasztásuk is kedvezőbb, olcsóbb az ITX platformjuk és jobb eséllyel lehetnek fullpasszív működésűek.
Mindezekkel együtt én nem tudom nem ajánlani az AM1-et, de akkor minimum a legtetejét. Na, most próbálj kiigazodni, nekem már nem megy.
-
válasz
flashpointer #25853 üzenetére
Viszont ha már behoztuk az időtállóságot és a játékot is... az megint nem am1 pálya.
(amúgy az időtállóság nem volt az elvárások között)A "játék" ma már elég tág kategória: 2-4 éves címek, LOL, WOW, GOG, BF4, Crysis, Indie, Farmville... nagyon nem mindegy, és Te most pont ezt próbálod elmaszatolni. A kérdező, és én is egyértelműen a light-osabb felhasználásról beszéltünk, Te meg az ellenkezőjét sugallod.
Ha nem beteges gépcserélgető egyénről van szó (akikből felülreprezentálunk itt a fórumon
), akkor alapvető, hogy bizonyos szinten az időtállóság is szempont.
-
mandras81
senior tag
válasz
Nirvanus #25854 üzenetére
Lehet, hogy jobban járnék egy 1155-ös, vagy pici rádobással egy 1150-es konfiggal? Hogy alakulnak az erőviszonyok ezeknél az AM1-Q1900-hoz képest? Mintha láttam volna egy tesztet, amiben nagyon elverték az előbbiek az utóbbiakat...
Egy ilyen Chieftec IX-03B-szerű házba milyen hűtő lenne, ami kordában tart passzívan egy Ivy-t, vagy egy Haswell-t?
(#25853) flashpointer:
És mi a helyzet egy 10 tabos böngészéssel, közben megy a fullhd film? Arra is elég a Q1900? Hol vannak a határai? -
Nirvanus
aktív tag
1155-ITX 15k-tól, 1155-Cerka 10k-tól, GT630-730 14k-tól vagy
1150-ITX 20k-tól, 1150-Cerka 10k-tól, GT630-730 14k-tól vagy
AM1-ITX 10k-tól, 5150-5350 14k-tól vagy
Intel-ITX 22k-tól (x16-tal), GT630-730 14k-tól vagy
valami használt garis félkonfig.
ilyen árak vannak, szerény személyem egy Asus C8HM70-i/HDMi tulaj vagyok, egy GT520-szal, amit azért nem ajánlok már jó szívvel, mert 10ezret (vagy még többet is) emelkedett az ára, de teljes x16/Sata3/USB3/dualchan van. MMO-zok, több klienssel, Win 8.1 EmbIndPro meg repül rajta 2GB (!) DDR3-1333-mal, CR1 dual-ban. -
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz
mandras81 #25848 üzenetére
Ez az am1 baja hogy a két szék közé ült, médiára a j1900 teljesen jó (passzív!), fogyaszt vagy 10 wattot terhelve, úgyhogy ha arra kell akkor én biztosan azt választanám. Persze erősebb az amds konfig de ilyen felhasználásra minek? Fölösleges.
Ha meg játszogatás is lenne oda meg túl gyenge, dvgat a cpu lehúzza, az ilyen tizenpárezres dvga-kat az intel igp is elveri szóval hót pocséklás annyiért venni (cakkpakk végösszegben ugyanannyira jössz ki, csak rosszabb teljesítménnyel) . Meg pont az értelme veszik el.. Sajnos itx-ben apus amd-t sem lehet jószívvel ajánlani mert belépő konfigban az alaplap vinné el az összeg jórészét miközben teljesítményben semmit nem tesz hozzá. Felette meg intel+dvga anyagilag megint jobban megéri (vagy kicsit többért sokkal jobb)
Úgyhogy először kell dönteni vagy csak multimédiára lesz, vagy játszogatásra is, és ha az utóbbi akkor mennyivel többet ér meg számodra hogy tudj vele játszani is .
Nekem is elegendő lenne 90%-ban egy j1900 amúgy , csak hát... az a rohadt war thunder megint itt figyel a tálcán -
Nirvanus
aktív tag
válasz
mandras81 #25848 üzenetére
az 5350-nel (talán) a fifa még játszható
Az alaplap-SoC (a Kabini ugye már SoC?) páros így 25-26 ezerből kijön, memóriád pedig már van hozzá.
A ház-táp sem nagy tétel, igaz, ez a link mATX. Apropó: úgy veszem észre, hogy talán csak az MSI AM1-I deszkán van fizikailag is kivezetve a 16sáv. Az MSI reménykedik, hogy 16os vezérlővel is ki fog jönni FS1B-re erősebb AMD?
-
mandras81
senior tag
válasz
Nirvanus #25846 üzenetére
A kompaktság mellett sajnos az ár is fontos, ha nem a legfontosabb tényező, így ilyesmiről nem is álmodom....
Az még viszont érdekelne, ha az AM1 mellett döntenék, és szeretnék mondjuk Fifa13-mal játszani, akkor milyen videókártyára lenne szükség, illetve mennyire limitálja a lehetőségeket, hogy csak 4-szeres a PCIe sávszélesség (persze, tápot-házat cserélnék ebben az esetben)?
-
mandras81
senior tag
Sziasztok,
egy kis kompakt gépet szeretnék építeni filmezésre és zenehallgatásra. Gyűjtögettem az információkat, leszűkítettem két konfigra a kört, de most megakadtam, és kellene egy kis segítség.
Igények, elképzelések:
- optikai kimenet a lapon
- lehetőleg passzív, vagy nagyon halk üzemelés
- max. fullhd filmnek, koncertek
- nagyon zárójelben későbbi bővíthetőségAlaplap + proci: Asrock Q1900-ITX vagy Asrock AM1H-ITX +AMD 5350. Előbbi mellett szól, hogy passzív hűtésű, utóbbi mellett, hogy nagyobb a teljesítménye, van rajta DC bemenet, és a későbbiekben bővíthető, viszont nem passzív. Mekkora hangra számítsak, illetve milyen hűtő javallott, amivel akár passzívan is elmegy?
Memória: 4Gb DDR3 1600-as RAM-om van, és mivel asztali, ezért még egy érv az AM1 mellett, mivel ha jól tudom, akkor a Q1900 noti RAM-tud fogadni.
Háttértár: NAS-t is tervezek, így egy 60 gigás SSD-re gondoltam, tekintve hogy csak a Win lesz rajta. Elég?
Ház: vagy egy
Chieftec IX-03B lesz, vagy még gondolkodom az LC Power 1350MI-ben is a Q1900 esetén, mert ugye van saját passzív tápja. Mi a véleményetek erről a házról, és főleg a tápjáról? Azért minimális házhűtésről érdemes gondoskodni (bármelyik háznál)?Táp: vagy a fent említett LC Power, vagy Pico PSU, vagy valami noti töltő, ha AM1 lesz. Mire figyeljek vásárláskor?
Haswell fronton fogalmam nincs, hogy mi a helyzet. Tekintve, hogy kb. 30e Ft-om van a lap+procira, egyáltalán érdemes számba venni?
-
CO2
csendes tag
Üdv!
Ma meghozták az új asrock am1b-itx lapomat 5350 cpu 2 gb 1333-as ram
összerakom a monitor nem kapcsol, se dvi ,se d-sub-on.
Most ilyen ki********* ku*** nagy balszerencsém van és rossz a lap, vagy valami más lehet a gubanc.
Előre is köszi az észrevételeket... -
CO2
csendes tag
Üdv!
Kezdő vagyok ITX témában!
Ez lenne a majdani konfig (csak net+720p)
- ASRock AM1B-ITX alaplap
- AMD Athlon X4 5150
- 1 sata hdd
- ramezt a házat néztem ki
http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=125&products_id=341
és ezt a desktop tápegységet
http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=105_119_138&products_id=345Ez így működőképes lenne??
Köszönöm az észrevételeket
-
A Gázos
csendes tag
Hetek óta bújom a netet, pro és kontra ügyben, de jól látom, hogy szinte minden AM1-es ITX alaplapra csak két SATA eszköz tehető?? Asrockon kívül nincs más, így az optikai cucc tuti kilőve. Még a lehetősége is... Sokan használtok Asrockot?
Ha tuti csendes külső tápot szeretnék, akkor a Pico PSU -t érdemes vennem, és ne az Asrockot hajtsam meg közvetlenül, mert csíkoz a vga kimeneten ugye... Ha amúgy sem szeretnék Asrockot akkor marad az Asus vagy MSI Milyen magas az 5350 gyári hűtővel?
Ilyen formán valami kicsi házat is vehetnék, bár a Codegen MX 31-et néztem ki, táp nélkül nem kapható, viszont ilyen formán fölösleges ekkora. Egy 3,5-es meg egy 2,5-es hely kell és ennyi. Valaki használ ilyesmi méretű házat amivel elégedett? Ez összesen még 50 W sincs szerintem. Valaki itt 90-et mondott.. LC power 1350 vagy 1360 elvileg jó lehet nekem? Az 75 W passzív külső +paneltáp.
Hány Giga Ram kell ebbe, hogy jó legyen?Nemrég kukáztam egy kidobott dvd playert. Kibeleztem de kicsi lesz...
-
A Gázos
csendes tag
Sziasztok! Figyelek ám, és tanulok..
Szóval, arra jutottam, hogy az AMD 5350-es APU ja tényleg jobb választás lehet, ehhez választanám az Asrock AM1H ITX lapját. Külső tápról hajtanám meg a lapot közvetlenül. Egy 120-as SSD-t teszek mellé, meg egy 3,5"-os vinyót, ha találok olyan házat. Ha nem akkor marad a 2,5"-os vinyó vásárlása. Optikai meghajtót vettem USB-set ahogy tanácsoltátok. És akkor amit kérdeznék.
-Mennyire zajos a gyári processzor hűtés?
-Hány wattos külső tápot vegyek szerintetek?
-Két memória modul kell a lapba? És hány gigát igényel ez a rendszer?
.Az ilyen integrált megoldáson a video kimenetek párhuzamosan működnek? A monitorom még D-sub-os, de a TV-met HDMI-n hajtom. Megy mint kiterjesztett asztal?Emlékeztetőül, Win8.1, Open irodai program, internet, torrentezés, filmnézés TV-n, mp3, szóval semmi extra.
Üdv. A Gázos. -
NoMagix
addikt
Sziasztok,
szeretném a véleményeteket kikérni az alábbi két variációról!
Hosszabb távon melyik jobb?Gigabyte J1800N-D2H Intel BayTrail J1800)
MSI AM1I MITX + Athlon 5150SSD-vel, WIN 8.1-re jók ezek?
Melyik lenne jobb vagy alkalmasabb leváltani a jelenlegi asztali gépet, csak internetezés, levelezés, kevés torrent használatra.
ASUS P5KPL AM EPU, E6600, 2GB DDR2, WIN XP
köszönöm a választ!
-
UBO
csendes tag
válasz
DarkByte #24985 üzenetére
Köszi!
Paneltáp nem játszik
Esetleg alternatíva [FSP 85+ os 250W] ez megfelelőbb lenne? sajnos a codegen házban lévő tápról nincs információm azon kívül h 300W-os.
Alaplap: [MSI AM1I] ebben kicsivel több usb van és normál ramok vagy még [Asus AM1I-A] ehhez viszont egy kisebb proci jönne: [AMD Sempron 2650] ami csak 1,45Ghz szemben az asrock 2.41 GHz-cével. Igaz +3 ezer és kijön egy négymagos [AMD Sempron 3850]-ös -
fogtunder
nagyúr
-
zzola
titán
Sziasztok!
Egy kis PC-t szeretnék összeállítani, internet + zene lejátszó párhuzamosan fusson rajta rendesen illetve FHD sorozatokat néznék rajta. A fogyasztáson nem gondolkodtam, de azt olvastam, az Intel J processzorok most a csúcs fogyasztás terén. Ettől eltekintve az alábbiakat néztem:
ASRock AM1B-ITX + AMD 5350
ASRock QC5000-ITX
ASRock Q1900-ITX
ASRock Q2900-ITX
Gigabyte GA-C1037UN-EU esetleg.
Teljesítményben ezek mennyire térnek el?
Win 8.1 fut majd rajta.
Ezek mellé milyen táp javasolt? 1 SSD és 2 HDD tervezek beépíteni. AMD kicsit előnyben, mert van 2x4 GB DDR3 RAM-om...Köszönöm a segítséget!
-
JHC
tag
Szeretnék összerakni, egy új gépet letöltésre, böngészésre, esetleg filmezésre. Még tavasszal vettem egy FM1 lapot A4-3300 procit, de nem raktam össze azóta sem, egyéb okok miatt, csak a dobozban porosodik. Most jött el a gépépítés ideje, de nagyon csábító fogyasztási szempontból, az 5350, és a J1800 is, sőt elvakult AMD rajongóként, még hajlandó lennék egy G1820, és egy H61 lap kombinációjára is. Nem igazán tudom milyen lehet az A4-3300, bár raktam össze gépet FM2 alapon 6400k-val az elég jónak tűnik. Az AM1 terén egyedül az egyedi hűtés miatt aggódok, mert elég kicsinek tűnik a ventilátor, kit tudja mekkora lehet a hangja, meg főleg a dzsunka ventilátor élettartama. Mekkora egyáltalán a bordán lévő venti mérete. Atomos gépet láttam már Win7-tel, hát nem volt egy atomvillanás, de mint írják a J1800 sokkal-sokkal gyorsabb, meg jobb a beépített vga-ja is, fogyasztása a legkevesebb.
Kérlek segítsetek dönteni.
-
PeterPH
senior tag
válasz
Mercutio_ #24841 üzenetére
Hasznos kis teszt amit linkeltél
Gondolkodtam a J1800 lecserélésén egy J1900-ra vagy J2900-ra, de így már teljesen biztos vagyok benne hogy teljesen felesleges, csak a fogyasztást növelném vele, viszont amire nekem szükséges, semmi többletet nem nyújtanak.
Az viszont meglepett, hogy a J2900 a J1900-hoz képest milyen minimális pluszt ad, főleg az árához képest. A J2900 helyett már mindenképpen érdemes inkább AM1-ben gondolkodni. -
iff
senior tag
Sziasztok!
Meg van az asrock am1h-itx, AMD 5350, Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black Series. Tesztelgettem. Kipróbáltam win7- win8.1-el. Az érdekes, hogy a hozzáadott lemezen lévő usb3 driver nem volt jó (win7), mindegy máshol találtam hozzá. win8.1-nél meg mást nem ismert fel. A vga-n hullámzik a kép
más monitorral-vezetékkel kipróbálva is. Hdmi tv-n is volt, de nem annyira. DVI nem volt hullámos a kép. Mindegy végül is nas-nak vettem. OMV került rá és szerettem volna egy lemez képet készíteni a rendszerről, de valahogy usb-n keresztül nem bootol be, vagyis elindul tölt egy kis ideig majd lekapcsolja, olyan mint ha nem kapna áramot. és félúton leáll. A régebbi gépemen gördülékenyen ment a telepítés illetve a lemezkép mentés és visszaállítás is. Vagy valami beállítás gond van? Amúgy szerintem a fogyasztás nem rossz, alapon 21-24W, 17-18W.
-
Mercutio_
félisten
válasz
A Gázos #24838 üzenetére
Ha ventit raksz a házba, akkor már olcsóbb és hatékonyabb megoldás egy AM1-es 5350+ Asrock AM1H-ITX lap amihez 4-5k-ért kapsz aprón notitápot, a gyári ventije pedig biosban halkabbra leszabályozható, mint ami zajt egy 4cm-es venti kelt, ráadásul megvan a lehetőség, hogy később még erősebb procit rakj bele.
Egyébként itt egy teszt a J2900-ról, többek között J1900 és 5350/5150 is szerepel benne. -
válasz
Aethel #24831 üzenetére
1, Bármikor megváltoztathatod a rendelésed.
2, Jó az a lap, de ugyanennyiért van ASrock AM1H-ITX + Athlon 5350, szerintem jobb választás, normál RAM megy bele noti RAM helyett, bár nem passzív.(#24832) kisza25
Meh. Kettőt, és könnyebbet... -
sysrq
őstag
válasz
A Gázos #24800 üzenetére
Az 1800, 1900 nagy előnye hogy passzív, (tudom, már akinek) az am1 meg fejleszthető lehet ha jön majd valami a foglalatba. de az intel 1150 most fogyasztásban agyonver szinte mindent. Bár az asrock integrált QC5000-ITX/PH-ra kíváncsi leszek.
3220 + H97 + SSD + 12venti idle
Házban meg nézd meg az adapter.hu-s házat. itx lap, egy 3.5-es hdd, egy ssd,egy slim odd elfér benne. De cpu hűtőben nagyon korlátozott a magasság miatt.
-
A Gázos
csendes tag
25W-os AMD Athlon processzor AM1 foglalatban? ITX lapban mondjuk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yettel topik
- SkyShowtime
- Macska topik
- További aktív témák...
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest