- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBundy1
tag
válasz
radi8tor #195 üzenetére
Ok, az 5350-est fogom venni, pár ezer ft-on már nem múlik semmi. Ha mázlim van, talán levásárolhatom majd a garis bevizsgáláson lévő brazos árát.
A specifikáció alapján 1,5V, úgyhogy jó lehet.canniball: Elvben igazad van, de hiába léptem vissza korábbi flash-re, nálam már a 720p-s youtube is dadog kicsit. Nem kényszer, de 3D miatt is szeretném lecserélni.
-
SZKEBE75
senior tag
Sziasztok,
Valaki látott alaplapot coax kimenettel,a kabinik között?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AirBundy1 #194 üzenetére
Szerintem vedd az 5350-es Athlont.
15-45W között ugrál a fogyasztása terhelés függvényében. Alacsony terheléssel szerintem megáll 25W körül, bár ez függ attól mennyi merevlemezt raksz rá.Memóriát szerintem kezelni fogja. A lényeg, hogy ne 1.6-1.65V modellt vegyél hozzá, hanem 1.5V vagy alacsonyabb feszültségűt. Bár azt hiszem az 1333-asok nem is 1.6V-osak.
-
AirBundy1
tag
válasz
radi8tor #190 üzenetére
radi8tor1: Bocs, nem választ szerettem volna.
Sziasztok,
Ha az eddig jól bevállt Brazost cserélném, hogy a BD3D és a HD youtube tartalmakat vigye, akkor az ASROCK AM1H-ITX lap mellé melyik procit ajánljátok: Sempron 2650-3850, Athlon 5150-5350? Hasonlóak a fogyasztásuk, mivel 0-24-ben menne?
Nem látom a listában a meglévő KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz ramot? Szerintetek jó lehet hozzá?Nagyon köszönöm.
-
-
zsola32
őstag
gonodolom 4 gb rammal is elketyeg, vagy többet ajánlotok?
-
zsola32
őstag
sziasztok
szüleimnek szeretnék összerakni egy "ilyen" gépet.
elsődlegesen irodai alkalmazások futnának rajta. (excel, word)
másodlagosan, otthoni családi videók (avchd) lejátszására is szeretnék használni, illetve néha-néha filmet is néznének vele.ez lenne a kiszemelt gép, jelenleg egy 8 éves xp-s rendszer fut náluk, ami cserére érett...
Brazos gépem van egy, a multimédiás fele rendben is lenne, de szerintem a munka része lehetne gyorsabb is.
jó felé gondolkodok, vagy lennének azért más alternatívák?
-
Gab///
csendes tag
Srácok, az AM1H-ITX Asrock lapon megoldható valahogy a koax SPDIF kivezetése az alaplapról? Zenehallgatós és mozizós gépet szeretnék összerakni lehetőleg passzív módban, de azt olvastam, a gyári optikai kijáratnak általában elég pocsék a hangja.
Vagy tökéletes lenne a HDMI kimenet a zenehallgatásra is? (USB-s DAC-ot tervezek később a sztereóhoz)
Köszi előre is a javaslatokat!
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Hétfőtől én is tagja leszek a Kabinis társadalomnak. Olyan kérdésem lenne, hogy aki birtokol ilyen APU-t, a Fusion Tweaker legújabb kiadásának segítségével tudja-e undervolt-olni a rendszert? Mivel megjelent a kiegészítések között, a Kabini támogatása, ezért kíváncsi lennék a tapasztalatokra.
Nekem egyébként megmaradtak a régebbi gépemből a 2400-as Cl9-es memóriáim, majd megpróbálok 1600-on minél kisebb késleltetést elérni velük. Kíváncsi leszek, hogy mire fogok jutni
. 1600-on CL7-el már tuti "hasítana".
-
törölt tag
Nem a legfrissebb AIDA, de itt van 1600-as RAM-mal.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #174 üzenetére
Van persze, Spline vagy Bicubic is a ma elérhető legjobb képminőséget nyújtja. Egy dolog fontos, ha XBMC-t vagy egyéb lejátszót használsz, az AMD driverben a létező összes képjavítót lődd ki, ha pedig MPC+madVR, akkor is,
amúgy utóbbi páros megkerüli az említett képjavítók használatát.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #172 üzenetére
Ja, 80-90% között, belenéztem néhány BD-be és nagyobb bitráta esetén már szaggat, 100%-ba is rendre belefut. Lényeg, hogy AR minden szinten felejtős, a másik 3 beállítás meg tetszés szerint.
Mielőtt valaki félreérti, természetesen ezek extrém video renderer beállítások, normál BD lejátszás pl XBMC-vel vagy alacsonyabb madVR beállítással röhögve megy neki és nagyszerű minőségben.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #169 üzenetére
Tudtam, hogy nálad lesz gond
Spline vagy Bicubic menni fog AR nélkül, ennyi erő van benne, de nem kell szomorkodni, i7 HD4600 és Intel NUC HD5000-rel sem megy. Más kérdés, hogy ha menne is, látnál-é bármi különbséget Jinc vs Spline esetén egy normál tévén. Szvsz nem...
-
törölt tag
válasz
radi8tor #169 üzenetére
Ez a baj, mit sem ér 24p nélkül az egész...
madVR alatt egyszerűbb beállítani, 1080p23 stb, az összes használt formátumot érdemes a képen látható formában beírni adott mezőbe, ebben az esetben a filmnek, koncertnek megfelelő frekvenciára állítja a lejátszót, és a tévéd is natív jelet kap, nem mindent 60Hzen játszik. A gyakran használtak:
1080p23 (ez a 23,976 AMD esetén), 1080p24, 1080p50, 1080p60
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#75912448 #168 üzenetére
Nem teljes képernyővel csináltam a GPUz-s képeket, de amúgy nem állítottam be ilyet.
ÁÁh megvan a hiba. Senki nem mondta, hogy a direct show video-t is át kell állítani MPC-HC-ben:
Így máris dobálja el a frame-eket Highest-en.
Na, majd újra tesztelem, rögtön 100%GPU használat lett Highest-en Sentai video-val. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Armagedown #160 üzenetére
60 FPS-es Hobbit előzetes azért 100%-on pörgeti és nem tudja csak 50 FPS-el lejátszani:
-
törölt tag
válasz
radi8tor #156 üzenetére
Chroma Upscaling-Jinc/Tap3 nálam nem megy magas bitrátás 1080p ill BD mellett sem, 90 és 100% közötti GPU load van. Egyébként nem lep meg, még bekapcsolt Anti-ringing mellett Core i7-tel sem ment. Kíváncsi leszek a Kaveri A8-7600 képes lesz-e önerőből, diszkrét VGA nélkül...
Sok idő még nem volt rá, de nagyon jó HTPC alap, a kis venti valóban hangtalanul 40 fok környékén tartja. XBMC-re vagy madVR/Spline mellé tökéletes választás, a H-s Asrock lapban egyébként a hangminőség is meglepően jó.
A madVR esetén a tévedés jogát fenntartom, egyelőre a portable verzióval és 1-2 filmmel próbáltam.
-
Sziasztok!
Tudom, nem jó helyen járok, de elég kevés infó van az adott prociról, notebookos topicocban is inkább csak annyi van róla, hogy nem jó semmire.
Ismerős szüleinek lenne véve noti. Egy régi, AMD TK-55-tel (nem tudom, 65 v 90 nm-es, de lényegtelen is talán) szerelt gépet váltana egy A4-5000-el szerelt lapos. Az eddigi processzorerő elég volt nekik, csak netezni használják, kis youtube, meg néha Skype, játék abszolút semmi, böngészős sem. Elég lehet ezekre az alap feladatokra? Az IGP hardveres gyorsításai miatt gondoltam a kis A4-esre. RAM 4 GB lesz, SSD viszont nem.
Azért bátorkodtam itt kérdezni, mert az A4-5000-es eléggé hasonlít az Athlon 5150-re.
-
törölt tag
-
Én annó ÍGY oldottam meg a kérdéskört.
Ez egy Fujitsu-Siemens kis házikó, még valami P4-es konfighoz tartozott, hozzám már csak a ház és a beépített táp került. (Azért hívom beépítettnek, mert nem a szabvány ATX-es tápról beszélünk. Persze lehet, hogy ennek is van valami szabvány neve, csak nem vagyok vele ismerős.)
Namost a tápját már azóta "kicsontoztam", így most egy ventilátor tartó doboz lett belőle és emellé van a picoPSU. A hatásfokra: a picotápnak valami 90-95%-os a hatásfoka, de ez csalóka, mert ehhez kell még a "laptop adapter" is, amivel együtt viszont tuti hogy sz@r@bb a hatásfok. Itt inkább az a lényeg, hogy nem a 200-250W-os tápra nézi a 80%-os hatásfokot, hanem a 60-90W-ra: így egyszerűen kisebb a veszteség. Ráadásul a laptop adapter a házon kívül van, így annak a hője sem a ház belsejét fűti.
-
lehella
senior tag
válasz
iMaverick #149 üzenetére
Nekem szimpatikus a Chieftec ezen megoldása, mert minden egyben van és a házikó is tetszik, nem is nagyon találtam elfogadható áron, pláne nagy választékot. A külső táp egyébként tök jó ötlet, de elhelyezése azért nem tetszik, mert szem előtt lenne itthon. Aktív ventivel is elfogadhatóan halk tud lenni szerintem.
Ha nekem lenne picoPsu-m akkor nem vennék már beépített tápos lapkát, bár én nem vagyok tisztában annyira ezeknek a hatásfokával -
Gondolkodtam én a radi8tor1 kolléga által preferált beépített tápos változaton is, csak azzal annyi a bajom, hogy a picoPsu már eleve adott... Most akkor azt adjam el és a befolyt összegből "fedezzem" az új alaplap plusz költségét? Áááá, az ráfordított időt nem éri meg.
Szerintem jó lesz ez a tápmentes Asrock. (Ráadásul pont azt tudja pluszba, amit hiányoltam a korábbi Asrock E350M1-ről: USB3... Annó nem voltam hajlandó a felárat kifizetni ez végett.)
-
Asrock E350M1... A Sata-k száma nálam nem lehet gond, mert összvissz 1 db volt használva a 4-ből.
(#144) Mercutio_: az iPon-ban szoktam vásárolni, és általában a megrendelés után másnap mehetek a cumóért. Ezért lepődtem meg, hogy csütörtökön megrendelem, és következő hét szerdára írták az átvétel napját. Tegnap megkaptam a "végleges" értesítést: kedd du-n...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Armagedown #141 üzenetére
WinRAR 5.01 x64 egyszálas teszt:
WinRAR 5.01 x64 többszálas teszt:
1333MHz 4GB RAM-al.
-
válasz
radi8tor #140 üzenetére
A kicsi Brazos-omat tegnap elvitte egy srác. A jövő héttől én is ezt a tábort erősítem!
Sajnos az ehhez a platformhoz való Asrock lap jelenleg hiánycikk... (Legalábbis ahol néztem, ott mindenhol "megrendelésre" van.)
Ha majd összeraktam, mérek fogyasztásokat. (Igazából annyi lesz a különbség a Te konfigodhoz képest, hogy nem a beépített tápegységes alaplapot kértem, és nem SSD lesz mellé, hanem egy WD Red 2TB-s merevlemez. Szóval így nézve, ez inkább egy NAS jellegű kütyőnek tűnik majd.)
szerk:
AMD Athlon 5350 2.05MHz AM1 BOX
ASROCK AM1B-ITX
KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3B1/4G(A ramot is elvitte a srác, így az 1333MHz-es DDR3-mat is cserélnem "kell".
-
sb
veterán
válasz
radi8tor #133 üzenetére
Szerintem pedig jófelé kapizsgál. Kétmagos A4-ekkel össze sem lehet hasonlítani.
Nem volt semmi időm méregetni most, de készül egy hevenyészett összehasonlító táblázat a kisfogyasztású konfigjaimról ami szerintem jó kis alap lesz.
A régi adataim alapján pedig egyelőre azt látom, hogy a 4 magos A6-ommal downclokcolva/alulfeszelve felveszi a versenyt.
Persze alap órajelen gyorsabb a Llano és nyilván nem is a leggyorsabb APU, vannak gyorsabb 4 magosok a piacon bőven. Az alulfeszelés sem hétköznapos dolog, de ettől még a kategória szerintem ugyanaz kb, hiszen ki lehet hozni szinte hajszálra ugyanazt belőle.Viszont ez megfordítva is igaz sajnos: Így visszavett Llano órajelekkel úgy látom, hogy a Kabini sem tud radikális előnyt felmutatni fogyasztásban a Llano-kkal szemben.
Tehát úgy tűnik csodák nincsenek. Hasonló liga lehet bizonyos szempontból erőre, de fogyasztásra is.
Hétvégén talán fel tudom dobni a táblázatot.
Amire emlékszem, hogy az A6-3620 alap órajele 2.2GHz, Turbo 2.5Ghz. Így Cinebench r11.5 2.72 pont.
1.8GHz-en 2.0-át csinál. Az 5350 2.04-et. De még 3DMark, Aida eredményekben is teljesen hasonlókra emlékszem mint az 5350-en...Fogyasztásban pedig ahogy láttam paneltáppal is a 45W-ot súroljátok terhelve SSD-vel, idle 15W.
Az 1.8GHz-es A6-on SSD+ 2db HDD-vel (+10W kb.) ez 27W ill. 52W. Vagyis HDD-k nélkül, csak SSD-vel kb. 17W ill. 42W körül lenne.Nincs egetverő különbség.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ja, pár napja mértem egy MadVR-t is Sentai Filmworks' Angel Beats-en ezen beállításokkal:
32 bites MPC-HC, de ment még a gépen Windows update, kb 30% CPU-t használva. -
zsolt501
nagyúr
Ez azért több szempontból sem igaz, hogy közeli viszonya lenne, max a gyártó cég ugyanaz, és itt is lehet procit és memóriát cserélni, illetve itt is integrált a VGA, azonkívül miben ugyanaz?
Más az architektúra, más a CPU sebessége, más a memóriakezelés, és még sorolhatnám.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mahrenburg #132 üzenetére
De, kb így kell egybevetni az eredményeket.
Az én eredményeim is gyorsulni fognak keveset a gyorsabb RAM-tól, de nem többet 10%-nál.Miért pont A8-al akarod összehasonlítani Athlon-t? Nem egy ligában vannak.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
radi8tor #131 üzenetére
Köszönöm!
A Te eredményeidet egy az egyben össze lehet vetni például ezzel az eredménnyel?
Tehát,
P1917 vs. P6160
GPU Score 1564 vs. Graphics Score 5252
CPU Score 5961 vs. CPU Score 12801
kb. így aránylanak egymáshoz, vagy nem ily módon kell egybevetni a különböző méréseket?
(Bocsánat a buta kérdésért...
)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Armagedown #123 üzenetére
-
Mahrenburg
őstag
Hello!
Az AM1-es Athlonokban szolgáló HD 8400-as GPU teljesítménye mekkora nagyjából az FM1-es 38xx-ekben lévő HD 6550D-hez viszonyítva?
Előre is köszönöm!
-
dlaccc
aktív tag
válasz
Mercutio_ #124 üzenetére
Nos hát én fogtam és levettem a cpu ventit, majd gyors-kötözővel belülről ház oldalára rögzítettem, majd egy 4cm hűtő is bekerült mellé, így párban hűtik. Szerencsére így sincs hangja a gépnek. 3,5hdd és ssd is bele "tuszkoltam" de most a képet inkább mellőzném olyan zsúfolt és randa még belül szegény gép szégyellném posztolni..
-
Armagedown
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Armagedown #117 üzenetére
Milyen tesztet hiányolsz?
-
canniball
nagyúr
válasz
Mercutio_ #118 üzenetére
Ennél laposabbat nem hiszem hogy talál.
-
Armagedown
őstag
Van már teszt róla ?Hiába kerestem , nem találtam az új AM1es Kabini apukról teszteket
-
dlaccc
aktív tag
Van már valami hír hűtés fronton? Ez a gyári hűtő is jó lenne mert halk meg minden, csak hát nem fér el a vinyóm miatta a házban.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
PappTibor #111 üzenetére
A legalacsonyabb fogyasztás, amit láttam vele az 15W.
Tipikusan 25W volt netezés alatt, néha felugrott 30 körülre. Szerintem torrentezés mellett is ennyi lenne, de ez ugye függ attól mennyi merevlemezt raksz bele. Nekem csak 1 SSD van a gépben.A gyári hűtő teljesen jó lehet átlagos felhasználásra, de nekem a pici házba túl magas ventilátorral együtt (ezért szedtem le róla a ventit). Szerintem még nem árulnak hozzá másik hűtőt, elég spéci a felfogatása.
Nem éreztem hangosnak 3000-es fordulata ellenére sem. 3300-on már kezdett hangja lenni, de 2 méterről szerintem már azt sem lehet hallani. -
radi8tor
MODERÁTOR
Tegnap próbáltam telepíteni OpenCL drivert, mert azért nem ártana az.
APP SDK-t telepítettem, de GPUz továbbra sem írta aktívnak.
Lehet ez a HD8400-as nem támogatja OpenCL-t?Valamint mértem egy kis fogyasztást. Eléggé ingadozó jelenség, bár eddig még nem néztem PC-vel ilyet.
Filmnézésnél 15-45 között ugrált, főleg 26W-on állva.
Full terhelésnél 46W-ot mutatott Prime95 alatt.1 db SSD van a gépben és egy 12cm-es venti hűti a CPU-t 700 RPM-el.
-
-
kovsol
titán
Nagyon túlliheged ezt a dual channel dolgot. Szintetikus tesztekben jön ki számottevő eltérés csak, meg az IGP profitál játékok alatt durván a ram sávszélből. Netezés, filmezés, de még multi tasking alatt is lepkefing eltérés van. Többet hoz egy SSD, mint a dual channel a rendszer gyorsaságát nézve.
De pl Diszkrét VGA mellett játék alatt is nagyon elenyésző eltérést produkál a Dual vs Single Channel, vagy x264 encoding, mp3 konvertálás mellett is jóformán nulla az eltérés. -
kovsol
titán
Nekem úgy egy hónapja behalt az egyik ram modulom így 2x4GB helyett kb egy hétig 1x4GB-al hajtottam a égpet, és semmi lassulás nem volt netezés közben. Igaz nekem ez egy i5-3570k mellett volt ami nem egy liga CPU erőben, de ha itt nem limitált a ram sávszél akkor kétlem, hogy egy jóval gyengébb cpu nál igen.
-
apatyas
Korrektor
Én százezer füllel netezek, közte minden vacak, yt, fb, game leirások, időkép, piros csatorna, amit akarsz, önálló pdf-ek megnyitva, vlc, torrent. Áramkörtervezést altiumban ezen csináltam. Egyedül akkor lassú a böngészés amikor új oldalra megyek és előbb erre aztán arra forgatja a karikát a firefox, olyankor még nem is mutat új tartalmat. Azon kivül működik ahogy kell. Nyilván van gyorsabb és lassabb ennél, de teljesen használható!
És mindezt még az E2-1800-on, ami a kétmagos brazos 1700MHz-en 4GB 1333-as memóval.
Feltételezem, hogy a kabini ennél még jobb, te se aggódj hát. -
szabieable
aktív tag
Hazamegyek megnézem mostmár a pontos teljesítményét a noti tápnak. adapter.hutól van a ház meg a paneltáp, a külső tápot meg itt forrasztottuk cégnél, ez volt akkor a legnagyobb amit találni tudtam
Ha azt mondod, hogy elviszi a dolgot akkor lehet berendeltem. Bár a házból adódóan nálam elférne az asus lapja is. Mérlegelek aztán majd lesz valami, a jelenleig E350 mindenképp kikerül mert kifulladt teljesítményben -
radi8tor
MODERÁTOR
Nálam fő szempont a vétel mellett az volt, hogy a két éves Brazos E-450-est akartam lecserélni, ami lehetőleg nagyobb számítási teljesítménnyel bír nagyjából azonos fogyasztás mellett.
NUC-ok nem érdekelnek mivel nem cserélhető rajtuk a hűtő. Filmnézős gépnek használom, ezért elengedhetetlen a néma működés.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Megnézem, van AMD-nek egy monitorozó tool-ja, ami mutatja a CPU és GPU kihasználtságot.
Pl:
Olvastam a privátodat is, mostanában hétköznap nincs sok időm a mini PC-vel foglalkozni, de amint tudok méricskélek nektek.
Viszont jövő héten jön az 1600MHz-es RAM, így lehet megérné addig várni a tesztekkel, mégis csak 10-20%-al gyorsabb lehet tőle.
-
lehella
senior tag
Na ez jó, akkor már csak tényleg ez az aktív netezés lenne kérdéses hogy mennyire eszi meg. Pl. most meg van nyitva 10 Ipon fül, 3 PH, meg négy egyéb, ilyenre lennék kíváncsi
Párom otthon úgyis megnéz 10 receptet, meg Facebook, mellé youtubeal, ezek lennének számára fontosak.
Plusz, ha menne torrent kliens rajta, az minimálisan terhelné szerintem mellette, az nekem lenne jó
Az is érdekelne, hogy radi8tor1 kollégának hogy esett pont erre a szettre a választás -
lehella
senior tag
-
sb
veterán
Eddig 1-1 a tapasztalat.
Nálam nem lassult, másnál viszont a leírtak szerint lassult.
Ezért mondtam, hogy kellene a teszt.Egyébként az biztos, hogy csak IGP szinten hat. Intelnél legalábbis még egy memória-érzékeny winrar benchmark sem gyorsul 5-10%-nál többet a dual-ból.
IGP-nél meg én eddig jórészt szintén azt láttam, hogy 3D-hez kell csak igazából a sávszélesség. Ott is inkább csak az erősebb IGP-khez. Egy böngészőhöz, Wordhöz nem nagyon.De majd kiderül...
-
lehella
senior tag
Igen, nagyjából 2-4 hét múlva lesz aktuális a gép vétele, addig csak informálódni szeretnék, hogy mi a tuti és anyagilag sem ráfizetés
Viszont ha pár éve volt lassú a single channel, most pedig neked is elegendő volt egy csatornával, szerintem akkor a 5350 jó és olcsó választás lehet. -
sb
veterán
Asrock H81 mATX lap van 11.5k-ért is, én azt vettem nemrég (HDS), teljesen korrekt. ITX-ben viszont már valóban drágák a lapok a H61 kivételével.
Mondjuk ha nem kell 24p (vagy több kraft) akkor én simán vennék H61+Ivy kombót. Általános használatra ugyanaz, mint a Haswell, de kevesebbet eszik jóval.
Lehella, ha tudsz várni akkor tényleg érdemes még pár Kabini-s tesztet megvárnod.
-
sb
veterán
Értem, akkor az IGP lassult be tulajdonképpen.
Akkor szerintem ez már nem releváns, ha évekkel ezelőtti. Azóta:
- Van már minden böngészőben hw-s gyorsítás.
- A windowsok is sokat fejlődtek 2D Gui sebességben, főleg a 8-8.1.
- A driverek is előreléptek. (Ezt saját tapsztalat miatt írom.)Ha erről az oldalról nézzük akkor én használok otthon/munkában két Intel IGP-s notebookot (Sandy, Ivy). Jó ideig single channellel, most egy ideje dual-ban és nem vettem észre különbséget a már írt 20-30 tabfüles böngészés közben. A Heroes V persze gyorsabb.
Amit észrevettem - és ezért említettem a drivert - hogy a relatíve erős HD4000-rel régebbi Intel driverrel volt ilyen belassulós élményem böngészés közben. Újabb driverrel pedig helyreállt a rend és pattogós az egész. Szóval ez még számíthat sajnos inkább, ha elcsesznek valamit benne. -
lehella
senior tag
-
PuMbA
titán
Ez a legolcsóbb Haswell összeállítás: ASUS H81M-D 13k + Celeron G1820 11k (2700 passmark score)
"Amit lényegként írsz a végén, akkor nem szaggatós az 5350?"
Netezésre nem kéne, hogy szaggatós legyen, a DDR3 miatt. Régebben a DDR2-nél még más volt a helyzet.
"A G2030-ban is van videóvezérlő, vagy ennél az alaplapon van még?"
Prociban van a VGA mindenhol már
-
PuMbA
titán
Hát ezt neked kell eldöntened, hogy 10W + no venti vagy nagyobb sebesség kell-e
Ha egy 7 éves kétmagos Athlon 64-gyel el lehet netezni ma, akkor egy J1900-nak is ki kell bírnia vagy 5 évet szerintem
Ha a G2030 mellett döntesz, akkor egyébként nem azt érdemes venned, hanem egy újabb generációs Haswell-t, ami LGA 1150-es, mert a G2030-ban lévő VGA-nak hamarabb le fog járni a támogatása
zsolt501: "Megjegyzem ez alaplapi VGA esetén volt igaz, nem alaplapi esetén már nem volt ilyen szaggatás." Ez a lényeg
-
zsolt501
nagyúr
Igen pár éve leteszteltem, hogy kell e a dual, vagy nem, és bizony keményen kijött böngészésnél.
Egy intel gép volt, integrált alaplapi videóval, és csúnyán be tudott szaggatni, ha egycsatornás módban futott a gép, az is igaz, hogy FULL HD-ban volt hajtva, mert alapvetően ez egy HTPC volt.
Megjegyzem ez alaplapi VGA esetén volt igaz, nem alaplapi esetén már nem volt ilyen szaggatás. -
PappTibor
csendes tag
Köszi a gyors válaszokat radi8tor1, qqcqqc..
Mivel a táp már megvan, csak csatlakozót kell cserélni a végén,
akkor táp nélkül rendelem meg a konfigot és kipróbálom notis táppal.. -
PuMbA
titán
Én azt tudom, hogy a J1900 sebessége netre bőven megfelelő
Nekem van egy 2 magos Athlon 64 X2 3600+-os "netezős gépem", amit majd le akarok cserélni, de a lényeg, hogy a proci csak 1000 pontot teljesít passmarkban és van mellette 2gb dual-channel ddr2 és nem akadozik a net, ha több lap van megnyitva windows 8.1 alatt
A j1900-nak a 4 mag és a ddr3 miatt száguldoznia kell a mostani gépemhez képest.
-
PuMbA
titán
Itt van USB3 és a 10W miatt még ventilátor se kell
Prociban kb egál az AMD Athlon 5350-vel és dual channeles is, de szerintem ez annyira nem számít
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabieable #57 üzenetére
Nem lehet tuningolni/alulfeszelni ezt az APU-t ASRock-nál.
Másik alaplapnál sem sok értelmét látom, mivel nem fogyaszt olyan sokat.65W-os PicoPSU vásárlásnál kell gondolni a későbbi hardverek fogyasztására. Szerencsére ASRock lapnál elég egy 19V-os laptop adaptert venni, picoPSU-t meg eladhatod.
Többiektől még egy kis türelmet kérek, hétköznap összejöttek a feladatok, nem kerültem a mini PC közelébe.
-
lehella
senior tag
Köszi, ha most kéne dönteni akkor inkább az Intel lenne befutó, de szerencsére tudok várni még egy laza hónapot a vásárlással, addig biztosan lesz megerősítés
Ezeket néztem ki, mint lehetőségek:
ASROCK AM1B-ITX 11,5e
AMD Athlon 5350 2.05MHz AM1 BOX 15,5
vagy
ASROCK H61MV-ITX 14e
INTEL Pentium G2030 3.00GHz 1155 BOX 13,5e
ami árban ugyanaz lenne (27e), viszont az Intel tuti erősebb, kb. 20%-al, ellenben forrófejűbb. Sajna az alaplapon nincs USB3, amit hiányolnék, de nem annyira fontos, mint a vas gyorsasága. -
sb
veterán
-
sb
veterán
G1610-től felfelé egyértelműen gyorsabb az Intel cpu-ban, gpu-ban gyengébb, de videózni egyebekre bőven elég.
Árban nem tudom mit néztél pontosan, mert ilyen felállásban az Intel olcsóbb is.
H61 lap 12k, proci 9-12k között, míg az AM1 lap+5350 kb. 17+17k.
Persze utóbbiban benne van a DC-DC táp, ami jelentős tétel. (+USB3, stb...)
B75/H81 mITX lap pedig már 17-18k ugyanúgy DC-DC táp nélkül.Ezt mérlegelned kell, nem tudom mire van szükséged.
Egyébként lassulástól én nem félnék az 5350-nél sem, de ha zsolt501 valóban kimérte és van ilyen, egyértelműen a memóriavezérlőtől akkor érdemes megfontolni. Vagy megvárni a konkrét teszteket.
Ilyen nagyobb terhelésen az említett Intel procik erősebbek az biztos.SSD-t mindenképpen tennék mindkét rendszerbe, attól lesz igazán pattogós, villámgyors a használat.
Szerintem a sok tabfüles, terheléses használat is inkább csak ezt a villámgyors voltát veszítheti el előbb az AMD-n. Kb. ennyi lehet a különbség. -
sb
veterán
Ezt úgy érted, hogy letesztelted egy konfigon belül dual és single channellel is, semmi más nem változott és emiatt akadt használat közben? Milyen konfigon tesztelted ezt?
Csak azért kérdezem, mert tényleg nem láttam még semmilyen erre mutató tesztet soha, sehol. Az világos, hogy ha a GPU megosztott memóriából dolgozik azt visszafogja, ilyen tesztekkel tele a net. (szerk: mondjuk azt is jóval nagyobb GPU-nál tartom valós problémának, ennél nem hiszem, hogy sokat számítana. Valószínűleg az a régi játék amihez elég ahhoz nem kell DC, ill. fordítva: amihez nem elég azon a DC sem segítene annyit.) De általános használatra még nem láttam ilyet. Kicsit nekem fura is őszintén szólva, hogy bármilyen normális mem művelethez kevés lehet egy 10Gb/s körüli single tempó. Illetve, hogy ebből bármilyen érezhető sebességkülönbség kijön a gpu-n és mondjuk egy kifejezetten memóriaspecifikus alkalmazáson (pl tömörítés) kívül. Főleg akadás formájában.
A ram használatra írt példát saját mérésből írtam. Szerintem átlagosnak számító, .net-et is magában foglaló, 5-7 futó programommal mértem ezeket. 4GB-on még nem láttam problémát soha. Persze én mondjuk nem is látom értelmét 20-30 tabfül felett böngészni, nem szoktam 100-akat megnyitni. Eddig főleg ilyen hsz-eket olvastam mindenhol akinek kevés volt a 4GB "általános" használatra. És főleg Chrome-ban.
-
lehella
senior tag
Ennél az architektúránál közös memóriaterület van a videómemóriával? Nehéz elképzelni, hogy szűk keresztmetszet lenne az egyetlen memória csatorna.
Mi számít sokat akarásnak?A több füles netezés már sok-sok éve elvárás szerintem. Egy egymagos 2 Ghz-es gép Windows XP-vel megbirkózik a feladattal. Ezzel szemben a 4 magos 2 gigás 5350-nek egy jó memóriával illene tudnia.
-
zsolt501
nagyúr
Ezt neked kell eldönteni, illetve hogyan és miként fogod használni.
Senkit nem akarok le beszélni erről a rendszerről, félreértés ne essék, mert nem rossz ez a gép, de jó tudni hogy ha túl sokat akarunk tőle akkor megeshet hogy csalódunk, mint az előző generációnál páran.
A megakadás amúgy nem katasztrofális, de észrevehető tud lenni, és hangsúlyozom több ablak megnyitásánál, és csak abban a pillanatban mikor betöltődik az új lap, utána már nincs ilyen, vagyis nem folyamatos a szakadozás. -
lehella
senior tag
"De még a Google Chrome is profitál a dual módból, fusson egy online rádió az egyik fülön, és kezdj megnyitni egy két plusz oldalt, szépen megakad a rádió, onnan lehet észrevenni a leghamarabb, hogy elfogy az erő."
Ha ilyen várható az 5350-től, akkor lehet hogy egy ASROCK H61MV-ITX + INTEL Pentium G2030 3.00GHz 1155 kellene nekem, jól gondolom? Árban ugyan több, de ilyen lassulást nem szeretnék.
-
zsolt501
nagyúr
Saját tesztek voltak erre, érezhetően vissza esik a teljesítmény még böngészőben is, egy olyan gépnél ami egy csatornás memórián fut, és érezhetően megnő a teljesítmény duál módban.
De szerintem a google is találna ilyen összehasonlító tesztet.
De még a Google Chrome is profitál a dual módból, fusson egy online rádió az egyik fülön, és kezdj megnyitni egy két plusz oldalt, szépen megakad a rádió, onnan lehet észrevenni a leghamarabb, hogy elfogy az erő.A win8 esetén szerintem sok függ a drivereken, és a azon is hogy milyen programoknak kell még indulásnál betöltődnie, mert ha csak egy szűz win8 töltődik be akkor tényleg kevesebb a memória fogyasztás, de ha már raksz bele egyéb dolgokat is bizony gyorsan meghízik.
Eltérő a memória fogyasztás egy AMD-s és egy NVIDIA gép esetén is., mert pl AMD gép esetén ha fent van minden driver betölti a .NET keretrendszert is, ami ugye a memóriába töltődik be, de ez lehet egy intel gép esetén is mert vannak olyan driverek, amik a .NET rendszert használják.
-
lehella
senior tag
zsolt501: Köszi a megvilágosodást, akkor a szükséges dolgokat tudni fogja ez az összeállítás
sb: Nem baj, ha erősebb IGP van a gépben, vagy tudsz esetleg másik ITX összeállítást javasolni, ami kellően gyors lesz? Celeront sosem szerettem.
Egyébként az 5350 kihasználná az SSD gyorsaságát gondolom, megéri hozzárakni?
-
sb
veterán
Ezekre tudsz valami tesztet linkelni, mert számomra teljesen érthetetlen érv az "1 csatorna - sok böngészős tabfül" lassulási összefüggés. Mit csinál sok tabfülnél? Elkezd a memóriában másolgatni jobbra-balra? Még ha így is van, arra miért lassú 1 csatorna érezhetően?
Én nem látom, hogy itt bármilyen tudományos összefüggés lenne. Ha a Brazosból indultok ki az egy 1/3-1/4 lassú cpu, inkább attól lassul be mintsem a DC hiányától.
A Win8 8GB-ot sem igazán értem. Épphogy kevesebb ramot kér a Win8 mint pl. a Win7. 4GB-nál több szvsz teljesen felesleges netezni. Ha beleszámítom, hogy mondjuk az IGP is ebből kap ramot akkor esetleg 6GB belemehet (DC hiánya miatt 4+2-őt bele lehet tenni simán) és akkor bőven elég mindenre.
(Minél kevesebb ram van annál kevesebbet kér egyébként a Win8. 2GB-tal valahol 0.8GB körül van egy friss install+driverek+1-2 program után a "core" foglalása. 4GB-tal 1.1 körül nálam, 8GB-tal 1.3-1.4.) -
BlueAthlon
senior tag
válasz
szabieable #57 üzenetére
Asrockban nem, de Asus kézikönyvében látom, hogy biztosan van lehetőség a CPU fesz állítására. Sőt, még a host clockkal is lehet variálni, tehát némi tuning is befigyelhet
-
szabieable
aktív tag
Akinek ASRock AM1H-ITX-e van 5350-el az meg tudná mondani, hogy biosból alulfeszelhető a cpu? Sajnos csak 60W-os picoPSU-m van egy ssd és egy 2.5ös noti hdd társaságában és nem vagyok 100%ig biztos abban, hogy elvinné a dolgot
-
lehella
senior tag
Közben Iponon már megjelent Asus alaplap is AM1 foglalattal, igaz az már microATX.
-
lehella
senior tag
Értem, köszi a válaszotokat! Megvárom természetesen radi8tor1 kollégát is
Ez az AM1 egyébként mire van egész pontosan optimalizálva? Azért nem olyan céleszköz mint egy Raspberry Pi. Hol lehet elhelyezni mondjuk az AMD E350, Intel Atom, meg egy i3 koordináta rendszerben? -
-
lehella
senior tag
Hogy Windows 7 vagy 8.1 lesz rajta azt még nem tudom, én maradi vagyok és a Win7 mellett voksolnék
Viszont a pénztárca korláta miatt 4GB rammal elégednék meg, vagyis marad a KINGSTON 4GB HyperX DDR3 1600MHz CL9, ez legjobb ár érték arányban szerintem, kisebb késleltetésű nincsen. Nincsenek nagy elvárásaim a géppel szemben, van másik gép izmos feladatokra meg játékra, de az alap dolgokat azért remélem viszi, pl. asszonynak 10 receptes oldal megnyitva firefoxban
Azért is bízom ebben, mert a Windows élményindexe elég jó volt. Korábban próbálkoztam egy 2400+ AthlonXP-n Windows7-el és 2GB memóriával, ott izzadt rendesen a CPU és a memória is, ennél ugye azért sok-sok nagyságrenddel használhatóbb lesz?
Nem igazán ismerem ezt az AM1-es világot, mennyiben másabb a méreteket leszámítva a nagyobb társaitól? Most egy FX6100-ról írok viszonyításkéntAlaplapra integrált VGA vezérlő már régóta létezik, használtam ilyet, a proci is szerintem egész baráti az órajele, cache és a 4 mag miatt nem?
-
zsolt501
nagyúr
Mivel nem Dual-os a memória vezérlő, így felesleges 2db-os memóriát venni, viszont az 1600Mhz-s memória viszont ajánlott hozzá, minél jobb időzítésűt érdemes hozzá keresni, azt meghálálja, mivel azt használja a videóhoz is.
Én 1db 8Gb-os memóriát javasolnék, de 1db 4Gb-os is elég neki.
Ha win8 lesz rajta akkor a 8Gb-ot meghálálja, érezhetően gyorsabb valamiért 8Gb-on mint négyen, az okát nem tudom. -
lehella
senior tag
Ha a memóriavezérlő a szűk keresztmetszet, akkor érdemes DDR1600-at rakni bele, vagy elég az 1333 is? Árban mondjuk nincs nagy különbség. Esetleg jobb ha 2x2 GB ramot veszek bele, egyetlen 4 gigás helyett? Eredetileg ilyet terveztem, árban is jobb, de ez ugye 1x4-es, esetleg ha a Dual Channel sokat dobna rajta, akkor egy ilyen?
-
lehella
senior tag
Ugyanennyiért néztem az (Audi
) A4-es configot. Ami az AM1 mellett szól részemről, az csak az ITX méret, valamint a kis fogyasztás, illetve hogy újabb konstrukció. Lassú gépet semmiképpen nem szeretnék, arra ott van a régi AthlonXP-m, szóval ha azt mondod hogy alkalmas lesz ez az 5350 a kor alap igényeihez, pl sok flashelt oldal nézegetésére, facebook, akár több fülön is, akkor inkább ezt választom. Windows 8.1-et szándékozom venni hozzá majd. Az 5150-es proci az már erősen nagy lazítás? Csak kíváncsiságképpen, 3 ezerrel olcsóbb.
ui: Sajnos most kaptam a hírt, hogy VGA hibás a t43am, úgyhogy muszáj lesz helyette egy gép -
zsolt501
nagyúr
Igen elírták az Iponnál a táp teljesítményét. Ha rákeresel a neten a gyártó oldalán is 250W-os táppal írják.
Az ár csökkenésben nem túlzottan bízok, főleg ha lemennek a választások.
Nem tudom az A4-es procival milyen áron jönne ki, de hogy ez vinni fogja a netet, és az 1080P-filmeket az 100%-biztos. -
lehella
senior tag
Elírták az iponosok?
Akkor lehet bele rakni szinte bármit.
Az a terv, hogy ~50ezerből (HDD/SSD nélkül) összerakjak egy korrekt gépet, de még csak a lehetőségeket írom össze.
Tervem a következő:
CHIEFTEC FI-01B-U3 (16e)
AMD Athlon 5350 (15e)
ASROCK AM1B-ITX (12e)
KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 (12e). Ez végülis 55ezer, talán 1-2 hónapul belül lemennek az árak kicsit. Jó az elképzelésem, vagy inkább egy AMD A4 netezésre, youtubera és 1080p videózásra? -
gere
tag
Jó igy külön a mini-től...
-
PappTibor
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Asrock AM1H-ITX lapot, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem,
hátha valaki próbálta már azt ami mozgatja a fantáziám..
Szóval, Laptop tápról hajtanám a kicsikét (18,5 4.9A), ilyet sikerült szereznem..,
az első kérdésem, hogy raknék bele 2 7200-as 1 terrás samut, mivel ilyen van..
Valaki próbálta már hogy az alaplapon lévő SATA táp elbír-e 2 vinyót?
Az az igazság, hogy nem szeretnék ATX-tápot, a fogyasztás miatt..
Aztán hátha az alaplap is elbírna, vele.Előre is köszi a válaszokat!
-
lehella
senior tag
Sziasztok! Jó ötlet egy AMD Athlon 5350/5150-re építkezni otthonra egy netezetős (face,yt) + videónézős géphez? A cél, hogy pici de fürge számítógépet raknék össze, 4 GB RAM + SSD-vel idővel. Árban ahogy számolgattam, ugyanúgy jönne ki mint egy AMD A4-es doboz.
-
PeterPH
senior tag
Két dologra lennék kiváncsi:
-ugyanazon konfiguráció esetén milyen fogyasztáskülönbséget produkál a tápegység megválasztása (ATX vs. PicoPSU vs. Integrált).
-a különböző processzorok (2650, 3850, 5150, 5350) fogyasztása között idle/full terhelés esetén mekkora fogyasztáskülönbség van. -
Még bent melóban nézegettem árakat... Nekem tuti nem éri meg lecserélni a Brazos-t. Esetleg ha "megdöglene" és vennem kell újat, akkor megérné már a Kabini-t vennem, de így. Vagy Neked van vevőd a mostani Brazos-ra? Ha sikerül jóáron elpasszolni, akkor rendben lehet a téma, de ezt most így lecserélni...
szerk: Te magad írtad: mert sok ötletem van mire költsem...
-
Nova96
őstag
válasz
iMaverick #16 üzenetére
Majd eldől, itt nagy ugrás lenne pedig ugyan úgy brazos van .(#19) sb
Mivel én nagyrészt animéket nézek én azt mondom nem így van, mivel az általában ténylegesen jobb mint a 720p.
Ha upscale 1080p az anyag akkor tényleg fent áll, egyébként nem kéne ilyet csinálnia vagyis saját tapasztalat.De, az is lehet becsúszott egy 720p 10-bites anyag, azért volt képregény. Ami megeszi a gépet ha nincs jól beállítva (igaz egyébként is eszi rendesen)
-
törölt tag
-
törölt tag
-
cekkk
veterán
HTPC az már van ugye most a Micro szervert lenne jó lecserélni, mert ezzel a fogyasztás a felére csökkenne. Ahogy mértem régebben kb 50W-s a fogyasztása.
Mondjuk én nasnak linuxot tudok elképzelni, filmezésre/zenehallgatásra a Win vált be.
Mondjuk alaplap még nem sok van. De majd lesz -
cekkk
veterán
Jó fajta dolgok lesznek ezek.
Szerintem a HP szerveremet le is fogom cserélni egy ilyen kis gépre.
Remélem elboldogul majd a feladatokkal -
-
Barton
senior tag
Sziasztok!
Athlon 5350 mini video Review
[link] -
radi8tor
MODERÁTOR
Először rádobtam a korábbi Windowsra, majd tegnap újratettem, de semmi változást nem tapasztaltam.
USB3 drivert még kell keresnem, mert ASRock oldalán levő nincs hatással a hátlapira.AxBattler: igen hibás volt a 4 pines, mivel 3 pines ventilátort adtak a procihoz. Bevallom nem néztem azóta, most leszedtem róla a ventit.
Nova96: priviben megbeszéljük a részleteket.
-
Nova96
őstag
radi8tor1
Ha van időd egy madvr beállítás tudnál nézni mennyit bír?pl. egy 1080p5000+kbps mkv-elElkezdtem nézni az árakat és kezdek elcsábulni pedig várni akarok még a vásárlással, mert sok ötletem van mire költsem...csak dönteni kéne.
-
canniball
nagyúr
Remek; az a pár lépcsős szabályzás is szvsz elég ahogy a Brazosnál talapasztalom.
Mire válaszoltál az előzőbe beleszerkesztettem még egy kérdést.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Persze, 4 vagy 5 üzemmódot lehet választani UEFI-ben Silent-től Default-ig.
Mint kiderült alaphelyzetben 4 pinesre van állítva a vezérlés, ezt 1 nap után raktam át 3 pinesre, de meglepő módon így is tudta vezérelni.
Amúgy 50 fok felett már kezdett hangja lenni ilyen hibás beállítás mellett, ekkor 3400-al pörgött.A 12cm-es most 700-al teszi a dolgát zajtalanul.
Szerk: úgy nézem van egy User mód is, ahol te adhatod meg a hőfokhoz tartozó sebességet.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Milyen képre gondolsz az alaplapról? Erre?
ASRock AM1H-ITX + AMD Athlon 5350 APU
Most leszedtem a mini zajkeltőt (na nem mintha hangos lett volna, csak felesleges nekem):
-
zsolt501
nagyúr
Jó fajta ramokkal (alacsony késleltetésű) ezek az értékek szépen javulhatnak.
Olyan 20%-ot még javulhat, illetve nem tudom a mostani driverek mennyire vannak erre a rendszerre optimalizálva, mert az is hozhat még pár százalékot.Az alaplapodról nincs kép, mert az is meghatározó.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Első tesztjeim AMD Athlon 5350 APU-val ASRock AM1H-ITX alaplappal + 90W LiteOn notebook adapterrel
jelenleg még csak 1333 MHz-es RAM-al.3DMark alatt CPU 48 fokig ment csak, GPU 30 fokot írt (nem tudom ez mennyire valós - szerintem hibás)
Aida64 (v4.30.2900) tesztek:
CPU Queen: 14745
CPU PhotoWorxx: 4035 MPixel/mp
CPU ZLib: 95.7 MB/mp
CPU AES: 4660 MB/mp
CPU Hash: 941 MB/mpAida64 GPGPU:
(szöveges jelentés)XBMC úgy indul mint a villám, böngészés is érezhetően gyorsabb (nem friss Windows, hanem az előző telepített Win7 van most alatta - majd ha meg lesz a 8GB 1600MHz-es RAM, akkor újra teszem a gépet).
MadVR High beállításokkal Sentai Filmworks' Angel Beats-el:
Valamint mértem egy kis fogyasztást. Eléggé ingadozó jelenség, bár eddig még nem néztem PC-vel ilyet.
Filmnézésnél 15-45 között ugrált, főleg 26W-on állva.
Full terhelésnél 46W-ot mutatott Prime95 alatt.1 db SSD van a gépben és egy 12cm-es venti hűti a CPU-t 700 RPM-el.
Brazossal még az volt a bajom, hogy nem tudtam szaggatás mentesen lejátszani az Apple.com HD filmelőzeteseit. Ezzel végre az is megy.
Példa a terhelésre (link a filmhez):BD3D kompatibilis a gép, azaz HDMI 1.4 van rajta.
Index.hu oldalt megnyitva már max 10mp után simán görgethető, csak betöltés közben akad picit.
WinRAR 5.01 x64 egyszálas teszt:
WinRAR 5.01 x64 többszálas teszt:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest