- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autóhifi
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Közben harmadik napja tesztelgetem az LC Power 1350MI-t az Asrock J4125-ITX lappal és 3 db SSD-vel. A 40 mm-es ventik minimum fordulaton mennek, alig hallani őket, max, csak éjszaka. Passzívan, ventik nélkül is kipróbáltam, a proci maximum 50 fokos volt terhelés alatt, míg az SSD-kből az egyik 45 fokos. Ennél fentebb sem a proci, sem az SSD-k egyike sem volt hajlandó menni. Végül az SSD-kből kivettem egyet, így maradt kettő.
A fogyasztás igazán baráti, jelenleg 9.4 watt igényt mérek. Később a másik 2 terás SSD-t visszateszem és kiveszem a 120 gigást, amin a rendszer van. Megpróbálkozok majd egy Clonezillás klónozással és a maradék szabad helyet pedig szintén felhasználom szervercélokra. Így összesen lesz kb. 3,3 terányi felhasználható területem. Nem egy brutális mennyiség, de ezzel már azért lehet mit kezdeni. Hangtalan, keveset fogyaszt, hely is van rajta. Összességében elégedett vagyok vele. Az is lehet, hogy az egyik 4 gigás ram modult is kiveszem, további fogyasztáscsökkentés végett, egy gigánál többet sosem használt nálam az OMV, akkor minek legyen benne 8 giga...
Egy dolog zavar, hogy egyszerűen nincs elég hely a házban, hogy az USB 3.0 front csatit rádugjam az alaplapra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest