Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .Ishi.

    aktív tag

    Sziasztok!

    Tanácsot szeretnék kérni a mini ITX-es gépem hűtésével kapcsolatban.

    A gép alapjait nemrég erről fejlesztettem:

    Intel i3-4170
    ASRock H81M-ITX
    Kingston 2x4GB DDR3 1333Mhz
    Gigabyte RX560 OC 2GB
    Silverstone SG-13
    FSP300-60GHS

    erre:

    Ryzen 3 3100
    ASROCK A520M-ITX/ac
    HyperX 2x4GB Fury DDR4 3200MHz

    A ház így néz ki ( [link] ), és abból is a SG13B-Q változat (ami sajna az elején pont lezárt felületű). Jelenleg elölről egy Be quiet! Pure Wings 2 140mm-es venti szívja be a levegőt, a procit pedig egy ID-Cooling IS-50 hűti. Balról a videókártya szívja be a levegőt, fent pedig a tápegység ventillátora van.

    A gond csak az, hogy bár idle-ben jók a hőmérsékletek (proci, alaplap, nvme ssd 30-40 fok között van), 1080p youtube-ozáskor már felmennek az értékek 50-55 fokra. Úgy képzeljétek el, hogy a proci feltornássza magát mondjuk 55 fokra, és aztán az alaplap és az nvme ssd is követi szépen lassan 50 fokig. És ha ekkor visszateszem idle-re a gépet, akkor igazából nem is nagyon tud visszahűlni 45 fok alá.

    Tudom ez így nem hangzik világvégének, de ezt úgy produkálja a rendszer, hogy a Core Precision boostot kikapcsoltam (a teljesítmény vesztés minimális nálam), a be quiet venti full rpm-en megy (így is hangtalan), a proci hűtője pedig performance módban van.

    Light gamingkor (Resident Evil 4, DX9-es játék, a proci 20%-n, a VGA pedig 100%-on teker) a proci felmegy 65 fokra, az alaplap meg az nvme ssd pedig 50-52 fok körül lesznek. Meg sem merek próbálni egy CPU intenzívebb játékot. :DDD

    A kérdésem csak az, hogy ezen még hogyan lehetne segíteni? Ha jól sejtem, a meleg levegőt valahogy el kellene távolítanom a házból, de hogyan? Gondoltam egy USB-s külső ventire, ami a gép jobb oldalán kivezetné a levegőt.

    Gondoltam még arra, hogy talán komolyabb low profile hűtőt vehetnék, de szerintem azzal sem érnék el jobb eredményeket.

    Előre is köszönöm a segítséget :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák