Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HookR

    addikt

    válasz zodo #3615 üzenetére

    "...de hol tart a ház projekt ? :U "

    Egyrészt szándékosan nem írtam róla, hogy lássam a reakciókat. Ti. ha nem teszi szóvá senki, akkor nagy valószínűséggel csak untattam vele a topiklakókat. ;)
    Másrészt 'remekül' időzítettem, a forgácsoló ismerős éves nyári szabadságára ment, s csak augusztus vége felé lesz ismét. :U
    Az igazat megvallva nem is bánom egyáltalán annak fényében, hogy a low-profile HD5770-ről is csak most szereztem tudomást (holott, mint utólag kiderült, a low-profile VGA-s topikban június 1.-én már linkelte valaki), s ha időközben kiforgácsoltatom az elő- és hátlapot, akkor most nem állna módomban a dupla slotos hűtőjének helyet biztosítani.
    Persze nyilván valahol meg kell húzni a határt, és nem pepecselni a végtelenségig, de egyelőre úgy vagyok vele, inkább érlelem még kissé a tervet.

    Pl. időközben megoldódott, hogy:
    - az SSD az alsó burkolati rácshoz való csavarozás nélkül legyen felhasználóbarát módon rögzítve.
    - ha az ODD és SSD-k helyett egy 2. HDD kerül az alaplap alá, ugyanazok az alumínium profilok legyenek használhatók rögzítési pontnak, ne kelljen őket másikakra cserélni.
    - 71mm magas CPU hűtő is beférjen. Ez gyakorlatilag a Nexus LOW-7000 magassága, illetve ez esetben a Big Shurikenre is ráfér egy tetszőleges 120x25mm-es venti a gyári slim helyett (140x25mm-es csak azért nem, mert a hűtőlamellák a 120-as venti mellett felnyúlnak picit. Persze lehet, hogy akkor már ennek megfelelően 125-ről 128mm-re növelem a ház magasságát, ne azon a 3mm-en múljon.).
    - Találtam helyet ennek a készen kapható előlapi I/O kivezetésnek (természetesen a 3.5"-os beépítőkeret nélkül értendő). Rögzítési furatai ideálisak, pont erre találták ki. Egyszerűbb ezt beépíteni, mint minden csatlakozót külön berhelni, forrasztgatni.

    Ugyanakkor akad még tisztázatlan részlet is. A szellőzőnyílást még mindig szeretném a hangfalakon is látható, sűrű, apró lukú perforált lemezből készíteni, de egyelőre nem akadtam rá beszerzési lehetőségre. Itt van ugyan a hatszögletű, 5mm-es beírható körátmérővel, de azzal még nem sikerült 'megbarátkoznom'. Egyelőre talonban tartom arra az esetre, ha nem találok az eredeti elképzelésnek megfelelőt.

    'Hát, így állunk kérem szépen.' :)

    ▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

Új hozzászólás Aktív témák