- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- HP notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
GTX 970 125W TDP
GTX 760 170W TDP
GTX 770 230W TDP
R9 280x 250W TDP
R9 270x 180W TDP
R9 285 190W TDPnekem kissé mintaszerű, hogy a 200W TDP alattiakból van kis méretű, a nagyobbakból meg nincs. nem lehet, hogy az az oka, hogy ekkora bordával ennyit lehet lehűteni úgy, hogy ne egy felszálló F22 mellett érezd magad?
amúgy szerintem:
hasonló teljesítmény kisebb fogyasztással és hőleadással = lépéselőny
-
fogtunder
nagyúr
válasz
viperabácsi #25019 üzenetére
mondjuk ezért, mert a kb. ezen a szinten lévő R9 280x TDP-je több, mint kétszer nagyobb, mint a GTX 970-nek.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #24905 üzenetére
az alaplap alsó felén körben vannak narancssárga ledek, amiknek 3 állása van, vagy folyamatosan világít, vagy egyenletesen pulzál, vagy off. a phillips ambilight megoldásai azért eléggé másik ligában játszanak, ez sajnos elég gagyi.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
viperabácsi #24901 üzenetére
A hűtést hogy tervezed? Csak mert az X360 hűtése alapból elég fos volt, de legalább nagyon hangos.
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
válasz
AxBattler #24880 üzenetére
ha veszel rá másik bordát, az már extra költség, ami egy ilyen költséghatékonyságra kihegyezett platformnál nem mindegy szerintem. lehet feleslegesen fetisizálom túl a passzív borda és kis fordulatú házhűtő témát, mert mást ez abszolút nem zavar, de itt olyan kis abszolút teljesítményről van szó, ahol szerintem ez számít.
és én speciel nem vagyok biztos benne, hogy egy-két év múlva se lesz hangja annak a ventinek.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Polllen #24877 üzenetére
az, hogy ekkora TDP-re szerintem teljesen felesleges. van egy asrock ion 330-asom, éppen HTPC-ként funkcionál, abban voltak ilyen kis vacak ventik (egy a GPU bordán, egy hátul), első körben, mikor elkezdtek hangosak lenni, még kicseréltem őket, másodjára kiszedtem őket, perforáltattam a ház tetejét és beraktam egy 12-es ventit. na annak nincs hangja.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
AxBattler #24873 üzenetére
a későbbi bővíthetőségre részemről nem alapoznék, fogalmunk sincs, milyen jövő vár a platformra, a jelenlegi kínálat között pedig szerintem nincs akkora különbség, ami pár év múlva számítana bármit is majd. a másik bajom a platformmal, hogy a gyári hűtő ventillátoros, ezt a TDP-t azért meg lehetne oldani passzívan is, mint a J szériás cerka lapokon is van.
amúgy mivel asztali gépnek kell, valszeg én is erre mennék rá a jobb multimédiás képességek miatt, mert abban sokkal jobb, de a játszogatás részből is inkább a gatás a hangsúlyos, régi cuccokra, alapabb indie játékokra használható.
-
fogtunder
nagyúr
na az szintén annyira durva, hogy még mindig simán hozza ugyanazt az értéket, mint amikor kivettem a dobozból. túl van parázva ez az egész szerintem.
összeraktam amúgy a gépet miután hazaértem, a TT Core V1-et részemről melegen tudom ajánlani mindenkinek, a mérete ellenére iszonyatosan könnyű szerelni benne, így, hogy mind a négy oldalát le lehet kapni, úgy vezeted el a kábeleket, ahogy tetszik és egyelőre a szellőzése is bőven jónak tűnik. a hétvégén majd csinálok vele stressz tesztet, bár nem egy hőerőmű (G3220+GTX 750 Ti) a bele. tápból lehet jobb lett volna modulárist venni, de az XFX 450 Pro rengeteg kábelét is el lehetett dugni. egyelőre tényleg csak jót tudok róla mondani, és csak 12K.
a B85N Phoenix ledjei viszont rettenet gusztustalanok és a narancssárga slotokban sem vagyok biztos, nem értem, hogy van képük ezért felárat kérni alapból.
-
fogtunder
nagyúr
na, megjöttek az alkatrészek, én is Phoenix verziót kaptam B85N-ből
kíváncsi vagyok, mennyire lesz gáz a narancssárga világítás a házban.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
viperabácsi #24678 üzenetére
szerintem a gyári túlhajtás miatt, az Asusnak is van nem OC verziója tápcsati nélkül, a Gigának szintén. lehet, hogy bebiztosítják magukat, ha esetleg az átlagosnál nagyobb feszültséget kellene adni a GPU-nak, ami már lehet pont határérték.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
F.B.I. #24593 üzenetére
nézegettem az aprót, de nem lehengerlő a kínálat mITX lapokból. én végül ezt rendeltem le, kb. 110 volt a vége:
Giga GA-B85N
Pentium G3220, ez van akár használtan is (a gyenge láncszem egyébként, de i5-re most nincs della)
Hyperx 4GB DDR3
Asus 750 Ti OC (D-sub kimenet kell az ősrégi másodlagos monitorhoz)
TT Core V1
XFX Pro 450ahol lehetett farigcsáltam a költségeken, de SSD-vel HDD-vel 100-ból elég nehéz egy játékra is alkalmas mITX gépet összerakni. elvileg a Hexa + 400-nál tudsz fogni kb. 5K-t, ha sima 750-et veszel, akkor még 8K-t, de ebből egy SSD is nehezen jön ki. deszka nem nagyon van olcsóbban, ház szintén, a többi meg ugyanaz, mint egy asztali konfignál.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
#22145024 #24319 üzenetére
ami először eszembe jutott, hogy kocsiba 2 DINes fejegység helyére media center, nekem HTPC-nek az a felbontás kissé gyér lenne, de attól szép a világ, hogy nem vagyunk egyformák. én is utálom amúgy kidobni a régi cuccokat, csak nálam andriodos telók gyűlnek, szigorúan olyanok, amelyiknek valamilyen funkciója nem működik
-
fogtunder
nagyúr
válasz
viperabácsi #24179 üzenetére
nekem egy Samsung 840 120GB van, azzal elégedett vagyok, annak ellenére, hogy ment az elején az ekézés a TLC miatt, közel 2 év napi szintű használat mellett (laptopban, sok hibernálással) 95%-os.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
viperabácsi #24177 üzenetére
ezt a lapot néztem már az Intel LAN miatt, azért nem voltam biztos benne, mert semmilyen GB cuccom nem volt eddig.
az elite 130 volt a másik versenyző a Core V1 mellett, viszont nem tetszik annyira, de utána olvasok, hátha meggyőz valami.
köszi
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
notebookot cserélek asztalira és nem szeretnék nagy házat neki, nem érzem úgy, hogy újra együtt akarok élni egy ATX házzal, tárhely sem kell bele, mert van egy fileserver is. valamennyit játszanék rajta, de nincsenek durva elvárásaim, úgyhogy arra gondoltam építek egy mITX gépet:
ASUS H81I-Plus
Intel G3220
Asus GTX 750 OC
HSP Hexa 400+
TT Core V1mit gondoltok erről? nem szeretném erre a szintre méretezni a házat, jó lenne, ha nagyobb procinak és VGA-nak lenne hely (és szellőzés) benne. a mérete és a kialakítása tetszik, elvileg el kellene bírnia ennél sokkal jobb HW-t is.
esetleg van alternatív ötletetek házra, ami nem túl drága, kicsi és elbírna egy 100W körüli GPU-t és egy i5-öt a jövőben?köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- HP notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest