- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mini-ITX
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandras81
senior tag
Sziasztok,
egy kis kompakt gépet szeretnék építeni filmezésre és zenehallgatásra. Gyűjtögettem az információkat, leszűkítettem két konfigra a kört, de most megakadtam, és kellene egy kis segítség.
Igények, elképzelések:
- optikai kimenet a lapon
- lehetőleg passzív, vagy nagyon halk üzemelés
- max. fullhd filmnek, koncertek
- nagyon zárójelben későbbi bővíthetőségAlaplap + proci: Asrock Q1900-ITX vagy Asrock AM1H-ITX +AMD 5350. Előbbi mellett szól, hogy passzív hűtésű, utóbbi mellett, hogy nagyobb a teljesítménye, van rajta DC bemenet, és a későbbiekben bővíthető, viszont nem passzív. Mekkora hangra számítsak, illetve milyen hűtő javallott, amivel akár passzívan is elmegy?
Memória: 4Gb DDR3 1600-as RAM-om van, és mivel asztali, ezért még egy érv az AM1 mellett, mivel ha jól tudom, akkor a Q1900 noti RAM-tud fogadni.
Háttértár: NAS-t is tervezek, így egy 60 gigás SSD-re gondoltam, tekintve hogy csak a Win lesz rajta. Elég?
Ház: vagy egy
Chieftec IX-03B lesz, vagy még gondolkodom az LC Power 1350MI-ben is a Q1900 esetén, mert ugye van saját passzív tápja. Mi a véleményetek erről a házról, és főleg a tápjáról? Azért minimális házhűtésről érdemes gondoskodni (bármelyik háznál)?Táp: vagy a fent említett LC Power, vagy Pico PSU, vagy valami noti töltő, ha AM1 lesz. Mire figyeljek vásárláskor?
Haswell fronton fogalmam nincs, hogy mi a helyzet. Tekintve, hogy kb. 30e Ft-om van a lap+procira, egyáltalán érdemes számba venni?
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest