Hirdetés
- CES 2026: izmos tápokat villantott a be quiet! Las Vegasban
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- HTPC (házimozi PC) topik
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Végre tegnap életre kelt a gépezet. Basszus ennyit még nem szívtam alaplapcserével. Majd egy óra volt a teljes művelet.

Kezdődött azzal, hogy elfogyott a hűtőpasztám (amire úgy emlékeztem, hogy bőven van még). Szerencsére aprón tudtam vadászni, és vettem egy 10-es kiszerelést (plusz egy nap).
Folytatódott azzal, hogy a Mugen 2 lefogatója nem passzol a P8Z77-I hátuljára, mert szépen rácsücsül vagy 4-5 chip-re és az NB bordájának műanyag pöcökjére (itt azért egy kicsit elöntötte a az ideg az agyamat, mert egy hűtőcsere már nem fért volna bele). Szerencsére találtam régebbi szerelésekből kimaradt "X" alakú backplate-et, azzal meg tudtam oldani a dolgot úgy, mint a képen is látható, tehát a gyári backplat-re fekszik fel, és meghúzás után (köszönhetően a vastag szivacs rétegnek) szépen felfekszik a sarkoknál is a lapra.
A szívás után, na mondom végre berakhatom a lapot. Egen ám, de a már eleve a házban lévő alaplaptartó csavarok közül, csak kettő volt jó (a régi csavarjaimhoz valók), de ez az alaplap két saját "egyedi" csavarral is rendelkezik, melyekhez természetesen már más fajta alaplaptartó csavar kellett. Így a már két saját csavarral berögzített lapot szedhettem ki és kereshettem olyan alaplaptartókat, amik nagyobb belső menettel rendelkeznek (szerencsére ez is volt, csak időbe tellett előbányászni).
Miután ezen nehézségeken túljutottam, kiderült, hogy ezen a lapon annyival közelebb lesz a Mugen a táp aljához, hogy az eddig jól bevált "berakom az alaplapot hűtőstül a könnyebb szerelhetőség miatt, majd mellette becsúsztatom a tápot" módszer itt kudarcra van ítélve (valószínűleg ha nem vagyok itt már sík ideg észrevettem volna ezt előbb is). Szóval szedhettem ki ismét a lapot, betettem a tápot a helyére, majd újra beraktam az alaplapot.
Végül jöhetett a kábelezés. Na ezzel már nem volt gond, lévén elég nagy hely van a jelenlegi ideiglenes házban (Fractal Core 1000), mindössze annyi a gubanc, hogy nem tudtam szépen elrendezni a belsőt. De lévén úgy is házcsere lesz hamarosan, valamint ekkora elfogyott a türelmem, ez most annyira nem zavar.

Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz CL16 - XMP - 60 hó garancia
- Kingstone Fury DDR5 16GB 6000Mhz 2x8GB
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest