Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- Új AI funkciókkal bővült a Copilot+
- Házimozi belépő szinten
- Mini PC
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
Ha versenyeztetnénk egy ST1000LM049 és egy ST1000LX015-öt melyik győzne?
-
zeus_2k14
senior tag
Erről mi a vélemény? [link]
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Mai nap folyamán az asztali gépemből ki szedtem a HDD-t, majd csináltam belőle egy külső HDD-t. Hát meg kell mondani, nagyon tetszik.
Viszont ez a HDD marad egy Film tároló ( Film + Sorozat ) HDD . Ez egy WD10Ezex Blue 1 TB-s HDD.
Szeretnék vásárolni egy másikat, fényképek, családi dolgok , dokuk tárolására. Ki milyen HDD-t ajánl, tehát adat tárolásra, ami bírja több évig is , az adatok pedig nem szállnak el? Maximum 10-15.000 Ft-t szánok rá, belső HDD érdekel.
Köszönöm.
-
-
ram34
tag
Sziasztok.
Szeretnék venni egy 8 TB-s HDD-t, Seagate-et NAS-ba.
a kettő közül melyiket válasszam: Barracuda vagy Ironwolf...tudom, hogy az utóbbi való NAS-ba, de megér +10000 forintot? 24/7-ben gondolkodom persze, esetleg beállítva éjszakára power off-ba.
A válaszokat köszönöm. -
MZsoltee
veterán
A következő tervben gondolkodom:
router: Xiaomi 3G (ő már megvan)
Külső rack: AXAGON Aline Box 3.5 USB 3.0
HDD: Toshiba P300 3TB
A kérdésem az lenne, hogy érdemesebb lenne egy WD Purple-t, vagy Red-et venni? A P300-as 21,5k, míg egy Purple/Red pedig 26/29,5k.Ja cél hálózati adattárolás és routerrel való torrentezés.
-
cocka
veterán
Egyelőre csak adattárolásra, de később még változhat. Igaz a 008-at már megvettem.
A kérdés itt nekem inkább az, hogy hogyan tudják előre jelezni ezeket a workload mennyiségeket?
Amúgy ez olyan dolog, hogy van két WD10EZEXem, kb. a legolcsóbb HDD a piacon, fogalmam sincs mennyi időre van tervezve, de egyiket se mostanában vettem. Mindkettő 100/100-as Sentinel szerint, pedig használva van bőven.
-
Csak azért, mert ez utóbbi papíron tartósabb?
Ezt szépen megfogalmaztad.
A sima barracuda nagyon az alja, 2400 óra éves működésre és 55tb/ év workloadra tervezték, a gyári garancia 2 év rá. A 009-es pro-t évi 8760 óra működésre, 300tb/év workloadra tervezték és 5 év rá a gyári garancia. Ebből nyílvánvalóan az következik, hogy a pro modell egy jóval tartósabb konstrukció és ezt meg kell fizetnie a vásárlónak.
Mire használnád a lemezt?
-
M107
addikt
008 a sima Baracuda
009 pedig Pro Baracuda.Bár a fórumon nem ajánlottak a Baracu-dák ebbe ne menjünk bele, hogy miért, bár okok vannak volt anno nekem is pár belőlük 100/100- as volt mind mikor elkerültek tőlem pár évesen.
Személyem azt az elvet vallja, hogy idő kell egy HDD-nek, hogy véleményt lehessen róla alkotni.Mostanában nem vettem merevlemezt 2016 febr vettem az utolsó 3TB Toshi-t DT0ACA300 ami köszöni jól megvan kihasználva nincs, de ha most vennék HDD direkt megkérdezném mi most a legrosszabb ami a piacon van és szó nélkül megvenném.
-
cocka
veterán
Az ST2000DM008 meg az ST2000DM009 között miért van ilyen iszonyatosan nagy árkülönbség? Csak azért, mert ez utóbbi papíron tartósabb?
-
válasz
King Unique #62883 üzenetére
Szóval nem létezik olyan HDD, ami külső segítség nélkül, magától kikapcsol. Tisztában vagyok vele, hogy az os vagy megfelelő külső ház megoldja a kikapcsolást, de az én esetemben egyik sem opció. Speciális esetről van szó, részletezem ha érdekel valakit, de offtopik.
Oké, köszönöm! -
King Unique
titán
válasz
liszi70 #62882 üzenetére
Ezt az OS-nek eleve támogatnia kell, illetve az energiagazdálkodási beállításoknál. Ha USB-n van csatlakoztatva a HDD, akkor pedig magának a külső háznak, dokkolónak stb. is firmware szinten. Vagyis vehetsz te kb. akármilyen HDD-t, ha az előbbiek nem valósulnak meg, akkor jó eséllyel nem fog X perc után magától kikapcsolni... Az ügyben pedig inkább az adott készülék (médialejátszó) topikjában kellene érdeklődni, hogy nincs-e erre valami lehetőség.
-
Sziasztok!
Van olyan merevlemez, ami bizonyos tétlenség után magától kikapcsol? Ha jól tudom, a kikapcsolást normál esetben az operációs rendszer végzi, de nekem olyan médialejátszóba kellene, ahol nem tudom elvégeztetni a kikapcsolás feladatát.
Köszi! -
maxcool92
csendes tag
Sziasztok!
Külső HDD-t szeretnék vásárolni 3-4 terásat. Főleg tortentet szednék le rá, főleg 2160p filmeket.
USB-n lenne rákötve a tv-re, erről menne a film.
Milyet ajánlanátok?Köszönöm a segítséget előre is!
-
Jocek77
csendes újonc
Sziasztok! Melyik vinyót ajánlanátok torrentezésre
és adattárolásra egyaránt? WD lila vagy piros?
-
TFerenc07
tag
Sziasztok.
WD Red 2tb 5400 rpm mennyivel lassabb egy asztali gépben mint egy normál hdd? Játékok lennének rajta, meg fontos fájlok.
-
MM
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #62859 üzenetére
P300- ból 20 körül ott a 3TB-os is!
-
Dzsekó
addikt
Programok, játékok futtatására jobb a 7200RPM. De nálam a hang élvez prioritást, mert azt mindig hallom, illetve nálam a programok SSD-n vannak. Azt megteheted, hogy a napi szinten használt programokat SSD-re teszed, a ritkábban használtakat Purple-re. Ez így egy jó kompromisszum, ha cserébe halk a gép.
-
válasz
szabifotos #62868 üzenetére
Teljesen mindegy milyen felállásban veszed meg.
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok. Két 2TB Wd redet tervezek venni nasba. Érdemes két külön helyről venni a meghibásodás/széria hiba elkerülése miatt, vagy felesleges aggódás és kérjek ugyan onnan két db-ot?
-
C. s.
addikt
válasz
Dzsekó #62866 üzenetére
Köszönöm a választ!
Eddig a legnagyobb 3 TB-s, a WD Red (WD30EFRX-68EUZN0) hangja nem zavaró. Van egy 3 TB-s Toshiba P300 (HDWD130UZSVA), az viszont zavaróan "kapirgál", ha megy a víruskersés vagy más dolga akad.
Szóval a 6 terásak hangosabbak, mint a régi Redem. Remélem, a Toshibánál halkabbak.
Gondolkodtam az SSD + WD Purple kombón, de van már egy 3 TB-s Lilám, és eléggé lomha. Ha arról futnának a programok, félek, hogy érezhető volna a lassulás. Mit gondolsz erről? (Sok helyet foglalnak a programok, nem férnének el a világ összes SSD-jén sem.
)
-
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Ha az árat nem vesszük figyelembe, akkor melyik a legjobb vétel? 2 fontos szempontom is van: legyen halk és tartós.
Western Digital Red Pro 6TB (WD6003FFBX)
Seagate IronWolf Pro 6TB (ST6000NE0023)
Seagate Exos 7E8 6TB (pontos adat nincs kiírva a webáruházban)
Western Digital Gold 6TB (WD6002FRYZ)NAS és ADAT üzemre készült HDD-re mehet oprendszer? Jár valamilyen hátránnyal?
-
Shokkolo
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #62861 üzenetére
Ugyan az... zacskós / dobozos
én is a p300 mellé tettem le a voksom ssd mellett, nem bántam meg. -
válasz
T0mBd1gg3R #62861 üzenetére
Amelyik olcsóbb. Egyik dobozos, másik oem, a lemez egyforma. [link]
-
-
válasz
T0mBd1gg3R #62859 üzenetére
A toshiba-t szokták ajánlani, én nem ismetem.
-
Fú, itt már harmonc sokezer forintnál járunk. Énmeg 17-re számítottam
Hogy van az, hogy a "sima" vinyók 7200-asok (Seagate BarraCuda 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 ST2000DM008 17.3 ezer, Toshiba P300 3.5 3TB 7200rpm 64MB SATA3 HDWD130UZSVA 21.4 ezer) a kicsit jobbak 5400-asok és drágábbak. -
válasz
T0mBd1gg3R #62857 üzenetére
Adattárolásra nincs szükség 7200-as fordulatú vinyóra. Feleslegesen termeli a hőt és zajosabb. Amennyiben arról is fut a játék, tehát nem csak tárolod rajt az állományt, már érdemesebb 7200-as lemezt választani. Wd black, red pro, wd ultrastar, seagate barracuda pro, seagate enterprise stb stb.
-
Megnéztem őket. A kérdésem: Miért?
Ezek egyrészt 5400-5900-as vinyók, másrészt ezek ilyen Surveillance (Skyhawk, Purple) és NAS (Ironwolf, Red) célra való vinyók, miért ilyen kell nekem?
Mi az eltérés a normál felhasználáshoz képest? Játékoknak nem kellene a 7200RPM?
Vagy tartósabbak ezek?Illetve látom 3 év gari van rájuk azt látom. -
válasz
T0mBd1gg3R #62855 üzenetére
Erre a célra megfelelnek a Dzsekó által 62852-ben ajánlott lemezek.
-
-
válasz
T0mBd1gg3R #62853 üzenetére
Szia!
Az operációs rendszer is arról fut, vagy csak adatokat tárolsz rajta?
-
Sziasztok!
Megnéztem az alap üzemre ajánlott 2 terás vinyókat, amelyik még elérhető abból a p300 van jó áron a többi megfizethetetlen, bár 5 év garival, a p300 csak 2 év. 3 jó lenne. Mit szabad még 20 alatt megvenni 2 terásat?
Tegnap 10 év után halálozott el a vinyóm, tanulság: ha egy vinyó 10 évig normál pozícióban ment de az új géped gyári rögzítései csak a fejjel lefele beszerelést teszik lehetővé azt a vinyó már nem fogja szeretni. Alig birtam menteni róla, este otthagytam másolni, reggelre a gép már nem is látta csak kattogott. -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Adattárolásra kellene nekem merevlemez. Jelenleg 4 db 4TB-os Seagate IronWolf ST4000VN008 teljesít szolgálatot, bajom nincsen velük. Párban vannak RAID 1-ben, mivel fontos lenne, hogyha probléma van, akkor az adatvesztés elkerülhető legyen.
1 párra folyamatosan van írás egészen addig ameddig meg nem telnek (kb 85-90%-ig), utána már csak elvétve van írás, és inkább olvasás, de az is aránylag ritkán jelenleg, mivel a tárolt adat még nincsen használva, de ez a jövőben várhatóan változni fog.
Mi legyen az újabb párom? Ha nagyobbak az nem baj, alapvetően a legjobb ár/érték arányt keresem mind márkát, mind méretet tekintve. A nagyobb méret előny, mivel akkor ritkábban kell velük szórakozni.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest