Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Egyelőre jegeli az Intel felvásárlását a Qualcomm
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
goldister
tag
Sziasztok!
Mostanában gondolkodom egy 3D nyomtató beszerzésén. Olyan 60-70e magyar forint környékén gondoltam a vásárlást. Milyen típus ajánlott? Tevo-t és ender 3-at olvastam már többször is itt, de nem tudom hogy most per pillanat melyik a jobb. Vagy már más típus ajánlott? Ezen a terület még amatőr vagyok, valami kis segédletet hol tudnék találni? Például milyen hőmérsékleten, milyen beállításokkal stb. Köszönöm előre is a segítséget. -
goldister
tag
-
goldister
tag
Ender 3-on gondolkodom. Honnan érdemes most rendelni szerintetek? Most aliexpressen nem rossz az ára. Sőt ott eu-ban van. Milyen kiszerelésben érdemes? Mit kellene hozzá még venni hogy tudjak vele nyomtatni? Spray vagy valami? Filamentet milyet és hol? Pla-ra gondoltam mint kezdés, szerintetek? Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
goldister
tag
válasz Saccco #13350 üzenetére
Ali-n ezt találtam
Ez a hivatalos oldal? Innen kell megrendelni? Melyik kiszerelés éri meg?
(Illetve a szállításnál ez mit takarhat "Seller's Shipping Method"?[ Szerkesztve ]
-
goldister
tag
Elvileg Kínában valami ünnep van, ez kihat az aliexpress német raktárjára? Még mindig összekészítés alatt áll.
-
goldister
tag
Megjött múlthéten a ender 3.
Megvolt az első nyomtatás. Ilyen lett,
bár csak félig csinálta meg, mert elfogyott a filament.
Ez volt a microsd-n amit adtak. Ez jó? Nem szálas egy kicsit? 200 fokon ment, az asztal 50fokon.
Most egy kalibrációs kockát kezdtem el kinyomni. Üveg is van rajta, így előtte felfűtöttem 70 fokra majd ráeresztetttem a programot. Sok mindent nem állítottam a programban. 200 fok, illetve 50 fok. 0.2 layer. 0.8 falvastagság. Kitöltés 20%. Sebesség 60. Illetve Z hop when retracted bekapcsoltam. Ja meg PLA. Szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
goldister
tag
válasz Saccco #13551 üzenetére
Kész lett a kocka.
Ide töltöttem fel a képeket.
Amit észrevettem, x-nél és a túloldalán húz egy függőleges csíkot. Z egy kicsit furcsa. Illetve az első réteg is furcsa, mintha nem lenne négyzet alapja. Túl sok volt az asztal hőmérséklete? Szerintetek mit kellene változtatni?
(előtte felfűtöttem 70 fokra majd ráeresztetttem a programot. Sok mindent nem állítottam a programban. 200 fok, illetve 50 fok. 0.2 layer. 0.8 falvastagság. Kitöltés 20%. Sebesség 60., retraction on
)Illetve a méretek: x=20.2, y=19.6 z=19.7
Ezeken hogy tudok állítani? -
goldister
tag
Nyomtattam egy kis hajót is. Ilyen lett.
200 fok, 60 fok asztal, 40% kitöltés, 0.8 falvastagság, 0.2 layer. Vélemény? Szerintetek milyen lett?
Illetve az oldalán azok a pöttyök miért vannak?[ Szerkesztve ]
-
goldister
tag
Kérnék egy kis segítséget.
Nyomtatnék az ender 3-hoz energialáncot.
Ki is nyomtattam viszont a mérete nem jó, illesztéskor szorul.
A képeken jól látható, hogy első rétegekben mintha szélesebb lenne (megfolyik? sok anyag?)
Próbáltam az asztalt lejjebb és fentebb is állítani, de már a tapadás határán sem jön ki a méret.
200fok és 60 fok asztal üveglappal.
Utána nyomtattam egy kalibrációs kockát is. x-re és z-re jó, kijön a 20mm.
Viszont y-ra, alul 20mm, felül már csak 19mm. Viszont itt is látható a lenti anyagtöbblet.
Szerintetek mi lehet a baj?
Képeket ide dobtam fel.ui. most vettem észre hogy x felirat is fura
Más hőmérséklet?
Gembird szürke PLA -
goldister
tag
Az kimaradt hogy 5% infill volt.
1. Még nem csináltam de akkor ezt megpróbálom.
2. Nem teljesen értem
3. Asztal szintezést próbáltam már többször is, hol fentebb hol lentebb. Nem volt jó
4. 200fokon kezdem és azon folytatom is. 60 asztallal. Cura-ban hol lehet beállítani? Vagy más szoftvert használjak? -
goldister
tag
Ender 3 tulaj vagyok. Olvastam a fórumon hogy érdemes frissíteni a firmwaret, mivel hirtelen felmelegedése esetén, nincs beépített védelme. Hogyan kell megcsinálni? Bootloaderrel kell foglalkozni?
-
goldister
tag
Segítséget szeretnék kérni.
Felraktam az ender 3.ra a th3d firmwaret. Ez alapján.
Viszont a control menupont alatt elveszett néhány menüpont. Pl a z offset. Ami nekem most kellene.
Hogy tudnám visszavarázsolni? -
goldister
tag
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni.
Idáig PLA-t nyomtattam. De RC repülőhöz PETG-t vettem.
Elkezdtem a szárnyat kinyomtatni. Első réteg 235 fokon, majd 220. Asztal hőmérséklete 80. Üvegre nyomtatva.
Próbáltam már ventivel és nélküle is.
A kontúr 1 szálból kell hogy álljon a leírás szerint. Viszont mindig felválik a síkról. Próbáltam bár brimmel, rafttal is. Mit tudnátok ajánlani? Nagyon hálás lennék.[ Szerkesztve ]
-
goldister
tag
válasz Mr.Csizmás #18165 üzenetére
Szintezést automatán csinálja, csak a távolságot szoktam korrekciózni.
A sebesség 50-re van állítva. A kezdő layer 25-re.
Hőmérsékletnél asztal vagy nozzle? Vagy vegyem le az üveget? Ragasztó? Hajlakk itt is játszik?
Vagy a sebesség "rántja fel" az asztalról? Végig lassabban kellene? -
goldister
tag
Korábban írtam, hogy nem sikerült PETG nyomtatni, mivel feljön az asztalról.
Jelentem sikerült, magasabb asztal hőmérsékleten (92fok), üveglap nélkül tökéletes. Így is harcolok hogy le tudjam szedni. Kb 50-70 fokon tudom levenni, az alatt vagy felett lehetetlen
Viszont, ezek a darabok repülőhöz lesznek. Szerintetek mivel tudnám összeragasztani? Milyen ragasztót ajánlotok PETG-hez?[ Szerkesztve ]
-
goldister
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Ender 3 nyomtatóm van.
Cura-t használom. Van egy "alámetszésem", amit tree supporttal szeretném alátámasztani.
Miért nem rakja az egész felületre? Miért csak középre? Mit kellene állítanom? Annyit állítottam, hogy az asztalról építsen.Itt egy link maga a modellről. [link]
Ezer hálám előre is
-
goldister
tag
Sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni. Sima ender 3-as nyomtatom van. Nem nagyon tudtam nyomtatni, mivel a nozzle-n keresztül alig jött anyag. Megnéztem a PTFE csövet teljesen fekete volt (fekete filament), levágtam a végén majd ütközésig visszetettem. Azóta már szépen jön a filament. Most fehérrel nyomtattam, előtte a feketét kijárattam. (kb 150g, 36 óra nyomtatás) Tele volt a nyomtatás ilyen barnás "kulancs kinézetű" műanyaggal, az az érdekes hogy nem a tárgyban van ha nem annak az oldalán. Illetve jó pár helyen belehúzott az anyagba is ilyen barna szálat. Mi lehet ez, a feketéből adódik?
Hotend cserén is gondolkodtam, kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban? Mely típusú ajánlott?
Illetve gondolkodtam, hogy directre átalakítom. vélemény erről a megoldásról? [link]
Köszi a segítséget -
goldister
tag
Sziasztok,
Ender 3-hoz melyik gyártótól érdemes petg-t venni? Eddig Devil Design vettem az bevált. De most alig találok normális áron. Köszi -
goldister
tag
Sziasztok, ma babráltam az ender 3-at. Új szenzort akartam bekötni a asztal letapogatáshoz. Enyhén fogalmazva is elég béna voltam és véletlenül összezártam két vezetéket
Volt egy kis füst, de gyors áramtalanítás lett a vége.
Lecsatlakoztattam a szenzort és bekapcsolás után a hotend és az asztal egyből melegszik és nem tudom őket lekapcsolni. MOSFET-re gyanakszom. Cserélni kellene? Most itthon csak ilyenem van: irfz44n. Szerintetek? -
goldister
tag
válasz JulianSinulf #37260 üzenetére
Köszi a válaszod. Ma délután kimérem multiméterrel. Ha a FET ment tönkre, irfz44n típusúval szerinted pótolhatom?
-
goldister
tag
válasz JulianSinulf #37274 üzenetére
Köszi. Megnéztem a FET-eket. Föld és a gate között 9,8kohm van mind a 3 FET-nél.
Föld és a 3. láb között nem jelez ellenállást.
Akkor a FET jó. Marad az IC[ Szerkesztve ]
-
goldister
tag
válasz JulianSinulf #37278 üzenetére
Usb-t dugtam rá. A hotend és asztal FET-jénél van vezérlőjel.
-
goldister
tag
válasz JulianSinulf #37281 üzenetére
Feltöltöttem megint a Marlin-t neki.
Szintén ott vannak a vezérlő jelek. Szóval inkább panel csere lesz. Köszönöm a segítséget
fboldog köszönöm a felajánlást, elfogadnám. Írok privit. -
goldister
tag
Segítségeteket szeretném kérni.
A retractiont beállítottam ez az oldal szerint:
https://teachingtechyt.github.io/calibration.html#retraction
Jó is lett az eredmény.
1mm distance és 30mm/s sebesség.Most a Cura-ba megadtam ugyanezeket az adatokat, sebesség minden ugyanaz:
Szerintetek mi lehet a baj?
-
goldister
tag
válasz fabula #37616 üzenetére
Ugyanaz az anyag, ma nyomtattam, kb 10 perc telt el a két nyomtatás között.
Tornyot nyomtattam a fenti link alapján, ott lett letöltve a gcode, 200 fok PLA, tökéletes.
Ender 3, de az extruder átraktam a fejhez. Szóval inkább direct.
Tegnap már elmentem 10mm-ig is de semmit nem javított. (Csak eldugult a PTFE cső, takarítás, csere megvolt.)
Gcode-ja alapján jót tudok nyomtatni, de ha ezeket beviszem a Cura-ba akkor már nemMost nyomtattam: ugyanaz a modell, csak az egyik a netről van a gcode a másik curából. (Nem vártam meg, hogy befejezze)
Gcode-k: https://drive.google.com/drive/folders/1H4tLFuIgFRd5tKmARz6HgUh2XVxVwJV6?usp=share_link
[ Szerkesztve ]
-
goldister
tag
Kipróbáltam simplify3d-vel. Kis állítgatások után, egy kis hibával, de tudta produkálni a netes gcode-t. Hát akkor tényleg hagyom a curát. Átszokom másikra. Ki melyik programot preferálja?
[ Szerkesztve ]
-
goldister
tag
válasz Saccco #37622 üzenetére
Hát én már nem értem ezt a nyomtatást. Nincs benne semmi logika. Valaki segítsen
Bal felső a netes qcode, jobb felső simplify3d-vel, bal alsó Cura-val és jobb alsó prusaslicer.
Ugyanaz a beállítás, ugyanaz minden. Nem értem.
http://retractioncalibration.com/ alapján csináltam egy tornyot.
A distance 0,5-től 4.25-ig változik, a sebesség 10től 80-ig.Olyan mintha sebesség nem is változna. Szerintetek?
-
goldister
tag
Sziasztok, ender 3-as ként a céget meg tudtam győzni, hogy invesztáljunk 3D-s nyomtatóra.
A kiválasztott egy Ender 5 Plus lett, a nyomtatási terület miatt.
PLA és PETG-t vásárolnánk hozzá, milyen gyártmányú filamentet javasoltok? Mivel céges lesz, az árban ne a legolcsóbb legyen, szép minőséget lehessen vele nyomtatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest