- Milyen videókártyát?
- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Utólag szállít kábelt az MSI az újabb tápjaihoz
- Házi hangfal építés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- OLED monitor topik
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZooLee
senior tag
válasz
Patice #21361 üzenetére
Szia,
Én nem javasolok semmit, mert nekem kicsit hobbiszerű dolog lett a NAS-ból, de leírom, hogy mi ment bele, most építettem:
Mindenképpen integrált procis alaplapot kerestem a fogyasztás miatt, végül egy ASRock E350M1-re sikerült szert tenni. Igaz, hogy csak 4 SATA portja van, de mivel van egy Asus U3S6 kártyám, ezért ha szükséges szerintem elég lesz a 6 db port.
Tápnak - nem kicsit túllőve a célon - egy Thermaltake Munich 430-as lett betéve a Bitfenix Prodigy házba. Ez mondjuk kicsit nagyobb lett a vártnál, ráadásul már nagyon idegesítenek a képen nagyon jól kinéző lábak-fülek, viszont a szerelhetősége és az elrendezése verhetetlen. Kapott Bitfenix Spectre ventiket, egy 23cm-est előre, két 120-ast felülre, és egy 120-ast hátra, amit majd egy tölcsérrel a procira irányítok, így arról a kis 40-est kidobhatom. Meg egy Recon panelt még.
Van még otthon egy Cooler Master Elite 120 Advanced házam is, de abba már kevesebb vinyó fér, de lehet, hogy majd azt is kipróbálom, illetve a shteer által linkelt CFI ház is eléggé beütött nálam a 4+1 vinyóhelyével.Benne van egy kis 60GB-os 2,5"-os vinyó a rendszernek (OpenMediaVault) bőven nagy, de az OMV alá nem jó a Pendrive/SD kártya, de ez volt otthon.
Tárolásra pedig WD RED vinyók vannak, ezek nagyon beváltak csendesek se nem rezonálnak, se nem halltaszik a fejek zaja. (Volt egy Seagate Barracuda is, na az egy traktor volt hozzá képest)
Az egész nagyon halk, tényleg alig suttog, de ha végignézed, akkor látod, hogy miért nem ajánlom, mert bár nagyon jó, de végül is q drága lett, sokkal olcsóbban is meg lehet oldani, ha kis kompromisszumot tudsz kötni itt-ott...
-
HookR
addikt
válasz
Patice #21361 üzenetére
Itt találsz egy másfél éves listát - #63
Azóta megjelent például:
5 SATA + 1 eSATA
- MSI B85I Gaming
- MSI Z87I Gaming AC6 SATA:
- ASRock FM2A78M-ITX+
- Asus H87I-Plus
- Asus Z87I-Pro6 SATA + 1 eSATA:
- ASRock FM2A88X-ITX+
- ASRock H87e-ITX.ac7 SATA + 1 eSATA:
- ASRock FM2A85X-ITXA SoC-okat nem követem nyomon annyira, abból hirtelen csak ez rémlik:
5 SATA + 1 eSATA:
- Asus E35MI-I Deluxe(Van amelyiken az eSATA nem plusz, hanem az egyik SATA csatlakozó helyett használható csak. Azt hiszem Intelnél van csak 6 SATA-s vezérlő, de most lusta vagyok utánanézni.)
És ha esetleg átesnél a túlsó ló túloldalára...
12 SATA:
- ASRock C2550D4I
- ASRock C2750D4I -
Honkydoo
őstag
válasz
Patice #21361 üzenetére
Üdv,
Én a saját építésű nasomant egy hardveres raid kártyával (3ware 9500s-4lp) használom nagy megelégedéssel. 3 lemez van raid 5-ben. Tervezek alaplapot cserélni, és ezzel valszeg a kártya is cserélve lesz erre. Ha belefér a keretbe, érdemes meggondolni, mert nagyon kényelmes a hardveres raid, és már nem is olyan drága mint régen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Futás, futópályák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen videókártyát?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LEGO klub
- Hálózati / IP kamera
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest