Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

Sziasztok!

NAS építésen agyalok, egy Synology DS213-at nyúzok már másfél éve, de kezd kevés lenni a 2 lemez, a több lemezes NAS-ok meg nagyon drágák. Arra gondoltam, hogy kb. 60-65.000-ért el tudnám adni a DS213-at, így ebbe a keretbe, vagy mondjuk 10-zel többe bele kellene férnie az utódnak.

(HDD-k megvannak.)

Amit eddig kinéztem:

Ház: Fractal Design Node 304 az akár 6 3,5-es HDD helymiatt. (PCX-en most kb. 20e)

Alaplap: mivel a házva csak mini-ITX méretű megy, ezért nézelődtem és Intel-es lapokon általában max. 4 SATA csati van. AMD alaplapokon (FM2) már találtam 6 csatlakozósat is.

Proci: az alaplapi SATA csatik száma miatt AMD is szóba jöhet, viszont nem kell integrált grafika, mert csak NAS-nak használnám a gépet, szóval csak a procierő és a fogyasztás a fontos.

RAM: 4 GB szerintem egyelőre elég lenne, akár egyben. Dual KIT szerintem itt nem olyan fontos. Mit gondoltok?

Táp: nem akarnék ezen sprórolni, 24/7-es igénybevételre kellene, tetszenek a félig fanless megoldások, amik csak akkor használják a ventit, ha kell. Milyet javasolnátok ATX méretben?

Szóval milyen alapon legyen szerintetek?

Procit ~10 körül jó lenne, alaplap max. 20, táp is jobb lenne, ha 10-hez lenne közelebb, mint 20-hoz, a RAM meg sajnos annyi most amennyi.

Használt cuccoktól sem zárkózom el költségcsökkentés szempontjából. Szerencsére az idő sem szorít.

Mit javasolnátok?

Előre is köszi! :R

Új hozzászólás Aktív témák